» »

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur

Dvig mesečne socialne pomoči na 449,66 eur

««
«
1 / 6
»»

Tilen ::

449,66 eur za nedelo



Danes znaša socialna pomoč 226,80 evra.


Ljubljana - Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je na današnji novinarski konferenci sporočil, da bo ob uveljavitvi prenovljene socialne zakonodaje, predvidoma v drugi polovici leta 2010, višina trajne socialne pomoči znašala 449,66 evra, začasne pa 308,06 evra.


Trajno socialno pomoč pa bodo prejeli tisti, za katere ni mogoče pričakovati, da se bodo lahko vrnili k opravljanju pridobitnega dela, ki nimajo nikogar, da bi jih lahko preživljal, in bodo morali s to pomočjo pokrivati vse življenjske stroške.

Začasno socialno pomoč bodo prejeli tisti, ki zaradi spremenjenih življenjskih okoliščin pridejo v neugoden socialno-ekonomski položaj le za omejen čas in se v tem času lahko izognejo določenim življenjskim stroškom, kot so npr. vzdrževanje stanovanja, nadomeščanje trajnih potrošnih dobrin, rekreacija, kultura in podobno.


Vir : Dnevnik

Tanko: Predvidena višina trajne socialne pomoči spodbuda za nedelo

Prihodnje leto višja denarna socialna pomoč

Višina denarnih socialnih pomoči se bo prihodnje leto kar podvojila

Torej kakšne bodo posledice? Šok terapija ali stimulacija nedela?

Za ohranitev razmerja med socialnimi pomočmi in minimalno plačo bi se ta morala zvišati za vsaj 100 evrov, to pa bi pomenilo, da bi minimalno plačo prejemalo že okoli 12 odstotkov ali več kot 80.000 zaposlenih.

Na ministrstvu za delo so prepričani, da bo prav zvišanje minimalne plače spodbudilo prestrukturiranje gospodarstva in proces ustvarjanja delovnih mest z visoko dodano vrednostjo.

OCENA MINIMALNIH ŽIVLJENJSKIH STROŠKOV V SLOVENIJI V LETU 2009

Prosil bi za debato na nivoju ter čimveč konstruktivnih mnenj glede spremembe zakonodaje.

Znesek minimalne plače (Uradni list RS, št. 76/08) znaša od 1. avgusta 2008 dalje 589,19 EUR (BRUTO!).

Nekateri bodo sedaj dobili še 222,86 eur zraven in bo njihova (že tako ekstremna) podpora skočila iz sedanjih 1181,45 eur NETO na 1404,31 NETO od katerih ne bodo rabili plačati nobenih prispevkov državi.

Se tole samo meni zdi zaskrbljujoče?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
  • spremenil: Tilen ()

terryww ::

No, tisti dan, ko bodo na zavodu za zaposlovanje rekli, da jim je zmanjkalo del, bomo lahko oklicali za državni praznik. Do takrat pa je mnda boljša strategija NE podpirat ležernosti/lenobe/smiljenja samemu sebi. Naj raje zvišajo ali bolj razširijo štipendije med ljudmi, da se bodo učili. Ne pa da človek zgubi službo potem pa hodi od firme do firme, po možnosti z diplomo kake banana fakultete, pa jim nima nič za ponudit in izpade ko kak brezdomec, ki prosi za kruh.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

jype ::

Eh, to pa res ni noben problem, če spodbujajo lenobo.

Saj če bo manj ljudi delalo, bodo pa ostale malo več obdavčili, pa bo.

Blinder ::

Bodo vsaj invalidi se lazje prezivljali. Z sedanjimi 200€/mesec se ne da živet.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

MadMicka ::

Država želi spremeniti sistem socialnih transferov zgolj zato, da se bodo le-ti v celoti zmanjšali.

To je zaskrbljujoče, kot pravi Tilen, pa čeprav na drug način, kot to on misli :P

krneki0001 ::

To je čisto podpiranje lenobe!
Moje zahteve bi bile - ukinit socialno podporo za vse, razen za invalide, ki ne morejo delat, njim pa naj dajo toliko, da bodo imeli dostojno življenje (ni jih tako veliko, da si kot država tega nebi mogli privoščit). Kdor si ne najde službe, pa prijet za javna dela.
V sloveniji imamo preveč brezposelnih, ki imajo šole, pa jim delo smrdi ali pa mislijo, da so predobri in preveč učeni, da bi za kramp in lopato prijeli. Naj gredo delat, primejo naj za prvo delo, ki je prosto. Tisti, ki nimajo šol, pa enako, ni treba da delovno silo uvažamo, naj naši delajo.

Seveda pa je treba tudi minimalno plačo dvignit in to krepko, da bo vsak ki dela dobil toliko, da bo lahko dostojno živel. Moje predvidevanje je da je 1000 evrov na zaposlenega dovolj za dostojno življenje, torej 2000 za mlado družinico.

Pa treba je tudi sesuti cene nepremičnin, da si take mlade družinice lahko privoščijo dvosobno stanovanje za 50.000 evrov in ne da stane tako stanovanje 200.000 eurov.

MadMicka ::

nebivedu, ti potemtakem trdiš, da je dela dovolj za vse. Kdor je brezposelen, bi lahko kadarkoli dobil delo, če bi želel, in zato ni potrebe da prejema denarno nadomestilo al kako?

In kako točno bi ti sesul cene nepremičnin? Morda tako kot v starih dobrih časih, ko je politika določala cene tržnih dobrin?

Sej drugače mlada družinica lahko kupi dvosobno stanovanje za 50 k EUR, samo ne v Ljubljani. A ne, kakšna krivica.

kmetek ::

1000€ bi morala biti nuja, neka povprečna plača tisti, ki imamo sedaj 800-850€.

Ne moreš prejemat 450€ pa si praskaš rit 24/7 pa še na črno delaš, medtem pa delajo/delamo za 400-500€ neto.....

Kle ni logike.

Loki ::

jaz bi tudi dal teh 500e samo invalidom in tistim, ki so ze sorazmerno stari in ne morejo najti sihta (ceprav po drugi strani pa v mcd na copovi je vcasih stregla ena stara mama, kki bi morala biti imo ze v pokoju).
posledice bodo pa visji davki imo oz. manj denarja tam, kjer bi moral biti (ce bo veljalo za vse)
I left my wallet in El Segundo

MadMicka ::

Zadeva je danes takšna, da velik del na Zavodu za zaposlovanje prejema mesečno tam dobrih 300 EUR, pač odvisno, od treh mesecev do enega leta, tisti, ki so zelo blizu penzije, pa tudi dlje. Nato pa gredo lahko delovni invalidi na ZPIZ, tam pa lahko prejemajo denar za nedoločen čas, tudi do penzije. Velik del prejema manj kot 300 EUR mesečno. Zdej, kako preživijo ne vem, ampak nekako jim rata.

krneki0001 ::

Madmicka, cene bencina določa država, zakaj nebi še cen nepremičnin? Povej, kje dobiš NOVO dvosobno stanovanje za 50.000 evrov v sloveniji? Takoj v ponedeljek kupim tako stanovanje, pridem z gotovino tja.

Dela je pa dovolj za vse, samo nekateri so "preponosni", da bi prijeli za kramp in lopato. Evo ti primer - kolega je prišel iz bosne sem. Slišal je da rabijo v litosroju delavce v livarni, ker nobee tukaj noče it tja delat. Ker mu ni težko prijet za katerokoli delo, se je javil. Po enem mesecu mu ponujajo mesto vodje izmene, ker je delaven in je vse v roku narejeno. Pa nima nobene šole, plačan je pa 1000 evrov na mesec.

Torej so prosta mesta, samo ljudje nočejo delat, raje doma ležijo in dobivajo socialno podporo.

Zgodovina sprememb…

MadMicka ::

Tukaj maš eno za 30 k EUR.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnin...

Se pravi nebivedu, po tvoje je prostih cca. 80.000 delovnih mest, kolikor je pač brezposelnih. Da ne boš zopet rabil spraševat strica pa teto, raje poglej na ZRSZ koliko prostih delovnih mest je objavljenih.

http://www.ess.gov.si/slo/Iskanje-dela/...

p.s.: pa še to, cene bencina ne določa država, država pri bencinu določa davke, tako kot povsod drugje....
dej mal ber, pa se kej nauč!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Tilen ::

Je sploh realno, da se pomoč dvigne na takšno vrednost? Lahko kot država iz danes na jutri z 1x višjo pomočjo in vedno več brezposelnimi (trenutno) sploh preživimo? Časi niso najbolj rožnati, da bi se šli takšne igre.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

krneki0001 ::

Madmicka, NOVO sem napisal. Kje dobiš novo stanovanje za 50.000 evrov, stara me ne zanimajo. Sem takoj da država sesuje vse dilerje in komplet kar je povezano s tem, da se cene novih stanovanj spustijo za 4 do 5X.

Koliko je prostih mest? Če vržeš vse pogodbene delavce iz služb, ki niso slovenci in imajo delovno vizo (teh je vsaj 200.000, če ne več v sloveniji), boš dobil teh 80.000 delovnih mest in še več. Samo vize ne podaljšaš tujcem, ki delajo pri nas in imaš kar nekaj prostih delovnih mest. Pač rešuješ svoje probleme, ne probleme tujcev, s tistimi se naj ubada njihova domača država.

Problem pa ni v tem, da nebi imeli prostih delovnih mest, ampak ker ljudje teh del nebi hoteli opravljat. Kok slovencev bi se zadaj na smetarskem kamionu vozilo in kante praznilo? Koliko bi jih na gradbiščih delalo? Pa tudi če jim daš 1000 evrov minimalno plačo, nebodo hoteli delat teh del, se previsoko nosijo in raje na socialni čepijo. Zato pa sem takoj zato, da se neha plačevat za lenobo(socialne podpore).

Pa če sem zarad tega karkoli(nacionalist, nacist), ker nebi tujcem viz podaljšal, sem pač to, ampak prvo bi bilo treba poskrbet za nas slovence, potem šele za tujce.

Še to, od moje žene mama ima 400 evrov plače. Torej bo sedaj dobivala manj plače za 6 dni dela na teden (ja 48 ur dela na teden) in za izmesko delo (od 6h do 14h ali od 14h do 22h), kot nekdo, ki doma leži.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Ja, tole tudi meni ni všeč. Socialno podporo bi morali še zmanjšati. Edine izjeme bi morali biti terminalno bolani, invalidi in podobne skupine, ki ne morejo skrbeti same zase in tudi niso sposobne delati. No, tudi marsikateri (manj hudi) primeri invalidov lahko delajo določena dela. Pa še tukaj bi morala biti strožja pravila - moj oče je paraplegik z resno omejenim gibanjem zgornjih okončin, pa od države dobi manj socialne podpore (pa še to ni hotela socialna dati, imajo najbrž preveč zaposlenih in morajo znižati stroške tam, kjer lahko - pri tistih, za katere naj bi oni skrbeli) kot nekateri drugi, ki so manj poškodovani ampak imajo veze. Sploh razne zveze/društva paraplegikov (že veste kdo ste, če kdo bere) imajo razne parazite, ki so delovno sposobni, pa prejemajo nadomestilo za 100% invalidnost.

Vse ostalo je pa samo breme, ki ga tako in tako mora plačati zasebni sektor, ki je pri nas že tako in tako preveč obremenjen. To ne reši ničesar, je samo odlična vzpodbuda za ne-delo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tilen ::

Še to, od moje žene mama ima 400 evrov plače. Torej bo sedaj dobivala manj plače za 6 dni dela na teden (ja 48 ur dela na teden) in za izmesko delo (od 6h do 14h ali od 14h do 22h), kot nekdo, ki doma leži.


Sedaj se bo začelo pritiskat delodajalcem da povišajo plače. Mogoče pa vse skupaj le ni tako zelo slabo. Bo pa mama od tvoje žene za 450€ raje doma, če ji ne bodo hoteli dvignit na 500-600€. Tistim, ki bodo doma se bo dalo več denarja in se bo posledično dvignila kupna moč.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Zheegec ::

Še to, od moje žene mama ima 400 evrov plače. Torej bo sedaj dobivala manj plače za 6 dni dela na teden (ja 48 ur dela na teden) in za izmesko delo (od 6h do 14h ali od 14h do 22h), kot nekdo, ki doma leži.


Sedaj se bo začelo pritiskat delodajalcem da povišajo plače. Mogoče pa vse skupaj le ni tako zelo slabo. Bo pa mama od tvoje žene za 450€ raje doma, če ji ne bodo hoteli dvignit na 500-600€.

Po eni strani res, samo moraš gledati, da povečanje plače za 100€ pomeni da mora dati podjetje za to še državi skoraj toliko... Nekatera podjetja imajo denar in premalo plačujejo delavcem, nekatera pa preprosto nimajo denarja in so že tako in tako preveč obdavčena. Sedaj bodo pa še bolj, ta denar bo pa šel tistim, ki doma na kavču ležijo in dobijo 450€ podpore.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pyr0Beast ::

Tistim, ki bodo doma se bo dalo več denarja in se bo posledično dvignila kupna moč.
Eh pa ta kupna moč. Pa bo zmanjkalo denarja tistim, ki dejansko delajo.

Prav zanima me, koliko bi se plače lahko povišale v kolikor nebi potrebovali podpirati vseh teh socialnih prijemov. Mogoče 10% ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Trebalo bi kakšno projekcijo naredit. Morda celo v teh razmerah to ni slaba poteza.

kixs ::

Tole me nekako spominja na Yugo, ko so bili vsi zaposleni, vec kot 50% jih je mesalo zrak. Place so bile glede na to se kar "dobre". Danes pa bomo zaposleni se bolj obdavceni, da bodo spet nekateri mesali zrak in to kar doma! Very nice ;((

lp

Tilen ::

V bistvu je situacija dokaj mirna dokler nekdo ki dela dobi vsaj delno več kot tisti ki je doma. To je bilo sedaj vsaj v večini urejeno, Janez z fabrike prinese 400€, Jožica pa doma na kavču "kasira" 220€ mesečno. Sedaj se bo pa malo zaostrilo oz. bo Janez malo živčen, zagotovo bo, ko bo za mesečno delo prejel manj kot Jožica na kavču. Zato še enkrat pravim, da v kolikor se to res uveljavi, se bo marsikaj spremenilo in se bo moralo spremeniti. Tudi tisti, katerim bo uspelo spremeniti zakon do te mere kot trenutno kaže, bodo morali biti prekleto pogumni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

krneki0001 ::

Še to, od moje žene mama ima 400 evrov plače. Torej bo sedaj dobivala manj plače za 6 dni dela na teden (ja 48 ur dela na teden) in za izmesko delo (od 6h do 14h ali od 14h do 22h), kot nekdo, ki doma leži.


Sedaj se bo začelo pritiskat delodajalcem da povišajo plače. Mogoče pa vse skupaj le ni tako zelo slabo. Bo pa mama od tvoje žene za 450€ raje doma, če ji ne bodo hoteli dvignit na 500-600€. Tistim, ki bodo doma se bo dalo več denarja in se bo posledično dvignila kupna moč.


Majhen SP, ki komaj nabere 1200 (plus dajatve državi) evrov za 3 delavke (plus ene parkrat več za šefa)? Kako bo plača večja? Po pravici povedano, je mama preveč ponosna, da bi šla na socialno, raje poprime za vsako, še tako slabo plačano delo, samo da nekaj s svojimi rokami zasluži. Na žalost pa je takih vedno manj, vse več je tistih, ki ležijo na kavčih in jim država nakaže denar enkrat na mesec.

Kako se bo dvignila kupna moč, če bodo pa morali izdelke podražit, da bodo zbrali denar za prodajalce, ker bodo tudi njim morali dvignit plače, da ne bodo dobivali manj kot tisti na kavčih?

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Ni potrebno kaj preveč dražiti izdelkov ampak samo malo preusmerit flow s korita. Zelo grdo povedano.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

darkolord ::

Še bolj obdavčit tiste, ki več zaslužijo?

Pyr0Beast ::

Tiste ki zaslužijo (pre)več :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gandalfar ::

Naj to nekdo razlozi. Zakaj je treba se dodatno nekoga obdavcit, ki ze tako vec denarja vplaca v blagajno (ker ima visjo placo?). To mi je slisat kot kazen za to, ker si uspesen.

Icematxyz ::

Majhen SP, ki komaj nabere 1200 (plus dajatve državi) evrov za 3 delavke (plus ene parkrat več za šefa)? Kako bo plača večja?


Ja saj to če sem prav razumel razlago in tudi eden od razlogov zakaj takšen znesek. Dolgoročen cilj je da se tega več ne bomo šli?

Pyr0Beast ::

Naj to nekdo razlozi. Zakaj je treba se dodatno nekoga obdavcit, ki ze tako vec denarja vplaca v blagajno (ker ima visjo placo?). To mi je slisat kot kazen za to, ker si uspesen.
Ja čisto logično, zato da ga bo dal še več :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

krneki0001 ::

Dolgoročen cilj je lahko, ja, ampak da bodo pa uspeli, pa mislim da ne, vsaj še ne v teh parih letih, ki jih ima mama do penzije. Zato bo še vedno delala za te male pare, medtem, ko bodo nekateri za praskanje po riti na kavču dobili več.


Treba je socialno podporo kompletno ukinit (razen za invalide), pa določit minimalno zakonsko določeno vsoto (vsaj 1000 evrov), ki jo morajo delavci dobiti in bo lažje. Tisti, ki ne sfolgajo, da bi dali take plače, pa naj propadejo.

Icematxyz ::

Naj to nekdo razlozi. Zakaj je treba se dodatno nekoga obdavcit, ki ze tako vec denarja vplaca v blagajno (ker ima visjo placo?). To mi je slisat kot kazen za to, ker si uspesen.


Prvo bo treba razčistiti nekaj drugega. A takšen ukrep dolgoročno gledano izboljša ali poslabša gospodarstvo glede na razmere v katerih smo se znašli?

Ker če ga izboljša in se izkaže da je dolgoročno gledano to ukrep ki da gospodarstvu pospešek potem bi lahko isti obseg proračuna dosegel z majn davki? In bi dejansko bil takšen ukrep nagrada tistim ki so uspešni.

Treba bo nekaj tiste silne ekonomske pameti, ki je prisotna na slo-techu sedaj uporabiti in glede na razmere in predlog narediti projekcijo in oceno kaj bi to naj prineslo. In kakšne bodo posledice (v številkah) če se takšen ukrep sprejme in kakšne če ne. V roku recimo 10 ali pa 20 let.

A ni Gaspari nekih projekcij delal zaradi katerih ni postal več guverner ker bi naj v tujini prikazoval razmere v katerih se bomo znašli po nekem malo slabšem scenariju? A je morda imel v mislih to kaj doživljamo sedaj? Ker če je potem se projekcije v številkah da dokaj natančno napovedati?

krneki0001 ::

Naj to nekdo razlozi. Zakaj je treba se dodatno nekoga obdavcit, ki ze tako vec denarja vplaca v blagajno (ker ima visjo placo?). To mi je slisat kot kazen za to, ker si uspesen.
Ja čisto logično, zato da ga bo dal še več :)


En kolega ma eno zanimivo misel.
V sloveniji dober delavec dela za 20 ljudi. Če dela za 19 ljudi, potem je tak delavec slab in ga je treba zamenjat al pa bolj obdavčit, da bo dal od sebe za 20 ljudi.

Od skoraj treh miljonov ljudi v sloveniji (2 miljona je slovencev) nas dela okoli 700.000, od tega pa je 80.000 ljudi na bolniški vsak dan. Torej nas dela okoli 620.000 za skoraj vse ostale.

krneki0001 ::


A ni Gaspari nekih projekcij delal zaradi katerih ni postal več guverner ker bi naj v tujini prikazoval razmere v katerih se bomo znašli po nekem malo slabšem scenariju? A je morda imel v mislih to kaj doživljamo sedaj? Ker če je potem se projekcije v številkah da dokaj natančno napovedati?


Ja, gaspari je taktrat opisal, kje se bomo znašli, samo so ga utišal na hitro. ČE bi ga malo poslušal in se začel že takrat s tem ukvarjat, bi bilo mogoče manj boleče za večino.

Pedvidevam pa da nam bodo v roku 5 let DDV zvišal na 22% in da bodo uvedli enotno davčno stopnjo , ki bo 22%, da bo država še več kasirala.

darkolord ::

Prvo bo treba razčistiti nekaj drugega. A takšen ukrep dolgoročno gledano izboljša ali poslabša gospodarstvo glede na razmere v katerih smo se znašli?

Ker če ga izboljša in se izkaže da je dolgoročno gledano to ukrep ki da gospodarstvu pospešek potem bi lahko isti obseg proračuna dosegel z majn davki? In bi dejansko bil takšen ukrep nagrada tistim ki so uspešni.
Tle je en "mičken" problem... Da "isti obseg proračuna" ne bo nikoli dovolj.

Če zdej hipotetično uspešnejšim dvignemo davke za 10x pa gospodarstvo "poleti" zarad tega, je kdo mnenja, da bi se davki pa potem kar zmanjšali, po možnosti pod trenutne? Al bi mogoče nekateri še vedno raje gledali kako se državna blagajna polni hitreje kot prej...

Od skoraj treh miljonov ljudi v sloveniji (2 miljona je slovencev) nas dela okoli 700.000, od tega pa je 80.000 ljudi na bolniški vsak dan. Torej nas dela okoli 620.000 za skoraj vse ostale.
Treh milijonov? 2 milijona je prebivalcev, ne Slovencev. Pa odštej še pol milijona upokojencev, ki so svoje že oddelali...

krneki0001 ::

Moja napaka 2 miljona nas je (Konec marca 2009 je v Sloveniji živelo 2.038.733 prebivalcev, to je za 0,3 % več kot konec leta 2008. Vir: statistični urad banana republike), od tega je 80.000 brezposelnih, skoraj 600.000 upokojencev, 114.000 študentov, 89.000 dijakov, 60.000 predšolskih otrok , ostanje še skor 200.000 ljudi ki niso zaposleni, pa niso brezposelni (niso v evidenci), vseh, ki pa plačujemo socialne prispevke nas je pa 890.000, od katerih pa si nekateri sami plačujejo (ni nujno da so zaposleni).

Torej nas plačuje za pokojnine 890.000 državljanov slovenije. Še malo manj opd te cifre nas pa uradno dela in smo zaposleni. Ni kej, pomoje 1/3 slovenije dela za vse ostale. Torej davke nabit za 200%, pa bo šlo bolje (tistim na socialibo šlo bolje, vsi ostali bomo pa gagal>:D).

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Torej nas plačuje za pokojnine 890.000 državljanov slovenije.
Plus vsi gastarbajterji, ki delajo v Sloveniji. Ti očitno tega ne veš, ampak tudi zanje delodalajci plačujejo vse socialne prispevke.

O.

cewapcic ::

Trajno socialno pomoč pa bodo prejeli tisti, za katere ni mogoče pričakovati, da se bodo lahko vrnili k opravljanju pridobitnega dela

ja wtf? če nisi sposoben za delo a te ne dajo pol v invalidski pokoj?

kmetek ::

Torej nas plačuje za pokojnine 890.000 državljanov slovenije.
Plus vsi gastarbajterji, ki delajo v Sloveniji. Ti očitno tega ne veš, ampak tudi zanje delodalajci plačujejo vse socialne prispevke.

O.


Če verjameš v te pravljice, jaz ne.

djordjevic ::

Koliko je prostih mest? Če vržeš vse pogodbene delavce iz služb, ki niso slovenci in imajo delovno vizo (teh je vsaj 200.000, če ne več v sloveniji), boš dobil teh 80.000 delovnih mest in še več. Samo vize ne podaljšaš tujcem, ki delajo pri nas in imaš kar nekaj prostih delovnih mest. Pač rešuješ svoje probleme, ne probleme tujcev, s tistimi se naj ubada njihova domača država.

Z izjavo o lenosti marsikoga, ki raje leži doma in prejema socialno, namesto da bi se pretegnil, se strinjam, tale o nezaposlovanju tujcev in instant nadomestitvijo z domačo silo je bosa, zlasti na področju, kjer pri nas kronično primanjkuje delovne sile. Ti dam primer. Oče dela v proizvodnji in mi razlaga, kako pri nas enostavno ni dobrih, kvalificiranih varilcev, strugarjev, strojnikov. Ergo, se jih uvozi. Ali raje vidiš, da firma na račun nezaposlovanja tujcev crkne?
No grave is deep enough to keep us in chains.

krneki0001 ::

Torej nas plačuje za pokojnine 890.000 državljanov slovenije.
Plus vsi gastarbajterji, ki delajo v Sloveniji. Ti očitno tega ne veš, ampak tudi zanje delodalajci plačujejo vse socialne prispevke.

O.


Narobe sem napisal, ko sem napisal državljanov, moral bi prebivalcev. Vseh aktivnih ljudi v sloveniji, ki plačujejo za socialo je 890.000 (skupaj z gastarbajtarji).

Zgodovina sprememb…

Tear_DR0P ::

Treba je socialno podporo kompletno ukinit (razen za invalide), pa določit minimalno zakonsko določeno vsoto (vsaj 1000 evrov), ki jo morajo delavci dobiti in bo lažje.

ker teko praviš ti? imaš kakšne konkretne raziskave opravljene, ki povedo kaj se bo zgodilo ko bomo vsi imeli vsaj 1000 EUR plače? al pa ko boš ukinil socialno podporo?

ker jaz sem prepričan da je treba ljudem dati možnost ne delat - socialno stanovanje, socialno podporo, socialne trgovine. ni važno ali se jim ne da delati, ali ne morejo ali pa preprosto ne najdejo dovolj kompetentnega šefa. jaz sem pripravljen vzdrževati takšne ljudi.dovolj razvita družba smo, da lahko je tudi kdor ne dela. ali pa bi raje silil na delovna mesta ljudi ki se jim ne da delat. jaz takšnih namreč nočem zaposliti, raje jim plačam da ostanejo doma, kot pa da mi delajo škodo na delovnem mestu. če pa zato dobim še bosanca, ki dela za 1/3 plače slovenca in 2x bolj efektivno, toliko bolje.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

krneki0001 ::

Sej jih ne siliš na delovna mesta, kjer bodo delali škodo - daš jim kramp in lopato - tam ne more nič zajebat.

Če bi bilo malo teh ljudi, ni problema, problem pa bo do konca leta, ko bomo imeli 130.000 ali več brezposelnih (moja napoved je vsaj 150 do 160 tisoč). Še najmanj 5 takih firm kot mura čaka v ozadju, da se sesuje. Pa še na račun njih bo kakšna firma po gobe. Kaj če še renault potegne "predrago" izdelavo avtomobilov iz novega mesta? Ogromno malih firmic v sloveniji dela za renault posamezne kose. Ti bodo ostali brez dela, plus še tistih par tisoč ljudi iz revoza.

Mi pa še vedno veselo tuje delavce vlečemo v državo, ker delajo za 1/3 plače (ampak od njih ki delajo za 400 ali 500 evrov tudi ne poberemo dost davka).

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Zakaj pa nebi enostavno znižali oderuških davkov na plače in prispevkov? Mislim, da bi brezposelnost na ta način hitro padla.

Jaz bi z veseljem redno zaposlil koga za spodobno plačo, ampak so stroški enostavno previsoki. Namesto enega rednega zaposlenega za 1000 neto imam lahko zaposlene 3 študente.

Karaya 52 ::

Tear DROP> ni važno ali se jim ne da delati, ali ne morejo ali pa preprosto ne najdejo dovolj kompetentnega šefa. jaz sem pripravljen vzdrževati takšne ljudi.dovolj razvita družba smo, da lahko je tudi kdor ne dela. ali pa bi raje silil na delovna mesta ljudi ki se jim ne da delat.

Po prebranem sodeč ne verjamem da koga vzdržuješ.

Gotovo je nekaj parazitov tudi na tem forumu, ki bodo navijali za te gnile ukrepe.

T-h-o-r ::

ja, ta naša država ima carske ideje :)

za 8 ur švicanja dobiš 480€, pa za 24/7 ležanje na kavču dobiš enako vsoto hohoho :D

zakaj bi še kdo hotel delati?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

kst> Zakaj pa nebi enostavno znižali oderuških davkov na plače in prispevkov? Mislim, da bi brezposelnost na ta način hitro padla.

Ne ne, to ne vodi nikamor. Nujno je treba nam, ki zaslužimo več kot vratarji, čistilke in pometači cest, pobrat ves presežek, ker itak samo sedimo v pisarnah in kofetkamo cele dneve.

Potem bo pa dovolj denarja za vse!

borchi ::

mogoče stvar postavi v perspektivo naslednja številka:

426

ja, takšnih trajnih socialnih pomoči je bilo 2009/06 izplačanih 426 (štiristošestindvajset).

(zdaj pa veselo driblajte o miljardah EUR, enormni brezposelnosti, ki nam zaradi tega sledi, bosancih in indijancih še naprej)
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

MeGreat ::

Treba je najprej pogledati koliko ljudi dela za 600€ in podobno, ker če bo res toliko podpore itak vsak raje za 450€ leži na kavču, mogoče še kaj fuša kje in lepo živiš

borchi ::

> Nekateri bodo sedaj dobili še 222,86 eur zraven in bo njihova (že tako ekstremna) podpora skočila iz sedanjih 1181,45 eur NETO na 1404,31 NETO od katerih ne bodo rabili plačati nobenih prispevkov državi.

WTF?!
l'jga

Tear_DR0P ::

Po prebranem sodeč ne verjamem da koga vzdržuješ.

men je vseeno v kaj verjameš, tudi če v take bedarije kot je troedini bog :)

zavedat se moraš da ljudi ne moreš prisiliti v delo v jarkih - no lahko jih, ampak ne v civiliziranih državah. če si tako omejene pameti, kot nekateri na tem forumu in ljudem pobereš kruh, kar teh ~400€ mesečnega vbogajme je, ne bodo šli na garaška delovna mesta v jarke, pač pa ti bo zrasel črni trg in kriminal. samo nekateri biseri naravoslovja ne razumete, da so socialni transferi plačilo miru v državi. s tem ko človeku daš mesečno uboščino za ležanje na kavču, poskrbiš da ne bo zganjal pizdarij na ulici. ko romu (ali revnemu slovencu) plačaš vrtec, ga prisliš v asimilacijo - lahko ga pa pustiš med socialno neprilagojenimi starši in dobiš naslednjo generacijo socialno neprilagojenih ljudi.

socialni transferi so samo plačilo miru! kjer pa socialnih transferv ni dobiš tako stanje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pyr0Beast ::

Rajt. Plačilo miru. Povej to tistim pijančkom na cesti ki so nažgani 24/7
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)

Oddelek: Loža
4314524 (13211) Vikking
»

Proizvodnja brez s.p.

Oddelek: Loža
305203 (4007) vofra
»

Popoldanski sp-za športnike

Oddelek: Loža
224451 (3960) toxius

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10138875 (26838) Primoz
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522997 (17629) K0K0

Več podobnih tem