Forum » Problemi človeštva » Vdor policije v Radio Salomon
Vdor policije v Radio Salomon
cekr ::
med drugim so ta mesec hotl sprejet enga izmed antiteroristicnih zakonov po katerem bi ble prepovedane transakcije k bi ble vecje od mislm da 50 EUR brez osebnega dokumenta.
Če so nekaj sprejeli, potem ne moreš uporabiti "mislim da".
Sploh pa tega ni bilo na dnevnem redu.
Samo ta Janša je pa res falot. Prav čudno se mi zdi, da ni prepovedal interneta.
Sem mislil, da to stran obiskujejo malo bolj poučeni in intelektualno zreli ljudje, ki ne nasedajo vsakršnim puhljicam in politični propagandi.
Če so nekaj sprejeli, potem ne moreš uporabiti "mislim da".
Sploh pa tega ni bilo na dnevnem redu.
Samo ta Janša je pa res falot. Prav čudno se mi zdi, da ni prepovedal interneta.
Sem mislil, da to stran obiskujejo malo bolj poučeni in intelektualno zreli ljudje, ki ne nasedajo vsakršnim puhljicam in politični propagandi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
urban99 ::
@cekr
Prav čudno se mi zdi, da ni prepovedal interneta.
Em, najbrž si pozabil, da so v zadnjem letu blokirali 2 linka zaradi interesa male skupine ljudi v Športni loteriji? No, to s tem ni povezano, ampak vseeno...
Anyway, brez bolj konkretnih podatkov lahko vsi nabijamo v tri dni. Tako "antiparanoiki" (ki vas btw rahlo pomilujem, ker vam je a priori vseeno - ko bo enkrat vas zagrabila paranoja bo prepozno), kot "paranoiki", med katere se moram po tej delitvi uvrstiti tudi sam. Zanimati bi nas morala bolj konkretna dejstva ne pa neke rekla-kazala stvari. We shall see..
Prav čudno se mi zdi, da ni prepovedal interneta.
Em, najbrž si pozabil, da so v zadnjem letu blokirali 2 linka zaradi interesa male skupine ljudi v Športni loteriji? No, to s tem ni povezano, ampak vseeno...
Anyway, brez bolj konkretnih podatkov lahko vsi nabijamo v tri dni. Tako "antiparanoiki" (ki vas btw rahlo pomilujem, ker vam je a priori vseeno - ko bo enkrat vas zagrabila paranoja bo prepozno), kot "paranoiki", med katere se moram po tej delitvi uvrstiti tudi sam. Zanimati bi nas morala bolj konkretna dejstva ne pa neke rekla-kazala stvari. We shall see..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: urban99 ()
Vajenc ::
Morda je to v povezavi s tem ( še en link).
Tisti, ki ozmerjate druge za paranojike ste pa naivneži. Temu, da je veliko oz. čim več stvari pod nadzorom države se ne izogne nobena vlada (morda pod vodstvom Mance Košir - hahaha to bi bila komedija). Čim močnejši si, več nadzora si lahko privoščiš. IMO lahko CIA dobi več podatkov o meni, kot naša SOVA. Janši pa je ta moč, na tako majhnem prostoru zopet stopila v glavo in nekontrolirano bezlja in prevrača vse kar mu je na poti.
Tisti, ki ozmerjate druge za paranojike ste pa naivneži. Temu, da je veliko oz. čim več stvari pod nadzorom države se ne izogne nobena vlada (morda pod vodstvom Mance Košir - hahaha to bi bila komedija). Čim močnejši si, več nadzora si lahko privoščiš. IMO lahko CIA dobi več podatkov o meni, kot naša SOVA. Janši pa je ta moč, na tako majhnem prostoru zopet stopila v glavo in nekontrolirano bezlja in prevrača vse kar mu je na poti.
ahac ::
Kaj pa če je kdo od Salomoncev kaj kradel al pa koga prebutal in so prišli zaradi tega? Pač... balkan muzka, balkan kultura...
Al pa obratno.. če je komu končno dopiz***a balkanijada in je prebutal koga od njih?
Al pa obratno.. če je komu končno dopiz***a balkanijada in je prebutal koga od njih?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Barakuda1 ::
Kaj tebe ko policaj vstavi na cesti in te prosi za dokumente to prijaviš varuhu človekovih pravic?
če bi bil ti vsaj povprečno državljansko osveščen (beri - vsaj povprečno poznal svoje z ustavo zajamčene temljen človekove pravice), bi vedel, da te policaj nima kaj ustavljati na cesti in prositi za dokumente, če nima podanega suma storitve kaznivega dejanja. Jsno.
Če men ne vrjameš, si na straneh Ustavnega sodišča mal poišče Ustavne odločbe na to tematiko.
Pujcek ::
Looooooka: med drugim so ta mesec hotl sprejet enga izmed antiteroristicnih zakonov po katerem bi ble prepovedane transakcije k bi ble vecje od mislm da 50 EUR brez osebnega dokumenta.Kar pomen da se na trgu ne bi mogu kupit solate brez dokumenta.
resnica bo bolj takole: Predlog zakona namreč po novem predpisuje, da
se skrben pregled stranke opravi pri izvajanju tistih transakcij (vključno s povezanimi
transakcijami), ki dosegajo ali presegajo vrednost 15.000 EUR (2. točka prvega
odstavka 6. člena).
resnica bo bolj takole: Predlog zakona namreč po novem predpisuje, da
se skrben pregled stranke opravi pri izvajanju tistih transakcij (vključno s povezanimi
transakcijami), ki dosegajo ali presegajo vrednost 15.000 EUR (2. točka prvega
odstavka 6. člena).
:)
Liker ::
Barakuda1:
Povsem iz radovednosti me zanima ali je nek policist pred cca mesecem dni deloval legalno ali ne:
Zgodba:
Jaz v BTC-ju, nakupujem, ko me klicejo iz sluzbe ce lahko preverim neke datoteke na nasem strezniku (zelo trivialna stvar). Ker se mi ni dalo vozit preko cele LJ, sem se lepo zapeljal v garazno hiso pri atlantisu v 1. nadstropje (drugace folk prevec zavzeto opazuje), odprl laptop in sel na net s pomocjo mojega mobilca. Caram z racunalnikom nakar pride gospod policist.
Najprej me vprasa ce je vse v redu? Seveda je.
Potem ce je avto res moj. Bo ze res :D
Nato zahteva osebni dokument + prometno od vozila.
Dobro, mu vse izrocim, on si prepise serijsko prometne + moje podatke, s tem da me je ocitno skusal zavesti pri mojem stalnem prebivaliscu. Ko je pisal, je na glas govoril, s tem da je vsako rec koncal z intonacijo vprasanja. Se pravi sem mu moral jaz potrditi kar je napisal. No in pri ulici je (verjetno namenoma) povedal ulico ki je povsem drugje, ima pa podobno ime. Ga popravim, mi vrne stvari, in zeli lep dan se naprej.
Razumem, da sem bil relativno sumljiv (sploh ker sem imel se en kup sare v prtljazniku v avtu), a me je vse skupaj vseeno zelo presenetilo.
Povsem iz radovednosti me zanima ali je nek policist pred cca mesecem dni deloval legalno ali ne:
Zgodba:
Jaz v BTC-ju, nakupujem, ko me klicejo iz sluzbe ce lahko preverim neke datoteke na nasem strezniku (zelo trivialna stvar). Ker se mi ni dalo vozit preko cele LJ, sem se lepo zapeljal v garazno hiso pri atlantisu v 1. nadstropje (drugace folk prevec zavzeto opazuje), odprl laptop in sel na net s pomocjo mojega mobilca. Caram z racunalnikom nakar pride gospod policist.
Najprej me vprasa ce je vse v redu? Seveda je.
Potem ce je avto res moj. Bo ze res :D
Nato zahteva osebni dokument + prometno od vozila.
Dobro, mu vse izrocim, on si prepise serijsko prometne + moje podatke, s tem da me je ocitno skusal zavesti pri mojem stalnem prebivaliscu. Ko je pisal, je na glas govoril, s tem da je vsako rec koncal z intonacijo vprasanja. Se pravi sem mu moral jaz potrditi kar je napisal. No in pri ulici je (verjetno namenoma) povedal ulico ki je povsem drugje, ima pa podobno ime. Ga popravim, mi vrne stvari, in zeli lep dan se naprej.
Razumem, da sem bil relativno sumljiv (sploh ker sem imel se en kup sare v prtljazniku v avtu), a me je vse skupaj vseeno zelo presenetilo.
krneki0001 ::
Pujcek,
vsaka transakcija nad 2 miljona bivših tolarjev se je preverila zaradi pranja denarja. Preveril se je izvor in ponor podatkov, tko da ta zakon, ki je bil sprejet je dvignil višino zneska iz 8000 na 15.000 evrov. Torej je ta zakon zvišal minimalno vrednost zneska ki se mora preverjat in ne znižal.
Ne pametujte, če ne veste podrobnosti.
vsaka transakcija nad 2 miljona bivših tolarjev se je preverila zaradi pranja denarja. Preveril se je izvor in ponor podatkov, tko da ta zakon, ki je bil sprejet je dvignil višino zneska iz 8000 na 15.000 evrov. Torej je ta zakon zvišal minimalno vrednost zneska ki se mora preverjat in ne znižal.
Ne pametujte, če ne veste podrobnosti.
Barakuda1 ::
No, postopek (če je potekal kot opisuješ) ni bil lih o.k.
Mirno bi ga lahko vprašal, ali si morda česa osumljen.
Verjetno bi dobil odgovr, al pa tudi ne.
Če Da, potem je seveda smel nadaljevati postopek v smeri očitanega suma, če NE, te nima kaj gnjavit.
luli ::
Looooooka : čisto si notr pado vidim! Pri tebi sem se res moral nasmejati.
Najprej nekaj misliš, v naslednjem stavku sprejmeš za dejstvo in v 3. stavku skleneš, da ne boš več mogel kupiti solate.
Sosed ima pekinezerja. Mislim, da mi je drug sosed rekel, da je en pes pred časom ubil človeka. Piz... mate. zdaj še froca ne bom upal samega iz bloka spustit, da ga slučajno sosedov pes ne bi dobil.
Najprej nekaj misliš, v naslednjem stavku sprejmeš za dejstvo in v 3. stavku skleneš, da ne boš več mogel kupiti solate.
Sosed ima pekinezerja. Mislim, da mi je drug sosed rekel, da je en pes pred časom ubil človeka. Piz... mate. zdaj še froca ne bom upal samega iz bloka spustit, da ga slučajno sosedov pes ne bi dobil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pod črto: Informator policije vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 43949 (32538) | windigo |
» | Napad psov (strani: 1 2 3 4 … 48 49 50 51 )Oddelek: Problemi človeštva | 221952 (159618) | Pyr0Beast |
» | Brezigar vs. Penko (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 25138 (16910) | perci |
» | Širjenje zavajajočih in očitnih laži v tujinoOddelek: Problemi človeštva | 1321 (1321) | para! |
» | Kritika vlade je KAZNIVA! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 14619 (10602) | luli |