» »

Pod črto: Informator policije vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov

1
2
3

MrStein ::

matijadmin je izjavil:

ti počneš

Kaj točno počnem? Citat in komentar, prosim.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

windigo ::

Pripisovanje nekakšne nedoločene negativnosti morda deluje v tvojem tropu, tukaj žal ne. Ostalim pove samo, kako nam želiš prikazati nekoga drugega, pri čemer pa seveda kakršnihkoli argumentov nimaš, sicer bi jih široko bobnal naokrog.

Kar je Ornig napisal o Tetri je v okvirih pričakovanega, glede na to, kako se v javni upravi uvaja nove tehnologije, zoprna reč v tem primeru pa je, da marsikje ne bo dobro delala enkripcija, kar je pa žal prevelik feature creep, da bi ga lahko uporabniki mirno požrli. Da bo delala dobro in povsod je malo verjetno v trenutni konfiguraciji omrežja, ker enkripcija pač ne deluje niti približno tako dobro ob izgubi podatkov, kot prenos nešifriranega pogovora.

Dejstvo je, da je bila izklopljena, tega celo nihče ne zanika. Dejstvo je tudi, da dobro delovati marsikje ne more, česar se zavedajo tudi policijski strokovnjaki za telekomunikacije, zaradi česar je raje niti niso vklapljali. Kaj pri tem dela Orniga neverodostojnega, pa mi ni jasno.

Kako bi lahko bil neverodostojen, ob vsej dokumentaciji, o komunikaciji s policijo, ki jo je dal v tem primeru na vpogled, mi tudi ni jasno.

Skratka, ker ne znaš ne komunicirati in ne misliti, boš ostal potrošna roba. Če boš še naprej zelo priden, boš morda povišan v pogrešljivca za umazano delovanje.

tiran2000 ::

jao ste trdi eni.

kar ne razumete je edino to, da ima vsaka medalja dve plati.

kdo je potrošna roba, kdo vidi samo eno plat in kdo požre vsak drek, ki ga producirajo mediji, špiclji itd. pa niti ne bom več razpravljal.

me pa zabava dejstvo, da ste nekateri tule tolk prepričani, da vsako nestrinjanje z vašo ideologijo avtomatsko pomeni, da je nekdo član (v tem primeru zaposlen) druge strani. lol kdo je tu brez pameti

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matijadmin ()

MrStein ::

He he, imenuje se našivašizem.
Najbolje da se naučiš te besede. ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

tiran2000 ::

Matija zakaj bi me rad cenzuriral, sej se delno strinjam s tabo. :)

"Jasno sem zapisal, da policija pogosto ubira nezakonite bližnjice (kar se je večkrat v sodnih postopkih izkazalo za dejstvo) in to je potrebno grajati, sankcionirati ter odpraviti. Pika."

"Dokler ne bodo taki kaznovani, bo tako. Žal."

v tem delu imaš še kako prav!

Če je problem res tako velik kot ti trdiš (torej sistemski, da to dela večina policistov), upam, da bo tvoje trditve pokazala preiskava.

Bojda je na nalagerju še nekaj dokumentov, tako pravijo mediji ... bomo videli, mogoče pa pojem na koncu svoj klobuk.

AndrejO ::

Meh, se nekateri kregate okoli oslove sence. Kdo je za kaj vedel in kdo je kaj potrjeval se bo sedaj lahko vleklo ven v javnem sodnem postopku.

Najlepše je sedeti ob strani, si zapisovati stvari in gledati kako se lopovi med seboj namakajo in drug drugega vlečejo vedno globje v drek. Ni je časti med lopovi in morda se bo v tekmi za to, kdo se bo lahko bolje pobotal s tožilstvom našlo še kaj zanimivega.

Pass me the popcorn, please ...

windigo ::

Glej, do sedaj si napisal, da je zate Ornig neverodostojen. Zakaj naj bi bil neverodostojen, nikjer ne poveš. Vse kar lahko zvemo od tebe je, da kdor podvomi o tvojih vtisih je "negativen". Pa da eni slepo verjamemo eni strani, ko menda obstaja tudi druga stran, ki pa se ne sme (ali morda ne zna?) braniti, ker od nje ni slišati prav ničesar?

Da pa ima Ornig še marsikaj na grbi in tudi kaj za ušesi, pa mislim tudi sam.

Da si (bil) policist, pa ocenjujem na podlagi tega, kako komuniciraš. Čredna miselnost, ki preglasi razum, dejstva in logiko je po mojih sicer precej omejenih izkušnjah značilna za presenetljiv odstotek (nezadovoljnih) policistov. Pokazala pa se je tudi ob stalkanju Koprivnikarja. Seveda pa se lahko tudi motim, vendar ti kakšne osupljive kariere v privatnem sektorju ne prerokujem.

Matija82 ::

matijadmin je izjavil:


Možakar, ki se je oglasil pa pljuva po žvižgaču in idealizira/brani delo Policije, čeprav imamo kar pogosto priložnost videti, kako ta deluje. In jasno, prihaja iz policijskih vrst.


Policijski ovaduhi žal ne dobijo simpatij. Morala ne deluje (dve leti?), ko treba vdirat v osebne račune posameznikov, se pa vključi, ko je prikladno za posameznika ;)

Occam predlaga, da je šlo nekaj narobe v odnosu snitch-handler in zdaj sledi obračunavanje iz obeh strani.

Kako točno je Ornig žvižgač? Popravi me, če se motim toda kakor jaz razumem zgodbo je on razkril pomanjkljivosti policiji, ne javnosti. V javnosti je zgolj govoril o krivici, ki se mu je dogodila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

windigo ::

Matija82 je izjavil:

Occam predlaga, da je šlo nekaj narobe v odnosu snitch-handler in zdaj sledi obračunavanje iz obeh strani.

Se bojim, da je prišlo do reza kakšen nivo višje po hierarhiji in sicer zaradi zaščite tistih politikov in politikantov (uradništva s političnimi povezavami, poslovnežev ki dobivajo posle s političnimi zvezami), ki so pri Tetri eni malenkost preveč obljubili in drugi malenkost premalo dostavili, (kar običajno niti ni prehud problem, oziroma je običajni način delovanja, če bi vse stroške navedel na začetku, bi zadeva lahko padla zaradi pomanjkanja denarja) v tem primeru pa žal umanjka ena za nekatere uporabnike bistvenih zahtevanih lastnosti: tajnost komunikacij. Denarja za nadgradnjo oz. pokritje pa ni, Mramor ne da.

"Zajebal" je Ornig, ki je brez odobritve te reči razkril javnosti (mogoče ima tiran celo prav, ko pravi, da je "attention-whore").

Kar se dogaja zdaj je samo usmerjanje ventilatorja, kam naj prileti drek. Iz maščevanja je bilo treba rezati Orniga, mu narediti še (nezakonito!) svinjarijo ali dve (ovadba za neupravičeno snemanje), pa je obrnil zadevo še Ornig in zdaj leti drek tudi nazaj. Najebali pa bodo tako Ornig, kot morda tudi direktni hendlerji, ki se jim bodo morda šefi odrekli. Kar zna povzročiti dodatne težave in nezadovoljstvo v policiji. Človek bi se sicer naslonil nazaj in vzel kokice in gledal predstavo, ampak zaradi tega bo delo policije in naša varnost kvečjemu slabša.

Lahko pa v živi spremljate, kako uničujoča za družbo je zares korupcija.

AndrejO ::

Matija82 je izjavil:


Kako točno je Ornig žvižgač? Popravi me, če se motim toda kakor jaz razumem zgodbo je on razkril pomanjkljivosti policiji, ne javnosti. V javnosti je zgolj govoril o krivici, ki se mu je dogodila.

Mafijski skesanec bi bilo bližje resnici. Pragmatično je, da se takšnim da odpustke sorazmerne njihovem prispevku k pregonu kriminalne združbe, ni pa za to potrebno do njih gojiti kakšnih posebnih simpatij ali česa podobnega.

Sedaj pa ... kako globoko ali visoko seže ta kriminalna združba, pa bomo sedaj videli pri naslednji domini - policistu proti katerem je bila vložena kazenska ovadba. Če bo tudi temu začelo goreti pod nogami, morda izvemo še kaj novega.

SkipEU ::

d4vid je izjavil:

Če vdreš v uporabniški profil, je to napaka uporabnika, ker ni ustrezno zaščiten.
Razen v primeru, da je zaščita samega sistema slaba.


A ti to resno? Kar si ti napisal, je isto kot da si jaz na plaži pustim denarnico in ker je nisem ustrezno zaščitil, si jo imaš ti pravico prisvojiti oz. po domače povedano ukrasti? Tudi če uporabnik ni ustrezno zaščiten, tebi ne daje nobene pravice, da posegaš v tak račun.

d4vid ::

Vemo, da obstajajo taksni in drugacni ljudje.

Ce mas geslo 123456789, je definitivno tvoja krivda. To je skor tako kot bi pustil vrata stanovanja odprta. Se najde kdo, ki bi izkoristil priloznost.

Seveda je kriv tisti, ki je vdrl v profil, ampak ce nimas zasciteno, je tudi delno tvoja krivda.

Ampak se vedno velja: kljucavnica je za postene ljudi.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

MrStein ::

Ne ni, pa če milijonkrat ponoviš.
(verjetno boš milijonkrat ponovil)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Okapi ::

d4vid je izjavil:

Vemo, da obstajajo taksni in drugacni ljudje.

Ce mas geslo 123456789, je definitivno tvoja krivda. To je skor tako kot bi pustil vrata stanovanja odprta. Se najde kdo, ki bi izkoristil priloznost.

Seveda je kriv tisti, ki je vdrl v profil, ampak ce nimas zasciteno, je tudi delno tvoja krivda.

Ampak se vedno velja: kljucavnica je za postene ljudi.
Pa punca je tudi kriva, če hodi okoli v minici, in jo posilijo, ne?

RuskiSnajper ::

Kje pise da se v ozadju ne more dogajat vec stvari hkrati, stem sploh nocem branit policije saj nevem vseh podrobnosti. Tetra je kontroverzni komunikacijski sistem predvsem zaradi slabih vplivov na zdravje. In najvecji zvizgaci so javni usluzbenci www.tetrawatch.net -- Tako da lahko da lahko gre policija na visjem sloju proti temu ovaduhu zaradi tega ker je dvignil prah na pomanjkljivosti in s tem sprozil drzavno zanimanje za posodobitev sistema in v teh planih je potem postavitev se vec stolpov in oddajnikov. Seveda ker je v to vpletena varnost to daje policiji slab ugled in valda da je to prvi motiv da grejo proti njemu, to je ponavadi standardni odziv navadnih in mafijskih kriminalcev, saj taksni ljudje so pac taki po osebnosti da se morajo mascevat, in ni nujno da prihaja iz policije, lahko je direktna komanda od lokalne vlade, ta pa od koga tretjega, itd.

To da je ta Dejan to razkril naj ne bi bilo samo po sebi slabo, ampak je finta v tem kaksne so okoliscine okoli tega pri uporabnikih, postaviteljih in upravnikih drzavnega sistema tetra, kdo je vedel kaj, koliko, gdaj, to je ful zapleteno in o tem je tesko spekulirat za nepoznavalce odzunaj, to je misija za raziskovalne novinarje ki vstopijo v stik z raznimi viri in prebirajo vsak detail vec mesecev ali let; in glede na te okoliscine se potem ugotavlja kaksne efekte je dejanje Dejana povzrocilo, negativne, pozitivne, za koga, koliko, in ali so pri tem nekateri vpleteni opraviceni (da je direktor dobival poocila kako sistem/encry deluje super) Nabava novih oddajnikov itd, slabo za davkoplacevalce in se dodatno slabo za zdravje policije, dobro za podjetje ki jih bo namestilo in dobro za vlado pri politicnih tockah (ugled) ko bo potem na vrhu pozornosti ob otvoritvi, uh kak so oni dobri. Pri vseh zvizgaskih je pomembno to ali so res vse informacije res javnega znacaja ali direktno pripomorejo k dokazovanju kaznivega dejanja. Ce je dejan v javnost poslal tudi privatne sli posredno privatne podatke o recimo dveh policistkah ki sta se v avtu pogovarjali izkljucno o spolnih zadevah z njunimi partneri, je to neupraviceno razkritje in ce bi ga tozile bi morale zmagati, neglede na ostale dobre stvari.

Ponarejeni zvizgaci objavljajo osebne podatke zanalasc da naredijo v publiki slab vtis, in zaradi osnovne zabitosti populacija to vzame kot osnovo za vse ostale zvizgace in jih neupraviceno zanicuje, ampak to je druga in bol zapletrna zgodba, tolko.

Zakaj pa enkripcija ni bila nastavlena je pa lahko cisto tretja stvar.

Ali pa ne.? Ali je res potrebna celotna nadgradnja ali zamenjava mreze, ali obstaja alternativa itd? Ali je ta privatni interes da bi zasluzil v sloveniji z agenti ponekod infiltriral upraviteljstvo Tetra sistemov in jih namerno sabotiral in narocil agentom da najdejo scapegoat amaterja na katerega pol lahko uvalijo celotno krivdo, da bo odigral svoj del orkestra o razkritju slabih slo kokunikacijskih siistemov, da potem nastane odziv publike nad drzavo kaj se to pravi in potem lahko drzava lazje sprejme in izvede nepravicne in potencialno tudi črne poslovne dogovore, ne samo da si bodo ljudje skrivali oci pred negativnimi vplivi (zadolzevanje) to bodo tudi zahtevali.

Zgodovina sprememb…

opeter ::

V smislu, da gre za samostojno dejanje javnega uslužbenca, za katerega policija kot državni organ ni ne vedela, še manj pa podpirala.

Aha. Sanja svinja kukuruz.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

peko_deko ::

d4vid je izjavil:

Vemo, da obstajajo taksni in drugacni ljudje.

Ce mas geslo 123456789, je definitivno tvoja krivda. To je skor tako kot bi pustil vrata stanovanja odprta. Se najde kdo, ki bi izkoristil priloznost.

Seveda je kriv tisti, ki je vdrl v profil, ampak ce nimas zasciteno, je tudi delno tvoja krivda.

Ampak se vedno velja: kljucavnica je za postene ljudi.

če maš geslo 123456789 si sicer bedak, je pa un ki se gor prijavi čist isto kršil zakon kot če bi mel 42t'0gl4e2zjh4og4čq3mh354+g2qgbesb

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matijadmin ()

d4vid ::

peko_deko je izjavil:

d4vid je izjavil:

Vemo, da obstajajo taksni in drugacni ljudje.

Ce mas geslo 123456789, je definitivno tvoja krivda. To je skor tako kot bi pustil vrata stanovanja odprta. Se najde kdo, ki bi izkoristil priloznost.

Seveda je kriv tisti, ki je vdrl v profil, ampak ce nimas zasciteno, je tudi delno tvoja krivda.

Ampak se vedno velja: kljucavnica je za postene ljudi.

če maš geslo 123456789 si sicer bedak, je pa un ki se gor prijavi čist isto kršil zakon kot če bi mel 42t'0gl4e2zjh4og4čq3mh354+g2qgbesb


Seveda, se popolnoma strinjam in ne zagovarjam "hekerjev".
Ampak če maš geslo 123456789 si bedak in delno sam kriv.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Yacked2 ::

d4vid je izjavil:

peko_deko je izjavil:

d4vid je izjavil:

Vemo, da obstajajo taksni in drugacni ljudje.

Ce mas geslo 123456789, je definitivno tvoja krivda. To je skor tako kot bi pustil vrata stanovanja odprta. Se najde kdo, ki bi izkoristil priloznost.

Seveda je kriv tisti, ki je vdrl v profil, ampak ce nimas zasciteno, je tudi delno tvoja krivda.

Ampak se vedno velja: kljucavnica je za postene ljudi.

če maš geslo 123456789 si sicer bedak, je pa un ki se gor prijavi čist isto kršil zakon kot če bi mel 42t'0gl4e2zjh4og4čq3mh354+g2qgbesb


Seveda, se popolnoma strinjam in ne zagovarjam "hekerjev".
Ampak če maš geslo 123456789 si bedak in delno sam kriv.


Če pustim pred stanovanjem odklenjen avto in mi zgine radio sem tudi sam kriv? Seveda mi boš takoj sedajle citiral v katerem členu piše da morajo imeti vsa moja gesla minimalno 12 znakov od tega vsaj tri cifre in en poseben znak..
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

matijadmin ::

tiran2000 je izjavil:

Matija zakaj bi me rad cenzuriral, sej se delno strinjam s tabo. :)

"Jasno sem zapisal, da policija pogosto ubira nezakonite bližnjice (kar se je večkrat v sodnih postopkih izkazalo za dejstvo) in to je potrebno grajati, sankcionirati ter odpraviti. Pika."

"Dokler ne bodo taki kaznovani, bo tako. Žal."

v tem delu imaš še kako prav!

Če je problem res tako velik kot ti trdiš (torej sistemski, da to dela večina policistov), upam, da bo tvoje trditve pokazala preiskava.

Bojda je na nalagerju še nekaj dokumentov, tako pravijo mediji ... bomo videli, mogoče pa pojem na koncu svoj klobuk.


1) Predlagal sem izbris, ker si žalil.

2) Nikoli nisem rekel, da je problem _nezakonitega hekanja_ tako velik. Nikoli nisem niti pomislil na filmske prizore, kaj šele razsežnosti masovnega nadzora. Trdim pa, da je sistem slab, na kar kažejo rezultati (v sodni praksi) in dosledno pometanje raznoraznih afer ter aferic pod preprogo. Sistemsko lahko govorimo kvečjemu o neustreznem nadzoru, saj se črne ovce ne izloči, veliko odmevnih primerov pa pade prav zaradi nekakovostnega policijskega dela. Kaj bi šele bilo, če bi imeli v manj odmevnih kazenskih zadevah manj premožni obdolženci boljše zagovornike (pa pustimo dejansko krivdo ob strani). O čem takem žal nimamo natančnih podatkov, lahko pa neke ocene čez palec vlečemo (in vsak s kančkom zdrave pameti bo po premisleku obtičal zgrožen).

Kakor koli, zelo sporno pa je, kadar policija izvršuje kazniva dejanja (ne glede na dobre ali pa slabe namere). Imamo zadevo Balkanski bojevnik, ko je v tandemu s tožilstvom lagala sodišču. V marsikateri državi bi te priče in tožilki končali za zapahi. Pa kako je Fank javno lagal, da ne uporabljajo IMSI lovilca, na koncu je poročilo izpričalo nasprotna dejstva in ni mu bilo druge kot da popravi svojo izjavo. Za nameček pa še pravne podlage niso imeli zato. A se se ti zdi, da bomo v katerem od teh primerih na očeh javnosti dveh dočakali sodni epilog ali vsaj poročilo po strokovnem nadzoru? Nad Orniga, pa kakršen koli je že, so se spravili v zadevi Tetra, ker so se želeli maščevati. Zloraba položaja, torej. Lahko se greva javno stavit, da ne bo obsojen (zaradi vdora), ker kaznivega dejanja brez naklepa pač ni. In nenazadnje sem sam delal na sodišču in sodeloval pri nekaj obnovah postopkov, kjer velja polcija == otroški vrtec (vsaj za krim. policijo na Obali). Pa imamo primer, ko so uporabili Sovine prisluhe za dilerčka z 2 g kokaina. Evidenten primer, ki bo padel (saj imamo na to temo sodno prakso tako Vrhovnega kot US). O njem je poročal ta isti portal Podčrto. Kaj je bilo v ozadju, lahko samo ugibamo (domnevno pa maščevanje znanega podjetnika). Kaj vse lahko kupi denar, ha?

Kaj ima vse to moje nakladanje skupnega? Da v nobenem primeru še nihče ni odgovarjal in da (z izjemo Ornigovega) tudi strokovnih nadzorov in predkazenskih še nismo dočakali. Morda pa se zdaj kaj premakne.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

matijadmin ::

AndrejO je izjavil:

Meh, se nekateri kregate okoli oslove sence. Kdo je za kaj vedel in kdo je kaj potrjeval se bo sedaj lahko vleklo ven v javnem sodnem postopku.

Najlepše je sedeti ob strani, si zapisovati stvari in gledati kako se lopovi med seboj namakajo in drug drugega vlečejo vedno globje v drek. Ni je časti med lopovi in morda se bo v tekmi za to, kdo se bo lahko bolje pobotal s tožilstvom našlo še kaj zanimivega.

Pass me the popcorn, please ...


Meni ni do kokic, ker imamo senco, sodišče pa zelo verjetno osla ne bo (nikoli) videlo. Policisti in tožilstvo, ki je še v precej bolj klavrnem stanju kot policija, bodo vse naredili, da ga ločijo od sence!
Vrnite nam techno!

Ice-Heki ::

Yacked2 je izjavil:

Če pustim pred stanovanjem odklenjen avto in mi zgine radio sem tudi sam kriv?

Da.

matijadmin ::

Matija82 je izjavil:

matijadmin je izjavil:


Možakar, ki se je oglasil pa pljuva po žvižgaču in idealizira/brani delo Policije, čeprav imamo kar pogosto priložnost videti, kako ta deluje. In jasno, prihaja iz policijskih vrst.


Policijski ovaduhi žal ne dobijo simpatij. Morala ne deluje (dve leti?), ko treba vdirat v osebne račune posameznikov, se pa vključi, ko je prikladno za posameznika ;)

Occam predlaga, da je šlo nekaj narobe v odnosu snitch-handler in zdaj sledi obračunavanje iz obeh strani.

Kako točno je Ornig žvižgač? Popravi me, če se motim toda kakor jaz razumem zgodbo je on razkril pomanjkljivosti policiji, ne javnosti. V javnosti je zgolj govoril o krivici, ki se mu je dogodila.


Simpatija ali ne; razkritje je za to družbo koristno. A se strinjaš?

AndrejO je izjavil:

Matija82 je izjavil:


Kako točno je Ornig žvižgač? Popravi me, če se motim toda kakor jaz razumem zgodbo je on razkril pomanjkljivosti policiji, ne javnosti. V javnosti je zgolj govoril o krivici, ki se mu je dogodila.

Mafijski skesanec bi bilo bližje resnici. Pragmatično je, da se takšnim da odpustke sorazmerne njihovem prispevku k pregonu kriminalne združbe, ni pa za to potrebno do njih gojiti kakšnih posebnih simpatij ali česa podobnega.

Sedaj pa ... kako globoko ali visoko seže ta kriminalna združba, pa bomo sedaj videli pri naslednji domini - policistu proti katerem je bila vložena kazenska ovadba. Če bo tudi temu začelo goreti pod nogami, morda izvemo še kaj novega.


Mafijski niti najmanj. Naiven mul'c pa veliko prej. Saj je povedal, kakšne vzgibe je imel, da se je tega lotil. In ni skrivnost, da "neki" manjšini celo sam pripada. Ne jemljem ga v bran, pravim pa (pragmatično) le eno, da je njegovo razkritje vsekakor koristno.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

Majkl ::

FMPOV

AndrejO ::

matijadmin je izjavil:

Mafijski niti najmanj. Naiven mul'c pa veliko prej. Saj je povedal, kakšne vzgibe je imel, da se je tega lotil. In ni skrivnost, da "neki" manjšini celo sam pripada. Ne jemljem ga v bran, pravim pa (pragmatično) le eno, da je njegovo razkritje vsekakor koristno.

"Mafijski skesanec" je najkrajši opis lopova, ki začne ovajati svoje dovčerajšnje kompanjone.

Koristnosti tudi nisem zanikal. Pridno pa grickam kokice in čakam na odziv druge strani. Moja napoved obrambe: vse si je izmislil (35%) in napad na karakter (65%).

MgpVa ::

Čakajte malo. Step by step.

Dejan pravi, da je sam prišel z idejo k policiji.
Eksplicitno je v tedniku povedal, da ga niso nagovarjali.
Torej vdrl je kot kaže na lastno iniciativo in sebe prodajal kot elite hekerja policajem. Vsi vemo, koliko pojma imajo o ITju, a to je že druga zgodba.

In zdaj je policija kriva?
Tukaj nekaj smrdi in to zelo. Če bi tipo hotel res hekat legalno ali bil sec researcher, ima kopico drugih možnosti. Mogoče bi bilo dobro videti, če je res tako zaskrbljen državljan koliko lukenj je prijavil po legalnih in ustaljenih poteh. Kakšen SI-CERT bi znal kaj povedati.

Če sem jaz res elite white/gray/black heker in pridejo copsi k meni, ni šans, da me prisilijo, da počnem nelegalne zadeve, kar so ti vdori bili.

Razen seveda če si to želim, da me trepljajo policaji in hvalijo kako dober sem ali pa rabim kakšen drug self esteem moment.

Tako da po moje je Dejan to svoje "hekanje" (narekovaji, ker še vedno mislim da je bolj šovmen kot pa heker), poskušal legalizirati s policijo. Vmes pa se igral še s tetro.

In se naivno opekel.

Tožilci pa najbrž že (upam, da so toliko pismeni) pridno pišejo obtožnico glede na njegovo samo ovadbo. Najbrž bo za njih naloga precej lahka. 300 vdorov x min 1 leto. Do the math.

RuskiSnajper ::

večjo vezo ima to ali je bila z tem manjkajočo enripcijo povzročena kakšna direktna škoda nekomu zasebniku v SLO ki je recimo bil odpeljan iz hiše v bolnico , in je ravno takrat ko so se po tetri menli da bodo tega na tem naslovu odpeljali nek lopov to poslušal iz druge ulice preko rtlsdr.

Druge stvar je, ali se bo Tetra sistem širil. Sama komunikacija je zarad mene lahko enrkiptirana tista taglavna v kateri je pogosta izmenjava osebnih informacij, za transparentnost pa bi morale te službe imet dokumentacijo ki teh osebnih podatkov ne vsebuje in če hoče nekdo pogledat kaj se je dogajalo tistega dne ko se je 20 avtomobilov zaletelo na neki avtocesti bi moral prit tudi do posnetkov ki se odkriptirajo kot dokaz na sodišču in potem sodišče razsodi koliko od tega se razkrije širši javnosti oz kaj od tega se zakrije širšri javnosti in ostane razkrito samo partijam vpletene v sodbo , in zato moreš met tudi pošten sodni sistem, kar pa je na tem svetu bog pomagaj.

Tako kot je legendaren Guccifer v primeru email/bhengazigate hillary blumenthal, je nažalost navadni skript kiddie ki je ugibal gesla, sploh ni nič hekal, sploh ni imel interesa razkrit kriminal, na to je samo naletel, ampak njegov motiv je bila predvsem osebna radovednost, ki ni tako črna če ga primerjamo proti diktatorjem ki imajo zasabo miljone ubitih.

In za vse loleke:

1. Politično-zakonski besednjak ima totalno svoje kontekste in ni nujno da uporablja takšne kot jih uporablja sofisticirana stroka ali skupina ljudi.
2. Mediji nimajo blage veze o blagi vezi, in to je predvsem medijska beseda, ki pa jo eni jemljejo resno nazalost.

Kaj je Dejan storil je vdor v sistem in nima veze na kakšen način. (legalno ali ilegalno pa je stvar te štorije tega ne debatiram zdaj)
Njegov način je bil na poznavalca interneta, torej pod skript kiddijem. Skript kiddiji so tisti ki , pri vdiranju v račune socialnih omrežij

Razlika med skript kiddijem in hekanjem je velika - heker je nekdo ki pozna tudi kako sistem deluje na nivoju strojne opreme, pozna veliko trikov napamet, piše viruse, pozna kaj je dober sistem enkripcije. itd
skript kiddije je nekdo ki upravlja bot z kakim pythonom ali kaj.

Ugibanje gesla pa lahko dela vaša 80 letna stara oma ob 5 vjutro z kavico v eni roki in cajtngami v drugi.

EDIT: in zdaj sem pogledal ta rtvslo prispevek, nevem zakaj je tako prestrašen gleda nekam tja nastran kot da dobiva navodila in bere kaj mora rečt, ampak dobro lahko da samo zgleda tak, pristna trema tudi zgleda tako.

Oldi ::

Še en alter pojočetravni pogled.
Da je Dejan pomagal bogima kriminalistoma iskati barabe, ni nič takega, vsi so se trudili v smer boljše družbe.
Bedno pa je obtoževanje Dejana, ker je polucijo opozoril na ranljivost Tetre. Ampak ker je bil Dejan ovaden po službeni dolžnosti, tega nihče več ne problematizira.
Drek pa bo vse več v zraku, kar je sicer po svoje dobro, skratka tudi Toffsy bi imel tu probleme.

Glede medijev pa vse pove že naslov prispevka: J"e Policija prestopila meje zakonitega". Kaj se imaš tu spraševati, saj nisi Toffsy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

MrStein ::

matijadmin je izjavil:


1) Predlagal sem izbris, ker si žalil.

Drugi ne smejo, kaj?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mare2 ::

RuskiSnajper je izjavil:


Ugibanje gesla pa lahko dela vaša 80 letna stara oma ob 5 vjutro z kavico v eni roki in cajtngami v drugi.

EDIT: in zdaj sem pogledal ta rtvslo prispevek, nevem zakaj je tako prestrašen gleda nekam tja nastran kot da dobiva navodila in bere kaj mora rečt, ampak dobro lahko da samo zgleda tak, pristna trema tudi zgleda tako.


Logično, sedaj ko vemo kdo je vdrl v email račun jo lahko dobi na gobec. Seveda se boji.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

MgpVa ::

Oldi je izjavil:


Bedno pa je obtoževanje Dejana, ker je polucijo opozoril na ranljivost Tetre. Ampak ker je bil Dejan ovaden po službeni dolžnosti, tega nihče več ne problematizira.

Počakaj malo... Kaj? Po kakšni službeni dolžnosti?

MgpVa ::

Oldi je izjavil:

Še en alter pojočetravni pogled.
Da je Dejan pomagal bogima kriminalistoma iskati barabe, ni nič takega, vsi so se trudili v smer boljše družbe.


Tole sem prej še pozabil dodati in prehitro stisnil send.

Ne more kar en wannabe heker kršiti zakona in vdirati v račune ljudi. To ni pravi način v smeri boljše družbe. Ma, kje vi živite.

Če bi bilo temu tako, potem gremo krast, ropat bogatim, hekat predsednike in druge v imenu boljše družbe. Posledica anarhija in razpad pravnega sistema oziroma tega, kar je pri nas od njega še ostalo.

Glede na to, da je Dejan priznal svoja dejanja in da jih sam iniciativno začel izvajat naj kar prevzame posledice in odsedi X let.
Ne more zdaj igrat žrtvenega jagnja. Zaradi priznanja se mu lahko upošteva kvečjemu nekaj let manj zapora in pika!

windigo ::

Poslovni model: Ornig začne drago zaračunavati kopije svojih e-mailov in ostale robe odvetniškim pisarnam. Polna klet užitnih sadov zastrupljenih dreves. Sicer bo za to moral stopiti čez brisačo, saj se je mimogrede še sam ovadil in policija bo za javnost že spraskala skupaj en plausible deniability, saj zato pa ima Orniga, ne toliko zaradi "znanja".

Blefiranja tukaj ne more biti prav dosti, obe strani dobro vesta, kaj ve druga stran, zato bi se lahko dogovorili tudi mimo javnosti, pa ali so nekateri za to preveč trdi (kar me pri nas niti ne čudi), ali pa nima nič pomembnega in je vse skupaj ena velika megla namenjena publiki, ki jo pač spuščajo, da bi bolje prišli skozi na procesu zaradi vdora v Tetro. Je pa v tem primeru tvegan gambit, saj se je tako rekoč samoovadil še za 300 drugih podobnih kaznivih dejanj, kjer bi se lahko leta iz pogojnih nabirala v konkretna, tako da sam dvomim, da je samo megla.

bambam20 ::

me zanima koliko let bo fasal nič kirvi ubogi Dejanček? 10? Vdiranje v druge račune je zelo resno dejanje in tukaj izgovor, da je delal po naročilu je smešen. PODal se je v kriminal. 10 let in stroga kontrola in življenej brez do stopa do spleta.

Očitno je Dejan močno nagnjen k povzročanju kriminalnih dejanj in rad vdira.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matijadmin ()

windigo ::

bambam20 je izjavil:

in tukaj izgovor, da je delal po naročilu je smešen.

Niti najmanj, ker bi načelno morali preganjati celotno kriminalno združbo, ki pa lahko sega še par štengc višje od hendlerjev, to je bil, če sem prav razumel, tudi poudarek sporočila.
Zato pa vsi čakamo na "plausibility of deniability", character assasination in flat denial tu žal ne bo deloval.

matijadmin ::

Policisti so ga prosili, če lahko še za te in one osebe kaj priskrbi. Pošiljali so mu celo os. podatke osunljencev in z njimi povezan7h oseb. Delal je po naročilu. Pika.
Vrnite nam techno!

windigo ::

Policija je reagirala v svojem klasičnem teflonskem slogu, krivi so neprilagojeni posamezniki, ki jih bomo kaznovali preiskali, sistem deluje. Ampak ... če je bila zadeva slučajno narejena z vednostjo še koga ... je to krasna prilika za maščevanje odstavljenih policijskih sindikalistov, v smislu enake vatle za vse. Škoda sicer, da so kriminalisti večinoma v ta drugem sindikatu.

matijadmin ::

tiranu2000 bi odgovoril še tole, da Ornig ni moj špicelj. Zakaj se naj bi na forumu gojilo kultivirano debato brez žaljenja, ni potre, da posebej razlagam, a obtožbe brez argumentov, rekla, pisala, kazala, saj on je vendar skriptni deček so v kontekstu novice butaste ter daleč od zahtevanega nivoja.
Vrnite nam techno!

Majkl ::

Se ena izjava:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/or...

Kriv sem samo naivnosti!

Kaj pravite?
FMPOV

PrihajaNodi ::

Človek bo dobil dobro plačano službo.

Stari maček ::

Če je bil Ornig ovaduh(kar so sicer največji človeški izmečki, ki so ti sposobni v drugi situaciji zabit nož v hrbet), je itak registriran. Če pa ni (kar je moja ocena), pa bo pokasiral posledice svojih blodenj.

matijadmin ::

PrihajaNodi je izjavil:

Človek bo dobil dobro plačano službo.

Kje? Ne pri nas ali le, če bo imel neznansko srečo.

Majkl je izjavil:

Se ena izjava:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/or...

Kriv sem samo naivnosti!

Kaj pravite?

Moralno prav gotovo. Pravno pa le, če fundamentalno predrugačimo deontologijo pravne države in kulturnega okolja. Še žvižgačev ne znamo zaščititi, kaj šele iskrenih skesancev. Pa so oboji izjemno dragoceni!
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

matijadmin ::

Stari maček je izjavil:

Če je bil Ornig ovaduh(kar so sicer največji človeški izmečki, ki so ti sposobni v drugi situaciji zabit nož v hrbet), je itak registriran. Če pa ni (kar je moja ocena), pa bo pokasiral posledice svojih blodenj.

Zelo si nestrpen in prenagljen.

Novinarji so preverili, da je je bil registriran informator (sam to označuje kot še bolj poglobljeno, torej se smatra za sodelavca).

Šipcljev poznamo mnogo, od nekih oportunih (mafijskih) skesancev, ki si rešujejo rit za manjšo kazen (to Ornig ne more biti saj tvega s tem nove obtožbe) do špicljev, ki jih poznamo iz totalitarnih in represivno obremenjenih držav (tudi ti časi so za nami).

Le enkrat, kdor je pozorno spremljal, je omenil prvotne vzgibe za to obliko sodelovanja. Niso tako podli, pač pa naivni, a teže oskubljenih dejanj to (legalistično) nič ne zmanjša. Je pa zelo očitno (po korespondencah sodeč nesporno) od tod naprej dobival navodila (uperjena na več objektov in v smeri preiskav različnih vrst varnostnih groženj).

Jaz mislim, da je to razkritje izjemno dragoceno in nudi neko osnovo za drugačna stališlča v politiki, strokovni ter nenazadnji splošni javnosti. In ta so predpogoj za kakršne koli spremembe.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

matijadmin ::

Dodal bi še to, da se policija v izjavah za javnost strašno zapleta.

Dejstvo je, da se je opirala na podatke in informacije, ki niso bile zakonito pridobljene.

Naslednje dejstvo je, da je o izvoru vedela.

Še naslednje pa, da bi v skrajnem primeru (če ne bi vedela) morala vedeti. Ker vsebina zasebne komunikacije med državljani ne raste na drevesih in policisti, ki po službeni dolžnosti s podobnim gradivom ravnajo, to dobro vedo.

Policija tudi zavaja, ko pojasnjuje, kdo se pri pridobivanju in analitiki takih informacij seznanja, ker so popolnoma zamolčali pomemben korak: odrejanje stopnje tajnosti in glede na občutljivost in morebitno posredovanje Sovi je bila zelo verjetno stopnja tajnosti, zaradi katere so v delovnem procesu nujno bili angažirani vodilni.

Poseben oksimoron pa so ustvarili z besedno telovadbo, da nekdo, ki se sam ovadi (pa ga nihče v to ne prisli in od tega nima nobene koristi) ne more biti pozitivno naravnan. Le zakaj potem tvega zaporno kazen in ne obratno?

Tudi očitno sodelovanje z Dnevnikovim uredništvom je pomenljiv in neprecenljiv indic, da je nekdo od vodilnih zaposlenih vpleten.
Vrnite nam techno!

PaX_MaN ::

matijadmin je izjavil:

Dejstvo je, da se je opirala na podatke in informacije, ki niso bile zakonito pridobljene.

Tega uresnic ne vemo (še? - nisem zasledil da bi kakšne "njegove" podatke pred sodiščem uporabili).
Paralelna konstrukcija, mrbit?

matijadmin je izjavil:

Naslednje dejstvo je, da je o izvoru vedela.

Še naslednje pa, da bi v skrajnem primeru (če ne bi vedela) morala vedeti. Ker vsebina zasebne komunikacije med državljani ne raste na drevesih in policisti, ki po službeni dolžnosti s podobnim gradivom ravnajo, to dobro vedo.

Policija tudi zavaja, ko pojasnjuje, kdo se pri pridobivanju in analitiki takih informacij seznanja, ker so popolnoma zamolčali pomemben korak: odrejanje stopnje tajnosti in glede na občutljivost in morebitno posredovanje Sovi je bila zelo verjetno stopnja tajnosti, zaradi katere so v delovnem procesu nujno bili angažirani vodilni.

To bi veljalo v idealni oz. v vsaj zgledno urejeni Policiji.
Saj si videl Koprivnikargate pa kako so policaji(!) na svoj shod povabl jebenga Jelinčiča(k da je treba razlagat zka je to podn...)?
Zgledno urejena?
Pa ... nnnope.

matijadmin je izjavil:

Poseben oksimoron pa so ustvarili z besedno telovadbo, da nekdo, ki se sam ovadi (pa ga nihče v to ne prisli in od tega nima nobene koristi) ne more biti pozitivno naravnan. Le zakaj potem tvega zaporno kazen in ne obratno?

On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

windigo ::

PaX_MaN je izjavil:

Tega uresnic ne vemo (še? - nisem zasledil da bi kakšne "njegove" podatke pred sodiščem uporabili).

Ni toliko problem, ali so uporabili ali niso, problem je že, če se Ornig naprimer odvetnikom izpove, kaj vse je predal policiji, ker policija potem nima šans, da dokaže, da teh podatkov niso uporabili in potem smo pri zastrupljenih drevesih in padlih procesih. Pri dejansko nevarnih ljudeh. In učinkovitost policije pa tukaj skrbi mene, ki bi rad še naprej živel v eni najvarnejših držav.

PaX_MaN je izjavil:

Saj si videl Koprivnikargate pa kako so policaji(!) na svoj shod povabl jebenga Jelinčiča(k da je treba razlagat zka je to podn...)?

Mene tudi nadvse preseneča molk sindikata in pa kastni sistem v policiji, kjer se za obrambo nekaterih lahko izvaja tudi kazniva dejanja, za obrambo drugih pa se ne migne s prstom. Sicer si niti približno ne želim, da bi bili tudi pokvarjeni policisti nedotakljivi, ampak kolikor gledam po svetu, so se za razne napake pri relativno običajnem policijskem delu strnejo vrste, saj je jasno, da se bodo policisti sicer preveč držali nazaj in bo padla učinkovitost. Zato policijski šefi redko ne poskušajo pokriti dela podrejenih, pri nas pa (vsaj nekatere) režejo z neverjetno lahkoto. V takem primeru podrejeni delajo vse, da ne bi delali napak, za kar je (nasploh to velja pri nas v javni upravi) najbolje, da delajo čimmanj ali nič. To držo pa so ponotranjili tudi sindikati, ki ne ščitijo svojih članov v takšnih primerih (recimo, da bi ovadili vse v hierarhiji navzgor, ki so to odobrili, kot organizirano kriminalno združbo in priskrbeli mimogrede še dokaze za to, pa da vidimo, če bo šlo tudi naslednjič po isti poti).


matijadmin je izjavil:

On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.

Po mojem se je posvetoval z odvetnikom in zato predpostavljam (in upam!), da gre pri tej samoovadbi za vsaj približno racionalno odločitev. Da se nekako zabaranta molk za ovrženo ovadbo, če je že pri Tetri samovoljno skočil iz postroja. Za kaj takega pa rabi še kakšnega asa v rokavu, sicer bo vse samo še eskaliralo v še večjo neoperativnost policije in zapor za Orniga, kar je najslabši možen rezultat (čeprav pravno lahko povsem korekten) za vse. Komu je pokritje in prikritje slabih odločitev pri Tetri tega vredna?

bambam20 ::

matijadmin je izjavil:

Policisti so ga prosili, če lahko še za te in one osebe kaj priskrbi. Pošiljali so mu celo os. podatke osunljencev in z njimi povezan7h oseb. Delal je po naročilu. Pika.



Še vedno, da če sosdeluješ pri nelegalnem početju in te dobijo si kriv.

To je enako, kot, da greš nekaj ukradit, ker ti je nekdo naročil. Kriv si.

PaX_MaN je izjavil:



On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.


No, očitno si malo preberi odzive naokoli. Ljudje tega ne podpirajo in ga obsojajo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matijadmin ()

matijadmin ::

PaX_MaN je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Dejstvo je, da se je opirala na podatke in informacije, ki niso bile zakonito pridobljene.

Tega uresnic ne vemo (še? - nisem zasledil da bi kakšne "njegove" podatke pred sodiščem uporabili).
Paralelna konstrukcija, mrbit?

PaX_MaN je izjavil:


Ni bilo mišljeno, da se je (nujno) opirala v sodnih postopkih. Lahko in zanesljivo vemo, da se je pri svojem delu, pa če je to pripeljalo do sodnega postopka ali ne. Iskali so Zavašnika, recimo.

Paralelne konstrukcije pa je, kot nasplošno vemo, veliko. Evo, še konkretizirana: Balkanski bojevnik. Sicer ne bi bilo potrebe po lažeh, od kod jim telefonska.

matijadmin je izjavil:

Naslednje dejstvo je, da je o izvoru vedela.

Še naslednje pa, da bi v skrajnem primeru (če ne bi vedela) morala vedeti. Ker vsebina zasebne komunikacije med državljani ne raste na drevesih in policisti, ki po službeni dolžnosti s podobnim gradivom ravnajo, to dobro vedo.

Policija tudi zavaja, ko pojasnjuje, kdo se pri pridobivanju in analitiki takih informacij seznanja, ker so popolnoma zamolčali pomemben korak: odrejanje stopnje tajnosti in glede na občutljivost in morebitno posredovanje Sovi je bila zelo verjetno stopnja tajnosti, zaradi katere so v delovnem procesu nujno bili angažirani vodilni.

To bi veljalo v idealni oz. v vsaj zgledno urejeni Policiji.
Saj si videl Koprivnikargate pa kako so policaji(!) na svoj shod povabl jebenga Jelinčiča(k da je treba razlagat zka je to podn...)?
Zgledno urejena?
Pa ... nnnope.

Obveščanje imajo v Lotusih. Če je in bo ostala revizijska sled, pa bomo še videli. Sicer se strinjava.

PaX_MaN je izjavil:


matijadmin je izjavil:

Poseben oksimoron pa so ustvarili z besedno telovadbo, da nekdo, ki se sam ovadi (pa ga nihče v to ne prisli in od tega nima nobene koristi) ne more biti pozitivno naravnan. Le zakaj potem tvega zaporno kazen in ne obratno?

On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.

Jaz se sodbam malega človeka (dosledno) ogibam, ker imamo veliko resnejši problem: zlorabo represivnega aparata in samo navidez urejeno delovanje. Kot sem že zapisal, se strinjam s tabo, da je pod'n od podna.

windigo je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

Tega uresnic ne vemo (še? - nisem zasledil da bi kakšne "njegove" podatke pred sodiščem uporabili).

Ni toliko problem, ali so uporabili ali niso, problem je že, če se Ornig naprimer odvetnikom izpove, kaj vse je predal policiji, ker policija potem nima šans, da dokaže, da teh podatkov niso uporabili in potem smo pri zastrupljenih drevesih in padlih procesih. Pri dejansko nevarnih ljudeh. In učinkovitost policije pa tukaj skrbi mene, ki bi rad še naprej živel v eni najvarnejših držav.

PaX_MaN je izjavil:

Saj si videl Koprivnikargate pa kako so policaji(!) na svoj shod povabl jebenga Jelinčiča(k da je treba razlagat zka je to podn...)?

Mene tudi nadvse preseneča molk sindikata in pa kastni sistem v policiji, kjer se za obrambo nekaterih lahko izvaja tudi kazniva dejanja, za obrambo drugih pa se ne migne s prstom. Sicer si niti približno ne želim, da bi bili tudi pokvarjeni policisti nedotakljivi, ampak kolikor gledam po svetu, so se za razne napake pri relativno običajnem policijskem delu strnejo vrste, saj je jasno, da se bodo policisti sicer preveč držali nazaj in bo padla učinkovitost. Zato policijski šefi redko ne poskušajo pokriti dela podrejenih, pri nas pa (vsaj nekatere) režejo z neverjetno lahkoto. V takem primeru podrejeni delajo vse, da ne bi delali napak, za kar je (nasploh to velja pri nas v javni upravi) najbolje, da delajo čimmanj ali nič. To držo pa so ponotranjili tudi sindikati, ki ne ščitijo svojih članov v takšnih primerih (recimo, da bi ovadili vse v hierarhiji navzgor, ki so to odobrili, kot organizirano kriminalno združbo in priskrbeli mimogrede še dokaze za to, pa da vidimo, če bo šlo tudi naslednjič po isti poti).


matijadmin je izjavil:

On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.

Po mojem se je posvetoval z odvetnikom in zato predpostavljam (in upam!), da gre pri tej samoovadbi za vsaj približno racionalno odločitev. Da se nekako zabaranta molk za ovrženo ovadbo, če je že pri Tetri samovoljno skočil iz postroja. Za kaj takega pa rabi še kakšnega asa v rokavu, sicer bo vse samo še eskaliralo v še večjo neoperativnost policije in zapor za Orniga, kar je najslabši možen rezultat (čeprav pravno lahko povsem korekten) za vse. Komu je pokritje in prikritje slabih odločitev pri Tetri tega vredna?

Tega na koncu nisem zapisal jaz, temveč nekdo drug. Napačno si citiral avtorja dela zapisa.

bambam20 je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Policisti so ga prosili, če lahko še za te in one osebe kaj priskrbi. Pošiljali so mu celo os. podatke osunljencev in z njimi povezan7h oseb. Delal je po naročilu. Pika.



Še vedno, da če sosdeluješ pri nelegalnem početju in te dobijo si kriv.

To je enako, kot, da greš nekaj ukradit, ker ti je nekdo naročil. Kriv si.


A ti si dopisuješ sam s sabo? Svašta.

bambam20 je izjavil:


PaX_MaN je izjavil:



On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.


No, očitno si malo preberi odzive naokoli. Ljudje tega ne podpirajo in ga obsojajo.

Pričakovano. Ljudje so lačni populizmov in vazelina. Zato pa imamo stanje v državi, kakršno imamo.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

windigo ::

matijadmin je izjavil:

matijadmin je izjavil:

On sam hoče da ga javnost lajka. Le kako narest to bolje kot pa pokazat da je policija poden od podna. Saj veš, oblast ma ljudstvo.
Tega na koncu nisem zapisal jaz, temveč nekdo drug. Napačno si citiral avtorja dela zapisa.

Se opravičujem in popravljam, da sem citiral PaX_MaN-a in ne matijadmin-a v delu ko Ornigu pripisuje domnevni narcisizem. Se žal zgodi, da ko brišem kilometerske verige citatov, kje izbrišem zaradi načina označevanja tudi napačen tag. IMHO vseeno bolje brisati odvečni tekst (in morda narediti tudi kje kakšno napako), kot citirati kilometre teksta in spodaj napisati (še) eno vrstico.

zmaugy ::

Seveda bodo vse posameznike, ki jim je tale nezakonito vdiral v karkoli, o tem obvestili, kajne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vsak peti britanski novinar oz. aktivist je bil v preteklih letih tarča policijskega

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
337658 (6057) Horejšio
»

Kako je Dejan Ornig po naročilu policije hekal Slovence

Oddelek: Novice / NWO
2810229 (7684) SaXsIm
»

Slovenska policija začenja uporabljati varne mobilne komunikacije

Oddelek: Novice / NWO
3615285 (12789) matijadmin
»

Pod črto: Informator policije vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11141323 (29912) windigo

Več podobnih tem