» »

Kritika vlade je KAZNIVA!

Kritika vlade je KAZNIVA!

1 2 3
4
5

luli ::

Kako ne zdrži.

A je stoenka bordo rdeča ali slučajno višnjevo ali pa kako drugače?

imagodei ::

WarpedOne:

-->Od policista zahtevaš da dobesedno prepiše vsebino plakatov?

Policistova naloga je med drugim tudi VERNO zbiranje dokazov, med kar spada tudi vesten in veren opis dejanskega stanja. Če tega policist ne osvoji med šolanjem, ni sposoben za policista. Policist je tisti človek na prizorišču prekrška/kaznivega dejanja, ki mu država zaupa zbiranje podatkov. V kolikor se izmišljuje ali laže, je pač neprimeren za opravljanje policijskega dela. Naj se poskusi morda kot krotitelj levov v cirkusu, za policista pač potrebuješ določene kvalitete (ki pa jih v Sloveniji očitno, po večini zadnjih dogodkov - streljanje na zabavi, dogodki v Ambrusu ipd, kronično primanjkuje. V tem pa se strinjam s tabo, ja).

-->Od njega lahko zahtevaš le, da kar se da objektivno oceni situacijo.

No, odloči se sedaj, kaj želiš.

-->Vsebina je bila protivladna.

Katera vsebina katerega plakata, ki je visel v avli ministrstva, je bila "protivladna". Pustiva sedaj že sam problematičen izraz... Povej, si bil med protestniki? Si bil neposredno po dogodku na ministrstvu? Ali glede "protivladne" vsebine sklepaš po posnetku? Na tistem posnetku ni nobenega plakata s protivladno vsebino, vsaj jaz ga nisem zasledil. Povej, na kateri minuti, sekundi posnetka se vidi problematični plakat.
- Hoc est qui sumus -

madmitch ::

Warped, se strinjaš tudi s tem, da so varnostnika stisnili v kot in ga onemogočili?

Kako jim je potem preprečiv vstop v ?ZASEBNE? prostore ministrstva?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

WarpedGone ::

Nič se ne strinjam, ker ne vem. Konc koncev tudi ne vem, kaj je pisalo po plakatih. Vem kaj so pristojne osebe napisale, ker sm vidu skenirano odločbo. Vem pa tudi, da vsi ki jim karkoli ne paše pri tem, se lahko pritožijo.

So se? Kaj so dosegli?
Zbogom in hvala za vse ribe

jozek ::

Ti študentje (ene par jih poznam) zastopajo svoje poglede na reformo visokega šolstva. ŠOU tu zraven nima nič. ŠOS pa jih je posredno podprl šele, ko je vlada od njih zahtevala, da jih naj ne podprejo. Mislim, mej svoje mnjenje. Zmišljevat si pa ni treba stvari, zato da bi opravičeval svoje poglede na njihovo dejavnost. Bo šlo?

Sedaj si malo razjasni šmorn, ki je tle zadaj. :D :D
In dejansko se ne strinjam ne z njihovimi metodami, ne z tem kar imajo za povedat. Naše univerze in cel sistem študija potrebujeta spremembe (Rektorja sta se ob predaji zavzela za "nespremenjeno" univerzo!), kar mora slediti času. Še podjetje propade ce se ne prilagaja, univerza pa okameni.
Kaj je v interesu nas študentov(ki ni radi kvalitetno znanje) je ena stvar kaj bi radi pa "večni" študenti pa druga. Kaj bi za koga prinesel ta predlog ne vem, sigurno pa bi dal malo vetra v zatohli univerzitetni sistem.

Konstruktiven dialog študentov s parlamentom. OK, ta je bila pa res najboljša cvetka do sedaj. Da ne bi res, edino, kar bi dobili, bi bilo malo treplanja po rami in brco v rit.

ŠOU in ŠOS naj bi bile institucije, ki bi tega bile sposobne! Če si pa zaslužijo le brco v rit je pa njihov problem. Ampak ta brca bi morala priti od študentov, ki naj bi jih zastopali ins katerih denarjem razpolagajo...
Če pa ne verjameš v demokratičen dialog je pa to tvoj problem. V anarhije tega seveda ni. :P

P.S. To je za nazaj, kar nadaljujte temo kjer že ste.
Draga nafta je gonilo razvoja ;-P ..

madmitch ::

ŠOU in ŠOS naj bi bile institucije, ki bi tega bile sposobne! Če si pa zaslužijo le brco v rit je pa njihov problem. Ampak ta brca bi morala priti od študentov, ki naj bi jih zastopali ins katerih denarjem razpolagajo...Če pa ne verjameš v demokratičen dialog je pa to tvoj problem. V anarhije tega seveda ni.
Ti to namenoma tko mal iz konteksta vlečeš in obračaš al res nisi razumel, kaj sem mislil. Jaz v demokratičen dialog verjamem, da bolj ne bi mogel. Se pa na relaciji parlament/vlada (barva nepomembna) - študenti bojim, da bi bilo to trepljanje "njih tavelikih" po ramenih "tamalih". Zraven bi jim seveda razložili, da naj bodo lepo pridni študentki, naj se pridno učijo, ONI pa bodo poskrbeli, da bo vse lepo in prav, ker ONI že vedo, kaj je za študentke, une tapridne, dobro, za ostalo majo pa šibo. To velja tudi za vse ostale, delavce, ženske, plešaste... To so, na žalost, do sedaj dokazale še vse ljube nam vlade, ne glede na politični odklon. Oni vedo, kaj je dobro za nas.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daedalus ::

Odostno dokaza ni dokaz odsotnosti.

Ufff...ti je že imagodei odgovoril. Nekdo ti mora dejanje DOKAZAT, drugače si nedolžen. In očitno je Policija naredila (še eno) napako - verjela na besedo varnostniku/komerkoli in vzela povedano "zdravo za gotovo." Well, ne lavfa to tako, na srečo.

Če rečemo da ni bil stisnjen v kot, zveni to kot izjave JJ-a glede Sove, da oni v javnost dajo le zadeve, ki so 100% dokazljive (oz. nekaj v tem smislu).

JJ lahko reče marsikaj. Policija pa se mora pri svojih uradnih odločitvah držati enih standardov. Bistvena razlika.

So se? Kaj so dosegli?

Pritožbe so poslali, kolko vem. Majo enega pravnika, ki jim je to sestavil in on je prepričan, da Policija tu nima nikakršne zakonske podlage za ukrepanje. Drugič jih naj rajši polovijo med sprehajanjem po sredi ceste, pa bo. Pomoje jih bo to spametovalo, pa bojo drugič protest prijavli. Policijo pa bo mogoče tud kaj izučilo0:)

Kaj je v interesu nas študentov(ki ni radi kvalitetno znanje) je ena stvar kaj bi radi pa "večni" študenti pa druga. Kaj bi za koga prinesel ta predlog ne vem, sigurno pa bi dal malo vetra v zatohli univerzitetni sistem.

Vsaj tisti aktivisti AT, ki jih jaz poznam, so daleč od bilokakih "večnih" študentov. Delajo vse redno, povečini z lepim povprečjem. Ene par aktivistov je verjetno tud večnih študentov, kaj pa jaz vem. Ni se pa treba z nekim predsodkom o lenobi, zajedalstvu, ipd... lotevat vsakega, ki se upa oglasit. Če ti kaj ne paše v zvezi z našim šolskim sistemom, pa si omisli svojo tribuno/društvo/karkoli. Takole od daleč, ob popolnem nepoznavanju "scene" je pač udobno nekaj pizdit. To vsi delajo, bolj malo je pa takih, ki probajo svoje ideje posredovat naprej. Vse te zgodbe o pokvarjenem in diskfuncionalnem uradnem študentskem organiziranju poznajo kao vsi - kdo pa kaj dela na tem? Kje so protesti študentov proti gnili študentski politiki?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

WarpedGone ::

Tisti posnetek se okol kaže kot "dokaz, da hišnik ni bil nikamor stisnjen". Če tega ni na filmu, nikjer ne piše, da tega ni blo.

Še enkrat, pritožbe se vložijo drugje, ne na SloTech forumu. Ampak zakaj mam občutek, da jih drugje ne bo?
Zbogom in hvala za vse ribe

madmitch ::

Tisti posnetek se okol kaže kot "dokaz, da hišnik ni bil nikamor stisnjen". Če tega ni na filmu, nikjer ne piše, da tega ni blo.
Še manj pa je dokaz, da se je to res zgodilo.


Še enkrat, pritožbe se vložijo drugje, ne na SloTech forumu. Ampak zakaj mam občutek, da jih drugje ne bo?


Glej post nad tvojim, razen, če ga iz kakršnega koli subjektivnega ali objektivnega razloga ne moreš. Če je tako, povej, ga bomo prekopirali.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Daedalus ::

Če tega ni na filmu, nikjer ne piše, da tega ni blo.

Kje pa je dokaz, da je bil stisnjen? Aja, vidiš - poklical je pogumni varnostnik policijo, ko so študentje bili tam, pojamral, da so ga ogrožali, pol pa je policija študente popisala (kako sploh vejo, da so to isti študentje?) kak kilometer stran, čez dva dni pa jim pošlje plačilne naloge. Brez opravljenega zbiranja informacij, morebitnega informativnega razgovora, ipd... Samo na besedo varnostnika. Zanimivo. Sej ni panike, policija dostikrat raztala naloge zaradi kršenja javnega reda in miru. Sam ponavadi morajo kršitelje dobiti pri dejanju...ko jih enkrat ni več tam, nimajo kaj.

A se meni samo zdi, da je ta zadeva luknjasta? Al boš še naprej trmaril pri svojem, ne glede na to, da nimaš kaj za pokazat?

Pritožbe so pa vložili. Pa ne vem, od kod ti ideja, da jih kdorkoli vlaga tule???
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

Od policista zahtevaš da dobesedno prepiše vsebino plakatov? OK, dokler je plakat en sam z enim stavkom. V pisani druščini sloganov po plakatih pa od njega zahtevaš malo preveč.


Nekateri se pa res delate neumne (ali pa sem jaz samo optimist >:D)

Karkoli je pisalo na plakatu, ampak res karkoli, ni na policiji, da poda o vsebini vrednostno politično sodbo.

Na plakatu je nenazadnje lahko pisalo marsikaj proti vladi, pa kaj. To ni in ne sme biti kaznivo.

Poleg tega, policija ne sme, razumete, NE SME presojati kaj je politično sprejemljivo in kaj ne.
Kaj je pro in kaj proti vladna vsebina zapisa.

V trenutko, ko so policaji v ODLOČBO, ne torej v zapisnik (čeprav bi bilo tudi tam povsem v nasprotju z našo ustavo), pač pa v odločbo, zapisali, da gre za kršitev JRM s tem, ko izražaš svoje protivladno mnenje, s tem ko ga zapišeš na plakat in izobesiš, so de-iure in de-facto postali politična policija.
Nenazadnje pa:
Ob takšni utemeljitvi odločbe se sprašujem:

Kakšna pa bi bila razlika, če bi plakat z enako vsebino izobesili kjerkoli drugje

Za policiste očitno nobena. Njim je bila moteča protivladna vsebina in za ta "prekršek" so tudi izdali odločbo.


In kaj lahko to pomeni za prihodnost?

Upam, da nič. Da so se odgovorni ob tem incidentu česa naučili.
Če pa se niso, potem pa .... no potem pa na ideloškem nivojo sploh več ne vidim razlike med sedanjim in prejšnjim sistemom.
Pravzaprav vidim. V prejšnjem sistemu je izšla znamenita 57. številka Nove revije; in lej ga zlomka, noben tovariš miličnik, si ni drznil izdati avtorjem, uredniku pa še komu odločbe zaradi protivladne, protikomunistične ali protidržavne vsebine.

A razumete. Še zmeraj ne?8-O

Politično oceno o tej znameniti številki so dajali politiki, ne pa ljudska milica, ala današnja policija.
Čeprav je bila milica objektivno tudi sistemsko politična policija, si vendarle noben policist ni drznil počet takšnih neumnosti.

Upam, da je zdaj še najbolj "trdim" ratalo jasno, v čem je problem

WarpedGone ::

>> Nekateri se pa res delate neumne (ali pa sem jaz samo optimist )

Ali pa se neumnega delaš ti? Sorry, to da si moderator pa pravnik te na to ne dela imunega. Pojem "protivladno" pač ne pomeni vrednostne sodbe.

>> Za policiste očitno nobena. Njim je bila moteča protivladna vsebina in za ta "prekršek" so tudi izdali odločbo.

To je seveda tako, zato ker TI tko praviš? Seveda ni bil bil prekršek samo LEPLJENE plakatov po avli, ampak to da je bla "protivladna vsebina".

Obup...
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

jype ::

WarpedOne> Pojem "protivladno" pač ne pomeni vrednostne sodbe.

Whoa, kakšen... preskok?

Kaj pa potem je to? Zgolj opis dejanskega stanja? Tako kot če napišeš "fašistična RKC" ?

Barakuda1 ::

Pojem "protivladno" pač ne pomeni vrednostne sodbe.


:\

Aha, torej gre za objektivno oceno policista, kaj je in kaj ni protivladni govor.

O.k. če ti tko praviš :D

Pa recimo, da imaš prav (ampak nimaš - mimogrede), potem pa me je še posebej strah te države.
Policija bo torej lahko iskala in kaznovala vsakogra, ki bo izražal pritivladna mnenja.
Še več. Ker je policija po naravi stvari za to, da išče in preprečuje kazniva dejanja in prekrške, bo torej po "novem", policija imela v opisu del in nalog, tudi iskanje in preganjanje tistih, ki bi si drznili izražati pritivladne ideje in misli.

Ni kaj. Vsaka čast ti, za ta demokratičen doprinos.>:D

madmitch ::

Barakuda, točno to jaz tupim že toliko časa, da se mi ne da več, a nekateri potegnejo ven samo dve tri besede in se obešajo najke, kot pijanec plota. Ergo, svoje stališče tukaj moraš podati natančno, brez trohice možnosti za dvom, medtem ko policija lahko dejanje, situacijo ali celo prijavo okarakterizira prosto po prešernu.

Se pa malo motiš o dogodkih okoli 57 št. Milica res ni kaj dosti robantila, so bili pa v pogonu vsi od pokojnega Pavleta Carja, takratnega vrhovnega tožilca, to SDV in vse kar je bilo še podobnih služb. Je pa tudi res, da je ravno Car, po dogovoru s par tistih, ki se jim danes očita malodane genocid in gulage, da bodo delovali z veliko podtalnega vika in krika, dima in zmede. Vse to zato, da smo sedaj kjer smo. In sedaj mularija, ki takrat še scat ni znala naravnost, obsoja vse poprek in pravičniško sodi o vsem. Pa saj nima smisla.

Warped:
Besedi "protivladno" "demonstracije" se zaradi ohranjanja demokracije in zaradi ohranjanja osnovnih načel le te ter prvih par členov ustave NE SMEJO POJAVLJATI NA NOBENEM dokumentu, odločbi, plačilnem nalogu, predlogu tožilstvu, poročilu, skratka kjerkoli v čemerkoli, kar da od sebe policist, policija ali katerikoli drug državni uradnik ali urad, kar policija je, kot sodišče. Če tebi to ni jasno, ti predlagam selitev v S. Korejo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

urban99 ::

word(s)!

Barakuda1 ::

Se pa malo motiš o dogodkih okoli 57 št. Milica res ni kaj dosti robantila, so bili pa v pogonu vsi od pokojnega Pavleta Carja, takratnega vrhovnega tožilca, to SDV in vse kar je bilo še podobnih služb.


Neč se ne motim. Sem jasno zapisal, da so politične ocene dajali politični krogi, ne pa tudi nek navaden miličnik (danes - navaden policaj).
Da se je pa politična garnitura + tožilstvo, vznemirla/o, to pa ja.

madmitch ::

Sem očitno malo površno prebral, sorry.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

WarpedGone ::

Za tiste, ki so zgubili povezavo z realnostjo:

>> v tem času pa POLEPILI CELOTNO AVLO s protivladno vsebino prebirali peticijo za ministra Zupana.

Bo vaš intelekt uspel zapopast za kaj so dobili položnice? Hint: znesek bi bil enak tut če bi bli tisti listi prazni in študenti tiho.
Sej, konstrukcije obtožb so na teh tleh že stara praksa.
Zbogom in hvala za vse ribe

madmitch ::

Seveda imaš prav, kakopak.





Rest my case.




Bo vaš intelekt uspel zapopast za kaj so dobili položnice?
To razumem, da imaš nas, ki ne mislimo enako kot ti in ti ne kimamo, za neumne. Prosim, preberi si pravila foruma. Do tebe se nihče, ki se s tabo ne strinja, ni obnašal tako, torej probaj držati nivo kulture, če moreš, če ne, bi te prosil, da se ne oglašaš. Debata, argumentirana ali ne, je dobrodošla, a le, dokler je na kolikor toliko intelektualnem nivoju.
Sicer pa, ko ostaneš brez municije in argumentov, začneš žaliti, kako tipično za nekatere.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Barakuda1 ::

Bo vaš intelekt uspel zapopast za kaj so dobili položnice? Hint: znesek bi bil enak tut če bi bli tisti listi prazni in študenti tiho.


Ja res je; in prav bi bilo tako.

Kazen bi bili torej dobili za lepljenje plakatov.
Zato tudi ni bilo (in tudi ne sme biti) nobene potrebe po politični opredelitvi teh plakatov.

A bo tvoj (pa še čigav) intelekt uspel to zapopost, al bi ti res rad, da se vrnemo daleč nazaj v preteklost, v čase diktature in totalitarizma?

In sam mimogrede. Odločbo so prejeli nele zaradi (med drugim) lepljenja plakatov s protivladno vsebino, pač pa tudi zaradi branja peticije za ministra Zupana

He-he, naša policija torej šteje za prekršek, poleg tega da ocenjuje kaj je in kaj ni protivladna vsebina, tudi to, če se s kakšnim ministrom ne strinjaš in svoje nestrinjanje izraziš tako, da prebiraš peticijo zoper njega.

ja ni kaj, res smo sam cvet demokracije in pravne države :|

madmitch ::

...če se s kakšnim ministrom ne strinjaš in svoje nestrinjanje izraziš tako, da prebiraš peticijo zoper njega.
Ne, dovolj je, da mi prebereš peticijo, sploh ni potrebno, da se z njim ne strinjaš.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Barakuda1 ::

Ne, dovolj je, da mi prebereš peticijo, sploh ni potrebno, da se z njim ne strinjaš.


:D

Če smo sicer natačni, imaš prav.
Glede tiste peticije so sploh zabluzli.

Stavek je namreč

"...in prebrali peticijo za ministra Zupana"

Zdaj pa tud men ni jasno, al so brali peticijo v podporo ministru, torej ZA, ali proti, ali pa gre samo za branje peticije, ki je namenjena "ušesom" ministra.

No kakorkoli že, dejstvo je, da je za piliciste bilo tudi branje peticije prekršek.

Res smo še daleč od demokracije in pravne države:'(

madmitch ::

Kaj je bilo pa s tistim famoznim "informativnim" pogovorom na enem radiju?

Ko sem nekoč, še kot mulc naredil pizdarijo, so mene tudi na "informativni" pogovor poklicali, takrat sicer miličniki. Je bilo to kaj podobnega, ker takrat so s tega pogovora kar vse spisali in naprej poslali. Pol je pa doma šiba pela, uffff.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

urban99 ::

"Kaj je bilo pa s tistim famoznim "informativnim" pogovorom na enem radiju?"

Radio Salomon? Sem že čekiral na netu pa nikjer nič pametnega. Zanimivo vse tole, res.

luli ::

Govori se, da je nek uslužbenec na parkirišču oplazil nek avto, zato je prišla policija, da so razjasnili okoliščine.

Če pa s to zgodbo nisi zadovoljen pa poglej Mladino, kjer boš lahko prebral, kako vlada skuša utišati novinarje.

poweroff ::

Od policista zahtevaš da dobesedno prepiše vsebino plakatov?
Seveda ne. Zakaj ne? Ker vsebina ni relevantna - to si tudi ti trdil. Zakaj potem sploh napisati kakšna je vsebina. Če ni relevantna.

Če pa je - pa naj prepiše vsebino dobesedno!
sudo poweroff

jype ::

No, no...

Saj živimo v 21. stoletju!

Naj plakate fotografira!

nevone ::

Za zbiranje glasov za peticijo obstajajo drugačni načini.

In če bi oni zbirali glasove na kakšen bolj kulturen način, jih ne bi nihče kaznoval.

Tako, da to, da je prepovedana protivladna vsebina je res za lase privlečeno. Ker ni. Marsikdo je že izražal protivladne parole, pa zato ni bil kaznovan, ker to pri nas ni kaznivo, če si seveda kulturen človek in to opraviš kar se da kulturno.

Tile študentje so šli čez rob meje dobrega okusa.

Zdej pa šimfajte državne organe naprej, samo nimate kakšne posebno trdne osnove, da želijo ukiniti demokracijo. Nobenega takega zakona niso sprejeli, ki bi prepovedoval protivladne vsebine. Seveda pa je treba izbrati pimeren način. Tile študentje so izbrali neprimernega.

Če jih država ni že v kali zatrla, je to samo odraz, da je še kako demokratična.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

poweroff ::

Zanimivo. Študentje so šli čez meje dobrega okusa, ambrušani pa niso šli ali kaj? Oziroma, morda so šli, samo je bilo vseeno upravičeno, da preženejo tistih par domnevno kriminalnih Romov?

Tudi Thomasovo pisanje po forumu zaradi katerega je dobil naziv 8nuke 'em all, pol jih bo pa že bog ločil, ali kako že) je bili sprejemljivo? Sam da ni napisal dol z Zupanom?

En drug kriterij je od zadaj. In to so desničarska dvojna merila - če je naš, je vse zakonito in z mero okusa, če ni naš je pa ali nezakonito ali pa vsaj čez mejo dobrega okusa.

Enostaven je svet, kjer velja samo en kriterij razsojanja.
sudo poweroff

nevone ::

> Študentje so šli čez meje dobrega okusa, ambrušani pa niso šli ali kaj?

Ambrušani so se uprli neki drugi meri slabega okusa. V tem je bistvena razlika.

Jest kot desničar, čeprav sem tudi levičar, ne zagovarjam takoimenovane "naše". Zagovarjam nek sistem vrednot, ki ga pa ti Matthai očitno ne kapiraš preveč dobro.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

nevone:

seveda ga ne kapira(mo), ker še ni(smo) usvojili telepatije. Se bo pa že treba mal bolj potrudit pa razložit, kakšen je tvoj sistem vrednot. Sej sem te pred kratkim že spraševal to, ane... Samo tebi ne pride na misel, da bi ga razlagala, ker očitno (po tvoji presoji) brihten človek mora to razbrat iz tvojih sporočil na tem forumu, al kako?

Da ni problem le v tem, da še sama nimaš čisto porihtano v zvezi z vrednotami? :\
- Hoc est qui sumus -

Matevžk ::

Kje je bistvena razlika? Tudi študentje so se uprli neki meri slabega okusa.
lp, Matevžk

krneki0001 ::

Študentje so se uprli državi, ambrušani pa so se uprli kriminalni družbi. Če pa nekateri enačite kriminalna družba in država, vam pa jaz ne morem pomagat.

Matevžk ::

nebivedu, čeprav mi gre ob tem na bruhanje, žal da - to dvoje vedno bolj enačim. Pri čemer z 'država' mislim naše državne voditelje, ne pa celotno skupnost.
lp, Matevžk

poweroff ::

Saj država je kriminalna združba... >:D Berite vendar Bakunina. :D >:D :D

OK, šala.
sudo poweroff

madmitch ::

Študentje so se uprli državi, ambrušani pa so se uprli kriminalni družbi. Če pa nekateri enačite kriminalna družba in država, vam pa jaz ne morem pomagat.


OK, in kaj bi ti rad povedal. To, da so cigojnerje pregnal SAMI, je bilo vredu?
Če se morajo ljudje sami upreti neki kriminalni združbi z dosjeji kot Vojna in mir, je to lep dokaz, da je država (aparat) v totalnem dreku, skorumpirana in zahojena do konca. Ljudje so morali sami nekaj narediti, ker država ni. Zakaj ni? To mene zanima. Ker jim dol maha za nas, dokler se imajo oni na svojih orgijah ql in jih raja malikuje.

Torej je edina prava pot, da sami obračunamo z vsemi bandami, nakoncu, če nam kaj volje ostane, pa še prvega ministra, ki se prikaže, direkt na gobec in brco v rit.


Ma dej ne seri.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

ombre ::

pejte tja in vse prefukite. Vas bodo najhitreje opazli, pa še pol LJ okol obrnte. 0:) Bodo politiki pol bol tanko piskali
OmbreMan - Galaxy of knowledge

MadMicka ::

Ko smo že pri skrajnih levičarjih in skrajnih desničarjih (čeprav mi takšno poimenovanje ni ustrezno), se razlika med njimi vidi na ulici v tem, da prvi se grejo tepst z (močnejšo) policijo, drugi pa s (šibkejšimi) depriviligiranimi skupinami ljudi. Tako na pamet bi reku, če bi se srečal na ulici, bi prvi nabunkal druge :)

nevone ::

> Ko smo že pri skrajnih levičarjih in skrajnih desničarjih (čeprav mi takšno poimenovanje ni ustrezno), se razlika med njimi vidi na ulici v tem, da prvi se grejo tepst z (močnejšo) policijo, drugi pa s (šibkejšimi) depriviligiranimi skupinami ljudi.

Sej je vendarle jasno, da desničarji so na strani močnih, levičarji na strani šibkih. Tle ni treba neke posebne zanosti. Zdej ne vem kako je na področju pretepanja, ampak v splošnem desničarji zagovarjajo moč, levičarji šibkost.

Samo nekaj mi pa zdej razložite. Če je zagovarjanje šibkosti tako dobro in toliko boljše od zagovarjanja moči, kako to da levi v vsej svoji dolgoletni totalitarni prevladi niso popeljali ljudstva v "nebesa"? Kako to da vse skrajno levičarske države stagnirajo?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Kako to da vse skrajno levičarske države stagnirajo?

Saj si si že sama odgovorila. Ker nekje v tem procesu levi postanejo močni in sami sebe zbijejo z oblasti :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

madmitch ::

Še bolj natančno, levi, uni orto, zagovarjajo moč šibkim in ko jo dobijo, se prevrnejo na gobec. Ostalo ti je pa že jype razložil.

Od tu izraz zmerni levi, to so tisti, ki si tik pred padcem in zmerno desni, taki desničarji, ki imajo prazne žepe, poznajo pa par orto desničarjev.
kakor kol, ni dost razlike.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

goblinsly ::

Toliko pravic, kot jih imajo študenti v Sloveniji, jih nimajo nikjer. Očitno imajo prelahek urnik, da imajo čas trositi bedarije okoli in ovirati promet in uslužbence.Zapret bi jih bilo treba, hipije praznoglave. 8-)

Matevžk ::

Ti tako praviš ... Očitno nisi nikoli resno študiral.
lp, Matevžk

poweroff ::

Očitno imajo študentje res preveč časa. Ustranavljajo neke podmladke (mladi SDS, nova generacija SLS,...), k mladinskemu verouku hodijo, nekateri se pa celo s športom ukvarjajo.

Eni sicer popivajo, ampak to je itak nacionalni šport.
sudo poweroff

thramos ::

Hja no, gotovo je razlika v težavnosti med FDVjem in kakšnimi "težjimi" faksi :D.
Tudi pri nas (FRI) ostane dost cajta za bedarije ...

Luka Percic ::

Od kje vam ideja da je tista kopica študentov reprezentativna?

Pa tudi če je, še vedno so taki ki mislijo/delajo drugače.

Zakaj vse v en koš metat?

madmitch ::

Toliko pravic, kot jih imajo študenti v Sloveniji, jih nimajo nikjer. Očitno imajo prelahek urnik, da imajo čas trositi bedarije okoli in ovirati promet in uslužbence.Zapret bi jih bilo treba, hipije praznoglave.


A če bi bili člani YMCA al pa kakšne podobne zadeve, bi bilo pa OK.

Povsod po svetu demonstrirajo, se repenčijo, so proti in tako je prav. Študenti MORAJO opozarjati na nepravilnosti.

Večina velikih sprememb v zadnjem času v zahodnem svetu se je razvilo iz študentskih provokacij, protestov... Tko da ne seri.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

TESKAn ::

Hehe, Luka Veliki, smešna izjava, iz tvojih ust.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

luli ::

Tudi jaz sem iz posnetka razbral kar nekaj frisov FDV-ja. Pazite se, ti študenje, ki ste jih videli bodo na FDV-ju naredili doktorat in vam potem predavali o stvareh, za katere sploh niso kompetentni ter vam vsiljevali svoj politični prav.

Po moje se tega naučijo na demonstracijah!
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policija in zaskrbljujoč nagovor! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8211336 (6786) PrimoZ_

ANKETA: politično nekorekten subforum? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17719383 (17465) BigWhale
»

Prevoz.org ugasnjen (II) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
11324868 (20156) BlueRunner
»

Britanska policija ugotavlja da videonadzor ni učinkovit (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
24721682 (16839) Daedalus
»

Demokratične odločitve na podlagi neresničnih podatkov?

Oddelek: Problemi človeštva
91309 (1107) sid911

Več podobnih tem