» »

Dr. Smrti - Jack Kevorkian

Dr. Smrti - Jack Kevorkian

mikena ::

--> KLIK

Jack Kevorkian, imenotvan tudi doktor Smrti ja najbolj razvpit zdravnik na celem svetu, saj je pred leti pomagal pacientm k hitrejši smrti. Z drugimi besedami, ljudem je pomalgal pri samomoru.

Izmed 10-15 letne zaporne kazni, je presedel le 8 let in naslednji petek ga nameravajo pustiti na prostost. So tisoči, ki ga še vedno obsojajo in so tudi tisoči, ki ga podpirajo. Kakšno pa je vaše mnenje? Je človek res tako kriv, če je pomagal ljudem umreti, ki bi tako ali tako umrli?

GregiB ::

Menim, da je Dr. Kevorkian zgolj "objekt", na katerem se lomijo kopja glede pravice do evtanazije.
S to pravico je pa ponavadi tako, da tisti, ki jo podpirajo, to argumentirajo z dostojanstveno smrtjo, izogib neverjetnim mukam ipd, medtem, kotisti, ki so proti imajo pa bolj zanimiv pristop. Upam si trditi, da praktično pri vseh gre za moralne zadržke, kjer so ponavadi (a ne vedno) skriti tudi verski vzgibi... a argumentirajo pa ponavadi iz zelo "tehničnih" smeri... ponavadi je to "možnost zlorab"...
Osebno pravico do evtanazije.... podpiram.
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Matako ::

Dragi Dedek Mraz uzakoni evtanazijo za vse naše pevce, ki tako zelo trpijo! (Zmelkoow)
/\/\.K.

lonz ::

Za. Raje vidim, da mi nekdo pomaga v večna lovišča, kot da me npr. rak počasi požira pri živem telesu. Na koncu si tako fejst na psu, da si še sam ne moreš milo storiti.
...arrrrrr, shiver me timbers...

grex ::

Saj ni problem, če te rak požira pri celem telesu, imaš zelo verjetno goro zdravil. In ta so v nad-terapevtskih odmerkih lahko smrtna. Tako da če svoje smrti ne prelagaš na drugega, sploh ni problem.
Dr. Kevorkian je vejretno "zdravil" takšne z ALS ali kaj podobnega, kjer je zadeva veliko bolj zoprna.

Fr33man ::

Evtanazija na prvi pogled zgleda precej "dostojanstvena" zadeva, pač fentajte me da ne bom trpel. Problemi pa se utegnejo pokazat čez nekaj let (v primeru, da bi jo sprejeli z zakonom). Teoretično bi od začetka potreboval goro dokazil in potrdil o tem, da res želiš umret in da se ne da nič več narest, ampak vzporedno z leti bi tudi princip izvajanja postajal čedalje bolj domač in tako bi se utegnilo zgodit da postane evtanazija legalen način odstranjevanja starih ljudi, ko bi se bližnji in družba starca naveličal bi mal pošpekuliral in mu zadali zadnjo injekcijo.

Mercier ::

Raje tole vidim strokovno in pravno urejeno, kot v sivem področju. Ker dogaja se, pasivno in tudi aktivno.

perci ::

what saša said

gkovac ::

Preprostega odgovora ni. Legalno je kriv če pa vprašaš svojce umrlih pa bi rekli, da ni kriv in da je dobrotnik. Če bi se moral odločiti sam, bi izbral njegovo pot, ker mi umiranje v neznosnih bolečinah (kjer ne pomagajo tudi najmočnejši painkillerji) nekako ne odgovarja.

in mimogrede: imenovan je dr. Death - se prav doktor Smrt in ne dr. Smrti
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Monster ::

v kolko je svet svoboden, to pomeni da se lahko tud sam slobodno odločiš, da bi rad umrl ... vse druga je neko lapanje v tri dni pomojem ;)
Ka zaboga...

Looooooka ::

bl je problem v tem da je 90% ljudi tko neumno zatopljenih v krscansko vero, da rajs gledajo kako folk trpi sam da bojo prsl v "nebesa"...pa ceprou jih 95% zgoraj omenjenih vsak dan krs najmanj 3 od tistih prepovedanih zapovedi.
in pol mas se problem reguliranja teh evtanazij.Kdo bo preverju da je to res zelja ostarelega in da ni to reku samo zato ker tko od njega zahteva druzina.Na kitajskem al japonskem...not sure majo itak ze tko da se starejsi fentajo, da niso v financno breme svoji familiji.
Pa da se ti pol zacne folk tko za brezveze fentavat, ko bi lahko se 10-20 let zivel pa magar z izkusnjami pomagal mlajsim...to bi nekak smrdel.
Tko da ze v osnovi je verjetn najvecji problem najdt enga, da napise en pametn fullproof zakon...in potem nekoga, ki bo umiril proteste zmesanih kristjanov.
Ce mene prasas skor nemogoca naloga.In ja...ce bi bil jst paraliziran al pa v ne vem kerih mukah pol jasno, da bi zahtevu da se me fenta kot pa da tm trpim.
Sj ne recm da je familija tm s tabo pa da vsako minuto ne upajo na izboljsanje situacije ampak...waste of time zate in za njih da tm trpis za brezveze ce bi te lahko lepo odklopl pa resl in tebe in njih enih nepotrebnih muk.

Mercier ::

Družbeni konsenz glede evtanazije tudi sam vidim kot velik problem. Ne more se pa to izroditi v neko monstuozno prakso, mislim, saj si verjetno nihče ne predstavlja, da pošlješ izpolnjen obrazec nekam, pa pride en s kapuco pa sekiro na dom. Bolj je problem, da se evtanazijo igrajo tipi, ki jim je smrt fetiš, v motelskih sobah, s kamero...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
161766 (1439) MIHAc27
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31554071 (49434) jype
»

Evtanazija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63179229 (73161) Vajenc
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6415099 (13462) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401101505 (94303) Pyr0Beast

Več podobnih tem