» »

Kritika vlade je KAZNIVA!

Kritika vlade je KAZNIVA!

1
2
3 4 5

poweroff ::

Ja, zakon je zakon.

Zato me zanima: zakaj ne piše: nepravilno prečkali cesto?

ZAKAJ.
sudo poweroff

nurmaln ::

Ko se boš ti za kaj svojega boril, upam da boš dobil položnico in to z visokim zneskom.

Ko se bom jaz boril za kaj svojega, bom to počel na zakonit način.

Mr.B ::

Matthai : Zakaj to piše, ali zakaj je tak zakon ?
Verjetno je to odvisno od kulture, ...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matej_K ::

Se podpišm pod večino komentarjev

Ni važen namen ampak KAKO so to naredili, in to je bilo narobe.,

Problem je bil pa ta da so pol še celi teden okoli govorili kako so jih policaji obkolili in jim pobrali osebna itd., ampak noben pa ni povedal kaj se je zgodilo prej...Jest pa cel teden poslušam uboge študente, kako so jih obkolili, bog ne daj še pretepli itd.

P.S.:tudi sam sem študent..ampak sem hitro izvedel tudi drugo stran zgodbe, in je čisto prav da so dobili kazni in še par bi jih morali.
... .. .

imagodei ::

Meni se tukaj zdi sporno več stvari. Preden se jih lotim, samo disclaimer, da bi študentje verjetno morali napovedati shod na ustrezne inštituticje ali pa se pač obnašati v skladu z vsemi zakoni (med drugim tudi hoditi po pločniku).

Sicer se mi pa zdi bistveno bolj problematična reakcija policije. In sicer:
- policija legitimira študente sredi ceste, jih spusti, nato pa legitimiranim študentom pošlje položnico za kršenje javnega reda in miru na neki drugi lokaciji, kjer jih niso legitimirali
- plačilni nalog je izdan zaradi nasilnega vedenja in spodbujanja k nasilju. Iz posnetka to ni razvidno.
- plačilni nalog, ki je izdan zaradi spodbujanja k nasilju in ima v obrazložitvi zapisano "v tem času pa polepili celotno avlo s protivladno vsebino", je skrajno zaskrbljujoča zadeva. Ponovno, s posnetka ni razvidno spodbujanje k nasilju, torej gre verjetno za spodbujanje k nasilju zaradi vsebine plakatov?!
- avle ministrstva in zasebne hiše ne gre primerjati. Plaketiranje notranjosti ministrstva verjetno ni prepovedano z nobenim zakonom, lahko pa je to v nasprotju s hišnim redom ali kakim drugim "podzakonskim aktom" >:D . Enako velja za smetenje po hodnikih. V kolikor je prišlo do poškodovanja predmetov oz. druge lastnine, gre za kršenje drugih zakonov, ne pa Zakona o javnem redu in miru. Če do tega ni prišlo, lahko ministrstvo posameznikom, ki jih prepozna, pošlje račun za čiščenje, kar pa je daleč od policijskega naloga za plačilo prekrška. Avla ministrstva je bojda javen prostor.
- javno zbiranje je menda ustavna pravica. Pravica do svobodnega govora tudi. V odsotnosti vseh ostalih kršitev zakonodaje, kako lahko potem nekdo SPLOH DOBI položnico za kršenje javnega reda in miru? Seveda lahko prekršek spodbija, ampak samo dejstvo, da so dobili položnice, je skregano z ustavnimi pravicami, policija pa je svoje delo opravila skrajno površno. Končni rezultat je tak, kot bi ga pričakoval v neki policijski državi, ne pa v neki demokratični državi, ki je kao ponosna članica EU...
- Hoc est qui sumus -

Mr.B ::

imagodei : Beri zakon....

Me pa zanima, kako bi bilo, da policaj legitimira študenta, mu izroči kazen...
Verjetno pa bi se potem res tepli, pa z maricami odpeljali, to je bolj primerno, vsaj izgovor bi študenti imeli....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

imagodei ::

Matek_K@ Ni važen namen ampak KAKO so to naredili, in to je bilo narobe.,

Tvoj pogled je za 180 stopinj napačen. Podobno, parafrazirano, bi lahko rekel tudi za postopke policije. Namreč, zanje bi moral še prav posebej biti važen namen (ohranjanje reda in miru, zagotavljanje varnosti državljanom in institucijam, zagotavljanje spoštovanja zakonodaje) in način, na katerega so se problema lotili, je POPOLNOMA napačen. Še več, problema sploh ni bilo, saj so jih po prvi legitimaciji spustili, kasneje pa so le sklepali, da gre za iste študente. Če je prišlo do prekrška ali huje, kaznivega dejanja, je treba to raziskat, zbrati dokaze in zaslišat priče, ne pa izdati plačilne naloge študentom, ki si jih pred kako uro legitimiral na drugem koncu Ljubljane. Kapiraš.

Način, na katerega se je policija tega lotila, je skrajno zaskrbljujoč. To je PRIBLIŽNO tako, kot bi bil ti lastnik modrega megana z neko LJ registrsko, po naključju pa bi moder megan vozil za mano in me prehiteval na nevarnem odseku z bistveno previsoko hitrostjo. Zdaj bi pa jaz tega voznika prijavil na policijo, povedal svojo zgodbo in to, da je bila registrska iz npr. LJ, ti - ki morda si dotični voznik ali pa imaš samo podobnega megana - bi pa čez par dni dobil na podlagi moje izjave položnico za prehitro vožnjo.

Policija pri nas je torej tožilec, sodnik in rabelj vse v eni osebi, ali kako?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@Mr B:

Če hočeš kaj povedat, bodi malo manj skrivnosten. Ugank ne mislim reševati. V katerem delu svojega sporočila se motim?
- Hoc est qui sumus -

kopernik ::

plačilni nalog je izdan zaradi nasilnega vedenja in spodbujanja k nasilju. Iz posnetka to ni razvidno.


Hmm, po temu, kar je nalimal matthai je razvidno zelo malo. A bo kdo nalimal scan tega plačilnega naloga ?

imagodei ::

Mr.B: Me pa zanima, kako bi bilo, da policaj legitimira študenta, mu izroči kazen...

Če s tem namiguješ, da so se policaji bali študentov, ko so jih legitimirali; ali pa da itak policaj na mestu dogodka ne more napisat položnice, ti moram povedat, da me z izkrivljanjem resnice ne boš obrnil. ČE in AKO so bi bilo to res, bi namreč omenjeni študentje morali dobiti položnico za prometni prekršek (hoja po sredini ceste, oviranje prometa, ogrožanje varnosti v cestnem prometu, bla bla), ne pa kršenje Zakona o javnem redu in miru z obrazložitvijo, da so lepili plakate s protivladno vsebino.

Ne laži samemu sebi. Zadeva je precej jasna. Če bi bilo drugače, bi v obrazložitvi pisalo, da so ovirali promet. Tako pa piše, da so lepili plakate s protivladno vsebino. In to so morda res bili legitimirani študentje, morda pa so dotični šli vmes na pir ali pa domov, ker so imeli vsega dovolj... Brez prirejanja resnice - vse je kot na dlani.
- Hoc est qui sumus -

WarpedGone ::

imagodei: si prepričan da poznaš vse DETAJLE dogajanja? Če si je policija karkoli zmislila, takoj vložit pritožbo, ki jo bojo morali ustrezni organi ustrezno obravnavat in še enkrat preučit okoliščine.
Zbogom in hvala za vse ribe

imagodei ::

@WarpedOne:

nikakor nisem prepričan. Misliš, da je lahko prepričana policija, ki je brez zaslišanja vseh prisotnih izdala plačilne naloge zaradi nasilja in spodbujanja k nasilju študentom, ki jih je pred določenim časom legitimirala na drugem koncu Ljubljane?

Seveda lahko vložijo pritožbo. Ampak mene v prvi vrsti skrbi sploh dejstvo, da so na podlagi šlampastega dela policije sploh dobili položnico.

Kapiraš? Lahko, da so študentje razbijal šipe in pozival k streljanju predstavnikov vlade, pa da mi danes tega ne vemo... Ampak to je treba raziskat, nikakor pa ne moreš poslati plačilnega naloga za prekršek neki osebi, ki si jo pred tem legitimiral 1km od domnevnega dogodka. Akterji so se vmes lahko zamenjali. Zaslišat je treba ljudi. Pregledat stanje objekta - ali je prišlo do poškodovanja. Pregledat video-avdio material; če se nekdo dere "Dol z vlado" to ni nasilno vedenje, še manj spodbujanje k nasilju. Prav tako ni spodbujanje k nasilju, če nekdo nalepi plakat z vsebino "Vsem ministrom v sedanji vladi j**em mamico!" To je lahko podlaga za osebno tožbo, pa še to je treba dokazovat, ne pa, da se kar pavšalno izdaja neke plačilne naloge. En primer z avtom in prekrškom sem že dal, ne bom ponavljal!
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Ni važen namen ampak KAKO so to naredili, in to je bilo narobe.,

Točno, ampak to velja za policijo.

Če so študentje hodili po sredi ceste - NAJ SE HUDIČA TO NAPIŠE.

Ampak napisali so da so prekršek plakati s protivladno vsebino. NIKJER ne piše da so kaznovani zaradi hoje po sredi ceste.
sudo poweroff

WarpedGone ::

>> Ampak to je treba raziskat, nikakor pa ne moreš poslati plačilnega naloga za prekršek neki osebi, ki si jo pred tem legitimiral 1km od domnevnega dogodka

Se strinjam. Ampak ti predvidevaš, da je to res blo tko. Če je blo res, bo pritožba gladko uspela, policaj ki je izdal nalog bo pa ustrezno sankcioniran, ker je kršil predpise/pravila/whatever.
Najlažje se je po forumih zgražat nad policijo ampak to do kakšnega izbolšanja ne pripelje. Kvečjemu so policaji še bol pod psihičnim pristiskom okolja in delajo še večje pizdarije. Za kompenzacijo.

Edina prava pot je uradna pot. Pritožba.
Zbogom in hvala za vse ribe

luli ::

Mathai : Pa ti bi lahko bil Blairov tiskovni predstavnik! Preberi in napiši cel stavek ne pa tvoje razmišljanje.

ahac ::

Če so študentje hodili po sredi ceste - NAJ SE HUDIČA TO NAPIŠE.

Ampak napisali so da so prekršek plakati s protivladno vsebino. NIKJER ne piše da so kaznovani zaradi hoje po sredi ceste.


Veseli naj bodo, da so jim napisal samo en prekršek in ne vseh. Potem bi šele jokal...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

imagodei ::

WarpedOne:

Ne, ne, ti ne razumeš. Imaš prav, kar praviš, glede pritožbe in glede tega, da se zgražanje po forumih ne pripelje nikamor. Ampak srž problema je skrita globje - če si ena policija lahko privošči to sploh naredit oz. to naredi zaradi strahospoštovanja pred vlado oz., bohnedaj, zaradi navodil vlade, potem je nekaj hudo narobe.

Policija ma da varuje zakon in red, za vse enako.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@ahac:

Kter prekršek pa še? Kje so ga pa ugotovili? Ti nimaš pojma, kako pravna država deluje, ane?

Če bi meni zaračunalni vse prekrške, ki jih naredim na cesti, bi že zdavnaj bankrotiral; tako kot večina ostalih voznikov (pa sploh ne vozim objestno, ampak večino časa po vseh pravilih). Ampak na srečo zame in na žalost zakonodajalca, me morajo pri prekršku zasačit ali pa mi ga morajo dokazat!

Kje so pa tukaj dokazali kakršenkoli prekršek? Matthai v original sporočilu pravi celo, da so jih policaji spustili z zagotovilom, da niso storili nobenega prekrška!!!!
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

imogodei ne nakladaj, policija že vzdržuje red in mir, ampak za vsakega posameznika drugače. Če pridem v reklcu pa kravati in sem pijan ter delam štalo, me bodo lepo opozorili, če bom pa v strganih hlačah in umazani jakni, bom pa dobil dve čez hrbet in na hitro se bom moral pobrati od tam.

Lahko greš pa to vdvoje sprobaš in boš videl, da je to res, čeprav bi morali vse enako obravnavat.


Pa še en primer, ki se mi je zgodil nekaj časa nazaj;
Se peljem mimo kolinske za črnim mercedesom ML z čisto zatemnjenimi stekli. Oba obrneva proti kliničnem centru, prideva pod železnico in tam on zavije nasprotno v enosmerno ulico mimo dveh policistov. Ok v redu, če lahko on, potem pa bom še jaz. In policaj stopi na cesto, ter me ustavi, njega pa ni. Odprem šipo, povem da sem z unim pred mano in policaj izjavi; "Oprostite gospod, izvolite dalje!" In tako sva se oba odpeljala v nasprotno smer po enosmerni ulici mimo policajev.

poweroff ::

Preberi in napiši cel stavek ne pa tvoje razmišljanje.
A ne razumeš kaj pišem luli?

Hja, kaj naj ti morem, si pač prekratek...
sudo poweroff

imagodei ::

Samo dokaz, da pri nas ni vse tako, kot bi moralo biti.

Smo pač balkanski, s čimer bo treba enkrat kmalu pomesti. Načeloma še vedno drži, da je zakon enak za vse oz. bi morali k temu težiti. Izgovor, da nekaj pač je tako in da se zoper tega ne da nič, je v demokraciji priznanje, da živiš v neki bananarepubliki ali v nečem podobnem. Sistem ni popoln, ga je pa treba stalno izboljševat.

Se strinjam, da bojo klošarja policaji prej odpeljali na policijo, kot na cesti ležečega moškega v kravati in reklcu. Ampak jaz bi rekel, da gre pri tem bolj za ugotavljanje okoliščin, kot pa za delanje razlik. Pijan/zadrogiran mladec v strganih hlačah s sekularjem na glavi, ki grozi mimoidočim, da jih bo prebutal, je po profesionalni oceni policista verjetno upravičeno tretiran kot bolj nevarna oseba, kot pa moški v kravati in reklcu, ki na parkirišču krili z rokami in grozi nekomu, ker sta se zaletela.

Omenjen dogodek pa s tem nima nič skupnega. Ljudje, ki pridejo demonstrirat na ulice ali pred parlament metat jajca v fasado ne bi smeli v očeh policije biti nič manjša grožnja, kot skupina študentov. Ali obrnjeno. Konec koncev so s pohodom po LJ ulicah dokazali, da so glasni, obnašali so se pa v mejah sprejemljivega. Daleč od kakega zažiganja avtomobilov ali obnašanja navijaških skupin ala Viole oz. Green Dragons. :\ Tukaj gre za drugačno vprašanje in to je tisto, kar vzbuja strah...

Če jaz pridem na ministrstvo in začnem malo bolj glasno bentit, a bom dobil domov položnico zaradi motenja javnega reda in miru? Ali pa, če na vhodna vrata ministrstva oz. na steno na hodniku nalepim plakat z vsebino "To ministrstvo z ministrom vred naj se gonita v PM!"? Bom dobil položnico s policije?

EDIT: še ena poved na koncu.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

darkolord ::

Matthai, nikjer ne piše, da so bili kaznovani zaradi protivladne vsebine

ahac ::

imagodei: Nisem rekel, da policija svoje delo opravlja perfektno... ker ga sigurno ne.
Ampak to nima čisto nobene veze z "prepovedano kritiko vlade" zaradi česar je bil ta topic odprt.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

imagodei ::

@darkolord, ahac:

kako da ne? Seštejta 1 + 1, saj ravno to je najbolj zaskrbljujoče...

Udeleženci protestnega shoda se niso obnašali nasilno, vsaj tako je razvidno iz video posnetka. Ravno tako niso pozivali k nasilju, spet razvidno iz posnetka. Kolikor je dosegljivih informacij o tem, niso razbijali, pretepali ali ustrahovali nikogar. Celo policija, ki jih je legitimirala, je legitimiranim zagotovila, da nimajo nič proti njim. (Ako bi imeli, bi jih tedajci, ko so hodili po sredini ceste in ovirali promet, najlažje odstranila iz ceste).

Ko pa prebereš obrazložitev kazni, pa lepo piše, da so kaznovani zaradi nasilnega vedenja in spodbujanja k nasilju (1. odstavek 6. člena ZJRM) ter da so polepili celotno avlo s protivladno vsebino in prebirali peticijo zoper ministra Zupana.

Seštejta 1 + 1... Bolj jasno menda ne more biti --> vse je kot na dlani!;((
- Hoc est qui sumus -

black block ::

dol z desetarjom Janšo!8-O
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

Daedalus ::



Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

darkolord ::

imagodei:

ter da so --->POLEPILI CELOTNO AVLO<--- s protivladno vsebino in prebirali peticijo zoper ministra Zupana.



Če ti na plačilnem nalogu piše, da si prehitro vozil s svojim rdečim avtom, a se obesiš zgolj in samo na zvezo "rdeč avto" in na veliko razglašaš, kako se v tej državi ne sme voziti rdečih avtomobilov?


Edit: še bolje. Iz tega obvestila/naloga sledi še: da ne smeš biti študent, da ne smeš hoditi na protestne shode, da ne smeš nikamor vstopat, da ne smeš nikogar stiskat v kot, ničesar lepiti, ne smeš hodit v avle (bognedaj!), ne smeš prebirati ničesar in tudi vstopati ne smeš nikamor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

kopernik ::


II. PREKRŠKI ZOPER JAVNI RED IN MIR

6. člen

(nasilno in drzno vedenje)

(1) Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev.


Ta člen je zelo splošen. Občutek strahu so lahko imeli vsi zaposleni na ministrstvu ... težko bodo protestniki ovrgli kazen na podlagi tega člena, saj je res zelo splošen.

imagodei ::

@darkolord:

mešaš meglo. Povej, kateri odstavek, člen katerega zakona prepoveduje lepljenje plakatov po avli ministrstva za visoko šolstvo. Oz. po avlah ustanov javne uprave.

Problematičen del besedila ni POLEPILI CELOTNO AVLO, pač pa S PROTIVLADNO VSEBINO! Od tega ne odstopam, razen, če me s tehtnimi argumenti prepričaš o nasprotnem. 1. ods. 6. člena ZJRM ne govori o lepljenju plakatov, pač pa o nasilju in spodbujanju k nasilju. Si pa lahko omenjeni člen ogledaš malce višje ;)
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Vsekakor je protestiranje proti vladi drzna reč, kar jih že uvrsti med prekrškarje.

Problem je le legitimacija, ki ni bila opravljena na mestu, kjer se je prekršek vršil.

(In seveda dejstvo, da v opisu prekrška, dopolnjenim z video posnetkom, ni nobene reči, ki bi namigovala na to, da se je prekršek sploh zgodil).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

darkolord ::

imagodei: ni point v tem, da je lepljenje plakatov prepovedano (ali karkoli v tem stavku, če smo že pri tem), ampak da je tisti dodatek "z (8-)) protivladno vsebino" tam zgolj za boljši opis stanja.

Če bi pisalo samo da so "lepili plakate", bi se obesili na besedo PLAKATE, al kaj?

To ni nobena globalna zarota ampak opazka in opis policista (sigurno mu vlada posebej plačuje, da v mračnih ulicah pretepa študente, a?)

Daedalus ::

Hja, bo treba pogledat kaka je sodna praksa okoli zgoraj navedenega člena. Pa bo kmal jasno, če so kazni poskus izvajanja pritiska, ali ne. Čeprav se mi glede na zapisano zdijo malo pretirane.

Jaz bi jim predlagal, da naj zavrnejo plačilo s pritožbo, v kateri naj od Policije zahtevajo nedvoumne dokaze, s pomočjo katerih je Policija pogruntala, da so bile osebe, ki jih je popisala pri Navju, dejansko tud na ministrstvu. Zna biti, da bojo težko kaj konkretnega dokazali. Drugič pa naj bojo tolko pametni, da shod napovejo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

imagodei ::

@darkolord:

Pač se ne strinjava. Zmotita me predvsem dve stvari:

- da policija menda (kao) razume lepljenje plakatov po avli ministrstva kot nasilno obnašanje,
- da je v SLO sploh takšna klima, da nek policist napiše besedno zvezo "protivladna vsebina".

Problem je v tem, pa ga nočeš razumet, da nobeno izmed navedenih dejanj v obrazložitvi samo po sebi ni niti posebej sporno, zato je pač nek policist (očitno kasneje, samoiniciativno zaradi strahospoštovanja do vlade, ali pa - in res upam, da ne - zaradi navodil, ki jih je prejel) napisal položnice študentom, ki jih je pred tem popisal na drugem koncu Ljubljane(!). V obrazložitev (ki je kilava, to je jasno vsakomur) se mu je pa zapisala besedna zveza "protivladna vsebina"...? Obup! Še celo če je to njegova lastna opazka, se varuhu zakona kaj takšnega ne bi smelo zapisat.

PONAVLJAM - ker pa je očitno nekaj narobe (naknadno kaznuješ nekoga, ki si ga spustil, WTF :\ ;(( - za prometni prekršek dobiš zapisnik takoj, ne pa po pošti, skupaj s položnico!!), je pa za podkrepitev nametal neke neposrečene floskule... To zelo diši po tem, da je dotičnega policaja nekdo poklical in mu očital, da takšnega obnašanja ne bi smeli dopustit in naj popisanim študentom napiše kazen.

To je, jasno, samo možen scenarij, dejansko ni nobenih dokazov. Je pa povsem legitimno sklepanje, že če si seznanjen samo s tem dejstvom, da so bili študenti popisani na mestu A, položnico so pa dobili za dejanje, ki NAJ BI se zgodilo na mestu B.

Pamet v roke, darkolord in njemu podobni.
- Hoc est qui sumus -

ahac ::

Sej lahko probamo. Ponovimo celotno zadevo z to razliko, da polepimo z plakati ki bodo pohvalil vlado. Če dobimo kazen potem jo v celoti plačate.. če je ne dobimo potem boste pa dokazal, da imate prav. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

TESKAn ::

Če na plakatu piše 'Dol z vlado!' (samo ugibam, ne me za besedo držat:)), kako bi drugače opisali vsebino plakata?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

imagodei> - da je v SLO sploh takšna klima, da nek policist napiše besedno zvezo "protivladna vsebina".

Mogoče je pa še stara šola :)

TESKAn> Če na plakatu piše 'Dol z vlado!' (samo ugibam, ne me za besedo držat:)), kako bi drugače opisali vsebino plakata?

Sindikalni plakat :)

Double_J ::

V obrazložitvi, se napiše ne zgolj prekršek sam, temveč celotno dogajanje. A še vedno ni komu jasno?:D

luli ::

Ja Mathai-u ni. On misli, da bi kratek opis dejanja moral vsebovati številko čevljev, ki so jih nosili protestniki.

Zamislite si, da bi policaj v kratek zapisnik prometne nesreče zapisal, da je rdeč avto izsilil prednost. Mathai bi sigurno ugovarjal, češ da policaju ne odgovarja barva.

imagodei ::

@TESKAn:

Mogoče z besedno zvezo "plakati z vsebino, kritično do vlade", ali "plakati z negativno kritiko do vlade"? Še bi se našlo, ampak takole z glave. Bolj primerni, stilno nezaznamovani izrazi...
- Hoc est qui sumus -

Mavrik ::

Saj policaj ni pisal uradne izjave za javnost, da bi moral paziti, da vas ne užali.
The truth is rarely pure and never simple.

V-i-p ::

Plačilca so upravičeno fasali, naj zdaj plačajo, ne pa se bunijo. Še enkrat, vsak protestni shod mora biti prej prijavljen, kar pa tale očitno ni bil. Že to je prekršek. Če jih drugega ne bo, jih bo pa denarnica izučila...>:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nevone ::

> Drugič pa naj bojo tolko pametni, da shod napovejo.

Točno tako. Zakaj zdaj javkajo? Naj raje povedo, zakaj niso shoda prijavili. Ker neprijavljen shod, ki je naprejen proti nekomu, ne odraža nič drugega kot ravno drzno in nasilno vedenje, za kar so tudi dobili položnice.

Zdej pa jokajte naprej.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

imagodei ::

@VIP, nevone:

torej se strinjata s tem, da se v naši državi lahko posameznike kaznuje kar tako malo, prosto po Prešernu? Da niti ni važno, kateri zakon je kdo kršil, ampak se lahko policist samovoljno odloči, koga in kdaj bo kaznoval?

Če vozim npr. s hitrostjo 60 km/h skozi naselje, me lahko policist po lastni presoji kaznuje iz kateregakoli razloga? Npr. se odloči, da sem prevozil rdečo luč? Se odloči, da sem vozil 90 na uro in me kaznuje temu primerno? Ali pa še huje, vozim popolnoma po pravilih, pa me ustavi, češ da so dobili klic od mojega soseda, da sem iz naše ulice speljal 30 km/h prehitro in ogrožal mamico z otrokom?!? In me na podlagi tega kaznuje? ;( ;((

Kje se to potem konča? Nekoga na cesti pretepem, pa me država začne preganjat kot roparja? Nekomu grozim z nožem, pa se država odloči, da me bo preganjala zaradi umora ali pa zaradi posilstva?

Strinjam se, da če shod ni bil napovedan, da bi protestnike morali preganjati zaradi tega. Nikakor pa se ne strinjam s tem, da nekoga legitimirajo, spustijo, češ da ne krši nobenega zakona, potem pa čez nekaj dni dobijo domov plačilni nalog ZA NEKO DRUGO DEJANJE.

Kateri del vama tu ni jasen? Policist je nekoga legitimiral na kraju A zaradi dogodka X, ga spustil, nato pa mu domov poslal plačilni nalog za dejanje Y, ki se je zgodilo na kraju B... Kaj pa, če se je študent, ki je bil legitimiran, vsega skupaj naveličal in zavil v bližnji lokal? Kakšno policijsko delo je to?!?

Ena redkih možnih razlag je zato le, da se je policist naknadno usral pod pritiskom nadrejenih, kar je izredno zaskrbljujoče. Pa četudi temu ni bilo tako, se primer, opisan v prejšnjem odstavku, nikoli ne bi smel zgoditi, pa Zakon o javnih zbiranjih gor al dol!

Če bi akterji vsaj dobili položnico zaradi tega, ker niso napovedali zborovanja, ne pa, zaradi "protivladne vsebine".

Počas vas imam dovolj. Vsak, ki ima interes razumeti, lahko vidi napake v policijskem delu in tudi morebitne vzvode, ki so pripeljali do tega - in to je razlog, zaradi katerega bi moral biti vsak svoboden državljan zaskrbljen. Kdor pa noče razumet, pa ne bo razumel, ne glede na vse. Tako da se v zvezi s tem ne mislim več kaj dosti oglašat.

Skratka - vsakomur svoja kazen. Če so študentje kršili zakon, naj se jih kaznuje v skladu z zakonom, ne pa zaradi lepljenja plakatov s protivladno vsebino. Bruh :\
- Hoc est qui sumus -

darkolord ::

imagodei: prvi stavek obrazložitve preberi ene 20x, pa bo mogoče postalo kaj jasno

nevone ::

> Skratka - vsakomur svoja kazen. Če so študentje kršili zakon, naj se jih kaznuje v skladu z zakonom, ne pa zaradi lepljenja plakatov s protivladno vsebino. Bruh

No sej, na tej točki imaš prav. V tem konkretnem primeru imamo dva akterja, ki se še učita "lepega vedenja", ali vedenja v skladu z zakonom.

Ampak, če bi tile protestniki shod najavili, potem bi se lahko pogovarjali o problemu "Protivladna vsebina". Tako pa so tile protestniki samo eni provokatorji, ki zahtevajo pravice zase, pri čemer več kot očitno kršijo zakon.

> Če bi akterji vsaj dobili položnico zaradi tega, ker niso napovedali zborovanja, ne pa, zaradi "protivladne vsebine".

Sej so dobili kazen za drzno in nasilno vedenje. Tisto kar piše v dodatku je samo opis situacije.

Ampak vi hočete na vsak način dokazati, da so dobili kazen za protivladno vsebino. Niso. Ker zakon, na katerega se sklicujejo je jasno zapisan na tistem papirju.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

urban99 ::

Se strinjam - če si ne bi nek jolbe vzel pravice, da prekrškom dodaja pridevnike in s tem vrednostne sodbe bi bile vse bolj jasno. Ampak, ker so si to privoščili, je povsem prav, da se o tem človek resno sprašuje. Vsaj meni je zadeva rahlo čudna.

Bi bilo zanimivo zadevo ponovit in avlo polepit s plakati "FAŠISTI!". Potem bi mogoče pisalo, da je šlo za provladno vsebino >:D

imagodei ::

@darkolord:

še vedno slepo vztrajaš pri svojem. :\ So be it.

FYI: Zakon o javnih zbiranjih ZJZ != Zakon o javnem redu in miru ZJRM

Predlagam, da tudi ti vsaj 20x prebereš prvo stran zapisnika, kjer piše, da so bili kaznovani zaradi kršenja 1. odstavka 6. člena ZJRM, potem pa se šele oglašaš v zvezi s prvim stavkom obrazložitve.

Takrat mi boš verjetno lahko pojasnil tudi, zakaj so lahko bili (naknadno) kaznovani zaradi kršenja ZJRM in ne zaradi kršenja ZJZ (v skladu s 37. ali 38. členom ZJZ). Čakam...
- Hoc est qui sumus -

Daedalus ::

Nikakor pa se ne strinjam s tem, da nekoga legitimirajo, spustijo, češ da ne krši nobenega zakona, potem pa čez nekaj dni dobijo domov plačilni nalog ZA NEKO DRUGO DEJANJE.

Ja, to je sporno. Nekako tako, kot da te prometni policaj ustavi v Celju, čez dva dni pa dobiš položnico za prekršek, ki si ga bojda naredil v Mariboru, uro pa pol prej. Če ni nedvoumnoega dokaza - ne zdrži vode, kakorkoli obrneš. Še enkrat - na to se naj sklicujejo v pritožbi (policija naj dokaže, da so kaznovane osebe dejansko bile na Ministrstvu), pa mir. Policija se pa naj tudi že počasi nauči spoštovati lastne postopke in pravila, ker tole je čisti malomarni fuckup.

Tisti pa, ki se obešate na zapis "plakati s protivladno vsebino" (kot oni študentje), ste pa zgrešili bistvo problema. Ni bistvu v nerodno napisani obrazložitvi (ki je btw krasna podlaga za kako pikro satirično pripombo), problem je pač postopek kaznovanja, ki je IMO nepravilen. Za kazen pač rabiš še kaj drugega, kot pavšalno sklepanje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

darkolord ::

Predlagam, da tudi ti vsaj 20x prebereš prvo stran zapisnika, kjer piše, da so bili kaznovani zaradi kršenja 1. odstavka 6. člena ZJRM

NO, kje potem ti vidiš, da so bili kaznovani zaradi protivladne vsebine?

Meizu ::

Kdor je pisal tole ugotovitev na sliki (druga slika po vrsti pri Daedalusu) je skrajno nepismen, ali pa se je rodil s pomanjkanjem kakšnega vitamina, kateri mu je zaviral rast in razvoj njegovih možganov. Z PROTIVLADNO VSEBINO? ZZZZZZ?!?! Kdo ga je učil slovenščino?! Takoj nazaj v prvi razred!!;( Tega namreč jaz osebno ne prenašam, da na uradnih dokumentih pišejo slovnično nepravilno. Ja0000000000000;(( Mislim, sramota, da niti uradni organi ne znajo pravilno pisati!

P.S.: Pravilno pa je: S protivladno vsebino

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policija in zaskrbljujoč nagovor! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8211336 (6786) PrimoZ_

ANKETA: politično nekorekten subforum? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17719383 (17465) BigWhale
»

Prevoz.org ugasnjen (II) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
11324868 (20156) BlueRunner
»

Britanska policija ugotavlja da videonadzor ni učinkovit (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
24721682 (16839) Daedalus
»

Demokratične odločitve na podlagi neresničnih podatkov?

Oddelek: Problemi človeštva
91309 (1107) sid911

Več podobnih tem