» »

An inconvenient truth or bull?

An inconvenient truth or bull?

.:noir:. ::

Tkole pogledu sm si ta film/dokumentarec, ker clovek ne more govort (kritizirat?) o necem kar ni videl. Tko da me zanima kaj vi porecete na ugotovite Mr. Gora v temu dokumentarcu?

Malo me zanimajo dejstva o njegovih trditvah, da se niti en znanstvenik ne strinja z idejo, da je Global warming hoax....oz drugace povedano, da ni bilo zaslediti v znanstvenih papirjih nestrinjanja o tem, medtem pa v medijih kar cca 50% clankov na temo o globalnem segrevanju govori da je vse hoax oz da znanstveniki pravijo da ni nic res in nam ni za skrbeti.

Kot drugo pa, ali on, ki se tako trudi razsiriti dejstva, ki jih razlaga v teh letih ni opazil kakih kontradiktornih ugotovitev, ze vsaj glede Kyotskega sporazuma, kateri naj bi bil prooven wrong se preden je stopil v veljavo?

..in ce je nasel toliko podatkov o ledenikih, ki se mansajo ni pa nasel podatkov o najverjetnejsem vecanju pritoka snezne mase na antarktiki(padavine v obliki snega), ki je velikokrat vecji kot odtok skozi odlom ledenikov.

Na kaj vse to kaze? Ali je Al Gore se eden tistih ki megli razum celotnemu clovestvu s svojimi ne objektivnimi resnicami, ali en (za kar se ima tudi sam), ki hoce svetu odpreti oci za boljsi ju3? Ali bo (v kateremkoli primeru) to velik vpliv na mainstream populacijo(politiko) in thinking?

"Film" je zlo podkrepljen z raznimi ugotovitvami, raziskavami, izsledki...itd.

Kaj porecete na to vi?

P.s.: blo bi fajn, da se tukaj cim manj filozofira in bolj podkrepi z dejanskimi argumenti ala edu linki...res bi bil zelo hvalezen.

jype ::

Zelo dobra je implikacija, kjer U.S. Surgeon General poročila terjajo propagandni program za prodajo cigaret, v katerem omenjajo kako zdravniki kadijo cigarete te-in-te znamke.

Marsikaj, kar pravi, je res. Je pa precej Mooreovski, ker včasih česa ne pove, da gledalec sam pride do napačnega zaključka. Po drugi strani se nič ne bojim posledic tega filma, se pa bojim posledic ignoriranja ekološke komponente gospodarstva. Za prijetno okolje bo pač treba vedno več plačati in če nekdo to dejstvo ignorira, moramo vsi ostali zaradi njega za isti efekt plačati več.

mmmato ::

IMO so dejstva kar realna, najbrž pa so v filmu tudi kašne buče.

Jahanje konjiča in ostale zgodbice iz njegovega otroštva dajo mislit, tale dokumentarec najbrž služi njegovi samopromociji za kašne prihodnje politične ambicije. Vendar glede na to, da model predava povsod po svetu, je zadevo očitno vzel dokaj resno.

Me zanimajo še drugi komentarji.

Mati ::

Evo pravkar iz kina.
IMO prevej dolgočasen film. Krivulje na 100 in 1 način!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: globalno segrevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ankete
26149245 (41377) gzibret
»

Leto 2013 eno izmed najbolj vročih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10636855 (32775) donfilipo
»

Pristanek na luni s 40 letno zamudo (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
72046042 (29017) poweroff
»

Globalno segrevanje ogroža znanstvenike

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
464205 (2798) Thomas
»

Dviganje morske gladine (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16913494 (11005) Tear_DR0P

Več podobnih tem