» »

A je kombinacija woofer + sateliti res tako slaba za poslušanje glasbe?

A je kombinacija woofer + sateliti res tako slaba za poslušanje glasbe?

Cveto ::

Zadeva je taka: danes sem šel v BigBang z namenom da bi kupil en cenejši receiver in 5.1 zvočnike. Zadevo sem seveda hotel slišati, vendar je bil sistem žal postavljen izven tiste njihove HiFi sobe, tako da se je bolj slabo slišalo, kakšen je res zvok. Ko je prodajalec (meni se je zdelo da kar obvlada) videl, da sem prinesel s sabo tudi glasbeni CD (pač da preizkusim zadevo z poznano muziko) je takoj začel razlagati, da taki sistemi (woofer in sateliti) že zaradi koncepta samega zelo slabo predvajajo glasbo, ker v bistvo ni pravih srednjetoncev. Da so pač to sistemi za hišni kino, da odlično predvajajo filme, za glazbo pa da rabiš klasične zvočnike. Tudi meni se je pri poslušanju zdelo, da v bistvu slišim večinoma visoke tone in "butanje" iz wooferja. A je zadeva res tak slaba, al se da z nastavitvami kaj rešit? Enostavna rešitev bi bila kupit eno orenk zadevo za par sto jurjev, jest sem pa trenutno žal omejen na cca 100 jurjev za ojačevalec in zvočnik. Tip je imel sicer 2 predloga: en je bil seveda nakup njihovega dražjega sistema (skoraj dvojna cena, tako da odpade), drugi pa nakup takega sistema kot sem ga prvotno gledal in nato če nekaj časa dodam še dva malo boljša zvočnika. Bi to potem špilalo ok?

Trenutno imam en osnovni Sonyev Receiver (brez dekoderja), 15 let stare Jamo Studio 105 in ene Technichs surround in center zvočnike.

sirotka ::

hm...ka pa vem jst sm zelo zadovoljen z 5.1 zvočniki. Samo pač kupiš kvalitetne, ki imajo dober frekvenčni razpon. Če te pa motijo srednji toni, si pa še dodaš 2*100 spredne in si narediš 7.1

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44189988 (42463) staher
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

19627646 (14902) psytoma
»

Zvočni sistem za 500€ (strani: 1 2 )

628429 (5727) PlayRoom_si
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

19927272 (11358) Hrenowsky
»

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

Oddelek: Kaj kupiti
272490 (2208) Oblivion

Več podobnih tem