» »

Zvočni sistem za 500€

Zvočni sistem za 500€

«
1
2

echo ::

Ostalo mi je nekaj sto evrov, ki bi jih rad zapravil za eno entry level ozvočenje dnevne sobe. Le-ta je velikosti 5,5m x 4,5m. Večinoma se bo poslušala glasba (jazz, soul, klasika, elektronika), mogoče tudi kakšen film.
Zaenkrat še nimam pravih izkušenj s podobnimi zadevami, zato bi bilo vsako večje zapravljanje metanje denarja skozi okno.

Zelo všeč so mi MONITOR AUDIO Bronze BX2, ki so pobrali tudi nekaj nagrad in naj bi imeli odličen P/P.
Na tej strani ga prodajajo v kompletu s NAD C316 BEE integriranim ojačevalnikom, ki ima na osmih ohmih 2x40W.
Za dnevno sobo bo to verjetno še preveč, čeprav se mi zdi, da s tem ne bi mogel izkoristiti vsega potenciala zvočnikov, ko bi bilo to potrebno.

Kot amaterju mi je zanimivo, da je po drugi strani petkanalen Pioneerjev receiver s 130W (verjetno to ni ravno RMS) na 6 ohmih cenejši. V čem je razlika? Razmerje signal/šum? Skupna harmonska motnja?
Ker tako na videz je zmagovalec po P/P količniku Pioneer.

Kako je s kabli? To verjetno ne bo tople vode?

Imate vi kakšen nasvet? Je bolje kupiti nove ali rabljene komponente? Moram priznati, da zaenkrat zgleda, da nadgraditve še ne bo kmalu :)

zagi123 ::

[playroom]
Pozdravljen, ta komplet lahko kupiš tudi pri nas:
BX2
NAD 316
[/playroom]

Šalo na stran... za ta keš je to ok. Tisti receiver pa odmisli. Loh pogledaš še na audio-kontakt pod male oglase, sam trenutno ni nič zanimivega.

echo ::

Če se da zmenit za kakšen popust, rade volje kupim.
Sem gledal tudi na audio-kontaktu, pa mi ravno tako ni nič padlo v oči.
No, receiver je bil samo kot primer.

Obstaja še kakšen podoben primer kompleta za cirka 500€?
Se da dobiti več za ta denar?
To me najbolj zanima.

mihec87 ::

Svetoval bi ti tudi da prej sistem kje poslušaš, saj nimajo vsi zvočniki iste "osebnosti".

PlayRoom_si ::

@zagi123 hvala in LOL :)


@echo
500 eur je ravno taka nehvaležna vsota, pri kateri je izbira relativno majhna. Kvaliteta se v tem rangu začne strmo vzpenjat enako pa velja tudi za cene.
Za 600 eur dobite že nekaj več, za 850 eur pa še več... konča se itak ne nikoli.

Kontaktirajte me in se bova zmenila za predstavitev.
Takrat se lahko pogovorimo tudi o kakšnem dodatnem % popusta.


Lep pozdrav
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si

echo ::

Z veseljem bi jih poslušal, če ne bi bil s skrajne periferije.
Ob naslednjem obisku prestolnice bom zagotovo obiskal še kakšno hi-fi trgovino; tudi do Domžal lahko skočim.

Osebnost zvočnika mi zveni kot ... snobizem, čemur se želim izogniti. Verjamem, da se da zvok tudi tako opisati, vendar pri vhodnih modelih, za katerimi jaz gledam, ne pričakujem veliko karakternih nians.

Kvaliteta zagotovo raste s ceno, ponavadi pa price/performance faktor počasi pada. Oziroma za isto povečanje cene dobivamo čedalje manj.
Na voljo imam toliko denarja, pa verjetno ga ne bi porabil več, četudi bi ga imel.

Je morda v Celju ali bližnji okolici kakšna prodajalna, kjer bi se dalo poslušati moje favorite ali pa nasploh akustične naprave? Konec tedna bom v bližini, pa bi lahko izkoristil prosto petkovo dopoldne ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echo ()

ozvocenja ::

Monitor ima odličen zvok. Ima ga kolega v studiju in se odlično obnese. NAD je pa itaq odličen.

dronyx ::

Da ne odpiram nove teme. Ker so se mi skurili računalniški zvočniki Logitech Z-680 in se ne dajo več popraviti, razmišljam o nakupu nekega solidnega zvočnega sistema 5.1, ki ne bi bil uporaben samo za PC in xbox 360, ampak tudi kot sistem za domači kino (gledanje filmov, poslušanje glasbe iz različnih virov...).Za to pa potrebujem zvočnike in AV reciever.

Kolega, ki malo bolj pozna to področje, je predlagal nekaj takega, ali pa da kupim posebej nek subwoofer, plus 4 x JBL control one. V tej kombinaciji sicer manjka srednji zvočnik za 5.1, ampak pravi, da ga niti ne potrebujem (hmmm?). Potem pa še AV Reciever nekaj takega.

Naj povem, da mi je zvok sicer zelo pomemben, nisem pa nek audiofil, ki bi kupoval predojačevalce na elektronke.

Kakšen komentar, če kdo pozna to opremo ali celo uporablja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Ted ::

Vzami raje tega Pioneerja:

http://www.amazon.de/Pioneer-VSX-520-K-...

Mislim da boš pri 420 verziji v vsakem primeru potreboval dodaten optični kabel ker je hdmi samo passtrough za zvočne kodeke. Pri tem modelu pa zvok dekodira tudi preko hdmi priključka.


Še bolj ugoden je trenutno Onkyo 508:

http://www.amazon.de/Onkyo-TX-SR508-AV-...

Tale se res splača. Zvočnike pa tudi najdeš ugodne preko Amazona. Za dostavo si izberi najbljižjo pošto v Avstriji.
Mah...

dronyx ::

Pri temu modelu AVR VSX-520 pogrešam USB vhod, da lahko glasbo predvaja iz usb diska. To bi hitro pogrešal.

zagi123 ::

Če bi rad posebej receiver in zvočnike, pol vsaj osebno ne bi gledal komplete pod kakega jurja €.. za manj bi raje vzel HTIB, recimo Onkyo HT-S5405.

Če pa ti jurja ni preveč, pa bi bil 508 vredu izbira. Za velik plac recimo Jamo 5.0 komplet (L/R floorstanderji) + sub (slednji ne od Jamota =)
Za manjše place imaš pa tud manjše in cenejše opcije - KEF KHT serija/Q acoustics/Focal Sib&Cub itd...

Tvoj kolega pa nima pojma, al pa te je strolal :)

dronyx ::

@zagi123: Vidim da je tole avdio področje občutljiva tema, ker tu je čuda proizvajalcev, vsak ima pa neke svoje preference. Jaz sem do sedaj živel z računalniškimi zvočniki, ki so stali morda današnjih 300 € (letnik 2005), tako da sedaj nisem pripravljen preskočiti par cenovnih razredov, ker tu velja po moje tako kot pri moči logaritemska skala. Deset krat višja cena morda pomeni še enkrat boljši zvok. :D

Glede uporabe pa pri meni odpade nekje 70% na PC oz. Xbox 360, 30% pa poslušanje glasbe in filmi, ob tem da nimam blue ray predvajalnika, niti še nimam potrebe po tem.

Pri zvočnikih pa meni osebno slike ali specifikacije ne pomenijo nič, dokler ne slišim zadeve v živo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

zagi123 ::

Če greš v smer z receiverjem pol bo precej dražje, in ne vidim smisla nabavit nek budget receiver z budget zvočniki, ki bojo na koncu igrali slabše kot HTIB. Za receiver+zvočnike pod 800€ ne prideš. Pa še praskal se boš po glavi, ko se ti bo zdel woofer švoh.

Tako da raje vzami komplet. Torej Logitechove Zje, Onkyotov komplet ali pa nek random blu-ray player z zvočniki.

Zadevo poslušat je pa itak nujno, sploh v času debilnih revij tipa What Hi-Fi in invalidov na forumih, ki hvalijo poden.
Čeprav je to v naši deželici manjši problem.... htibe bi moral imet po bigbangih, harvey normanih itd...

dronyx ::

Glede cene jaz prej dam 1000 € za dober zvok, kot recimo 20.000 € za nov avto, ker doma mi vedno nekaj igra in gre za investicijo, ki nudi nek užitek. Za računalniške zvočnike mi recimo ni bilo nikdar žal, da sem dal 300 €, čeprav se marsikdo čudi, čemu tak denar, ko pa jih dobiš za 30 €.

Logitechova opcija je v bistvu samo ena in to sem imel že do sedaj (Z-680, kasneje je prišel Z-5500, sedaj tržijo že nekaj tretjega). Za igre in tudi filme sicer solidno, za glasbo, sploh klasiko, ki jo tudi rad občasno poslušam, pa ne najbolje. Poleg tega mi je zmanjkalo priključkov za vse naprave (PC, xbox360, dvd predvajalnik...), da zmede s kabli niti ne omenjam.

AV recieverje (mimogrede, meni totalno neumno ime, ker jaz pod reciever razumem radio ot. tuner, tu gre pa v bistvu za ojačevalec in nekakšen razdelilec za vse živo) ne poznam in nisem nikdar uporabljal, tako da imam težave z osnovami in moram prav razmisliti, kako se vse naprave poveže skupaj in kakšne vse priključke rabim. Ampak tudi ko gledam dokaj poceni modele, imajo zadaj morje raznih konektorjev, tako da tega ne bo zmanjkalo. Kakšen zvok dajo od sebe pa vprašanje. Tega dokler ne slišim ne morem vedeti. Na ocene (review) pa ne dam kaj dosti, ker verjetno v tem biznisu ocena 10/10 pomeni samo vprašanje, koliko si pripravljen plačat za to. Karikirano, ampak po moje ne daleč od resnice.

Ne vem niti kje pri nas tako opremo prodajajo in imajo tudi ustrezen prostor, kjer se da to preizkusiti oz. poslušati. Toliko se na zvok spoznam, da bom vedel, če mi ne bo všeč. ;)

Sedaj gledam nekaj takega, kar je cenovni rang nekje od 500-600 €.

flood ::

na zvok se spoznaš a niti še recivrja itd. nisi uporabljal?
na zvok se spoznat pomeni, da si sprobal kar nekaj "hi-end" sistemov
ne pa pc zvočnike, ker itak, če si navajen na pc zvok se ti bo "vsak" boljši sistem zdel super napram
na netu pa gledaj mnenja uporabnikov (imaš nešteto forumov) ne pa ocene "strokonjakov" iz raznih revij ipd.
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

dronyx ::

@flood: Nekdo ki igra v simfoničnem orkestru harfo se verjetno lahko spozna na zvok vrhunske kvalitete, ni mu pa jasno, kaj je reciever, kaj šele mosfet, ojačevalnik v AB razredu ali predojačevalna stopnja na elektronke, ki stane 3000 funtov (znižana).

Jaz imam ušesa in bom vedel, ko gre za dober zvok, tudi če nisem naročen na Audiophile revijo.

Na mnenja uporabnikov žal tudi ne dam dosti, ker je kot rečeno tole področje zelo specifično. Nekaj podobnega kot PC vs Apple. za nekatere je Apple nebeška mana, za druge jajca od računalnika, kamor ne moreš niti vtakniti ničesar drugega, kar nima gor apple logo.

Mimogrede, jaz sem 20 let nazaj delal audio ojačevalnike iz Elektorja, ki so imeli 500 W moči in smo hodili po tranzistorje v Trst z vlakom. Pa tudi sam sem jedkal doma tiskana vezja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

flood ::

mnenje uporabnikov je prav, da ne vzameš za 100%, ampak so dober input, ki ti pomaga zoožit izbiro na nekaj npr. zvočnikov in jih potem greš poslušat v trgovino
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

dronyx ::

Ne razumem zakaj so Amazonu cene toliko nižje? Recimo Jamo S606HCS3 stane 400 USD.

BALAST ::

Jamo niti ni tako uveljavljena znamka tam.

Če že hočeš poceni, lahko iz Poljske naročiš za 350€, samo prevoz je vprašanje.

dronyx ::

Grem v Big Banga in tam imajo razstavljene zvočnike proizvajalca Dali s ceno okrog 900 € (nekaj takega, samo še lepšega na pogled). Potem pa vprašam prodajalca, če je to slučajno cena vsaj za par. Pa gre pogledat v računalnik in ugotovi, da je to cena na kos. Torej dva za spredaj sta 1800, za zadaj pa še dva manjša po 400 € na kos in si na 2600 €. Zdaj šele štekam, zakaj se nekaterim cena 1000 € za zvočnike niti ne zdi veliko. :)

Dali je mislim da tudi danska firma, tako da tak zvočnik v ZDA stane verjetno okrog 300 USD.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BALAST ::

Zdaj kakšne ima cene BB ne bi rad komentiral, ampak dejansko je nakup samostoječih zvočnikov nek obred, kjer se prodajalci na vse načine trudijo da bi te prepričali da pomeni večja cena tudi boljši izdelek.
Danes ko zna vsak prebrskat za najnižje cene neke znamke, je problem da niso vse znamke povsod zastopane in potem padeš v največjo črno luknjo, kjer ne veš katere cene so objektivne. Zato sem sam pred nakupom obiskal 3 trgovine Hi-Fi in poizkušal najti čim ceneje na ebay.

Za Dali Concept 2, rabljene eno leto, sem dal 50€/komad, v BB so pa 3-4x dražji.
Ampak proti prejšnjim Magnat (poličniki enake velikosti), je pa zvok malenkost boljši, ampak na dolgi rok sem raje odločil da kupim samostoječe Dynaudio, ki pa so novi 700€/komad, pa sem dobil z ebaya za 350€/komad.

Še vedno več, kot sem prvotno načrtoval, ampak se mi dopadejo, ker jih sedaj že 3leta poslušam. Da ne govorim kako sem šele videl da so NAD ojačevalci boljši od prvotnega Onkyo pa ima NAD manjšo nazivno moč na papirju. :))

Ted ::

Moj predlog je, da nabaviš zgoraj omenjenega Onkya za 230 evrov in 2 samostoječa zvočnika, morda še center. Samostoječi zvočniki imajo močan bassreflex in wooferja v kolikor ne gre za neki večji prostor dejansko ne rabiš. Jaz ga v svoji manjši sobi ne vklapljam ker zanj ne vidim potrebe, že tako se trese hiša :). Zadnji par zvočnikov in center lahko nabaviš kasneje ko dobiš še kak evro. Logitech ipd. kompleti pa so joke :) .
Mah...

dronyx ::

@Ted: To sem tudi jaz razmišljal, samo sem ugotovil, da je komplet petih zvočnikov skoraj enako drag kot če kupim dva samostoječa in center posebej.

Reciever sem gledal tole, če bi seveda dobil za kakšno podobno ceno, kot ga prodajajo na amazonu. Je sicer 7.1 ampak od viška glava ne boli pravijo. Čeprav nisem apple funboy in zaenkrat teh igračk še nimam, ima ta naprava neke zanimive dodatne funkcionalnosti, kot je airplay, ko recimo samo na ipodu, iphonu ali ipadu štartaš neko glasbo in se brezžično prenaša do recieverja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Mene zanima, kakšen bi bil rezultat, če bi naredili sledeči preizkus:

V isti sobi bi postavili avdio sistem za recimo 600 € (zvočniki + ojačevalec), sistem ranga 2000 € in sistem cenovnega ranga prek 20.000 € (baje tudi taki obstajajo).

Potem vzameš nekaj testnih subjektov, jim zavežeš oči in predvajaš enak vir zvoka na vseh treh sistemih, nakar oni podajo svojo subjektivno oceno slišanega.

Bojim se, da sploh ni nujno, da bi najdražji sistem zares zmagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

zagi123 ::

Avdio sistemov ne moreš kar posplošit glede na ceno... odvisno je tud od izkušenosti poslušalca, a ne.
Najverjetneje bi 99% poslušalcev izbrala tistega, ki bi jim "bližje" oz. prijetneje zvenel (najbrž tapoceni sistem oz. tisti ki bi imel v-shaped EQ, veliko basa, loudness itd..)

dronyx ::

@zagi123: To je sicer res, ampak jaz sem predpostavil, da bi vse tri sisteme za test nastavili povsem enako, brez kakšnih EQ ali drugih posebnih učinkov. Za nepoznavalce sem skoraj prepričan, da v takem primeru razlike ne bi slišali, za poznavalce pa nisem čisto prepričan.

dronyx ::

Še eno mogoče neumno vprašanje. Če recimo jaz kupim najprej AV reciever in si vzamem nekaj več časa za razmislek o zvočnikih ali lahko brez problemov priklopim na tak reciever zvočnike od Z-680? Namreč subwoofer, kjer je notri tudi ojačevalec za cel sistem, je skurjen, tako da si trenutno s temi zvočniki ne morem nič pomagat, ker jih nimam kam priključit.

zagi123 ::

Loh priklopiš, ja. Res pa je, da bojo brez wooferja zveneli obupno.

dronyx ::

Pri nas pa prodajalci AV tehnike očitno ne vedo niti po kakšni ceni kaj prodajajo! Zadnjič me je prodajalec v Big bangu prepričal, da stane JBL control one zvočnik 120 € na kos. Potem mi kolega pove, da je dobil za tako ceno v Big bangu dva (čeprav so drugje bistveno dražji). Telefoniram, in izkaže se, da staneta dejansko par 120 €, torej 60 € za en zvočnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Zgoraj sem pisal o ideji, da bi testirali, če ljudje dejansko ločijo med dragimi in relativno poceni audio sistemi. Kot kaže so ta test že izvedli in rezultati so za marsikaterega "audiofila" šokantni:

This is the most extreme example: audiophiles not able to tell the difference between a $200 Pioneer receiver and a $12,000 separate mono-block tube amp array with separate power supplies.

Sem se pa nasmejal, ko sem malo prebiral forum na strani audio kontakt, kjer ljudje razpravljajo o tem, kaj kupit, priporočajo pa opremo, ki gre v nekaj 1000 €, a hkrati poslušajo pa hip hop glazbo (ne glasbo!). :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

prestica ::

Mene pa zanima v kateri trgovini bi lahko poslušala zvok sistema ONKYO HT-S5405. Zadeva se prodaja le v spletnih trgovinah.

Želodko ::

Da ne odpiram nove teme, bi svoje vprašanje postavil tu. Zanimam se za nakup tegale sistema. Služil naj bi za gledanje filmov in poslušanje glasbe (predvsem klasične). Prosim, če mi lahko svetujete kakšen ojačevalnik bi pasal zraven. Cena tu nekje. Prvič kupujem tak sistem, v bistvu nimam pojma. Kaj pomeni, če ima ojačevalnik 6 zvočnih vhodov? Ali lahko vse skupaj priklopim na računalnik?
Prosim tudi za koristne ideje kako kupit nekaj podobnega za okol 850 Eur.. Hvala

zavajon ::

Kako pa boš 5 zvočnikov priklopil na stereo ojačevalec?
6 vhodov pomeni, da lahko priključiš 6 različnih virov (npr. CD, TV, kasetnik, kompjuter,...), a vsi ti viri so analogni.
Računalvik lahko priklopiš, in sicer z Jack->Chinch kablom izhod za slušalke na vir ojačevalca.

Če hočeš imeti 5.1 zvok, moraš pogledati za kakšnim AV receiverjem, če pa hočeš kvaliteten zvok za denar, pa si omisli stereo sistem.

kremenko1 ::

prestica je izjavil:

Mene pa zanima v kateri trgovini bi lahko poslušala zvok sistema ONKYO HT-S5405. Zadeva se prodaja le v spletnih trgovinah.


Če ti lahko svetujem (oz.odsvetujem nakup).Sem žal pred kratkim naredil to napako.Sprejemnik je OK, vendar šele ko na njega priklopiš "zvočnike".Pri meni so po dveh dneh sprednji romali v sinovo sobo, namesto njih pa prostor krasijo Infinity Zvočniki. Tako, da ti priporočam nakup samega sprejemnika, ter dodatno nakup Zvočnikov, ker tele plastične igračke v paketu so bolj tako tako.

prestica ::

To pa verjetno precej podraži zadevo. Midva sva dva povprečna, ne preveč zahtevna uporabnika. Seveda ne bi rada neke hreščeče zadeve, toda, glede na finančne omejitve, bi pač rada najboljše za ta denar.

zagi123 ::

V tem rangu je poleg Onkyota edinole kak računalniški 5.1 komplet. Čim greš v nakup posebej enot in ne ravno jogurtovih lončkov, si na jurja €. Tko da bi moral bit s5405 OK.

kremenko1 ::

Mogoče sem malo narobe napisal.Stvar funkcionira OK, vendar mi je nekaj manjkalo, predvsem globina pri poslušanju glasbe. Dokupil sem tele http://www.pixmania.si/si/uk/r/infinity... zvočnike in stvar je občutno boljša. Žal pa v tem cenovnem rangu ne moremo pričakovati presežkov.
Če bi še enkrat kupoval, bi dal malenkost več in izbral JBL SCS178 zvočniki cca220€ + ONKYO TX-SR309 sprejemnik cca250€ .

DeathKiller ::

Sam imam doma zvočni sistem
-- Yamaha RX-V765 -- kupljeno v Electronic4you (v Celovcu)
-- JBL 200.5 -- kupljene v mediamarketu (spletna trgovina v Sloveniji)

Z njimi sem zelo zadovoljen, zvok je sicer uredu za domačo uporabo, vendar, če imaš možnost, kupi raje Infinity PRIMUS oz. infinity BETA.

Pri ojačevalcu pa pogrešam le Bluetooth in pa USB vhod.

Brias ::

PlayRoom_si ::

Komplet ONKYO HT-S5405 uporablja receiver ekvivalenten Onkyo TR-SR309; MPC za tak receiver je 299,00 eur, sedaj pa to vrednost odštej od kompleta HT-S5405 in si izračunaj koliko pride 1 zvočnik - jih je pa 6.

Čeprav se pod temi kompleti podpiše Onyko, Yamaha,... se kakšnih hudih doživetij ne da pričakovati od njih, sploh ko se od njih zahteva, da predvajajo glasbo; slednja naj bi se poslušala le iz dveh zvočnikov brez wooferja - pa pustimo to sedaj ob strani.

Trenutno je ena izmed najboljših ponudba za nekoga, ki išče budget varianto AV sprejemnika tole; gre se za lanskoletni model zato tudi takšna cena.

Zvočniki pa so zopet druga tema. Majhni zvočniki ne morejo proizvajati bassov, woofer dvigne ceno za vsaj 120 eur. Na žalost pa se nekega ultimativno hudega kompleta receiver+zvočniki za 500 eur ne da dobiti.
Neka vstopna budget varianta od katere se lahko pričakuje, da bo dala nekaj zadovoljivega od sebe pride cca.600 eur plus kabli...

Seveda pa je nakup avdio sistema za nekoga tako kot da bi šel s strokovnjakom za aviatiko kupovat helikopter;
Nekdo bi se rad samo izognil gneči na cesti, drugi pa bo videl tisoč in en problem.


Pa lep večer ;)
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si

echo ::

Etoga, včeraj je prispel paket s MONITOR AUDIO Bronze BX2 in NAD C316 BEE, popoldne sem pri lokalnem prodajalcu tehnike kupil še dva dvožilna kabla za nekaj evrov in vse skupaj priklopil. Zvok je odličen, pa čeprav se nisem niti minute ukvarjal s postavitvijo, stojali in iskanju odmevov (čas za to bo naslednji teden). Za eno srednjo veliko dnevno sobo je 2x40W v živo dost.
Je pa tale NAD en tak bencinar - ga je treba zavrtet, da res pokaže vse kar nudi ...
Vpliv gumba za bass in treble se pozna šele zadnjih nekaj stopinj obrata, ampak jih ne nameravam veliko obračati.

Zaenkrat je vir zvoka netbook, malo se bom poigral še z DVD predvajalnikom in mogoče celo gramofonom, če ne drugega vsaj za imidž 8-)
Zanimivo mi je, da je tišina res tišina. Nič ne brni, nič ne cvili, nič ne šumi.

Osebno dvomim, da bom opazil razliko med različnimi kabli ali viri zvoka, je pa opazna razlika med na primer FLAC ali pa youtube posnetkom (včasih tudi HD), da ne govorim o kakih nižjekvalitetnih mp3jih, ki jih kar težko poslušam. Tako da bi bila zaenkrat to edina slaba stran nakupa.

Zvočniki so vsaj meni zelo lepi na pogled, sploh bel stožec da videz "the real shit" zvočnikov. Razvijejo lep kick, bass nič ne odmeva kot pri starem wooferju, ki je kar razmetaval z nizkimi toni. Dopade se mi tudi zaščita iz blaga, ki se z magnetki prilepi na prednjo ploščo, tako da ni potrebe po šraufanju.

Moram priznati, da sem kar malo na "blef" opravil ta nakup in si zadeve pred nakupom nisem poslušal v živo, kar bi sicer znala biti napaka. Ampak glede na moje začetniško znanje bi jih tako ali tako težko s čim primerjal. Za teh 500€ pa tudi ne mislim nekaj dni obiskovati trgovine in poslušati vse možne kombinacije.

O BestShopu vse najboljše, kljub temu, da ojačevalnika niso imeli na zalogi, sem četrti dan že imel zadevo doma.

Sedaj me zanima samo, kaj bi se mi splačalo poslušati na taki zadevi, da bi se res pokazal ves potencial.
Trenutno je na listi James Blake, Deadmau5, Erykah Badu, Caro Emerald, Bonobo, Pantha du Prince, Pendulum, Chemical Brothers in pa Jan Garbarek, Curtis Mayfield, Johnny Cash, Muddy Waters, Quincy Jones, Afrocubism, Claude Debussy, Tchaikovsky, Chopin, tudi Coltrane in Davis sta nekje za poiskat.
Po večini 320kb/s, nekaj tudi FLAC kvalitete.

Ima mogoče še kdo kak nasvet za poslušanja vreden album? Kakšen nasvet?

zavajon ::

Dobro si se odločil, vsekakor boš imel boljši zvok kot s kakim HT sistemom tega cenovnega ranga.
Glede nasveta za poslušanje pa, poslušaj muziko in ne zvok. ;)
Se mi zdi, da bi meni lepše zvenel Garbarek na tranzistorju kot Atomik Harmonik na sistemu za miljaužnt.

echo ::

Rad bi še kakšen konkreten nasvet v stilu
Infected Mushroom - 'Vicious Delicious'
Dream Theater - 'A Dramatic Turn of Events'
Miles Davis - 'Some Kind of Blue'
Massive Attack - 'Mezzanine'
Tiesto - 'Elements of Life'

Saj nonstop raziskujem in iščem zanimivo glasbo, nič bat.
Samo še kak dodaten "to si posluš, pa prid nazaj" album po izboru poznavalcev mi manjka :)

destiny ::

Mogoče Gotan Project: LA REVANCHA DEL TANGO, pa tudi Lunatico
in pa recimo Mario Biondi: Handful of Soul

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: destiny ()

zavajon ::

No, če želiš preveriti, kako se sliši klavir, obstajajo torrenti s flac Thelonious Monk - Thelonious Himself. To je cela plošča s klavirjem, le v zadnjem komadu je še saksofon.

BALAST ::

Gotan Project to je prava muska! Nažgi do konca, da bodo sosedi gledal kaj majo to enga ludega španca v vasi. 8-)

zavajon ::

Ne španca, ampak Argentinca, Francoza in Švicarja ;)

echo ::

Kakšni sosedi, za vikend je skor fotr policaje klical :)

No, najbolj se mi je smejalo ob James Blake - Limit To Your Love, ko začne premetavat zvočnik >:D
Sem pa včeraj zadremal ob Johnny Cashovi "Best of" kolekciji, ki je božala moja ušesa.

V naslednjih nekaj dneh nameravam narediti stojala za moje bogastvo, kaj moram upoštevati? Doma je precej lesa, tudi boljše kvalitete, pa bom nekaj sestavil.

Višina, obtežitev, stabilnost; kakšen nasvet?

prestica ::

Evo mene. Opravila sem nakup. Kupila sem hišni kino ONKYO HT-S5405, TV LG 47LW570S in pa WD TV Live Hub. Nakar možakarja pri katerem sem kupila h.k. vprašam s kakšnim kablom moram povezat TV in h.k. In kaj mi odgovori? A, to želite poslušat zvok tudi iz Tv-ja? Zdaj ne vem kako te stvari potekajo, ampak a ni to logično??? Je rekel, da mu ni ravno najbolj jasno kako bo to šlo in da imajo ljudje kar problem dobit zvok na TV. Čist sem bila šokirana. Da zvok lahko dobiš, če gledaš DVD. A mi lahko lepo prosim nekdo razloži in me pomiri, da se da tudi gledat navadne programe (Telemch) in dobit zvok iz h.k. Pa ne s tem, da bom, ko bom gledala navaden TV kabel vtaknila v TV, ko pa bom gledala preko wd-ja pa bom morala preklopiti. Tega se ne grem!
Drugače bom zadevo po hitrem postopku vrnila.

Hvala za vso pomoč!

aja, pa se opravičujem za smetenje v tej temi

BALAST ::

TV 47LW570S ima:
Audio Konektorji
Audio Vhod: da
Audio Izhod: da
Digitalni Izhod da

Ker je HDMI kabel v domačem kinu enosmerni, torej lahko samo dovajaš audio in video do TV, moraš pa prek audio izhoda povezat do domačega kina "receiverja" Tak kabel te najceneje stane 5€, za optični kabel, ki pa prenaša digitalni signal "kao z manj popačenja" je pa najcenejši 10€.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sestava kvalitetnega 5.1 srs domačega kina

Oddelek: Zvok in slika
4613777 (12523) krepki
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306360 (5802) Arntor
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8022215 (21331) zavajon
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634064 (16835) josko674
»

Receiver do max 300 eur

Oddelek: Zvok in slika
333844 (2804) Trancedeejay

Več podobnih tem