» »

Zvočni sistem za 500€

Zvočni sistem za 500€

1
2
»

prestica ::

Torej se da?

Kaj pa, ko bom želela gledat film, ki ga imam na WD-ju? Ali pa če imam glasbo na wd? Bo to šlo?

Torej:
Z enim HDMI kablom povežem TV in WD, z drugim TV in HK. Kaj pa potem?
Kupim ta optični kabel za prenos digitalnega signala in povežem TV in HK.
Kaj še?

Moj oče doma ima ne vem kakšne hude zadeve (nek marentz al neki tazga, 100 mio enih kablov), zvezan pa tko, da mora non stop nekaj preklapljat glede na to kaj gleda.
Jaz želim imeti tak sistem, da enkrat povežeš kable in potem to vse špila. v vse možne smeri. : )

kremenko1 ::

Prvega pozabi. To je to http://www.mimovrste.com/artikel/172003... Tudi moj ONKYO se napaja s tem kablom. TELEMACH in DVD pa poveži preko rec.z HDMI kablom in iz rec. v TV HDMI. Tako lahko nastavljaš tudi rec.preko TV ekrana.Najprej porabi vse HDMI vhode na REC.,šele nato tiste na TV

prestica ::

Jao meni!
Zdaj mi pa sploh ni jasno. Če vse povezuješ s hdmi kablom, kam daš tega, ki ga ti proporočaš kremenko1? Kaj točno z njim povežeš?


TELEMACH in DVD pa poveži preko rec.z HDMI kablom in iz rec. v TV HDMI.

Kakšen telemach? A ni od telemacha tista škatla direkt speljana v TV s svojim kablom?
Torej potrebujem še povezavo hišni kino - WD enota? Toda WD ima le en hdmi izhod.

kremenko1 ::

Z optičnim kablom povežeš TV in sprejemnik ,da boš lahko poslušala preko ozvočenja tiste vire, ki so priklopljeni direktno na TV.To pa zato, ker TV nima HDMI IZHODA, temveč samo VHOD,kar pomeni ,da gre signal lahko samo v TV ne pa po istem kablu tudi nazaj.

zagi123 ::

Ne rabiš optike. Onkyo in TV ti podpirata ARC, torej lahko z enim samim HDMIjem dobiš zvok iz TVja.

kremenko1 ::

Ne vem če to drži, vsaj v mojem primeru z identičnim sprejemnikom in Pan.plazmo preko HDMI 1.4 , ki podpira obojestransko komunikacijo ne deluje.

echo ::

Še nekaj povratnih informacij in slik, če sem že spraševal tu za nasvet.
Čedalje bolj se zanašam na lastno pamet, ki se je že večkrat izkazala za najboljši nasvet od prvega trenutka naprej.

Stojala so narejena.
S končnim izdelkom sem zelo zadovoljen, še posebej všeč mi je ujemajoča barva in oblika, nekaj detajlov bi lahko še popravil, tudi "vaga" ponekod ni najbolj točna, bo že čas za to.
Najbolj kritične so bile "noge" stojal, kjer je bilo daleč največ komplikacij. Sestavile so se čudovito, ko sem pa enkrat zategnil šravfe, je šlo vse po svoje.
Nekaj je krivo nenatančno orodje, še posebej vbodna žaga je rezala izven kota, kar se pri spojih hitro pozna.
Barvanje je precej zamudno, vendar je šlo brez zatikanj.

Cena: 3,2€ za akril barvo + nekaj ur dela (danes bi jih rabil pol manj). Rabim samo še podložke za pod stojalo in nekaj za pod zvočnik, da jih dvignem in lahko namestim prevleke.

Aja, Gotan Project (Lunatico) sem poslušal in ni dvoma o vrhunskosti. Za moj okus je le malce preveč harmonike in premalo trobil ter pihal. Zanimivo mi je, kako se vsi elementi in zvoki prepletajo, ne da bi se kregali med sabo.
Res široka glasba vredna poslušanja.





Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Constantine ::

Živjo,

tudi jaz se pripravljam za nakup in ko se kot laik spravljam v nakup je totalno preveč vsega in ne znam ločiti pravo stvar od plevela. Sicer moj budget za te stvari ni v nekih višavah in se zato obračam tudi na vas. Rabim torej AV reciever in stereo zvočnika, za 5.1 nimam potrplenja vleči kablovja po celi dnevni. Budget je pa nekje do 1000eur za oboje skupi. To je res max. Opozarjam da nisem nek audiofil a vseeno bi nekaj dobrega za svoj denar. Sistem bi služil za gledanje filmov in poslušanje glasbe, večinoma klasika in filmska :) imam še vprašanje, bom čutil razliko med dvo in tro sistemcom? bom čutil razliko med samostoječim al na stojalu? Najraj bi imel samostoječe, saj bi se najbolj podali v dnevno sobo. pa še kakšne izkušnje imate s slovenskimi trgovinami, že kot laiku mi je jesano da je BB malo mim za take stvari...

Hvala za odogovore naprej.

streki ::

@ constantine evo neki za jurja, http://www.corrado.si/?page_id=159
upam da kej pomaga,je pa treba zadevo jt poslušat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: streki ()

dronyx ::

@constantine: Mogoče velja razmisliti o 2.1 sistemu (dodatno subwoofer) če boš precej gledal filme. Sicer naj bi bili dobri stereo zvočniki sposobni predvajati tudi base (beri eksplozije v filmih), ampak sam sem do tega skeptičen. Kar se trgovin tiče je kriza, ker pri nas očitno sploh ni nekih Hi-Fi trgovin za tak rang. Big Bang je po mojih izkušnjah vsaj za 20% ali več dražji od tega, če kupiš isto v mediamarketu. V Ljubljani obstaja sicer par trgovin (Digitalija, Vklop), ampak te so bolj za audiofile oz. ljubitelje, ker tam te hitro prepričajo, da kupiš nekaj za par tisočakov.

Sem šel ta konec tedna v M hotel iz čistega firbca na Hi Fi sejem in lahko samo potrdim, da neke res za dol past razlike med sistemi, ki stanejo lahko tudi nekaj 10.000 € (od Kuzme nek gramofon Stabi stane 15.000 € brez ročke in glave!) sploh nisem opazil, oziroma meni dosti več pomeni kaj poslušam, kot koliko stane sistem, ki to predvaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Mimogrede, nekdo na Bolhi za 800 € prodaja 5.1 sistem od Dalija. Tole novo v BB stane krepko čez 1500 €. Če je zadeva dobro ohranjena in zvočniki niso kot PC, da bi bili po par letih samo za stran vreč, potem je tole po moje dobra zadeva.

budili ::

Stara tema, ampak podobna dilema.

Doma je že prištiman Marantz PM6004, potrebni so pa še eni zvočniki. Manjši,za na polico omare, okoli ne bo nobenega prostora, dimenzije cca. višina max. 30, mogoče še do 35cm, širina do 22cm,globina ne bi smela biti problem. Je pa takoj stena zadaj, mogoče bo 10cm prostora (odboji?). Poslušanje razno, Nick Cave, Roisin, Py Harvey,Rundek... Poslušanje na manjših glasnostih (večstanovanjska stavba), soba je 5x5. A sem kaj pozabu? Aja budget, tam do 300+ recimo 50eur max gor.

Kaj bi priporočali?

PlayRoom_si ::

Monitor Audio BX2 - 327,75 eur
Monitor Audio MR2 - 185,07 eur

Oba zvočnika imata spredaj bass-reflex
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

sestava kvalitetnega 5.1 srs domačega kina

Oddelek: Zvok in slika
4613669 (12415) krepki
»

Ali je 5.1 sistem res samo za filme in ne za glasbo?

Oddelek: Zvok in slika
306321 (5763) Arntor
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8022160 (21276) zavajon
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16633973 (16744) josko674
»

Receiver do max 300 eur

Oddelek: Zvok in slika
333834 (2794) Trancedeejay

Več podobnih tem