» »

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT

1 2 3
4
»

glinik ::

A praviš da jih ne delajo, no ... potem pa poglej malo bolše ... v Sloveniji imamo 2 taka sistema (kolikor jaz vem) ;)

OK, malo smo s teme prišli - moderatorji ne nam zamerit :D .

P.S. Samo res - daj reči fotru, da ti kak resen sistem v sobo postavi. :D Da te ni sram, da kupuješ PC zvočnike ... tsss ;)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

DJ-Storzi ::

vem da gryphone dela take zvočnike vem...sem na vsakem The Multimedia Show...stari mi pa ne postavi sistema zto kr ga nerabim za nevem kolk miljonu
spoloh pa taki profesionalni zvočniki niso namenjeni muziki ki jo jaz poslušam...sploh pa če misliš da v vklopu obvladajo z sistemi igrajo precej slabš kokr pa Opera ki je veliko cenejša...sploh pa tudi če v vklopu prašaš za mojega očeta ga bojo poznali ker jih je namreč on poučeval celo pri njem so naročevali sonus faber ker je bil moj oče zastopnik...ni nujno da če je zvočnik dražje da bolš igra
in usak ma svoj still poslušanja
v vklopu neda žalim samo tam samo zvočnike šponajo do fulll nek se sliši razkoš+ se hvalijo kako dragi so njihovi zvočniki čeprav ne špilajo nič boljše od mnogih drugih sistemov


PEACE
tjaš

glinik ::

To kar si napisal že nekateri vse vemo ... V Slovenij že skoraj vska vsakega pozna, ni čudno saj smo tako majhni ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

glinik ::

A se nebi raje za kakšno uveljavljeno firmo odločil?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

cryptozaver ::

Uff, dobra cena v mimovrste. Hitro opis in izkusnje ce bo kdo kupil ;). Kaksne so pa dimenzije teh kist???

e-marko ::

Saj en opis je že tam na mimovrste. Poglej malo niže na strani.

LP
...somebody, somewhere...

japke ::

jaz imam T5900. Glede zvoka sem (bil) zelo zadovoljen.

problem se je pojavil ze kake 3 mesece po nakupu, ko je tisti gumb za nastavljanje glasnosti zacel kar malo sam postavljat glasnost (verjetno se je potenciometer malo zaprašil).to dela še sedaj. nisem pa hotel zarad tega nazaj vozit in čakat bogvedokdaj...

no, včeraj pa sem ugotovil, da levi zadnji zvočnik ne dela in ko sem malo bolj pogledal, kaj bi to bilo, se je izkazalo, da je problem v izhodu centralne enote, ki ne dela. tako, da gre v ponedeljek lepo nazaj na enaa.com.

upam, da mi bojo tole hitro popravili ali zamenjali...

je ze kdo imel izkusnje z reklamacijo na enaa.com? kako politiko imajo; zamenjava ali servis?
zvočniki bojo decembra stari 1 leto - garancija 2 leti. hvalabogu

glinik ::

Ta serija ima serijsko napako, žal ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

japke ::

misliš serija T ali samo T5900?

glinik ::

Vem da so imeli z eno serijo T težave, sedaj nisem 100% da je to tale.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

Ted ::

Pozdravljeni!

Tudi jaz razmišljam da bi si omislil 5.1 zvočnike, nagledane imam nove Geniusove SW 5000. Pol pa vidim, da obstajajo za manjši denar Xoro HSS 512, z močnejšim wooferjem in predvsem z že vgrajenim DD dekoderjem kar precej olajša tudi izbiro DVD/divx predvajalnika. Glede na to da je en uporabnik Xoro zvočnike že vračal zaradi "šuma", nekateri pa "šum" trafota opažajo tudi pri Geniusovih me predvsem zanima če si HSS 512 kdo lasti in kaj pravi:) .

Hvala za odgovore.
Mah...

2_B ::

Pozdravljen Ted!
Si ze kupil Genius SW 5000 ali se se odlocas oz. si se odlocil za katere druge zvocnike?

M-XXXX ::

Logitech X-530 Razmišljam da bi si kar te vbodu in me zanima če skučajno kaj drugega priporočate?

Ted ::

Glede na to da sem po cele dneve delal nisem, me pa "matrajo" zdaj :D . Verjetno bom najprej poskusil srečo s Xoro Hss 512, konec koncev majo dekoder (DD in DTS!) vgrajen kar je velika prednost. Je pa res da so geniusi za 22 jurjev zdaj preko mimovrste...
Mah...

Ted ::

Sem kar Geniuse za 22 jurjev na mimovrste naročil, še dobro, zdaj je cena spet 27.600:D.
Mah...

G-man ::

Natoxt

Toplo priporočam. Imam že več kot dve leti in so zakon. Do sobe velikosti 40m2 bo pokalo povsem dovolj. Za domači kino pa so malce nerodni, ker imajo nadzor glasnosti na desnem zvočniku in imajo mogoče malce prekratke kable (bas zvočnik mora bit blizu desnega zvočnika) ampak drugače pa so zame ti zvočniki "the work horse of the industry" - še vedno držijo ceno izpred treh let ko so prišli ven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

spamjunkee ::

...Mene zanima a je v stanovanju v bloku sploh smiselno kupovat mocne zvocnike kot so Logitech 5500 ali 5400, al je bolj smiselnega nekaj takega kot se tukaj ocenjuje (Genius, Xoro itd.). Mene zanima predvsem cistost zvoka in lepi ucinki pri filmih, mp3 muziki itd. Ne nameravam nabijat basov da se bo blok tresel, ampak hocem imeti cim bolj kvaliteten zvok "normalne" jakosti. ...Cena ni takooo velik faktor, ce je kvaliteta zvoka res obcutno razlicna.
Pa pravkar sem kupil Creative X-Fi Extreme Music kartico, ki bi morala stisnit maksimum iz se tako dobrih zvocnikov...

Predlogi?

SJ

d.k. ::

Zivjo.
Brat je kupil pred par dnevi,tole zadevo Surround Zvočniki 160W QUADRO HT-350,za okrog 30000 sit, sm mislu obicn plastik fantastik z dokaj dobrim dizajnom,ko je priklopil sm bil presenecen nad kvaliteto zvoka.Res da nima jakosti ,da stene podira,za normalno poslusanje vec kot dovolj ,tud materjali so dobri.

Mam doma 1 sistem vsaj 15X drazji,je pa zanimiv da tako drasticne razlike ni v kvaliteti,kot v ceni ,ce gdo kupuje ni slaba izbira.Upam da sem komu pomagal pri nakupu,dobi se v Comtronu ,pa ni reklama ampak da lazje najdete.
kr neki

glinik ::

Brez zamere, ampak 15X dražji sistem mora občutno bolje igrati ...

Če ni takšne razlike, potem res ne vem, zakaj imaš tako drag sistem - samo moje mnenje. ;)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zheegec ::

Za tiste v bloku - vzemite Sennheiser HD515 za cca 22k jih dobiš (ali pa boljše), pa je zvok občutno boljši kot pri Z-5500 in podobnih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

d.k. ::

glinik

Razlika je,sam resnicno kolikor je razlika v ceni,ni razlike toliko v kvaliteti zvoka.Tud sam sm bil presenecen,tele plastik fantastik danasnji zvocniki,niso vec tako slabi,za povprecnega poslusalca.

Avdiofili to je druga pesem, tem zvok ni nkol vsec,te menajo opremo ze zarad svojega GUSTA,danes se da kr dobr sistem dokaj pocen zlozit.
kr neki

glinik ::

Hehe, ti ne oporekam ... :)

Kaj se tiče avdiofilov, za majhne razlike se doplačujejo mastni denarci ... to ni skrivnost. Malo je tistih pravih mojstrov, večina je takih ki imajo samo $$$ in so s tem "že avdiofili ... " Zato vse metat v isti koš, tudi ni fer.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

G-man ::

Za audiofilske zvočnike pa moraš imet tudi primeren prostor, da se razvije zvok.

d.k. ::

Tema je zvocniki za 30 000 sit,tok kosta,sam slab stojal za zvocnik,tko da tema o avdiofilih ni za tole.Se opravicujem ,da vsi avdiofili menjajo skoz ROBO,jih pa vecina,bo pa zgleda tale plastik fantastik revolucija racunalniskih zvocnikov,postala precej dobra alternativa za nakup kot osnovni zvocniki.Vcasih smo jih kupoval, bolj za silo tolk sam da neki spila na racunalniku,js sm s tem zadovoljn manj dnarja vec muske,PLASTIK FANTASTIK RULEZ,mal heca da nebo tuk resna tema.
kr neki

bjelakrez ::

jao vejce pa pike stari..

MSMouse ::

Kakšne zvočnike bi mi priporočal do 170€ ni važn al 5.1 al pa 2.1 . Pa tko de je solidna firma
. pa Logitech Z-2300 ne pridejo u poštev k jih ma moj brat pa nočem met iste. lp štancar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MSMouse ()

Kato ::

2.1 so odlični jih imam in so najboljši nakup ever za računalnik, 5.1 zdijo se mi zelo poceni ,skoraj 100€ cenejši kot v Sloveniji, zdi se mi ,da boljši 5.1 sistem za ta denar ne boš dobil.

MSMouse ::

Jst se odločam med Philips MMS460, Logitech X-540, Altec Lansing VS3251 in pa Creative Inspire T5900. Keri se vam zdijo najbolš izbira?? lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MSMouse ()

malisan ::

Imaš od altec lansinga MX5021 verjem da so zelo dobri zvočniki.

viper ::

sam tko vprasam - bruderju sm kupu za RD logitechove X530, delajo super in so za ta dnar res super zadeva. Mam pa eno vprasanje - ce ma se kdo kake podobne izkusnje - ce so zvocniki prizgani, volume pa cist na tiho, se vcasih v levem sprednjem zvocniku slisijo neki zvoki, kot bi kako radijsko postajo lovil (pa ves cas vrtel gumb za iskanje postaj). Ko mi je bruder to omenu, da se ze veckrat tko zgodilo, sm mislu, da se heca, dons pa sm zjutraj sam poslusal, pa je bilo neki angleskega govorjenja, pa neki vzhodnega (ne vem - cesko, poljsko, rusko ... en tak jezik), pac kot bi radio lovil ... ne vem no ... pol pa je nehalo ...

Ideje?
I've got spinning wheels, baby! Heck let's do this!

bremzzi ::

naj ne daje volume čisto na tiho? :D drugače pa ni edini s to "težavo", je kar stalnica s temi zvočniki

naty_88 ::

Lep pozdrav vsem!
Odločam se za nakup novih 5.1 zvočnikov. Do zdaj sem imela yamada zvočnike (5x3 rms, 1x5 rms) z yamada 6700 divx predvajalnikom. Ker mi ti zvočniki ne dajejo željen zvok se odločam za genius 5.1 5000 zvočnike (5x15 rms, 1x45 rms) za cca 110 EUR. Zanima me kako bi delovali na yamadi 6700 in kakšen je prenos zvoka na tv?!!? Ali normalno deluje AC3 zvok na divx filmih?! Ali ima kdo tole kombinacijo doma priklopljeno?! Kako ste zadovoljni?!

HVALA ŽE V NAPREJ!
LPN
Življenje je lepo, zato izkoristi vsak dan, ki je nova priložnost!

Ted ::

Woofer ma po novem 70w. Pomembno je, da maš na predvajalniku ac3 dekoder, ker ga zvočniki nimajo + analogne izhode in bo špilalo super.
Mah...

Ashrack ::

Ali so sledeci zvocniki vredu za na PC ter gledanje XVID AC3 filmov:
Xoro HXS 231

Kaksna je pa razlika med njimi in GENIUS zvočniki SW-HF 5.1 5000

XORO so samo malo bolj svoh ampak skoraj 40€ cenejsi.

Ali bi bili XORO dober nakup?
....

Bellzmet ::

Živjo!

Kupujem 5.1 zvočnike tam res max. do 100 EUR pa resno razmišljam da bi vzel Logitech X-540.
Link1
Link2

Pa me zanima če je to najbolj ugodna zadeva za 90 EUR ali se da dobit za ta denar še kakšne boljše?

lp

Ted ::

Probaj se stegnit za Geniuse ali pa nabavi kakšne Xoro. Ne da so ti Logitech slabi (čudežev ne pričakuj:)), so pa Genius/Xoro močnejši in dobiš več za svoj denar.
Mah...

Bellzmet ::

Ja glih gledam Genius


ali

XORO

Kateri so boljši med temi tremi?

Ashrack ::

priporocam GENIUS. Imam jih in zelo zadovoljen.

Kupil sem jih pa na
veleblagovnica.com
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

Ted ::

Mislim da nekih razlik tu ni, Geniusi majo sicer več priključkov zadaj (primerno za več hkratnih priklopov - DVD player, TV, MP3 player, računalnik - vse naenkrat brez problema), pa tudi lepše barve so (priporočam temno rjave), imajo pa Xoro nekaj močnejše satelite. Presodi sam, mislim da so oboji dober nakup.
Mah...

Bellzmet ::

Kaj pa pomeni, da imajo XORO DSP dekoder, Genius pa ne?

Zvočnike bi priključil samo na PC. Potem verjetno ne rabim tega dekoderja?

BlueNik ::

Jaz tudi razmišljam o nakupu novih 5.1 zvočnikov, pa sta mi v oči padla tale dva modela od logitecha:
Z-5500
in
G-51

A bi mi lahko kdo povedal če ima kakšne izkušnje z njimi in ali so res vredni toliko?

jest10 ::

No, jaz bi ti raje priporočil Altec Lansing FX5051E Edina slabost je, da visokotonci malo šumijo, ko se ne predvaja muzike.

Ted ::

Z-5500 so zelo dobri zvočniki z enim velikim minusom: srednjimi toni oz. pomanjkanjem le-teh. Za rock/jazz glasbo ti zna biti problem. Za v dnevno sobo za filme pa zelo dober nakup. Te manjše logitechove pa se po moje ne splača nabavlat, so predragi glede na to kar nudijo.
Mah...

BlueNik ::

Ja rabi bi jih predvsem za filme, pa tudi muziko.

Futsal ::

Mi zna kdo povedat v čem je razlika med tema modeloma:
Zvočniki Genius SW-HF5.1 5005 KLIK

in ZVOČNIKI GENIUS leseni SW-HF5.1 5000 KLIK

hvala lepa
Janko in Metka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Futsal ()

madmitch ::

To, kar ti pove že ime, eni imajo leseno ohišje. Leseni naj bi imeli boljši zvok. Po pravici povedano, jaz ne slišim razlike, kar seveda ne pomeni, da ni res. Je pa vprašanje, kaj pri taki kvaliteti vseh ostalih komponent pomeni les, da ali ne.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

meuludine ::

Zdravo sem nov na forumu in bi rabil nekaj nasvetov. Sem lasnik zvočnikov creative t6060 (cca 5 let), vendar kot očitno so te zvočniki serijsko zanič. Že ob nakupu sem po parih dneh nakupa imel težave z zvokom, tisti pontenciometer, za glasnost je bil zanič, zvok se je sam od sebe dvigoval in nižal. Bilo je dokaj moteče. Nato sem jih odnesel nazaj na enaa(tam sem jih kupil) So mi dali nove, vendar so se kmalu po temu zopet pojavile podobne napake. Zvočnike nisem več vračal na popravilo saj se mi ni dalo več ubadati z tem in sem se sprijaznil z motnjami zvoka. No ko ej garancija potekla, so se teževe stopnjevale (x2) Če sem hotel nastaviti jakost niskotonca na več kot 7+ so se zvočniki izklopili. Zvok je še vedno naraščal padal, sam od sebe, občasno je prišlo do tega da centrlani pa še kaki zvočnik ni delal. No in na zadnje crkne še woofer. Z use te napake krivim ta pontenciometer glasnosti. In ker smo že leta 2011, in ker so bili zvočniki kupljeni nekje v letu 2006, je garancija že potekla.

In sedaj me zanima če je možno kjed v slo kupit rezervne dele za te zvočnike. Oziroma v tem primeru nov regulator za zvok. (na srečo je ločen ima regulator in potem kabel ki se razdeli na 2 bananci ki gresta v niskotonca.) Tako da če bi kjed dobil nov regulator z kablom, bi zvočniki teoretično zopet delovali. So kaj še delali na tej seriji zvočnikov kake popravke? Ali so še vedno z serijsko napako. -_-
Mogoče kaka druga ideja kaj lahko storim. Škoda mi jih je stran vrečt, saj teoretično delujejo.

Lp.

Noben nič ne ve? še vedno rabim pomoč. hvala

Zgodovina sprememb…

cojss ::

Jaz imam T6700 pomojem že 8 let in vsakokrat ko se mi pojavi podobna težava, razstavim tist kontroler in potenciometer ter ga posprejam s kontakt sprejem. Drži za nekaj časa, potem pa ponovi vajo.

Hrenowsky ::

Imam problem, upam da kdo se ima tale set Mercury HT-5800R, iscem namrec daljinec, da bi sprogramiral univerzalca. Tako da ce kdo ima take zvocnike in se ima daljinec in bi ga bil pripravljen rentat oz. prodat bi se priporocal.
Ce pa kdo ve kodo proizvajalca za program daljinca pa se bolje...
kontakt na zs
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere 2.1 zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
252586 (2072) Amadeuss
»

Nakup 5.1 zvočnikov, če imam zvočno Creative sound blaster 5.1 live!

Oddelek: Kaj kupiti
282440 (1702) Tic
»

katere zvočnike ?

Oddelek: Kaj kupiti
333193 (2460) amper
»

Genius ali Logitech 5.1 zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
666672 (5552) boštjan
»

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

Oddelek: Kaj kupiti
222690 (2115) xabre

Več podobnih tem