» »

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?

DeLuX ::

Zdravo.

V sobi bom zvezal ojacevalec 2 x 356 Wat RMS -8ohm na en izi racunalnik.

Rabim mal bolso zvocno. Zdej pa ne vem ktero nej kupm d bo v redu spilal.
Tiste na plati al pa ISA starine pa ne bom mel ane :)

Prpravlen sm dat tam do 15 jurjev.

Zvocniki so pa 2 x 250 Wat RMS 8ohm.

Torej... katero kartico naj kupim?

LP,
mle

DeLuX ::

hello???
a jekdodoma?
a kdo ve kva b blo najbolnabavt?

fnx

LP,
mle

Matjazy ::

Soundblaster Live! Nov je pod 10k. Po mojem je vse, kar rabiš.

PROTOTIP ::

Jest sm si prejšnji teden nabavu genius 5.1 surround kartico, ki stane 3ksit, sam poleg surround opcije (za zvočnike mi je sicer zmanjkalo penezev) ne daje bolj kvalitetnega zvoka. Če to kupiš, potem sta tista dva zvočnika, ki jih imaš, premalo, oziroma lahko še naprej poslušaš stereo zvok, če pa hočeš imet bolj prostorski zvok, kar surround 5.1 sigurno je, rabiš še en par takih zvočnikov in subwofer. Sam za poslušanje mp3 to odpade, ker so skoraj vsi v stereo (2.1) tehniki, filmi ter nekatere igre pa podpirajo tud 5.1 surround ozvočenje. Če pa hočeš res kvaliteten zvok in surround, pa si kupi audigi 2, ki stane okrog 20ksit.

delfinus ::

Creative Soundblaster Live 5.1 ali pa Audigy. Priporocam, da pogledas malo oglase, se prodajajo zelo ugodno.

lp, D.

Jaffa ::

PROTOTIP: To ! 8-) Surround 5.1 ziher je prostorski zvok. Dobra ugotovitev. 8-) Malo me čudi edino ta 2.1 stereo ?? Večina MP3-jev je v 2.1 stereo ? Prvo kot prvo, stereo je stereo, se pravi dva zvočnika (2.0 če hočeš), pika ! Za poslušanje glasbe (v tem primeru MP3) je najboljše dva zvočnika, se pravi stereo, ker so vuferji prepočasni ! Drugo pa MP3-ji niso nič kodirani v 2.1. Vufer pač igra zraven, ker je tak vezan. Drugač je pa Audigy dobra tud za stereo. Samo itak dvomim, da bo s to kartico in s tem ojačevalcem ne vem kaj dosego, ker ziher ojačevalec ni ne vem kak kvaliteten, pač glede na to, da je tak močn. Tista kartica za 3 jurje je pa čist ista kot tiste, ko so na bordih gor.

Delux: Kupi Live, pa bo čist vredi za kaj takiga.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

sash ::

Če si zainteresiran za Audigy 2 kartico, ki preverejno dobro deluje v navezi z Hi-Fi ojačevalniki, ker jo prodajam mi pošlji ZS ali pa mail :)
--------------------
Think different...
TOROiD Group

jest10 ::

"Za poslušanje glasbe (v tem primeru MP3) je najboljše dva zvočnika, se pravi stereo, ker so vuferji prepočasni"
To si pa tako mimo usekau da ni res. wooferji prepočasni?
To se ti lahko zgodi le, če imaš sistem slabo fazno usklajen in zato bas zaostaja ali prehiteva. Drugače je nizkotonec skoraj nuja za poslušanje muzike- no razen v primeru, če imaš dobre stereo zvočnike, ki lahko sami dovolj dobro predvajajo nizke frekvence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

PROTOTIP ::

Ne Jaffa, stereo ne pomeni le dva zvočnika, temveč dvosistemsko oddajanje zvoka. To pomeni, da je v levem zvočniku malo drugačno predvajanje zvoka, kot v desnem, skupaj zato oba tvorita bolj prostorsko zvočno sliko od mono zvoka. Lahko maš tud 4 zvočnike in stereo zvok, torej v levih dveh zvočnikih se zvočna slika malenkost razlikuje od desnega. Lahko zadevo še bolj zakompliciraš in imaš 5, 6 zvočnikov. Ampak s tem ne dosežeš kaj prida prostorskosti zvoka, ker razmerje ostane enako. Če imaš pa 5.1, potem imaš pa 5 zvočnikov ki delujejo neodvisno oziroma eden od njih je mono, ki je skupna zvočna slika, .1 pa je mišljeno za subwoffer. Ker so vsi zvočniki neodvisni, daje ta sistem še bolj prostorski zvok, seveda moraš tud tako musko met, ki podpira tak sistem.
Kar se pa tiče označbe za stereo (2.1) je to res isti zvočni izhod kot stereo 2.0, sam jest sm že navajen da se tak izrazim.
Kar se pa tiče on board kartice, po moje da na ni ista kot tista za tri jurje. Take prodajajo zdej, po novem. Moja on-board recimo podpira le stereo zvok, pa sm lani kupil računalo.

Jaffa ::

jest10: Kaj sm te tak mimo vseko ? Nič ni voofer nuja za poslušanje glasbe. Za stereo je vseeno najboljše 2 zvočnika in kot je PROTOTIP hotel zanikat mene, je v bistvu povedal isto kot jaz, le z drugimi besedami, se pravi je to dvosistemsko oddajanje zvoka. Torej, dvo - dva zvočnika ! In ne vem kaj "Ne Jaffa"... Valjda da se da povezat tud na 4 zvočnike in da se da poslušat tud 6 oz. 5 channel stereo (imam tak receiver), sam to pol ni več to. Itak majo že zaj vsi zvočniki bas-reflex in proizvedejo dovolj nizke frekvence za poslušanje glasbe. Vprašaj kakiga audiofila, če posluša stereo glasbo z vooferjem...

PROTOTIP: Pol si pa res kupo low-cost plato. No brez zamere, sam kolk se jaz spomnim, da že kr dolgo dajejo gor 5.1. Menda je že na via KT333 platah bla gor. Jaz sem že več kot dve leti nazaj mel na bordu 5.1 zvočno, sam je itak ne uporabljam, ker mam audigy2zs... In prav ti zvočni čipi ki so na plošah, so tud na teh cenejših zvočnih.

Ker so zvočniki neodvisni je zvok prostorsko bolj definiran in ne bolj prostorski. In to je bistvo tega. Sej s kakim prologic-om isto dobiš zelo prostorski efekt. PrologicII gre celo dlje v smeri prostorske definiranosti, sam še vedno ni isto kot diskretno ločeni kanali...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Oblivion ::

Mene nekaj zanima, imam Audigy 2 in bi si rad nabavil konkretne zvocnike za Pc. Presinila me je ideja Logitech Z-680, zanima pa me tudi kaksen home theater sistem. Zanima me samo kaj se bolj splaca oz. ce mi predlagate kaj nabavit u rangu 100k.

Oblivion ::

A mi zna kdo svetovat? Lepo prosim.

PROTOTIP ::

Jaffa: Ka s tem misliš low plato? A misliš da jest dnar po cest pobiram al ka, da bi si vsak mesec drugo plato kupu tak ko nekateri? A misliš, da si bom novo plato kupu sam zarad tega, ker ima le stereo zvočni izhod?

Jaffa ::

Nisi razumel. Nism nič hudga mislo, samo pač da je že 2 leti nazaj mela večina plat 5.1 zvočno onboard. Sej nima veze...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

net26 ::

oblivion: logitechovi z-680 so ti po moje najboljsa opcija, imajo DTS in prologic decoder, thx certifikat, ... za enakovreden hifi sistem bos dal vsaj 2 - 3x tolko kot za te zvocnike in ker gor lahko priklopis 1x digital 5.1, 1x analog 5.1 in 1x stereo (pomeni rac. + dvd komponenta + tv -> pol pac laufas dual stereo)
+ se daljinca majo!!!

za teh 120k sit al kolko pac so res dobis dosti... in ce nimas ravno 10x15 m dnevne sobe ti bo to pomoje super spilalo, je pa res da je pol fajn met res DOBRO zvocno (audigy2... ne nujno tisto za 50000sit, ona za 20 je prek zadosti)

ce pa npr ti ni pogoj to da ma daljinca in 3 vhode (oz. ce ti je le en dovolj) mas pa se opcijo logitech z5300, ki so ful bolj poceni (v .at jih dobis ZE za 175 EUR - pri nas so okoli 60k) - 280 W, cez glavo za vsako normalno dvevno sobo.

zvok iz obojnih je fenomenalen - ne vem kdo to dela za logitech, ampak je res kvalitetno. kupil sem z3, ki imajo le 40w, pa se slisi po celi hisi. basi fenomenalni. pri z680 pa ma ze sam woofer 185w...

out

jest10 ::

"pri z680 pa ma ze sam woofer 185w"

Ti kar verjemi v to.
Jaz se ti pa smejim:\

Oblivion ::

Imam Audigy2, ki pa je brez spdf-ja, tako da bo treba na digital out. Mislil sem preklopit na digital out prek koaksialnega kabla, na optical bi imel dvd, "obicne" kable pa se ne vem :). Ja, tudi meni se zdi dobra ideja. Bom premislil se ta 2 tedna dokler ne placa pride, pol pa v nakup. Hvala.

net26 ::

jest10: tak pise... ne vem pa zakaj to ne bi blo res... ker to namrec ni PMPO ampak je rated na 185W

sicer pa to niti ni tak pomembno... ce mi ne verjames da je ta sistem zverina idi v bof v LJ pa jim reci da se zanimas za nakup, ce ti lahko malo pokazejo... castna beseda da se cela hala trese!!!!

"185W Subwoofer, 5x 53W Satelliten • 5.1 Surround System mit THX-Zertifikat • Integrierter Dolby® Digital und DTS®-Decoder..." [geizhals.at]


out

jest10 ::

Zato ker je to RMS z "rahlo" napako.
Ni napisano pri kakšnem popačenju je mirjen.
In na testu so tem zvočnikom namerili okoli 100W RMSa

net26 ::

jest10: 100W RMS za cel komplet al za woofer??? a mas link do tega testa? sem namrec razmisljal o nakupu pa zgleda nisem dovolj testov prebral. tiste ki sem, so jih vsi hvalili - baje pa da je treba pazit kater FW majo, ker bi naj pri 1. seriji meli neko napako

out

jest10 ::

Woofer.
Ne vem linka do tega testa.
Itak pa imajo skoraj vsi rač. zvočniki napisane višje RMS moči kot v resnici. Ravno tako vsi stolpi. Vsi podajajo RMS moč pri 10 ali več% popačenja. Pri stolpih je to vsaj ponavadi zraven napisano v malem tisku, pri računalniških zvočnikih je pa to bolj redko videti.

Sej drugače so to zelo dobri zvočniki. Samo ne gre verjeti vsega kar piše na škatli in prospektih:D

Sicer pa pomisli koliko bi se stvar grela, če bi res imelo 500W RMS. Si že imel kdaj v rokah tak ojačevalec?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

net26 ::

uff vidis... nisem pomislo na to... prav mas
sem na eni cagi moral ojacevalec hladit s snegom (valda v vrecki :)) hladit pa ni blo dosti vec kot 300W izhoda :)

oblivion: poglej si se kake teste od gigaworksov al pa megaworksov.. samo mislim da mega nimajo dig. vhoda...

out

Oblivion ::

Ja, tudi to je dobra varjanta, kje pa dobit to zadevo? Recimo gigaworks S750? V Italiji sm gledal, pa se bolj malo dobi. Mogoce pri Vobisu po narocilu. Pri creativu me moti, da imajo "svoh" srednje tone, zelo malo pridejo do izraza. Sedaj imam Creative Inspire 6700, pa me to zelo moti. Sicer uredu zvocniki, le ta problem. Zato ne vem, kako jemati creative. Pri logitechu pa hvalijo ravno to. Vsak nasvet dobrodosel, hvala.

BlazP ::

@oblivion: ce za tak dnar kupujes zvocnike, jih nujno prej poslusi nekje! Sm v BOFu poslusu Logitech Z-680, pa sm bil fejst razocaran. Nizkih in srednih tonov skor ni blo. Woofer pa tud ni igral nizkih frekvenc ampak je sam delu BUM BUM BUM.

BTW: RMS pri 10% popacenja. To sploh ni vec signal.

boštjan ::

z-680 je najbolje poslušat na kaki kvalitetni zvočni+zvočniki je treba še prav nastavit.1.pogoj pa je,dobra zvočna na PCI ali pa soundstorm

Oblivion ::

Poslusal sem jih na Audigy 2, pa se mi niso zdeli slabi kot pravis. Potem pa se na x-boxu od prijatelja in DVD komponenti. Povsod so se mi zdeli zelo uredu. Imam pa maticno AN7, tako da ima soundstorm, v primeru da Audigy 2 ne bo delal kot more. Res pa je, da bi rad slisal prej se kaksne zvocnike, preden grem v nakup. Ker pa sm v tej smotani Gorici, kjer ni nobene pametne racunalniske trgovine, mi je to onemogoceno. Zal.

boštjan ::

Oblivion,pot pod noge ,pa do BOFa:D ;)

Oblivion ::

Ko bom sel kaksen izpit delat, prej tezko :). Pa se delo me full ovira in nimam casa za it do ljubljane. Pa saj jih lahko narocim in ce ne bom zadovoljen jih vrnem. Vsaj to no.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353328 (2858) connel
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19626872 (14128) psytoma
»

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

Oddelek: Kaj kupiti
222695 (2120) xabre
»

zvočniki

Oddelek: Kaj kupiti
361668 (1166) FANATIK

Več podobnih tem