» »

Communism vs Nazism

Communism vs Nazism

«
1
2

Odin ::

Skoraj vsi Slovenci besedo nacizem avtomatsko povezemo z izjemno katastrofalnim obdobjem cloveske zgodovine - kar seveda tudi je.
Opazem pa da se vsi Slovenci nebi strinjali s trditvijo, da je bil komunizem tako izredno slab.

To temo odpiram zato, da ljudje spoznajo kako katastrofalen je bil komunizem s svojo idejo, ki se je marsikomu zdela prav fletna.

Democite
How many did Communist regimes murder

Torej se enkrat. Ta tema ni misljena kot opravicilo nacizma in tudi ni misljena kot debata ali so imeli domobranci "bolj prav" kot komunisti. Zgolj zato da se zacne komunizem povezovati z (enim) najbolj mracnim obdobjem v zgodovina clovestva.

Dr Evil ::

Zelo dobra tema.Več kot dobrodošla v današnji marksistični megli.

Bom jaz linkal stran, kjer je zelo lepo razjasneno zakaj so nacizem in komunizem kot fašizem isti.


KOMUNIZEM=FAŠIZEM=NACIZEM

Daedalus ::

To temo odpiram zato, da ljudje spoznajo kako katastrofalen je bil komunizem s svojo idejo, ki se je marsikomu zdela prav fletna.

Ideja al izvedba?

A gre idejo enačit z osebnimi diktaturami in represijo, ki so jo le-te izvajale? Povedano drugače - sta Marx in Engels imela v programu razne pizdarije, do katerih je pol v imenu proletarske revolucije prihajalo?

A lahko v komunistični manifest, kot nekak izhodiščen program, stlačiš recimo politično ureditev Jugoslavije in s tem osebno diktaturo Tita? Pa razne Gole otoke, verbalni delikt, splošno paranojo pred zunanjimi in notranjimi sovražniki?

A lahko na Mein kampf obesiš kasnejše preganjanje Židov, pa borbo za Lebensraum, ki je privedla do 2. svetovne vojne?

Mam občutek, da večina sploh ne loči med komunizmom-idejo in "komunizmom"-prakso. Se IMO ne prekrivata tako dobro, kot se nacizem-ideja in nacizem-praksa. Kar pa je v tej debati zelo pomembna razlika, namreč, ločevati med osnovno idejo in kasnejšo prakso.

Pa še komunistični manifest, pa wiki bukle Mein Kampf.

On Dr Evil link je pa vreden direkt 0. Darwin je legitimiral nasilje? Al so to počeli tisti, ki so njegovo idejo o evoluciji (ki sploh ni njegova, je razsvetljenska - izvira namreč iz razsvetljenskega družboslovja) in preživetju močnejšega malo obrnili sebi v prid in posplošili na družbo. Rasizem je takrat bil dejansko "duh časa" in presojati ideje nekaterih ljudi brez širšega tedanjega konteksta je direktno idiotsko.
Evropocentrizem ni izum Darwina, zaboga:\

Double_J - če češ ircat, pejd na irc.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Double_J ::

Če bi se še bolj striktno poskušali držati "komunistične ideje", bi bilo mrtvih pomojem še ene 10x več. Tako da prakse res ne gre enačiti z idejo.
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

sumadinac ::

@Zgolj zato da se zacne komunizem povezovati z (enim) najbolj mracnim obdobjem v zgodovina clovestva.

@Bom jaz linkal stran, kjer je zelo lepo razjasneno zakaj so nacizem in komunizem kot fašizem isti.

pozabila sta oba napisati še katolicizem in stoletja mračne dobe, ki se imenuje dark age

madmitch ::

Najraje berem razprave o komunizmu in socializmu, ki so jo spisali neki salonski analitiki nekje dač stran od realnega bivanja v teh režimih.

Pa še nekaj, nehajte stanje, kakršno je bilo v jugi enačiti s stanjem v varšavskem paktu, na kitajskem..., na srečo niso imeli tako rekoč nič skupnega.

In ne govorim iz teorije, bil sem dokaj visoko v ZSMS, vem marsikaj kar se je dogajalo in vam povem, da tako napihovanje in sprevračanje, kot ga nekateri širijo, je prav abotno. Sicer so pa to po večini tisti, rojeni 1980+

Enačiti nacizem in komunizem je pravzaprav nemogoče. Daedalus je najbolje napisal zakaj. Oba sistema sta naredila neznansko škodo, a je eden temeljil na ideji nasilja, medtem ko drugi ni.

Trenutno po nekot po svetu morijo, zapirajo brez sodb, mučijo, ustrahujejo in prekomerno nadzorujejo ljudi. Ljudje se bojijo povedati svoje mnenje, ker jih je strah posledic. In to vse v imenu demokracije, širjenja svobode, pravega načina življenja...
Ja, a ni to tudi narobe, le da smo mi nekako na strani teh, ki to počno. Poglejte na to z očmi navadnega arabca, ki s teroristi nima nič (res, tam niso vsi teroristi, kot bi nas radi prepričani, še več, velika večima so navadni papki, kot mi) in videli boste, da ta v nebo upijoča demokracija izgleda ravno taka kot nacizem, komunizem, feudalizem... Le s prave strani je treba pogledati.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Dr Evil ::

Oba imata enaka vir:\

Oba imata enake predpostavke.Nacizem je le nekoliko naprednejša oblika komunizma,ker deli družbo glede na gene,medtem ko jih komunizem glede na status.

In ja Daedalus.V komunističnem manifestu res piše, da je za uresničitev komunističnega raja potrebna likvidacija prejšnih ustaljenih mehanizmov.

Kaj pa misliš, da so delali komunisti?Uničevali so civilizacijo, da so lahko vzpostavli svojo barbarsko.

Marksizem in darvinizem je obema podlaga.Oba učita, da je vera "OPIJ ZA MNOŽICE".Obema se gabi srednje razredna morlanost.Malo si preberi Trotskya.

Daedalus ::

Oba imata enake predpostavke.Nacizem je le nekoliko naprednejša oblika komunizma,ker deli družbo glede na gene,medtem ko jih komunizem glede na status.

Aja? In katere so to?

In ja Daedalus.V komunističnem manifestu res piše, da je za uresničitev komunističnega raja potrebna likvidacija prejšnih ustaljenih mehanizmov.

S poudarkom na mehanizmih. Kar pa ni enako Judje, črnci, homoseksualci, zaostali v duševnem razvoju, Slovani, ipd...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Dr Evil ::

Daedo,če si že tako prepričan v svoj prav potem linkaj.Zakaj bi samo jaz potrjeval moje trditve,ti pa driskal na vsak komentar?

sumadinac ::

Marksizem ima isto ideologijo kot jo je imel Jezus. Edina razlika met njima je da v Marksizmu cerkev nebi obstajala. Zato pa je cerkev največji nasprotnik Marksizma.

Dr Evil ::

Aja? In katere so to?


Želja spremenit svet po marksistični doktrini?:\


S poudarkom na mehanizmih. Kar pa ni enako Judje, črnci, homoseksualci, zaostali v duševnem razvoju, Slovani, ipd...


Prosim te lepo;(

Dr Evil ::

Marksizem ima isto ideologijo kot jo je imel Jezus. Edina razlika met njima je da v Marksizmu cerkev nebi obstajala. Zato pa je cerkev največji nasprotnik Marksizma.Ti si mi še eno teslo.Jezus je začetnik nove religije,marx pa meni,da so religije opij za množice.Kje vidiš ti tu enakost?

Daedalus ::

Dr Evil - dve stvari. Moj nickname je Daedalus. Kot drugo, za tebe velja isto, kot za Double_J-a - če češ ircat, se spravi na irc. Tretje - obnašaj se. Kar pomeni, da so razne žaljivke off limits. Razumeš? V kolikor se tega ne misliš držat, se s tabo ne mislim več ubadat. Razen seveda v Pritožbah in to tako dolgo, da boš dobil ustrezen naziv.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Barakuda1 ::

No, takole se bomo dogovorili.

V tej temi ne mislim sodelovati v diskusiji, kar pa ne pomeni, da sploh ne bom prisoten.

Od tega posta dalje so dobrodošla vsa mnenja in stališča kateregakoli uporabnika, ki bodo podana brez žalitev.

Kdo je teslo in kdo ne, zadržite zase, ker bo sicer vaš post doživel evolucijo (barvno)

Dr Evil ::

Fajn to.Itak sta delala samo štalo.

sumadinac ::

Zgleda da si slab vernik če ne ves kaj je Jezus pridigal. Ter kritiziraš Marksisem čeprav nimaš pojma kaj je to in kaj uči. To glede boga je edina razlika med njima.

podbevna ::

Jaz se strinjam z Odinom.

Komunizem je bil veliko sranje. Tako kot nacizem. Oba sta temeljila na na nasilju do določenega dela prebivalstva, glede na določene osebne okoliščine (socialni status ali nacijo oz. poreklo).

Komunizem je bil bolna izplejava ideje "socialne pravičnosti" prek nasilja nad uspešnejšimi. Ja, tudi poseganje v zasebno lastnino je nasilje. Zato je nasilje vkomponirano že v osnovno idejo komunizma. Dobri nameni snovalcev pa štejejo bolj malo, saj vemo, da največje sranje nastane z dobrimi nameni.

In zato je sodobnim socialistom tako težko obsoditi komunizem - ker je skrajna izpeljava premise v katero sami verjamejo - socialna pravičnost v obliki prisilnega preživljanja manj uspešnih s strani bolj uspešnih. To je bedno, a razumljivo in vredno pomilovanja.

Še bolj bedno pa je zagovarjanje nacizma, zato ker je bil protikomunističen, s strani Slovanov. Mi smo bili vsi na listi za odstrel. Ne glede na naše prepričanje in servilnost. Brati Evila v tej temi, predvsem pa temi o kolaboracionizmu kot državljanski dolžnosti je bedno in ni razumljivo. Je vredno prezira.

perci ::

DrEvil: Dost te mam. Še en kretenček ali teslo iz tvojih ust, pa se bomo tudi mi drugače pogovarjali. Smo bili kar dost fer do tebe.

jype ::

podbevna> Ja, tudi poseganje v zasebno lastnino je nasilje.

Če ti je določena pest riža, skodelica vode in ena volnena kapa na leto res ne moreš biti srečen, si pa živ.
V nacizmu si žrtev nesrečne genske loterije.

Kar se mene tiče, je to poglavitna razlika med idejama. V sami izvedbi režimov so bili nacisti malo učinkovitejši pri pobijanju in slabši pri propagandi. Tako so na dolgi rok povzročili več žrtev na komunizmu temelječi režimi. Kateri so bili bolj kruti je nesmiselno razpravljati, ker so glede tega vsi glih za skup.

podbevna> In zato je sodobnim socialistom tako težko obsoditi komunizem - ker je skrajna izpeljava premise v katero sami verjamejo - socialna pravičnost v obliki prisilnega preživljanja manj uspešnih s strani bolj uspešnih. To je bedno, a razumljivo in vredno pomilovanja.

Ja, to kar drži. Seveda sam mislim, da sem sposoben do neke mere financirat socialno državo, nikakor pa se mi ne zdi prav siliti drugih, da bi počeli isto. Na žalost taka liberalno-socialna država funkcionira le, če se ljudje zavedajo svoje družbene odgovornosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vajenc ::

Dobri nameni snovalcev pa štejejo bolj malo, saj vemo, da največje sranje nastane z dobrimi nameni.

To velja samo v čistem kemijsko-biološkem procesu. V ideologiji pa ne. Socializem se je izrodil z komunizmom. Nacizem pa se je že rodil slab-pokvarjen.
socialna pravičnost v obliki prisilnega preživljanja manj uspešnih s strani bolj uspešnih.

Upokojence je treba potem vse pobit, da ne bo kakšnega prisilnega preživljanja. Sej to so stari indijanci kar sami od sebe delali, ampak civilizacija gre v drugo smer.

podbevna ::

Vajenc dobri nameni žal ne štejejo nič. Osebno mislim, da so ljudje zelo redko zlobni. So pa nevoščljivi, prestrašeni, nespametni... in dobronamerno redno delajo štale. Pozitivni socializem se je izrodil v komunizem? Po isti logiki bi lahko trdil, da so se pozitivni "narodni ponos, delovna etika in disciplina" le malo izrodili v nacizem.

Vsaka izključujoča ideologija temelječa na nasilju do dela prebivalstva je slaba. Ne glede na utemeljitve ali stopnje ekstremnosti. Te se kasneje tako ali tako spreminjajo. Družbena ureditev mora temeljiti na absolutnih človekovih pravicah, v katere se niti dobronamerno ne sme posegati. To je zlati nauk, ki smo ga sprejeli vsi normalni narodi po WW2.

Seveda socializem ni isto kot socialno varstvo. Sodobno pokojninsko, zdravstveno in socialno varstvo temeljijo na sistemu zavarovanja. Vsi prispevamo, da imamo varnost ob nastopu določene situacije. To ni nobeno nasilje, niti nima veze s socializmom. Reči nekomu, da nima pravice do lastnine, ki jo je ustvaril sam ali njegovi predniki, pa je nasilje.

root987 ::

Deadalus:
Mam občutek, da večina sploh ne loči med komunizmom-idejo in "komunizmom"-prakso.
itd.

Morda res, ampak nekako moraš presodit posledice, ki so jih zapustili komunistični in "komunistični" režimi. In da bi sedaj šli komunizem in "komunizem" opravičevati z "napačno izvedbo" je precej idealistično. Sicer nenazadnje tudi nobeni od demokratičnih držav ne bi mogli zameriti ko gre kaj narobe in njeni "obrambni" mehanizmi (volitve ipd.) še niso v polnem zagonu in sposobni odpraviti problema.

Saj teorija je pri ideologijah lepa stvar (utopija & co.), a brez praktičnih primerov je vse skupaj bolj malo vredno.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Dr Evil ::

Saj je vse kar se je v resnici zgodilo v marksistični teoriji osnovano.Ni se tu nič norga treba delat.Če pa kot zavedni socialisti niste brali komunističnega manifesta in kapitala,potem pa vam jaz nisem kriv.

In nisem vam kriv, če se potem znajdete v isti dilemi kot muslimani in komunisti ko so mislili, da je njihova vera,ideologija nekaj takega kot krščanstvo.Ni!

Zorro ::

Zanima me, kako bi opredelili ureditev v krščanskih nebesih, oziroma kateri izmed dosedaj znanih človeških ureditev je najbolj podobna: praskupnosti, sužnjelastništvu, fevdalizmu, kapitalizmu pred WWII, nacizmu, komunizmu-ideji, komunizmi-praksi, kapitalistični socialni državi? :\

Če sem kaj izpustil naj me kdo dopolni.

Barakuda1 ::

Če pa kot zavedni socialisti niste brali komunističnega manifesta in kapitala,potem pa vam jaz nisem kriv.


A bi bil tako prijazen in zelo na kratko povzel


- komunistični manifest


- Marxsov kapital

in potem na kratko razložil kaj imata skupnega in v čem se morebiti razlikujeta.

Luka Percic ::

Bom razložu tukaj, zakaj mislim da je Komunizem (še) slabši od Nacizma.

Nacizem je ena tak mem, kateri hitro pokaže svojo podobo. Svojo nagravžnosts/nasilje pokaže hitro.
Nekdo bo rekel da je to grozno, jaz pa to nacizmu štejem v plus. Zakaj? Ker se kmalu oblikujejo "obrambni" mehanizmi pri drugače mislečih. Ker je (skoraj) vsem jasno da Nacizem mora oditi.
Pri Komunizmu je pa stvar bolj zapletena. Vpiše se med ljudi kot nekaj dobrega in veliko jih to podobo ohranja, tudi ko se začne sesuvat sam vase. Ni vsem jasno da Komunizem mora oditi. In zato lahko deluje na daljša obdobja, ter tako na dolgi rok naredi precej več škode.

Bom dal primer z boleznimi. Nacizem je kot bolezen ki hitro napade človeka ter ga ubije. Ljudje hitro opazijo kdo je okužen in kdo ne, organizirajo karanteno... , po sicer veliko smrtih je problem rešen.
Komunizem je pa kot en Aids. Okužbe ne prepoznaš, jo nosiš še veliko časa v sebi, tačas jo prenašaš...
Zelo težko izkorenljiva, in kot taka povzroča smrti ljudi v daljšem časovnem obdobju. Še zdaj seveda.

Daedalus ::

Eni še vedno mešate komunizem-idejo in kao-komunizem-diktature v praksi. Ne znate ločevati a ne? Ah ja...karkoli ustreza vašemu namenu.

Bom rekel takole - na eni strani imaš ideologijo, ki je odkrito genocidna, favorizira samo eno raso, na račun vseh ostalih. Na drugi imaš ideologijo, ki zagovarja uporabo nasilja za spremembo družbenega sistema (kar je slabo), ni pa sama po sebi genocidna ali rasistična. Kera je torej slabša izbira?

Oziroma, da prosto po Luku sklepam - potemtakem bi lepše skoz prišli, če bi pri nas vladal 50 let nacizem? Zanimiva misel, ni kaj.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Saladin ::

Daedalus je vse povedal.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

WarpedGone ::

Imaš idejo, ki sama po sebi zgleda čisto fino. N-poskusov implementacije pa se je totalno izrodilo. Lahko trdiš, da z idejo ni čisto nič narobe in upaš da bo N+1ti poskus pa ja uspel.

Dokler je N mahjen sigurno, v primeru komunizma pa je ta N dokaj velik.
Zbogom in hvala za vse ribe

Luka Percic ::

Oziroma, da prosto po Luku sklepam - potemtakem bi lepše skoz prišli, če bi pri nas vladal 50 let nacizem? Zanimiva misel, ni kaj.


Nisi razumel poante.
Pravi Nacizem 50 let ne zdrži.
Prej mrdne.
Na srečo.

Na žalost ima pa komunizem precej daljšo življensko dobo.
Govorim o prakticiranem komunizmu. Saj zame samo tak obstaja.

Zorro ::

Nacizem lahko kar dolgo zdrži - klik.

Daedalus ::

Imaš idejo, ki sama po sebi zgleda čisto fino. N-poskusov implementacije pa se je totalno izrodilo. Lahko trdiš, da z idejo ni čisto nič narobe in upaš da bo N+1ti poskus pa ja uspel.

Se strinjam. In ne podpiram N+1 števila poskusov. Komunizem je slab, ker zanemarja par temeljnih človekovih lastnosti, kot je recimo tekmovalnost in sebičnost in ker ne priznava osebne svobode posameznika. Pa še nasilje za dosego ciljev zagovarja. Kot tak ne more obstati. Je pa še vedno precej daleč od programov tipa Mein Kampf, ki pa so dejansko izhodišče za uničenje vsega in vsakogar, ki se me zdi primeren.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Luka Percic ::

Je pa še vedno precej daleč od programov tipa Mein Kampf, ki pa so dejansko izhodišče za uničenje vsega in vsakogar, ki se me zdi primeren.


Nekateri daste veliko na besede, jaz pa le na končni izdelek.
Se sicer popolnoma zavedam da če bi mel nacizem tako dolgo življensko dobo kot komunizem, da bi bil precej uničevalnejši. Ampak sej sem povedal..

Nacizem lahko kar dolgo zdrži

Hmm, hudo, ampak vseeno nevem da bi imeli namen pobit črnce. Nisem zasledil.
Pa tudi demokracij v bližini je najbrž manjkalo. Torej "zdravih", ki prepoznajo "virus".

Zorro ::

Verjetno so nasprotnike namestili v kakšno hotelsko sobo s 5 zvezdicami, pa verjetno so črncem dali enako raven sociale in zdravstva, da je bila umrljivost na enaki ravni. :\
Da nekoga iztrebiš, ne rabiš pobojev, dovolj je, da ustvariš nemogoče življenjske pogoje.

Koliko pa je bil po tvoje zdrav takrat svet, ko so nastale Sovjetska zveza, LR Kitajska, LR Juga... Takratni "demokratični" kapitalizem jaz ravno ne bi uvrščal med zdrav svet.

Današnji sodobni kapitalizem je posledica teh socialističnih držav. Prisljen se je bil spremeniti, da je lahko obstal. Mnogi pozabljajo na to dejstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Luka Percic ::

Hotel sem reči da je to vseeno neprimerljivo z Hitlerjevo nemčijo.

Današnji sodobni kapitalizem je posledica teh socialističnih držav. Prisljen se je bil spremeniti, da je lahko obstal. Mnogi pozabljajo na to dejstvo.

Hehe. Jaja tako je blo, drugače bi bil hitro zamenjan z strani eee katerega sistema že?
Dej no, sistem se je preoblikoval eno toliko kot so ljudje želeli. Definitvno se pa niso zgledovali po socialističnih državah, kjer je bil (natančneje za rdečo armado) en človek vreden manj kot puška.

Thomas ::

Tole o večji toksičnosti nacizma, ki zato prej razpade, je dobro pojasnilo dogodkov in razlike.

Komunizem je pa "nacizem s človeškim obrazom". Žal to pomeni samo to, da je njegovo zlo jedro bolj stealth in dlje traja, da se ga znebimo. Res je.

Sta pa tako Nacizem, kot Komunizem isto, kot da bi Lucky Lucciano prevzel oblast v Ameriki. Ukinil volitve, si izmislil parole in demokratično državo zamenjal z eno "rimsko republiko".

Stalin, Broz in podobni niso bili "nobeni marxistični profesorji", pač pa don Corleoni, ki so hitro naredili red med "profesorji marxizma", takoj po prevzemu cele države. Ne samo mafije. Profesorji so (p)ostali samo še njihova propagandna trobila, ali šli na Goli Otok, na dopolnilna izobraževanja, iz marxa-engelsa-lenina.

S tem pa nikakor ne mislim reči, da ni izvor vsega zla že v zmotah in zablodah (mladega) Marxa. Oziroma že v Platonu, ki je že tudi "vedel bolje kaj ljudje hočejo, kot so vedeli sami".

Problem je samo v tem, ker ni(so)!

Od kod vse zlo komunizma in nacizma?

Iz napačnih osnovnih predpostavk.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

tsh2 ::

teorija komunizma mi je kar všeč, ker je njen prvotni namen bil narediti človeka bolj svobodnega:

citat iz wikipedie:
According to the Marxist argument for communism, the main characteristic of human life in class society is alienation; and communism is desirable because it entails the full realization of human freedom. Marx here follows Georg Wilhelm Friedrich Hegel in conceiving freedom not merely as an absence of constraints but as action having moral content. They believed that communism allowed people to do what they want but also put humans in such conditions and such relations with one another that they would not wish to have need for exploitation.

je pa zelo težko izvedljiva, zato se je tako sfižilo. isto kot je težko izvedljiva ideja, da naj bi se otroci v šolah učili tisto, kar jih trenutno zanima. tako bi bilo najbolj prav, ne da pa so prisliljeni, da se učijo po načrtu tako kot se zdaj. a kako to prevesti v prakso?

zdaj s stroji, ki pridelajo veliko hrane z malo dela, bi moralo biti možno, da ljudem sploh ne bi bilo treba delati, oziroma zelo malo, sigurno pa ne osem ur na dan. "prisiljeno" delanje osem ur na dan tistega, kar ne želiš delati, sigurno ni svoboda človeka. idealno bi bilo, da bi delali samo tisti, ki bi želeli, in tisto kar bi želeli. a zakaj to ni možno prevesti v prakso? s tehnologijo, ki jo imamo sedaj, bi moralo biti možno, da bi večina ljudi dobila hrano brez dela.

OChack ::

jah ideja nacizma je da se rase in nacionalnosti med sabo ne mešajo in so grupirane po skupinah vsaka an svojem ozemlju.
če bi pr ns mel nacizm bi ns blo 1/2 man, verjetno bi mel mn pizdarij ker nebi blo tok južnih bratov, obenm nebi blo tok nasilja na balkanu med mešanimi narodi, pa tud za druge države velja to....sevda pod pogojem da se spoštujejo meje, ampak to je ideja, to kar je delov adolf je pa druga stvar.
se pa z posti ki govorijo o ideji in izvajanju nacizma in komunizma strinjam.
Int€l inside, IDIOT Outside

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OChack ()

Luka Percic ::

zdaj s stroji, ki pridelajo veliko hrane z malo dela, bi moralo biti možno, da ljudem sploh ne bi bilo treba delati, oziroma zelo malo, sigurno pa ne osem ur na dan. "prisiljeno" delanje osem ur na dan tistega, kar ne želiš delati, sigurno ni svoboda človeka. idealno bi bilo, da bi delali samo tisti, ki bi želeli, in tisto kar bi želeli. a zakaj to ni možno prevesti v prakso? s tehnologijo, ki jo imamo sedaj, bi moralo biti možno, da bi večina ljudi dobila hrano brez dela.


Ne da se (še).
Do tega stanja ki ga ti opisuješ, pa komunizem nikakor nemore pripeljati.
Zato je tvoje simpatizirinja z njim čisto odveč.
Enostavno nerabiš komunizma da prideš na idejo da bo tehnologija rešila vse težave.
Je en tak nepotreben, ter celo zelo škodljiv balast, ki so ga par zblojencev napletlo okoli te predpostavke.

Vajenc ::

jah ideja nacizma je da se rase in nacionalnosti med sabo ne mešajo in so grupirane po skupinah vsaka an svojem ozemlju.

Ideja je bila, da je arijska rasa, (po njihovo Nemci), višja od ostale nesnage. Grupirajo pa se židje pod tuši, cigani takoj zraven, za ostale bomo pa videli, kje bo plin najcenejši. In ja, da ne pozabim, za črnce se bo v Afriki tudi kakšen drevešček najdu.

OChack ::

ja ta azdna vela za nemčijo je pa kr resnična>:D
pa pedre pa to tud mnde na plinovod:D
sam židje pr ns so pa res skor taki ko uni k so bli v TV propagandah v nemčiji, ni met dobr opravka z njimi sploh biznis, te nategnejo k zajca>:D
Int€l inside, IDIOT Outside

Barakuda1 ::

:|

Mal resnosti prosim; in brez natisemitskih izpadov.

jype ::

Luka Veliki> Do tega stanja ki ga ti opisuješ, pa komunizem nikakor nemore pripeljati.

Komunizem _je_ to stanje. No, vsaj na en način, če ustrezno popraviš vse tiste traparije, ki so v manifestu narobe.

Dr Evil ::

Si pa le priznal ,da so traparije.Torej je komunizem traparija.

Dr Evil ::

Takšni kot si ti,bi raje brali sveto pismo.Bi bili vsaj nekoliko razgledani,ne pa neki zakotni socialisti.

Barakuda1 ::

Tokrat opozarjam zadnjič

Brez osebnih "obračunavanj" in žalitev sogovornikov.

Če tega niste sposobni, potem se vzdržite diskusije, ali pa boste svoje tekste brali sami (jasno v rdeči embalaži)

donfilipo ::

>>Takšni kot si ti,bi raje brali sveto pismo.Bi bili vsaj nekoliko razgledani,ne pa neki zakotni socialisti.

'And the Lord said to Moses and Aaron, 2 Say to the children of Israel: These are the living things which you may have for food among all the beasts on the earth. 3 You may have as food any beast which has a division in the horn of its foot, and whose food comes back into its mouth to be crushed again. 4 But, at the same time, of those beasts, you may not take for food the camel, because its food comes back but the horn of its foot is not parted in two; it is unclean to you. 5 And the rock badger, for the same reason, is unclean to you. 6 And the hare, because the horn of its foot is not parted in two, is unclean to you. 7 And the pig is unclean to you, because though the horn of its foot is parted, its food does not come back. 8 Their flesh may not be used for food, and their dead bodies may not even be touched; they are unclean to you.'

Vsekakor ima tudi sveto pismo nekaj prav zanimivih zakonov. Umetnost je zgleda v tem kako jih prekršiti, brez da bi se preveč sekirali>:D Svaka čast tistim, ki so se prebili skozi celo biblijo in se je držijo. Zdej pa da vidimo še manifestum. Moram priznati, da ga za razliko od tukajšnjih desničarjev nikoli še nisem bral. Mene in še par njih, so zgleda davna leta narobe učili, kaj je komunizem (to ima da dođe limburga meseca kad se majmuni budu šišali i ljudi opametili), ali pa sodoben radič pojma nima...poglejmo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

In evo vrli brat Marx je za časom: (da nau kdo reku da Marx ni mu brata, bratje marx so fajn)....
"Srednjovekovni kmet podigao se u kmetstvu do člana komune, kao što se sitni građanin pod jarmom feudalnog apsolutizma podigao do buržuja. Moderni radnik, naprotiv, umesto da se podiže sa napretkom industrije, srozava se sve dublje ispod uslova svoje sopstvene klase. Radnik postaje pauper, a pauperizam se razvija još brže nego stanovništvo i bogatstvo."

Tisti, ki znate pravilno voliti pametnega zakonodajalca in celo tisti, ki znate ustreliti budalo....tisti ki pridno delate in tisti, ki se pridno učite preprosto veste, da ni res. Sistem, ki kaj takega dopušča, se jasno mora sesuti. Eden takih je bil socializem, kot smo mu takrat rekli. Na vodilnih položajih tako imenovanega socializma so bili tako imenovani komunisti, zdaj demokrati - nekateri so postali zeleni ali rumeni, nekateri črni ,redko kdo je ostal rdeč. Dejstvo je, da dokler tako imenovani kapitalizem, omogoča 'proletarcu' človeka dostojno preživetje ob današnjem razvoju tehnologije boljšega sistema ni. Če tega ne omogoča več, se bo sesul pod prevratom rdečih, oranžnih, zelenih, rjavih ali črnih (you pick more colors). In mu niti jezušček ne bo pomagal. Ja...pa še nekaj je...razvoj tehnologije gre hitro naprej in to nekateri radi pozabijo, ko trobijo kako bo razvoj kapitalizma gnal na sonce gnane sonde po vesolju. Veste možno je, da ob tako razviti tehnologiji uvedeš realno socialno državo (ne na papirju, da možeš tetki da se hvališ njome)..no in ta že izgubi ta glaven žoft kapitalizma, ker takrat v pricipu vsak proleter lahko gospodi je.. mat.. če mu ni povšeči. In če smo pošteni, razvoja tehnologije do sedaj ni uspelo ustaviti še nikomer. E takrat pa se mili moji pojavijo šele res prave uganke. Od marxov so dobri le še kao 'brača'. Marx brothers...are the best.:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Še mal Adija:
>>Any crossing of two beings not at exactly the same level produces a medium between the level of the two parents. This means: the offspring will probably stand higher than the racially lower parent, but not as high as the higher one. Consequently, it will later succumb in the struggle against the higher level. Such mating is contrary to the will of Nature for a higher breeding of all life. The precondition for this does not lie in associating superior and inferior, but in the total victory of the former. The stronger must dominate and not blend with the weaker, thus sacrificing his own greatness. Only the born weakling can view this as cruel, but he after all is only a weak and limited man; for if this law did not prevail, any conceivable higher development of organic living beings would be unthinkable.

Upam da je med desničarji dosti njih, ki vedo da 'magic of evolution sometimes works this way but sometimes it doesn't'.>:D Sodobna kultura omogoča oreživetje in šolanje do 30 leta. Včasih smrtonosne bolezni postajajo šala. Mešani zakoni različnih ras lahko proizvajajo 'wunderkinde'. Otroci najčistejših arijcev so lahko zaenkrat še vedno idioti. Sodobna tehnologija bo zadeve poboljšala. Namesto avtomobila si boste lahko omogočili pametnega konja, ki bo žrl travo in pil vodo in ko mu boste ponudili pir bo zapel: "že dolgo nismo pili ga..." Ja čisto vse probleme bo težko rešiti.>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

whatever ::

Takšni kot si ti,bi raje brali sveto pismo.Bi bili vsaj nekoliko razgledani,ne pa neki zakotni socialisti.


In kaj je v svetem pismu takega, da se ne ujema z IDEJO (ne izvedbo) komunizma? Me res zanima.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: whatever ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karl Marx .... Kapital 2.0....ali kaj drugega (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26036396 (28602) donfilipo
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213873 (9634) jype
»

The Soviet Story (2008) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24314746 (8719) Evil mind

Obama - zaprisega - komunizem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18810619 (7254) OmegaBlue
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738199 (6375) donfilipo

Več podobnih tem