» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
35 / 79
»»

s-rok ::

Živjo....mam en velik problem....
Imam visto slo....in kar naenkrat mi javi neko napako..in pol dam restart....a po restartu mi ne pokaže več gadgetov v sidebaru...:\ :\
prosim pomagajte....

Slikca
roksamsa.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s-rok ()

Hardstyle ::

Probaj izklopit bitdefenderja.

luky ::

Bitdefender je prava nadloga za Visto ( trenutno ). Jaz sem ga vrgel dol..

Cokolesnik ::

Ko sem imel Visto, z NOD32 ni bilo nobenih težav (antivirusni program), niti z verzijo, ki uradno še ni podpirala Viste.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Ne ne pomaga, če odstranim bitdefender....sm si dal Kaspersky in dela ok..sam za sidebar pa še vedno ne deluje...prosim pomagajte!!:'( :'( :'( :'( :'( ...ali bi se kako dalo še 1x namestit ta sidebar....da se popravi....??

lp
roksamsa.com

e-marko ::

Pa da še jaz nekaj vprašam...

Uporabljam Visto ultimate na naslednjem sistemu: plata Abit NF7S v.2.0, Athlon 2GHz, 1GB ram, ostalo menda ni pomembno. Težava je v tem, da ne morem usposobiti nobenega programčka, da bi popolno prikazoval hitrost prometa. Poskusil sem Du Meter, MyDUMeter in NET Traffic Meter. Nobenih težav ni s prikazom trenutnega prenosa v smeri iz interneta ampak nikakor noben ne prikazuje odhodnega prometa (upload). Plata ima integrirano mrežno.
Kakšna ideja? Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

severjug ::

Tu si poglej gadgete http://gallery.live.com/results.aspx?bt...
Sam uporabljam tega http://gallery.live.com/liveItemDetail....
Če pa bi rad prav neodvisen programček pa ti ne bi vedel svetovat.

Hvala, bom pogledal za kakšnim gadgetom.
OK, sem naložil Network Utilization in zopet isto... Prikazuje download hitrost, upload pa je nič. Res ne vem v čem je fora. ;(

LP

S gadgeti imam tudi jaz probleme. Danes sem si namestil slovensko visto ultimate in ne morem inštalirati gadgeta od simobila - eklapa. Pri angleški verziji je delovalo brez problema.

Še link do slike: slika

predvsem mi je čudno tisto o nekem podpisu... ne vem, če je to bilo pri angleški verziji.

bluefish ::

kaj se zgodi, ko klikneš namesti?

Nič! Ravno v tem je problem, ker se nič ne zgodi. Nimam ga ne nikjer v tisti galeriji kjer so gadgeti.

Za hec sem probal inštalirat simobil.gadget na SLO Visto Ultimate.In tudi meni ne deluje.Za pošiljanje sms-ov uporabljam callwave gadget kjer je omejitev 5 sporočil na dan(baje).

Ali morda ve odgovor na moje vprašanje...prosim pomagajte:(
roksamsa.com

Loaded ::

Lp

Imam naslednji problem in sicer z tiskalnikom, ki je HP DeskJet 710C. Vista že ima driverje za ta tiskalnik (vsaj tako piše na uradnji strani), vendar se zatakne pri LPT vratih. V Device Managerju je printer port - LPT1 označen z dodatno ikonico - rumen trikotnik z klicajem. Ko ga hočem posodobit preko interneta, mi javi, da je instaliran najnovejši. Tudi preko namestitvenega CD-ja je isto.
Matična je ASUS K8U-X in na uradnji asusovi strani ni ne duha ne sluha o driverjih za Visto.
Za vse ostale naprave mi je Vista naloćila driverje, razen še za en Network Adapter (Teredo Tunneling Pseudo - Interface) - karkoli že to je. Trenutno ga ne pogrešam.

Č ekdo znba pomagat naj javi ...hvala za pomoč vnaprej.

Lp
Loadeed

S tiskalniki in multifunkcijskimi napravami je kar nekaj težav. Probaj preklopit na kak drug vhod. Namreč jaz sem imel isti problem z lexmarkom pa sem potem probaval usb vhode in je na enem začelo delovat :)

Malo težko bo priklopil v drug USB vhod, če ga tiskalnik ne podpira. Torej to ne bo pomagalo...

LP

Loaded ::

Lp

Problem sem rešil......in sicer stvar ni delovala po moji napaki. Tisti LPT1 priključek sem sam dodal, kot sem pozneje ugotovil, ko sem se igral z nastavitvami strojne opreme. Zato je bil instaliran samo COM1 port...kar me je čudilo zato sem pokukal v bios...in glej ga zlomka ...paralelni port sploh ni bil vključen! Stvar je seveda potem normalno delovala ..kot je tudi pričakovati od nje.
Se opravičujem za klic v sili..

Lp
Loadeed

JIM22 ::

Jest imam pa tud problem z visto ultimate 32bit, ne morem na net, vse stvari so pravilno nastavlena, sam vseen se ne more povezat. Ne vem kje bi bla napaka.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Looooooka ::

frin....ja vem da je v ICS problem.ampak pr men recimo pride do problema sam ce je zravn se p2p.
in ICSja ne morm ugasnt ker hodjo cez mene druge masine.router je nekak zlo bedn tko da je ta opcija vn.
ampak ze razmislam da bi lepo eno mini via plata kupu pa butnu gor linux pa bi bil problem forever resen.
se bols bi blo pa ce bi microsoftovci tole ze popravl.

Golden eye ::

zanima me če lahko naložim windows vista na disk k mam zdej naložene windows XP? sam tolk da mal sprobam

a pa pol lahko komplet pobrišem visto??

lahko, vendar pa naj ima ta disk kar se da veliko praznega prostora. Najprej zmanjšaj prostor, ki ga ima na voljo XP, s Partition Manager-jem oz. podobnim orodjem. Potem vstavi DVD oz. CD od Viste in pozorno sledi navodilom.
Sicer pa je bolje, če imaš v računalniku še en trdi disk, ker je stvar potem bolj enostavna in varna.

cdflip ::

Živijo

Računalnik:
Amd x2 5600+
gts 8800 640Mb
biostar t 570u
2x 1gb ram
sata 320 gb hdd 3x
dvd sata
dodatna kartica ide 133 za hdd na kateri so priklopljeni 3 hddji in cdrom

Imam problem in sicer ,da pridem v Visto traja 15 do 20 minut !!!:( :( :( Ko se naloži vse deluje normalno. XPji se nalagajo normalno.
Score v Visti imam 5,3 (najnižji je procesor).
Ali ima kdo idejo ,kaj je narobe?
Hvala za odgovore.

scisco ::

Js mam pa prenosnika, najnižja ocena v visti 2.4-grafa... in mi nalaga manj kot minuto:)
Imam pa Vista Ultimate-30 dnevna testna verzija:) pa crack sm 2x čez povozu... deluje kot urica.
Edino ene zadeve ne najdem...
ALI ima Vista mogoče že v sebi opcijo za prenosnike, da lahko zatemniš ekran... se pravi screen dimming???
Recimo mogoče na kakšni power saver opciji.

Odgovor je zaželjen:)

Lp Nejc.

trek@s ::

Helow! Prebral sem nekaj zadnjih strani, vendar nisem našel odgovora.

Torej, kako v Visti spremeniti privzeto mapo dokumentov? V XP-jih si preprosto na namizju kliknil na namizju na mapo "my documents" in spremenil privzeto pot v npr. D:\lojzek\, tako da ti je potem kot "my documents" odprlo to mapo. V visti pa ne najdem, kje bi spremenil to bližnjico. Kakšen nasvet?

miha22 ::

Da se in sicer je postopek na las podoben kot v XPjih.

No, takoj po napisanem postu sem našel:D

Treba je iti direktno na disk, npr. c:\uporabnik\ in tam notri spreminjati bližnjice.

PhotoBlaz ::

A mi lahko kdo razloži kaj ta Vista(32bit) skooooz in skoz nekaj šari po disku(naložena je bila včeraj),...in potem se mi celo zdi da kar zgine po par Gb prostora, čeprav je bil vmes naložen le kak manjši programček(do 100mb).

Hvala za namig, da bom lažje spal, ker me res dela mal zaskrbljenega to neumorno prasketanje diska.
računalnik je pa core2duo, 2GbRAM, 300Gb HDD,....

Meni gre tudi blazno na živce to rožlanje po disku, sploh takoj po zagonu.:O Drugače ti pa plac porablja najbrž "system restore".

frudi ::

da se rešiš ali vsaj precej zmanjšaš konstantno praskanje po disku, izklopi system restore in indeksiranje datotek.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

PhotoBlaz ::

Kje pa se izklopi SystemRestore? oziroma jaz mu bi samo malo omejil količino diska; kje bi to našel?

-Arči- ::

@PhotoBlaz
Izklopi Superfetch.
Nadzorna plošča,Skrbniška orodja,Services,Superfetch, pod lastnosti disabled.:D

Ĩiky ::

jst mam tud problem z gadgeti. dans sem ga vidla na najdiju pa bi ga mela zarad smsov pa iskanja, sam ga ne znam inštalirat. na tem linku je www.najdi.si/gadget
any help?

Nekaj me zanima: Ali se da spremeniti ta "shut down" meni, da bi imel gumbe na katerga klikneš in ne tako kot je sedaj, ko moraš iskati kaj želiš. Pa že jezi me, ko je sleep pod default. Kje se to spreminja?

Klikneš na link in se pojavi okno začeli ste z odpiranjem.........
Imaš dve možnosti odpri s programom ali pa shrani na disk.
Sam izberem kar odpri s programom in naslednje te vpraša instaliraj in potrdiš.
To je to.Kolko sem razumel te je to zanimalo al ti sploh noče istalirat?

drejc ::

Mam problem.

Mainboard DFI lanparty na NF4 z dvema onboard LAN vmesnikoma. Poinstaliral zadnje driverje za NF4, Marvell in ono drugo mrezni vmesnik in se vedno se mi dogaja da moram vsake 15-20 minut restartat mrezni vmesnik da mi net dela.

Aha, komp je priklopljen na dlinkov d604 ruter in na XPjih dela odlicno Viste pa ravno zaradi tega problema ne uporabljam.

Help?!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

če na XP deluje vse brez problemov, potem so verjetno krivi gonilniki za Visto.

blblb ::

Imel instalirano Visto nekaj casa in sem ugotovil da bo boljse da grem nazaj na XP-je, ker moj hardware je ze zelo blizu minimuma za poganjanje Viste.

Zanima me nekaj: prej sem imel studentsko verzijo XP-jev (preko MSDN) in sem jo zamenjal z zdajsno Visto (tudi iz MSDN). Ali lahko preprosto instaliram iste XP-je z istim kljucem ali moram nekako dobiti novega?? Hardware racunalnika se ni nic spremenil od takrat ko so bili gor XP-ji.

lp, blblb

seveda lahko.

Kenpachi ::

z istim
Zaraki Kenpachi.

krneki0001 ::

V windows 2003 server mi je začela grafika delat probleme. Nikakor nisem mogel več zagnati mašine, brez da bi mi spacalo sliko do neberljive zadeve. Tudi v safe modu in vga modu. Sprobal sem potem še win2000 in xpsp2, pa je bilo isto. s server 2008 in visto pa je to odpravljeno, tko da ne vem kaj ke zdej to.

M-XXXX ::

Imam problem z inštalacijo Viste. Visto sem inštaliral že n krat, vendar je zdaj nekaj za zatumpila! Zdaj me zanima kako naj inštaliram visto direktno iz diska. Nekaj sem že kopiral datoteke iz dvd-ja na trdi disk in potem preko ukazne vrstice setup zaganjal vendar brez uspeha! Priosil bi za pomoč!

Urber ::

Lep pozdrav !

Moj problem je sledeč:
V zunanjem ohišju Akasa imam vgrajen IDE trdi disk Samsung 40GB. Ko sem probal priklopit preko usb mi je zahteval gonilnike za Usb storage adapter cypress AT 2 LT, ki je očitno vgrajen v ohišju. Ko sem ta gonilnik nekako našel in instaliral mi sedaj zahteva gonilnik za Samsung USB disk, kar po mojih ugotovitvah ne obstaja. Lepo prosim, če kdo ve za kakšno rešitev.

Hvala

Zorro ::

Jaz sem imel identično težavo z USB ključkom in zunanjim diskom za katere proizvajalec nima posebnih gonilnikov. Po nekajurnem iskanju rešitve po spletu, sem prišel do ugotovitve, da je v bistvu velika večina vseh potrebnih gonilnikov že naloženih, le da včasih Vista to ne zna poiskati, zato jo moraš "ročno" usmeriti na njeno "skladišče" gonilnikov:\ , ki se nahaja na lokacijo:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

Upam, da ti bo ta informacija v pomoč.

Lp,

Zorro

Urber ::

1000 HVALA deluje !

Zorro ::

Super:D!

jurre ::

mene se vedno zivcira pocasnost kopiranja na usb kljucek...a vsem to normalno dela?8-O

Poleg tega mi nikakor ne dela daemon tools. Imam najnovejso verzijo, problem pa je da mi noce dodelit crke pogona. Ce poskusim rocno izbrati mi napise error: Unable to set new drive letter. Ima kdo kaksno resitev?

/edit:
za drug problem sem nasel resitev:
Trying to set a new drive letter for your virual drive and this error shows up?
Control Panel >> Device Manager
The drive will be under other devices
Right mouseclick on the drive >> Update driver software
Point to C:\Windows\System32

And you driver for your virtual drive will install and now its possible to set new drive letter.

zadeva cudezno dela...vista je lena s temi gonilniki:\ vse moras rocno poiskat, se za navadno usb mis mi ne najde sama gonilnikov;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jurre ()

krneki0001 ::

Za usb imaš možnost desnega gumba na miški in lahko izbereš ali performance windowsow ali pa performance usb. Gre pa zato da lahko uporabljaš ključek za izboljšanje windows performanca in takrat ti bo bolj počasi snemal na ključ in iz njega. Bodo pa windowsi zato hitreje delovali.

M-XXXX ::

Imam problem z inštalacijo Viste. Visto sem inštaliral že n krat, vendar je zdaj nekaj za zatumpila! Zdaj me zanima kako naj inštaliram visto direktno iz diska. Nekaj sem že kopiral datoteke iz dvd-ja na trdi disk in potem preko ukazne vrstice setup zaganjal vendar brez uspeha! Prosil bi za pomoč!

domenk ::

Moja težava, katera se je pojavila pred nekaj dnevi, je ta, da ko na namizju ali v Windows Explorerju pritisnem desni gumb na miški (npr. da bi kreiral novo mapo), se mi Explorer sesuje, nato pa se ponovno zažene (predtem me seveda vpraša, ali naj ponovno zažene).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: domenk ()

Pesimist ::

Se ma kdo drugi problem z zvocnimi komunikacijami kot MSN, TS, Skype navisti? Meni samo nekaj steka zvok. Najbol se cuje ko igre laufajo in se mocno kaj nalaga. Te totalka prekinja. V sami Visti tudi prekinja ce procesor ze cisto malo obremenjen na 30-60%. Samo ko se pa zacne kaj nalagat pa je ubitacno. Kot da nebi nikakrsne prioritete meli ti programi.

AMD 3500+,1Giga memory, 7600GT, Asus A8N SLI z onboard zvocno. Drugace pa z liveplayerem isto dela.
««
35 / 79
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612983 (9215) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314692 (9413) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813567 (9045) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810828 (7298) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192626 (2211) IVo

Več podobnih tem