Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
bluefish ::
upam, da imaš 64-bitni sistem. Namestitve iz Win se raje izogibaj. Vstavi CD v comp in sledi navodilom.
gregor ::
nalozil sem original driverje iz nvidine strani za graficno in pa
nforce 4 driverje:
nForce4 Series AMD - Windows Vista 32-Bit
Version: 15.00
Release Date: February 5, 2007
WHQL Certified
ali je mogoce v tem problem ?
ntune nimam nalozen
LP
nforce 4 driverje:
nForce4 Series AMD - Windows Vista 32-Bit
Version: 15.00
Release Date: February 5, 2007
WHQL Certified
ali je mogoce v tem problem ?
ntune nimam nalozen
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor ()
WhiteWolf ::
A še komu nonstop mleje po disku?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"
Ja ni mi jasno.
Vsi pravijo kako bi naj Vista delal boljše (bolj odzivno, se hitreje naložila) od XP. Pa imam 2*1 Giga rama, Opteron 170@2850,...
Izklopljena je tudi obnovitev sistema. Kaj se da narediti, ker je zelo moteče, da vsako stvar ko kliknem mleje po disku,... torej porazna odzivnost.
Vsi pravijo kako bi naj Vista delal boljše (bolj odzivno, se hitreje naložila) od XP. Pa imam 2*1 Giga rama, Opteron 170@2850,...
Izklopljena je tudi obnovitev sistema. Kaj se da narediti, ker je zelo moteče, da vsako stvar ko kliknem mleje po disku,... torej porazna odzivnost.
Zheegec ::
Probaj izklopiti indeksacijo - desni klik na particijo pa properties.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
macgajver ::
WhiteWolf sama vista melje podisku kar pač vsem se to nebi smelo tolk poznat da nimaš ti mogoče nero7 naložen pa ti zravn ko vista indeks dela še nero scout al kaj je že kople.
tenstan krompir je pa zakon
Nero je pa naložen, vendar je Nero scout onemogočen.
Klemenn ::
vista ultimate, 32bit
voljanet, razvezan dostop, torej dobim ip od dhcp serveraj (ne rabim nič vpisovat)....
na vzporednih xp dela bp, tukaj pa ipja ne dobim
poskusil sem tudi gonilniki najnovejši realtekovi pa še zmer ne dela
dobi pa ip bp, če dam rotuer vmes...kar mi nič ne pomaga..
ve kdo?
voljanet, razvezan dostop, torej dobim ip od dhcp serveraj (ne rabim nič vpisovat)....
na vzporednih xp dela bp, tukaj pa ipja ne dobim
poskusil sem tudi gonilniki najnovejši realtekovi pa še zmer ne dela
dobi pa ip bp, če dam rotuer vmes...kar mi nič ne pomaga..
ve kdo?
LeXani ::
Mam par problemov..z novmimi gonilniki od nvidie (32bit)..
mi ne naloži profila po ponovnem zagonu..(barvne korekcije). .
pol mi filmov v bsplayer-ju neprikazuje, sam zvok.. v media player-ju dela normalno..kodeke mam iste k na xp (ac3,ffdshow).
..pa koš-a nikakor ne najdem..na namizju ga sploh ni ...
mi ne naloži profila po ponovnem zagonu..(barvne korekcije). .
pol mi filmov v bsplayer-ju neprikazuje, sam zvok.. v media player-ju dela normalno..kodeke mam iste k na xp (ac3,ffdshow).
..pa koš-a nikakor ne najdem..na namizju ga sploh ni ...
Čas prve prijave 04.11.2005
c00L3r ::
LeXani, 2 strani nazaj sem jaz napisal:
Mislim da je pri tebi ista "finta".
D-PaX v BsPlayer-z pojdni v Options -> Preferences -> Video -> Video Rendering -> Rendering mode, tukaj pa namesto default izberi Internal Renderer DirectDraw surface. To je meni pomagalo, da sem dobo sliko.
Mislim da je pri tebi ista "finta".
LeXani ::
Deluje !
..vse sm zrihtu..sam še z barvnimi korekcijami mam problem..
..kaj če bi magic tune gor dau bi kj pomagal ??
..vse sm zrihtu..sam še z barvnimi korekcijami mam problem..
..kaj če bi magic tune gor dau bi kj pomagal ??
Čas prve prijave 04.11.2005
Shark100 ::
Jaz sem že imel težave z odpiranjem pomoč in podpora v visti itd. Še vedno mi ne uspe tega odpravit. Je pa zelo moteče ker v večini pogramov ne morem odpret pomoči in še ostalih zadev, Tukaj je še 1x slika.
Shark
Hardstyle ::
Zanima me če je kdo že našel preobleko (theme) za Windows Visto, da bi izgledala kot XP? Jaz hočem, da bi vista izgledala kot XP in ne obratno!
Izi ::
Zanima me če je kdo že našel preobleko (theme) za Windows Visto, da bi izgledala kot XP? Jaz hočem, da bi vista izgledala kot XP in ne obratno!
LOL, a se ti zajebavaš ali kaj?
Samo izključi Aero.
Thema "Windows Classic" je tako v Visti kot v XP-jih.
Vista v osnovi izgleda do pikice enako kot XP, samo vključen Aero jo precej spremeni.
Spremeni Themo iz "Windows Aero" na "Windows Classic" in bo vse do zadnje podrobnosti enako kot v XP
panja003 ::
Torej danes sem kupil Visto Ultimate in si jo pravkar nameščam. Zanima me, če se mi naprimer zahoče čez 6 mesecev sveže instalacije ali bom imel pri ponovni aktivaciji kakšne probleme? Konfiguracija bo seveda popolnoma ista.
Kaj pravite?
p.s. Ponavadi imam narejen Ghost image poštimanega sistema in potem iz tega samo obnovim.
Kaj pravite?
p.s. Ponavadi imam narejen Ghost image poštimanega sistema in potem iz tega samo obnovim.
Looooooka ::
Shark100 a si slucajno torrente uporablu al pa kksn drug p2p program?
problem naj bi bil v half open tcp konekcijah...patch za 32 bitno in 64 bitno verzijo je zuni ampak....nc ne pomaga.Ce mas prevec konekcij ti tud ta patch ne pomaga.
Tko da MU.
problem naj bi bil v half open tcp konekcijah...patch za 32 bitno in 64 bitno verzijo je zuni ampak....nc ne pomaga.Ce mas prevec konekcij ti tud ta patch ne pomaga.
Tko da MU.
Cokolesnik ::
panja003: ghost 10 ali starejši ne bo dober za visto.:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
c00L3r ::
panja003 jaz sem na prenosnika že 2x inštaliral in aktiviral Visto, tako da gre ponovna inštalacija na isti konfiguraciji.
Looooooka: ne nič nisem uporablal to tak al tak z diska bere če se ne motim. Vsaj pri drugih pregramih.
Shark
frin ::
Imam Vista Business ter se mi po priblizno 1 dnevu poganjanja mreza sesuje...noce vec odpirat novih soketov, trenutno odprti pa se delajo in prenasajo podatke. Tudi ping deluje.
Poganjam µTorrent in eMule, vkljucen pa imam tudi ICS (Internet Connection Sharing).
Na Googlu sem naletel na 2 strani kjer ima folk podobne tezave:
- http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPo...
- http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?...
Na obeh straneh pravijo da ce restartas ICS problem zgine, drugace moras pa resetirati celoten sistem.
Zanima me ce ima kdo se podobne tezave oziroma ali ve slucajno ali Microsoft namerava dat ven popravek kaj kmalu ali pa ce ze obstaja?
Poganjam µTorrent in eMule, vkljucen pa imam tudi ICS (Internet Connection Sharing).
Na Googlu sem naletel na 2 strani kjer ima folk podobne tezave:
- http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowPo...
- http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?...
Na obeh straneh pravijo da ce restartas ICS problem zgine, drugace moras pa resetirati celoten sistem.
Zanima me ce ima kdo se podobne tezave oziroma ali ve slucajno ali Microsoft namerava dat ven popravek kaj kmalu ali pa ce ze obstaja?
mtjz33 ::
Najprej upam da komu ne bom stopil na žulj, če slučajno ponavljam vprašanje, na katerega je bilo že odgovorjeno- +30 strani je le malce prevelik zalogaj, sploh če nisi 100%, da boš našel svoj odgovor.
Torej nekaj dni nazaj sem namestil visto (ultimate SLO). Sedaj pa imam probleme, ker mi DVD ne prebere na XPjih zapečenih ploščkov. V glavnem se gre za DVDje Verbatim.
Uporabljam Pioneer DVR 110D. Ostale konfiguracije mislim da niso tako pomembne, lahko jih pa tudi naštejem (P4 3.0, 2x512 RAMa, Abit VT7, 6800GT 256MB ....)
Težave so se že začele pri nameščanju viste. Verzija je sicer "iz travnika" , namen je pa trenutno le preiskusne narave (konec leta bom kupil novi računalnik, z njim pa tudi originalni OS).
Če je kdo imel podobne probleme, ter jih je rešil, bi bil zelo vesel vsakršne informacije.
Torej nekaj dni nazaj sem namestil visto (ultimate SLO). Sedaj pa imam probleme, ker mi DVD ne prebere na XPjih zapečenih ploščkov. V glavnem se gre za DVDje Verbatim.
Uporabljam Pioneer DVR 110D. Ostale konfiguracije mislim da niso tako pomembne, lahko jih pa tudi naštejem (P4 3.0, 2x512 RAMa, Abit VT7, 6800GT 256MB ....)
Težave so se že začele pri nameščanju viste. Verzija je sicer "iz travnika" , namen je pa trenutno le preiskusne narave (konec leta bom kupil novi računalnik, z njim pa tudi originalni OS).
Če je kdo imel podobne probleme, ter jih je rešil, bi bil zelo vesel vsakršne informacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mtjz33 ()
luky ::
mtjz33
Ti imaš nekje drugje napako in ne v branju CD-jev v XP-jih. Jaz sem pekel CD-je od Verbatina naprej preko Viste ( in originalne in travnate ) z pekačem Optiarc 7173A, pa so vsi CD-ji berljivi tako na XP_jih kot na Visti.
Vzrok išči drugje po softwaru ali hardveru.
Ti imaš nekje drugje napako in ne v branju CD-jev v XP-jih. Jaz sem pekel CD-je od Verbatina naprej preko Viste ( in originalne in travnate ) z pekačem Optiarc 7173A, pa so vsi CD-ji berljivi tako na XP_jih kot na Visti.
Vzrok išči drugje po softwaru ali hardveru.
Looooooka ::
frin zgleda da nikol.
eni pisejo da je to njihov eliten sistem da zaustavljajo sirjenje virusov po netu...ceprou je prou debilno.jst sm mislu da bo tist half open crap patch pomagu ampak ne...vsak drug dan rebootam sistem.
tko da upam da bo to nekdo nekak cimprej popravu.
eni pisejo da je to njihov eliten sistem da zaustavljajo sirjenje virusov po netu...ceprou je prou debilno.jst sm mislu da bo tist half open crap patch pomagu ampak ne...vsak drug dan rebootam sistem.
tko da upam da bo to nekdo nekak cimprej popravu.
Looooooka, nisi me razumel. Tezava izgine, ce izklopis ICS. Ampak ICS trenutno rabim, saj ne nameravam preklopit na router.
mtjz33 ::
Saj ploščke zapečene v visti mi prebere (npr. šrinkane filme, mi DVD playerji preberejo- probal sem na dveh različnih). Le stvari, ki sem jih prej zapekel v XPjih, mi sedaj v visti v glavnem ne prebere. Sem in tja kakšnega sicer da, največkrat pa ne.
Tudi po iskanju odgovora na netu, sem velikokrat naletel na zapisano - vista uničila DVD ROM ali kaj podobnega. Le rešitve ne najdem nobene.
Tudi po iskanju odgovora na netu, sem velikokrat naletel na zapisano - vista uničila DVD ROM ali kaj podobnega. Le rešitve ne najdem nobene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mtjz33 ()
LedStorm+++ ::
Pozdrav! Imam nek problem, zakaj mi Vista Ultimate ne pokaže nekatere webstrani, npr. www.download.com in microsoft.com. Opazil pa sem tudi da nekateri comi delajo eni pa ne.
Je to kaki vistin bug? . V xpju ti strani delata.
Je to kaki vistin bug? . V xpju ti strani delata.
Pingvin :-)
severjug ::
Sam sem imel podoben čuden problem.Imam Visto Ultimate.Na začetku mi je vse delalo v redu.Potem sem se odločil,da nadgradim gonilnike Nvidia z uradne strani(za grafično,ethernet itd.).Takoj za tem sem naložil tudi AVG security Suite.Se povežem na net in ugotovim,da se lahko povežem na vse strani razen na najdi.si in planet.si.Delal ni tudi outlook in ePromter.Vse drugo je delalo vključno z emulo.Začnem nastavljat in preizkušat nastavitve v Security Suite.Nič se ni spremenilo.Potem sem po uri zaj... izklopil security suite in ugotovil,da se nič ne spremeni.Torej je očitno bil problem v Nvidia gonilnikih.Odstranil sem gonilnike za NForce Networking Controller sistem je naložil gonilnike iz Viste in v trenutku je spet vse skupaj začelo delat.
Moram reči,da mi vse v Visti deluje normalno in to z vklopljenim Aero.Žere mi nekje med 600-700 Mb rama z vklopljeno emulo in nekaj odprtimi okni v Firefoxu.Edina težava,ki ostaja je,da ko inštaliram nov program mi ga inštalira nenormalno dolgo in sistem postane neodziven.V task menegerju mi je pokazalo,da mi pri inšatalaciji žere ves ram.Zdaj ne vem,če je to normalno in bom pač moral nabavit še 1Gb rama?
lp
Moram reči,da mi vse v Visti deluje normalno in to z vklopljenim Aero.Žere mi nekje med 600-700 Mb rama z vklopljeno emulo in nekaj odprtimi okni v Firefoxu.Edina težava,ki ostaja je,da ko inštaliram nov program mi ga inštalira nenormalno dolgo in sistem postane neodziven.V task menegerju mi je pokazalo,da mi pri inšatalaciji žere ves ram.Zdaj ne vem,če je to normalno in bom pač moral nabavit še 1Gb rama?
lp
V XP-jih sem tudi jaz imel tezave z najdi.si, problem sem resil tako, da sem si nastavil pravilen MTU (Maximum Transmission Unit). Kako to naredis je opisano tu: http://www.pctools.com/guides/registry/...
Preberi si tudi sledeco stran, ki opisuje 'dodatno' opravilo za Visto:
http://help.lockergnome.com/vista/Vista...
Preberi si tudi sledeco stran, ki opisuje 'dodatno' opravilo za Visto:
http://help.lockergnome.com/vista/Vista...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frin ()
Frgazor ::
Za zatikanje je lahko kriv ffdshow. Zadnje verzije zato same ponudijo instalacijo samo v določene programe za gledanje videa.
mprox ::
Meni pa ogromno težavo delajo driverji za zvok, kateri mi ob zagonu videa oz muske, povzrocijo BSOD:
Plato mam pa gigabyte 965p-ds3 in sm nalozu najnovejše driverje za visto :/
lp
Plato mam pa gigabyte 965p-ds3 in sm nalozu najnovejše driverje za visto :/
lp
Probu sem vse gor, še vedno ne dela.
A stestiral sem te .come v VirtualPC 2007 in tam vse dela normalno , kaj je zdaj to ??? Če grem na fresh inštalacjo (ne v virtualpc) no funzjonato neč.
A stestiral sem te .come v VirtualPC 2007 in tam vse dela normalno , kaj je zdaj to ??? Če grem na fresh inštalacjo (ne v virtualpc) no funzjonato neč.
mirc001 ::
Evo moj problem v Visti je tak ko šheram diske na drug računalnik ki ima win xp mi en disk normalno šhera,za drucga mi ga pa na drugem računalniku pokaže sam ga pa ne morem odpret.Napiše da nimam dostopa in naj vprašam administratorja.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirc001 ()
Rok Nemec ::
Odgovor za LedStorm+++:
Zaženi command prompt kot administrator, nato pa konzoli vpiši naslednje ukaze:
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset catalog
Naredi ponovni zagon računalnika ter preveri, če sedaj IE7 odpira strani.
Zaženi command prompt kot administrator, nato pa konzoli vpiši naslednje ukaze:
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset catalog
Naredi ponovni zagon računalnika ter preveri, če sedaj IE7 odpira strani.
Še vedno ne dela . Še zadnč sformateram disk in dam gor visto. Pol pa če bo delalo bo vredi, če ne, adijo... .
Dela! Ja... končno, dela... Nforce šofer je bil kriv. Teh še neki časa ne štalirajte, ker pokvarjo use skup .
zee ::
kako v Visti nastavim star (kot v XPjih, Windows 2000 pred temi) izgled v File Managerju - brez podrobnega pogleda datotek, samo s seznamom le-teh ?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
za zee-ja:
Ena varjanta: Klikneš gor Views -> Details ...
druga varjanta, imaš še: Organize -> Folder and Search options -> View -> Display the full path in the tile bar
če si mislil to .
Ena varjanta: Klikneš gor Views -> Details ...
druga varjanta, imaš še: Organize -> Folder and Search options -> View -> Display the full path in the tile bar
če si mislil to .
sem probal, ma si hudič zapolne samo za trenutno mapo, ne pa za vse
ne vem, kako mi je uspelo zadevo prepričat, da si je zapolnila nastavljeni pogled za vse mape, saj sem naredil enake korake kot sem jih poprej.
z izgledom od XPjev oz. Windows 2000, je moja Vista Bussiness pripravljena za uporabo.
ne vem, kako mi je uspelo zadevo prepričat, da si je zapolnila nastavljeni pogled za vse mape, saj sem naredil enake korake kot sem jih poprej.
z izgledom od XPjev oz. Windows 2000, je moja Vista Bussiness pripravljena za uporabo.
zee
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Rok Nemec ::
Za vse mape nastaviš v lastnostih windows explorerja.
1. Odpreš Windows explorer in nastaviš izgled na določeni mapi.
2. Klikneš Tools -> Folder Options -> Izbereš View zavihek ter klikneš na datoteko "Apply to folders"
1. Odpreš Windows explorer in nastaviš izgled na določeni mapi.
2. Klikneš Tools -> Folder Options -> Izbereš View zavihek ter klikneš na datoteko "Apply to folders"
matej888 ::
Jaz imam pa naslednji problem z Visto (nisem pa 100% da je zato kriva Vista). Instaliral sem Leadtek WinfastTV PalmTopTV (analog TV) z originalnim CDjem z driverji. Do tu je vse prav, a ko sem poskusal zadevo zagnati, se pojavi msg, ki pravi nekako tako: "couln't find BDA" oz. nekaj v tem stilu. Nisem pa zasledil nikjer kaj bi to sploh bilo. Vglavnem pri zagonu programa se pojavijo 2 napaki, katere potrdis in program je nekako odprt a ne deluje - v smislu da kliknes scan za programe in se ne zgodi nic. Pa se vse nastavitve regije, sistema, ipd. se ne shranijo oz. vsakokrat ko zapustim nastavitve s potrjevanjem (OK) se zgodi isto. Pa me zanima ce ima/je imel kdo kaksen podoben/isti primer ali ce kdo pozna resitev?
Tech-freak
@Rok Nemec: hvala.
zee
Kaj ve kdo mogoče kako bi jaz rešil problem z odpiranjem pomoči. Sistema ne mislim ponovno nameščat. Par odgovorov zgoraj sem vse opisal
Shark
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12983 (9215) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14692 (9413) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13566 (9044) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10828 (7298) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2626 (2211) | IVo |