» »

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave

««
«
1 / 79
»»

BigWhale ::

Alpha, Beta, Final, Release Candidate, Gold, Platinum, Diamond in druge različice pred končnim izidom.

Ne odpirajte novih tem, vsa vprašanja, opažanja, kritike in nasvete usmerite v tole temo.

Vse kar bo izgledalo kot flamebait bo odstranjeno brez neke podrobne razlage.
  • preklical razglas: bluefish ()

pblaz ::

no, ta teden sem jih inštaliral ter jih zdaj testiram kot primarni operacijski sistem. Računalnik ima Abit NF7-S, AMD Athlon 2500+, 2x 1Gb DDR400 TwinMOS, sistem je inštaliran na PATA disk Hitachi s 7200 obrati ter 8 Mb predpomnilnika, grafika je GeForce FX5600 z 256 Mb.

Inštalacija je potekala brez težav, je pa mašina rabila zelo dolgo, preden je skopirala vse iz dvdja ter potem razpakirala - toliko o izjemno hitri namestitvi, ki jo je obljubljal MS. Kljub temu, da Windows XP že v inštalaciji zazna moje SATA diske, jih Vista ni, zato sem z inštalacijo nadaljevan na PATA disk.
Za namestitev bi rekel, da so pretiravali z grafiko - konec koncev ne nameščaš sistema vsak dan, razen če ne delaš na kakšnem pc servisu (kakor jaz zdaj poleti :D ). Drugače pa ni bilo težav, grafiko mi je zaznalo in inštalacija ni potekala v 16ih barvah, kot se mi je to zgodilo pri nekem releasu pred več kot letom.

Sistem se je zinštaliral bp, namestil se mi je tudi bootloader, ki mi ob zagonu nudi izbiro med Windows Vista ter prejšnjim operacijskim sistemom, ki sem ga pustil gor.

Potem je šlo vse bolj počasi, dokler nisem namestil gonilnikov za grafiko z nVidiine strani - na srečo je omrežni vmesnik delal takoj. Windowsi so zaznali večino strojne opreme (bluetooth, printer itd.), razen moje TV karte (kar je bilo pričakovati), malo pa sem bil razočaran, ker ni prepoznal zvočne (integrirana). Torej moram poskusiti inštalirati še to, trenutno pa nisem imel časa.

Opazen je tudi poudarek na varnostnih sistemih, Windows vedno vpraša, če lahko požene kakšen program/servis, sprašuje tudi pri sumljivih internetnih straneh (če uporabljami integriran ie7).

Novega start menuja se bomo morali privaditi, na srečo pa so nam pustili možnost uporabe klasičnega (se pravi kot v w95). Za nov start menu bi rekel, da je nekoliko nepregleden, ampak to je bolj subjektivna ocena. Za aero vmesnik sem mislil, da bodo prosojna okna čudno izpadla, a sem bil prijetno presenečen - kljub temu pa še vedno prisegam na čim manj šare, zato sem vklopil tradicionalen izgled (w95). Tu pa naletimo na težavo, da se potem vsi elementi oken ne skladajo lepo z "window appearance".

Vsekakor bo sledilo navajanje na nov explorer, ki se dokaj razlikuje od obstoječega, katerega smo vajeni že več kot 10 let. Sčasoma se novega da navaditi, toda še vedno motijo nekoliko prevelike ikone - je pa res, da je pri mapah vizualno ponazorjeno, kaj se nahaja v njih (mapa je na sliki odprta, ven pa gledajo ikone dokumentov).
Po novem so predogled ter informacije o datoteki prestavljeni na spodnjo stran okna, na levi pa so priljubljeni linki (moram raziskati, kaj se da tu vse še spremeniti, to je pa po defaultu). Adress bar je tudi spremenjen - pri prikazu poti ni več uporabljenih bekslešev, temveč so puščice. Če pritisnemo na mapo v njej, nam jo odpre, kar je zelo dobrodošlo. Ko pa poklikamo vrstico, pa nam dovoli vnos poti preko tipkovnice, se pravi v stilu C:\Windows\

Windows Media Player nam lepo uredi zbirko (če imamo albume urejene tudi na disku, drugače nisem sprobal z razmetanimi datotekami). Uporabniški vmesnik je pa nekoliko smotan, če sem iskren. Programa Windows Photo Album mi ni uspelo pognati, ker se je vedno sesul. Ima pa Windows Vista (različica Ultimate) vgrajen tudi media center aplikacijo.

Nadzorna plošča se zelo razlikuje od trenutne. Vse so nekako "razstavili" in "združili". Ko odpremo Ansicht, se pravi pogled (imam nemške, zato se še malo mučim), nam da na voljo linke do nastavitev za resolucijo, izgled oken, itd. Vsak modul pa ima svoje okno, ki pa je zelo podobno tistemu, ki smo ga vajeni pri zdajšnjih nastavitvah Display.
Če povzamem - večina stvari je integriranih v Explorer.

Bom pa še malo pogledal in še kaj sporočim (ko bo čas).

Keyser Soze ::

Baron 2500+, NF7-s2.0, 768 MB rama in GF6600.

Vse lepo in prav. Vista potegnjena z MS linka, brez BTjev in podobnih zadev. Inštalacija potekala gladko in brez težav. Gonilniki nameščeni vsi (vsaj mislim).

"Vsaj mislim" predvsem zato, ker NIMAM nadzorne plošče. Dobesedno. Imam meni "Nadzorna plošča". Nimam pa potem podmenijev. Nič... Kot da ne bi obstajala. Smešno pa je predvsem to, da zadeva(Vista) deluje brez težav. Sicer počasi, ker ne morem izključiti Aerota oz. prilagodit visto zmogljivostim moje mašine, ampak deluje. Brez sesuvanja z vsemi funkcijami, počasi kot polž.

Ima mogoče še kdo podobne probleme? =/

P.S.: Vse to preko administratorskega računa.

Goldee ::

Barton 2600+, Gigabyte 7n400e, 1gb rama, 6600gt.

Namestitev je trajala še in še (velk minus, pa še poraba diska -> 9Gb??).. Probleme sem imel z zvočno kartico. Namestiti sem moral nove driverje, ker mi pač ni predvajalo zvoka. OS mi je deloval gladko, Aero efekti pač niso nekaj ful posebnega, zato sem jih izklopil in mi je sistem deloval še mal hitreje. Overall performans rating sem imel 3. Učeraj sem Visto vrgel dol, ker sem se je naveličal 8-) Kako naj se sedaj znebim tistega zagonskega menija, ko mi da na voljo, da izberem ali XP ali Visto? Se morem poigrat z autoexec.bat-om? Drgač pa, če potegnem črto - uporablju sem visto en teden, mogoč dva - ocena 2/5. Nič posebnega ni in za moje pojme bom kar ostal na XP-jih, dokler ne bom moral menjat zaradi zastarelosti... Za moje pojme je Vista je le preoblečen XP, s par novimi bonbončki, ki bodo všeč nezahtevnim uporabnikom, katerim so ušeč barve in animacije ne pa dejanska uporabnost in funkcionalnost programa. Lažje je bilo konfigurirati XP-je, kot pa to novo Visto. Upajmo, da bo official release kaj boljša, izboljšana...

muzičar ::

P4 2.8HT na Asus P4C800 z GB ram-a (4x256 DDR400 na DC) in A6600GT TDH

VistaTM Beta2 Build:5384 na WD 40GB

Inštalacija potekala brez zapletov. Trajala je malo pod 30 min kar je zelo dobro (ocena 4/5) glede na OS take zmogljivosti in Beta verzijo. Presenetljivo sem imel takoj wireless mrežo (Netgear WG311v3) medtem ko LAN (3COM Gigabit LOM) ni bil nemeščen -> v device setupu (lep welcome screen kjer si lahko zbiral med večimi možnosti kalibriranja OS) mi je lepo prek neta potegnil dol driverje, prav tako za zvočno (integrirana SoundMAX) -> vse razen wireless mreže je isto v XP tako da to je glede na Beta zelo velik plus za Visto. Aja pa da ne pozabim takoj je prepoznala mojo grafiko -> kljub temu je priporočen update -> najnovejše najdete na nvidia strani.

Multimedia: Winamp deluje BP (uporabljam verzijo 5.24), tudi BSPlayer deluje brez težav, velik plus gre tudi temu da vsi avdio in video kodeki delujejo prav tako na Visti (uporabljam ACE mega codecs pack 6.03). VLC 8.5.0 deluje tudi brez težav, isto velja za mplayer torej zgleda da z multimedio Vista nima težav.

Brskalniki: plus gre IE7 ker ima končno zavihke a še vedno to ni to -> manjka stara opravilna vrstica (kje sploh je -> naprimer find ne najdem). Firefox 1.5 dela super torej tako kot v WinXP. Opero in Netscape moram še preizkusiti.

Varnost: Windows Firewall a dosti boljši od tistega, ki ga že poznamo več si lahko preberete tukaj. Veliki minusi grejo vsem firmam, ki imajo čez firewall-e in anti-virus programe (katerega ni v Visti), ker niso prekoderali svojih app na Vistin raven. Je pa to naredil CA z njegovim eTrust EZ Antivirus-om, ki ga dobimo zastonj za kar eno celo leto (plus dober je). Tako da EZ Antivirus in Windows Firewall opravljata zaenkrat zelo dobro svoje delo. Lepo je videti tudi Windows Defender, ki skrbi da je vista "čista" (brez spyware, adware ipd.). Lepo je videti tudi aplikacijsko zaščito -> za install aplikacij moraš biti administrator (pa še tam moraš potrditi), če pa nisi moraš pa vnesti administratorsko geslo. Torej za varnost je presenetljivo dobro poskrbljeno (sploh ker je to Beta2 verzija). Pravkar sem opazil (tik preden sem postal tole) da Tren Micro dela -> imam licenčen PC-Cillin 14, ki dela (sicer je nekaj bluzil na začetku a sedaj dela). Torej free anti-virus za Visto: avast in eTrust EZ, plačljivi: Trend Micro.

Aplikacije: večina jih deluje tako kot mora -> če ne ti pove Vista da aplikacija ni kompatibilna in poizkuša preko interneta najti rešitev. Edino kar me moti je to da mi nekako ne uspe usposobiti Dev-c++ 4.9.9.2 -> mogoče kdo ve kako? Non-stop mi meče ven build error-je: "C:\Dev-Cpp\Makefile.win [Build Error] [main.o] Error 1 ".

Igrovje: Kot že povedano v drugi temi delujejo ampak je izguba hitrosti kar velika -> Oblivion na XP 1024*786, Bloom lightining, long distance view dela bp - - Na Visti dela na 800*600 z istimi nastavitvami nekako zadovoljivo (sem pa tja v notranjosti malo zaostane).

OPOMBE: Torej medtem ko sem pisal tole sem izgubil zvok -> zakaj? nimam pojma. Sem pa po tem ko sem usposobil spet zadeov prišel do zaključka da je najboljše uporabljat gonila, ki so prišla zraven matičnih plošč še posebej pri Asus platah. Vistina gonila v dostih primerih povzročajo BSOD-je ob shut-down in restart tako da uporabljajte stare XP gonilnike. Je pa potrebno imeti malo potrpljenja -> sicer nisem probal ampak mislim da bi ob takih težavah najlažje opravili s tem da bi v Safe Mode naložili original gonila.

Kar se tiče uporabniškega vmesnika sem zelo zadovoljen -> ubistvu kar presenečen, je zelo lep in nadvse zanimiv edino kar me moti je zahtevnost Aera. Drugače je pa to Beta in bo v končni verziji marsikaj izboljšano. Sploh bodo pa ob prihodu Viste izginili problemi z gonilniki (odvisno od posameznega proizvajalca). In govoriti o slabi uporabnosti in funkcionalnosti OS-ja je bedarija sploh pa če je govora o Beta verziji, ki je kar dobro funkcionalna in uporabna -> samo moraš znati rokovat z njo in imeti potrpljenje. Meni dela vse (no skoraj vse) bp tako da bi lahko že zdaj imel Visto za primarni OS če le nebi imel težav z Dev-c++. Mogoče kdo ve ali Borland dela?

Za konec pa še moje mnenje o celotni zadevi (preden brišete post ali karkoli vas prosim da če vam ni všeč brišete samo tole mnenje -> hvala):
Dosti tega je bilo že videnega v Linuxu tako da za tiste, ki poznamo Linux to ni nekaj povsem novega. To je torej slaba in dobra stvar za M$ -> slaba je ta da je dokazal da Linux je zelo dober OS in da se ga kar malo boji (če ne še kaj več) ... dobra pa seveda v temu da bo s tem Linux potisnila še malo bolj nazaj (sploh če bo za varnost tako dobro poskrbljeno kot kaže sedaj).

Več info. pride še v prihodnjih dneh.

Za vse tiste, ki govorite o preoblečenih XP-jih vas moram žal razočarati, ker Vista ima popolnoma novo jedro in ni v nobenem pogledu preoblečen XP, ker zaradi drugačnega jedra sploh ne more biti in je torej popolnoma drugačna.

nicjasno ::

Goldee: vstavis winxp cd, ga zbootas in gres v recovery console, kjer zazenes komando "fixboot". In zadeva je resena.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

pblaz ::

ja to je čisto res, se mi zdi da je vista grajena na kernelu serverskih windowsov (2k3). glede gui-a pa mislim, da je problem, ker bi microsoft rad bil apple :D (pa jim to nekako ne uspeva)

muzičar ::

Še vedno dela super.

Najdel sem zelo koristno stran. Tukaj najdete vso podprto strojno opremo, tukaj pa podprto programovje -> tedva lista veljata za Build 5324.

Za Beta2 (Build 5384) imate pa tukaj software in tukaj hardware. Na straneh so tudi ostali Build-i (na vrhu strani piše in samo kliknete voila imate compatibility list za vašo verzijo).

Bodite pozorni na Windows Update, ker dostikrat sam najde kak gonilnik samo ga da pod Optional update zato je možnost da niste obveščeni. Primer je recimo za starejše SB karte.

jckb ::

ziv

a mi loh kdo pomaga...
kako dodati visto v domeno???
majo vse ikone in izraze 75% drgacne, pa sploh ne najdem
kje se PC doda v domeno

help v visti na "join domain"
ne vrne nic na temo domene, vrne vse na temo workgroup
na internetu isto, nic

sm zgubu zivce po 2 urah

pa prosim da so navedbe tocne
na prblizn tud jest vem kje bi to mogl bit, pa ni

med instalacijo sm samo uzerja dodal, vse ostalo je sam naredu

vista je v Virtual PC, z eno network kartico
v sluzbenem okolju (testna masina)

res nism pricakoval take je%^ od supertruper OS-a

thanx

jckb ::

ok, sm zdele ugotovu

najdu na internetu
vista basic ne more v domeno

zdej morm sam se ugotovit,
a iz istga razloga ne dela remote desktop

andyrozman ::

AMD X2 3000, 1.5 Gb Rama, itd.

Visto sem instaliral pred nekaj dnevi. Vizualno je prilicno dobra, ce uporabljas kake stare applikacije se vcasih presalta v stari nacin. Vse je bilo super dokler nisem instaliral Winamp-a.

Po restartu se vec nisem mogel startat, ker je winamp instaliral neki driver (za Yahoo media ali nekaj takega). Workarround je da moral ob vsakem startu iti s F8 v boot menu in izklopit check driverjev (ce imas necertificirane gonilnike instalirane je malce tecen).

No ko sem prisel tako dalec sem instaliral Azureus, no in tukaj je bilo potem vec problemov. Vsakic ko mi Azureus zablokira, je treba zbrisat Application Data\Azureus (oz AppData\Roaming...) in zacet znova. Zaenkrat se ugotavljam, kje je problem. Delno je nekje v SWTju, delno pa mogoce tudi v javi, ali pa v Azureusu. Problem je pravzaprav, da se ob ponovnem startu ne pokaze GUI od Azureusa.

No jaz sem Vista sporobal predvsem zaradi 64-bitne podpore, pri cemer se mi zdi da je XP 64 precej boljsi.

Predvsem me moti to non-stop sprasevanje, da lahko kaj naredim (sem ga ze izklopil), in imel sem probleme, da sem kopiral datoteke. Sem administrator user, a vseeno nisem imel pravic, torej sem dodal svojega userja v vecino skupin in sedaj dela se kar dobro...

Ocena... kaj jaz vem, kaki 2/5. Ta security bi trebalo naredit opcionalni ze pri startu, pa treba je poskrbet da bodo vse stare applikacije se vedno delale (recimo java)...

Sicer pa dela precej boljse kot sem pricakoval...

Andy

muzičar ::

Če boš pogledal malo višje v tej temi in opazil moj post z linki do podprtega SW za Visto ti bo delala bp tako kot meni. Celo Oblivion dela z 1.1final patch-om tako kot v WinXP. Resno razmišljam o menjavi primarnega OS že zdaj.

Res ne vem kako vsem ostalim uspe tako slabo. Edino kar meni ne dela je game port na SB Live Value, ki ga tako ali tako ne rabim.

iMark ::

Faza REM v visti....

Ko pritisnem tipko sleep na tipkovnici odda Vista zvok kot je treba, potem pa se mi priža čr ekran, potem pa še ena čudna slika oz. kot bi bila slika razrezana na majhne kose in ti kosi so vodoravno postavlejni "po ekranu". Ta slika se kaže približno 5 sekund, potema pa se računalnik ugasne. Potem ko pa pritisnem gumb za zagon računalnika pa samo utripa lučka na monitorju in se kaže črna slika (kao ni signala). Ker mi ne osatne drugega pritisnem reset tipko in takrat se Vista lepo zažene, čeprav rabi zelo veliko časa (v XP-jih samo 2 - 3 sekunde).

Kej bi lahko blo narobe, da ne more normalno zaspat oz. se prebudit? Ram-a mam 1Gb, grafa je nV GF 6600GT 128Mb ram-a (Gigabyte).

mir_ror ::

meni pa pri inštalaciji ne zazna grafične kartice. Vse skupaj dela pri 4bit. Imam pa Ati radeon 9600 SE

any ideas?

..Pa zanima če je gdo tuki ki je probal instalirat visto preko VMware ?

live messenger contact: fotomitru@gmail.com
IntelQuad9450 3,6Ghz-AsusRampageFormula-nVidia285GTX-8GbGOCZ1066mhz-WDraptor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mir_ror ()

nicjasno ::

Jaz sem, samo ni slo. Nek error je javu. Samo ni povedal kaj je problem. Reku je samo da je napaka med instalacijo in da ne more nadaljevat.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

pblaz ::

super. zdaj sem zadevo dal kot drugi sistem še na laptop (thinkpad t23, 1.13 GHz, 512 mb, 120 Gb, S3 SuperSavage IXC 1014). Torej računalnik mi je ocenil z 1 :D . Drugače mi pričakovano ne deluje aero vmesnik, sem dal na standarni windows (w95 style) in zadeva je občutno hitrejša. Zaznal je vse, le za grafično sem ga moral dati na windows update. Našel je 3comovo wifi kartico, bluetooth, skratka kakšnih hujših težav ni bilo. Zdaj se s tem malo igram, ko se popoldne valjam na vrtu in nimam kaj počet. Openoffice deluje bp, težava pa se je pojavila, ko sem hotel inštalirati ace codecs mega pack. Ne igra filmov.

Premikanje elementov po start menuju je še precej v povojih, pri klasičnemu menuju deluje dosti bolje, a tudi to bo potrebno še izpiliti. Moram še ugotoviti, kje se ukine favorites menu v explorerju in to je to. Integracija control panela je tudi dobra, če odštejemo, da je malo moteča za nekoga, ki je navajen prejšne variante že 10 let. Lepo so uredili vse okoli omrežnih povezav, windows firewall pa lahko preko management konzole dodobra nastavimo (en velik +). Nekoliko je še težav, če imamo nastavljeno expand control panel pri start menuju, ker nekatere elemente vidi kot folderje, čeprav to sploh niso. Premikanje večih izbranih elementov na namizju se je izkazalo kot zelo moteče opravilo. Namesto vseh, se nam pojavi samo ena ikonica in število elementov zraven, tako, da težko zadanemo pozicijo, kamor bi jih radi postavili. Nov način nastavljanja glasnosti tudi ni neumna ideja, lahko pa se še zgodi, da bodo z njo kakšne težave.

Pohvalil bi tudi Windows Photo Album ter orodje za zajem zaslonskih slik (nekaj takega sem potreboval), programi Contacts, Calendar ter Mail pa bodo tudi dobrodošli pri manj zahtevnih uporabnikih. Windows DVD Makerja še nisem preizkusil (pa ga tudi ne mislim), zato pa me zanima, kako deluje collaboration.

Mediacenter je poraz na polni črti (moje čisto osebno mnenje), media player pa je tudi bolj bogi (preveč kiča in premalo glasbe ;) ). Spremenili so tudi uporabniške vmesnike mnogih programov, ki so se kar dolgo obdržali (naprimer solitaire in minesweeper so bili enaki od windows 3.0, sound recorder je bil takšen že v wfw 3.11, ali pa nt, nism zdej zihr). Bom pa še malo pogledal, zdaj so počitnice in imam cajt 8-)

Se mi pa poraja vprašanje, ali je obstaja možnost uporabe w2k načina prijave (kje se ukine welcome screen in fast user switching). :)

iMark ::

No jst se pa lahko zdej poslovim od Viste (bete) :(
0 days left to activate. Click here to activate Windows now. Change product key. :P :'(

A ko bo Vista končana, bo takoj tudi na slovenskem tržišču (v slovenščini)?
Kako se pa okna obrača?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iMark ()

;-) ::

a ta Vista se kr zlovda legalno z neta (poizkusno=?)

kok bo pa kaj stala ko pride ven?

dajte mi link please da še jaz probam:D

pblaz ::

ja, na ms strani

OrlyTM ::

a mors met prazno particijo ze prpravleno, al zna sam narest particijo po svoje ...

mam namrec plac sam na istem disku kjer je ze WinXP, pa ni narjene particije ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

iMark ::

Mene še zmiri zani nekej, če sploh kdo kej ve odgovre na nekaj vprašanj.

Kaj je zdej s to beto, jst sm si jo naložu pol pa po 20 dneh (al nevem kok) ne morem več pridit v Visto. Da jo moram pač aktivirat. A vi ste jo aktivirali po 20 dneh? Al ste lpo formatirali. Al jo morm sam jst aktivirat :D

Kko se pa okna obrača, tko da je postrani.
A ko bo Vista končana, bo takoj tudi na slovenskem tržišču (v slovenščini)?
Pa tko približno se že kej ve ceno oz. cene.

muzičar ::

Aktiviraš jo in dobiš svoj s/n. Potem jo lahko uporabljaš kot se ti ljubi. V SLO ne bo Vista takoj bo pa najbrž kmal pršu Slo pack kot je bil za XP. Cena bo verjetno ista kot je bila za XP-je ko so ven prišli.

iMark ::

A za to aktivacijo morš kej olajšat denarnico? Kaj pa je s/n :P ?
In kolko so bli XP-ji kdr so pršli vn :D? Jst sam vem da so zdej okol 20k:)

r5r ::

V SLO ne bo Vista takoj...

Seveda bo, vendar le ameriška verzija - English (US) (za doplačilo). Potem bo prišel še prevod v slovenščino.

Večina prodajalcev bo raje ponudila slovenske XP kot ameriško Visto.
And it makes me wonder.

muzičar ::

Takrat ko bo pri njih na policah je pri nas še nebo.

s/n -> serial number. Aktivacija je popolnoma brezplačna saj je to Beta2 verzija -> ni končna.

iMark ::

A se pravi da jst lohk pokličem na slo microsoft pa jim povem ID pa oni meni drugo pa to je to al kej.
Tle sm neki dobiw na njihovi strani sej morm tko naredit ne če hočem aktivirat, sicer je to za XP-je KLIK.

pblaz ::

ma v system properties klikn activate in ne kompliciri

mtosev ::

Kaj Microsoftu se je urtgalo al kaj? Na Visti imam 1001 problem. Od frezzov, potem restartov, neke črte gledam preden pridem do namizja, 1000 in 1 problem mam z visto. Če mislijo taki Windows dat ven z tolkimi napakami se njim slabo piše. Z eno besedo sn: razočaran. Pa da nepozabim na dolgiiiiiiiiiiiii booooot na P4 3.20E 1GB RAMA. ;((
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

klemen22 ::

Kaj Microsoftu se je urtgalo al kaj? Na Visti imam 1001 problem. Od frezzov, potem restartov, neke črte gledam preden pridem do namizja, 1000 in 1 problem mam z visto.

Pa to je BETA verzija, ne final. Jasno je da je v BETI bugov še pa še. Počakaj da pride final in boš potem lahko sodil kaj je dobro in kaj ne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

pblaz ::

zanimivo :D očitno, odvisno od sistema. meni dela še kar v redu, vsake toliko se kak program sesuje, ampak resetirat mi ni treba. črte se pojavljajo tudi meni in boot je izjemen (lahko si grem po kavo). :D Barton 2500+, 1Gb, NF7-S

iMark ::

Še nikol nsim mew kšnega problema, razn enkrt k mi je zmrznu in pol se ni odtalil pow ure :D(sam se ne čudm da je zmrznu, saj kar sm delu...)

mtosev ::

Drugače je zanimivo da niso navoljo vista chipset drvji za 875P.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

OrlyTM ::

men zadeva dela kul ... po zacetnih tezavah z gonilnikom za SB Audigy (oni iz pagea, ki je kao za Visto, ne dela, oni, za XP pa normalno :D ) mi je zlaufal ves hardware kar ga mam. Edin sit do zdej je, da mi noce instalirat Totalcmdja ;(( ampak, bom vsaj bolj preizkusu explorer, ce je kej doteran ... prvi filing je mal boljsi, ampak se vedno to ni totalcmd :D

Aja ... pa kr dost masina sopiha, da zene vse skup ja ... precej bolj kot winXP ... ampak vseen kr laufa :)

masina: p4 2.8, 2gb ram, 6600gt ...

Internet Explorer je tut kr fajn improved, sam mam full filing, da me bo zvleklo nazaj na firefox ... kaj pa vem, it growed on me :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

AndrewSmith ::

Meni tudi dela za zdaj brez problemov
in sesuvanj.
Boota tudi hitro kot v XP-jih,nic vec:\
No...v dveh dneh niti nisem mel casa
kaj prevec testirat.
Bomo se vidli:D
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Keyser Soze ::

Samo, ful smešno. :\

Praktično identične mašine, pa takšna razlika. Boot na mojem računalu(kofiguracija malo višje) je malenkost daljši od XPejev. Minuto, malenkost dlje.

Drugače pa čisto vse dela brez sesuvanja, brez errorjev. ??? Čudno... Ampak mi je čisto všeč to.

Ne maram le tega, da še vedno nimam nadzorne plošče. :D Morda se pa ravno zato ne sesuva zadeva.

;-) ::

"Boot na mojem računalu(kofiguracija malo višje) je malenkost daljši od XPejev. Minuto, malenkost dlje."

minuta in še malo je tebi MALO več od Xp-jev??? XP se mi zežene v 23 ali 24. sekundah, tak da je to kr dost če je preko minute. Zgleda da še lep čas nebom naložu viste, drgač bom pa najprej piratsko probal šele potem kupil.

Sumo ::

Kolikokrat na dan pa vi rebootate vaš PC, da vam je boot time tako pomemben?

drola ::

Jaz sem poskusil namestiti Win Vista. Namestitev (čeprav je dolga) poteka gladko, pridem do prijave v sistem in vpišem svoje geslo, potem pa se naj bi začelo nalagati namizje, ampak jaz vidim samo kup sivih trikotnikov. V varnem načinu pa je vse OK. Kakšen namig, kje se bi lahko zataknilo?

Konfiguracija je v podpisu.
https://drola.si

;-) ::

"Kolikokrat na dan pa vi rebootate vaš PC, da vam je boot time tako pomemben?"

povprečno ga 1x na mesec ali man, sam, ko kam gremza dle časa ga ugasnem...amm ja je mi zelo pomembno kako dolgo mi nalaga winse, so časi ko ga moraš večkrat zaporedoma, takrat ne mislim čakat 1 minuti in dlje

mtosev ::

Performance celega PCja je 3. LOL or cry? :\ P4 3.20E, 1g rama, x800 xt pe, 160diska,.....


Saj niso normalni
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

BendeR ::

Sprijazni se. Malega maš. >:D

P.S. Za Visto je še 5.743 odprtih bug reportov in vsak dan pride enih 20 poleg. Ampak Microsoft jih počasi fixa. Le 250 je še starejših od 2 mesecev. Največji odziv je bil z buildom 5270 (700 javljenh bugov v 2 dneh). Več jih najdejo, majn jih ostane v final. :D

OrlyTM ::

a je ze komu ratal totalcmd zalaufat?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

bluefish ::

imam manjši problem po installu.
Po koncu instalacije na sekundarni disk se Vista zažene. Ob drugem zagonu računalnika pa mi ne pokaže menija preko katerega bi lahko dostopal v Visto, ampak avtomatsko skoči v Win XP, ki je na primarnem disku. Ne pomaga niti F8, tam je samo Win XP.
Torej, kako naj jo zaženem.

P.S.:
Drugače pa je stvar kar zanimiva. Brezžično omrežje je bilo vzpostavljeno takoj, brez kakršnekoli namestitve driverjev,... Je pa stvar požrešna.

bluefish ::

anyone?

iMark ::

Se opraičujem sam jst še zmiri ne rzumem kko aktivirat, mislem je ne morem.... nevem al sm tak noob al pa...:D
Če hočem aktivirat mi napiše to kar vidite na sliki 4:

slika 1, slika 2, slika 3, slika 4 in kej nje dobim product key :\ proval sm že na tisoče ključev ampak noben ni pravi
A vi jo lahko aktivirate tako kot je prikazano na tem linku KLIK?

bluefish ::

ali si product key zgeneriral ali si uporabil tistega, ki so ti ga poslali na mail?

iMark ::

: S Visto sm pobral na MS-jevi strani in sicer tukaj KLIK ...ne vem, za nnoben mail me ni vprašalo.

bluefish ::

ker jaz sem na e-mail dobil product key.

M-XXXX ::

Performance celega PCja je 3. LOL or cry? :\ P4 3.20E, 1g rama, x800 xt pe, 160diska,.....

To je pa res mal cudn. Jst mam podobn sitem (isti proc. ista grafa, 2gb rama, sm mam za particijo za visto namenjen sm 40gb pa mam dobro 4 oceno)

iMark ::

blueFish a si jo iz te strani pobral dol? Kej morm nrdit da mi pošlejo mail :)?
««
«
1 / 79
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
16612343 (8575) Icematxyz
»

Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12314136 (8857) Lawler_
»

Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10813048 (8526) Tr0n
»

Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15810304 (6774) ___
»

vista ali xp

Oddelek: Operacijski sistemi
192519 (2104) IVo

Več podobnih tem