» »

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Izi ::

Težko je primerjati Oblivion in Gothic, še posebno, ker Gothic 3 še nismo videli.

Oblivion nudi precej več svobode, kot Gothic in ravno to je problem, da enim ni tako všeč.
Če ju primerjamo, je Gothic proti Oblivionu precej bolj linearen.
Tako kot v Morrowindu lahko tudi v Oblivionu cel teden igraš brez, da bi se sploh lotil glavne zgodbe. V Oblivionu je vsak stranski Quest svoja zaključena zgodba in teh je hudo veliko. Ozemlje pa je vsaj 20x večje kot v Gothicu.
V Gothicu pa moraš samo slediti tisti glavni zgodbi in vse končaš v tedno dni. Stranski questi v Gothicu pa so dokaj nezanimivi, saj moraš samo narediti neku uslugo za nekoga, zgodbe pa tu ni nobene.

Obe sta sicer odlični igri ampak Gothic bo všeč predvsem začetnikom v RPG, medtem ko je Oblivion za bolj zrele RPG igralce, saj je za občasne RPG igralce pretežka in prezapletena.
Se pa po novem v Oblivionu ne moreš nikakor izgubiti pri kakšnem Questu, ker sedaj samo izbereš kateri Quest bi rad nadaljeval in ti takoj pokaže puščico, v katero smer moraš iti, da boš lahko nadaljeval zgodbo. Ta sistem je daleč najboljši do sedaj.
Odlične so tudi male miselne igre z katerimi opravljaš določene stvari, naprimer prepričevanje ljudi, da ti bolj zaupajo. Dokaj zahtevno.
Vse je precej logično in odvisno samo od tebe in tvoje taktike in ni vse odvisno od sreče pri metanju kocke in od tvojih statistik kot pri Gothicu.

Grafično pa je Oblivion daleč najlepša igra dosedaj.
Če daste vse na minimum bo izgledala isto kot Morrowind in bo tekla tudi na najpočasnejših računalih.
Če pa imate hudo računalo (kot jaz >:D ) pa lahko čisto vse nastavite na maximum in igra postane nekaj najlepšega dosedaj.
Tako obsežnih travnikov in gozdov do sedaj še nisem videl in prav vsaka travica valovi po svoje in travniki se vlečejo dokler ti nese pogled.
Zdi se mi, da je različnega talnega rastlinja v gozdovih celo preveč, saj se zgodi, da sploh ne opaziš zveri, ki se plazi proti tebi zaradi trave, ki ti sega tudi do vratu in neprenehoma vse valovi v vetru.
Tako, da je treba vsake toliko časa splezati na kakšno skalo in se malo razgledati naokoli.
Da se bliža sovražnik ponavadi opaziš šele ko se nenadoma utiša muzika, ki igra v ozadju in tedaj je jasno, da se ti ne obeta nič dobrega, saj te je napadalec že opazil in se ti približuje... :D
Sovražnikov je malo, so pa vsi precej dostojni nasprotniki in vsak boj lahko traja tudi minuto ali več, če seveda prej ne umreš.
V boju lahko zmagaš tudi z precej slabimi statistikami, če uporabiš taktiko, se odmikaš, napadaš in uporabljaš blokado in vse tri različne udarce (navadni udarec, dvojni zaporedni udarec in posebno hud udarec, ki vzame nekaj več časa, da se pripravi. Seveda tak boj traja tudi par minut. Čez teden dni opravite z isto zverjo z enim udarcem >:D
NPCji pa tudi živijo svoje celodnevno življenje in opravljajo dnevne obveznosti, kot normalni ljudje. Pri enem Questu sem moral zasledovati nekaj različnih ljudi čez cel dan, da sem ugotovil ali se ukvarjajo z nečim nezakonitim in moram reči, da ni bilo preveč dolgočasno, saj stalno hodijo naokoli po opravkih in opravljajo cel kup različnih reči in vsakega drugega NPCja, ki ga srečajo ogovorijo in se zapletejo v zanimiv razgovor ...
Občutek je, da se vse dogaja tudi brez tebe in za večino stranskih Questov izveš samo iz razgovorov med NPCji in če poslušaš trenutne govorice, ki se širijo po mestu.
Tako lahko slišiš, da nekdo vara svojo ženo, neka ženska načrtuje umor svojega moža, v mestu se je pojavil lovec na vampirje, neki trgovec prodaja sumljivo robo po prenizkih cenah, nekoga je okradel zlobni stražnik sredi mesta pa si ga sedaj ne upa prijaviti, ker mu ne bi nihče verjel,... To si moraš zapomniti in kasneje greš lahko do dotične osebe, ki jo moraš ponavadi še prepričati, da ti zaupa svoje težave in nato se lahko po svoje vmešaš v zgodbo. Vedno lahko pomagaš eni ali drugi strani in zgodba je ponavadi bolj zapletena kot se zdi na prvi pogled.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

rovtarček ::

Izi, točn tko, vsaj en ko ve kva je FRP, ne pa Ghotic, ko je beda od bede.

Good Guy ::

men je gothic veliko bolj všeč kot pa morrowind, pa gothic še zdaleč ni beda. če tebi ni všeč to še en pomeni, da je bedna!!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Rotaidal ::

SAyya če nisi igral Gothica bodi raje tiho!! Gothic 1 je bla najbolje ocenjena igra FRP doslej!!! Razen obliciona zdaj :D :D Če ne verjameš poglej v PC gamer!! 93% Gothic 3 pa bo tak trgal gate!

tsatthoggua ::

Kaj bo in kaj ne bo trgal gate bomo še videli :D

Lahko samo rečem, da mi je bil Morrowind "prezakompliciran" in mu zato niti nisem dal možnosti, medtem ko je bil Gothic 2 po zapletenosti Tetris proti MW. Po domače povedan sem se usrou zarad vseh možnosti ki jih imaš. Oblivion reši moj največji problem - dialog z NPC. Medtem ko sem mel v MW desetminutno klikanje in hitro skeniranje kaj sem že videl in kaj ne je v Oblivion veliko manj možnosti glede pogovorov in je v glavnem povezan z tem kaj je smiselno vprašat določeno osebo.
Grafično je igra zelo požrešna tako da jo na 2G proc, 1G ram in 9800 pro igram na 800x600 medium da pridem do nekako spodobnih frejmov. Vseeno pa igra lepo zgleda čeprav nimam vklopljenih nekaterih bombončkov ki jih ponuja.

Zaenkrat še nisem daleč saj se še potikam po prvem mestu in raziskujem okolico, vendar so prvi vtisi fenomenalni. Čista desetka za moje pojme.

Imam pa recimo vprašanje glede nakupa hiše. V prvem mestu je možnost nakupa hiše na pomolu, vendar mi je to nekam sumljiva okolica :D Jo je kdo že nabavil in lahko potrdi da nobena stvar, ki jo je pustil tam ni bila ukradena? Ker da nosim sabo vse možne aparature za alkemijo, 200 rož, 200 kristalov in še in še je rahlo preveč zame. Za zanesliv storage ni panike plačat samo nebi pa rad po 20 urah igranja opazil da kaka kritična stvar manjka.

Izi ::

Da ne bo pomote, Gothic je ravno tako odlična serija, ampak po mojem skromnem mnenju je The Elder Scrolls boljša. Razloge sem opisal zgoraj. Bolj padeš notri :D
Sicer je pa Oblivion že četrta igra iz serije The Elder Scrolls. Iz Gothic serije smo videli do sedaj samo dva in od zadnje je že kar nekaj let, čeprav je v Angleščini izšla šele pred kratkim.
Tretji Gothic zna biti boljši kot Oblivion, bomo videli. Vsekakor bo obvezen nakup.
Z Gothicom zna biti isti problem kot do sedaj, ker je to Nemška igra in v Angleščini izzide ponavadi šele kakšno leto kasneje od nemškega originala.
Poznam celo nekaj ljudi, ki so se šli učiti Nemško samo zaradi Gothica 2, ker na začetku sploh niso nameravali izdati Angleške verzije :D

tsatthoggua, sem kupil hišo v prvem mestu v najrevnejši četrti, ki jo omenjaš za 2000 cekinov. Vendar sem dobil samo prazno hišo ;(( . Nato moraš še nakupiti pohištvo, da lahko sploh kam kaj shraniš. Za to potrebuješ še kakšnih 1000 cekinov.
Najprej sem bil tudi sam v skrbeh, da mi ne bodo vlomili v hišo, še posebno, ker se na tistem konci zbirajo pripadniki ceha tatov.
Nato sem se včlanil med tatove :D in izvedel, da je tatovom dovoljeno krasti samo v najpremožnejšem delu mesta, drugače te takoj vržejo iz ceha.
Zato ne skrbi, tvoje premoženje lahko brez skrbi pustiš v svoji hiši, saj se v njo sploh ne da vlomiti ampak jo lahko odkleneš samo z ključem, ki ga imaš samo ti.

Če ti manjka denarja svetujem, da se začneš ukvarjati z Alkimijo. Kupuj in nabiraj razno razne rožice in izdeluj napitke. Tako se pomoje najhitreje zasluži.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

rovtarček ::

Lej, za mene spil, ki ga obrneš v 2 dneh, povsem linearen, pa naj bo še kako dobra zgodba ali kej podobnega, ni FPR.

p.s.
Pol Ghotic 2, ko je kao mega FPR, se konča, ko dobiš en spell, divine al holy neki, ko ubije vse, nč več ne rabiš delat
p.p.s.
če začeš kradit, pol maš denarja ko pečka, greš okradit shop ali kej podobnega.

Zgodovina sprememb…

Rotaidal ::

Valda si lahko Gothic preobrnil v 2 dneh če si si pomagal z pomagalnikom! In v 2 dneh ni mogoče preobrnit!! Kaj šele ko jo prvič igraš! Jaz sem za enko rabil kak mesec, ti pa mi tu govoriš 2 dni!>:D Je pa res da je Gothic v primerjavi z elder scroll serijo res bol linearen! Ker sem igral vse dele! Vendar z Gothicom 3 napovedujejo povsem nelinearno igranje!!!

rovtarček ::

Ghotic 2 si obrnil v 2 dneh.

Izi ::

Hja, to koliko dni rabiš je zelo relativna stvar.
Lahko igraš 2 uri na dan ali pa 24 ur na dan.
Zato je bolj pomembno koliko ur igraš ne pa dni.

Če se ne motim sem za Gothic 2 skupaj z razširitvijo rabil 72 ur.
Naj omenim še, da je rezširitev za Gothic 2 imenovana "The Night of the Raven" vzdušno precej boljša kot sam Gothic 2
Igral sem povprečno 3 ure na dan se pravi, da sem rabil 24 dni.
Če bil bil obseden, kakor nekateri očitno so, potem bi lahko teh 72 ur spravil v 3 dni.

Torej če bi jedel samo sendviče kar med igranjem in nebi šel nič spat, potrebo pa bi opravljal na kahlo ob računalniku >:D potem bi lahko Gothic 2 verjetno res končal v dveh dneh.
Samo kakšnega posebnega užitka ob tem verjetno ne bi imel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

frudi ::

Ghotic 2 si obrnil v 2 dneh.

so fucking what? morrowind se je dalo obrnit v enem dnevu komot. ko si enkrat zakapiral sistem, si bil po par urah igranja bog :\.
in potem si svojo božansko naravo moral dokazovati nekim kmetavzarjem v razpadajočih kolibah, tako da si jim šel kupit 3 srajce... uuu, zdaj pa verjamem da si od boga poslan in ti dajem blagoslov :D
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

rovtarček ::

Ej, kolega je spilal 2 dni ghotic, brez rešitve, brez cheasanja, rešil večino misij, tak kot pač igraš FRP.
Sej Morrowind/Oblivion se da obrnat v enem dnevu, samo pri obeh špilih, men glavna zgodba pomeni manj kot nič, jst zdele igram Oblivion že kr neki časa, mam že 3 atribute 100, torej max, v 3 sem že master, 100 takiso, in še 1. misije od zgodbe nisem naredil, še nisem oddal Amuleta, ker me prov boli kurac.

Jst osebno Ghotica ne 1 ne 2 del nisem mogel igrat, ker je bedn špil, trudil sem se, samo raj igram streljačino, kot pa povsem linearen FPR.

Izi ::

Rekord za končanje Morrowinda od začetka ko se pojaviš na ladji pa do zaključne animacije je nekaj manj kot 8 minut :D
Na internetu je film in podroben opis kako se to naredi.
Če se ne motim je treba najti tiste škornje za hitrost 200 in kupiti ene par napitkov za letanje, nekaj teleportov in že je vsega konec.
In kakšen smisel ima vse to?

>>Ej, kolega je spilal 2 dni ghotic, brez rešitve, brez cheasanja...
In ti si stal zraven 2 dni, da to lahko potrdiš? >:D
Ali si mogoče pomislil, da se ta tvoj kelega samo hvali? Ne, to pa že ni mogoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

tsatthoggua ::

Izi hvala za hitri odgovor. Zakon, zdej se bom lahko rešil pol svojega inventorija.... manjka mi samo še kakega jurja pa bom lastnik bajte na obali lol.

Glede alkemije pa itak. Začel še enkrat od začetka igrat ker sem popolnoma pozabil na ta dokaj pomemben del igre. To sem opazil šele pri level 12 ko sem samo pri enem fightu porabil polovico težko nabranih napojev. Zdaj pridno buildam vse stvari ki so mi na voljo, vendar je to res taka igra, da ti nikoli ni vse jasno in zmeraj vidiš da bi nekal lahko bolje delal.

rovtarček ::

izi, nima smisla zakaj bi se lagal, mi nismo taka druščina, da bi tekmoval kdo prej konča, jst sem mu zrihtal špil, torej vem kdaj ga je dobil, in tud vem kdaj ga je končal in mu jst brez dvoma verjamem.

R33D3M33R ::

Izi: lepo si spisal primerjavo. Ravno to me je zanimalo. Sam sem pristaš čim enostavnejšega igranja FRPjev. Ne maram tone teksta, ker ga je precejšnja muka brati na zaslonu in utruja oči.
Mogoče mi je ravno zato bil Gothic boljši kot Morrowind, kjer sem obupal že nekje na začetku, ko nisem mogel nikakor ne ubiti neke dokaj švohtne kreature, ko sem se zgubljal med tekstom itd. :\


Izi: Če bil bil obseden, kakor nekateri očitno so, potem bi lahko teh 72 ur spravil v 3 dni.

Hehe, no jaz sem bil eden izmed takih obsedencev, ki sem igral skoraj neprestano. Raziskal vsak kot pokrajine -> pri FRPju mi je bistveno raziskovanje!, pobil nešteto kreatur, rešil še celo tono stranskih questov in naredil igro v se mi zdi 40+ urah -> se ne spomnim več točno.

Če na kratko povzamem me je Gothic precej bolj pritegnil kot Morrowind.
Zato me zanima kako je sedaj s tem Oblivionom.

Sedaj sem si ogledal par trailerjev in moram reči da so hudi.
Grafika je tako ali tako "napumpana" s tisočerimi bonbončki in me je prav strah kako bom igral na moji mašini. Upam da se bo dala večina izklopiti.
Gameplay zgleda odličen. Predvsem mi je všeč tretjeosebni pogled, ker se mi zdi tepežkanje v takem načinu lažje. Nekdo je napisal, da je ta pogled še vedno malo lesen. Upam da se bom navadil nanj.

Ko bom pa malo igral igro bom pa podal svoj vtis.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

mojsterleo ::

Tudi Fallout 2 se je dalo končati v kakih 10 minutah pa je ena naj RPG iger sploh.

Razerzone ::

ogromna je ta oblivion:D

]Fusion[ ::

Kaj mi lahko kdo pove kak si lahko nafilam "soul gem" in ga pozneje uporabim na kakem enchanted orožju? Nekaj sem sklepal da moram ujet "soul" samo mi to tudi nič ne pove :P
Pa če mate kako pametno stran z FAQ?

P.S.: Špil je zakon :D

LP
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

rovtarček ::

maš spell soul trapment al neki podobnega, začaraš na eno creaturo, lahko tud summon, jst to naredim ko je kreatura že bol prot konc z življenjem in pol jo sam še ubiješ.

Saladin ::

Pravkar zbiram artefakte za zbiralca Umbacana pa me zanima, kaj misli s tem, če najdem vse, da mi bo podvojil plačo:
-Mu moram prinesti vseh 10 naenkrat, da bom dobil dvojno vrednost za njih?
-ali mu lahko nosim vsako posamezno in bom ob zadnji dobil nek bonus?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

]Fusion[ ::

mogoče ve kdo kje bi najdo spell "soul trapment", iščem pa ne najdem :'(
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Saladin ::

Preveri vse Mage Guilde - Običajno so vsi spelli tam na voljo
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Mavrik ::

V manualu, ki si ga dobil poleg igre, poglej pod kero magic šolo spada in keri mage guild ima prek to magic šolo.
The truth is rarely pure and never simple.

]Fusion[ ::

ja v manual... :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Poldy ::

No po dolgem času sem se odločil, da bi se tudi jaz spet igral... pa sem takoj naletel na oviro - kaj za boga delam narobe, da ne napredujem v level2? Mogoče sem že prestar, pa ne dojemam :D

rovtarček ::

napreduješ v levelih, tako da boostaš tvoje major skile, dejansko maš tle ne kup abusov in lahko narediš lvl 30 lik v 3 urah.
Recimo će si mag, lahko ilusion boostaš tako da skoz castaš light spell, alternation tako da castaš v eno skrinjo ali vrata unlock very easy lock, restoration pač castaš skoz heal minor wounds ipd.

Poldy ::

Ja saj, unih mayor skill sm si povišov skor vse že na 45, pa nič. Una črtica k ti kaže kolk je do next level je čist rdeča, a se nč ne naredi. A sem kaj izpustil?

Izi ::

RTFM! >:D
Če niste igrali Morrowinda potem brez Manuala nimate kaj početi v Oblivionu.
Kar nekaj stvari je, ki jih je nujno treba prebrati, drugače bo igranje precej težavno.
Manual ima samo 26 strani in vse je razloženo kratko in jedrnato.
Če ga prebereš preden se lotiš igranja ti bo takoj vse jasno.

Če pa ste igro nabavili v cvetličarni potem tam pobrskajte še za Manualom v PDF formatu. Sigurno ga imajo.


Fusion, Soul Trap spada v Magično šolo Mysticizma. Najdi, kdo ima čez Misticizem in tam boš lahko nabavil dotični urok.
Uroke prodajajo v vsakem Guildu, v vsaki mestni cerkvi in na magični akademiji, tudi če še nisi sprejet vanjo. Ko te bodo sprejeli na akademijo pa boš lahko sam sestavljal svoje uroke.

Pišuka Poldi :D , izgleda si res malo zakrnel. Spat moraš iti in potem se ti bo dvignil level.
Ti moraš samo 10 krat napredovati v katerikoli izmed tvojih pomembnejših veščin in potem boš dobil obvestilo, da moraš iti spat in level se ti bo dvignil za eno stopnjo in ob tem še lahko po lastni izbiri dvigneš 3 tvoje attribute. Če med napredovanjem napreduješ v svojim manj pomembih veščinah pa boš pri dvigovanju attributov ob menjavi levela dobil bonusne točke.
V resnici ni toliko zapleteno kot se sliši ampak prebrati moraš Manual pa ti bo takoj vse jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Thagirion ::

Malo se moreš spočit :\ za par ur zaspi pa bi ti moral level it gor :)

R33D3M33R ::

Ok, s igranjem sem pričel in naj povem, da me je špil navdušil kot še redkokateri do sedaj.

Na sistemu s AXP1800+,R9500Pro in 768 RAM sem imel velike težave s igranjem na dostojnem frameratu in še zdaj jih imam, ampak sem nekako uspel zvišati FPSje tako da sem izklopil vse kar je možno in dal one sliderje na skorajšnji minimum -> je zelo težko tako igrati, ker ne vidiš daleč.
Že vidim, da PCji izgubljajo smisel kot igričarska platforma in bo treba enostavno preiti na konzolo, ker je precej cenejša zadeva :\ .

Igra je točno taka kot sem hotel. Ni zakomplicirana in nabasana s tonami teksta in izbir, ampak je tega točno prava mera. POkrajina je neverjetno ogromna in za potovanje priporočam konja :)), ki ga pa lahko dobite zastonj z napredovanjem po glavnem questu.

Bojevanje v tretje-osebnem načinu res nekako ni najbolje, ker pač igra ni narejena tako, ampak prvoosebno bojevanje popolnoma zadostuje.

Raziskovati je enostavno noro. V divjini je namreč toliko jam in starih razvalin, da je pravi užitek iskati razne artefakte po njih. Pogosto se zgodi, da odkrijete tudi kaki stranski quest.

Razočaral me je manjk hudih monstrumov, ki bi bili raztreseni po pokrajini. Mogoče še nisem odkril pravih krajev, ampak volkovi, podgane in neki impi enostavno niso neki resni nasprotniki :\ .
Pogrešam gothic like nadmočne raptorje in varge zaradi katerih si se bal iti v gozd ponoči, ker so se klatili v skupinah in si proti njim kot novinec imel bore malo možnosti.

Svet Obliviona je prav strašljiv in spominja na doom.

Torej na kratko sem malo razočaran zaradi grafične zahtevnosti in hkrati neverjetno navdušen nad samo igro.
Razvijalci Gothic III bodo morali pošteno pljuniti v roke, da bodo lahko izdali konkurenčno igro.

Sicer pa se da brez manuala čisto komot igrati igro. Ne vem kje bi ga sploh rabil. Informacij je po mojem dovolj, da lahko nekdo, ki Morrowinda povohal ni igro obrne.

Drugače me pa nekaj zanima. Eno noč sem prespal v neki jami -> ja, škrt sem in nočem dati 10 zlatnikov za posteljo pa me je ugriznil vampir :( .
Opazil sem, da mi sonce sicer ne škodi in da imam zanimive dodatne moči, kot temporarni nigth vision, ampak me vseeno zanima če je to slabo za potek igre.
Kolikor se mi zdi, bom sedaj moral ubijati ljudi in jim piti kri, da bom preživel ali kako? :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Poldy ::

Če boš pil kri, ti sonce ne bo škodovalo, izgubil boš pa te dodatne moči. Hudih monstrumov nisi srečal zato, ker je igra tako bedna da so vsi enakega levela kot ti...

aja, hvala za nasvet, sem že level 2. No sedaj me je pa minilo da bi še igral :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

rovtarček ::

Ubistvu je mene spil po prvih urah navdušenja postavil na realna tla, prov bedn rata, po tem ko si lvl30. Vse lepo in prav, res velika pokrajina, ogromno nekih razvalin, jam ipd, veliko svobode, samo tle se pa konča. Sem prehodil velik, preiskal velik fortov in jam, naredil zelo veliko questov, moja groba ocena 90% vseh, končal areno, thiefs guild, mage guild, fighters guild, Brotherhood, pa morem rečt, da so konci prov bedni in čist glih. Ena večjih zamer gre temu, da ni nobenih pametnih nagrad, nobenih pametnih itemov, nobenih pametnih sovražnikov. Konstansno srečuješ 10 različnih in to je to. Itemi ki jih dobivaš so več ali manj reinkarnacije že videnega.
Sovražniki gainajo lvl s tabo, torej napredovanje v levelih ne pomeni skor nič. Ena večjih zamer gre temu, da iteme in spele, ki jih dobivaš kot nagrade za rešene queste so pogojeni s tem kak lvl si.
Npr, če dobiš Necromancer Amulet pri lvl 10 bo bistveno slabši, kot če ga dobiš pri lvl 20, kr velik itemov je takih. Isto je s speli, ko napreduješ v mage guildu, dobiš spel Wizard's Fury, zelo velika razlika ali ga dobiš pri lvl 10 ali lvl 20, men je to tok bedno, da ne more bit bolj.

Spoiler!!!







po končanju vseh omenjenih guildov, ko fentaš zadnjega v mage guildu, kao boga, dobiš samo eno bedno palco, nč od nč, da ne govorim da pri thiefs ne dobiš prov en kurc nč, pri Brotherhood, pred čistko, še dobiš ene par dobrih itemov, pol se pa sam konča, in tud na konc jst za sebe nisem nič našel.

Od vseh končanih questov, kaj mam na seb, palco, ko si jo narediš sam v mage guildu, 3/4 armorja mi predstavlja svoji enchantani itemi, ki so ubistvu prov bogi, ampak še vedno boljš kot sem dobil. Za maga ni enih rokavic, ene čelade, enih patik, nč. Robe mam gor Conjurer, ko ga spet dobiš v sklopu mage guild misij. Če to ni patetično za nek najboljši FRP, pol res ne vem. Edin pameten item za maga je Nercomancer Amulet, ki ga pa seveda moreš vrnat in od tam naprej zgine, to me je tak razfukal, da sem si ga conjural kr sam.

Po vsej razočaranosti nad tem, sem malo prebiral forume o špilu in ugotovil da niti nisem kej dost zgrešil, dejansko res ni nekih pametnih itemov, ubistvu, posebej za Maga. Kar se tiče sovražnikov, sem se že srečal z kao 2 najmočnešjimi sovragi v igri, ena izmed teh je tudi Umbra, ki nosi najmočnejši meč v igri, in je prov patetična.
Špil ima milijon bugov, tak da vsakemu ko si želi špil igrat, priporočam da počaka na kak pameten popravek, ker je prov bedast na treutke.
V špilu je ene 10 prov hudih game brakerjev, ki so prov ekvivalentni god mode. Eden bolj očitnih je če maš Chameleon 100% ali več, dejansko te nobeden sovražnik ne bo niti pipnil. Invisiblility je takisto premočen.

Moje mnenje je tako, da ima špil velik potencial da bi posal legendaren in vsakega ljubitelja tovrstnih špilov 100% pritegne na začetku, samo pri men je pa na tem tud končal.

Rotaidal ::

LOL, za kaj pa potem igraš Maga, če ti je bedn? Men je špil ful legendarn, pa sem preobrnil Morrowin in Gothic oba dela. In mi je ta dosti boljši, pa ne zaradi grafike!:D

tsatthoggua ::

Tud jest sem rahlo razočaran nad njihovo zamislijo, da se vsem skupaj lvl dviguje. Sicer na netu obstaja že več modov, ki tako ali drugače ta del igre popravi. Sam sem sicer proti nekim hudim modom zato sem si instaliral samo LevelSlow mod, ki ne naredi nič drugega kot da mi za x krat upočasni levelanje. Trenutno še igram na Epic, ki upočasni lvl za 5x in sem se v 30 urah dokopal do lvl 10 :D

sayya malo si mi igro zamoril s tem, da si mi povedal da pri različnih lvl dobiš različne rewarde. Torej ker sem recimo zdaj lvl10 dobim za reward prstan yadayada +3, če pa bi bil lvl30 bi pa dobil yadayada +7? Ker tole potem absolutno suxa. Vsaj zame, ker mi brezglavo sekanje po jamah niti ne ustreza in raje delam queste.

Pripombe imam mogoče čez zemljevid. To da se ne da opomb pisat na mapo je totalni minus za igro. Najbolje da si na pamet zapovnim 200 jam in za vsako vem v kateri sem že bil in v kateri ne. To da so vsa mesta že po defaultu odkrita in lahko fast travel delaš do mest kjer sploh še bil nisi je tud idiotizem. Preveč so na konzole gledal se mi zdi.

Saladin ::

Glede odkrivanja jam - sej je lepo narejeno, da so vse tiste, pri katerih še nisi bil, označene z drugo barvo in nedostopne direktno z zemljevidom.
Če sam kako jamo po nesreči odkrijem, se je spravim čimprej raziskat, da je kasneje morebiti ne pozabim. Tako je zemljevid vedno jasno označen.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Rotaidal ::

Alo folk, mene pa zanima če so Oblivion že ocenili? V pc formatu mislim, ali pa kje drugje? Zanima me, kakšno oceno(v slo) so ji dali, ker je pri PC Gameru(usa) dobila 95%:D

rovtarček ::

Tinček, jah pač tko je, jst mam Maga full rad, in po pravici povedano, če se z magom res ne da igrat, ne bom igral FRPa, pa če je še tako legendaren :(. In Oblivion je za maga prov bedno narejen, kot da bi prov pozabili, in bi pol sam skup zmetal.

sej jame so ql, samo ko če grem zdele v 10 Fortov, bom čist v vseh srečal zombije, skeletone in liche, vse kar je bom dobil ene par palic od Lichov, tu pa tam kake soul stone, kak prstan ipd, čist nič posebnega, sploh ne pobiram več itemov, denarja mam tak preveč, glede na to da od cca lvl 15 naprej, tvoji clas abilitiyi itak ne levelajo več, je tak brezveze sploh to počet. To se dogaja že zadnjih 20 "jam" in od 15 lvl naprej sem mel Inteligence in Willpower 100, ter destruction 100, druga so tak sam detajli.

tsatthoggua, jah tak je, jst sem bil prov besn, ko sem zvedel in takoj zadevo popravil, tle maš full item list in boš videl da majo nekateri itemi več kod, zamenjaš z ustreznim in to je to. Sicer pa en tip pripravlja oz je že naredil mod, ki ti te iteme s tem ko rasteš, upgrada, torej če si dobil item pri lvl 10, ko boš lvl 15, se bo item upgradal na tak nivo, kot če bi da dobil pri lvl 15.

mojsterleo ::

Mene tudi moti da ni možno opomb pisat na karto. Res je da so land marki označeni ampak včasih v kaki temnici pustim kako stvar ali pa česa ne morem storiti pa bi si recimo rad označil da je treba tist land mark še enkrat obiskati (ali pa si zapišem kaj sploh je na njem, recimo jezerce kjer rastejo nirnroots). Poleg tega ikone land markov ne kažejo vseh objektov na terenu - nekateri se ne pojavijo.

Poleg tega bi si rad v dnevnik zapisoval lokacije vaditeljev saj jih je veliko in si ne morem vseh zapomniti, hkrati pa še statse ob level upu tako da vedno z lahkoto sledim multiplierjem.V Morrowindu mi je bi dnevnik zelo kul.

No ja upam da bo kak mod za oblivion ki doda dnevnik.

Zgodovina sprememb…

gfighter ::

No saj glede na Morrowind jaz pričakujem, da bo špil postal zares igralen šele po kake pol leta, ko bodo na voljo modi ter kakšen patch. Kakšen Giants mod iz Morrowinda bi bil prav ql (zmaji&c.o.)...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Tr0n ::

Zelo obsezen Oblivion tweak vodic na 13 straneh. S spremembo .ini datoteke se da zadevo zelo dobro zoptimizirat.

http://www.tweakguides.com/Oblivion_1.html

Razerzone ::

a kdo ve kje lahko dobim tistih pet grand gem stone ali kako se jim rece, ki jih hoce una carovnica da ti da cure za vampristvo:D

gfighter ::

Štacune, jame ter vsi mage guildi...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

rovtarček ::

v Mage Guildih jih lahko spizdiš, če si član, jih kr uzameš, niti kradit ni treba.

BladE_ ::

Evo za vse k rabte ksno pomoc!!! Ni zastonj se ga da pa dobit na.. za 0$$$ :D :D
Akcija - Reakcija

Buggy ::

Tri te kamne sem kupil v Imperial city-ju, enega sem dobil v jami cez potocek pri tisti carovnici ki jih rabi, enega pa sem dobil v archane univerzi v prvem prostoru.

tsatthoggua ::

sayya poročaj ko izide tisti mod ki ti sam updata rewarde - čeprav se mi zdi da bom preživel igro tako ali drugače tud brez tega. Sicer občasno tudi sam spremljam nove mode vendar tega nekako nisem zasledil. To da bi pa v consolo kode vtipkaval se pa pri meni ne bo zgodilo :D Kak mod za user interface še pride v poštev kaj več je pa zame že na meji cheatanja.

fitipaldi ::

Glih kar obrnu :)

Tr0n ::

Jaz pa pocasi delam queste, main story pa bolj poredko.

Precej questov so not nametali. :)

Saladin ::

Tron - Enako ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Elder Scrolls 5: Skyrim (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Igre
1818302095 (1513) oo7
»

Two Worlds II (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9310860 (6013) oo7
»

Gothic 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Igre
43042208 (21456) Lonsarg
»

Risen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1399859 (6263) Lonsarg
»

Neverwinter Nights 2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1478679 (6182) Alpheus

Več podobnih tem