» »

Gothic 3

Gothic 3

««
«
1 / 9
»»

Gizzmo ::

Igra gothic2, ki je izšla mislim da leta 2002 se mi je v spomin vtisnila kot najboljša igra kaj sem jih do zdaj igral. V jokerju in drugih revijah se že zasledil napoved tretjega dela.
Ali mogoče me kdaj naj bi izšel gothic3, ali če je morda že celo zunaj?
Accelerate 'till you see God, then brake!

pasmaters ::

enkrat v zacetku 2006 pomojem, kolko je blo slisat od piranha-bytes, tacas pa idi spilat gothic 1, al pa night of the raven za 2jko ce se nisi..

mojsterleo ::

@pasmaters A to angleška verzija ali nemška? Kolkor vem tipsoni razvijejo prvo nemško verzijo pol pa še prevedejo v angleščino (kar ponavadi traja kake pol leta;().

Zgodovina sprememb…

Gizzmo ::

Night of the Raven je dodat Gothic 2, al je čisto nova zgodba???
Accelerate 'till you see God, then brake!

pasmaters ::

MojsterLeo, ja rekli so da bi naj isto casno prisli ven (ang in nem), pri 2jki je bil razmak kaksen mesec, samo problem je bil v tem da se atariju al kdo je ze bil zaloznik ang verzije ni dalo jo izdati :\ .. tak da bomo vidli

Gizzmo, dodatek je, en ful velik kos novega ozemlja doda, nove klane, mnogo novih kvestov, pa original gothic2 vsebino ponekod malo spolira, predvsem pa ga naredi dosti tezjega.. kul je, ziher enih dodatnih 20 ur gothica :)

mojsterleo ::

Ja samo z dodatkom za Gothic 2 je kup problemov ker ni uradnega prevoda. Jaz sem ga igral že kar lep čas nazaj in vem da sem mel nek "neuraden" prevod, ko je bil v bistvu tekst nekako preveden, cel zvok pa je bil v nemščini. Pa mislim da so bili takrat še neki problemi z service pack 2 od XPjev ker kr neki ni delalo, nevem če so zdaj kaj popravli že tisti ˇ"patch". Sprobat pa sigurno ne grem več če še dela, dodatek pa tut ni nevemkaj.

Verjetno se bolj splača enko igrat če že, je kar dobra.

Gizzmo ::

jaz sem bral včeraj na spletni strani www.gothic3.net pa naj bi blo dosti več ozemlja(prbl.3x večje) pa tepu se boš lahko z ščitom, večjo skil stopnjo bo možno dosečt. pa pač....vsega bo več. Tak da če koga zanima si lahko tam vse prebere!
KONKURENCA PRIHAJA!!!!:D :D :D
Accelerate 'till you see God, then brake!

R33D3M33R ::

Preigral sem oba Gothic 1 in Gothic 2 (to ravno pred enim tednom) in neznansko užival.
Gothic III naj bi izšel 5. maja 2006, sistemske zahteve so nekje:
Athlon 2000+ Pentium IV 2 GHz, 512 RAM in GF3 +
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

DominusSLO ::

s takim sistemom še gothic2 ni lepo delala:\

R33D3M33R ::

Pa enka tudi ne. Sicer sta bili na istem pogonu, a je vseeno štekalo. Bolj bi morali zoptimizirat pogon, saj je moral prebaviti ogromno pokrajino. Upam da bo gothic 3 imel boljši pogon - ne le grafično dodelan, ampak predvsem optimiziran.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Duke Nukem ::

gothic je res zakon ,kapo dol pred to igro, 2jka je bla res carska in končno igra katera me je zalimala pred računalnik ,zdaj me nobena več tko ne zagrabi :'(

Chronoboy ::

Lepsa tema z veliko podatki. No, nekateri so verjetno ze stari.:)

macgajver ::

jest sm zdej drugic obrnu dvojko probal pa bom se dodatek
ko pa sem slisau za gothic3 zahteve za igranje na high pa sm sploh navdušen in ga komaj pričakujem saj so opisali mojo konfiguracijo
procesor p4-3000 ali amd3000+
ram-1gb
grafična-6800gt
 and Settings\mack\Desktop

and Settings\mack\Desktop


se ena slikca iz gothica2 za backgroun ce kdo hoce uporabu sm
AA-8xS
AF-8
Da ne bi bilo ksnih robou
tenstan krompir je pa zakon

R33D3M33R ::

macgajver: slike moraš dati nekam na internet, recimo imageshack.us

Jaz predvsem navijam, da bo sistem igranja tak kot je bil do sedaj. Da ne bodo nekaj hudo spreminjali, ker zadeva ne bo več ista. Nikoli mi pa ni šlo v glavo zakaj nima nobeden v igri ščitov?

Na screenshotih so hudi monsterji. Upam da bo taka akcija hoditi ponoči po gozdu, kot je bila v enki in dvojki :D
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Rotaidal ::

Poglejte si tale filmček! Gothic 3

mojsterleo ::

Heh zanimivo. Upam da bo končna različica igre v bolj živih barvah ker to je vse neka bedna mešanica zelene rjave pa črne barve.:(

muzičar ::

To se tebi zdi ker je tako posneto. Sploh je pa to PRE ALPHA verzija in je totalno gola. Zgleda pa lepo. Noja saj bo morala konkurirati Oblivion-u.

Tr0n ::

mojsterleo ::

Ok toj že malo boljše... tale tanov trailer.

opeter ::

Wow, res je hud ta trailer... kolikšne pa bodo zahteve za novi Gothic?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mojsterleo ::

Kolikor sem bral po njihovih forumih bodo podobne kot za oblivion, morda nekaj nižje (kar se tiče slabših kart).

Rotaidal ::

Uff, hvala tron za movie! Mislim da grafika zleda boljša kot pri oblivionu!!
Upajmo da bo igralnost in zgodba na ravni obliviona! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

muzičar ::

Zgodbo Gothic-a sploh ne moreš primerjati z zgodbo Oblivion-a in ostalih TES delov. Čist nekaj drugega. Definitivno ima Gothic boljšo zgodbo kar se tiče igralnosti je tudi prehitel TES. Glede Obliviona sem prepričan da ga bo G3 povozil. Že samo zato, ker ga ne delajo vzporedno z konzolsko verzijo (če so jo sploh začeli razvijat). Tako da bo zelo malo Hub load-a, ki je spoiler v Oblivion-u, da ne omenjam smešne kamere v Oblivion-u... vse to samo zato, ker so hotl čimveč zaslužt in so delal obe verziji naenkrat.

Rotaidal ::

Maš prav!:D :D Valda, kamera mi je v G3 dosti boljša kot pri oblivionu! Do sedaj sta bla oba dela zakon! Kaj G3 je zadnji del serije? Ker če se točno spomnim Xardas na koncu G2 rece, da ima zdaj 2 duši od bossov al nekaj podobnega in da še rabi samo eno! Torej jo bo dobil v G3. Saj bomo videli:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

mojsterleo ::

Problem gothicov je v tem da imajo proizvajalci slabo tržno strategijo tako da je špil bil izven evrope relativno slabo razpečevan in tudi poznan (skoraj bi si upal trditi da je v ZDA več kot 50% gothicov 1 in 2 bilo piratiziranih), to se je nenazadnje video že pri dodatku NOTR ki ga zunanji (pogodbeni) založnik sploh ni bil zainteresiran izdati in ga izven GER vse do gold edicije ni bilo moč dobiti.

Morda bo špil res boljši kot oblivion (izšel itak še ni tako da nebi vnaprej hvalil nekega produkta) ga pa skoraj gotovo ne bodo prodali v niti rpibližno toliko kosih kot so obliviona (za PC).:\

PS: Meni osebno je oblivion zelo dober. Tudi kvantiteta ima določene prednosti pred kvaliteto včasih (sploh ko nimaš velko časa za igranje in bi rad samo na hitro ducat ogrov okol kepe:D ).

Rotaidal ::

Poglejte tale filmček(dol si ga cuknite):D
exit

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rotaidal ()

Rotaidal ::

Filmček iz igre........ Gothic 3

Razerzone ::

A je to ze prslo vn???

Rotaidal ::

Ehh, v jeseni komaj..................;((

Tr0n ::

Zelo lustno tole zgleda. Bo treba spet tweakat, da bo laufalo na 6600 generaciji. ;)

Tr0n ::

Za tiste, ki cakate na G3 - uraden datum za Evropo je 13. oktober.
Liezen, Austria, 8th August 2006; JoWooD Productions and Deep Silver announce the final release date for the most anticipated role-playing game of this year:

Gothic 3 will be released on the 13th of October in Europe!

“It’s fixed – Gothic 3 fans will get their hands on Gothic 3 this October and will be rewarded with a great game for their patience”, says Stefan Berger, Senior Brand Manager JoWooD Productions.

By releasing Gothic 3 on the 13th of October JoWooD and Deep Silver will maintain the highest possible game quality and ensure that Gothic 3 once again delivers a unique gaming experience.

R33D3M33R ::

Niti ne:

Zwar haben wir am 12.09. wie gemeldet ein Gothic 3 Goldmaster ans Presswerk geschickt. Aufgrund verschiedener erst danach aufgefallener Probleme wurde die Produktion jedoch nicht durchgeführt, sondern beschlossen ein weiteres Goldmaster zu erstellen. Dieses befindet sich derzeit (Do, 21.09.) noch in Arbeit! Hieraus folgt auch, dass noch niemand die Version, die am 13.10. in Deutschland und anderen Ländern erhältlich sein wird, in Händen gehalten oder getestet haben kann. Sämtliche Testberichte beziehen sich maximal auf das verworfene Goldmaster oder in vielen Fällen sogar auf noch ältere Vorversionen.


Torej kratek povzetek: prišlo je do težav, zato še niso začeli s produkcijo. Torej 13.10 igra še zagotovo ne bo izšla. :(

Po eni strani je to zelo dobro, kar naj popravijo morebitne napake, po drugi strani pa me kar malo skrbi, da ima igra, ki je že skoraj končana, toliko napak, da prestavijo njen izid. Bomo videli...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

muzičar ::

Sem imel priložnost igrati Alpha in kasneje neko Beta verzijo. Igra je končana ostajajo samo še tisti znani Gothic bugi katere pa fantje iz piranha bytes tokrat nočejo pokazati kot smo to videli v prvi in drugi seriji (NOTR je bil že kar dobro popiljen).

Zelo mi je žal ker to slišim je pa bilo za pričakovat namreč namen je da ta igra povozi Oblivion & co. kar pa mislim da tudi bo. Upam pa samo da so moje špekulacije resnične in da ni razlog za zakasnitev ta da delajo vzporedno še za konzolo kar pa vemo da bo potem uničilo igro.

BroTheR ::

Igra je v bistvu ze odposlana in bo v trgovinah jutri (13.10). Torej ni nobene zakasnitve.
Pa se LINK.

dmzkl ::

kdaj bo pa prišla na net?

Witboy ::

Matr... 1 dna za izzidom pa je ze 60mb patch. Skor ko winsi :)

Tr0n ::

1 dan pred izidom.

bozjak ::

žal zgleda zadeva na prvi pogled zelo zelo zbugana... Samo poglejte si combat filmcke (zelo udaren je tisti, ki pokaze kako se 5 guardov matra s tepezkanjem ene divje svinje - katastrofa) tko da mogoce sploh ni taka katastrofa da zadeve v slo se ni...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Tr0n ::

Jup, zadeva je bila precej bugasta (mel priliko igrat na GC06), ampak so po zadnjih porocanjih nemskih revij in strani zadevo dodobra pofixali.

Rotaidal ::

Žal je zadeva res malo bugasta. Upam da bo patch to popravil...

Vendar zanimivo, Gothic 3 dobiva dobre ocene:
PC Zone: 8.5
Eurogamer.de: 9

Verjetno zaradi dobre zgodbe....

bozjak ::

no sej hvala bogu! Me prav zanima kolk cajta si bodo uzel za pripravo druzga patcha... Glede na to da so "zavesto" odposlali tako igro, si imho ne smejo uzet prov velik cajta...

Lp
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Chronoboy ::

S solo sem bil 3 dni v Münchenu. V petek so bile v vseh racunalniskih trgovinah police polne Gothic skatel. BTW, obe skatli (CE in SE) sta zelooo lepi.:)

Rotaidal ::

To? klik

R33D3M33R ::

Če je kdo prodajno verzijo že igral, bi bilo super, če bi napisal kako je s temi hrošči, kako se obnese na kaki mašini, kakšen je gameplay in podobno. Sam bom še malo počakal, da preberem kak predogled oz. dokler zadeva ne bo delovala brez težav.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

ragnarock ::

Igro sem nabavil na dan izida v Avstro-Ogrski monarh... ehm Avstriji (ja, dojče verzijon // haben zi gotik draj auf lager? - vaaaas? - das pece špil... - ah zo, auf cederom? - najn, dizez ist auf defaude... - špile auf defaude gibc net! - ja, ja, whatever, daj že sem :D ) Pač ima tudi študij nemščine svoje prednosti. 8-)

Na sliki: Geekfest. Levo jaz, desno BroTheR. Pred nama izplen uspešno ugonobljene prodajalke in pa vrčki švabskega zvarka (Stiegl je še kar presenetil - pozitivno). Mission accomplished.


Od nakupa jo preigravam vsak dan, sami hrošči pa so bili do sedaj bolj malenkosti, ki ne vplivajo bistveno na igranje in so se povečini pojavili le enkrat *potrkam na les*.

Recimo:
- drsenje likov vstran med hojo po robu hriba (dva scavengerja, ki sem ju s sosednjega brega živciral s puščicami), osamljen primer, ki ga po tistem več nisem zasledil
- počrnitev rastlinja, ki ga je moč pobrati (zelišča, gobe, itd.), kar je rešil reload savegame-a, tudi samo enkrat
- permanenten bug: sunglare (bleščanje ob pogledu proti soncu), ki se ga vidi tudi pod zemljo, npr. v rudnikih in dungeonih
- in pa včeraj crash igre iz neznanega razloga (prvič od petka)

Po moje nič kaj drugače, kot predhodnika. Prav tako gameplay, ki povrne tisti stari gothic feeling že v prvih nekaj minutah igranja.

Moj sistem:
Mamaplata: ASUS A8N-SLI Deluxe
Procesor: Athlon 64 3000+ (nenavit, na default 1.8 GHz)
RAM: dve palčki po 512 MB DDR 400
Grafa: Leadtek PX6600 GT TDH 128 MB (gpu pri 550 MHz, rami pri 1.12 Ghz) s ForceWare 91.47
OS: WinXP Pro SP2 + vsi od takrat izdani popravki

Igra deluje na default nastavitvah (medium) tekoče, razen kadar se nalaga ozemlje v katerem še nismo bili (podobno kot oblivion). Z nekaj tweakanja grafičnih nastavitev je torej popolnoma igralna.
Prvo nalaganje igre traja od oka tam 2,5-3 minute, nalaganje med igro pa nekje minuto, shranjevanje (tako navadno kot quicksave) pa traja kakih 15 sekund. Predvsem bi naj glede na razne forume pomagal dodaten ram. Pri 2 GB se nalagalni časi opazno skrajšajo: 1 minuta nalaganja igre, slabe pol med igro, in kakih 5-7 sekund za shranjevanje položaja.

Je pa res, da je na raznih forumih možno zaslediti mulčjad, ki se na vse pretege dere, kako je špil zanič, medtem, ko imajo sisteme krepko pod minimalnimi zahtevami, po možnosti z nezakrpanimi winsi, zastarelimi gonilniki za grafikulje, pa tudi brez da bi naložili PRILOŽENO aktualno verzijo directx-a ali posodobili prav tako priložene gonilnike za dualcore procesorje. RTFM situacija skratka.

Za vse, ki sta jim sedla predhodnika torej (vsaj z moje strani) priporočen nakup. :))

Edit1: @bozjak: tista prav nemarno tough svinja je iz enega od prvih kvestov, kjer je tvoj lik še nenabildan (če se ga lotiš takoj - kvesta, ne lika - you gay bastards >:D), in prav tako so šibki možiclji v taborišču upornikov, ki jih v dotičnem filmčku napada.
Edit2:Typo.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

n33to.

macgajver ::

ragnarock hvala k si mal napisou jest sm igro narocu ze prejsn tedn v mimovrste in pricakujem res spet en dobr rpg kar po tvojih podatkih tudi je dej samo se povej a je te medium nastavitve tvoja 6600gt zmogla na 1024 768 al na 1280-1024 pa če ti v mestih kej jamra zaradi procesorja ker že gothic 2 je v mestih kr precej ubiu ves sistem.
tenstan krompir je pa zakon

ragnarock ::

Sem čisto pozabil na resolucijo.:8) 1024×768 je. Večjo vlogo imata po mojem predvsem RAM in pa grafa, zagotovo pa tudi procesor ni zanemarljiv. Med samo igro nisem šel gledat koliko ga zafila. Pa tudi glede priloženih dualcore gonilnikov (AMD_DualCore_Optimizer.exe) nisem popolnoma prepričan, če gre zgolj za kompatibilnostne finte ali pa kakšne resnejše optimizacije, ki bi pospešile igro. Žal nimam dualcore procesorja, da bi poskusil, zato bi moral malo pobrskat o tem. ;)

Pa še par screenshotov za boljšo predstavo o konfiguraciji (malce večji png-ji, škoda kvarit kvaliteto slike :D):

- Ardea
- Mesna Industrija Radgona
- Pozdravni komite
- Pips ali Malizia?
- Kap Dun
- V dvoje je lepše...

Edit: Da se ne bi kdo prestrašil - kamero je možno poljubno približevat, tudi do prvoosebnega pogleda. Mi je pač bolj sedlo slikat na ta način.

Zgodovina sprememb…

R33D3M33R ::

Mene je strah kako bo to delovalo na AXP1800+, R9500Pro in 768 RAM. A bi lahko kdo prilepil minimal system requirements iz readme-ja, sedaj ko je že vse uradno?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

bozjak ::

ragnarock hvala da si razlozu tist filmck, sam sem bil preprican da je to kaksen ubitacen bug da una mnozica guardov ni mogla pokoncat ene boge svinje...

Upam da se bom tud sam počas dokopal do igre, seveda pa je predpogoj ang (btw a je v avstriji mozno kupt ang verzijo?)... LP
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com
««
«
1 / 9
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119512 (11695) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417234 (12506) kratos
»

Arcania: Gothic 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
25837349 (30241) Izi
»

Glasovanje za naj naj

Oddelek: Igre
111740 (1416) mihakrt1
»

Lag pri filmčkih v špilih

Oddelek: Igre
102246 (2108) Matev

Več podobnih tem