» »

Kam hitimo?

Kam hitimo?

1
2
»

jype ::

No, to se pa strinjam, da kot predsednik so njegove funkcije določene in mimo njih nima kaj kašljat o duhovnosti.

Ko ni predsednik (ne nastopa v vlogi funkcije), pa lahko počne marsikaj.

Luka Percic ::

Prodat?
Če kupiš, ni v tem nič nemoralnega.

Imo sicer je- saj postaneš del neproduktivnega prebivalstva (možno da to že si, tako nebo neke škode), ne pomagaš razvijat gospodarstva, manjšaš davčne prilive, prostestiraš za večje davke (nesramno ugibanje, ampak najbrž je res), in z tem povzročaš večje breme mladim- prihodnjim generacijam, bolnikom za katere nebo zdravil, ker nismo dovolj razviti.

Velik je še posledic, ki izhajajo iz teh..

Sej vsak se trudi nekaj prodat, kdo sem sicer jaz, da bom določal kaj je nepotrebno in kaj ne.

Pa tudi zato, ker nam prodaja vero- le ta naj bi bila ločena od države(najbrž ni edini, je pa eden najzavetejših, pa še IMO nam prodaja dokaj škodljivo sekto).

Ko ni predsednik (ne nastopa v vlogi funkcije), pa lahko počne marsikaj.

Jup, lahko se tudi pojavi na top-shop- ne trdim da bi z tem kršil kakšen zakon.

Je pa vprašanje morale, da izkoriščaš pozcijo moči za nekaj takega.

Luka Veliki> Je pa vprašanje morale, da izkoriščaš pozcijo moči za nekaj takega.

Se strinjam. Tako bi recimo bilo moralno, če tega ne bi počela nobena verska institucija (vključno z gibanjem za pravičnost).

nevone ::

>(vključno z gibanjem za pravičnost)

Al pa bolje: Mirovanje za pravičnost. :D

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

SmeskoSnezak ::

Se strinjam. Tako bi recimo bilo moralno, če tega ne bi počela nobena verska institucija (vključno z gibanjem za pravičnost).

A vidva sta mogoce nesramna ali samo malo neumna? Verske institucije ,vklucno z drustvami za duhovnost in osebno rast... (kje je Saladin, ko ga nucaš, jaz nisem tak dober govornik...)

Sicer pa bom probal mal odgovoriti predno grem spat.

LV: Ti mešaš nek top-shop z človekom (predsednikom). Če se človek spremeni in začne svoje novo mišljenje v javnosti govoriti, mu bi ti dal oznako hinavca, mu reko da hoče nekaj prodajat, česar nočeš (bi pa moral imeti) . etc. Prvo kot prvo, sprejmi človeka takšnega kot je, čeprav se je spremenil. Ne ga žalit, mu pravit, da ti hoče nekaj prodajat, pa bogve še kaj. To ni lepo! Pač tvoj IMO je rahlo mimo, vsaj zame. Saj če ga ljudje niso poslušali , ko je bil prejšnji, ga mnogi ne bodo zdaj ko je zdajšnji. Noben ni na slabšem, kvečjemu na bolšem bi rekel. :P

Vajenc: Kaj pa potem ljudje, ki nimajo nič (čist banaln primer za naše razmere, recimo plemena), pa so dosti bolj duševno odrasli kakor neka zahodna država? Jah, vse smo očitno zmetali v isti koš :P

jype: "Če kupiš, ni v tem nič nemoralnega." Nič ne prodaja. Dajte si že dopovedat, da so ljudje v višjih pozicijah pač dostikrat v javnosti. Pa če nam(vam/onim) tak paše ali ne. Nič ne prodaja. Govori svoje mnenje. Kot JJ, pa še tisoč ostalih ljudi. Me zanima, ko boš ti v javnosti, če boš tud ti prodajal to kar zdaj očitaš drugim? Dajte dobro pomislit no. Ni vse prodaja, kar je v medijih (javnosti) ;)

LK: "Z to razliko, da ona nista del oblasti. Saj naše ne." Ne, onadva sta še večja oblastnika. Če sam papeža vzamema, ma on največjo oblast. Saj ga vsa vesoljna javnost prenaša ko ima govore. Torej je to skrajno nemoralno, da govori svojim vernikom po celem svetu, zraven pa ga še ti poslušaš? Saj ga ne rabiš. On ne govori tebi, ti se odloči ali mu boš prisluhnil ali ne. Btw, tud kupec se odloči, če bo nekaj kupil ali ne bo. (sam tota primerjava s prodajo mi je res totalno mimo).
"Da se razumemo- seveda je to njegova pravica- ne mislim mu jo omejevat- pravim le da je hudo nemorealno, saj po mojih načelih."
Kaj pri bogu, pa bi ti naredil, če bi že od vsega začetka vedel, da boš imel za predsednika, nekoga, ki ima zelo veliko duševnosti in o tem govori?
"Sej drnovšku tudi nebi, če nebi take neumnosti iz predsedniškega stolčka trosil. "
Pa kakšne neumnosti neki? Prvo kot prvo, je to iz strani njegovega gibanja. Ni iz nobenih javnih nastopov ali da bi to misel povedal medijem (no, vsaj zasledil nisem). Drugo kot drugo, nobena neumnost ni, da predsednik govori o duševnosti in osebnem razvoju. Tretje, v 21. stoletju bi se ljudje morali zavedati, da se morajo učiti na vseh področjih. In če se sami ne, je dobro, da jim kdo tu pa tam nakaže vsaj smer.

jype:"No, to se pa strinjam, da kot predsednik so njegove funkcije določene in mimo njih nima kaj kašljat o duhovnosti."Me prav zanima, kako so ti všeč verski predsedniki ali pa predsedniki, ki imajo veliko znanja o duševnosti in osebni rasti. Ti bi namreč predsedovali tako, da bi to znanje vključevali v svoje govore in tega mogoče sploh ne bi opazil, če tega o njem sploh ne bi vedel.

"Luka Veliki> Je pa vprašanje morale, da izkoriščaš pozcijo moči za nekaj takega.

Se strinjam. Tako bi recimo bilo moralno, če tega ne bi počela nobena verska institucija (vključno z gibanjem za pravičnost)."
Resno vas vprašam, če ste vi sploh resni in pišete resno. Namreč takšnih bedarij pa ... enostavno ne morem verjeti, da lahko kdo napiše kaj takega. Dajte se zamislit malo predno napišete tako bedarijo. ALi pa vsaj konkretno argumentirajte takšno govorjenje.

p.s.:Naj en moderator razreže to pa da v novo temo. Ker nima nič z prvotno vsebino, kaj šele mislijo. Pa naj magari pokne v Ložo, saj smatram, da konstruktivno in argumentirano ne znajo govorit o tem (zarad česar sn želel met to temo v PČ že od samega začetka).
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak> Me prav zanima, kako so ti všeč verski predsedniki

Niso mi. Pravzaprav se mi zdijo neprimerni za predsednike, vsi po vrsti. Ampak zgolj _verski_, ne pa tudi _verni_. S čim se tolažijo, je njihova intimna stvar (in vljudno je, da jo zadržijo zase).

SmeskoSnezak> ali pa predsedniki, ki imajo veliko znanja o duševnosti in osebni rasti.

No, tule pa res ni problema. Zaradi mene je lahko ključavničar, samo grdo je, če kot predsednik potem dela reklamo za njegovo stroko izven dobrega okusa. Predsednik Drnovšek se meni sploh ne zdi problematičen zaradi njegovega odnosa do duhovnosti, temveč zaradi njegovega odnosa do tistih, ki svojo duhovnost zadržijo zase. Njegovo bockanje s trenutno koalicijo se mi zdi nepotrebna neumnost, ker se dobro spominjam, kako je včasih obvladal diplomatske manire.

Luka Veliki> Je pa vprašanje morale, da izkoriščaš pozcijo moči za nekaj takega.
jype> Se strinjam. Tako bi recimo bilo moralno, če tega ne bi počela nobena verska institucija (vključno z gibanjem za pravičnost).
SmeskoSnezak> Resno vas vprašam, če ste vi sploh resni in pišete resno. Namreč takšnih bedarij pa ... enostavno ne morem verjeti, da lahko kdo napiše kaj takega. Dajte se zamislit malo predno napišete tako bedarijo. ALi pa vsaj konkretno argumentirajte takšno govorjenje.

Ne vem, kaj te tako moti v mojem razmišljanju. Če govoriš s pozicije moči, za katero si mandat dobil s točno določenimi razlogi in za točno določeno funkcijo, je narobe, če ob tem tečnariš s svojimi prepričanji o rečeh, ki se ne funkcije ne pozicije sploh ne tičejo. Tako na primer papež govori o homoseksualnosti in kontracepciji, namesto da bi se ubadal z vero (ki _nič_ ne govori o homoseksualnosti in/ali kontracepciji), predsednik Drnovšek pa medtem ko se krega z drugimi inštitucijami v državi (in nič ne rečem, da nima prav, ko se krega, samo ne zdi se mi konstruktiven pristop) omenja, kako nekaterim manjka sočutja in duhovnosti.

A jaz le kritiziram. Vsakdo se pač sam odloči, kako se bo obnašal in za katero reč bo delal propagando, če sploh.

Thomas ::

Drnovšek prodaja (IMO silly) knjige in vleče državno plačo.

TO ne gre. Mora počakat da pride v pnzion, potem pa lahko.

Javne funkcije in pridobitne dejavnosti ne gredo skupaj, don't you know?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sej so zajebavali ene poslance, zaradi (mirujočih!) d.o.o.-jev. A jih niso?

So.

Ko pa Predsednik države odpre štant s knjigami, je pa vse OK.

Tudi Kos ne zucne nič. Hkrati so pa že njega jebali v glavo, ker je pokasiral honorar nogometnega sodnika. Samo ker se je izkazalo, da ga je dal v dobrodelne svrhe, je bilo potem OK.

Drnovšek pa lahko. :\

Saladin ::

Eni tukaj preveč hvalijo Drnovška, drugi pa ga preveč blatite.

Malo preveč vsiljuje svojo duhovnost, ampak z to duhovnostjo ni prav nič narobe.
Malo zanemarja nekatere predsedniške dolžnosti, ampak kar dela namesto tega tudi ni narobe.
Ni pripravljen na določene kompromise, ampak ob taki vladi ni čudno zakaj.

Njegov "alternativnost" mu je verjetno rešila življenje. A je potemtakem čudno, da jo propagira?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Keyser Soze ::

TO ne gre. Mora počakat da pride v pnzion, potem pa lahko.

Javne funkcije in pridobitne dejavnosti ne gredo skupaj, don't you know?

Čaki, a lahko tole malo bolj podrobno razdelaš. Ker se mi zdi, da so ene izjeme kar se tiče tele pridobitne dejavnosti. A veš? KEr ne bi hotel, da kar malo na pamet tole govorimo. Dejmo razčistit.
OM, F, G!

Vajenc ::

Kaj pa potem ljudje, ki nimajo nič (čist banaln primer za naše razmere, recimo plemena), pa so dosti bolj duševno odrasli kakor neka zahodna država? Jah, vse smo očitno zmetali v isti koš :P
Taka plemena niso bolj duševno odrasla, so le primitivna. Buda, islam, RKC ... pa izhajajo iz visoko razvitih, naprednih civilizacij, kjer nekaj materialnih, modernih dobrin vseeno potrebuješ. To, da so plemenski otroci iz gvineje bolj nasmejani je pa res, ampak imo ne zaradi duševne odraslosti, bolj zaradi svoje nevednosti (sej poznaš tisto Kako je lepo biti glup-Ribja čorba).

Vajenc... se pa nam res vidi da smo napredna civilizacija, seveda. Ofcourse. Kaj ti pomaga če si napredn, če pa si duševno bolan oz. neuravnovešen? kaj nam pomaga ta naprednost, če je ne moremo izkoriščati v dobro vsem ljudem? (you know, the bad and the good guys =) Če se glede tega in uporabnosti napredne tehnologije ne moremo zediniti. Že v drugi temi Saladin razlaga, da moreš met tud _vero_ oz. verovanje. Moreš met vsega po malo. Zato so najboljši ljudje tisti, ki imajo več širine kot pa neke globine. Vsaj kolikor sem se sam o tem prepričal. In če rečema še o plemenih. Poglej jih, srečni so s tem, da imajo tisto zemljico, jo obdelujejo, imajo prijatelje, službe, duševnost. V glavnem, vse imajo v neki meri. Mi v primerjavi z njimi imamo dosti več vsakega. In zato tudi potrebujemo da ljudje ki imajo neko globlje znanje o enem, govorijo o tej, drugi pa o drugi. Etc. Na nek način jaz temu pravim amerikanizacija. En človek ve nekaj v podrobnosti in bo to prodajal. Spet drugi zna nekaj drugega in bo to prodajal oz. bolje rečeno informiral ostale ljudi. V starih časih je blo, da če si ti znal čimveč stvari, si bil "bog i batina" , "vseved", zato si dobil večjo plačo. (torej plačan si bil za širino, zdaj pa plačujemo globino).

En tak primer je recimo Thomas, ki ima globino, v širino pa je bolj švoh. To lepo kaže v tej in podobnih temah. Pa brez zamere, Thomas, le dobronamerna kritika.

Se pa kar strinjam s tem, kar je Saladin povedal.

edyt: 2 dodatka.

Zgodovina sprememb…

Da na kratko povem. Zdaj je drugače kot v preteklosti. Zdaj enostavno moramo drug drugemu prisluhniti in se informirati od čimveč ljudi, da bomo imeli (vso) znanje. Prej si se pa moral sam zelo potruditi za vse informacije. Upam, da razumete to.

In če razumete to, je čist lepo in prav, moralno in etično gledano korektno od papeža, predsednika in drugih ljudi, da nam povedo o svojem mišljenju, saj tako dobimo informacije in znanje. Drugače ste zaprti ljudje in ne marate sprememb, potemtakem. :\ Sam to je že druga tematika.

Zgodovina sprememb…

Po majhnem premisleku sem prišel do ugotovitve, da smo prišli na začetek teme. Naredili smo dober krog in ugotovili (vsaj jaz), da napredni svet hiti. No, in kam hitimo? :P

Že v drugi temi Saladin razlaga, da moreš met tud _vero_ oz. verovanje.
Saj vero ima večina ljudi, le vse več jih raje verjame v znanost kot boga. In čeprav je dandanes primitivno verjeti v sivobradca, jaz verjamem, da je resnično verjetje vanj ljudem včasih zelo pomagalo. Za vse je bil kriv sivobradec in ljudje se niso obremenjevali z "nepotrebnimi" problemi. Sedaj pa imo ljudje hitimo ravno obratno od tvojega mišlenja ... v širino. Hočemo vedet vse, iz vseh področij, imeli bi tudi vse ... In ni jih malo, ki jih vse to znanje in hitenje zmede. Ampak to je davek visoko razvite civilizacije.

btw, jaz si vedno govorim, da obstaja nekaj višjega, skrivnostnega, na duhovni ravni temelječega. Če ne za drugega za tolažbo, kadar gre slabo ;)

Saladin ::

Saj vero ima večina ljudi, le vse več jih raje verjame v znanost kot boga.

Poglej kaj pomeni pojem Panenteizem.
Da Bog "Je" vesolje in še nekaj nad njem.

Znanost se obremenjuje z Vesoljem. RKC se je bolj ubadala z tisim nad.

Pojma se načeloma ne izključujeta.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Luka Percic ::

No, in kam hitimo?

Jaz v lepše življenje.
Če ti ne najdeš razloga pač nehiti.
Samo ne se pizdit potem, ko bojo meli vsi okoli tebe višjo plačo, pa boš moral nujno na ogravanju vode šparat.

Jaz ne hitim. Jaz že zdaj lepše živim. ;)

nevone ::

> Jaz ne hitim. Jaz že zdaj lepše živim.

Ja, ampak tudi zato, ker so in še vedno nekateri drugi hitijo tudi zate.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Link

Komisija se je seznanila tudi z dopisom Draga Kosa v katerem jih seznanja, da je poslanec Dimitrij Kovačič (SDS) 12. januarja letos na tiskovni konferenci zatrjeval, da se je Kos kot predsednik komisije za preprečevanje korupcije ukvarjal z nedovoljeno pridobitno dejavnostjo – sojenjem nogometnih tekem. Komisija je dobila na vpogled potrdila, ki dokazujejo, da se je Kos honorarjem za mednarodne in domače tekme odpovedal. Ob tem so člani komisije ugotovili, da so nekatera določila zakona neživljenjska, zaradi česar bi jih bilo treba spremeniti. Vendar pa Drago Kos ni prekoračil pooblastil, ker za sojenje ni dobival plačila, je povedala predsednica komisija Barbara Žgajner Tavš.

Kos ne sme soditi tekem, Thomas je globok in ni širok (al je ravno obratno?), Drnovšek pa lahko prodaja knjige?

A kdo to razume?

Malo slabo bereš.
ki dokazujejo, da se je Kos honorarjem za mednarodne in domače tekme odpovedal
in še
Vendar pa Drago Kos ni prekoračil pooblastil, ker za sojenje ni dobival plačila
. Če Drnovšek prodaja knjige in on tega denarja ne dobiva, je isto.

Kaj pa če Drnovšek ta denar dobiva? :\

opeter ::

Kaj pa če Drnovšek ta denar dobiva?

Če bi ta denar "dobival", mu verjetno SOVA ne bi plačala zdravljenje. Tako pa je Drnovšek ubogi revček.
Zdaj bodo pa še SOVO ukinili zaradi tisth 200k SIT davkoplačevalskega denarja. James Bonda pa nikoli niso kaznovali, ko je trošil britanski davkoplačevalski denar za blondinske, luksuzne jahte, avte in hotele... :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Kaj pa če Drnovšek ta denar dobiva?

In kaj če ga dobiva? Kje pa izrecno piše, da ga ne sme?
OM, F, G!

IMHO tam, kjer izrecno piše, da ga Drago Kos ne sme za nogometna sojenja.

Poleg tega pa IMO še v členu ki govori o tem, da s svojo dejavnostjo ne bi smel škodovati ugledu države. Tiste New Age pisarije pa so škodljive za ugled države, po moje.

TESKAn ::

Tiste New Age pisarije pa so škodljive za ugled države, po moje.

Po tvoje. Svet pa ne razmišlja tako, kot ti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Kdo pa že ... Link.

Članek by Marja Novak ;)

Naslikana ni Marja (ki mu je še naklonjena), ampak naš predsednik, Janez Drnovšek.

Tudi če "je članek pisala naša", ni zaradi tega kaj dosti bolje.

energetik ::

Ampak ste pa res že čist offtopic! Tema je o hitenju/notranjem miru. Vi pa tuki mešate Drnovška, RKC, Budo in še celo SOVO. Ja a ne znate komentirat teme?

Govora je o notranjem miru in "hitenju". Sej ni mišljeno tako hitenje, da laufaš v službo da ne boš zamudil itd. Mišljeno je hitenje kot tako, da moraš ves čas nekaj početi, ker ti je drugač dolgčas. Ker ne znaš sedet pa razmišljat o sebi in drugih. In tudi če nisi bogat, če garaš npr. v rudniku lahko razmišljaš o sebi. Ampak ne, po mojem večina takih ki trdo garajo, da preživijo čez mesc, ko pride domov prižge TV al pa gre v gostilno. A časa za razmišljat si pa ne vzamejo? Enako velja za bogate. Po mojem mišljenju ima vsak človek vsaj 1h na dan, da lahko razmišlja. Torej da se vsede na stol/tla in ne dela nč drugega, samo razmišlja. Če bi vsak vsaj to naredil, bi se veliko bolj mirnega počutil. Tudi če bi zjutraj tekel na postajo da ne bi busa zamudil...

Lp

drejc ::

A si ti telepat, al misliš da če ti vedno na glas razmišljaš morajo še ostali na glas razmišljat, drugače ne razmišljajo?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

energetik, kdo za vraga si ti, da boš ljudem govoril, da morejo po oddelanem šihtu še razmišljat o življenju, vesolju in sploh vsem?
jaz drugače najbolj razmišljam, ko se gibam, ko hodim. Takrat kar ne morem nehat:). In o čem bi po tvoje mogli razmišljat? Jaz zase vem, da ko razmišljam kaj o aktualni politiki, sem vse prej kot miren:).

In enkrat se je zgodilo, da sem naredil vse, kar sem si do takrat zadal. Res, izpiti, ki sem jih šel delat, so bili narejeni, en domač projekt tudi, po sobi je bilo (kolikortoliko;)) pospravljeno...pa mi je bila kar groza, ker nisem vedel, kaj bi delal. Na srečo to ni predolgo trajalo, ampak imet nič za delat - to je najhuje, kar se mi lahko zgodi.

drejc ::

ampak imet nič za delat - to je najhuje, kar se mi lahko zgodi

+1
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

SmeskoSnezak> In če razumete to, je čist lepo in prav, moralno in etično gledano korektno od papeža, predsednika in drugih ljudi, da nam povedo o svojem mišljenju, saj tako dobimo informacije in znanje.

The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.
-- Terry Pratchett, Diggers

TESKAn> ampak imet nič za delat - to je najhuje, kar se mi lahko zgodi

Meni se še ni zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sori ker smetimo teme, samo tele Tomasove blodnje že presegajo vse okvire normalnega. Že meji na kaj drugega.

IMHO? To je zate dovolj dobro. Vidiš, zame ne. Pač, če imaš jajca da obtožuješ še povej na podlagi česa to počneš.
Upam, da ne delaš vsega na podlagi tvojega HO ker je potemtakem vse kar poveš tule (no ja, naj ti bo, 80%) en velik BS.

Samo imam občutek, da sploh en veš kaj govoriš. Samo malo si "in love" z vladajočo opcijo. Sam ne skrbet. Ker če koga na tem forumu politično nese, si to ti. Majke mi. Nisem še videl bolj zaslepljenega človeka. Pa obremenjenega z preteklostjo ravno tako. Groza. Talent na enem koncu, totalna katastrofa na drugem.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

jype, sej meni tudi ne za dolgo. Ampak tiste par ur mi pa ni bilo všeč:).

Imam samo tri replike, ker se tematika itak že izpela, ta glavni pa spijo in nič ne naredijo.

jype, če hočeš ti jaz nalimam 10 proticitatov :P

Keyser Soze, vsaj en pogumen :) Jaz sn mu na bolj lep nacin htel povedat, pa kot pravis, nima smisla.

energetik, hvala da poskusas ljudi usmerit ontopic...

SmeskoSnezak> jype, če hočeš ti jaz nalimam 10 proticitatov :P

Ja, pa daj.

Dejstvo je, da ne moreš in ne smeš nekritično sprejeti vseh neumnosti, ki ti jih poskušajo prodat.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pet velikih iluzij...

Oddelek: Loža
265467 (3990) Smrekar1
»

Dr. Janez Drnovšek - poslednji boj (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
817067 (4702) cryptozaver
»

Drnovšek in proslava (strani: 1 2 )

967279 (5124) kekz
»

Predsednik Drnovšek - se mu je končno "odpeljalo"? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22711455 (7663) Bob Rock
»

Drnovšek ustanovil novo gibanje (strani: 1 2 3 )

1449363 (6207) Manu

Več podobnih tem