» »

Pivski trebuh

Pivski trebuh

1
2
»

gzibret ::

izi -

http://www.google.si/search?hl=sl&sourc...

prva dva zadetka... Deluje tudi z iskalnim nizom "kardio".

Drugače pa se temu po naše reče aerobna vadba, pri kateri intenzivnost vadbe prilagajaš tako, da vsaj 20 minut neprestano držiš srčni utrip v nekem določenem intervalu, kateri je odvisen od starosti in kondicije. Za večino mladih ljudi nekje med 120 in 140 udarci/min.
Vse je za neki dobr!

Izi ::

A tako, aerobika torej, ampak kardio se se bolje sliši. Se vidi, da ne sledim času. Jasno, kateri moški pa bo rekel, da je delal aerobne vaje >:D

Namesto "kardio na tešče" bi torej lahko priporočil jutranji tek še pred zajtrkom, ki ga izvajajo tudi vse inštitucije, ki kaj dajo na telesno pripravljenost, na primer policija in vojska. Po možnosti brez majice, tudi sredi zime :D

WamPIRe- ::

Ja pa da slišmo zee-ja kako mu gre oz. je šlo ;)

imagodei ::

Izi> "Jasno, kateri moški pa bo rekel, da je delal aerobne vaje"

Nobenemu, ki ima malo pojma o fizkulturi oz. športu (pa ne v smislu, kdaj je Bayern premagal Milano), ne bo težko priznati, da dela aerobne vaje.

Beseda "Aerobika" je zgolj izpeljanka iz termina "aerobne vaje". Aerobika je posebna oblika vadbe, ki se je pač razpasla v 80-ih letih prejšnjega stoletja in se izvaja navadno ob glasbi in ima neke svoje specifike. Gre pa za način aerobne vadbe.

Aerobna vadba je vsaka vadba, pri kateri držiš srčni utrip na nekako 70% maksimalnega utripa (120-140, kot je že dejal gzibret) in ki izkorišča aerobni metabolizem.

Anaerobna vadba je drugačna reč: tam držiš srčni utrip približno na 85-90% maksimalnega. Gre za visokointenzivno vadbo, ki pa ne more trajati neprekinjeno dlje kot nekaj minut. Po tem času je potrebna kratka pavza za regeneracijo, da mišice odplačajo svoj kisikov dolg (da se odplavi mlečna kislina in da se normalizira stanje ATP-ja v tkivih).

Aerobni športi so vzdržljivostni in od športnika zahtevajo dolgotrajen napor. Npr., nogometaši tekajo praktično 2x 45 minut; tekači na dolge proge morajo telesno aktivnost vzdrževati npr. 10 minut ali dlje, maratonci, kolesarji ipd. celo več ur.

Anaerobni športi zahtevajo kratke, intenzivne napore, ki pa jih še tako natreniran športnik ne more vzdrževati več kot nekaj minut neprekinjeno. Npr. hokejisti imajo več napadov (1., 2., 3., 4. napad). Posamezna napadalna petorka je na ledu kako minuto, nato se menja. Podobno je pri dvigovalcih uteži, kjer je sam dvig uteži zadeva, ki traja nekaj sekund. Anaerobni metabolizem pride do izraza pri šprinterjih na npr. 100 ali 400m, kjer telesna aktivnost traja nekaj (deset) sekund, nato so atleti popolnoma izčrpani.

En tak mejen primer med aerobno in anaerobno vadbo je npr. boks, kjer se po eni strani zahteva, da špornik zdrži 12 rund (36 minut), po drugi strani pa so runde omejene na 3 minute, v katerih se nasprotnika običajno precej izčrpata.

Toliko malo v splošno razgledanost :)
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

gendale ::

Jasno, kateri moški pa bo rekel, da je delal aerobne vaje >:D

lol, sj če reče da je delal aerobne vaje ni enako kot če bi rekel da je imel v ustih penis drugega moškega

Avenger ::

Sploh pa, če bi hodil na aerobiko ali bognedaj TNZ, hehehe, kar je pravzaprav težko razumet, saj je tam procent žensk 97%-100%, ker je voditelj včasih tip.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

MarkookraM ::

Začni se sam učit in ne poslušaj fitnes ekspertov z trebuhom in mišic pridobljenih s steroidi. Še izkušeni bodybuilderji z polnimi omarami pokalov se še vedno učijo.

VSAKO telo je drugačno. Začneš z nekim splošnim programom in prehrano, ki ga moraš potem OBVEZNO prirediti svojemu telesu. Nekateri se dobro odzivajo na eno vajo, pri drugem pa bo komaj viden napredek. Nekateri lahko preživijo z minimalnimi količinami ogljikovih hidratov drugi ne. Sam se nauči, to je prava znanost in vse je "subjektivno". Izjemnega pomena je, da si obsesivno pišeš vse vaje, hrano, težo, telesno maščobo,.... Samo tako lahko vidiš ali greš v pravo smer in kaj bi lahko spremenil. Lahko hodiš deset let na fitnes pa nebo rezultatov. MORAŠ VEDETI KAJ DELAŠ!! In "ker je oni nabildani tip tak reko" ni dober razlog da nekaj delaš. Lahko narediš več škode kot koristi. Boš bil ful nabildan z uničenim hrbtom.

NIKOLI se ne stradaj. Kako to ljudem ni jasno?? Naša telesa so stroji za preživetje in bodo vrnila udarec. Manj kot poješ počasnejši postane metabolizem. Manj kot poješ in se potem pregrešiš in telo misli da je kriza in bo dalo več v hranjenje maščobe ker ve da dolgo nebo nove energije. Telo hrano ali takoj uporabi, jo shrani ali jo potisne ven. Ni tako enostavno kot kalorije not kalorije ven. Delaš iste vaje tri mesece in mišice se navadijo, včasih je treba kaj spremeniti in šokirati mišice.

globoko grlo ::

najprej se nehi nažirat v Mcdonaldsu ipd, pice grejo stran, po 18-19h nič več jest, pa jasno nič piva, samo cviček in podobna kompanija

ko ti to uspe, preidi na fizične vaje, sex je še vedno najboljša stvar za hujšanje :)
če pa to ne gre (sex namreč), pol morš pa na sprehode začet hodt, ko se ti kolena, gležnji, podplat in ostalo maščevje navadi na to gibanje, pa začneš na izy tečt. Pa še bicikl ukluč zravn, pa bo.

Predvsem pa zamenjej pir s cvičkom :)

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Predvsem pa zamenjej pir s cvičkom :)

Tale prvi korak ne bo delal težav :D

Ampak, če pogledamo Martina Strela, nihče ne more reči, da se premalo ukvarja s športom, konec koncev je ultramaratonec, pa kolikor mi je znano je tudi bolj na cvičku kot na pivu, ampak njegov trebuh je še vedno OGROMEN :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

globoko grlo ::

ja, ker poje enga prašiča/dan>:D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaje za "six pack" (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
749135933 (97129) fosil
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13117291 (14023) m0LN4r
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12224146 (22119) egonk
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14829281 (26219) Okapi
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12619219 (12327) demon#666

Več podobnih tem