» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
55 / 62
»»

bekas ::

@elhombre

pole pa bulš tukaj pisat kot jih klicarit :D

pa stran www.obala.net že 5 dni ne dela ne T2 >:D

sznn ::

www.obala.net ne dela iz tujine. Baje so bili napadeni z DDOS in so jih odklopili iz tujine.
Do njih je možno dostopati samo preko slovenije in ker gre promet od T-2 preko Avstrije, jih ne moremo videti.

LexLuthor ::

Tole je odgovor brskalnika, če želim na Sergejevo stran:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dovoljeni čas pretekel
Časovna omejitev za vzpostavitev povezave s stranjo sergej.si je potekla.
Zahtevana stran ni odgovorila na zahtevo po povezavi, brskalnik pa je prenekal čakati na odgovor.

* Stran je morda začasno nedosegljiva ali preobremenjena. Poskusite ponovno nekoliko pozneje.

* Če ne morete uporabljati nobene strani, preverite povezavo svojega računalnika do interneta.

* Če uporabljate proxy ali požarni zid, se prepričajte, da so vaše nastavitve pravilne.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Če kdo od T2 tole bere, naj prosim še pojasni zadevo.

iration ::

btw meni http://sergej.si/t2/ lepo dela na T-2
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

rh^ ::

Meni tudi od Sergiota stran dela.

Me pa ful motijo razni izpadi, ko moram spet čakat 5 minut da se mi modem nazaj poveže.

yobplay ::

Men dela T-2 super!!

Pa se telefon je ful poceni.

Sem zelo zadovoljen.
d calic

elhombre ::

@rh^
Modem se postavi nazaj v 15 sekundah ce je linija v redu,javi napako.
Doomsday is coming!!

rh^ ::

elhombre: naj čakam spet na T2 linijo in spet plačam nevem kolko tolarjev, da se z njimi pogovarjam? Obstaja še kaka druga možnost za prit v kontakt z njimi? Skype?

d0rK ::

Sem dokaj zadovoljen do sedaj...

Prijavo oddal 4.1. Odgovor, da je priklop mozen prejel 16.1.

So pa potem pozabili poslati stvar naprej in so to storili sele potem, ko sem jih jaz ponovno klical, da sem nekaj preveril. Se sreca.

Glede na to, da so roki ze tko izjemno dolgi, bi se lahka pr takih stvareh bolj potrudil, da bi sle stvari bolj gladko.

aambro ::

11.10.2005 - poslal prijavo
18.1.2006 - dobil opremo
21.1.2006 - odklopijo me z ADSLa in poberejo opremo (se mi zdi so vzeli ful osebno)
21.1.2006 - priklop na T2
23.1.2006 - cakam na billing za VoIP telefon

Sem iz Lj-Rudnik, 1500m stran od centrale po cesti.

Narocil sem 20/10 paket in zaenkrat ugotavljam naslednje:

testi s speedtest.si - te vrednosti so ~ konstantne, dokler ne resetiram modema. ko ga resetiram, se postavijo drugacne vrednosti, ki so spet konstantne dokler ne resetiram spet. any ideas?

zvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 370.66Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.78Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 249.03Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.72Mb/s

zvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 247.47Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.09Mb/s

zvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 246.32Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.49Mb/s

so pa dalec od tega, kar sem pricakoval.

Ko se prikopim na FTP server v studentski dom v Kranju iz Lj, kjer je upload >500KB/s, mi zacne hitro vlect, potem pa pada do 30KB/s.

Ping do centrale je cca 17ms.

Pinging md3.t-2.net [84.255.209.72] with 32 bytes of data:

Reply from 84.255.209.72: bytes=32 time=16ms TTL=252
Reply from 84.255.209.72: bytes=32 time=22ms TTL=252
Reply from 84.255.209.72: bytes=32 time=16ms TTL=252
Reply from 84.255.209.72: bytes=32 time=18ms TTL=252

Ping statistics for 84.255.209.72:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 16ms, Maximum = 22ms, Average = 18ms

Na navodilih od modema (http://sunny.smart-com.si/en/media/svlm... pise, naj se ne uporablja v vticnicah brez ozemljitve, medtem ko adaptor sploh ni narejen za ozemljitev. Mogoce bi se kej spremenilo, ce bi vijak povezal z ohisjem od racunalnika. Klicem na smart-com.si, ki so sestavljalci tega modema, da jih vprasam o tehnicnih karakteristikah, pa me napotijo k T2. V navodilih smart-com navajajo: "With such initial speed from 1Mbps to 58Mbps, SVLModem provides point-to-point connection up to 1.3km through telephone line (24AWG, 0.5mm)."
Kaj pa 1.5km?
Obcasno poklicem na T2, da jih povprasam o vsem tem, vendar se pocasi navelicam poslusat melodijo tajnice.

Na hisi zunaj mam "razdelilec" (cca 10x8cm velika skatla, 3 kabli ven, en k meni). A je v tej skatlici tudi lahko problem? A je to tista prenapetostna zascita?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aambro ()

d0rK ::

Ja pa sej clovk ne more verjet...PROKLETI NESPOSOBNEZI.

Danes spet klicem, da preverim stanje in izvem, da moja prijava na Telekom SE VEDNO ni bla poslana. FUCK! Pozitiven odgovor na moznost prijave so dobili ze prejsnji ponedeljek (sem jih klical v ponedeljek), sem jih klical ponovno v sredo, se je opravicil, da so pozabili poslati in sem jih klical ponovo danes. In zdej morm od danes naprej cakat se min. 2 tedna. PIZDARIJA!

Mislm no....Glede na to, da so roki za prijavo ze tko OBUPNO dolgi, bi lahka usaj pr njih poskrbel, da bi slo use tekoce. Razocaran sem nad T-2 in ce me kdo vprasa po mojih izkusnjah jih bom skurcal.

SasoS ::

na 1500m boš težko dosegel 20/10...vsekakor boš moral stopiti v kontakt s T-2 da preverijo profil v modemu. To da so hitrosti drugačne je logično, saj modem na začetku stestira linijo in nato obdrži take hitrosti. Včasih se zgodi da če so kake motnje da se ful slabše poveže.

Andrej767 ::

A mi lohk kdo pove če T-2 že priklaplja tud tiste interesente ki bi želel obdržat ISDN in skenslat ADSL v prid VDSL?

dejanslo ::

ne, nena jih
There`s More Than One Way To Do It

deniss23 ::

mene zanima če ima še kdo probleme pri vleki torrentov, ok s tem vse ok, ampak ko dol kaj vlečem mi ne odpira nobenih www. strani.ko izključim dela vse ok - a ima še kdo tak problem?

mitjasen ::

Jap jaz imam enak problem.Utorrent sploh,ko je odprt ne dela nič...Ama nič.
Sem že vprašal na t-2 pa pravijo da bi moralo delat vse normalno.Meni še telefon večinoma ne dela,če imam take stvari odprte.Splo na začetku je bilo tak,zdaj je sicer že malo boljše.

clarity99 ::

denis in mitja:

pri utorrentu pomaga ce nastavis da odpira samo 2 povezavi na sec: advanced options, net.max_halfopen

Izgleda da pri enih uporabnikih (kar mi je zelo cudno da to ni pri vseh) omejujejo stevilo odprtih povezav na sekundo. Ce jih presezes, ti zacne vse blokirati. Je bila o tem ze debata malo casa nazaj.
Jaz sem jim tezil, pa sem potem obupal in sel na paket 1/1, ker 10/2 nisem mogel iskoristiti.
Po moje jim je treba se malo teziti, mogoce se bodo kaj zmigali.

tevz ::

Ali ima kdo to težava, da ima pinge na t-2 nekoliko višje?Npr. če pingam www.arnes.si ali pa www.triera.net imam poveprečen ping 30ms, tudi če postavim server za bilokateri špil so pingi visoki?!?

LP

Tevz

@clarity99
Jaz uporabljam uTorrent brez problemov.Mozno je da je problem v Windowsih.
Doomsday is coming!!

elhombre:

pri meni je bilo isto, pa se je zadeva pojavljala tudi na linux-u, tako da ni bil OS.

Mislim da je za uTorrent najbolje obiskati forum,vec ljudi vec ve.
Doomsday is coming!!

cisto vseeno je kateri torrent klient se uporablja, povsod je isto. ce vzpostavis prevec povezav na sekundo se vklopi nek smorn na firewallu in ti zacne blokirati. Saj so ze celo na helpdesku to priznali. Ni pa mi jasno, zakaj to nekaterim NE dela... lucky you, i say.

aambro ::

Se ena izkusnja: Sam sem parkrat izklopil modem z namenom, da se mi mogoce boljse poveze... Se vedno nimam vklopljenega billinga, ceprav so mi obljubili ze, da bo vceraj in vceraj, da bo danes. Danes klicem in so mi povedali, da mi bodo billing vklopili, ko bodo prepricani, da povezava ne pada, kar je pohvalno. Od zdej naprej bom pustil modem vklopljen, da sploh stestirajo normalno stvari. Potem, ko je enkrat stestirano, povejo, kaksen paket je zame mogoc. Od takrat naprej se ti naj bi modem vedno povezal s to hitrostjo na net.

Ima kdo kake izkusnje z IP telefoni... ali prihaja do laga, ce je upload do konca zapolnjen? Ali je nastavljeno tako, da ima IP telefon prednost in ima rezerviran bandwidth? To bi se mi zdelo logicno.

bekas ::

:)
meni pa je telefon koj delal kao, klical...pa linija obupna, kaj so stestirali, ki še danes ne morem kot par urc na net.....tko da to je sam uzgovor.

Zdej so se mi popeli že čez glavo z njihovimi izgovori....en mesec hodijo do mene delat meritve in nikogar ni še bilo....prava firma >:D

na e-maile na odgovarjajo
tajnica polna sporočil
faxe zgleda ne berejo
na help desku sam govorijo
- bomo pogledali vas pokličemo nazaj (hahaha...enkrat so res poklicali in mi povedali da se ne morem
povezat, jao ke novica :D )
- bomo dali naprej tehnikom
- bomo mal profil naštimali
- jaz ne vem nič...tukaj ne piše da je kaj narobe
- ja gospod danes pa ne bo rešeno, je gužva (pa če tud zjutraj kličem )
- o vi pa ste z obale, nevem kdaj bo kdo tam okoli hodu merit (ja ko bo dopust in gre mim na morje, pa da mi pove da se ne da nič naredit

Colector ::

ZAAAAAAAAAAKON!

mene so dons priklopil na T-2 in tako bom rekel leti kot sneta sekira film do kolega 700 mb 13min :)))))))))))
imam 10/10 paket, 2 tv okoli 300 metrov zračne linije
telefon še ne dela pa tud svoje lastne cifre ne vem ampak ostalo pa seka tudi televizija

o težavah bom poročal sem (danes sem se za brezveze vozil v lj po opremo, ki jo je že monter prevzel samo je prišel takrat ko je rekel)

pogodbo oddal 16.1.06 (prejšno oddal okoli 15.12.05 pa so rekl, da se je čudežno izgubila)
nisem niti toliko težil

tako da upam da boste kmalu priklopljeni
Colector

Kajzar ::

Mene so včeraj prikolpili na VDSL (paket 1 Mbps/256 Kbps) po 6 tednih od tega, ko sem poslal povpraševanje. Net dela v redu, z Azureusom vlečem do 2 bittorrent opravila naenkrat brez problemov: kombinirana hitrost DL je v povprečju 110 KBps, okoli 85% od teoretičnega maksimuma.

Telefona še ne morem uporabljati, ker sem odpovedal žični ip telefon, ker bom raje uporabljal brezžičnega PSTN. Zaenkrat torej ocena 9 od 10 za internet povezavo, za telefon še ne morem podati ocene. Zaenkrat kaže dobro, ampak ne kaže hvaliti dneva pred nočjo, kot pravi stari ljudski pregovor 0:)

Drugače pa ima ip telefonija rezervo v pasovni širini, tako da upload podatkov ne more motiti pogovorov; sem vprašal tehnika od T-2.

Skratka, če bo delalo OK in stabilno, bom čez čas prešaltal na hitrejši dostop, itak pa upam, da bomo v roku nekaj let vsi imeli internet preko električnega omrežja, ker mi gre milijon kablov v stanovanju že precej na živce; zdej mi bodo še optične kable za TV napeljevali, prej pa ni bilo nobenega mandlca od nikoder 8-)
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

Kajzar ::

Evo danes mi je začel pa še PSTN aparat delati brezhibno; lahko kličem in drugi me lahko kličejo.

Do sedaj zelo pohvalno.
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

R1t0-PO ::

Zdaj je že teden mimo in lahko rečem samo:

:D :)) :P SSSUUUPPPEEERRR!!!!! :P :)) :D

Net dela 10/2, uTorrent vklopljen ves čas in dl/ul 50 torrentov, brez štekanja in zmrzovanja, ob tem tudi zraven prižgan dc++, dc hub, strong dc++, msn, outlook, firefox z večimi tabi... skratka dela kot mora po teoriji. >:D

Star TV imam, ampak po vaših napotkih sem poštimal in našel kanal, pa zdaj dela OK. Na momente se kaki kvadratki pokažejo, ampak to je približno en ali dva x na uro, tako da ne moti veliko. Sem opazil da mi vsi programi ne delajo (tema) ampak taglavni mislim da je brez problema. :)

Za telefon nisem potem nič klical za billing, so mi kar sami že drugi dan vklopili izhodne klice in od takrat dela non stop in brez kakšnih šumov ali štekanja. :)

Folk, sznn, janni, sergio in tudi ostali, ki ste tule postali odgovore na moja vprašanja ali pa tudi drugim še zmedenim začetnikom na t-2... NAJLEPŠA HVALA vsem za vašo pomoč, lepo je biti tule gor član, ker za vsako vprašanje dobiš odgovor, za vsak problem se najde rešitev, IN TO ŠE HITRO . HVALA!!! :))

Sergio, meni dela tvoja stran takoj odpre :)
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...

etenko ::

Dostop preko optičnih vlaken
(Na voljo bo v kratkem, najprej na območju Kranja)

Dostop do interneta preko optike
1 Mbps / 1 Mbps = 7.000 SIT
10 Mbps / 10 Mbps = 14.000 SIT
100 Mbps / 100 Mbps = 103.000 SIT
1 Gbps / 1 Gbps = 1.003.000 SIT
Opomba 1: vse cene že vsebujejo DDV.

wishmaster ::

Na voljo bo v kratkem, najprej na območju Kranja. To pa je izjava leta 2006.>:D Ta v kratkem bo v CE,MB,MS,KP cez par let:D :D.

wifi4all ::

za KP je en ze omenil, da gradijo omrezje

ima mogoce kdo informcije se za druga mesta?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

wishmaster ::

So zaceli graditi. Kdaj bodo pa zgradili omrezje in zaceli ponujati storitve, je pa drugo vprasanje. Po mojem mnenju bodo prve uporabnike v Kranju prikljucili v drugi polovici februarja ali pa sele v marcu. Jaz sem jih klical ze pred meseci na gratel. Pa so mi povedali da za Celje in Maribor, se zaenkrat nimajo v planu. Mene mal zanima za tiste ki zivijo v ljubljani. Ali so tudi v okoliskih krajih vlekli optiko ali samo v centru ?

wifi4all ::

polej LJ, centra vem, da so vlekli se po LJ, siski... LJ, siska je bila tud prva na seznamu... za ostale dele LJ ne vem...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Maribor ::

Ve kdo mogoče kako se upravlja s tem voicemailom od t2 ? potrebuješ up. ime pa geslo. Poskusil sem z vsemi verzijami tel. št. pa mi ne rata. Me pa zanima zakaj mi dc++ ne deluje preko T28-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Maribor ()

Muzo ::

mene so tut dons priklopil, če koga zanima. TV še nism sprobu, net 10/2 dela super. Aja sm pa ene 100m zračne linije od centrale :)

good for you :)

Racko ::

Muzo, kaksni so pingi pri tebi? Jz mam 13-15ms do kanin.arnes.si, na zacetku sm mel okol 8-9ms. Sem klical gor na T-2 pa so rekli, da sicer Vrhnika ne slovi po neki pretirani obremenjenosti in da ne vejo v cem je napaka. Zadevo je dal naprej k tehnikom.

NEURADNO
Fantje na helpdesku imajo trenutno mini tecaj v tem kako razloziti/pomagati glede VOIP telefonije ko bo upgrade,kar pomeni da je download novega softwareja v belcote zelo blizu.Testirajo tudi Belco-3000 ( wireless verzijo ),vendar tu se ni nic otipljivega.
Doomsday is coming!!

--- kanin.arnes.si ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9089ms
rtt min/avg/max/mdev = 11.254/12.326/15.807/1.232 ms

Racko, nick kej veze s priimkom?

drugač pa linija ni zdele nevemkok obremenjena, ene 50/50 down/up.

lp

Malkec ::

Muzo: ping testiraj na popolnoma prazni povezavi. 8-)
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

100m sm od centrale poveže se mi modem pa sam 14976 kbps / 2880 kbps. premal. telekomovc je reku da so varovalke u centrali in da ostanejo, pa da nimajo nč s tem da net počasnej dela.

???

MEDENA ::

Muzo a to maš 15mbit/s - 3mbit/s ?

10/2...ampak to je kolk se mu modem synca. Pri polnem netu in eni televiziji bo že znal imet probleme.

opajec ::

elhombre, kaj ti si URADNI ali NEURADNI predstavnik T2 na tem forumu??? Zaupaj nam!!!>:D >:D >:D

elhombre, dej pošl komu mail da nej preverijo stanje z varovalkami na Vrhniki. men se zdi to nedopustno da sm 100m stran od centrale pa poleg neta in enga TVja ne morem niti enga VLCja pognat.

:(

Racko ::

Jaz imam se TV, pa dela cisto vredu. Oddaljen sem pa 700m od centrale. S tem, da naroceni 10/10 paket dela s hitrostjo 10/2-4Mbps in da imam bolj porazne pinge. Baje, da imamo tukaj na Vrhniki bolj slabo infrastrukturo. Po besedah nekoga s helpdeska pa naj bi tiste koncne varovalke na centrali zaceli odstranjevati februarja.

P.S.: Ne, moj nick ne izvira iz priimka. :D

racko ne vem kakšna infrastruktura ampak jst sm u bloku zravn pošte tko da mogl bi bolš delat. Niti net mi ne dela na polno ko gledam TV, tko da mislim da je to razlog za pritožbo :) usaj da pridejo mal pogledat s telekoma centralo pa varovalke vn pometat.

@opajec
Ce je uradno potem sem dobil email od direktorja,ce je pa neuradno sem pa slisal na helpdesku.
Doomsday is coming!!

opajec ::

@elhombre
hvala za odgovor,pojasnilo. Vprašaj direktorja MT, kaj je pa z nami,ko Telekom ne dovoli priklopa,ker ni dovolj rezerve??? to bi naj bilo tud na Apeku že od oktobra pa se nič ne dogaja.

@opajec
Ce zadevo resuje APEK potem poglej enkrat na teden www.apek.si in bos videl ce je bil izdan kaksen odlok na to temo,ali pa poklici apek.
Doomsday is coming!!
««
55 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137226 (21172) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315809 (3114) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037992 (17399) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962525 (43897) OmegaBlue

Več podobnih tem