» »

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

T-2: Splošna debata in iskanje zarote

««
56 / 62
»»

rockstar1707 ::

Mene pa zanima, ce se tole komu zdi normalno (Lokacija - Maribor):

=========================================================

Oktober 2005
------------
10.10.2005 - Izpolnim obrazec za povprasevanje na spletni strani T2.

13.10.2005 - Iz T2 po navadni posti dobim v podpis pogodbo o storitvah T2.

18.10.2005 - Podpisano in izpolnjeno pogodbo oddam na posto.

November 2005
-------------
28.11.2005 - Iz T2 prinesejo modem. Priklopa ne opravijo, ker je bil prekratek kabel. To storim jaz se isti dan. Lucka "LINK" na modemu utripa.

December 2005
-------------
Nic.

Januar 2006
-----------
5.1.2006 - Iz T2 klicejo, da bodo priklop opravili 10.1.2006.

10.1.2006 - Nihce ne pride, nihce ne poklice. Ko klicem na T2 (okrog 13:00), mi recejo, da so zelo zasedeni, in da se bodo zagotovo oglasili se ta dan. Vseeno nihce ne pride.

11.1.2006 - Klicem na T2, razlozim situacijo, in na drugi strani mi nek operater zacne razlagati o nekaksnih izgubljenih podatkih oz. tabelah ali nekaj podobnega. Gre za to, da so v administraciji pri T2 nekaj ***bali, in Telekomovi tehiki niso vedeli, da morajo priti tudi do mene. Ze od zacetka se namrec ve, da prej v stanovanju ni bilo telefonskega prikljucka.

13.1.2006 - Ob 8:00 me klice tehnik T2 (iz Ptuja), da se bo oglasil. Pride okrog 10:10 in pomeri razdaljo od prikljucka do centrale. Ta mu skace od 50m do 5000m. Prijavi napako, in rece, da naj bi se oglasil skupaj z nekom iz Telekoma v ponedeljek, 16.1.2006, okrog 15:00.

16.1.2006 - Ob 15:40 klicem tehnika iz T2, ga vprasam kako je s priklopom, in pravi, da so prijavili napako na Telekom, vendar se za enkrat se nic ne ve.

23.1.2006 do 27.1.2006 - Vsak dan klicem na T2 vsaj enkrat, ponavadi dvakrat. Vsi govorijo, da se vedno cakajo neke odgovore, in da se ne ve kdaj bo priklop. Poleg tega vsi recejo, da bodo poklicali nazaj, pa iz te moke ni kaj dosti kruha.

28.1.2006 - Na helpdesku recejo, da bodo novi datumi priklopa znani 30.1.2006 ali 31.1.2006.

30.1.2006 - Nic novega. Lucka LINK se vedno utripa, novih datumov se vedno ni.
=========================================================

Najbrz poznam ze 75% ljudi, ki delajo na helpdesku. Kaksen se celo se malo trudi, mogoce enkrat celo poklice nazaj, kaj vec od njih ni. Med tem sem ze dobil vrnjeno podpisano pogodbo iz T2, da so veseli, da sem postal njihov narocnik.

Iz odgovorov na helpdesku pa lahko zakljucim le, da oni zavestno krsijo svoje pogodbe. Od 10.1.2006 do 31.1.2006 je minilo 21 dni, pa ocitno niso niti predlagali priklopa. Pri tem torej Telekom nima veze, ker po mojem mnenju informacija do njih sploh se ni prisla. Ko klices na Telekom, ti pa recejo, da je to stvar T2 in Telekoma in da mora to urejati T2 in ne stranka. Kar je seveda povsem logicno. Jaz sem namrec pogodbo sklenil s T2, ne s Telekomom.

Povzetek: 3 meseci od podpisa pogode, 2 meseca odkar imam doma vso njihovo opremo. NIC ne deluje.

antonija ::

Neglede na lokacijo se mi ne zdi normalno pisat dnevnik o priklopu na internet na katerikoli forum. Postavi si blog in pisi tam, to bi bilo normalno.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Hvala. Torej je ocitno problem v meni.

just_a_cook ::

Ne, ne. mas prav. Antonija ce ti ne pase, ne beri celega posta.
Je dobro, da si tako vidno opozoril na njihovo pocasnost.
==================
Just a cook

Uf, prej pozabu sm sarkasticne smilyje dat....:O

SasoS ::

ravno bilo na radiu da se je telekom pritožil na odločbe apeka (za znižanje cen razvezane lokalne zanke). me zanima kako se bo razpletlo...apek jim je kar pošteno znižal cene :D

dean444 ::

Kdo ve a sedaj je možen priklop samo interneta, bret Tv ali telefona od T2.
Je kdo ki je hotel samo internet in mu je telekom pozitivno nazaj odgovoril.
xy

Tody ::

seveda je samo ne smeš met nobene oblike telefona razen mobilne

@dean444

Jaz imam narocen samo internet in so mi ze takoj rekli, da to je mozno. Nikoli nihce ni rekel, da priklop ni mozen ali kaj podobnega. In to mi govorijo ze 2 meseca, pa se vedno nihce ne zna razloziti zakaj se ni znanega novega datuma priklopa.

Razumem, da so se v administraciji enkrat zmotili in me ni bilo na tistem seznamu (taksna je pac razlaga z njihove strani). Ampak da potem se v 3 (treh) tednih ne popravijo svoje napake in izvedejo priklopa, si pa tezko razlagam. Ocitno uporabljajo metodo "First In Last Out".

Ce bi mi nekdo ze na zacetku rekel, da priklop zaradi kakrsnegakoli razloga ni mozen, bi to pac sprejel. Ampak se vedno trdijo:
- da bo to urejeno ze naslednji teden,
- na zalost se nimamo podatkov,
- danes je sestanek, kjer se bodo dogovorili o tem,
- mozno, da bomo jutri vedeli kaj vec o tem,
- itd., itd., itd., itd..

jini ::

@rockstar1707
jaz sem že decembra, ko sem imel 14 dnevni mrk, ker T-2 ni dostavil opreme, ugotovil, da se sploh ne splača klicarit na helpdesk. Zato vse zahteve, ki izhajajo iz neizpolnjevanja pogodbenih določil naslovim pisno in seveda reklamiram vse račune, ki niso izdani skladno z dejanskim stanjem.

Muzo ::

Tody kakšno zadevo maš že ti? net, TV, telefon? slučajno veš kok se ti poveže? men se neki slabo, glede na to da sm čist zravn :) morm težit mal na t2 :P

Tody ::

jest mam samo net 1 mega paket, pa zadeva prekinja, nisem še ugotovil razloga ampak, ko prekine piše da sem izpulu kabel, potem čez sekundo sem ga dal nazaj in sem konektan. In če v tem času ne dam nobenega znaka da hočem met kake podatke potem kr čaka, če pa kliknem na link al pa torent da poizvedbo ponovi zgodbo da sem izključu kabel in se takoj spet konekta. Do naslednjič... nima pa kej veze a je obremenjena al ni. Ko downloadam prek HTTP kake datoteke se na začetku poveže tud do 1000 kb/s in počasi pada in se ustavi tam pri 150 ker večina datotek se takrat že presname. Torenti mi pa delajo na 115 kb/s.TV si ne upam naročit ker če se tale napaka pojavlja med gledanjem filma ni lih good. Je pa zanimiv da včasih MSN ignorira tole sprehajanje včasih pa padem dol

Kajzar ::

VoIP pri T-2 sucks. Ne morem niti surfati na netu pa imam motnje v obliki pozrtih besed in odmevov.
VoIP lahko uporabljam brey tezav samo, ce onemogocim LAN :|

A kdo ve kateri router naj kupim, da ga bom lahko nastavil tako, da bom rezerviral del pasovne sirine - 128 Kbps gor in dol za VoIP?

ELEKTROLJUB ::

Kajzar

Ne vem zakaj bi kupoval router????
Problem razloži T-2 tehnikom in ti ga morajo rešiti.
LED svetloba je prihodnost...

MEDENA ::

Od danes imam malce boljši upload namesto 1 celih 1.2 mbit/s aka 150K/s. Še vedno ne obljubenih 2mbit/s....Se vam kaj sanja kje bi bila lohk fora????????

Kajzar

Praviš pa telefon samo takrat dela, ko nimaš računalnika povezanega z omrežjem?
(ko onemogočiš omrežno povezavo ali odklopiš omrežni kabel)

Dej probaj en drug računalnik priklopiti namesto tvojega.

PoCar ::

Pri IP telefonu naj bi blo mozno nastavit imenik za 100 tel. številk.
V imenik sem po navodilih vnesel Imena in številke pravilno, pa mi ne pokaze imenik po imenih ampak samo po številkah , ko hočem nekoga klicati.
Prav tako se dogaja, ko me kliče oseba , ki je poimensko shranjena v tel. imeniku-pokaže se samo številka - imena klicočega pa nikjer!!???;( ;(( ;((

Pa se nič ne moreš nastavit telefona preko interneta ker je T2 zamenjal gesla za telefon - (predvidevam...če nimam prav se OPRAVIČUJEM in je to naredil uvoznik v tem primeru pričakujem da bo T2 pridobil ta gesla tako , da si bom lahko nastalil telefon-drugače bi lahko tel imenik vnašal preko interneta)!

Ideje...a je software od telefona u kurcu , da ne pokaže imen al to sploh ni možno....kljub temo, da v navodilih piše?
Live long and prosper! ;)

shock ::

Zgleda da je APEK dal telekomu odločbo da naj neha s temi rezerv prostih parov. Tako, da telekom ne bo več omejeval T-2 z nekimi bolnimi forami. Zdaj moramo samo še počakat 14 dni da telekom se pritoži in še 14 dni da gre vse to skoz in pol bo vse ok.

...in potem svizec zavije cokolado.

Telekom bo zadevo zakompliciraval dokler se jim to financno splaca + se tolko kolikor je fovsarije pri vodilnih.
Tud ce APEk izda nevemkaksno odlocbo se bo Telekom pritozil, jo prekrsil, se se nekajkrat pritozil, dolocil svoje pogoje izvrsevanja odlocbe, grozil s kaksnim sodiscem, objavljal svoje razlage v medijih.... vse kar se pac da narest da ti ni treba ubogat APEKa.

Lahko pa da so vodilni ze odrasli v tem casu in se bojo obnasal letom (in etiki in zakonom) primerno, sam to je malo preoptimisticno stalisce.

elhombre ::

@PoCar
Ta mesec bo upgrade telefonov in bo tudi imenik delal kot je treba.
Doomsday is coming!!

ANYBODY
Si je kdo doma postavil server,rabim ftp da si stestiram upload.Ce ima kdo kaksen drugacen predlog kako to naredit naj se javi.Torrenti niso 100% zanesljivi.
Doomsday is coming!!

Naj nekdo lepo prosi T2 ce lahko postavijo en ftp in se zadeva lahko stestira dokaj kontrolirano.

uporabnik12 ::

Medena: kolk dalec si od centrale?

antonija
Zaenkrat z ftp serverjem na T-2 se ne bo nic.
Doomsday is coming!!

ROSONERO ::

Zdravo!
Ker se odločam za vzpostavitev interneta prek t-2 me zanima nekaj stvari:
Vzel bom 1MB/256Kbit paket brez telefonije in interneta, telefon prek telekoma ostane. Zanimajo me izkušnje uporabnikov ki so naredili isto kot mislim jaz
Kako dolgo je vse skupaj trajalo, da so vzpostavl delujoče zadeve?
Koliko se ( če se ) internet sesuva( zaradi česa?)?
Se pojavljajo kakšne teževe s telefonom ( ne dela ko dela internet, razni šumi in podobno)?
Kakšne so hitrosti downloada in uploda, glede na teoretične?
Aja od centrale sem oddaljen cca 700m
Razmišlju sem da sicer da bi vzel 10/2 a glede na to da ima T-2 še kar nekaj težav z omrežjem, bom zaenkrat še kar počaku da vidim kako pa kej.

Vem da je na nekaj zgornjih vprašanj že bilo odgovorjenih a bolj ko sem bral prejšnje poste manj mi je blo jasn.

LP >:D ROSONERO>:D
ČLOVEŠKA NEUMNOST IN POHLEP STA BREZ MEJA

SasoS ::

telefon prek telekoma ostane

Daj malo preberi...tole trenutno ni možno. Lahko sicer pošlješ zahtevek in podpišeš pogodbo ampak noben ne ve kdaj boš priklopljen. Lahko da kmalu, lahko pa da do junija ne bo nič.

Wox ::

@ROSONERO: Najboljše bo, če še počakaš nekaj mesecev in se potem odločiš. Trenutno je T-2 še v fazi testiranja.
Commodore 64

rockstar1707
Skoda ker se nisi podpisal z stevilko prikljucka,tako da bi kdo na T-2 ( direktor ) lahko kaj naredil.Siguren sem da je to prebral.
Vsi tisti ki imate resne probleme dodajte stevilko prikljucka.
Doomsday is coming!!

uporabnik12 : cca 500m

globoko grlo ::

@ROSONERO

hehe, mal si preber kaj si napisal "Vzel bom 1MB/256Kbit paket brez telefonije in interneta"

kako boš mel 1/256 brez interneta, lol
verjetn si mislil tv, ane

Zgodovina sprememb…

uporabnik12 ::

medena: Ce so ti ze sprobali vse profile, obstaja moznost da je to to kaj je najvec. Meni ne morejo spravit UL na vec kot 1.3 Mb
Sem pa 900 m od centrale, menda 1400 po kablu. Mislim da bo takih vedno vec, ker niso krive varovalke. Po mojem je bolj varovalka simptom, ko mas res neke bedne kitrosti v stilu UL 64 kb.

Zgodovina sprememb…

Ja zgleda, da je faktor upočasnitve kje drugje....Morda štukani kabli, narobe kabli, kak čudn pretvornik..Ne vem, lahko samo ugibam. Sej bo optika upam kmalu možna kle pri nas v Kranju.

fast ::

Lahko so tud parice 0,4 ali 0,6 mm.

kitl76 ::

No počasi boste celo začeli dojemati zakaj "smo" pri Siolu se odločili raje za ADSL2+ :D

Jeremias ::

ja ok... samo kdaj pa bo mozen ADSL2+ priklop? :)

janny76

Že kar nekaj časa imam internet pri T-2.
No ja mesec in pol...
Do sedaj mi vse deluje lahko rečem odlično.

Vinetou ::

janny76, kmalu boš začel dojemat zakaj Gratel T-2ju gradi optiko >:D

kitl76 ::

Gratel ne gradi optičnega omrežja zgolj za podjetje T2 ampak za vse zainterasirane ISP-je s katerim bodo podpisal najemno pogodbo zato tudi ni izključeno, da si Siol po nekaterih delih Slovenijenebo posluževal omrežja Gratel. Ti pa še jaz nekaj povem kmalu se boš ti spraševal za koga pa TK gradi optično omrežje :D

NavadniNimda ::

Pa probajmo ugibati - za Telefonico morebiti, ali pa za D-Telekom?:O

Gratel ne gradi optičnega omrežja zgolj za podjetje T2 ampak za vse zainterasirane ISP-je s katerim bodo podpisal najemno pogodbo zato tudi ni izključeno, da si Siol po nekaterih delih Slovenijenebo posluževal omrežja Gratel. Ti pa še jaz nekaj povem kmalu se boš ti spraševal za koga pa TK gradi optično omrežje

Kako eni radi govorijo nekaj "na pamet".

dmok ::

No počasi boste celo začeli dojemati zakaj "smo" pri Siolu se odločili raje za ADSL2+

ADSL2+ je že v začetku omejen na 1Mb upload. VDSL ponuja veliko uporabnikom krepko, krepko več. To je nekaj, česar ADSL2+ ne bo mogel NIKOLI ponuditi. Kar pa zadeva probleme s hitrostjo na večjih razdaljah pa se malo pozanimaj pri Telekomovih tehnikih. In znaš izvedeti marsikaj zanimivega. Recimo to, da bo imel zaradi premalo debelih kablov, prehodov iz ene debeline na drugo, ... ADSL2+ zelo podobne (če že ne enake) težave kot VDSL. Pa glede na trenutno cenovno politiko SiOLa bodo cene višjih hitrosti pri ADSL2+ tako ali tako popolnoma nekonkurenčne T-2.

Na koncu me lahko spraviš v dobro voljo še s tvojo razlago vzrokov za zakasnitve pri prihodu ADSL2+ na trg. Gotovo nimajo težav, ah, to pa res ne. Vse poteka gladko. Ali ne ?

d.

dmok ::

Ti pa še jaz nekaj povem kmalu se boš ti spraševal za koga pa TK gradi optično omrežje

Tebi še vedno marsikaj ni jasno. Če bo Telekom ponudil konkurenčno ponudbo bom prvi, ki bo zapustil T-2. In pri tem me ne bo zadrževal noben aneks. VDSL pa je tu in zdaj. Z vsemi svojimi prednostmi in težavami. Za pametno ceno. Brez vezav. Terminalska oprema najeta. To je vse, kar je meni pa verjetno še komu v tem trenutku pomembno. Tudi če bo SiOL čez 3 mesece ponudil ADSL2+ 600Gb/1Mb zastonj mi to danes čisto nič ne pomaga in pomeni.

d.

Ker bodo itak pogojevali z BREZPLAČNO 24 mesečno vezavo :D

Jaz bi dregnu se mal v tole optiko.Lahko kdo pove koliko slovenije je trenutno pokrite z telefonskim omrezjem ??Kaj mislite koliko v procentih bo pokritost z optiko cez pet let ??Da se bomo pravilno razumel jaz sem zapisan za vedno pri T-2,bi imel takoj optiko vendar imam se polno pomislekov,ker je dost stvari nedorecenih.Je res glavna populacija v blokih ?
Doomsday is coming!!

rokp ::

@rockstar1707

Lokacija Radovljica, podobne tezave (le, da sem se jaz prijavil dober mesec kasneje, opremo dobil sele pred cca. 14 dnevi, pa se na helpdesk nisem ravno pretirano tezil, ker vem, da imajo ze brez mene dovolj problemov).

@elhombre
18700

ROK

No, ce bo kaj pomagalo lahko napisem tudi stevilko prikljucka: 7125.

Sicer pa hvala za odgovore in ideje.

majstor ::

27.12.2005 izpolnim pogodbo, 27.1.2006 dobim vso njihovo opremo, vendar me TELEKOM se danes ni odklopil iz njihovega omrezja...klicem T-2, oni so jim poslali potrjeno pogodbo za odklop 14.1.2006, klicem TELEKOM in me prevezujejo, po 10 prevezovanjih ko noben ne ve nic in oni kao nimajo nic s tem dobim pravo, ki mi pove da ona ni dobila do danes 3.2.2006 nobene pogodbe o odklopu...v torek klicem T-2, sporocim kaj se to grejo z mano, oni mi recejo da bodo posredovali...vceraj klicem T-2 spet enako...

Sedaj pa mislim da tudi ce me telekom danes odklopi jim bom moral placat narocnino za mesec februar, to je 2700 sit, zakaj, ker se uporabljal njihovo omrezje 3 dni! ;(

Kaj lahko storim? Kdaj lahko pricakujem priklip?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

kingsix ::

imam en problem z vdsl povezvo od t2...imam paket 10/2 , ip telefon in vmesnik za isdn telefon.
Internet deluje brez problemov, razen kadar zaženem kateri program za torrente [azureus, bitlord, utorrent...] , takrat več ne morem odpret nobene spletne strani, nič več ne deluje. pa čeprav mi torrente vleče dol samo z npr. 200kb/sec in upload z malo. Drugač pa lahko dol vlečem z nekje 1280 kb/sec in uploadam z 200kb/sec. Ve kdo kaj bi lahko bil problem..?

Wox ::

Ja majster, vprašaj na T-2, ane. Če oni ne vejo, pol res nihče ne more vedet.
Commodore 64

ronaldo ::

kingsix: Ce imas router potem je to problem. Sam imam na Siolu enake probleme ce vlecem torente in zelim odpreti kaksno stran in ne gre, ker je pac prevec povezav, in router to ne zmore. Bos moral zmanjsati stevilo povezav v torrent clientu.
««
56 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25137226 (21172) Bug
»

T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+

315809 (3114) ar4743
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037991 (17398) Primoz78
»

Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
18962525 (43897) OmegaBlue

Več podobnih tem