Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

rudolfo2 ::
@abcuser
Pri Aminotih je tako:poklices tehnika ki je zadolzen za software/firmware ( na Siolu je bil to Lojze Dolenc,mogoce je se vedno )in mu poves svoje uporabnisko ime in ga prosis da ti resetira Aminet in eventuelno nalozi nov software.Jaz sem bil v kontaktu z Dolencem in sem vedno imel ta prvi nov software.Mogoce bi bilo dobro ce bi T-2 obvescal na svoji strani uporabnike o novem firmware,kdaj je bil upgrade,katera verzija itd.!!!Tudi za IP telefone seveda.
Pri Aminotih je tako:poklices tehnika ki je zadolzen za software/firmware ( na Siolu je bil to Lojze Dolenc,mogoce je se vedno )in mu poves svoje uporabnisko ime in ga prosis da ti resetira Aminet in eventuelno nalozi nov software.Jaz sem bil v kontaktu z Dolencem in sem vedno imel ta prvi nov software.Mogoce bi bilo dobro ce bi T-2 obvescal na svoji strani uporabnike o novem firmware,kdaj je bil upgrade,katera verzija itd.!!!Tudi za IP telefone seveda.

]Trix[ ::
No eto jes se vedno nisem dobil IP telefona in STB enote. Po opremo se ne da vec osebno pridt ampak ti jo lahko prinese samo monter, kot so me obvestili. Bog si ga vedi kdaj bo to. Sej ce nebi sou osebno iskat modema ga do danes sigurno nebi imel.
+
Dobil sem podatke o naročnini in nikjer ne piše da mam IP telefonijo, pozabl so vtipkat (zelo fino). Sporocil uceraj, naj bi blo zdej zrihtan da jo mam, sam telefona pa od nikjer. Klice lahko opravljam sam z mobitelom in kurim denar k prfuknen, k moram klicat stacionarne telefonske stevilke, da ne govorim o tem kokrat sm klicu na T-2 kdaj bo oprema. In so mi vsakič rekl da naj pokličem drug dan in seveda vsakič plačvol impulze zato da sm poslusu uno musko, dokler se po stiri minutah ni nekdo spomnu oglasit. No sej dons so mene oni poklical in me obvstil da zdej vse stima v paprijih itd. - tko da nam sam paradajze metu njim v obraz.
+
Zjutri prenos max 600KB in upload 150KB, ob 15h prenos tko k treba torej 1.2MB, zdej pa
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:14.
Downstream 817 Kbps (102.1 KB/sec) 882 Kbps (inc. overheads)
Upstream 356 Kbps (44.5 KB/sec) 384 Kbps (inc. Overheads)
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:17.
Downstream 407 Kbps (50.9 KB/sec) 439 Kbps (inc. overheads)
Upstream 324 Kbps (40.5 KB/sec) 349 Kbps (inc. Overheads)
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:21.
Downstream 706 Kbps (88.3 KB/sec) 762 Kbps (inc. overheads)
Upstream 209 Kbps (26.1 KB/sec) 225 Kbps (inc. Overheads)
Naj se grejo mal jebat ce misljo da bom jes plaču celotno ceno naročine in celotno naročnino za IPTV in IP telefon ta mesec.
Najraje bi jim izpostavil račun za GSM. Pa naj mi oni krijejo razliko kokr bi me prsli pogovori ce bi klical iz stacionarca.
Ce oni ne ispolnejo svojega dela pogodbe zakaj bi ga jas?
Ce mi do torka na prnesejo vse ostale opreme in ce ne zrihtajo vsgea tko da bo delal do konca naslednjega tedna tko k se sika torej TV brez kockic in ta prav 10/2 paket ki bo delal 24/7, bom poslal pritozbo na T-2 in na APEK, ce ne celo tožbo in zamenjal ponudnika ter na njihove stroške zahteval vrnitev v prejsno stanje z isto telefonsko stevilko ki sem jo imel, kako jo bodo sobil me ne zanima.
Sam to da nic ni tako kot bi moralo biti presega vse meje normalnega poslovanja in je za moje pojme nategovanje iz pozadine direktno v supak.
Sicer sm pa resno zacel razmiljat o menjavi internetnega ponudnika in mislim da nisem edini.
Ce ne znajo zrihtat vse da dela tko k treba naj ali razmisljajo o menjavi kadra, ki je za moje pojme popolnoma neorganiziran in nesposoben. Noben ne ve kje se ga drzi glava tm. Pa pomojm tut uni tehniki ne vejo kaj se dogaja in sprot googlajo da odpravljajo napake.
Skratka sami pluvajo seb v skledo.
T-2 sami ste si nakopal antireklamo.
+
Dobil sem podatke o naročnini in nikjer ne piše da mam IP telefonijo, pozabl so vtipkat (zelo fino). Sporocil uceraj, naj bi blo zdej zrihtan da jo mam, sam telefona pa od nikjer. Klice lahko opravljam sam z mobitelom in kurim denar k prfuknen, k moram klicat stacionarne telefonske stevilke, da ne govorim o tem kokrat sm klicu na T-2 kdaj bo oprema. In so mi vsakič rekl da naj pokličem drug dan in seveda vsakič plačvol impulze zato da sm poslusu uno musko, dokler se po stiri minutah ni nekdo spomnu oglasit. No sej dons so mene oni poklical in me obvstil da zdej vse stima v paprijih itd. - tko da nam sam paradajze metu njim v obraz.
+
Zjutri prenos max 600KB in upload 150KB, ob 15h prenos tko k treba torej 1.2MB, zdej pa
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:14.
Downstream 817 Kbps (102.1 KB/sec) 882 Kbps (inc. overheads)
Upstream 356 Kbps (44.5 KB/sec) 384 Kbps (inc. Overheads)
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:17.
Downstream 407 Kbps (50.9 KB/sec) 439 Kbps (inc. overheads)
Upstream 324 Kbps (40.5 KB/sec) 349 Kbps (inc. Overheads)
Results from broadband speed test recorded on Friday, 09 December 2005, 18:21.
Downstream 706 Kbps (88.3 KB/sec) 762 Kbps (inc. overheads)
Upstream 209 Kbps (26.1 KB/sec) 225 Kbps (inc. Overheads)
Naj se grejo mal jebat ce misljo da bom jes plaču celotno ceno naročine in celotno naročnino za IPTV in IP telefon ta mesec.
Najraje bi jim izpostavil račun za GSM. Pa naj mi oni krijejo razliko kokr bi me prsli pogovori ce bi klical iz stacionarca.
Ce oni ne ispolnejo svojega dela pogodbe zakaj bi ga jas?
Ce mi do torka na prnesejo vse ostale opreme in ce ne zrihtajo vsgea tko da bo delal do konca naslednjega tedna tko k se sika torej TV brez kockic in ta prav 10/2 paket ki bo delal 24/7, bom poslal pritozbo na T-2 in na APEK, ce ne celo tožbo in zamenjal ponudnika ter na njihove stroške zahteval vrnitev v prejsno stanje z isto telefonsko stevilko ki sem jo imel, kako jo bodo sobil me ne zanima.
Sam to da nic ni tako kot bi moralo biti presega vse meje normalnega poslovanja in je za moje pojme nategovanje iz pozadine direktno v supak.
Sicer sm pa resno zacel razmiljat o menjavi internetnega ponudnika in mislim da nisem edini.
Ce ne znajo zrihtat vse da dela tko k treba naj ali razmisljajo o menjavi kadra, ki je za moje pojme popolnoma neorganiziran in nesposoben. Noben ne ve kje se ga drzi glava tm. Pa pomojm tut uni tehniki ne vejo kaj se dogaja in sprot googlajo da odpravljajo napake.
Skratka sami pluvajo seb v skledo.
T-2 sami ste si nakopal antireklamo.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

MEDENA ::
Evo vidiš, nisem edini.
Hvala bogu imam jaz do ponedeljka še čas za premislek. Trix kaj imaš ti za backup ponudnika? Boš šel na analogno+modri ?
speedtest.si
Pritisnite START
Server Busy: Pocakajte 60 sekund in poskusite znova
Pritisni START za ponovno meritev
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 255.59Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.08Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 314.07Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 401.25kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 327.68Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.11Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 345.16Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.30Mb/s
SEJ NISO RESNI.
Hvala bogu imam jaz do ponedeljka še čas za premislek. Trix kaj imaš ti za backup ponudnika? Boš šel na analogno+modri ?
speedtest.si
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 255.59Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.08Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 314.07Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 401.25kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 327.68Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.11Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 345.16Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.30Mb/s
SEJ NISO RESNI.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

Racko ::
Poslusaj, pri vsakem ISPju so bile poporodne tezave. Tudi pri SiOLu in njegovem ADSLu so bile. In to je bilo ze veckrat povedano, da ne bom nakladal. Pomoje, bo do novega leta vse tako kot mora biti, v nasprotnem primeru ne bodo videli niti mene, niti vecine ostalih uporabnikov. Sicer pa, malo pocakajmo, da se stvari pomirijo.
LP
LP

MTm2H37rqt7B ::
Heh, se zmer nevem zakaj se na te speedtesterje tko zanasate, sej je ze en na to temo ze nekaj povedal.
Najbolj kredibilno je, ce ul/dl na FTP od T-2, ali pa na kaksen Arnes,Amis ki je prek SIXa vezan na T-2. Vse ostalo je foo.
Najbolj kredibilno je, ce ul/dl na FTP od T-2, ali pa na kaksen Arnes,Amis ki je prek SIXa vezan na T-2. Vse ostalo je foo.

antonija ::
Medena dej nehi ze ta speedtest.si nategovat, ker je polovica 1337 geekov non-stop gor in testirajo ce jim je lulcek ze kaj zrasel. Ce hoces stestirat linijo al uporabi enega od ISPjevih serverjev in prenasaj velike filete, al pa nastimaj en P2P program da ti bo down/uploadu kaksne zelo popularne filete in bos vidu kasen bo rezultat. Sam jeba ker bo mal alj trajalo pa ne bos mogu tolk pogosto na forum postat rezulate (ki nas vsekakor zanimajo
)

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Mccloud ::
Jaz sem sedaj pri T 2 par dni, 10/2 paket. Prej sem bil pri Siolu, 2Mb paket. Ne bom raje opisoval koliko jeze in potrpljenja je bilo potrebno pri prestopu. V glavnem meni tale stvar ne deluje ravno tako kot sem si predstavljal. Imam Ip telefon, ven še zmeraj ne morem klicat, ping v igrah je od 200ms pa do preko 400ms ( nevem kčemu T 2 izjavla da bi naj bil ping pri igrah zelo majhen, sem kar šokiran da imam z 10 Mb dosti večji ping kot eni z 1Mb pri katerem drugem ponudniku ), Internetna Tv pa je tud tako, prekop med programi je moteč in počasen in tud vseh programov ne dobim kaj jih imajo napisane. Upload največji dosežem 50kb/s, preko 680 kb/s pa še pri download hitrosti nisem prišel. Upam da bo T 2 njihove napake hitro uredil ker mi nič ne dela kot bi po njihovem moralo.

roCkY ::
Nedelovanje telefona je kritično, sploh če je tudi za poslovne namene. Slabo delovanje TV delno. No pojma nimam kolk je dejansko težav.
Kar pa se interneta tiče pa za ceno, ki jo plačate dobite več kot pri ADSL. Saj kot je prebratpopolnih izpadov, ko je zadeva enkrat priklopljena ni.
Jaz bi počakov vsaj kakšen mesec preden bi zadevo odjavu in se vezal nazaj na ADSL ali kabel.
Kar pa se interneta tiče pa za ceno, ki jo plačate dobite več kot pri ADSL. Saj kot je prebratpopolnih izpadov, ko je zadeva enkrat priklopljena ni.
Jaz bi počakov vsaj kakšen mesec preden bi zadevo odjavu in se vezal nazaj na ADSL ali kabel.

SasoS ::
Meni tv in telefon delata. Je pa res da se je popoldne spet pojavil problem z lagom na T-2 omrežju. Zgleda da bi radi nekaj vzpostavili pa jim ne rata. No upam da bodo težave kmalu rešene. Na traceroutu se lepo vidi na VDSL štima, samo T-2 omrežje ima težave 

Tracing route to kanin.arnes.si <193.2.1.87> over a maximum of 30 hops: 1 <1 ms <1 ms <1 ms GATEWAY 2 8 ms 8 ms 7 ms 84.255.208.255 3 143 ms 142 ms 141 ms 177.209.255.84.in-addr.arpa [84.255.209.177] 4 285 ms 293 ms 288 ms 129.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.129] 5 309 ms 309 ms 326 ms 132.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.132] 6 257 ms 267 ms 297 ms six.arnes.si [193.2.141.33] 7 295 ms 284 ms 296 ms rarnes13-G0-2x105.arnes.si [212.235.160.226] 8 318 ms 264 ms 309 ms ldarnes9-V41.arnes.si [194.249.16.206] 9 329 ms 272 ms 276 ms kanin.arnes.si [193.2.1.87] Trace complete.

Moj Download Speed Tester je vecino gentoo.inode.at , kjer brez problema emergam (emerge -f imefajla) 1.2MB na sekundo gcc al pa xorg-x11 ce mi seveda dela linija tko k treba. Upload test pa pac sprobam prek slovenskih in tujih speed testov.
Medena: SIOL me ne vid vec prav tako ne Telekom ker so vsi ene in iste monopolisticne p****. Ne vem se ker bo. Sicer pa mislm pocakat neki casa. Ampak vseen naj ne misljo da bom k ovca placvov neki k nimam. Preracunu bom maximalne hitrosti k mi jih v MRTGju daje v graf in placal povprecno hitrost. IP telefonija: ( 1000 SIT/ 30dni) * stevilo dni od popolnoma delujoce IP telefonske zveze, IPTV: 3000/30 * n dni.
Matematika je cist preprosta.
Zrihtal sem jim najmnj 10 "nevednih" strank k so hotle vzet Modri ADSL in sem jih preprical da to raje ne naj gredo na T-2, ker nisem vedel kaksno bo stanje tu na T-2. Zdej se bom pa tok casa dokler nam meu zrihtan trudu ravno nasprotno. Casa mam dost. Seveda dokler ne bo vse funkcioniral tko k treba. Zadovoljni uporabniki so se vedno najboljsa reklama. In seveda velja tudi nasprotno.
Medena: SIOL me ne vid vec prav tako ne Telekom ker so vsi ene in iste monopolisticne p****. Ne vem se ker bo. Sicer pa mislm pocakat neki casa. Ampak vseen naj ne misljo da bom k ovca placvov neki k nimam. Preracunu bom maximalne hitrosti k mi jih v MRTGju daje v graf in placal povprecno hitrost. IP telefonija: ( 1000 SIT/ 30dni) * stevilo dni od popolnoma delujoce IP telefonske zveze, IPTV: 3000/30 * n dni.
Matematika je cist preprosta.
Zrihtal sem jim najmnj 10 "nevednih" strank k so hotle vzet Modri ADSL in sem jih preprical da to raje ne naj gredo na T-2, ker nisem vedel kaksno bo stanje tu na T-2. Zdej se bom pa tok casa dokler nam meu zrihtan trudu ravno nasprotno. Casa mam dost. Seveda dokler ne bo vse funkcioniral tko k treba. Zadovoljni uporabniki so se vedno najboljsa reklama. In seveda velja tudi nasprotno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

podbevna ::
Jep, meni danes tudi net ne dela dobro. Komaj da lahko rečemo, da sploh dela... Ne vem kaj se jim je zgodilo - do zdaj je bilo brezhibno.
Sem javil napako, pa mi je prijazen študent zatrdil "da bodo javili tehnični službi". Bomo videli...
Sem javil napako, pa mi je prijazen študent zatrdil "da bodo javili tehnični službi". Bomo videli...

Ma ja sej to vsakic recejo. Sam vprasanjeje kdaj dela "tehnicna sluzba".
Mogl bi delat 24/7, ce misljo resno.
Mogl bi delat 24/7, ce misljo resno.

Jaffa ::
Kak se vam da skoz neke teste poganjat ?
Se neote pregreli ki.

www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

shmentan ::
@abcuser in ostali
Kar se tiče Aminota - se danes ali jutri prek multikasta porine skripta za upgrade - tak da naj bi TV delu, no sej tak je blo rečen, koker sem se menu. SKripta včeri še ni bla fertih. Upam de bo šlo danes to črez - pa ne pozabte resetirat Aminote - napajalni kabel ven, počaki 5 sec in nazaj not.
Kar se tiče pa speedtesterjev - ja zaboga pejte dvakrat testirat zapored, pa bote vidl da niti enkrat ne boste dobil istega rezultata.
Sam boh ve pa kak to drži, ker se nikol ne ve kak flow laufa čez net. Speakeasy mi je referenca - in če mi un pokaže prbližn isto, pol je cool
Mam občutek de se eni na tem forumu zaletavajo v neki - o čemer nažalost nimajo preveč pojma.
T2 dela - in mislim da glede na vso predebatirano situacijo tuki na tem forumu in na vso podbacijanje s strani telekoma - je sploh sreča de dale tak kot dela. Vem pa da bojo pobi poštimal v najkrajšem možnem času da bo vse skup delal tak kot je treba.
Ker sem bil v svoji vasi prvi ki sem imel SIOL Adsl - bi blo zgleda dobr mal nostalgije obudit - kak je blo takrat l.01 in kak je takrat ADSL "sral" in niti ni tak "fajn in stabil" delu k dela danes T2.
Smo postal malce "razvajeni" a?
Pa še tole: poglejte račun ki vam ga je pošilal Telekon & SIOL - pa se mal zamislite nad ceno, upam de bo vsem, ki ste prkuplan že na T2, Telekon & SIOL posal račun za December - AND THAN WE GONNA HAVE SOME FUN ?
Kar se tiče Aminota - se danes ali jutri prek multikasta porine skripta za upgrade - tak da naj bi TV delu, no sej tak je blo rečen, koker sem se menu. SKripta včeri še ni bla fertih. Upam de bo šlo danes to črez - pa ne pozabte resetirat Aminote - napajalni kabel ven, počaki 5 sec in nazaj not.
Kar se tiče pa speedtesterjev - ja zaboga pejte dvakrat testirat zapored, pa bote vidl da niti enkrat ne boste dobil istega rezultata.
Sam boh ve pa kak to drži, ker se nikol ne ve kak flow laufa čez net. Speakeasy mi je referenca - in če mi un pokaže prbližn isto, pol je cool
Mam občutek de se eni na tem forumu zaletavajo v neki - o čemer nažalost nimajo preveč pojma.
T2 dela - in mislim da glede na vso predebatirano situacijo tuki na tem forumu in na vso podbacijanje s strani telekoma - je sploh sreča de dale tak kot dela. Vem pa da bojo pobi poštimal v najkrajšem možnem času da bo vse skup delal tak kot je treba.
Ker sem bil v svoji vasi prvi ki sem imel SIOL Adsl - bi blo zgleda dobr mal nostalgije obudit - kak je blo takrat l.01 in kak je takrat ADSL "sral" in niti ni tak "fajn in stabil" delu k dela danes T2.
Smo postal malce "razvajeni" a?
Pa še tole: poglejte račun ki vam ga je pošilal Telekon & SIOL - pa se mal zamislite nad ceno, upam de bo vsem, ki ste prkuplan že na T2, Telekon & SIOL posal račun za December - AND THAN WE GONNA HAVE SOME FUN ?
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

bosto ::
hehe, Siolu je zgleda t-2 zelooo vsec, tako zelo da zavraca uporabo svojih dns serverje iz t-2 naslovnega prostora:
; DiG 9.3.1 @193.189.160.12 www.arnes.si
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; -HEADER- opcode: QUERY, status: REFUSED, id: 50132
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; QUESTION SECTION:
;www.arnes.si. IN A
;; Query time: 314 msec
;; SERVER: 193.189.160.12#53(193.189.160.12)
;; WHEN: Fri Dec 9 20:42:46 2005
;; MSG SIZE rcvd: 30
t-2 pa ne moti ce pride query z siola:
; DiG 9.3.1 @84.255.209.77 www.arnes.si
; (1 server found)
;; Got answer:
;; HEADER opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15287
;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 3
;; QUESTION SECTION:
;www.arnes.si. IN A
;; ANSWER SECTION:
www.arnes.si. 1507 IN CNAME kanin.arnes.si.
kanin.arnes.si. 1507 IN A 193.2.1.87
;; AUTHORITY SECTION:
arnes.si. 162639 IN NS niobe.ijs.si.
arnes.si. 162639 IN NS kanin.arnes.si.
arnes.si. 162639 IN NS nanos.arnes.si.
;; ADDITIONAL SECTION:
nanos.arnes.si. 60396 IN A 193.2.1.72
niobe.ijs.si. 82050 IN A 193.2.4.24
niobe.ijs.si. 69192 IN AAAA 2001:1470:ff80::24
;; Query time: 22 msec
;; SERVER: 84.255.209.77#53(84.255.209.77)
;; WHEN: Fri Dec 9 20:40:03 2005
;; MSG SIZE rcvd: 184
Me pa res zanima kako to da ma t-2 tolko problemov zvecer, dopoldne pa precej bolj redko in tudi se mi zdi (vsaj po traceroute je tam najvecji lag obicajno), da jih muci host 84.255.209.129.
; DiG 9.3.1 @193.189.160.12 www.arnes.si
; (1 server found)
;; Got answer:
;; -HEADER- opcode: QUERY, status: REFUSED, id: 50132
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; QUESTION SECTION:
;www.arnes.si. IN A
;; Query time: 314 msec
;; SERVER: 193.189.160.12#53(193.189.160.12)
;; WHEN: Fri Dec 9 20:42:46 2005
;; MSG SIZE rcvd: 30
t-2 pa ne moti ce pride query z siola:
; DiG 9.3.1 @84.255.209.77 www.arnes.si
; (1 server found)
;; Got answer:
;; HEADER opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15287
;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 3
;; QUESTION SECTION:
;www.arnes.si. IN A
;; ANSWER SECTION:
www.arnes.si. 1507 IN CNAME kanin.arnes.si.
kanin.arnes.si. 1507 IN A 193.2.1.87
;; AUTHORITY SECTION:
arnes.si. 162639 IN NS niobe.ijs.si.
arnes.si. 162639 IN NS kanin.arnes.si.
arnes.si. 162639 IN NS nanos.arnes.si.
;; ADDITIONAL SECTION:
nanos.arnes.si. 60396 IN A 193.2.1.72
niobe.ijs.si. 82050 IN A 193.2.4.24
niobe.ijs.si. 69192 IN AAAA 2001:1470:ff80::24
;; Query time: 22 msec
;; SERVER: 84.255.209.77#53(84.255.209.77)
;; WHEN: Fri Dec 9 20:40:03 2005
;; MSG SIZE rcvd: 184
Me pa res zanima kako to da ma t-2 tolko problemov zvecer, dopoldne pa precej bolj redko in tudi se mi zdi (vsaj po traceroute je tam najvecji lag obicajno), da jih muci host 84.255.209.129.

zee ::
siolovi DNS strežniki so itak zanič. sam imam Siolov ADSL in imam poleg Siolovih nastavaljene še DNS strežnike od Arnesa, ker sicer traja odpiranje strani preveč časa.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

e-spy ::
na speedtestu.si majo dost hitre linije :)
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 20.65Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 36.97Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 21.71Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 34.34Mb/s
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 20.65Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 36.97Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 21.71Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 34.34Mb/s
--
by e-spy

fizolcek ::
bosto: preden spejstas tako dolgo sporocilo o najnovejsi zaroti, bi lahko probal se s kakega drugega ISPja. Po domace, SIOL dovoli recursive DNS poizvedbe samo iz svojega omrezja, kot velika vecina ISPjev.
zee: na Siolu imas na voljo se 193.189.160.13 in 23
zee: na Siolu imas na voljo se 193.189.160.13 in 23

Sej je brez veze da sploh omenjam kej:
Tuj speedtest:
True Speed (estimated)
Downstream 1559 Kbps (194.9 KB/sec) 1683 Kbps (inc. overheads)
Upstream 338 Kbps (42.3 KB/sec) 365 Kbps (inc. overheads)
Nas speedtest:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 521.42Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.16Mb/s
Ah ja. Groza.
Od mene dobijo ta mesec samo 2.500 SIT za naročnino. :)
Tuj speedtest:
True Speed (estimated)
Downstream 1559 Kbps (194.9 KB/sec) 1683 Kbps (inc. overheads)
Upstream 338 Kbps (42.3 KB/sec) 365 Kbps (inc. overheads)
Nas speedtest:
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 521.42Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.16Mb/s
Ah ja. Groza.
Od mene dobijo ta mesec samo 2.500 SIT za naročnino. :)

bosto ::
@fizolcek: se opravicujem ce je biu post predolg. Naceloma mas res da ISPji redko dopuscajo rekurzivne querije izven svojega omrezja, sem pa povprasal se ns1.telemach.net in ns1.triera.net, pa sta oba lepo odgovorila. Drugih se iz glave ravno ne spomnim :) Niti mi ne gre tukaj za iskanje nove 'zarote' sam smesno se mi zdi da na telekomu in siolu zgleda res zganjajo paniku u stilu 'dejmo jih j***'. Nej vrzejo boljse karte na mizo pa se jim ni treba nicesar bat, itak se bojo prej al slej morali zment za kako sodelovanje, cene zaradi drugega zaradi lazjega obvladovanja/preprecevanja zlorab interneta. No ja, t-2 bo ze prebolel porodne krce in siolkom tut ne bo kar umru.

Malkec ::
Mogoče pa je ozko grlo na kakšnem usmerjevalniku? Tak kot se je dogajalo na amisu v mariboru. Iz katerega dela SLO ste tisti, ki imate težave s pingi in prenosi?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

LOL 33/33 ...Kranj tukaj.
In zakaj se potem pritožuješ? Mater ste eni neučakani. Jaz sem živel 2 leti na amisu s pingom 300 do nizozemske. Potrpite, bodo t-2 že porihtali, ker so preveč daleč prišli, da bi jih take težave pokopale
In zakaj se potem pritožuješ? Mater ste eni neučakani. Jaz sem živel 2 leti na amisu s pingom 300 do nizozemske. Potrpite, bodo t-2 že porihtali, ker so preveč daleč prišli, da bi jih take težave pokopale

rh^ ::
MEDENA lahko si vesel, da si dočakal T2. Jaz čakam 17ti dan na priklop is strani telekoma. Porabil sem nevem koliko denarja za klicarjenje na T2. Skratka super.

21:35
PING md3.t-2.net (84.255.209.72) 56(84) bytes of data.
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=303 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=288 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=299 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=322 ms
Groza.
22:35
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=18.5 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=8.44 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=8.42 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=8.18 ms
Pingi so normalni.
23:35
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=18.1 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=8.48 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=8.20 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=7.85 ms
Ocitno so pingi za to noc vredi. Nadaljujem ju3, ko se zbudim. Lahko pa ze vnaprej predvidevam, da bo najbrz po dvanajsti uri spet stala. Bomo videli.
LP
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=303 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=288 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=299 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=322 ms
Groza.
22:35
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=18.5 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=8.44 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=8.42 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=8.18 ms
Pingi so normalni.
23:35
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=1 ttl=251 time=18.1 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=2 ttl=251 time=8.48 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=3 ttl=251 time=8.20 ms
64 bytes from md3.t-2.net (84.255.209.72): icmp_seq=4 ttl=251 time=7.85 ms
Ocitno so pingi za to noc vredi. Nadaljujem ju3, ko se zbudim. Lahko pa ze vnaprej predvidevam, da bo najbrz po dvanajsti uri spet stala. Bomo videli.

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racko ()

Meni so pingi in hitrosti prenosov tudi zdaj postale normalne... Ne vem ali gre za nihanje, ali odpravo problema.

Tody ::
ma sej vam je prov kr trošte denar :) Sej neboste kej dost naredil če unim štuentkom tm morite :)

Kva pa ce majo pogodbo s Mobitelom?
Kot naprimer gremo jih jebat v glavo sej itak nimajo ip telefona, navadnga pa sploh ne... torej ostane jim samo GSM pol jih pa pustmo cakat da impulzi laufajo in jim spustimo malo muzike.... Veste kaksn business je to...
Glihakr sprobu link ... dela tko k treba.... 1.1MB/s.... Pa pingi so tut kul...
Mam sicer se eno teorijo zarote... Sam ce jo bom povedu se lahk zgodi da bodo letele glave na T-2. Sej lahk da je sam teorija al pa ne?....
Jo bom prsparu za ker drug dan... k bom blj razkurjen... pa pijan... k zdele mi dela cist u nulo dobr... Tko k bi mogl skos...
Kot naprimer gremo jih jebat v glavo sej itak nimajo ip telefona, navadnga pa sploh ne... torej ostane jim samo GSM pol jih pa pustmo cakat da impulzi laufajo in jim spustimo malo muzike.... Veste kaksn business je to...
Glihakr sprobu link ... dela tko k treba.... 1.1MB/s.... Pa pingi so tut kul...
Mam sicer se eno teorijo zarote... Sam ce jo bom povedu se lahk zgodi da bodo letele glave na T-2. Sej lahk da je sam teorija al pa ne?....
Jo bom prsparu za ker drug dan... k bom blj razkurjen... pa pijan... k zdele mi dela cist u nulo dobr... Tko k bi mogl skos...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

Če imaš dobro teorijo zarote, le povej!
Si v pravi temi.
Sploh pa kakšna leteča glava vsaj vzpodbudi ostale, da malo razmišljajo.
Si v pravi temi.

vdsl ne uporablja pppoe protokola.

subsubl ::
Imam paket 10/2, pri T-2 in hitrosti še niso tudi slučajno blizu
Uplink 66.86Kb/s
Downlink 1.32Mb/s
Skratka mogel pa bom vseeno plačati deset jurjev za povezavo ki ne doseže niti 2mbit.
PORAZNO
Uplink 66.86Kb/s
Downlink 1.32Mb/s
Skratka mogel pa bom vseeno plačati deset jurjev za povezavo ki ne doseže niti 2mbit.
PORAZNO

Sam dhcp nastimi oziroma v eth0 config file vpis ip ce mas staticnga.

abcuser ::
@shmentan
hvala za info.
Danes je moralo biti nekaj novega, ker vidim, da so zraven številk tudi nazivi programov, torej je morala biti neka sprememba. Vendar meni TV ne dela. Poleg številke vidim samo ime programa, pa nič slike in nič zvoka.
Kako dolgo pa se ta skripta na novo nalaga na Aminote? Sem pol ure pustil, pa je še vedno samo napis in ime programa brez slike in zvoka.
Sem pa pred priklopom TV imel Settop box izklopljen čez noč, tako da bi se moral resetirati (če potrebuje 5 sekund).
hvala za info.
Danes je moralo biti nekaj novega, ker vidim, da so zraven številk tudi nazivi programov, torej je morala biti neka sprememba. Vendar meni TV ne dela. Poleg številke vidim samo ime programa, pa nič slike in nič zvoka.
Kako dolgo pa se ta skripta na novo nalaga na Aminote? Sem pol ure pustil, pa je še vedno samo napis in ime programa brez slike in zvoka.
Sem pa pred priklopom TV imel Settop box izklopljen čez noč, tako da bi se moral resetirati (če potrebuje 5 sekund).

Laufa. VDSL, ki ga ponuja T-2 ne uporablja PPP temvec gre direktno preko etherneta.
Linux
Dinamicni IP:
se logiramo v root
#pico /etc/network/interfaces
iface ethX inet dhcp //dodamo to vrstico ali pa spremenimo pri mrezni, skozi katero bo tekla povezava
#/etc/init.d/networking restart // s tem ukazom restartamo networking in ukazemo, da nam networking izvede DHCP oz. autozaznavo vsega na //nasi mrezni kartici
In smo ze na VDSLu
Staticni IP:
#iface eth1 inet static
address 84.255.*.* //sem vpisemo nas staticni naslov
netmask 255.255.192.0 //vpisemo netmask od T-2
gateway 84.255.192.1 // in default gateway
#pico /etc/resolv.conf //sem vpisemo nasa DNS streznika
nameserver 84.255.209.77 //prvi
nameserver 84.255.210.77 //drugi
#/etc/init.d/networking restart //restartamo networking
In sedaj bi nam mogel VDSL delati.
FreeBSD 5.4-Release
Dinamicni IP:
1. logiramo se kot root uporabnik
#sysinstall
2. izberemo moznost Configure
3. odpre se nam meni, izberemo moznost Networking
4. V podmeniju izberemo moznost Interfaces
5. prikaze se seznam mreznih kartic, izberemo nekaj v stilu vrX
6. Ne izberemo IPv6 nastavitev, izberemo pa DHCP nastavitve
7. potem nam naredi avtodetekcijo in nasa mrezna kartica je konfigurirana
Staticni IP:
#sysinstall
6. ne izberemo IPv6 nastavitev in ne izberemo DHCP nastavitev
7. odpre nam meni za vpis IPjev in hostnamea
8. vnesemo poljuben host in domeno
9. pod IPv4 gateway vnesemo
#84.255.192.1
10. pod Name server vnesemo:
#84.255.209.77
11. pod IPv4 address vnesemo nas staticni IP
12. pod Netmask vnesemo netmask od T-2:
#255.255.192.0
13. zadevo shranimo in imamo delujoco VDSL povezavo
Upam, da je vodic vsaj priblizno razumljiv. Ce imate se kaksno vprasanje ga napisite.
Linux
Dinamicni IP:
se logiramo v root
iface ethX inet dhcp //dodamo to vrstico ali pa spremenimo pri mrezni, skozi katero bo tekla povezava
#/etc/init.d/networking restart // s tem ukazom restartamo networking in ukazemo, da nam networking izvede DHCP oz. autozaznavo vsega na //nasi mrezni kartici
In smo ze na VDSLu
Staticni IP:
#iface eth1 inet static
address 84.255.*.* //sem vpisemo nas staticni naslov
netmask 255.255.192.0 //vpisemo netmask od T-2
gateway 84.255.192.1 // in default gateway
#pico /etc/resolv.conf //sem vpisemo nasa DNS streznika
nameserver 84.255.209.77 //prvi
nameserver 84.255.210.77 //drugi
#/etc/init.d/networking restart //restartamo networking
In sedaj bi nam mogel VDSL delati.
FreeBSD 5.4-Release
Dinamicni IP:
#sysinstall
6. Ne izberemo IPv6 nastavitev, izberemo pa DHCP nastavitve
7. potem nam naredi avtodetekcijo in nasa mrezna kartica je konfigurirana
Staticni IP:
#sysinstall
6. ne izberemo IPv6 nastavitev in ne izberemo DHCP nastavitev
7. odpre nam meni za vpis IPjev in hostnamea
8. vnesemo poljuben host in domeno
9. pod IPv4 gateway vnesemo
#84.255.192.1
10. pod Name server vnesemo:
#84.255.209.77
11. pod IPv4 address vnesemo nas staticni IP
12. pod Netmask vnesemo netmask od T-2:
#255.255.192.0
13. zadevo shranimo in imamo delujoco VDSL povezavo
Upam, da je vodic vsaj priblizno razumljiv. Ce imate se kaksno vprasanje ga napisite.
Zgodovina sprememb…

Dark Angel ::
SasoS: BTW, nekateri živimo sami in tudi sami plačujemo vse stroške, ne samo net. Če si pa ti še en najstnik ki mu doma vse plačujejo govor pa v svojem imenu... :p

subsubl ::
Dobr si tole povedu Dark smo ljudje na zemlji ki si sami plačujemo položnice
P.S. Ali ima gdo kaj več imformacij o T-2 Emailu ker sam sem na pogodbi izbral 3mail naslove o njih sedaj pa ne duha ne sluha
Aja pa še nekaj sliko z hitrostjo bom obnavljal 10krat dnevno dokler ne dosežem 10mbit/s.
P.S. Ali ima gdo kaj več imformacij o T-2 Emailu ker sam sem na pogodbi izbral 3mail naslove o njih sedaj pa ne duha ne sluha
Aja pa še nekaj sliko z hitrostjo bom obnavljal 10krat dnevno dokler ne dosežem 10mbit/s.

@abcuser
Ja takole je - tehnik mi je povedu da so spustil skripto danes črez, ampak to še ni to, ker delajo na izboljšavah. Daj poglej če slučajno imaš na narobe portu (C portna vood-u) aminota - ker mislim da bi ti moral delat. Nalaganje skripte poteka cca 10 sec, itaq tega ne opaziš, opaziš pol k ga resetiraš. Drugače pa si dej go na PC-ja vlc - na aminotu dej na slo 1 in na vlcju pod File - Open network strean - in v UDP/RTC Multicast vpiš: udp://@239.1.1.115 in port 5000, pa ti more delat SLO 1. TO je sam tolk de vidiš al ti dela al ne. Če ne poklič na 059000000 in teži.
Da pa to nadiš ti ni treba nč prekurblavat kable in podobno. Ker tist kanal k ga gledaš na Aminotu - ti itaq nazaj čez tvojo mrežo šprica multicast. Ostale kanale je pa zrihtu Sasos na IPTV na PC: STB vs. VLC.
@Medena: men dela 10/10 - odlajenost 973 m, speakeasy normalno.
Nekoga je zanima na čem vse visi na T2-ju, Mislim da na Sun Solarisu - nisem pa 100 %
LP
Ja takole je - tehnik mi je povedu da so spustil skripto danes črez, ampak to še ni to, ker delajo na izboljšavah. Daj poglej če slučajno imaš na narobe portu (C portna vood-u) aminota - ker mislim da bi ti moral delat. Nalaganje skripte poteka cca 10 sec, itaq tega ne opaziš, opaziš pol k ga resetiraš. Drugače pa si dej go na PC-ja vlc - na aminotu dej na slo 1 in na vlcju pod File - Open network strean - in v UDP/RTC Multicast vpiš: udp://@239.1.1.115 in port 5000, pa ti more delat SLO 1. TO je sam tolk de vidiš al ti dela al ne. Če ne poklič na 059000000 in teži.
Da pa to nadiš ti ni treba nč prekurblavat kable in podobno. Ker tist kanal k ga gledaš na Aminotu - ti itaq nazaj čez tvojo mrežo šprica multicast. Ostale kanale je pa zrihtu Sasos na IPTV na PC: STB vs. VLC.
@Medena: men dela 10/10 - odlajenost 973 m, speakeasy normalno.
Nekoga je zanima na čem vse visi na T2-ju, Mislim da na Sun Solarisu - nisem pa 100 %
LP
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…

Meni dela danes download odlicno! Vendar ga upload ze od zacetka serje. Max. 400kb/s na 10/10 pa 760m sem oddaljen od centrale. Nevem nevem. Sem pa ze prvi dan klical gor, in so rekli, da so problem zatozili tehnikom. Kaj bodo pa tehniki ukrenili pa ne vem.
LP
LP

@racko
Jst sem mel isti problem, na začetku mi je delal 10/1, pol sem pa težil in težil, pa so mi zrihtal na 10/4, pol pa spet...težil, težil....težil
in zdej mi dela 10/10. V bistvu je situacija sledeča. Ob priklopu se vzpostavi t.i. default profile - pol se pa nardi mal tuninga, rečmo to zgleda takole. Na začetku se je moj modem skuplu z 27/1.4 na centralo, po tuningu - pa se je download zmanjšu na 22/4 zdej pa mam 17/10 - pomen da lahk 1x TV - laufa bp, dve TV se bo pa že poznal na netu, ampak men je čist dost, sam de 10/10 laufa in 1x tv. J**i ga - razdalje je pač dokaj vlka. Naprimer: K sem pa klicu kolega na centralo, mi je pa itaq zatežil da če sem od centrale dali kot 500 m po kablih, de itak ne bo nič delal - v TK so stručkoti, k se itaq spoznajo na VDSL. Seveda so mi takoj razložu de sem se z****u ker sem vzel T2. Nada - prav fajn dela in bo še bolš
Jst sem mel isti problem, na začetku mi je delal 10/1, pol sem pa težil in težil, pa so mi zrihtal na 10/4, pol pa spet...težil, težil....težil

veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…

MEDENA ::
Racko: čemu si pa vzel 10/10 ? A sploh komu dela normalno kdaj. Meni max upload nekje 850kbit/s aka cca 100KB/s kar je daleč od 2mbit/s.
Download še kar dober.
Download še kar dober.

@shmentman: in kaj naj jaz ukrenem, sploh ne vem pri kaksni hitrosti se je modem sinhroniziral. Nimam nobenih vez na Telekomu ne nic. Na T-2 so mi samo rekli, da so dali zadevo naprej tehnikom.
@MEDENA: 10/10 sem vzel zaradi svojih nekaj spletnih predstavitev. Download dela dobro, upload pa kot sem ze povedal max. 400kb/s. Bom v ponedeljek poklical, kako se zadeve premikajo.
Pingi za danasnjih nekaj ur (odlicni):
12:35
PING md3.t-2.net (84.255.209.72): 56 data bytes
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=19.203 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.871 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.635 ms
13:35
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=18.842 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.706 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.685 ms
14:35
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=19.645 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.934 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.243 ms
LP
@MEDENA: 10/10 sem vzel zaradi svojih nekaj spletnih predstavitev. Download dela dobro, upload pa kot sem ze povedal max. 400kb/s. Bom v ponedeljek poklical, kako se zadeve premikajo.
Pingi za danasnjih nekaj ur (odlicni):
12:35
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=19.203 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.871 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.635 ms
13:35
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=18.842 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.706 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.685 ms
14:35
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=19.645 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=8.934 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=8.243 ms
LP
Zgodovina sprememb…

Imas FreeBSD in si logiran kot root? Ne morem verjeti;)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38051 (21997) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38941 (18348) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |