Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

]Trix[ ::
Je dopoldne gre vedno dokaj lepo linija. Zvecer pa je vedno jeba. Jes mam sicer eno teorijo glede tega ampak jo bom za zdej zadrzal zase da ne bom koga uzalu al pa siril lazi cese le ta izkaze za neresnicno.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Markoo ::
Mene nekaj zanima glede TV-ja kak je glede snemanja recimo z DVD recorderjem vem da ne gre ce gledas en kanal drugega pa bi rad snemal, ker bi po takem rabil dva STB. Zaj pa me zanima ce recimo nic ne gledas pa te ni doma pa bi rad da ti eno stvar snema to gre al ne?

SasoS ::
Kot že rečeno imajo od včeraj neke probleme, do zdaj je vedno delalo tip top. Dvomim da so že toliko uporabnikov priklopili da bi štekalo. Pingi narastejo že takoj na t-2 omrežju (toda za DSLAMom) tako da je napaka na interni T-2 mreži ne povezava s tujino.
Snemaš lahko tisto kar STB prikazuje. Preden greš od doma naštimaš STB na taprav program, naštimaš timer na videorekorderju in nato posnameš. Iščem pa kako dobro rešitev za snemanje z računalom...
Snemaš lahko tisto kar STB prikazuje. Preden greš od doma naštimaš STB na taprav program, naštimaš timer na videorekorderju in nato posnameš. Iščem pa kako dobro rešitev za snemanje z računalom...

Mirtma ::
Ej, to bo tudi mene zanimalo - kako snemati z računalom. Sedaj mi lepo dela Ati All In Wonder 9800Pro (kabelska gor, pa se da fino snemat). Kako bo, ko dobim T2, pa se sprašujem. Glede na poste v tem forumu, mislim, da imam še časa do drugega leta (pogodbo oddal 21.11.), vendar mi je že skoraj malo žal, da sem naročil tudi TV. Sploh, ko sem izvedel, da ni hrvaškega RTLa (Big Brother). Me bo žena dala na hladno, ko bo zvedela, da tega ne bo. Ne bo nič pomagalo 100 kanalov več (ruskih, francoskih, turških...)

clarity99 ::
snema se pac z VLCjem, da se cisto lepo tudi iz komandne vrstice, oziroma das potem to v task scheduler in ti posname od dolocenem casu.
Edin problem je ta, ta je multicast za TV samo na enem portu, pa moras potem tisto finto z se enim vmesnim switchem uporabit. Je bilo ze v drugi temi to opisano.
Edin problem je ta, ta je multicast za TV samo na enem portu, pa moras potem tisto finto z se enim vmesnim switchem uporabit. Je bilo ze v drugi temi to opisano.

somebody99 ::
Imam paket 10/2.
Hotrosti stalno nihajo, vcasih mi downloada komaj 200 kbs, oblubljenih hitrosti saj za upload se nikoli nisem dosegel. V telefonu skos nekaj sumi ko se menim in odmeva, tudi drugi mene slisijo koda hodim ob cesti in se pogovarjam.
Klicem na t2 pa ja da urejajo, poizkusajo razlicne profile in za to hitrosti nihajo. Kr neki no.
Pol pa naj dajo majnse pakete ce ne morjo dosest oblublenega. Zelo razmisljam, da ko bom prejel racun, jim ga bom zavrnil z dopisom, naj mi ga znizajo, ce ne dobim oblubljenega.
Hotrosti stalno nihajo, vcasih mi downloada komaj 200 kbs, oblubljenih hitrosti saj za upload se nikoli nisem dosegel. V telefonu skos nekaj sumi ko se menim in odmeva, tudi drugi mene slisijo koda hodim ob cesti in se pogovarjam.
Klicem na t2 pa ja da urejajo, poizkusajo razlicne profile in za to hitrosti nihajo. Kr neki no.
Pol pa naj dajo majnse pakete ce ne morjo dosest oblublenega. Zelo razmisljam, da ko bom prejel racun, jim ga bom zavrnil z dopisom, naj mi ga znizajo, ce ne dobim oblubljenega.

ELEKTROLJUB ::
Posredovano iz drugega foruma:
Pozor vsem kateri ste bili priključeni na T-2 v novembru. Telekom pošilja račune v decembru na katerih je zaračunana še vedno naročnina za mesec DECEMBER.
Pozor vsem kateri ste bili priključeni na T-2 v novembru. Telekom pošilja račune v decembru na katerih je zaračunana še vedno naročnina za mesec DECEMBER.
LED svetloba je prihodnost...

somebody99 ::
men delajo, samo kot pravim telefon dela tako koda bi pred 20timi leti klical na drug konec sveta

BineZerko ::
Račun za oktober sem jaz reklamiral na 080... in so mi rekli, da naj si sam obračunam, oziroma odštejem naročnino za november.
Gospa na 080 se mi je tudi opravičila za napako.
Par dni nazaj pa sem dobil opomin za neplačano naročnino
Očitno bi moral napisati pisno reklamacijo, kot je to storil moj kolega.
Gospa na 080 se mi je tudi opravičila za napako.
Par dni nazaj pa sem dobil opomin za neplačano naročnino

Očitno bi moral napisati pisno reklamacijo, kot je to storil moj kolega.

AlienGT ::
Bine, na računu ti vse piše kako v primeru reklamacije. Časa imaš 15 dni po prejetju računa, da podaš PISNI ugovor. Račun obrni okoli, pa bo. Btw, tudi jaz sem jim ugovarjal pisno po faxu glede obračunane naročnine za dec.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

rh^ ::
Že 16 dni imam doma opremo (T2 modem), telekom me še vedno ni priklopil. Ima kdo LJ-Bežigrad podobne težave?

Racko ::
Sem jih imel. Sem z Vrhnike. Fora je bila, da so me vseskozi klicali, ce lahko odklopijo na dom dopoldne. Ker pa me dopoldne ni bilo doma, je telefon zvonil v prazno. Zatorej poglej zgresene klice.

SasoS ::
Jaz imam zdaj že kake pol ure normalne pinge.
PING kanin.arnes.si (193.2.1.87): 56 octets data
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=0 ttl=247 time=10.4 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=1 ttl=247 time=8.8 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=2 ttl=247 time=10.4 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=3 ttl=247 time=9.1 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=4 ttl=247 time=9.7 ms
--- kanin.arnes.si ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 8.8/9.6/10.4 ms
PING kanin.arnes.si (193.2.1.87): 56 octets data
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=0 ttl=247 time=10.4 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=1 ttl=247 time=8.8 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=2 ttl=247 time=10.4 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=3 ttl=247 time=9.1 ms
64 octets from 193.2.1.87: icmp_seq=4 ttl=247 time=9.7 ms
--- kanin.arnes.si ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 8.8/9.6/10.4 ms

MEDENA ::
Čemu IE strani ne delajo če se downloada recimo preko 300K/s ???
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 853.23Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.62Mb/s
pa kje je 2mbit/s uploada?
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 853.23Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.62Mb/s
pa kje je 2mbit/s uploada?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

]Trix[ ::
Ja glihkar sm opazu da zdej dela normalno net. Prej nisem ni probavu tzko da ne vem kdaj je zacel delat.
Grem sprobat se Americas Army.
Grem sprobat se Americas Army.
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

omarich ::
Očitno so težave za uploadom. Pri mebni na 10/2 ob 7.35 podobno.
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 859.65Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.48Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 859.65Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.48Mb/s
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: omarich ()

Ocitno so probleme odpravili. Bomo vidli popoldne. Jz ga spet sopam dol s 1100kB/s. Ampak telefon mi pa se vedno ne dela. Pravtako ne staticni IP.
LP
LP

sofoiks ::
ogromno je bilo receno o vdsl prav tako ga telekom omenja leta 2004 http://www.telekom.si/index.php?what=ne...

Sergio ::
Vceraj je nekaj stekalo. Zdele pa testiram upload tako, da DLjam od sebe iz enega siolovega serverja.
Trenutno je good -- 980 KB/s. Bomo vidl. Upam, da ne bo spet zvecer zabasano.
Trenutno je good -- 980 KB/s. Bomo vidl. Upam, da ne bo spet zvecer zabasano.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

08:59:37 (1.06 MB/s) - `blabla.avi' saved [732708864/732708864]
Super :))
Super :))
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

Mah enim dela enim serje. Še vedno mi ni jasno čemu ne dela IE če se download hitro?
Racko imaš ZS.
Racko imaš ZS.
Zgodovina sprememb…

MEDENA, poglej... Se za VSE, ampak VSE probleme, ki si jih imel, je bil kriv uporabnik. To si ti.
Teve ti ni delal, ker nisi bral navodil, recimo. Daj naredi svetu uslugo pa:
1) Preveri omrezne nastavitve
2) Pozeni antivirus in antispyware
3) DLjaj speed test
4) Preveri proxy settinge
5) Preveri ce mas vec racunalnikov na mrezi
6) Ugasni mule, dc++e, torrente
in, ce nic od tega ne pomaga,
7) Klici na t-2.
Sam ne, ponavljam, NE RANTAT po temu threadu, ker te mam ze poln kufr. Ce bos mel pa kej pametnega za povedat (recimo kaksno UGOTOVITEV, kaksno RESITEV oziroma kaksno VPRASANJE), pa go right ahead.
Madona si tecen.
Teve ti ni delal, ker nisi bral navodil, recimo. Daj naredi svetu uslugo pa:
1) Preveri omrezne nastavitve
2) Pozeni antivirus in antispyware
3) DLjaj speed test
4) Preveri proxy settinge
5) Preveri ce mas vec racunalnikov na mrezi
6) Ugasni mule, dc++e, torrente
in, ce nic od tega ne pomaga,
7) Klici na t-2.
Sam ne, ponavljam, NE RANTAT po temu threadu, ker te mam ze poln kufr. Ce bos mel pa kej pametnega za povedat (recimo kaksno UGOTOVITEV, kaksno RESITEV oziroma kaksno VPRASANJE), pa go right ahead.
Madona si tecen.
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.

Malkec ::
Čist za informacijo, MEDENA koliko si ti star?
Da bomo lažje razumeli problem.
Da bomo lažje razumeli problem.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

podtalje ::
Ker vidim, da veliko uporabljate speed testerje in ne znate interpretirati rezultatov, naj bo to v vednost:
Speed testerji so običajni računalniki, ki imajo običajno malo večjo pipico do interneta, vendar to še ne pomeni,
da imajo tudi neskončno. Pri speed testu se prenese ena večja datoteka in nato izmeri čas, ki je bil za to potreben.
Da vam test ne pokaže željene hitrosti, so možnosti naslednje:
1. SpeedTest računalnik ima premajho pasovno širino za strežbo vsem uporabnikom
2. problem je lahko zaradi pomanjkanja pasovne širine na katerikoli povezavi na poti do vas
3. Ozko grlo se pojavlja med vami in T2
1. točke se ne da eliminirati, vendar jo je treba vzeti na znanje.
Zaradi 2. točke je uporaba serverjev v tujini precej nezanesljiv pokazatelj.
Za testiranje 3. točke je najboljša možnost testiranje z lokalnim FTP serverjem od ISP-ja, v tem primeru T2.
Najprej preverite točko 3. Če T2 nima javnega FTP serverja, potem poizkusite s kakšnim drugim v Sloveniji.
Pa še, če imate imate 10Mb paket, nikar ne pričakujte, da boste iz tujine pretakali s to hitrostjo (2. točka)
Upam, da so stvari sedaj malo bolj jasne, tako da ne bo več jamranja v stilu: "Jaz ima paket xx MB,
speed test yy pa mi pokaz samo zz hitrost prenosa".
Speed testerji so običajni računalniki, ki imajo običajno malo večjo pipico do interneta, vendar to še ne pomeni,
da imajo tudi neskončno. Pri speed testu se prenese ena večja datoteka in nato izmeri čas, ki je bil za to potreben.
Da vam test ne pokaže željene hitrosti, so možnosti naslednje:
1. SpeedTest računalnik ima premajho pasovno širino za strežbo vsem uporabnikom
2. problem je lahko zaradi pomanjkanja pasovne širine na katerikoli povezavi na poti do vas
3. Ozko grlo se pojavlja med vami in T2
1. točke se ne da eliminirati, vendar jo je treba vzeti na znanje.
Zaradi 2. točke je uporaba serverjev v tujini precej nezanesljiv pokazatelj.
Za testiranje 3. točke je najboljša možnost testiranje z lokalnim FTP serverjem od ISP-ja, v tem primeru T2.
Najprej preverite točko 3. Če T2 nima javnega FTP serverja, potem poizkusite s kakšnim drugim v Sloveniji.
Pa še, če imate imate 10Mb paket, nikar ne pričakujte, da boste iz tujine pretakali s to hitrostjo (2. točka)
Upam, da so stvari sedaj malo bolj jasne, tako da ne bo več jamranja v stilu: "Jaz ima paket xx MB,
speed test yy pa mi pokaz samo zz hitrost prenosa".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()

deniss23 ::
lahko kdo pove, kolk časa traja ta montaža v stanovanju...? par minut al kaka ura...hvala

5-10 minut Max. Lahko tako rekoč sam narediš.
Torej ne gleda na varnost downloadanje s torrenti bo vedno kazalo "NEPOVEZLJIV" ?
Torej ne gleda na varnost downloadanje s torrenti bo vedno kazalo "NEPOVEZLJIV" ?
Zgodovina sprememb…

podbevna ::
Ne. Jaz sem povezljiv. Nizka varnost ima odprte vse porte in si moraš za varnost računalnika poskrbeti sam.

vuky ::
Vprašanje glede telefonije (VoIP) preko T-2
Mogoče ste to že prekomentirali in napisali, zato se vam vnaprej opravičujem, ker je preveč tega napisano, da bi vse bral za nazaj.
Koliko je stvar varna glede zunanjih hekerjev. Ker gre tukaj za telefonijo preko interneta, a lahko potem kak malo bolj spreten heker vdre na mojo linijo in mi nabije telefonski račun, oziroma če mi lahko pošiljajo reklamne sporočila na telefon v podobni obliki, kot jih poznamo sedaj na internetu kot spayware itd. Koliko je zaščiten VoIP z strani T-2, a to ščitijo samo požarni zidovi routerja. Ker vsi dobro vemo, da danes tistemu ki to hoče in zna ni problem zaobiti požarnega zidu.
Sicer sem pisal na neko neodvisno stran in sem dobil sledeč odgovor, ampak me zanima, če mi lahko kdo to bolj utemelji.
odgovor neodvisnega strani:
Težka vprašanja na katera vam že zaradi določenih varnostnih implikacij
ne morem dati točnih odgovorov lahko pa rečem sledeče:
nevarnost seveda obstaja (tako kot obstaja nevarnost da se bodo stresla
tla in vam bo padel strop na glavo...)
Če pogledamo en povprečni SIP servis
http://www.draytel.org
http://www.iptel.org
je mogoče zlorabiti to storitev tako da nekomu ukradete uporabniško ime
in geslo in kličete v njegovem imenu. Ponavadi so ti servisi postavljeni
na predplačni osnovi tako da zloraba ne more biti ravno velika (kdo pa
predplača za npr. 1000 euro voip klicev? )
Vdiranje v strežnike? Odvisno kako dobri so posamezni sistemci, ne ?
Slovenija: Siol ima kolikor vem dobro zaščiteno omrežje a zaradi tega ne
morete sprejemati VoIP klicev iz interneta....
t-2 ... še nisem imel prilike uporabiti to storitev tako da raje ne bom
komentiral ...
Mogoče ste to že prekomentirali in napisali, zato se vam vnaprej opravičujem, ker je preveč tega napisano, da bi vse bral za nazaj.
Koliko je stvar varna glede zunanjih hekerjev. Ker gre tukaj za telefonijo preko interneta, a lahko potem kak malo bolj spreten heker vdre na mojo linijo in mi nabije telefonski račun, oziroma če mi lahko pošiljajo reklamne sporočila na telefon v podobni obliki, kot jih poznamo sedaj na internetu kot spayware itd. Koliko je zaščiten VoIP z strani T-2, a to ščitijo samo požarni zidovi routerja. Ker vsi dobro vemo, da danes tistemu ki to hoče in zna ni problem zaobiti požarnega zidu.
Sicer sem pisal na neko neodvisno stran in sem dobil sledeč odgovor, ampak me zanima, če mi lahko kdo to bolj utemelji.
odgovor neodvisnega strani:
Težka vprašanja na katera vam že zaradi določenih varnostnih implikacij
ne morem dati točnih odgovorov lahko pa rečem sledeče:
nevarnost seveda obstaja (tako kot obstaja nevarnost da se bodo stresla
tla in vam bo padel strop na glavo...)
Če pogledamo en povprečni SIP servis
http://www.draytel.org
http://www.iptel.org
je mogoče zlorabiti to storitev tako da nekomu ukradete uporabniško ime
in geslo in kličete v njegovem imenu. Ponavadi so ti servisi postavljeni
na predplačni osnovi tako da zloraba ne more biti ravno velika (kdo pa
predplača za npr. 1000 euro voip klicev? )
Vdiranje v strežnike? Odvisno kako dobri so posamezni sistemci, ne ?
Slovenija: Siol ima kolikor vem dobro zaščiteno omrežje a zaradi tega ne
morete sprejemati VoIP klicev iz interneta....
t-2 ... še nisem imel prilike uporabiti to storitev tako da raje ne bom
komentiral ...

Pingi so spet nenormalno visoki
PING md3.t-2.net (84.255.209.72): 56 data bytes
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=470.497 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=69.946 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=78.067 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=3 ttl=250 time=125.088 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=4 ttl=250 time=237.968 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=5 ttl=250 time=182.306 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=6 ttl=250 time=259.948 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=7 ttl=250 time=221.465 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=8 ttl=250 time=403.740 ms

PING md3.t-2.net (84.255.209.72): 56 data bytes
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=0 ttl=250 time=470.497 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=1 ttl=250 time=69.946 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=2 ttl=250 time=78.067 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=3 ttl=250 time=125.088 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=4 ttl=250 time=237.968 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=5 ttl=250 time=182.306 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=6 ttl=250 time=259.948 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=7 ttl=250 time=221.465 ms
64 bytes from 84.255.209.72: icmp_seq=8 ttl=250 time=403.740 ms
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racko ()

OZZY ::
Men je pa za test hitrosti najbolj všeč ta test: http://www.speakeasy.net/speedtest/
Pokaže vedno tko kot je..tako UL kot DL.
Šečle zdej vidim, da je dobro, da nisem takoj skoču k T-2... Mislim, da bi doma dobil popizditis če bi vzel ip telefonijo zraven pa ip tv...Ni dobro vedno it takoj k konkurenci. Iskreno sem pa pričakoval, da bo to malo bolje laufalo. Upam, da so to le predporodne težave in da se ne bo končalo kot pri telemachu.
Pokaže vedno tko kot je..tako UL kot DL.
Šečle zdej vidim, da je dobro, da nisem takoj skoču k T-2... Mislim, da bi doma dobil popizditis če bi vzel ip telefonijo zraven pa ip tv...Ni dobro vedno it takoj k konkurenci. Iskreno sem pa pričakoval, da bo to malo bolje laufalo. Upam, da so to le predporodne težave in da se ne bo končalo kot pri telemachu.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()

Ursus01 ::
En problem
Upam da mi bo kdo pomagal. Isdn prenosni telefon je priključen na pattona. Telefon je skoz delal. Potem je pa danes nekaj zmanjkovalo elektrike in puf....telefon ne dela več. Zadeva pa je naslednja. Ko sem dobila pattona je bilo pod opcija telephony in SIP in na to pod user registration vpisan username pa display name kot msn številka, ki sem jo tudi vnesla v telefon. Bil je pa zraven še password, ki ga pa zdaj po teh problemih več ni.. Če kdo ve ta password naj mi ga prosim sporoči. Naj še povem da imam pod isdn nastavitvami vse enablano tam pod call services pa mam tudi vpisano msn številko.
HVALA
Upam da mi bo kdo pomagal. Isdn prenosni telefon je priključen na pattona. Telefon je skoz delal. Potem je pa danes nekaj zmanjkovalo elektrike in puf....telefon ne dela več. Zadeva pa je naslednja. Ko sem dobila pattona je bilo pod opcija telephony in SIP in na to pod user registration vpisan username pa display name kot msn številka, ki sem jo tudi vnesla v telefon. Bil je pa zraven še password, ki ga pa zdaj po teh problemih več ni.. Če kdo ve ta password naj mi ga prosim sporoči. Naj še povem da imam pod isdn nastavitvami vse enablano tam pod call services pa mam tudi vpisano msn številko.
HVALA

omarich ::
Današnje hotrosti na 10/2 so beda:
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 385.39Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 608.88kb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 379.52Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 237.54kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 439.09Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 352.14kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 251.04Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 682.47kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 404.66Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 605.42kb/s
Tudi direkt s T2-ja, fajl gi ga je linkal Sergio ne veče nič hitreje, tako da gre za očitno ozko grlo med T2 in naroćnikom. Težave so, upam da jih bodo čim prej odpravili.
o.
Pritisnite START
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 385.39Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 608.88kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 379.52Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 237.54kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 439.09Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 352.14kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 251.04Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 682.47kb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 404.66Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 605.42kb/s
Tudi direkt s T2-ja, fajl gi ga je linkal Sergio ne veče nič hitreje, tako da gre za očitno ozko grlo med T2 in naroćnikom. Težave so, upam da jih bodo čim prej odpravili.
o.

Prospekt ::
Težave pri splavitvi VDSLja sem pričakoval, saj jih je imel ADSL tudi (imam prav?).
Torej bom počakal, da se T-2 in TK zmenta, da se odpravijo napakice ter vse ostalo.
Potem pa juriš na VDSL.
Zato so tudi pritožbe glede hitrosti tukaj odveč, saj vsi vemo, da imata tako t-2 kot TK probleme pri "sodelovanju".
Sem pa prepričan da bodo do 2006 vse porihtal; spodobilo bi se in pravično bi bilo.
Torej bom počakal, da se T-2 in TK zmenta, da se odpravijo napakice ter vse ostalo.
Potem pa juriš na VDSL.
Zato so tudi pritožbe glede hitrosti tukaj odveč, saj vsi vemo, da imata tako t-2 kot TK probleme pri "sodelovanju".
Sem pa prepričan da bodo do 2006 vse porihtal; spodobilo bi se in pravično bi bilo.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Prospekt ()

madmitch ::
catal, se popolnoma strinjam. Naj so še tako testirali, dokler niso priklopili vsaj spodobnega števila uporabnikov, je bilo nemogoče predvideti, kaj bo oprema počela, sploh pa ne, kaj vse znamo uporabniki narediti. Bidi že poštimalo, vsekakor. Ja, tudi SiOL je imel z ADSL prav lepe probleme na začetku.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

shmentan ::
@Ursus01
Ker sem sam imel podobne probleme z svojim Siemens DECT ISDN-jem telekonom, sem naredil sledeče. Ne vem točno kateri aparat imaš, ampak po veliko proizkusih sem naredil "factory reset" in so se mi povrnale fabriške nastavitve nastavitve. Geslo je bilo 0000, v bistvu sem si geslo lahko zbral takoj ko sem po resetu vžgal nazaj telefon. Potem sem vpisal MSN in stvar je začela delat. Bi še pa pripomnu tudi to, da sem bil cca en teden na brez telefona - potem sem seveda klicaril na t-2, dobil tehnika, on se mi je kluplu gor na Pettona, prekonfiguriral - in ugotovil da sem bil vezan na centralo ki je pa takrat imela probleme. Prestavil me je na drugo centalo.Dva dni mi sedaj ISDN dela bp. Edino včeraj ponoč so spet nekaj štrikali, tako da se ni dalo sprejemat klicev - od danes zjutraj, pa spet vse dela bp.
Glede na to da je bil včeraj okoli pol dvanajstih večji reset na celem omrežju - ugotavljem da sedaj vse skup - no vsaj pri meni dela bp.
Telefon dela zelo dobro - zvok je dober, danes sem klicu v USA in ni blo dobenega delay-a, tak da T2 kr tak naprej.
Ker sem sam imel podobne probleme z svojim Siemens DECT ISDN-jem telekonom, sem naredil sledeče. Ne vem točno kateri aparat imaš, ampak po veliko proizkusih sem naredil "factory reset" in so se mi povrnale fabriške nastavitve nastavitve. Geslo je bilo 0000, v bistvu sem si geslo lahko zbral takoj ko sem po resetu vžgal nazaj telefon. Potem sem vpisal MSN in stvar je začela delat. Bi še pa pripomnu tudi to, da sem bil cca en teden na brez telefona - potem sem seveda klicaril na t-2, dobil tehnika, on se mi je kluplu gor na Pettona, prekonfiguriral - in ugotovil da sem bil vezan na centralo ki je pa takrat imela probleme. Prestavil me je na drugo centalo.Dva dni mi sedaj ISDN dela bp. Edino včeraj ponoč so spet nekaj štrikali, tako da se ni dalo sprejemat klicev - od danes zjutraj, pa spet vse dela bp.
Glede na to da je bil včeraj okoli pol dvanajstih večji reset na celem omrežju - ugotavljem da sedaj vse skup - no vsaj pri meni dela bp.
Telefon dela zelo dobro - zvok je dober, danes sem klicu v USA in ni blo dobenega delay-a, tak da T2 kr tak naprej.
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

kitl76 ::
Težave pri splavitvi VDSLja sem pričakoval, saj jih je imel ADSL tudi (imam prav?).
Potem pa juriš na VDSL.
Res je Telekom se ni prilagajal ( beri se noče prilagajati)tehnologiji VDSL zato je toliko težav ko se bo pa to vse odpravilo in bo delovalo BP bo pa pomenilo, da tudi Siol in sorodni ISP-ji pripravljajo splavitev svojih VDSL tehnologij. Takkšen info mi je dal prijatel iz TK in povedal, da omrežje od TK sploh ni bilo stestirano z VDSL-jem , kar pomeni, da ni bilo pred splavitvijo testnih uporabnikov, kar pomeni najman 150 ljudi. Vsi, ki so že priklopljeni pravkar opravlajo delo testnih uporabnikov samo, da tega ne vedo in bodo zato plačali naročnino. Je pa prihod T2 zelo dobrodošel tudi za Siol saj se Siol uči na njihovih težavah in napakah in takorekoč T2 zastonj testira TK omrežje tudi za Siol. Vglavnem po neuradnih podatkih naj bi nov VDSL ponudnik začel obratovati nekje aprila 2006. No to kar sem zapisal tukaj je samo pogovor z nekom, ki je zaposlen na TK tako, da to ni nič uradnega in je lahko zgolj izmišljeno zaradi anti propagande.
Potem pa juriš na VDSL.
Res je Telekom se ni prilagajal ( beri se noče prilagajati)tehnologiji VDSL zato je toliko težav ko se bo pa to vse odpravilo in bo delovalo BP bo pa pomenilo, da tudi Siol in sorodni ISP-ji pripravljajo splavitev svojih VDSL tehnologij. Takkšen info mi je dal prijatel iz TK in povedal, da omrežje od TK sploh ni bilo stestirano z VDSL-jem , kar pomeni, da ni bilo pred splavitvijo testnih uporabnikov, kar pomeni najman 150 ljudi. Vsi, ki so že priklopljeni pravkar opravlajo delo testnih uporabnikov samo, da tega ne vedo in bodo zato plačali naročnino. Je pa prihod T2 zelo dobrodošel tudi za Siol saj se Siol uči na njihovih težavah in napakah in takorekoč T2 zastonj testira TK omrežje tudi za Siol. Vglavnem po neuradnih podatkih naj bi nov VDSL ponudnik začel obratovati nekje aprila 2006. No to kar sem zapisal tukaj je samo pogovor z nekom, ki je zaposlen na TK tako, da to ni nič uradnega in je lahko zgolj izmišljeno zaradi anti propagande.

abcuser ::
Jaz imam še vedno težave s TV. Imam AminNet110. Slika je kvadratasta, ne dobim vseh programov. Nad 100 ne dobim nobenega programa.
Ima kdo podobne probleme? Nekaj je bilo rečeno, da je s temi SETTOP boxi nekaj narobe - da niso povsem konfirugirani. Ali se da te konfiguracije kako nastaviti ali je vse naredi T2?
Ima kdo podobne probleme? Nekaj je bilo rečeno, da je s temi SETTOP boxi nekaj narobe - da niso povsem konfirugirani. Ali se da te konfiguracije kako nastaviti ali je vse naredi T2?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38051 (21997) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38941 (18348) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63130 (44502) | OmegaBlue |