Forum » Omrežja in internet » T-2: Splošna debata in iskanje zarote
T-2: Splošna debata in iskanje zarote

shmentan ::
@racko
Ja takle je - telekomovci itaq ne vejo nč, sam prešeltavajo kable iz tk na t2, kar se pa tiče t2-ja, pa mislim da so se fantje te dni mal skup uzel in pospešeno odpravljajo napake, prekontroliri če ti je opereter naredu zaznamek za tehnični support na tvoju account-u, to je pa zaenkrat tut vse kar se da nardit. Pol pa pokličeš od časa do časa in jih spomneš, de bi blo fajn če bi ti to poštimal.
Men neki druzga ni jasn, kak bojo billing spelal, k bojo prve račune začel iztavlat - ker eni k majo npr: 10/10, pa jim to ne laufa - bemti, kak bojo to obračunal - pa bo ja reklamacij cela gora, pomoje
Ja takle je - telekomovci itaq ne vejo nč, sam prešeltavajo kable iz tk na t2, kar se pa tiče t2-ja, pa mislim da so se fantje te dni mal skup uzel in pospešeno odpravljajo napake, prekontroliri če ti je opereter naredu zaznamek za tehnični support na tvoju account-u, to je pa zaenkrat tut vse kar se da nardit. Pol pa pokličeš od časa do časa in jih spomneš, de bi blo fajn če bi ti to poštimal.
Men neki druzga ni jasn, kak bojo billing spelal, k bojo prve račune začel iztavlat - ker eni k majo npr: 10/10, pa jim to ne laufa - bemti, kak bojo to obračunal - pa bo ja reklamacij cela gora, pomoje
veni ~ vidi ~ vici

]Trix[ ::
Men je pa link v zadnje pou ure ze dvakrat dol padu.
A se se komu to dogaja?
A se se komu to dogaja?
Conscience is what hurts when everything else feels so good.

Tical ::
Mene pa zanima če je že kdo sprobal zvok na tv preko digital out?
Men ne dela (mood 315)...
Sem klical na t2 in so mi kar začel razlagat o dolby digital...
Moram še jim jutri enkrat zamoriti....
Men ne dela (mood 315)...
Sem klical na t2 in so mi kar začel razlagat o dolby digital...
Moram še jim jutri enkrat zamoriti....

rh^ ::
Dark Angel: jaz sem danes že osemnajsti (ne da semi sploh več štet) dan od kar imam doma modem na kateremu še vedno utripa lučka link! Vse možne zgodbice so mi operaterji na T2 v tem času povedali, od tega da opravljajo sedaj na novo meritve pa do tega da je telekom name očitno preprosto pozabil, itn itn itn.
Upal da boš imel ti več sreče kot jaz, ki na priklop čakam že skoraj 3 tedne! Če me ne priklopijo v tem tednu si lahko pridejo iskat opremo in konec zgodbe.
Upal da boš imel ti več sreče kot jaz, ki na priklop čakam že skoraj 3 tedne! Če me ne priklopijo v tem tednu si lahko pridejo iskat opremo in konec zgodbe.

rudolfo2 ::
@Dark Angel
Jaz sem najprej dobil pismo z podatki o mojem prikljucku ( stevilka,IP,DNS ),potem sem se po telefonu dogovoril za username in password ( se lahko spremeni po zelji potem ko si prikljopljen ),izvedel sem tudi da bi mi moral nekdo prinesti opremo domov da pa ne vedo nic kako to da je se nimam.Vceraj sem opremo dvignil sam ( brez STB ker jih se ni ) in sedaj cakam na odklop.Kar se pa tezav tice pri T-2 je pa takole:za vsako
vecje stevilo novih prikljuckov je potrebno mrezo na novo sinhronizirati tako da se bandwidth enakomerno porazdeli ( moje laicno mnenje )zato bo se nekaj casa trajalo da se bodo stvari uredile ker kot vemo T-2 prikljaplja okoli 1500 novih strank na teden in pac ni druge pomoci.
Spomnim se porodnih tezav pri Siol-u,ki je stvari spravil v red sele sedaj ko se je pojavil T-2,ker se boji odjav.
Jaz sem najprej dobil pismo z podatki o mojem prikljucku ( stevilka,IP,DNS ),potem sem se po telefonu dogovoril za username in password ( se lahko spremeni po zelji potem ko si prikljopljen ),izvedel sem tudi da bi mi moral nekdo prinesti opremo domov da pa ne vedo nic kako to da je se nimam.Vceraj sem opremo dvignil sam ( brez STB ker jih se ni ) in sedaj cakam na odklop.Kar se pa tezav tice pri T-2 je pa takole:za vsako
vecje stevilo novih prikljuckov je potrebno mrezo na novo sinhronizirati tako da se bandwidth enakomerno porazdeli ( moje laicno mnenje )zato bo se nekaj casa trajalo da se bodo stvari uredile ker kot vemo T-2 prikljaplja okoli 1500 novih strank na teden in pac ni druge pomoci.
Spomnim se porodnih tezav pri Siol-u,ki je stvari spravil v red sele sedaj ko se je pojavil T-2,ker se boji odjav.

@Tical
Ali sploh imas primerno opremo za SPDIF izhod ??Suround ojacevalec,6 zvocnikov ??
Ali sploh imas primerno opremo za SPDIF izhod ??Suround ojacevalec,6 zvocnikov ??

Tical ::
No....
Seveda
Sem se pravkar pogovarjal z t2 in končno dobil inf. da mi morajo setup box prekonfigurirat...
Potem pa bi naj šlo...
@rudolfo2
Tebi deluje?
Seveda
Sem se pravkar pogovarjal z t2 in končno dobil inf. da mi morajo setup box prekonfigurirat...
Potem pa bi naj šlo...
@rudolfo2
Tebi deluje?

abcuser ::
@shmentan, hvala za info. Sem imel kabel napačno priklopljen, sem sedaj preklopil na LAN-C in TV dela.
Sicer imam še vedno kvadratke na SLO2 IN POPTV, ostali programi so bolj ali manj v redu.
Pa še dva vprašanja:
1. TV Programi nad 100 mi javljajo, da naj vpišem geslo. Kakšno je to geslo oz. kaj naj naredim, da bom lahko te programe spremljal?
2. Včeraj mi je analogni T2 telefon deloval povsem normalno. Danes pa ko kličem, jaz povsem normalno slišim sogovornika, dočim on mene ne sliši (sliši tišino). Ali slučajno kaj delajo na T2 telefoniji? Moram še kaj nastaviti?
Hvala.
Sicer imam še vedno kvadratke na SLO2 IN POPTV, ostali programi so bolj ali manj v redu.
Pa še dva vprašanja:
1. TV Programi nad 100 mi javljajo, da naj vpišem geslo. Kakšno je to geslo oz. kaj naj naredim, da bom lahko te programe spremljal?
2. Včeraj mi je analogni T2 telefon deloval povsem normalno. Danes pa ko kličem, jaz povsem normalno slišim sogovornika, dočim on mene ne sliši (sliši tišino). Ali slučajno kaj delajo na T2 telefoniji? Moram še kaj nastaviti?
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: abcuser ()

MEDENA ::
Kaj moram že storiti da vklopim navadni analogni telefon na stikalo ? Se opravičujem če sem kje spregledal.

NavadniNimda ::
@ABCUSER - geslo: 601639, potem potrdiš z zelenim knofom. Delajo trije ali štirje, ostali bodo gor kmalu.

abcuser ::
@NavadniNimda, hvala, dela v redu.
@MEDENA, na gateway-u v PhoneA priklopi telefon in to je to.
@MEDENA, na gateway-u v PhoneA priklopi telefon in to je to.

opajec ::

Na srečo sem se pa odločl, da še vedno obdržim TELEMACHOV kabelski net in TV, dokler stvar ne bo poštimana, tako da nimam problemov, da bi bil brez neta in ostalega, pa tudi če kdaj dobim VDSL, po vsaj 2-3 mesece teklo obje vzporedoma, dokler T-2 ne zalaufa kot je treba.
Aha, sem iz Domžal Miklošičeva ulica, če ima kdo kake info o tem ali je na tej lokaciji sploh možno imeti VDSL naj kaj pove o tem.

shmentan ::
Za vse kar se tiče razvezanga dostopa - malce bom provokativen
L. 1928 je Coca Cola ustanovila eno firmo - imenovano Pepsi
Hmm - , mislim de je men zdej jasn za kaj se gre celem špilu, rečmo
@abcuser, problem bo rešen v pon, ali torek - ne vem točn - ker jih zajeb**a ena centrala v MB, mene so prekuplal na drugo centralo - ćez dan je delal vse, ponoć so pa neki štrikal - zaenkrat - do zdele mi dela vse bp - pravkat sem govoril z fotrom ki žvi v USA in se čuje super - bomo vidl kak bo ponoč. Pričakujem klic iz kanade - upam de bo delal.
Sporočim jutri
Seveda je pa dobro da od časa do časa - resetiraš(izštekaš) vse skupi.
Ajt
L. 1928 je Coca Cola ustanovila eno firmo - imenovano Pepsi
Hmm - , mislim de je men zdej jasn za kaj se gre celem špilu, rečmo
@abcuser, problem bo rešen v pon, ali torek - ne vem točn - ker jih zajeb**a ena centrala v MB, mene so prekuplal na drugo centralo - ćez dan je delal vse, ponoć so pa neki štrikal - zaenkrat - do zdele mi dela vse bp - pravkat sem govoril z fotrom ki žvi v USA in se čuje super - bomo vidl kak bo ponoč. Pričakujem klic iz kanade - upam de bo delal.
Sporočim jutri
Seveda je pa dobro da od časa do časa - resetiraš(izštekaš) vse skupi.
Ajt
veni ~ vidi ~ vici
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shmentan ()

rayden ::
speedtest.si sploh ne mors jemat resno, pejt downloadat neki iz arnesa, oz. naj en neki iz tebe uploda
Livin` a movie

subsubl ::
Ne bit zivcn ce ga se nimas tud po mojem mnenju bols da se nimas sem probu tud iz arnesovga ftpja en fajl povlect pa je res da štarta pri desetih mega bitih sam se ne ustavi do 1.5mbit tam pa potem obtici hitrost. se pravi da od t-2 dobivam zadostni downlik samo ga res zgleda prednapetostna zaščita jebe...
P.S. TRENUTNO Nisem čiz nič na boljšem kvečjemu na slabšem od 2mbit pri siolu kot pa zdaj ko mam 10/2Mbit paket, sam jebiga sej bojo spedenal....
P.S. TRENUTNO Nisem čiz nič na boljšem kvečjemu na slabšem od 2mbit pri siolu kot pa zdaj ko mam 10/2Mbit paket, sam jebiga sej bojo spedenal....

ELEKTROLJUB ::
Ko je bil LDS , Drnovšek, Kučan....
Bi T-2 zatrli še preden bi sploh začel!
Bi T-2 zatrli še preden bi sploh začel!
LED svetloba je prihodnost...

Olajuwon ::
A ima kdo podatek kolko folka ima že t2 vdsl?
Siol jih ima približno 100.000 ane?
Siol jih ima približno 100.000 ane?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Download dela dobro danes, a kaj ko bi le upload spravili na obljubljenih 2mbit/s 
Leti do 850KB/s

Leti do 850KB/s

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

MIRTMA: Ne dajejo vec opreme osebno. Moras pocakat monterja.
Sm tut jest hotu it iskat STB in IP telefon, sam so mi pol xsporocil da se ne da vec pridt iskat opreme. Moras pocakat monterja. Sicer ce jest nebio prsu iskat modema predprejsnji petek osebno ga pomojm ne bi imel do danes. No hvala bogu imam vsaj internet, ce ne bi se mi pa pomojm ze zdavni strgal.
MEDENA: Tut jest nimam cist 10/2 paket:
speedtest.si
Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.19Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.38Mb/s
http://speedtest.adslguide.org.uk:8080/...
Results from broadband speed test recorded on Sunday, 11 December 2005, 11:47.
True Speed (estimated)
Downstream 7871 Kbps (983.9 KB/sec) 8500 Kbps (inc. overheads)
Upstream 1270 Kbps (158.8 KB/sec) 1371 Kbps (inc. overheads)
Bom pocaku se mal pa jim pol zatezil ko bom imel ip telefon, ker sem ze prevec kesa zagonu k sm jih skos iz mobilca klicu. Lahk poa se probam emergat en app:
emerge -f americas-army
Downloading http://treefort.icculus.org/armyops/arm...
319.68K/s ETA 42:45
Na tok se je ustavl. Probimo se ker drug server.
Tokrat gentoo boot disk:
http://gentoo.blueyonder.co.uk/releases...
maximum download speed: 1040KB/s
Zgleda da kr dela.
Sm tut jest hotu it iskat STB in IP telefon, sam so mi pol xsporocil da se ne da vec pridt iskat opreme. Moras pocakat monterja. Sicer ce jest nebio prsu iskat modema predprejsnji petek osebno ga pomojm ne bi imel do danes. No hvala bogu imam vsaj internet, ce ne bi se mi pa pomojm ze zdavni strgal.
MEDENA: Tut jest nimam cist 10/2 paket:
speedtest.si
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.19Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.38Mb/s
http://speedtest.adslguide.org.uk:8080/...
Results from broadband speed test recorded on Sunday, 11 December 2005, 11:47.
True Speed (estimated)
Downstream 7871 Kbps (983.9 KB/sec) 8500 Kbps (inc. overheads)
Upstream 1270 Kbps (158.8 KB/sec) 1371 Kbps (inc. overheads)
Bom pocaku se mal pa jim pol zatezil ko bom imel ip telefon, ker sem ze prevec kesa zagonu k sm jih skos iz mobilca klicu. Lahk poa se probam emergat en app:
emerge -f americas-army
Downloading http://treefort.icculus.org/armyops/arm...
319.68K/s ETA 42:45
Na tok se je ustavl. Probimo se ker drug server.
Tokrat gentoo boot disk:
http://gentoo.blueyonder.co.uk/releases...
maximum download speed: 1040KB/s
Zgleda da kr dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

SasoS ::
Jaz se ne pritožujem
226 File send OK.
Copied (11.12.2005 12:15:40): ftp://ftp.tu-chemnitz.de/.mount/sdb1/ftp/slackware/slackware-10.2/zipslack/zipslack.zip -> H:\zipslack.zip 49.657.708 bytes, 890.6 kbytes/s
in pa upload na telemach:
12:18:45 (205.01 KB/s) - `test.avi' saved [32165888]
226 File send OK.
Copied (11.12.2005 12:15:40): ftp://ftp.tu-chemnitz.de/.mount/sdb1/ftp/slackware/slackware-10.2/zipslack/zipslack.zip -> H:\zipslack.zip 49.657.708 bytes, 890.6 kbytes/s
in pa upload na telemach:
12:18:45 (205.01 KB/s) - `test.avi' saved [32165888]

Downstream 6508 Kbps (813.5 KB/sec) 7028 Kbps (inc. overheads)
Upstream 853 Kbps (106.6 KB/sec) 921 Kbps (inc. overheads)
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 842.80Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.09Mb/s
Pritisni START za ponovno meritev
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 840.12Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.39Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.23Mb/s
sasos kam si to uploadal? detajle :)
Upstream 853 Kbps (106.6 KB/sec) 921 Kbps (inc. overheads)
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.09Mb/s
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 840.12Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.39Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 8.23Mb/s
sasos kam si to uploadal? detajle :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

SasoS ::
Ena linux kišta ki jo imam na telemachu, 5 mega paket. Pač...dovolj downlinka za testirat moj upload

A kdo ve kako se vklopjo podnapisi na IPTV?
Popravljeno: GLih opazu da nekje delajo nekje pa ne.
Popravljeno: GLih opazu da nekje delajo nekje pa ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Trix[ ()

@Trix
To ne drzi,jaz sem prevzel opremo v petek popoldan.Je pa mozno da bo to veljalo od naslednjega tedna naprej,ker so se fantje mal zgubil in jim evidenca ne stima.Mislim ds se pri T-2 vse odvija prevec hitro in da jim kontrola pocasi uhaja iz rok.
To ne drzi,jaz sem prevzel opremo v petek popoldan.Je pa mozno da bo to veljalo od naslednjega tedna naprej,ker so se fantje mal zgubil in jim evidenca ne stima.Mislim ds se pri T-2 vse odvija prevec hitro in da jim kontrola pocasi uhaja iz rok.

A je ze kdo na netu zasledil wireless verzijo IP telefona,ali kaksen clanek o tem da to pocasi prihaja ?? A je sploh mozen IP wireless telefon ??

Si morda mislil kaj takšnega.
Poglej drugi izdelek tukaj.
Poglej drugi izdelek tukaj.

Pi*** men je pa v petek ob 2h model reku po telefonu da ne morm pridt po STB in telefon... Naj se grejo solit... Jim bom res izpostavu racun za GSM ta mesec.

@ELEKTROLJUB
Ja,hvala.Bom vprasal ce je kompatibilen z T-2 opremo.
Nasel sem dobavitelja pri nas na www.dsc.si vendar ne morem gor ker se nimam T-2 povezave.Lahko kdo preveri kaj ponujajo ??
Ja,hvala.Bom vprasal ce je kompatibilen z T-2 opremo.
Nasel sem dobavitelja pri nas na www.dsc.si vendar ne morem gor ker se nimam T-2 povezave.Lahko kdo preveri kaj ponujajo ??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rudolfo2 ()

iration ::
jaz imam T-2 pa tudi ne morem gor, tako da bo razlog drugje.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

kitl76 ::
rudolf2 stran dsc ne deluje in ni to če si na T2 ali ne mislim nevem kje ste to zdaj pobral, da lahko uporabniki dostopaj do nekaterih strani glede na to če so pri določenem ISP-ju. Če te zanima ponudba lahko pokličeš na telefon
DSC d.o.o.
2054540000
Brnciceva 41
1000 Ljubljana
tel-no +386.15308384
fax-no: +386.15308390
DSC d.o.o.
2054540000
Brnciceva 41
1000 Ljubljana
tel-no +386.15308384
fax-no: +386.15308390

opajec ::
janny76, glede na to, da se precej spoznaš na situacijo v Domžalah, kako si to mislil, ali bo VDSL možen pri nas ali ne oz. kaj je s centralo v domžalah?
a ni položena tudi že optika po domžalah?
a ni položena tudi že optika po domžalah?

@janny76
Hvala.Ali ni to ista adresa kot od T-2,mogoce je to kaksna podruznica ali pa je lastnik Turkov prijatelj.DCS stran je pa ocitno se v izgradnji zato se ne dela.
Hvala.Ali ni to ista adresa kot od T-2,mogoce je to kaksna podruznica ali pa je lastnik Turkov prijatelj.DCS stran je pa ocitno se v izgradnji zato se ne dela.

rudolfo2:
Škoda, da nisi izbral namesto ip telefona PSTN/FAX vmesnik, na katerega bi lahko priključil kakršni koli PSTN brezžični telefon.
Škoda, da nisi izbral namesto ip telefona PSTN/FAX vmesnik, na katerega bi lahko priključil kakršni koli PSTN brezžični telefon.

Atomic ::
Ali je imel kdo od vas tudi probleme pri delovanju interneta preko T-2 v zadnjih dneh? Priklopili so me konec novembra in zadeva je bolj ali manj normalno funkcionirala vse do cetrtka. V petek popoldne pa nikakor nisem uspel vec priti na net. Vsi poskusi preko vikenda so bili zaman. Klical sem na T-2 tehnicno pomoc, pa so dejali da odpravljajo napako. Glede na to, da opazam da ostali niste imeli podobnih tezav (ali pa) se mi vse skupaj zdi precej cudno, da nimam slucajno problem na svojem racunalniku.
Ali ima kdo od vas mogoce kaksno idejo, kako stestirati racunalnik in povezavo, da bi se ugotovilo, kje naj bi bila napaka?
LP
Ali ima kdo od vas mogoce kaksno idejo, kako stestirati racunalnik in povezavo, da bi se ugotovilo, kje naj bi bila napaka?
LP

Tisti ::
>>dsc JE dobavitelj opreme za T-2.
Taksno podjetje ki je frisno in ki se nima dobrih povezav in tudi posledicno cen je lahko vprasljivo glede dobave vsega in tudi kvalitete robe.
Pa se zelo smele nacrte majo:
DSC d.o.o., Brnciceva 41, 1000 Ljubljana
•Date of establishment: 1st February 2005
•Sistem company of SmartCom, part of SmartCom group
•No. of employees: 6 (estimated 9 by the end of 2005 year)
•Estimated revenue for 2005: 5 mio. Euro
Taksno podjetje ki je frisno in ki se nima dobrih povezav in tudi posledicno cen je lahko vprasljivo glede dobave vsega in tudi kvalitete robe.
Pa se zelo smele nacrte majo:
DSC d.o.o., Brnciceva 41, 1000 Ljubljana
•Date of establishment: 1st February 2005
•Sistem company of SmartCom, part of SmartCom group
•No. of employees: 6 (estimated 9 by the end of 2005 year)
•Estimated revenue for 2005: 5 mio. Euro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 38051 (21997) | Bug |
» | T-2 VDSL vs. SiOL ADSL 2+Oddelek: Omrežja in internet | 5879 (3184) | ar4743 |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 38941 (18348) | Primoz78 |
» | Nov ponudnik širokopasovnega dostopa - T2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 63129 (44501) | OmegaBlue |