» »

Moje prvo poletje z Canon EOS 350D in 100 mm makro USM

Moje prvo poletje z Canon EOS 350D in 100 mm makro USM

Cokolesnik ::

Čas dopustniških dogodivščin in norčij ob morski obali, sončnih zahodov, vonja po pečenih ribah in poželjivih pogledov deklet ter fantov se počasi izteka. Vsi bomo tako ali drugače v spominu ohranili svoja doživetja, nekateri pa smo za trajnejši spomin na omenjene dogodke prav gotovo uporabljali naše nepogrešljive elektronske "igrače". Letošnje poletje je tudi na tem področju zame prav posebna priložnost, saj sem v svet digitalne fotografije vstopil z zrcalno refleksnim digitalnim fotoaparatom.

Obiščite zbirko 24 izbranih fotografij iz Dalmacije in Istre:
http://www.chip.si/bostjan/

Gre za multimedijsko predstavitev, zato je priporočljiva uporaba širokopasovne povezave s spletom. Za vaše komentarje se zahvaljujem.

Želim Vam lep preostanek poletja!

:)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

mkovac10 ::

Dobra predstavitev, fotke pa tudi, sigurno pa bodo naslednje poletje še boljše;) Ko delaš makro morda poskusi pri fotografiranju živali drugo podlago kot pa roko.

kako si pa naredil predstavitev? je zelo zanimiva in bi te prosil če mi sporočip katero orodje si uporabil. dobra je tudi prva stran, photoshop? kateri filtri?

lp, matija


p.s.: posebej mi je všeč predzadnja fotka...;)
mako dv

TylerDurden ::

Najs...

A smo bili res vsi na Pagu letos? :)
Let\'s make some soap ...

mkovac10 ::

se je men tud zdel da je tole Pag...verjetno nas je blo res velik tam8-)
mako dv

CaqKa ::

no te pa da še jaz moje zmožnosti pokažem
nekateri verjetno že poznate :)

aja prestavljam v ložo.. mislim da smo tam itak že imeli eno podobno temo ki jo je Tomi načel..

CaqKa ::

za mene (vsak ima svoje mnenje) je malo preveč folka na slikah.. slike tipa 'glej mojga kužka', sicer kužkov res ni.. ampak recimo ona z pivom.. nevem.. nima nobene vsebine.
drugače pa kul. dosti jih je posrečenih..

sicer pa za več info o fotografiranju obišči 3delavnico, pa si malo preberi komentarje ob slikah, spodaj ponavadi napišejo kaj bi se dalo na kateri sliki izboljšat in te zadeve.

jype ::

A si s tem objektivom zadovoljen (oz. a si ze prej imel EOS fotoaparat)? Ker se pocasi spravljam k nakupu podobnega objektiva in ta mi je seveda padel v oci.

A ima full time manual, ker brez tega je z malo svetlobe ful tezko delat, se posebej ko zuzki niso pri miru?

CaqKa: ce gres tako dalec bi se pa res spodobilo malce bolj pripravit na potovanje. Tvoje slike zgledajo kot room service, kje so pa slike razbrazdanih obrazov avstralskih starih mam in aborigini z yidakiji v tipicnem aboriginskem naselju, pa kje je obvezna slika neskoncne nizko porasle puscave? Vsaj po slikah sodec bi te po moje hitro zamenjali za Japonca...

CaqKa ::

>>> kje so pa slike razbrazdanih obrazov avstralskih starih mam in aborigini z yidakiji v tipicnem aboriginskem naselju, pa kje je obvezna slika neskoncne nizko porasle puscave?

na eno in drugo vprašanje je odgovor da smo bili samo na obali, in ayers rocka niti od daleč nisem videl.. aboriginov kolkor sem jih sem jih tudi slikal. sicer pa avstralci nočejo slišat o aboriginih, v bistvu je njihov odnos do njih, tak kot naš do ciganov.
sicer pa moje slike ne ciljajo na popotniške slike, ampak so malo bolj umetniške. treba jih je jemat kot slike za ozadje, čemur pa dobro služijo.

jype ::

OK, se opravicujem. Sem mislu da si vzel ruzak in sel tja, pa zdaj vidim, da ne :)

Sem pregledal tudi druge slike, bolj na hitro... Enkrat vprasaj mamico ce ti kupi letalsko karto in zepnino za en mesec vnaprej, pa pejt se enkrat. Brez prtljage, samo fotoaparat in pok baterij, pa da ne bos en mesec cepel na letaliscu si na zemljevidu zapici en dosegljiv cilj... Splaca se, bos vidu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WinRar ima hrosca pri split-arhiviranju

Oddelek: Programska oprema
101291 (1093) Cokolesnik
»

Kako "obrezati" sliko v DivX filmu?

Oddelek: Zvok in slika
91402 (1277) LexLuthor
»

PHP - zakaj mi ne zapise vsakokrat podatkov v datoteko?

Oddelek: Programiranje
61465 (1397) Cokolesnik
»

Barvni modeli - nagradim najboljsi odgovor

Oddelek: Zvok in slika
212451 (1872) G@c
»

Grafični program (PSP) mi sam dela presledke med črkami ?

Oddelek: Zvok in slika
9840 (797) CaqKa

Več podobnih tem