Forum » Kaj kupiti » Pritožbe in pohvale računalniških trgovin
Pritožbe in pohvale računalniških trgovin
Temo vidijo: vsi
limonovec ::
Čisto možno ja.. tudi sam v takih primerih raje naročam iz tujine, itak se bolj splača.
hubertfast ::
Živjo, rad bi pohvalil Mlacom, sem naročil komponente za računalnik, so takoj poklicali in predlagali nekaj sprememb, da bi bila dobava hitrejša sistem pa zaradi tega nič slabši ali dražji. Roka so se držali in vse deluje odlično.
Pri Mlacomu sem delal kot študent, čakal ene par mesecev na plačilo. Je pa res, da so takrat imeli neko krizo, lahko, da so se sedaj izvlekli.
Lara je zakon!!!
hubertfast ::
Fino je, če se pred nakupom dejansko pozanimaš o trgovini. Naletel bi recimo na to temo, kjer je kup primerov nategovanja z dobavnimi roki s strani AGT: AGT računalniki
Kar se tiče AGT-ja beži daleč kolikor lahko.
Lara je zakon!!!
dogo ::
Rad bi pohvalil trgovino/zaposlene na http://www.topsolutions.si/ . Naročil ssd pri njih ponedeljek ob 15h, predvidena dobava četrtek. Prejel klic že naslednji dan ob 14h, da me artikel čaka na prevzem. Zelo ustrežljivi in prijazni, poleg tega pa vsaj v mojem nakupu tudi cenovno ugodni (oz. v času nakupa pri nas najbolj ugodni za moj artikel).
Ale3š ::
Pohvalil bi comshop ne tistega v btc ampak v samostojni zgradbi zraven ga gospodinjskih aparatov v btc če se ne motim prijaznost prodajalcev je res na zelo visokem nivoju ,ker ne gledajo le na svojo korist temveč tudi na korist stranke , dobro svetovanje pri nakupu so samo še dodatni plusi .
||Amd athlon x 4 640,LC power5550 V2.2
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||
Map ::
Pohvalil bi trgovino Harvey Norman. Pred par meseci sem kupil TV in so mi jo prodali po nižji ceni od nabavne. Dobil sem popust na vse, kar sem vzel, sploh pa prodajalci, ki vedo kaj prodajajo in znajo svetovat, važno pa jim je tudi zadovoljstvo stranke in ne samo lasten žep. Všeč mi je tudi stena z računalniškimi zadevami, kjer imajo vse -50%. Recimo HDMI kabel zna biti drag, tam ga dobiš poceni. Če prej šparaš in vzameš ta slabega pa ti ne dela kot bi moral, prineseš nazaj, doplačaš razliko za boljšega in greš.
solatko ::
Ale3š - V city-u jih že dolgo ni več. Kar se tiče prijaznosti so v redu, dokler gre vse prav, pri reklamacijah in svetovanju pa niso ravno na nivoju. Tudi cenovno so zelo daleč od ugodno.
union! - prijaznost +
usteržljivost +
svetovanje --
poprodajne aktivnosti +- - če znaš z njimi, se prilagodijo, če si kupec kar tako, pa pod kritiko.
Cene z znižanjem, so včasih višje od cen drugje brez, se pa tudi tu prilagodijo, če poznaš cene drugje, boš tu dobil za par centov nižjo.
Harvey je čisto v redu štacuna, če veš kaj hočeš, če pa si laik (sem parkrat preizkusil), boš šel pa tudi od tu laik, pa še kakšno neustrezno zadevo boš nesel domov. Tržijo pač tako, da jim posamezni proizvajalci nudijo za prodajo čim več kosov (praviloma nekurantne robe), dobi najboljši en kos, kot nagrado in potem, prodajalci prav tekmujejo, kako ti bo prodal HP-ja z AMD-jem, kot zadnje čudo tehnike......., samo svetovanje pa je neustrezno in velikokrat zavajajoče.
union! - prijaznost +
usteržljivost +
svetovanje --
poprodajne aktivnosti +- - če znaš z njimi, se prilagodijo, če si kupec kar tako, pa pod kritiko.
Cene z znižanjem, so včasih višje od cen drugje brez, se pa tudi tu prilagodijo, če poznaš cene drugje, boš tu dobil za par centov nižjo.
Harvey je čisto v redu štacuna, če veš kaj hočeš, če pa si laik (sem parkrat preizkusil), boš šel pa tudi od tu laik, pa še kakšno neustrezno zadevo boš nesel domov. Tržijo pač tako, da jim posamezni proizvajalci nudijo za prodajo čim več kosov (praviloma nekurantne robe), dobi najboljši en kos, kot nagrado in potem, prodajalci prav tekmujejo, kako ti bo prodal HP-ja z AMD-jem, kot zadnje čudo tehnike......., samo svetovanje pa je neustrezno in velikokrat zavajajoče.
Delo krepa človeka
RutS ::
Mene pa zanima če ima kdo izkušnje s trgovino pricaraj.si?? Namreč kupujem en monitor in pred kratkim je bil še na ena-a cenejši, sedaj pa je najcenejši ravno v tej trgovini. So vredu ali ima kdo slabe izkušnje? hvala za odgovore
m0LN4r ::
Nevem kam to spada, ampak imam eno pripombo za servis (garancijo) pri Lancom (ki je pooblaščeni serviser za tiskalnike brother), kupljeno pri mimovrste:
Izdelek sem vrnil več kot 1 teden nazaj, sem ga sam stestiral preveril, da je nekaj res narobe.
Gre se za A3 tiskalnik.
Težava je bila, da se A4 (do takrat sploh nisem A4 tiskal) listi iz spodnjega pladnja zaletijo v glavo med tiskanjem in se vse zaštopa v tiskalniku. Prazen list vrže ven brez problema. Sprintal sem več kot 20-30 listov in od tega mi je samo enega uspelo sprintat, da se ni zataknil. Če pa sem dal tiskat 20 praznih listov, pa so prišli ven brez problema.
Težava:
Iz servisa dobim klic: "z tiskalnikom ni nič narobe" mislim, kaj naj zdaj? Bom dobil isto nazaj, naj spet vrnem spet čakam itd. se zajebavam.
Al naj posnamem posnetek, pa jim ga pošljem kaj se dogaja. Upam, da mi je vsaj celo barvo porabil, da je ugotovil, da ni nič narobe.
Izdelek sem vrnil več kot 1 teden nazaj, sem ga sam stestiral preveril, da je nekaj res narobe.
Gre se za A3 tiskalnik.
Težava je bila, da se A4 (do takrat sploh nisem A4 tiskal) listi iz spodnjega pladnja zaletijo v glavo med tiskanjem in se vse zaštopa v tiskalniku. Prazen list vrže ven brez problema. Sprintal sem več kot 20-30 listov in od tega mi je samo enega uspelo sprintat, da se ni zataknil. Če pa sem dal tiskat 20 praznih listov, pa so prišli ven brez problema.
Težava:
Iz servisa dobim klic: "z tiskalnikom ni nič narobe" mislim, kaj naj zdaj? Bom dobil isto nazaj, naj spet vrnem spet čakam itd. se zajebavam.
Al naj posnamem posnetek, pa jim ga pošljem kaj se dogaja. Upam, da mi je vsaj celo barvo porabil, da je ugotovil, da ni nič narobe.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Machete ::
En precej velik minus za Altstore
Situacija: partnerka je kupila prenosnik prcej mimo mene, ker sem se malo distanciral od tega nakupa po slučajni sili razmer, nima veze.
Ker pač ni ravno doma v prenosnikih, je računala da bo nov, kar niso jasno povedali, kar se meni zdi logično da se povdari. Tudi na spletni strani imajo označeno kot rnr, priznam da bi mogoče tud sam spregledal da gre za refubrished modele.
Na vprašanje, če dajo not SSD z doplačilom, niso povedali da bo letel HDD ven in ga bojo priložili zraven. Pametneje seveda bi bilo da vžejo ven DVD in to vsaj povejo da ni za vse prostora.
Še najbolj beden del pa je da je polnilec mrtev. Pomoje tudi baterija ni nevem kaj. Pred formatiranjem oz takoj po, z novimi winsi je bilo cirka nekaj čez 40% baterije, pri fazi nalaganja driverjov itd je že jokalo da rabi filanje. Ok dopuščam možnost da je formatiranje bolj energetsko potratno, čeprav se mi še zmeraj zdi slabo. Ok, priklopiva na adapter in nič.
Super, da čakaš nekaj tednov, plačaš itak že veliko prej, dobiš domov in ga lahko samo pospraviš nazaj v škatlo. Pa še t je bilo rečeno da so ga dobili, super, pokliče da pride iskat, ajej pa še ni pripravljen..
Skratka ocena: zelo zadržan
Situacija: partnerka je kupila prenosnik prcej mimo mene, ker sem se malo distanciral od tega nakupa po slučajni sili razmer, nima veze.
Ker pač ni ravno doma v prenosnikih, je računala da bo nov, kar niso jasno povedali, kar se meni zdi logično da se povdari. Tudi na spletni strani imajo označeno kot rnr, priznam da bi mogoče tud sam spregledal da gre za refubrished modele.
Na vprašanje, če dajo not SSD z doplačilom, niso povedali da bo letel HDD ven in ga bojo priložili zraven. Pametneje seveda bi bilo da vžejo ven DVD in to vsaj povejo da ni za vse prostora.
Še najbolj beden del pa je da je polnilec mrtev. Pomoje tudi baterija ni nevem kaj. Pred formatiranjem oz takoj po, z novimi winsi je bilo cirka nekaj čez 40% baterije, pri fazi nalaganja driverjov itd je že jokalo da rabi filanje. Ok dopuščam možnost da je formatiranje bolj energetsko potratno, čeprav se mi še zmeraj zdi slabo. Ok, priklopiva na adapter in nič.
Super, da čakaš nekaj tednov, plačaš itak že veliko prej, dobiš domov in ga lahko samo pospraviš nazaj v škatlo. Pa še t je bilo rečeno da so ga dobili, super, pokliče da pride iskat, ajej pa še ni pripravljen..
Skratka ocena: zelo zadržan
FlyingBee ::
aha, xy slovenska štacuna in ti itak tega ne bi nikoli kupil v taki trgovini, partnerka pa je bila naivna
Machete ::
Nevem kaj želiš povedat. Verjetno res nebi. Bila je naivna seveda, vendar lahko trgovec take osnovne in zelo važne stvari vseeno pove. Bolj kot naivna v bistvu premalo pozorna. Glede rač. pa se itak ne spozna na drobne tiske. Punce in javna uprava so pa itak verjetno najboljše stranke za take trgovce/servise.. No questions asked, puf paf damo še kak pokvarjen polnilec zraven in smo zmagal.
Lepo nesita nazaj in zahtevajta vračilo denarja. Eno leto garancije ima v vsakem primeru. To bi se dalo preko stvarne napake, saj zadeva ni taka, kot jo predstavljajo, razen, če je bila seznanjena, da je baterija švoh.
Delo krepa človeka
http://www.altstore.si/prenosnik-lenovo...
Tolko o tej štacuni.
Jaz pa dobil potrdilo od lancoma, da tiskalnik ne pokaže težave, zaradi katere sem ga vrnil. Jutr grem po njega sprobam, posnamem odnesem nazaj pa dobijo brco v rit.
+ Če mi ga vrnejo z praznimi kartušami, ker sem seveda glih menjal 1 mesec nazaj, pa dobijo drugo brco v rit.
Tolko o tej štacuni.
Jaz pa dobil potrdilo od lancoma, da tiskalnik ne pokaže težave, zaradi katere sem ga vrnil. Jutr grem po njega sprobam, posnamem odnesem nazaj pa dobijo brco v rit.
+ Če mi ga vrnejo z praznimi kartušami, ker sem seveda glih menjal 1 mesec nazaj, pa dobijo drugo brco v rit.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
bobicek ::
A kdo ve preko koga ima Computer Center svojo dostavo?
Preko pošte, ali imajo svojo dostavo?
In kaj tole pomeni, če imeš pri naročilu takle status:
Status vašega naročila je spremenjen v:
V prihodu od dobavitelja
Hvala
V prihodu od dobavitelja
Hvala
amacar ::
A kdo ve preko koga ima Computer Center svojo dostavo?
V prihodu od dobavitelja
Hvala
Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner (Pošta Slovenije - storitev, poslovni paket).
Betelgeuse ::
rad bi pohvalil mlacom
narocil sem 2 ventilatorja 22.4 ob 10 zvecir in jih ze prejel danes zjutraj 24.4
nisem cakal niti 2 cela dneva
glede cene pa...edini so ki prodajajo te ventilatorje in jih imajo na zalogi, zato sem se odlocil za mlacom, res pa da nekih velikih odstopanj pri ceni ni bilo ker gre za manjsi znesek
pohvalil bi tudi hardwareversand.de
izdelek sem narocil 14.4, placilo je bilo izvrseno 17.4 (cetrtek) 22.4 so mi sporocili da so prejeli znesek (torek (cez vikend so bili prazniki in velk pondelk tko da ubistvi so to ustimali v samo 2 delovnih dneh)), takoj so mi poslali paket, 22.4 in danes 24.4 popoldne je ze prisel UPS tip.
odlicno
kar pa ne morem trdit za computeruniverse
tudi njim sem poslal vsoto denarja na isti dan, torej 17.4 in se do danes mi niso nic odgovorili
danes sem jim pisal kaj je problem in cakam odgovor
hardwareversand.de je dostavil izdelek prej kot je computeruniverse sploh potrdil da je dobil placilo...
Date Event
2014-4-14 at 23:51 Online-Order
2014-4-22 at 09:26 We received your payment amounting to xxx EUR .
2014-4-22 at 10:37 The goods are ready for collection or assembling.
2014-4-22 at 12:16 The invoice was made.
2014-4-22 at 16:00 The goods were dispatched. - 1 package(s). Identcode(s): [xxxxxxxxxxxxxxxxxxx] -
evo se copy paste tega narocila na hardwareversand
potem pa mi UPS dostavil v 2 dneh, tracking je pokazal da je prvo sel paket v italijo v bologno in sele nato na brnik in do mene, zanimivo :D
narocil sem 2 ventilatorja 22.4 ob 10 zvecir in jih ze prejel danes zjutraj 24.4
nisem cakal niti 2 cela dneva
glede cene pa...edini so ki prodajajo te ventilatorje in jih imajo na zalogi, zato sem se odlocil za mlacom, res pa da nekih velikih odstopanj pri ceni ni bilo ker gre za manjsi znesek
pohvalil bi tudi hardwareversand.de
izdelek sem narocil 14.4, placilo je bilo izvrseno 17.4 (cetrtek) 22.4 so mi sporocili da so prejeli znesek (torek (cez vikend so bili prazniki in velk pondelk tko da ubistvi so to ustimali v samo 2 delovnih dneh)), takoj so mi poslali paket, 22.4 in danes 24.4 popoldne je ze prisel UPS tip.
odlicno
kar pa ne morem trdit za computeruniverse
tudi njim sem poslal vsoto denarja na isti dan, torej 17.4 in se do danes mi niso nic odgovorili
danes sem jim pisal kaj je problem in cakam odgovor
hardwareversand.de je dostavil izdelek prej kot je computeruniverse sploh potrdil da je dobil placilo...
Date Event
2014-4-14 at 23:51 Online-Order
2014-4-22 at 09:26 We received your payment amounting to xxx EUR .
2014-4-22 at 10:37 The goods are ready for collection or assembling.
2014-4-22 at 12:16 The invoice was made.
2014-4-22 at 16:00 The goods were dispatched. - 1 package(s). Identcode(s): [xxxxxxxxxxxxxxxxxxx] -
evo se copy paste tega narocila na hardwareversand
potem pa mi UPS dostavil v 2 dneh, tracking je pokazal da je prvo sel paket v italijo v bologno in sele nato na brnik in do mene, zanimivo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Betelgeuse ()
Jap
ce bi prej vedu da bojo tudi ohisje dobili prej kot computeruniverse bi use pri njih kupu, res nimam pripomb
razen na nekaterih izdelkih niso tocni podatki sam sej sem ze prej vse vedu kaj in zakaj bom kupu
in se mail od computeruniverse
Thanks for your message. We have received the payment, but unfortunately the NZXT H440 is not yet in stock. We expect it any day now however and will of course keep you updated. We apologize for the delay.
naj jim bo
sam kaj ko se tudi ram kupil pri njih in bojo vse poslali skupaj
tko da bom mel vse ze doma razen ohisja in rama...vceraj sm dobil gtx 780 lightning...sline se mi cedijo sam mi nic ne pomaga k cakam te kekce
drugo narocilo iz hardwareversand pa naj bi bilo tle v ponedeljek, vceraj (cetrtek) so mi potrdili placilo...
ce bi prej vedu da bojo tudi ohisje dobili prej kot computeruniverse bi use pri njih kupu, res nimam pripomb
razen na nekaterih izdelkih niso tocni podatki sam sej sem ze prej vse vedu kaj in zakaj bom kupu
in se mail od computeruniverse
Thanks for your message. We have received the payment, but unfortunately the NZXT H440 is not yet in stock. We expect it any day now however and will of course keep you updated. We apologize for the delay.
naj jim bo
sam kaj ko se tudi ram kupil pri njih in bojo vse poslali skupaj
tko da bom mel vse ze doma razen ohisja in rama...vceraj sm dobil gtx 780 lightning...sline se mi cedijo sam mi nic ne pomaga k cakam te kekce
drugo narocilo iz hardwareversand pa naj bi bilo tle v ponedeljek, vceraj (cetrtek) so mi potrdili placilo...
No, ko ze mislis da ne more bit slabse.
Pogledam kako kaj to ohisje, ali je ze na voljo na njihovi strani in pise da bo dobavljivo v 3-4 tednih...svasta
3 dni nazaj pa so mi rekli "we expect it any day now"
Sm jim pisu zdej ce je to slucajno res (3-4 tedne) al so ze razprodali vso zalogo in spet cakajo novo posiljko ki bo prisla v 3-4 tednih.
Se vceraj sem gledal in jim je pisalo 1-2 tedna, danes ze 3-4
Placilo za to ohisje so mi potrdili ze 20.3, danes pa smo 28.4... nikoli vec ne kupim nic pri njih, se to narocilo bom preklical ce se izkaze da bi moral cakati se 3-4 tedne
casekings al kar ze je, majo to ohisje na zalogi ze od 22.4, hardwareversand.de naj bi ga dobil danes, tile pa...
EDIT: dvomim da ga bom dobil od teh pajacov, ker mi tudi niso poslali stevilke paketa za tracking al karkoli podobnega, danes so mi namrec potrdili placilo za ram, ki sem ga placal 17.4...(prvo sem kupil ohisje in potem sem jih prosil ce mi dodajo se ram zraven narocila da mi ni treba 2x postnine placavat)
Pogledam kako kaj to ohisje, ali je ze na voljo na njihovi strani in pise da bo dobavljivo v 3-4 tednih...svasta
3 dni nazaj pa so mi rekli "we expect it any day now"
Sm jim pisu zdej ce je to slucajno res (3-4 tedne) al so ze razprodali vso zalogo in spet cakajo novo posiljko ki bo prisla v 3-4 tednih.
Se vceraj sem gledal in jim je pisalo 1-2 tedna, danes ze 3-4
Placilo za to ohisje so mi potrdili ze 20.3, danes pa smo 28.4... nikoli vec ne kupim nic pri njih, se to narocilo bom preklical ce se izkaze da bi moral cakati se 3-4 tedne
casekings al kar ze je, majo to ohisje na zalogi ze od 22.4, hardwareversand.de naj bi ga dobil danes, tile pa...
EDIT: dvomim da ga bom dobil od teh pajacov, ker mi tudi niso poslali stevilke paketa za tracking al karkoli podobnega, danes so mi namrec potrdili placilo za ram, ki sem ga placal 17.4...(prvo sem kupil ohisje in potem sem jih prosil ce mi dodajo se ram zraven narocila da mi ni treba 2x postnine placavat)
Zgodovina sprememb…
Epialt ::
Kolega je 5 tednov čakal za ohišje iz PC-universe pa je blo rečeno da je na zalogi.
Enako bi lahko bilo pri kateremukoli ponudniku.
J.biga pač si mel glih ti smolo.
Enako bi lahko bilo pri kateremukoli ponudniku.
J.biga pač si mel glih ti smolo.
Ce bi pisalo da je na zalogi in bi mi potrdili placilo, ce po 1-2 dneh ne bi poslali bi jih povprasal in preklical.
Computeruniverse pa je pisal prvo 1-2 tedna, men so rekli da v parih dneh, dans pa spremenili na 3-4 tedne.
1 nakup sem opravil pri njih in mam probleme, do sedaj se nisem mel nobenih problemov pri katerekoli drugem narocilu po drugih spletnih trgovinah.
Vse je enkrat prvic, sam kar je prevec pa je tud prevec.
Computeruniverse pa je pisal prvo 1-2 tedna, men so rekli da v parih dneh, dans pa spremenili na 3-4 tedne.
1 nakup sem opravil pri njih in mam probleme, do sedaj se nisem mel nobenih problemov pri katerekoli drugem narocilu po drugih spletnih trgovinah.
Vse je enkrat prvic, sam kar je prevec pa je tud prevec.
Zahtevaj preklic in naroči drugje, bo verjetno hitreje. Oz. vprašaj drugje.
Jaz sem imel eno tako finto z rami. Naročil, potem pa sem videl, da več ni na zalogi. Pa sem čez nekaj dni pogledal po drugih trgovinah in več nikjer ni bil na zalogi ta ram.
Očitno je bil enak dobavitelj al pa nekaj narobe s pošiljko do dobaviteljev.
- Sem jih na koncu dobil čez 2 tedna in je bil en modul v okvari. Pa sem pol menjal. Po mojem je šlo za kako napako v seriji pa so jih menjali pri dobavitelju al kaj jaz vem. Glede nato, da v nekaj dneh so izginli iz večine štacun
Jaz sem imel eno tako finto z rami. Naročil, potem pa sem videl, da več ni na zalogi. Pa sem čez nekaj dni pogledal po drugih trgovinah in več nikjer ni bil na zalogi ta ram.
Očitno je bil enak dobavitelj al pa nekaj narobe s pošiljko do dobaviteljev.
- Sem jih na koncu dobil čez 2 tedna in je bil en modul v okvari. Pa sem pol menjal. Po mojem je šlo za kako napako v seriji pa so jih menjali pri dobavitelju al kaj jaz vem. Glede nato, da v nekaj dneh so izginli iz večine štacun
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
No, vzamem nazaj nekaj reci o computeruniverse.
Danes so mi poslali mail da je bila posiljka odpremljena (ohisje in ram).
Ampak vseeno so potrebovali veliko vec casa kot hardwareversand.de.
In se vedno sem skepticen o tem ali sploh so poslali ker tracking # ne deluje na njihovi strani.
Upam na najboljse po teh storjah.
EDIT
kar bi pa pohvalil pri njih je odgovarjanje na maile, hitro in enostavno ter v anglescini.
Danes so mi poslali mail da je bila posiljka odpremljena (ohisje in ram).
Ampak vseeno so potrebovali veliko vec casa kot hardwareversand.de.
In se vedno sem skepticen o tem ali sploh so poslali ker tracking # ne deluje na njihovi strani.
Upam na najboljse po teh storjah.
EDIT
kar bi pa pohvalil pri njih je odgovarjanje na maile, hitro in enostavno ter v anglescini.
Zgodovina sprememb…
axee ::
Pazi to, danes dobim od mlacoma Asusovo mini-itx ploščo, i5 4570 in ostale drobnarije. Sestavim, pa ne dela. Sistem se pač ne zboot-a. Po pol ure ugotovim, da so mi dali i5 4590, ki je čisto nov procesor, ki ga plata seveda ne podpira..
s6c-gEL ::
Si prepričan da si dobil i5-4590 ?
Na asus strani ni biosa, ki bi podpiral cpu ?
Na asus strani ni biosa, ki bi podpiral cpu ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Map ::
Sej cena je do centa ista, samo ima 4590 malo višjo frekvenco. Boš menjal procesor ali plato?
Procesor naj mi dajo pravi, mi je vseeno za tisto malce višjo frekvenco, menjava plate bi mi vzela preveč časa (itx build).
Dr_M ::
Najnovejsi BIOSi na teh platah ze podpirajo HW refresh procesorje, ze od januarja/februarja.
Edino pod cpu support se niso vpisani.
Edino pod cpu support se niso vpisani.
Neverjetno :D Jaz bi takoj šel pogledat pa testriat procesor :D
Torej je 4590 al ne? Namreč meni sliko ne odpre.
Torej je 4590 al ne? Namreč meni sliko ne odpre.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Dr_M ::
Slika je zginila. In ja, res tezko verjet, da je tak cpu ze pri nas. Na geizhalsu ga sploh se ni, uradna prodaja se zacne 10. maja.
No pa nekateri trdijo, da nismo napredni. Celo procesorje imamo pred pričetkom uradne prodaje.
Delo krepa človeka
Zanimivo mi je, da ga še niti na ark.intel.com ne najdem. Je pa na mlacomu.
Men je sicer to sumljivo, kako lahko dobiš izdelek pred uradnim izidom in to v trgovini, medtem ko ga še strani ki testirajo večina nima.
Da ni slučajno obratna 6 naprintana.
Men je sicer to sumljivo, kako lahko dobiš izdelek pred uradnim izidom in to v trgovini, medtem ko ga še strani ki testirajo večina nima.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
mitja73 ::
Zanimivo mi je, da ga še niti na ark.intel.com ne najdem. Je pa na mlacomu.
Na arku bo ko bo uradno predstavljen - v začetku Maja. Intel prej nafila kanal da so potem na dan predstavitve povsod. Nekdo je pač prej prodal kot bi "uradno" lahko.
Par Hz več, dejansko pa verjetno nobene razlike v delovanju PCja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mitja73 ()
Zanimivo, a so voltaže pa vse to isto? Lahkoo bi nam malo predstavil zadevo, analiziral.
Če se gre res za model z 100mhz razlike med 4570 in 4670 bi si intel zaslužil brco vrit. A zdaj bo na vsakih 100mhz na volj en proc. lol.
Če se gre res za model z 100mhz razlike med 4570 in 4670 bi si intel zaslužil brco vrit. A zdaj bo na vsakih 100mhz na volj en proc. lol.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
mitja73 ::
Zanimivo, a so voltaže pa vse to isto? Lahkoo bi nam malo predstavil zadevo, analiziral.
Ja, sej tko je že xx let, sej procesor je isti, samo segmentirani so na različne cene.
*Opomba (zakaj traja včasih naročilo iz tujine malo dle):
Naročil telefon iz češke. Potekalo pa takole
1. Dan - do letala in letalo Brno (češka) - Praha (polska) hehe
2. Dan - letalo Praha - Linz
3. Dan - Ljubljana
4. Praznik jutri
5. Maribor (tako da dobim v petek)
Škoda da mora it paket v ljubljano najprej, da ni centrale tudi v MB.
Naročil telefon iz češke. Potekalo pa takole
1. Dan - do letala in letalo Brno (češka) - Praha (polska) hehe
2. Dan - letalo Praha - Linz
3. Dan - Ljubljana
4. Praznik jutri
5. Maribor (tako da dobim v petek)
Škoda da mora it paket v ljubljano najprej, da ni centrale tudi v MB.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Žal je PC že šel naprej za darilo, ga pa dobim čez en teden da dogradim še nekaj komponent (GPU, SSD, diski..) potem pa lahko malo delim informacij.
pohvalu bi rd session.de
sm narocu v pondelk slusalke k so jih imeli najcenej pri njih (ATH M50 za 99€) in sm jih danes (petek) ze dobil, res pa je da je bla postnina 25€ :S (vendar tud s postino skup je vseeno blo najcenej)
zapakirano je tud blo se najboljs doslej
in spet moram grajat computeruniverse, k lih ze pisem
sem pregledal racun od njihovega narocila in so mi racunali 22% davek, vse druge trgovine iz nemcije pri katerih sem narocal so mi racunale 19% davek
sam se mi ne da se z njimi ubadat zarad par evrov
sm narocu v pondelk slusalke k so jih imeli najcenej pri njih (ATH M50 za 99€) in sm jih danes (petek) ze dobil, res pa je da je bla postnina 25€ :S (vendar tud s postino skup je vseeno blo najcenej)
zapakirano je tud blo se najboljs doslej
in spet moram grajat computeruniverse, k lih ze pisem
sem pregledal racun od njihovega narocila in so mi racunali 22% davek, vse druge trgovine iz nemcije pri katerih sem narocal so mi racunale 19% davek
sam se mi ne da se z njimi ubadat zarad par evrov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 23586 (10210) | Ganon |
⊘ | AGT računalniki (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 140500 (80040) | kuglvinkl |
» | spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Kaj kupiti | 121400 (52741) | r3dkv1c4 |
» | Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 33284 (22126) | cholt45 |