» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
7 / 78
»»

Tilen ::

Tudi sam bi odsvetoval comtron (MB). Sem enkrat za hec vprašal kako to da nimajo ABIT-ovih plošč pa mi tip pribije da Audi tudi Mercedesov ne prodaja. Tisti ta obilni, ki sedi pri PC-ju ponavadi in klika cel vesel pa bog ne daj, da ga kdo kaj vprasa.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Good Guy ::

To zrihtajo vsi, nima veze kaj je na ceniku. Če povprašaš, ti bo vsak zrihtal, pač si bo nabil maržo, ker se ti ni dalo iskat uvoznika :)

povej vsaj 10 trgovin ki ti to zrihtajo...

če pa že zrihtajo pa moreš ćakat vsaj 7 dni...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

;-) ::

Za računalniško trgovino cenik ni neko merilo...pač naroči kaj rabi tudi če ni na ceniku..pa pač dobi ko mu prpelajo robo. Lahko da maš srečo pa dobiš še isti dan...če maš pa blazno smolo pa čakaš 7dni (slabše ko v sedmih dneh pa sploh nevem če je lahko, ker robo jim dostavljajo na sedem dni ali pa pogosteje)-redkeje že bolj težko.

€W€€R

Tilen ::

10 trgovin skoraj malo prevec, daj 5 primerkov :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

rovtarček ::

ej rovtar, a ti bo grespo zrihtal conroe in plato, :D, i guess not, torej tvoja izjava, "zrihta vse kar hočeš" odpade, pa mam v mislih vsaj 5 artiklov, ki jih trenutno kupujem in jih ne more zrihtat, vsaj ne cenej in drugače kot sam (beri: naročilo iz nemčije)

grespo ma 3/4 robe iz Izida in ostalih ljubljanskih distributorjev in kar ti je že verjetno povedal, ne kupuje na zalogo, torej dejansko pri sebi nima nič. Glede na to da Funtech sodeluje prav z vsemi in bistveno bolje z Izidom, pol si lahko izračunaš, kakšna je njegova prodajna moč. Če slovenski distributorji nimajo, pol on tud nima in nima nekega staža, da bi se pa samo zaradi njega metal na trepalnice.
Če ga pa že primerjaš s Funtehom, sem pa prepričan, da je za stranko pripravljen narediti veliko, neki je omenjal osebne dostave na dom (rovtarju je to itak majka), ker pomojem prov velik strank nima, za razliko Funtecha.

Jst sicer izkušenj s Grespom nimam, vem pa da, Funtech sodeluje zelo dobro z veliko večino slovenskih distributorjev in imajo politiko, da če uvoznik stvar ima, jo dobiš najkasneje naslednji dan, tudi po pošti.
Osem tisoč sto sedeminšestdeset rovtarčkov je suvalo kuglfrinkla v rit,
ko so ugotovili, da stvar je zanimiva, so poklicali še Serious Sama
http://img90.imageshack.us/img90/856/rovt0df.jpg

Furbo ::

Funtech je ql, dopoldne sem naročil plato, proc, ram, psu, grafo in so me opoldne že klicali da me vse čaka, še prej pa vedno hitro poslali like 10 predračunov ker sem nihal med amd in intel. Bodo še daleč prilezli se mi zdi..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mtosev ::

Nakupi.net pa mimovrste so vredu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kuglvinkl ::

Takšna oblika komuikacije je nezaželena.
Your focus determines your reallity

muzičar ::

Mlacom - poceni a nekvalitetno
Comtron - se kar poceni, prodajalci neizobraženi v smeri rač., slab servis
JAE - odlično samo ne tako dober servis (radi nategujejo)
Avtenta (bivši Pcx) - super v vsem kar delajo, samo problem je, ker niso vse splošni
ANNI- dokaj poceni a spet ne tako kvalitetno in bolj butast servis
Moj Pc - privatnik, ki ti zrihta marsikaj, slabost je le ta, da ni glih garancije

cewapcic ::

FUNTECH JE V PIZDI !!! MEN SO zafukal pocitnce...
Prejsn torek 18.4 sm pac narocu ene par komponent in recem da pridem nasledn petek 28.4 iskat... un mi rece da nej en dan prej poklicem v trgovino. In tko poklicem 26.4 in mi pove da pol komponent nima ma ker kreten
in zdj sm v nakupi narocu pa bom komi nasledn cetrtek dubu :S 3.5 takrt k bo ze konc pocitnc
"ja gospod teh ramov pa ne prodajamo vec pa lcja 550w 14cm tud ne
pa zalman cnps 9500 tud ne a boste rajs vzeli big typhoon

[malo pazi na jezik]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

rovtarček ::

ja đubre, kva s pa ti naročal, pa kdaj. Tega LC Gianta ni že vsaj pol mesca, če ne več, rame pa tud ne vem kire so nazadnje nehal prodajat, kake BH5, sam tega je tu že več kot 2 mesca.

men se zdi da ti tle mal nateguješ, oz se razburjaš čist po svoji krivdi.
Osem tisoč sto sedeminšestdeset rovtarčkov je suvalo kuglfrinkla v rit,
ko so ugotovili, da stvar je zanimiva, so poklicali še Serious Sama
http://img90.imageshack.us/img90/856/rovt0df.jpg

a moja krivda je ce mi en tedn prej ni mogu povedat da ne prodajajo teamgroup extreme 2gb Samsung UCCC PC4000? hmm zakaj je ze pol na internetnem ceniku se zmerm lc power 6550G "spet na zalogi" my ass

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cewapcic ()

Jackal ::

dzubre - kar navadi se da moreš marsikje malo počakat in ne morep dobit stvari ravno tisti hip, ko jih hočeš. Zame je Funtech do zdaj še vedno zrihtal vse dogovorjeno, pa sem kupil že veliko stvari pri njih - pa tudi veliko kolegom sem ga priporočil - pa noben ni imel ničesar pripomnit.

Mene pa še vedno muči BOF. Naslednji teden me zadnjič vidijo tam - in to samo zato, ker hočem denar nazaj.
Saga gre takole... V popularnem času Apacerjev s TCCD čipi sem seveda tudi sam nabavil 2 modula (2x512MB) - pred kratkim (no... kakšna 2 meseca nazaj) je en od teh dveh modulov izdihnil. Se oglasim v BOFu z računom in z ramom, pa mi en mlad prodajalec pove, da oni tega ne popravljajo oz. menjajo in morem it k pooblaščenemu serviserju. Po par desetminutnem brskanju po računalniku mu nekako uspe najti uvoznika za ta ram - Alterna.

Prav, sem mislil, grem tja. Konec koncev so samo eno ali dve ulici naprej od BOFa.

Prijaznemu serviserju povem v čem je problem in močno povdarim, da bi rad imel identičen ram (se pravi s TCCD čipi), ker ga uporabljam v dvokanalnem načinu. Pravi serviser, da ni problema in da bo najkasneje konec tedna že zamenjan. Super, sem mislil, tole bo pa hitro. Konec tedna kličem na servis - ja se je zadeva malo zavlekla, bo treba še počakat - če hočem katerikoli drug ram lahko dobim v enem tednu, če hočem identičnega pa dobra dva tedna. Povem, da bom počakal na identičnega, nakar me čez en teden kontaktira ena gospodična iz prodaje in mi pove, da Alterna nikoli ni bila uvoznik za Apacer rame in zato tudi ne morejo kaj zrihtat.

Grem spet na servis prevzet ta moj pokvarjen ram in nazaj v BOF. V tem času sem malo potarnal tudi Alien3001-u in je rekel, naj poiščem njega.

V BOF-u spet razložim situacijo - vklučno s tem, da so me poslali na napačen servis - in spet povdarim, da bi rad identičen ram. Alien3001 pogleda v računalnik in pravi, da je še kakšnih 10 modulov na zalogi in ne bo problema. Tokrat so poslali ram na servis iz BOF-a, tako da meni ni bilo potrebno hodit še kam drugam.
Po približno 2 tednih me pokličejo iz BOFa, da me ram čaka in ga lahko pridem prevzet. Popoldne skočim v BOF, povem po kaj sem prišel - gre en od prodajalcev iskat ram - prinese nazaj Apacerja - z Apacer čipi :\
Vprašam ali TCCDjev ni več za dobit - Odgovor: Ne, žal jih ni več.
Prav, sem mislil, naj bo - glavno da je ram, ker sem ga že nujno potreboval.

Prinesem domov, vstavim v računalnik (malo mi je bilo sumljivo, ker je bila nalepka na ramu na pol odlepljena) in kaj ugotovim? Da zamenjan ram NE DELA!

Po malo podrobnejšem pregledu rama sem ugotovil, da je v zelo slabem fizičnem stanju (že omenjena na pol odlepljena nalepka, zelo obrabljeni kontakti, na enem koncu je bilo na enem čipu nekaj kaj je zgledalo kot zasušen evrokrem...).
Seveda spet nesem nazaj v BOF - razložim spet vso situacijo od začetka - tokrat je bil v Bofu en malo starejši (plešast, pobrit?). Napisal je dolg opis napake v računalnik (s tem, da na monitor sploh ni gledal kaj piše... ) in tokrat sem izrecno zahteval TCCDje, kar je tudi napisal na servisni list. RAM pa je spet šel na servis...

To je bilo 20.3.2006.

To sredo 5.5.2006 poteče zakonsko določen 45 dnevni rok v katerem morajo zadvo zrihtat ali zahtevam nazaj denar. Po tem me v BOFu ne vidijo več. Brez rama sem namreč že od 13.2.2006, vendar se vedno vlači po drugem servisu...
Samo upam da druge stvari, ki sem jih nabavil v BOFu zdržijo do konca garancijskega roka. Me prav zanima kdo mi bo vrnil stroške za bus/bencin, ko sem se moral vozit od servisa do servisa in do trgovine. Kdo mi bo povrnil izgubo, ki jo imam zaradi tega, ker se ram vlači že 3 mesece po servisih, a? KDO? Nazadnje ko sem preveril še nisem živel v šotoru pred vhodom v BOF.

Pa vem, da marsikdo, ki dela tam, bere Slo-Tech (še poleg Alien3001 in Morphling1). Veliko resnosti ste pokazali. Lahko je trgovina še ne vem kako dobro založena - če ne znate poskrbet za stranke vsa roba ne pomeni nič.

dzubre - a tebi je pa Funtech pokvaril počitnice - ma ubošček. A te kdo sili, da tam kupuješ?

mtosev ::

To ni nič. V PowerPlus sem neso enkrat PC, ker mi je nekaj jebalo. In serviser razloži kak P4 3.20E ni kompatibelen z ASUS P4C800-E Deluxe. Plačal 7k da mi je to PIZDARIJO izjavo. ;(

Svetoval mi je da kupim drugo plato ali slabši CPU. 8-O 8-O

Toti so do zdaj največji kreteni do zdaj. Hvala bogu da so propadli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Zheegec ::

Ojoj, sploh vedel nisem da še vedno ni ok zadeva :(
Tisti ramček je prišel direkt iz servisa takšen kot je bil, traja pa na servisu, ne pa v trgovini.

Prvič je bil pa res zajeb, to pa definitivno, ko te je poslal na Alterno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ja moja matka mi je neki tezila, da naj ne kupujem prek elektronskih narocil@dostava na dom
pa so mel sam v funtech 2GB TE Samsung UCCC rame

eDDi ::

TG sploh ne dela UCCC ramov več, zato težava v nedobavljivosti.

para-site ::

dzubre:
a moja krivda je ce mi en tedn prej ni mogu povedat da ne prodajajo teamgroup extreme 2gb Samsung UCCC PC4000? hmm zakaj je ze pol na internetnem ceniku se zmerm lc power 6550G "spet na zalogi" my ass

Samsung UCCC smo 18.4. imeli na zalogi. Ker rezervacije držimo največ 1 dan, potem res ne vem, zakaj se razburjaš, če ram ni več dobavljiv več kot teden dni po tem. Lahko bi ga rezerviral in se isti ali naslednji dan pojavil v trgovini in ga kupil. Lahko bi ti ga celo poslali. Kje je bila težava? Če pa TeamGroup ne izdeluje več takšnih ramov in so od razprodaje zalog nedobavljivi verjetno nismo mi krivi.
Kar se tiče napajalnikov LC 6550G 14cm je pa situacija sledeča: 26.4. smo jih imeli na zalogi še kakih 20kos, tako da če bi res ta teden iskal točno ta napajalnik, potem bi ga v trgovini Funtech zagotovo dobil, tako kot ogromno drugih strank. Spet ne vem, v čem je bil problem??? Pojavil bi se v trgovini, pa bi lahko vseh preostalih 20 kos nabavil, če bi si želel. Torej "spet na zalogi" še kako drži, če pa še vedno ne verjameš, pridi v sredo ob 9h k nam v trgovino.

eh se ne bom kregal vec zdaj vidim da imate cudno politiko poslovanja..( rezervacija sam 1 dan)
pac jst sm 27.4 dubu denar prej nism mogu it nabavt

Zgodovina sprememb…

pikachu004 ::

no cewapcic ne stresaj neumnosti. povej mi katera trgovina ti bo rezervirala za 1 tedn vnaprej in se to vrjetno po telefonu.
ce pa nisi imel prej denarja pa ti niso oni krivi, ali?

mlacom
v torek prejsni tedn sm rezerviru komponente 3 v mlacom 3 v funtechu mlacom mi je zrihtal funtech pa pac ni
hmm zakaj se morm skoz neki brant pa vas zabijat nazaj?

Zgodovina sprememb…

Moonman ::

Mlacom >:D :D
Da ti rezervirajo za 1 dan je že tak dobro. V vseh trgovinah kjer sem do sedaj nabavljal so mi rezervirali samo za par ur. Torej sem poklical, povedal da pridem okrog xx:yy ure in to je bilo to. Drugače pa kdor prej pride, prej melje. To seveda za novo 'HOT' robo, ki gre v prodajo bolje kot vroče žemljice. Z ostalim ni problema.

oz. "In God we trust, others pay cash".:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Moonman ()

bond007 ::

JAE celje

Za en dan so mi brezplačno posodili usb disketnik, da sem lahko rešil napačno flešanega prenosnika. Odnos zaposlenega (sam z enim sem imel kontakt) je bil zelo korekten:)) :)

nsane ::

Jaz bi tudi kot vsi drugi pohvalil Fun-tech. V sredo 26.4. sem se odločil za nakup in takoj naslednji dan dobil komponente preko GLS-ja.

Sploh Peter Žorž je faca...:D >:D

Jackal ::

No, moja saga z BOFom in pokvarjenim ramom je končno prišla do konca. Po vlačenju po raznih servisih sem danes dobil vrnjen denar - poleg tega sem lahko tudi vrnil še delujoč modul (takrat sem nabavil dva - za dvokanalni način), saj mi brez identičnega rama ne bi koristil - in sem dobil vrnjeno kupnino za oba. Tokrat morem rečt, da sem bil prav pozitivno presenečen. Škoda le, da ga je servis (Eurovision) tako dolgo lomil.

muzičar ::

No jaz sem bil pa tudi prijetno presenečen in sicer v Comshop-u v BTC-ju. Oktobra 2005 sem kupil NEC 3450A, ki je klonil po enemu mesecu, sem ga nesel na servis in ga dobil čez tri dni nazaj z posodobljenim firmware-om in z navodili naj ga dam na DMA mode in na Secondary Master (kar je seveda bil ves čas), skratka naslednji dan sem ga seveda nesel nazaj, ker še vedno ni delal (branje/zapisovanje DVD-jov). No po enem tednu so mi ga
zamenjali. Delal je zelo lepo vse dokler en teden nazaj ni hotel ne brat ne zapisat CD-jev (zanimivo prej DVD zdaj CD). Skratka v sredo pou ure preden se je servis zaprl sem ga nesel tja in prijazen serviser (tokrat je dejansko bil serviser tam) mi je rekel, da zgleda, da je kaput in da me bodo naslednji dan poklicali in bom dobil novega (šok). Dejansko se je to res zgodilo (spet šok) in v četrtek točno 24ur po tem ko sem ga tja nesel sem dobil novega - NEC 3550A (novejša verzija). Pa še garancijo imam spet eno leto. Skratka zgleda da pvič je bilo zato, ker ni bil serviser na prevzemni.

rontajzel ::

Pozdravljeni!

Mene pa zanima če ima kdo izkušnje z vračilom izdelka kupljenega v spletni prodajalni mimovrste.com!

Zanima me, kako hitro steče postopek, ali povrnejo stroške pošiljanja, ali lahko takoj zahtevam menjavo za novo, namreč, težko bom brez računalnika!

Če je imel kdo izkušnje prosim naj piše!
Hvala, lp
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB

antonija ::

Jaz sem vrnil enkrat enega radeona ker sem mel probleme z driverji... Dobil nazaj vrednost graficne, postnina itak ne spada zdraven (razen ce nebi rad reklamiral storitve poste/kurirjev). Menjava za novo... bos verjetno moral pocakat da njihov servis pregleda zadevo da vidijo ce lahko popravijo. Ce pa hoces vrnjen denar gre pa nacelno hitreje (vsaj slo je).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

opeter ::

@rontajzel

Jaz sem prodajalni mimovrste.com pred nekaj meseci vrnil eno Gigabyte matično (namesto S754 so poslali matično za S775 - ker je imela matična v bistvu isto oznako, z le eno črko razlike :\ ) pa so jo relativno hitro zamenjali (ker sem jo poslal v četrtek, potem je bil vikend, novo matično sem dobil v torek). So karseda hitri. JAz sem z njimi zadovoljni.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Vajenc ::

Muzičar: Dej mi pojasni v čem je npr. Mlacom manj kvaliteten od Jae-ta. Že kar nekaj let kopujem pri Mlacomu in do zdaj še ni šlo nič narobe ( edino Zalmanov ventilatorček za jurja je poginu ). V bistvu me zanima, če je res, da se recimo identični model istega proizvajalca razlikuje v kvaliteti glede na kateri trg je bil plasiran. To bi pojasnilo manjšo kvaliteto npr. Mlacoma.

opeter ::

@Vajenc

Ja, na žalost: res je. Sicer se to v zadnjem času pooočasi spreminja (zahvala gre vse večjemu potrošniški porabi v naši ljubljeni deželici, dobrim številkam pri inflaciji, prevzemu evra, itn.). Celo pri hrani (npr. Rama) dobimo "slabšo" kvaliteto, kot Nemci, Avstrijci, Francozi :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

mihakasopiha ::

mene pa zanima ena stvar.v ponedeljej 8.5 sem pri funtechu naroču računalnik sam mi je prodajalec reku da ga lahko dobime šele v ponedeljek ker takrat dobijo matično ploščo.pa sm reku ok se splača počakat.potem sva nardila predračun ki naj bi veljal kot naročilo in to je blo to.po me pa zdele zjutri kliče da pa tistga procesorja k sm ga jesto hotu nimajo da lahko šele nasledn četrtek al pa da vzamem slabšga.sm reku uredu,sam sm se zdej spomnu da mam po sredi en kup izpitov pa nebo mel cajta se po rač. laufat + to da se mi ne da čakat,ker najbrž veste da je neki najtežjiga čakat na to da dobiš nov računalnik.

zdej me pa zanima če lahko (glede na to da zihr če bom mogu čakat še en teden,niso začel sestavljat računalnika)jest naročilo skenslam ker bi drgač uzel pr mimo vrste.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"potem sva nardila predračun ki naj bi veljal kot naročilo"

Predračun velja ponavadi okoli 3 dni (lahko tud več, zato poglej na predračun). S tem, ko te je on obvestil, da procesor ne bo več isti, bi ti moral poslati nov predračun. Če ti ga je, ga moraš ti plačati.

Če pa ti novega predračuna niso sestavili oziroma novega predračuna nisi plačal (in nisi plačal niti starega predračuna) in če računalnika še niso pošiljali po pošti, potem mislim, da ti ne morejo nič. Enostavno pokličeš in se jim zahvališ za tak šoder od trgovine, saj na tvojo srečo obstaja še kakšna druga, bolj resna do svojih kupcev.

Ma nasplošno mi gre na ku***c tole kar počenjo vsi. Iščejo najcenejše uvoznike oz. kakšni patroni še celo uvažajo sami kej (lokani pocarji) in oboji potem zaradi najnižje možne cene, ki jo stavhajo pri "svojih" dobaviteljih, trpijo zaradi dobav. Vsi si rajš odtrgajo koleno, preden bi plačal jurja ali dva več za določeno komponento, pri dobavitelju oz. uvozniku, ki je velik, resen in hiter. Potem težav ne bi bilo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

mal si me narobe razumu reku je da bi lahk un procesor k ga jest hočm kao dobi šele v četrtek(ker nej bi že bil rezerviran zame,sam je čudežno izginil),v ponedeljek pa bi lahk enga drucga,mal slabšga.pomoje je šel moj procesor h kakšni bolj pomembni stranki al pa prjatlu od kakšnega od zaposlenih.
ma kurc sej bom počaku do četrtka,sam to je pomoje ta zadnč da bom tuki kupoval.sm zlo razočaran,glede na to kako dost folka hvali to štacuno.prjazni so že sam sila neresni.

Zgodovina sprememb…

TRIROG ::

a nebi raje poklical tja pa storniral pa je ...namesto da se obremenjujes kaj zdej ce uzames bolj pocasen proc ..

sm prele klicu na funtech,reku da ne bom čaku do četrtka da bom drugje kupu računalnik.so mi takoj enga drucga modela dal na telefon je reku da lahk jutr zjutri pridem po računalnik ker so matično glihkar dobil,procesor mi bodo pa posodl enga athlona 3000 do četrtka k bom lahka pršu po tistega ki ga hočem.so pomoje mal zacvikal.no pa vseeno,sedaj sem jaz dobre volje oni pa verjetno tudi!

Tea Time ::

Hm...

Mihakasopiha: je pa res težko čakati na novo računalo, se strinjam!

Vsak ma verjetno kaj dobrih pa slabih izkušenj. No, jaz moram povedat še eno v prid Funtechu (g. Peter Žorž in gospodična, ki dela tam). Pri nakupu računalnika sta bila res ful potrpežljiva in me zalagala z informacijami (sem bil bolj neveden), pa potem pri nadgradnji in še in še. Res sem moral malo počakat na en del, samo bil je korekten odnos, pa mi je blo to brez problema.

Bi pa še povedal eno na Comtron v BTC-ju, tam preko Mulerja... Glave bi jim*****. No, kakorkoli. Kupoval sem toner za svojga starega laserca HP Laserjet 4, ko sem delal diplomo. Valjda mi crkne ravno, ko hočem naprintat ZADNJI izvod za oddajo. Pogledam po netu, povsod so originali dostopni, pa tam 25 - 30 k! No, neka kompatibilna stvar pa za 12 k. Pa kličem v onega v City Parku, pa mi povejo, da naj kličem v drugega, preko Mulerja. Pa kličem tja, povprašam, če ga imajo, da pridem po njega (živel na drugem koncu mesta, časovno pod pritiskom, prevozno sredstvo avtobus, čas 15.30!!!). On reče, da ga imajo (preveriva preko kode). Rezerviram. Reče ok. Pridem tja, vprašam za toner, pa mi dajo enega drugega. Na splošno sem malo bolj impulziven, ampak se znam kontrolirati. Sem povedal, da to ni to (zraven sem imel kodo, razlika v dveh črkah ali nekaj takega). Je bil aroganten, meni je pa itak dvignilo.
Sem zahteval šefa. Je ta gospodič čudno pogledal. No, šef je bil zelo prijazen in je dal vedeti, da razume kakšno napako so storili... Seveda sem se pritožil tudi čez ravnanje prodajalca. Se je ponovno opravičil. Tako, da sem se lahko pomiril in nisem eksplodiral tam... No, ampak seveda ure so mi šle. Brezveze! Ampak, šef je bil prijazen in fer. Zelo!

LP
Have a break!

Izy ::

@Super Sonic:

"Enostavno pokličeš in se jim zahvališ za tak šoder od trgovine, saj na tvojo srečo obstaja še kakšna druga, bolj resna do svojih kupcev."

Ja, zate so vsi šoder trgovci, če se ene stvari ne da dobit v istem trenutku, ne? A si ti boljši?

"Ma nasplošno mi gre na ku***c tole kar počenjo vsi. Iščejo najcenejše uvoznike oz. kakšni patroni še celo uvažajo sami kej (lokani pocarji) in oboji potem zaradi najnižje možne cene, ki jo stavhajo pri "svojih" dobaviteljih, trpijo zaradi dobav. Vsi si rajš odtrgajo koleno, preden bi plačal jurja ali dva več za določeno komponento, pri dobavitelju oz. uvozniku, ki je velik, resen in hiter. Potem težav ne bi bilo."

Izvoli, bodi prvi, če ti je vse tako kristalno jasno. Pravzaprav meni grejo na ku***c taki kot si ti, ki samo širijo nejevoljo in nestrpnost, pa še pametni so za tisoč drugih poleg vsega. Poleg tega pa še za vsak drek jokate in stokate naokoli. :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izy ()

Roadkill ::

Moje izkušnje:

Slabe izkušnje:
Mlacom:
Pri njih sem kupil moj drugi računalnik (približno leta '01). Računalnik so mi prodali z nalepko in takrat nisem preveč jamral. Pozabili so vgradit mrežno kartico, tko je šel računalnik nazaj in je potrejalo dober teden, da so mi vgradili mrežno.
Ko sem se kako leto kasneje lotil navijanja, sem hitro prišel do situacije, ko je bilo potrebno resetirat CMOS - odpreti kišto.
Takrat sem opazil, da so mi vgradili par jurjev cenejši ventilator in pa 100W švohnejši napajalnik. Seveda so mi zaračunali komponenti, ki sem jih naročil in tako na zelo enostaven način zaslužili ~10k sit.
Ni se mi ljubilo težit glede tega, so pa definitivno izgubil par strank (mene in par mojih frendov, ki sem jim obisk Mlacoma toplo odsvetoval) zaradi tega.

Megahit/Eventus
Zanimivo izkušnjo sem imel v Megahitu.
Jaz: "Živjo. Imate PCI USB kartice?"
On: "Seveda."
Jaz: "OK, pol mi dej pa eno USB 2.0 PCI kartico."
On: "Ja, a ti matična podpira USB 2.0?"
Jaz[presenečeno]: "Če bi mi matična podpirala USB 2.0, potem ne bi rabil kupovat pci kartice za to...ne?"
On: "Ja...ne, to pa ne bo šlo. Matična ti mora podpirat USB 2.0."
Jaz: :\
On: "Kere winse maš?"
Jaz "WTF majo winsi veze? WIN2000."
On: "2000? Ne ne, to ti pa ne bo delalo...!"
Jaz: "OK, tkole se zmenva... dej mi to kurčevo kartico, jest grem domov in če ne bo delalo, bom čez 15minut nazaj in jo bom zamenjal za 1.1 verzijo."

... kartica je seveda delala ko šus. Sploh ne vem, če je bilo potrebno nalagat kake driverje...

JAE:
Pri JAE me je razjezil prodajalec, ki mi nekako ni hotel prodati komponent, ki sem jih zahteval. Kupoval sem racunalnik za nekega sorodnika in sem imel sprintan seznam komponent.
Zdrdram prodajalcu komponente, on poznavalsko prikima, potegne iz predala en list in na njem obkroži eno vnaprej sestavljeno konfiguracijo, ki jo JAE ponuja. Jaz pregledam spisek komponent in pokomentiram, da je moja konfiguracija precej bolj smiselna in cenovno ugodnejša. S tem sem ga zgleda užalil in mi je komentiral skoraj vsako komponento, ki sem si jo izbral.
Recimo, da je v računalniku za 200k gf6600gt predraga kartica in je non-GT veliko boljša izbira. Da naj raje vzamem boljšo plato (neko gigabyte za 20k sem imel izbrano - mulc pač ni imel namena navijat) itd.
Najbolj me je fasciniral, ko je na moj predlog, da bomo vzeli neko poceni (7k) ohišje odgovoril, da to pa res ne bo šlo. Ker se moderne komponente (A64 3000 - winchester in gf6600gt) zelo grejejo in potrebujejo dobro ohišje (pri čemer je pokazal na chiefteke, ki imajo cene od 20k naprej). Pri svojem je vztrajal tudi po tem, ko sem mu razložil, da je winchester ena izmed najhladnejših serij procesorjev zadnjih 5ih let in da raje prišparam 15k, kar pomeni, da lahko mulcu nabavim 1gb rama (namesto 512, ki smo jih plamneirali na začetku).
Glede na to, da sem imel takrat za seboj ZELO težek dan, sem bil prav presenečen, da sem ostal na zelo kulturnem nivoju...

Mešane ikušnje:
Rahlo razočaran sem bil tudi nad Mimovrste, ker so najprej dvakrat spremenili mojo naročilo (naročene stvari sploh niso prodajali in so mi potem prodali najbližji približek). Recimo Gainwardovo grafično namesto Winfastove. Zaradi tega se je tudi dostava zavlekla. So mi pa recimo v tem primeru zaradi zamude šli na roko in mi prodali Gainwardovo kartico po ceni Winfastove in sem jaz tako prihranil 1.500sit.
Na koncu je bilo vedno vse korektno in vseno z veseljem naročim kaj pri njih.

Dobre izkušnje:
Dobre izkušnje imam pa z osebjem v Dar Computers. Pri njih sem bil že vsaj 5× in sem bil vedno zadovoljen. Če vidijo, da veš kaj kupuješ ti ne morijo s kakimi marketinškimi forami in za servise računajo res samo toliko, kot so naredili.

Poleg tega nimam kaj jamrati čez PC-DOM (če pozabimo na dejstvo, da tip na maile odgovarja "zanimivo") in FUNTECH. Pri obeh sem v zglednem času dobil tisto, kar sem naročil.
Ü

Super Sonic ::

"Ja, zate so vsi šoder trgovci, če se ene stvari ne da dobit v istem trenutku, ne? A si ti boljši?"

Ja zavisi, ane. Če gre za eksotično stvar, je stvar jasna. Ostalo pa me razjezi ja. Zakaj pa potem so trgovine? Zato da objavljajo zalogo, ki je nimajo? Halo? Mal se zamisl, kako bi bilo če bi vsi v vseh panagah tako počel. Boljši ne vem če sem, a v svojem poklicu si šalabazerjstva pač ne morem privoščit.

"Izvoli, bodi prvi, če ti je vse tako kristalno jasno. Pravzaprav meni grejo na ku***c taki kot si ti, ki samo širijo nejevoljo in nestrpnost, pa še pametni so za tisoč drugih poleg vsega. Poleg tega pa še za vsak drek jokate in stokate naokoli. :\"

Ja sej je vse kristalno jasno, dokler ne prideš do denarja. Potem se vsi pobijajo za enga jurja. To sem tud izpostavil in iz tvojega odgovora lahko sklepam, da si blizu firme funtech. Stokamo pa jokamo pa mogoče zato, ker bo nekdo na moj račun zaslužil denar - do tu je vse ok. Ko pa se v to še vplete moj čas in živci, zato ker imam na drugi strani šalabajzarja oz. šalabajzarsko firmo, je pa na račun sodobne ekonomije, že malo preveč.
Kupujem v tujini, kjer težav v takšem obsegu kot se to dogaja pri nas, ni.

In gre $$$ v tujino...
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

@super sonic

Tista stvar, o kateri se je govorilo, je procesor. Če ga uradni uvoznik in distributer nima, potem ga tudi trgovina ne more imeti, torej tvoje razpredanje o cenah pri dilerjih in "šrkrtarjenju" tukaj odpadeta in je to posledica tvoje nevednosti oziroma nepoznavanja tržnega toka izdelkov, ki se dobijo na policah prodajaln.

Ne vem, kaj se sploh vmešavaš v debato, če kupuješ v tujini. Torej načeloma za Slo trgovine nimaš interesa, se pravi, da je brezveze, da neargumentirano serješ po njih. Če me to, da kupujem pri Funtechu postavlja v njihovo bližino (kot temu ti praviš), potem sem jim pač blizu, ja. Zame so se vedno potrudili in mi že velikokrat dokazali, da so dobri in korektni trgovci.

no stvar je taka.sm prele klicu kdaj lahk dons pridm po računalnik.in mi prodajalc pove da so dons dobil un procesor k sm ga naroču tko,da je zdej vse tko k more bit.čez kakšne dve uri ga grem pa iskat.no celotna zadeva se je kr dobr iztekla tko da bom tm še kdaj kupoval,čeprav mislm da če ne bi učer zatežil da bom drugje kupu računalnik bi kr se lepo čaku ene par dni.

Jaz pa mislim, da bi bilo isto kot je, z enim nerganjem čez več kot odlično trgovino manj. Dvomim, da je uvoznik zrihal procesor samo zate...:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izy ()

dej povej mi pol zakaj je takoj k sm reku da bom kupu računalnik drugje,mi takoj reku da so matično glihkar dobil in da mi lahka posodjo en drug procesor do naslednga tedna,3 ure pred tem pa mi je govoru da matične še nimajo in da jo dobijo v ponedeljek???

''Dvomim, da je uvoznik zrihal procesor samo zate...''
Uvozni ne je pa prodajalc poklical po ene par koncih,in mogoče dobil kje drugje.sej mi je sam reku da so naroči pr uvozniku in da bo pršu čez en teden.če pa jest ne bi reku da bom kupu drugje in da mi ni problem počakat sej jim pa zihr ne bi tako mudil.

kaj a ti mislš da se eni štacune čeprov dobr laufa ne splača mal pomatrat če bojo oni od tega mel zaslužek cca 250k.
očitno ti neveš kako se tem stvarem streže.

Mah, ne da se mi s tabo ukvarjat. Če misliš, da si center univerza, ker kupuješ kišto za 250k, potem nej bo pa pač po tvoje...

stock ::

Da bi oni zasluzl 250k mors ti kupt robe za 800k. Je pa res da se dost zmigajo ko reces da bos sou drugam kupt.

ne sej kregat se hočš ti,kr poglej v kolkih temah si glasen pa težiš folku da se ti more pojasnevat k se jim ni treba.zame je zadeva zaklučena,povedu sm svoje in pr tem ostajam.

v trguvinah je ponavad tako da proizvode kupujejo po polovični ceni in nabijejo maržo za 50%,kdor ma doma podjetje bo to vedu

:D :D :D ta je pa dobra...

Spock83 ::

Ej Miha... prosim ne več tko naprej... ker me zelo boli trebuh in ne morem več.:D
««
7 / 78
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423582 (10206) Ganon

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

562140486 (80026) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

786121390 (52731) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

16533284 (22126) cholt45

Več podobnih tem