» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
40 / 78
»»

Okapi ::

Pri teh artiklih še vedno obstajajo stroški nabave, obdelave in odpreme/prevzema naročila, zato smo se odločili, da izberemo to pot.
Po domače povedano, da bi bila cena videti čim nižja, so jo del skrili v stroške prevzema. Verjetno je to celo proti kakšnemu zakonu. Dvomim, da bi smel v trgovini na izdelek napisati ceno 15 evrov, potem bi ti pa na blagajni zaračunali še 2 evra blagajniških stroškov.

O.

bluefish ::

Sicer je tale tema namenjena tovrstni debati, vendar naj se podajanje mnenj okoli Mimovrste in zaračunavanja osebnega prevzema zaradi preglednosti nadaljuje v temu namenjeni in že aktivni temi: Mimovste - osebni prevzem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Tilen ::

Omenjeno zadevo sem pri Dinokomp-u vseeno naročil in jih preko e-maila obvestil o nenadni spremembi cene. Artikel so dobavili v 3 delovnih dneh in prodali po prvotni ceni. Štacuna na nivoju!8-)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

__X__ ::

Pač ne kupovat na mimovrste, sedaj že dosti tujih trgovin pošilja v SLovenijo, bodo pač one služile.

gslo ::

v mimovrste sem kupu monitor z mrtvim pixlom. mam ga že kakšna 2 mesca in ker ga nisem dosti uporabljal napake nisem opazil že prej. ali imam realne možnosti s kakšnim vračanjem, glede na znano foro s pixli in kok jih mora bit..

ko ga enkrat opaziš je konc. skos ga iščeš, prasca :/

bluefish ::

Odvisno od monitorja. Pri nekaterih (predvsem dražjih) je dovolj že en pixel, pri drugih pa skupina na določenem območju.

gslo ::

kje lahko to preverim, poleg direktnega kontakta na mimovrste? imam LG syncmaster W2442PA

bluefish ::

Ponavadi je zapisano v garancijskem listu.

Zheegec ::

Garancijo za 0 mrtvih pixlov (razred 1) imajo v glavnem monitorji nad 1000EUR,... Cenejši zelo redko. Drugače pa moraš imeti vsaj 4 mrtve pixle, ali pa 2 na območju 3x3 pixlov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

gslo ::

kdo priporoča kakšen dober stuck pixel program, da ga proba nazaj v pogon spravt? nocem hijackat drugih tem zato bom tle uprasu. mogoce se je sele zdej pojavu k mi je cudn da ga nism opazu v tolkih dneh..

RazzorX ::

Moram pohvalit trgovino Mimovrste. Namreč naročil sem artikel, za katerega so mi poslali mail, da naj bi bil dobavljiv šele 23.8-6.9, vendar je bil poslan že 4 dni pred rokom dobave. Vendar pa sem želel preklicati naročilo (osebni razlogi) in sem jim poslal mail za storniranje, še preden sem dobil mail da je bilo naročilo poslano (še isti dan). Tukaj pohvalim Mimovrste, brez kakršnega koli kompliciranja so mi odpisali, da lahko naročilo zavrnem na pošti in bo šlo nazaj v Jesenice in nimam nikakršnih stroškov z njim, res super trgovina.

49106 ::

A jok, prisilili te bodo, da greš zadevo iskat na pošto :))

bluefish ::

Pošiljko lahko zavrneš pri katerikoli firmi (ni ravno lepo) in tole glede Mimovrste ni neka posebnost.

TOP ::

Razzorx ti pa si toplo vodo odkril.

RazzorX ::

blueFish, ja lahko zavrneš, ampak kakor berem nekatere pritožbe čez npr. Rolan in podobne trgovine, kakšne logične bi morale biti tam, pa niso, je to lahko pohvala :). Že rok dobave me je presentil.

bluefish ::

Hja, njihov problem. Za firmo je še vedno boljše, da pošiljko v štartu zavrneš, kot pa prejmeš, oddaš zahtevek za vračilo in po možnosti še prej odpreš pakungo,...

Swiwer ::

Swiwer je izjavil:

mimovrste=) spreminja naročila.

Torej fer je, da se kdaj napiše tudi kaj slabega o mimovrste. Pri njih sem naročil tri ventilatorje za PC, ki so imeli sicer dobavni rok 14 dni, ampak če je še naprodaj sem pač rekel OK, upam da še bo. Če pa ne, bodo pa že obvestili, ane. Ja ja. Po treh tednih dobim mail da je "nakup zaključen" in naslednji dan dobim škatlo, notri pa čisto drugi ventilatorji, ki meni ne ustrezajo. Pogledam še enkrat mail in vidim da se je ime artikla spremenilo.

Spletno stran imajo dodelano pa vse napisano kako in kaj in da bodo sproti obveščali o stanju itd itd. V resnici pa nekdo, ki je tam zaposlen enostavno brez kakršnegakoli obvestila ali vprašanja editira naročila in pošilja naokrog "fake" robo. Pa se mi celo zdi, da se mi je pred časom že nekaj podobnega zgodilo pri njih. Če je tezava z dobavo (kar očitno je) naj kupca o tem obvestijo in se dogovorijo kako naprej, ne pa da delajo po svoje. Sem dal zahtevo za zamenjavo, in že kar vnaprej vem, da ne bo iz tega nič in da bom eventuelno cez 14 dni dobil denar nazaj in tako bo 1 mesec izgubljen za prazen nič. Tako je to pri mimovrste=).


No, da nadaljujem. Danes mineva ze dva meseca in teden dni odkar sem narocil tri PC ventilatorje pri Mimovrste in sem se danes brez. Ko sem oddal zahtevo po menjavi artikla je bilo vse tiho. Trikrat sem jim pisal na e-mail in nikoli dobil odgovora. Ko sem jih klical so me dali na "hold" in rekli da referenta ni in naj poklicem naslednji dan. Ko klicem naslednji dan mi zenskja rece da spet referenta ni in da me bo poklicala nazaj. To se seveda ni zgodilo. Spet pisem e-mail in spet ni odgovora. Spet teden kasneje mi pisejo po mailu da lahko narocijo druge ventilatorje. Spet mine teden in jim pisem kako napreduje narocilo. Odgovora seveda spet ni. V zacetku prejsnjega tedna sem jih spet klical in je zenska rekla da bodo poslali v petek tako da bom dobil v soboto, ali pa v sobodo tako da bom dobil v ponedeljek. Seveda nisem dobil zadeve niti v soboto niti v ponedeljek.

Jaz sem s to mafijsko trgovino koncal. Nameraval sem kupiti printer za 230 EUR pa sem ga vzel pri EnaA. Od mene in sorodnikov ne bodo vec dobili denarja.

49106 ::

Za printer bodo veseli, da so te poslali drugam :)

Iluvatar ::

Pri Rolanu sem pred tremi tedni naročil Mac OS X.
Na spletni strani oglašujejo rok dobave 2-3 dni za ta izdelek.
Ko sem prišel tja, so ob naročilu rekli, da bo na voljo čez cca. 3 dni in, da me bodo poklicali, ko bo na voljo. Zdaj čakam že tretji teden. Danes mi je po telefonu dejal, da je rok dobave za ta izdelek 10 dni in da naj bi prišel v neki pošiljki iz LJ, vendar tega niso poslali. Vidi pa zdaj, da ga imajo v LJ in bo prišel najkasneje čez 2 dni :)
Koga imajo oni za norca? Danes grem lep v BigBang po Mac OS X, ki ga imajo na polici. Me zanima, če me bodo iz Rolana sploh poklicali. Evo, nastavil sem si opomnik čez tri mesece. Če ne prej bom poročal takrat, če so me sploh poklicali. In če me ne bodo poklicali jih bom spet poklical in povedal, da zdaj pa že čakam tri mesece... :)
Rolan, nikoli več.

St235 ::

Še mojih 5 vrstic. Do sedaj sem imel z enaa samo dobre izkušnje tokrat pa so zašuštrali da glava peče. Do sedaj sem kupoval vedno majnše stvari tokrat pa sem kupil prenosnik. Dobava na spletu 1-2 dni, odam naročilo dobim potrditveni email, da bo zadeva v dveh dneh. Čez dva dni kličem (petek)in mi rečejo ponedeljek. V ponedeljek kličem 2x-3x, ker sem bil v Lj. Skos mi odgovarjajo, da zagotovo bo do 16. Ob štirih konkretno popenim in dobim na telefon Martina, ki mi pojasni, da bi artikelj moral že zdavnaj bit in da bo poklical uvoznika. V torek spet kličem in me razveselijo, da artikla ni možno dobavit. Nočem niti vedet koliko časa bi trajalo, če ne bi težil. Pomoje bi po enem mesecu mogoče vprašali uvoznika kako to, da ni robe.

Ampak ta del je bil še ok, ker zapleti se lahko vedno zgodijo. Kar pa so nato predlagali je bilo pa pod vsako kritiko in je za moje pojme čisto zajebavanje v glavu. Ker sem denar nakazal preko banke se mi je zdelo smiselno, da vseeno pri njih vzamem podoben model. Referentu po telefonu omenim, dabi bilo lepo kak dodaten popust dobit zaradi izgublenih dni in telefonskih klicev in mi zagotovi, da bi bodo zagotovili dodaten popust. Izberem računalnik iz ponudbe in jih prosim za predsračun z tem popustom. In kreteni mi dajo 2 (dva) eura nižjo ceno kot je v spletni ponudbi in enotedenski dobavni rok. No na tem mestu sem z njimi prekinil vse poslovne stike.

Pol ure kasneje sem enak laptop za isto ceno kot so mi jo ponujali v enaa kot ekstra ugodno kupil pri podjetju Emisija v Kamniku in ga še isti dan prevzel

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

bedak ::

kero štacuno pa sploh grajaš?

bluefish ::

Vsaj dvakrat v tekstu omenjeno, da se gre za Enaa.

bedak ::

nej ti bo, tok je blo solate da sm falil :D

Heisenberg ::

grajam Mimovrste!
ŽE SPET! V DRUGO sem pri njih prejel izdelek, ki NI BIL NOV! In je kazal očitne znake, da je bilo že uporabljeno....
Če nekaj plačam želim NOVO!

Mimovrste v vrsti negativnih kritik vas zapuščam, konkurence je dovolj!

Čeprav vem, da nekako niste vi krivi ker pač dobite blago od drugje in samo razpošiljate, a vseeno če škatla kaže na obrabo bi lahko preverili, če je stvar nova ali ne.....


LP

Ziga Dolhar ::

Po tem, ko so mi na MV poslali že odprt toner (na katerem sem poleg prahu našel še, akhem, sramno dlako ali las s korenino), jim v vsako naročilo (sploh za toner :P) dopišem, da želim "novo, nerabljeno, in v original neodprti embalaži". Sej pri nekaterih zadevah z lahkoto vzamem "odprto", ampak laserskega tonerja pa res ne.
https://dolhar.si/

jJack ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Po tem, ko so mi na MV poslali že odprt toner (na katerem sem poleg prahu našel še, akhem, sramno dlako ali las s korenino), jim v vsako naročilo (sploh za toner :P) dopišem, da želim "novo, nerabljeno, in v original neodprti embalaži". Sej pri nekaterih zadevah z lahkoto vzamem "odprto", ampak laserskega tonerja pa res ne.



Malo izven teme, ampak to je točno to, kar se pogovarjamo v tej temi: Vračilo blaga preko spletne trgovine

Potem pa pametnjakoviči, ki naročijo tiskalnik in ga vrnetjo, ker ni debelina natisnjene črte 0,5mm ampak je 0,6mm in podobne fore. Spletne trgovine bi morale dopisati, da ni možno reklamirati tiskalnik ki dela brez problema.

Ziga Dolhar ::

Spletne trgovine bi morale dopisati, da ni možno reklamirati tiskalnik ki dela brez problema.


Ne morejo (ne smejo), ker bi blo to v nasprotju z zakonom :-).
https://dolhar.si/

mr Vragec ::

A je že kdo kaj kupoval v Demise PC v Mariboru ?

Aljoša ::

Za neljubi dogodek se lahko le opravičim v svojem imenu in imenu sodelavcev. Ob tem naj vseeno dodam, da se na EnaA.com zelo trudimo, da do podobnih dogodkov ne bi prihajalo. V primeru zamud reagiramo takoj in nikakor ne čakamo en mesec. Res pa je, da v času med oddajo naročila in predvidenim rokom za izdajo težko ugotovimo, da je karkoli narobe. Klici kupcev v tem času, kdaj bodo dobili, ali lahko dobijo prej, ... so žal zelo pogosti, a skoraj nemogoče je dati kakršnokoli drugo informacijo od tiste, ki jo pošljemo po e-pošti. V primerih, ko dobavitelj potrdi sprejem naročila, pričakujemo da ga bo tudi izpolnil, kar se v skoraj 100% tudi zgodi. Če gre kaj narobe, lahko ugotovimo šele ko dostavna služba dostavi blago k nam in izdelka ni v pošiljki.
Vse kupce prosim, da v primerih, ko so nezadovljni (ali pa zelo zadovoljni) to sporočijo na crm@gambit.si. O tem primeru recimo nimamo nobenih podatkov o reklamaciji, tako tudi ne moremo preveriti navedb, dodati podatka v oceno našega dobavitelja in izvesti drugih aktivnosti, ki bi v bodoče zmanjšale možnost tovrstnih neljubih dogodkov. Res je, da spremljamo strani, kot je slo-tech, in tako tudi sami preverjamo zadovoljstvo naših kupcev, a konkretnega primera brez več podatkov ni mogoče preveriti. Vsekakor naj naši prodajalci ne bi postopali tako kot je opisano. Iz opisa tega dogodka ni razvidno, zakaj so se EnaA prodajalci s stranko kar nekajkrat pogovarjali po telefonu; vsekakor imajo navodilo, da zadevo rešijo v enem telefonskem pogovoru, v nasprotnem primeru pa zadevo preverijo in javijo po e-pošti. Tudi ponujanje nadomestnega modela z enotedenskim dobavnim rokom in 2 evri popusta nikakor ni običajen. Zato bom zelo vesel, če se avtor tega prispevka javi na crm@gambit.si in nam tako pomaga pri izboljševanju naših storitev.

St235 je izjavil:

Še mojih 5 vrstic. Do sedaj sem imel z enaa samo dobre izkušnje tokrat pa so zašuštrali da glava peče. Do sedaj sem kupoval vedno majnše stvari tokrat pa sem kupil prenosnik. Dobava na spletu 1-2 dni, odam naročilo dobim potrditveni email, da bo zadeva v dveh dneh. Čez dva dni kličem (petek)in mi rečejo ponedeljek. V ponedeljek kličem 2x-3x, ker sem bil v Lj. Skos mi odgovarjajo, da zagotovo bo do 16. Ob štirih konkretno popenim in dobim na telefon Martina, ki mi pojasni, da bi artikelj moral že zdavnaj bit in da bo poklical uvoznika. V torek spet kličem in me razveselijo, da artikla ni možno dobavit. Nočem niti vedet koliko časa bi trajalo, če ne bi težil. Pomoje bi po enem mesecu mogoče vprašali uvoznika kako to, da ni robe.

Ampak ta del je bil še ok, ker zapleti se lahko vedno zgodijo. Kar pa so nato predlagali je bilo pa pod vsako kritiko in je za moje pojme čisto zajebavanje v glavu. Ker sem denar nakazal preko banke se mi je zdelo smiselno, da vseeno pri njih vzamem podoben model. Referentu po telefonu omenim, dabi bilo lepo kak dodaten popust dobit zaradi izgublenih dni in telefonskih klicev in mi zagotovi, da bi bodo zagotovili dodaten popust. Izberem računalnik iz ponudbe in jih prosim za predsračun z tem popustom. In kreteni mi dajo 2 (dva) eura nižjo ceno kot je v spletni ponudbi in enotedenski dobavni rok. No na tem mestu sem z njimi prekinil vse poslovne stike.

Pol ure kasneje sem enak laptop za isto ceno kot so mi jo ponujali v enaa kot ekstra ugodno kupil pri podjetju Emisija v Kamniku in ga še isti dan prevzel

Snegec ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Spletne trgovine bi morale dopisati, da ni možno reklamirati tiskalnik ki dela brez problema.


Ne morejo (ne smejo), ker bi blo to v nasprotju z zakonom :-).


Am, prosim? Meni se to ne zdi v nasprotju z zakonom, vse dokler ta reklamacija (za katero bi bilo napisano, da ni mogoča) ni v okviru 15ih dni od sklenitve pogodbe na daljavo (ki ti omogoča vračilo izdelka in vrnitev kupnine iz kakršnegakoli razloga), ni ta izjava čisto nič v nasprotju z zakonom.
Kolikor vem, je v zakonu o zaščiti potrošnikov celo navedeno, da ti prodajalec ni dolžan vrniti denarja oz. zamenjati izdelka, ker si se ti (kupec) odločil, da ti izdelek ni več všeč, če je le-ta brezhiben.

Še več. Ponekod ti bodo pregled in ugotovitev, da izdelek deluje brezhibno še dodatno zaračunali. Poleg tega, da ti izdelka ne bodo hoteli vzeti nazaj oz. zamenjati za drugega.

Če ti ga pa že vzamejo nazaj in je jasno vidno, da je že bil uporabljen, sem pa prepričan, da bi se našli ljudje, ki bi bili pripravljeni brezhibno delujoče, že uporabljeno blago kupiti, seveda z temu primernim popustom in zagotovilom o brezhibnosti izdelka. Treba je samo jasno napisat. Tako kot ti v trgovini ponudijo zadnji izdelek iz police in ti dajo 15% popusta, ker ima že 800ur delovanja za sabo, pa se tudi nič ne pritožuješ.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Ziga Dolhar ::

Snegec je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Spletne trgovine bi morale dopisati, da ni možno reklamirati tiskalnik ki dela brez problema.


Ne morejo (ne smejo), ker bi blo to v nasprotju z zakonom :-).


Am, prosim? Meni se to ne zdi v nasprotju z zakonom, vse dokler ta reklamacija (za katero bi bilo napisano, da ni mogoča) ni v okviru 15ih dni od sklenitve pogodbe na daljavo (ki ti omogoča vračilo izdelka in vrnitev kupnine iz kakršnegakoli razloga), ni ta izjava čisto nič v nasprotju z zakonom.
Kolikor vem, je v zakonu o zaščiti potrošnikov celo navedeno, da ti prodajalec ni dolžan vrniti denarja oz. zamenjati izdelka, ker si se ti (kupec) odločil, da ti izdelek ni več všeč, če je le-ta brezhiben.

Še več. Ponekod ti bodo pregled in ugotovitev, da izdelek deluje brezhibno še dodatno zaračunali. Poleg tega, da ti izdelka ne bodo hoteli vzeti nazaj oz. zamenjati za drugega.

Če ti ga pa že vzamejo nazaj in je jasno vidno, da je že bil uporabljen, sem pa prepričan, da bi se našli ljudje, ki bi bili pripravljeni brezhibno delujoče, že uporabljeno blago kupiti, seveda z temu primernim popustom in zagotovilom o brezhibnosti izdelka. Treba je samo jasno napisat. Tako kot ti v trgovini ponudijo zadnji izdelek iz police in ti dajo 15% popusta, ker ima že 800ur delovanja za sabo, pa se tudi nič ne pritožuješ.


Seveda, če spremeniš bistvene predpostavke (poboldano) :-). Še vedno pa bi šlo lahko za drug primer, ki ga prodajalec TUDI ne bi mogel izključiti - npr. za garancijo (če printer šele naknadno prične tiskat "debelejše") ali stvarno napako (če printer že od začetka tiska drugače od zatrjevanih specifikacij).

Ampak, ta debata je v tej temi offtopic, naj se nadaljuje v že polinkani temi, če je interes.
https://dolhar.si/

Swiwer ::

Swiwer je izjavil:

Swiwer je izjavil:

mimovrste=) spreminja naročila.

Torej fer je, da se kdaj napiše tudi kaj slabega o mimovrste. Pri njih sem naročil tri ventilatorje za PC, ki so imeli sicer dobavni rok 14 dni, ampak če je še naprodaj sem pač rekel OK, upam da še bo. Če pa ne, bodo pa že obvestili, ane. Ja ja. Po treh tednih dobim mail da je "nakup zaključen" in naslednji dan dobim škatlo, notri pa čisto drugi ventilatorji, ki meni ne ustrezajo. Pogledam še enkrat mail in vidim da se je ime artikla spremenilo.

Spletno stran imajo dodelano pa vse napisano kako in kaj in da bodo sproti obveščali o stanju itd itd. V resnici pa nekdo, ki je tam zaposlen enostavno brez kakršnegakoli obvestila ali vprašanja editira naročila in pošilja naokrog "fake" robo. Pa se mi celo zdi, da se mi je pred časom že nekaj podobnega zgodilo pri njih. Če je tezava z dobavo (kar očitno je) naj kupca o tem obvestijo in se dogovorijo kako naprej, ne pa da delajo po svoje. Sem dal zahtevo za zamenjavo, in že kar vnaprej vem, da ne bo iz tega nič in da bom eventuelno cez 14 dni dobil denar nazaj in tako bo 1 mesec izgubljen za prazen nič. Tako je to pri mimovrste=).


No, da nadaljujem. Danes mineva ze dva meseca in teden dni odkar sem narocil tri PC ventilatorje pri Mimovrste in sem se danes brez. Ko sem oddal zahtevo po menjavi artikla je bilo vse tiho. Trikrat sem jim pisal na e-mail in nikoli dobil odgovora. Ko sem jih klical so me dali na "hold" in rekli da referenta ni in naj poklicem naslednji dan. Ko klicem naslednji dan mi zenskja rece da spet referenta ni in da me bo poklicala nazaj. To se seveda ni zgodilo. Spet pisem e-mail in spet ni odgovora. Spet teden kasneje mi pisejo po mailu da lahko narocijo druge ventilatorje. Spet mine teden in jim pisem kako napreduje narocilo. Odgovora seveda spet ni. V zacetku prejsnjega tedna sem jih spet klical in je zenska rekla da bodo poslali v petek tako da bom dobil v soboto, ali pa v sobodo tako da bom dobil v ponedeljek. Seveda nisem dobil zadeve niti v soboto niti v ponedeljek.

Jaz sem s to mafijsko trgovino koncal. Nameraval sem kupiti printer za 230 EUR pa sem ga vzel pri EnaA. Od mene in sorodnikov ne bodo vec dobili denarja.


Pa saj to re more biti res. V torek sem spet klical na mimovrste in dobil ze sedmic isti odgovor. Poteka nekako takole:

1. Dober dan. Zanima me status narocila, ki je v menjavi saj sem dobil v paketu napacne artikle in sem prosil za menjavo. Stevilka je ######
2. Samo moment bom vezal do referenta.
3. (1 minuto igra glasba)
4. Halo ... zal referanta ni. Bom jaz posredoval to naprej pa vas poklicejo nazaj.

To je STALNA zgodba in danes ko sem to ISTO zaporedje slisal ze osmic sem pa par krepkih povedal tistemu na telefonu. Direktne stevilke do referenta mi ni dal ker je baje nima (je samo interna), stevilke direktorja ne sme dati, osebno do direktorja stopit in mu predstavit problem pa si tudi ocitno ne upa. Na koncu je rekel da bo sel osebno do referenta in se pozanimal. To sem slisal ze OSEMKRAT ! In ne bom cakal na klic nazaj ker ga ne bo. Cez eno uro jih bom se enkrat poklical in zacel snemat pogovore in jih vse postat ce bo treba.

Pa kaj se grejo oni ? Denar so pobrali od mene za nekaj cesar nisem narocil in zdaj me dobesedno nategujejo. Pa a so normalni ? Narocilo sem oddal 16. junija 2010, danes smo pa 26. avgusta 2010. Ne morem verjet! Dejansko ne morem verjet ! Pa tega si se SOLO ne dovoli!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

St235 ::

Poslano: Slo-tech Forum, crm@gambit.si

Spoštovani g. Aljoša

V skladu z vašo prošnjo na forumu slo tech vam pošiljam ponudbo, ki sem jih prejel od vašega prodajalca za tiskalnik HP, kot posebej ugodno zaradi zapleta, ki je nastal z dobavo vnaprej plačanega prenosnika Toshiba.. Cena za laptop HP na spletnem portalu je skupaj z bonom cc 640 EUR + DDV. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ponudba, ki sem jo prejel od vašega prodajalca pa 637 EUR + DDV. Takšni predlogi so glede na očitno napako z vaše strani naravnost smešni. Pošteno do stranke je, da ali ponudite konkreten popust (10% ali več - kar je praksa v tujini) ali pa pač ne obljubljate ničesar. Popusti veliki par EUR ali % so nekaj kar ponujaš, ko želiš pridobiti stranko, ne pa ko se opravičuješ za nastalo napako.

S prodajalcem sva se morala večkrat slišati, ker najprej sploh niso resno jemali, ko sem spraševal za dobavne roke. Prvič sem klical konec drugega delovnega dneva po sprejemu potrditve. Šele, ko robe ni bilo polne štiri delovne dni od plačila (rok dobave na na spletu 1-2 dni) so šli preverjat, če uvoznik sploh ima robo. Po moje bi morali to storiti preden so sploh oddali naročilo, ne pa da dejansko stanje zaloge preverjajo šele, ko gre nekaj narobe. Več telefonskih pogovor je bilo potrebno opraviti tudi zato, ker sem iskal druge možne računalnike v velikosti 17" in cene do 800. Predlogi, ki sem jih prejel od vas neposredno niso ustrezali temu kriteriju, tako, da sem moral ustrezne računalnike iskati sam.

Vendar kot sem že na forumu omenil me je bolj zmotil odnos z kvazi ugodnimi ponudbami. V priponki prilagam tudi konkurenčno ponudbo podjetja pri katerem smo nato kupili identičen HP računalnik. Cena je 638 EUR + DDV, rok dobave je bil 10 minut za osebni prevzem.

Ob nakupu skoraj 800 EUR vrednega računalnika pričakujem od podjetja, da se drži rokov ne pa, da na spletu navaja fiktivne dobavne roke, ki jih je pol leta nazaj sporočil dobavitelj. Če so lahko v torek v eni uri izvedeli, da računalnik ni več dobavljiv res ne vem zakaj tega niso mogli storiti teden dni prej, ko oddal naročilo za računalnik. Meni bi to prihranilo čas, vam pa kupca.

Potrebe po dodatnem pošiljanju reklamacije nisem čutil, ker je bila zame s tem zgodba zaključena. Je pa vsa korespondenca potekala preko vaše telefonske centrale kjer vse pogovore veselo snemate, kot tudi preko uradnega emaila Enaa@gambit.si.

S spoštovanjem,

ThinMan ::

Ali se vam zdi normalno, da trgovec ne pokliče stranke v primeru pomanjkljive dokumentacije pri uveljavljanju garancije ?

Gre za primer ko je stranka pošiljala grafično kartico v garancijsko popravilo na eno izmed večjh spletnih trgovin v Slo.
EDIT: Original račun je bil priložen

Kartica je stala pri njih več kot mesec dni, dokler stranka sama ni poklicala in povprašala kako napreduje zamenjava/popravilo graf. kartice.

Šok. Povedali so ji da kartica stoji na polici celi čas brez potrebne dokumentacije in da čakajo stranko da sporoči kako in kaj.

Če to niso šalabajzeri nevem kdo je potem.
V kolikor ti stranka nekaj vrne se boš kot trgovec potrudil pomanjkljivosti odpraviti tako, da pokličeš stranko in povprašaš kaj ji je za postoriti oz. boš vrnil izdelek nazaj z dopisom o pomanjkljivostih.

Škoda da tako velika firma, ki daje na reklamo zelo veliko pade na tako osnovnih stvareh kot je odnosi s strankami.

Aja: gre za mimovrste
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ThinMan ()

Zheegec ::

Ali se vam zdi normalno, da trgovec ne pokliče stranke v primeru pomanjkljive dokumentacije pri uveljavljanju garancije ?

Najbolj pogosto je, da se zadevo preprosto zavrne in pošlje nazaj stranki, seveda na njene stroške. Saj moraš biti res čuden, da pošlješ na servis neko stvar, zraven pa ne daš duplikata računa (ki je po naši zakonodaji dovolj, za uveljavljanje garancije, če garancijski list ni bil izpolnjen - kar ponavadi ni).
Da pa stoji na polici en mesec - ni prav, se pa zgodi ja, že dostikrat videno :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ThinMan ::

Original račun je bil priložen. Izdelek pri dobavi ni imel garancijskega lista - samo račun.

Pravilno sklepaš da je stranka res čudna ker ni poleg dopisala za kaj gre. Naivno je tudi zaupala operaterju pri spletni trgovini, da naj kar pošlje kartico z računom in da bodo oni vse uredili.

Čeprav sem zgornjem postu pisal slabo izkušnjo stranke s podjetjem Mimovrste bom napisal tudi nekaj vprid.

Na mimovrste.com sem kupil izdelek, ki sem ga vnaprej plačal.
Omenjenega izdelka niso imeli na zalogi in tudi v doglednem času ne bi bil dobavljiv. Poslali so mi dražji izdelek za isti denar.
Vrednost izdelka je bila če se prav spomnem nekje 320EUR - dobil sem izdelek vreden 400EUR (80 EUR razlike).

Edit: Pika na koncu :)
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ThinMan ()

janezek67 ::

Verjetno ima vsaka trgovina kdaj slabe trenutke. Z Enaa sem v glavnem zadovoljen, je pa res, da sem vedno vzel stvari z gotovino in z osebnim prevzemom. Ko robo vidim vsaj na oko, jo plačam. Pa je.

Osebno tudi z Mimovrste nismo imeli problemov. Je pa res, da naš sorodnik tam pozna ljudi, he, he.

user1618 ::

Pohvale imam za Enaa in Gambit, ker so natančni, ažurni in do zdaj smo poslovali brez problemov. Za osebni prevzem predvsem pohvalim AGT, Enaa pa za prevzem po pošti.
Za druge ne vem, ker z njimi ne poslujem.

lalalole ::

Bi mi lahko priporočili kakšno zanesljivo avstrijsko trgovino. Namen imam kupiti grafično kartico in ohišje. prav tako me zanima, kako je uveljavljanjem garancije v tujini?

Najlepša hvala.

bluefish ::

mylemon

Garancijo uveljavljaš tako, da artikel pošlješ trgovini ali pa direktno firmi preko RMA.

amacar ::

No da opišem še eno mojo izkušnjo.

Spustil sem se v nakup prenosnika, ter sem najugodnejšo ceno zagledal pri http://in-sert.si/ Ker sem do sedaj kupoval pri bolj znanih prodajalcih sem bil najprej malo skeptičen, a vseeno sem v ponedeljek ob 17.00 uri poklical v trgovino. Oglasil se je prijazen prodajalec, ki mi je razložil vse v zvezi s prenosnikom in nakupom. Predlagal mi je tudi torbico zanj, ki pa sem jo imel že doma. Čez 10 minut sem že prejel predračun na mail. Še tisti dan sem plačal preko spletne banke. Naslednji dan je bil dan prenosnik na pošto, v sredo pa mi ga je že poštar dostavil. Seveda sem ob nakupu prejel tudi račun in potrjeno garancijo.

Iz moje strani same pohvale za http://in-sert.si/ ter jo priporočam vsem.

LeftyD ::

Sam za avstrijo se ti skoraj ne splača naročat glede na stroške pošiljanja. Mylemon ma sicer res dobre cene pa tudi ogromn zadovolnih kupcev, samo jim pa dam en velik minus ker nimajo osebnega prevzema. Kajti punco imam slabih 30km stran od njih in sem že neštetokrat želel kaj pri njih kupiti pa nisem ravno iz tega razloga.
No, če bom potreboval nov, močen napajlnik bom se probal kako z njimi dogovorit. ;)

anko ::

Ali mi zna mogoče kdo povedati za In-Sert, kakšne plačilne pogoje oz. opcije imajo? Na njihovi strani ne uspem nič najti.

amacar ::

Anko, prodajalec mi je razložil, da lahko plačam na firmi in osebno prevzamem, lahko plačaš preko spletne banke (kot sm js), lahko pa tudi po povzetju. Odločitev je na tebi. Vsekakor pa pokliči gor, da boš videl, če majo stvar na zalogi. Drugače so pa hitri in prijazni.

*ziga* ::

Imam pohvalo in kritiko.
Pohvala gre podjetju sestavi.si
Kliknem modela ob 17.00 in ga vprasam ce je artikel XXX na zalogi.Odgovori mi, da imajo se en kos in da, ce ga narocim zdaj ga lahko ze pricakujem jutri zjutraj.Valda narocim artikel in artikel je bil res naslednji dan pri meni.

Sestavi.si +1

Kritika pa gre podjetju AGT
Zmeraj sem imel ZELO dobre izkusnje z nimi.Nikoli nobenih problemov + imajo zelo prijazne usluzbence.
No jaz v zacetku avgusta narocim PC komponente za 1200EUR(izberem placilo po povzetju).Model mi zagotovi, da bojo v 4-8 delovnih dneh komponente pri njih in dan kasneje pri meni.
No in res po kakem tednu vprasam kako je z narocilom.Model me vprasa 'Kdaj ste pa nakazali denar?'.Bil sem izjemno presenecen, ker sem izbral placilo po povzetju in nisem vedel za kaj se gre.Pove mi, da zal za varnost podjetja narocilo po povzetju nad 500EUR ni mogoce.Trdi, da mi je ze na strani to napisalo in da sem dobil email.In v isti sekundi ko mi to rece res dobim ta email LOL.No se sprijaznim, ker vem da nobeden ni popoln in jim naslednji dan nakazem denar na TRR.No in v koncu avgusta jih spet prasam in trdijo, da jim je dostavna sluzba izgubila vecino mojih komponent in da so nove ze narocene in bodo v treh dneh pri njih.Od tega je ze 10dni in o racunalniku ne duha ne sluha.

Saj prenesem malo dalsi dobavni rok(recimo max 10dni) ampak 1 mesec se mi pa res ze zdi prevec.Poleg tega me o tem ni nihce obvestil in mi mogoce ponudil odstop od nakupa.

Kljub veliko dobrim izkusnjam s podjetjem AGT se bojim, da je ta nakup zadnji, ki ga opravim v AGTju :/

alpha1 ::

Kolega je tudi imel slabo izkušnjo z agt, namreč dva meseca je čakal na comp.:))

svetetko ::

Pokvalil bi Enaa. Naročil sem nekaj komponent, med drugim Athlon x4 630. Pošljejo mi mail, da je nažalost zadnji kos šel ravno malo pred mojim naročilom in mi v isti sapi ponudijo odstop od nakupa oz primerljiv izdelek x4 635. Se strinjam s ponudbo procesorja, zanj pa niso zahtevali dodatnega plačila, ampak so mi ga dobavili po enaki ceni kot 630. Vsekakor lepa gesta.

__X__ ::

@amacar
+1, enaka izkušnja z in-sert, plačilo po predračunu, blago brez težav prispelo naslednji dan.

kuglvinkl ::

Enako mene AGT vidi samo še, če bo res res nujna...

Sem vzel pri njih točno določeno plato, samo oni so jo hitr lahko zrihtal. Kul, kupim zaradi tega še ostale stvari pri njih. Pridem iskat, plata je bla kr ena ... :).

Pa včasih so bli kul IIRC.
Your focus determines your reallity

KuntaKinte ::

pohvalil bi servis Tepeh,pooblaščeni so za samsung,crknil mi je monitor,3l garancija mi je veljala samo še en dan(lol),počakal me je 15 minut čez 17h v petek,pregledal monitor in naročil del še isti dan,danes zjutraj že prevzel,res mojstrsko
««
40 / 78
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mimovrste (strani: 1 2 3 486 87 88 89 )

Oddelek: Kaj kupiti
4432845152 (648) KiNgKoNgX

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562132315 (71855) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116154 (47495) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531538 (20380) cholt45

Več podobnih tem