» »

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Pritožbe in pohvale računalniških trgovin

Temo vidijo: vsi
««
39 / 78
»»

Swiwer ::

mimovrste=) spreminja naročila.

Torej fer je, da se kdaj napiše tudi kaj slabega o mimovrste. Pri njih sem naročil tri ventilatorje za PC, ki so imeli sicer dobavni rok 14 dni, ampak če je še naprodaj sem pač rekel OK, upam da še bo. Če pa ne, bodo pa že obvestili, ane. Ja ja. Po treh tednih dobim mail da je "nakup zaključen" in naslednji dan dobim škatlo, notri pa čisto drugi ventilatorji, ki meni ne ustrezajo. Pogledam še enkrat mail in vidim da se je ime artikla spremenilo.

Spletno stran imajo dodelano pa vse napisano kako in kaj in da bodo sproti obveščali o stanju itd itd. V resnici pa nekdo, ki je tam zaposlen enostavno brez kakršnegakoli obvestila ali vprašanja editira naročila in pošilja naokrog "fake" robo. Pa se mi celo zdi, da se mi je pred časom že nekaj podobnega zgodilo pri njih. Če je tezava z dobavo (kar očitno je) naj kupca o tem obvestijo in se dogovorijo kako naprej, ne pa da delajo po svoje. Sem dal zahtevo za zamenjavo, in že kar vnaprej vem, da ne bo iz tega nič in da bom eventuelno cez 14 dni dobil denar nazaj in tako bo 1 mesec izgubljen za prazen nič. Tako je to pri mimovrste=).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

vvisoc_1 ::

Je mogoče že kdo kupoval v spletni trgovini "Computer center" na Ptuju ? (http://www.computercenter.si/)

alpha1 ::

e-marko je izjavil:

Rahlo razočaran nad Enaa. Naročim disk (dobavni rok 1-2 dni), plačam predračun (ja, vem...). Čez eno uro obvestilo, da se je dobavni rok zamaknil na konec tedna. Ponudili so sicer vsaj možnost preklica. Bom počakal ampak ni ravno pošteno, da ne spremenijo dobavnega roka, ki je na njihovi strani še vedno 1-2 dni. In ja, sem jih opozoril. Sicer pa je to stara zgodba katero že poznamo...

LP


Tudi sam se imel enak problem ker se je dobavni rok artikla ki sem ga naročil podaljšal za teden dni in so mi dali tudi možnost preklica naročila. Jaz ga nisem preklical in počakal teden dni in so mi zraven priložili praktično darilo + zastonj poštnino + dodaten popust na naročen artikel, tako da se splača počakat:D

Swiwer ::

Dobavni roki na spletnih straneh bodo ostali vecni problem ker je informacija o tem odvisna tudi od dobavitelja. To ne bo nikoli tocno. Tudi v avstrijskih in nemskih online trgovinah imajo enake tezave. Mogoce je najbolj tocna varianta to, da poklices v trgovino in jih prosis da takoj poklicejo dobavitelja in vprasajo ce je artikel na zalogi, pa ti potem pove.

kalko ::

Problem je tudi, ker se podatki o zalogah ponavadi refreshajo enkrat dnevno. V vmesnem času pa lahko dobavitelj že razproda zalogo.

e-marko ::

Heh, spet sem dobil novo obvestilo od Enaa. Dobavni rok podaljšan še za en teden.
So pa se odzvali in popravili stanje (dobavni rok) v trgovini po opozorilu...

Resnično pričakujem kakšno darilo, hehe.

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

Leks ::

A drugje pa ne najdeš tega artikla, morda ga ima druga trgovina na zalogi ?

e-marko ::

Povsod je dražji, pa še plačal sem po predračunu.
Bom pač počakal, saj imam drugo delo in ne gori voda.

LP
...somebody, somewhere...

gslo ::

mene zanima če je kdo že naročal iz crucial.com/eu rame, jst mal gledam cene in se mi zdi kar ugodno za 157+17 poštnine dobit CT3KIT25664BA1339 6GB kit (2GBx3), 240-pin DIMM 10600 non-ecc. mimovrste itak navije cene, solo ma pa ponavad najbolj atraktivne na ceneje.si in podobnih iskalnikih, ampak jim ne mislm delat prometa zarad odnosa.

kmetek ::

pa si videl da so to funti?

pardon so eur...170EUR je kar solidna cena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

huelz ::

Zakaj ze? Ce prav vidim so brez heatsinka, entry level rami, nic posebnega.

gslo ::

ja ne vem, a jih od cruciala kje cenej dobis kot pri crucialu? uni barvni se začnejo pri 199. :P

drgač pa sem dans dobil še ponudbo od kolega ki dela na 5pik.si, 168 al neki tazga za isti tip ramov, samo da so od corsaira. očitno bom moral samo še zbrati za enega izmed teh proizvajalcev, nagibam pa se k corsariu.

nejko8 ::

vzemi crucial: CT3KIT25664BA1339
micron čipi, po testih sodeč se dobro navijajo.

gslo ::

se popravljam, 168e je za corsair rame s fsb frekvenco 1600 MHz, pri crucialu za to ceno dobim "le" fsb 1333MHz. :)

Nwanko ::

Evo mene spet. Nova izkušnja.

Pri Enaa naročim v soboto Namiznoteniški lopar Buterfly. V ponedeljek dobim msg,da so oddali dostavni službi,da paket dobim naslednji dan. Si mislim ok,sej vedno je blo tak. In včeraj ceni dan nič od paketa. Danes kličem Intereuropo,in mi reče da mi prpele za pol ure. Super ne. Mi pripele,paket taki kot sem že dvakrat pisal,3.60EUR ne vem kam dajo ta denar,ampak še jaz bi boljše zapakiral. In glej ga zlomka,not nobenega lopara,račun je bil sicer pravi,noter pa neka mala žogica :S Mislim halo,še škatla je bla od Buterfly-a. Poklico nazaj voznika od Intereurope pa mu dal poket nazaj. Zdaj boš še pa poklical na enaa pa jih malo nadrl.

Evo še slike:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Nwanko ::

Dobro jutro. Lihkar dobil paket,pravi seveda.Pošta Slo. Pravi lopar,pakiranje kot se spodobi,opravičilo in pa set žogič zastonj. :P

49106 ::

gslo je izjavil:

se popravljam, 168e je za corsair rame s fsb frekvenco 1600 MHz, pri crucialu za to ceno dobim "le" fsb 1333MHz. :)


Nevem kako je z ddr3. Pri ddr2 so šli 667 mhz micron d9 šli čez 1000hmz, random 800 mhz ddr2 pa redko.

kuglvinkl ::

Nwanko je izjavil:

Dobro jutro. Lihkar dobil paket,pravi seveda.Pošta Slo. Pravi lopar,pakiranje kot se spodobi,opravičilo in pa set žogič zastonj. :P


Tko se dela!
Your focus determines your reallity

Heisenberg ::

Solo.si - POHVALA (za spremembno na tem forumu!)

Pri njih sem naročil RAM DDR2 a ker mi ni ustrezal, sem ga poslal nazaj v zamenjavo za gotovino...kot imajo zapisano v pravilih sem jim poslal email, oni pa meni nazaj kodo katero sem moral napisati na paket...poslal nazaj in čakal na denar....vmes sem prebral tole temo in me je zacelo skrbeti da denarja ne bo......

minil je mesec in jaz sem ze pozabil na dolg Solo.si ;)

ko sem pregledal bancni izpisek sem videl da so po mesecu tudi nakazali tako kot so obljubi! Torej, brez pripomb....tudi na email o raznih povprasevanjih so odgovorili hitro in prijazno...

Sicer glede na slabe izkusnje vecine, je malo moznosti da bom se kaj narocil,...a ne rečem pa za sigurno!

Lep dan vsem, D.

gslo ::

jst s solo.si nisem mel zaenkrat problemov, je pa res da sem vedno šel iskat osebno in da še nisem imel izdelka na katerega bi hotel uveljavljati garancijo. :P cene za nekatere komponente so napram drugim zelo zelo solidne, malce jim pa šepa "prodajalski duh" tudi v živo. pač k da delajo v bivši jugi, boli jih k če nardijo dober vtis. :))

Okapi ::

Jaz pa bi pohvalil trgovino D&G.
http://www.dng.si/

Sicer prodajajo pisarniški material, ampak med njim so tudi računalniške zadeve. V soboto sem naročil in v ponedeljek okoli poldneva me kliče njihova dostava, da pridejo čez pet minut. Nakup je bil manjše vrednosti (18 evrov), dostava pa vseeno brezplačna. Pri njih bom sigurno še kaj naročil;)

O.

imunal ::

ql1max je izjavil:

Zanima me, a je že kdo naročeval kdaj iz trgovine slo-nakup.1i?
Hvala!


ql1max je izjavil:

Zanima me, a je že kdo naročeval kdaj iz trgovine slo-nakup.1i?
Hvala!


Slonakup.si je najslabsa spletna trgovina!! Imam IZREDNO slabe izkusnje.

1. Dolg odzivni cas, nicesar ne naredijo ce jih ne poklices (niti ponudbe ne posljejo)
2. Dobavni rok, ki naj bi bil 1-3 dni postane 2 tedna (med tem te nic ne obvestijo). Ko sem jih vprasala kdaj bo blago dostavljeno,(receno je bilo do petka in v petek ob 2h popoldne racunalnika ni bilo) so rekli, da je bilo blago danes poslano - kar ni bilo ravno moje vprasanje.
3. Racunalnik je prisel sele v torek, istocasno bi morala priti tipkovnica, ki je NI BILO!! Ko sem jih poklicala, so rekli da pride v sredo, prisla je sele v petek. Med tem casom me nobeden ni obvestil o podaljsanem dostavnem roku.
4. To bi bilo vse se sprejemljivo, ce ne bi ugotovila, da se komponente oz RACUNALNIK NE UJEMA s podatki na spletni strani!!! Npr. izrecno sem narocila racunalnik s paralelnim portom ker ga potrebujem za en sluzben program, celo poklicala sem jih, da preverim, ce je res noter in so mi zagotovili, da je..

Skratka: IZREDNO NEPROFESIONALEN ODNOS, NE PRIPOROČAM!!

st0jko ::

Pohvalil bi trgovino Sestavi.si. V preteklih dneh sem opravil 2 nakupa. V roku minut po oddaji naročila so me poklicali po telefonu in obvestili (v prvem primeru) da artikla ni na zalogi in mi povedali rok dobave, ter me tudi poklicali čez nekaj dni, ko je bil artikel dobavljen. V drugem enako, klic nekaj minut po oddanem naročilu s sporočilom, da je roba pripravljena na prevzem. Robo prevzel okoli uro po oddanem naročilu.

Toplo priporočam! :)
keks?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: st0jko ()

Kralj5 ::

Pri Pixmaniji sem naročil to grafično kartico http://www.pixmania.si/si/uk/5020944/ar... . Plačal preko nakazila, dostava 3dni. Ko paket odprem pa prijetno presenečenje, pričakovov sm eno no-name pixmania grafično notri pa je bila sapphire HD5830 http://www.ceneje.si/racunalnistvo/komp...
Pri nas taka grafa stane 240€+ v Franciji pa jo dobis za 160€ očitno majo naši trgovci 35%+ marže?

Če ima kdo namen kupit 5770(pri nas cena okol 160€), naj raje doda se 9€ za poštnino in bo dobil Sapphire HD5830.

lp

kmetek ::

kdo pa garantira, da so vse te?

mr1two ::

DINOKOMP:
Pohvala za relativno hitro odpošiljko, gratis dostavo in nasploh prijaznost z vsemi mojimi klici v njihov štab.
Keep it up, dinokomp

Fireman ::

Glede dinokompa bi vprašal nekaj.
kako to da imajo tako poceni komponente, gledal sem grafično kartico radeon HD5830 in je cena manj kot 200EUR po ostalih slo trgovinah, ki sem jih pregledal pa so cca 230-260. Ali je fora v tem, da dobiš zraven manj opreme (kabli priključki nevemkaj še itd...) Jim je za zaupat in kupiti robo pri njih? Ima kdo mogoče izkušnje pri njih z reklamacijo?

kmetek ::

Nabavlja v Avstriji/Nemčiji, kjer že v štartu dobijo 10-20% ceneje zaradi večjega trga.

333333 ::

Kmetek pozabil si tudi omeniti da je cenejsa tudi zato ker nimajo 45 dnevnega roka za reklamacijo in se lahko reklamacija zavlece tudi 3 mesece pa se lahko samo slikas.
Spiritual

333333 ::

Pa da ne bo pomote moj post ni letel na Dinokomp, glede na to da prodajajo v Sloveniji so z zakonom obvezani da zadevo resijo v 45, dneh in po zadnjih informacijah njihov rma oddelek deluje brez problemov.
Letel pa je na narocanje v tujini ki je obcutno cenejse kot pri nas in vsak ki to poudarja pozabi omenit garancijske roke v primeru okvare izdelka ki ne poznajo omejitve 45 dni in se zadeve lahko zavlecejo dosti dlje, celo mesece pa ti TIRS ne more 0 pomagat lahko samo cakas.
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

Sriple Tix ::

V zadnjih mesecih je po petih letih brezhibnega delovanja zacel spuscati duso stari dobri Logitech Momo, zato sem se odlocil, da si za virtualno dirkanje privoscim G25. Nekaj tednov sem telefonaril naokrog po trgovinah, jih obiskoval tudi osebno in povsod sem naletel na odgovor, da izdelka ne prodajajo vec, kajti prisel je njegov naslednik G27 (jep, za dodane 4 gumbe na precki volana in dejstvu, da prestavne rocice v RBR ne morem uporabiti za rocno zavoro, bom placeval xxxEUR vec). Koncno mi uspe nekje v globini Googla najti trgovino http://priroki.si in na njihovi strani zaželeni volan. Zaradi prejsnjih izkusenj z nedobavljivostjo artikla, sem v petek 30.07.2010 poklical na njihovo stevilko in javi se mi prijazni zenski glas: "Trenutno sem na terenu, posljite v pisarno mail s svojo tel. stevilko in odgovorili vam bodo oziroma poklicali nazaj."
Yes, wright, si mislim, kot ze mnogokrat v preteklosti, toda cudezno mi cez dobro uro na Gmail odgovori prijazni gospod Marjan z opravicilom, da zaradi pozno popoldanske petkove ure ne najde nikogar izmed dobaviteljev in me o vsem obvesti v ponedeljek, ce bom seveda se zainteresiran za nakup. Z dvomom v dusi odgovorim, da se bereva v ponedeljek.
Vceraj ob 11.00 mi zazvoni GSM in g. Marjan me obvesti, da se ravno odpravlja po volan in ga zanima, kako bi ga zelel prevzeti. "Po G25, ki ga po zagotovilih ostalih trgovcev v Slo. ne morem dobiti greste," sem preseneceno zamomljal.
"Da, saj ste se zanimali zanj!" Malce osuplo izdavim, da bi ga najraje prevzel osebno in povem, kje zivim. "Ob 16.00 bo v Kranju," mi odgovori.
Da skrajsam dolgovezenje. Ob 16.00 me je na njihovem prevzemnem mestu cakal G25 v originalni embalazi z racunom, garancijo ter zagotovilom, naj ob morebitnih tezavah takoj sporocim zaplete, ki jih bodo v najkrajsem casu resili, saj jim je zadovoljstvo stranke na prvem mestu.

Zakaj sem se razpisal v taksni obliki? Od trgovcev ne pricakujem nic vec od korektnega odnosa do stranke in to mi je dovolj, toda obcutek, da sem se v vlogi kupca pocutil kot kralj je neprecenljivo in priroki.si so dobili (verjetno z vsemi, ki jim bom trgovino priporocil) novo stalno stranko.

Tilen ::

Dinokomp - dodali v katalog novo grafično po neki ceni, pošljem na mail poizvedbo o dobavljivosti izdelka in med tem ko čakam na odgovor je cena narasla za 6EUR. Odgovora pa seveda še ni, kot tudi ni najverjetneje kartice na zalogi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

mihco ::

Tilen je izjavil:

Dinokomp - dodali v katalog novo grafično po neki ceni, pošljem na mail poizvedbo o dobavljivosti izdelka in med tem ko čakam na odgovor je cena narasla za 6EUR. Odgovora pa seveda še ni, kot tudi ni najverjetneje kartice na zalogi.


Dinokomp je bolj azurn glede prilagajanja cen dobaviteljev in s tem svoje cene, da je vedno konkurencen. Sicer nima neke zaloge, ti pa takoj :) ponudi "drugo izbiro za malo vec" :))Nebi reko da je podrazil ceno zaradi tvoje poizvedbe... sicer pa se je meni zgodilo podobno na mimovrste, Posljem povprasevanje o zalogi oz dobavljivosti za 5850 za 219EUR zvecer in prva stvar zjutraj je cena skocla na 270EUR. :S

Tilen ::

Zakaj pa bi potem podrazil? Ker ni bilo zanimanja ali ker je dobil mogoce 10 mailov za nakup, nima pa niti ene kartice?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mihco ::

Tilen je izjavil:

Zakaj pa bi potem podrazil? Ker ni bilo zanimanja ali ker je dobil mogoce 10 mailov za nakup, nima pa niti ene kartice?


...like i said...ceno prilagaja dosti azurno ... ocitno se je cena zvisala tudi tam, kjer nabavlja in zato je tudi sam spremenil ceno. Ti si pac v tistem trenutku gledal dolocen izdelek. Cene je pa spremenil verjetno vecim produktom. Sicer pa ce te srbi teh 6 eurov narocis drugje(najverjetneje se drazje). Sem se precej pogovarjal z lastnikom in mi ne deluje kot clovek, ki bi cakal pred kompom da 10 ljudi poslje povprasevanje zato da bi pol podrazil za 6 evrov in zasluzil 20 evrov vec.

Leks ::

zaradi draženja komponent trgovine verjetno ne morejo dnevno prelistati vseh izdelkov, ampak zgolj najbolj prodajane. Zato mogoče takrat ko dobi povpraševanje po določenem artiklu opazi, da bo šel minus in zato zviša ceno ? To bi bila moja logika dviga cen zadnji trenutek.....

333333 ::

Leks :tocno tako ja :) Ponavadi je najboljse kr narocit tak artitek za taksno ceno sprasuj pol ko mas narocilo.
Spiritual

bluefish ::

Saj ne, da bi to predstavljalo kako razliko. Prodajalci pri nas naročila tako ali tako jemljejo kot informativno poizvedovanje.

kmetek ::

sriple: g25 ima izid.....kje je problem? pa mene bi vprašal jaz pa naprej 8-O

Veron ::

najbol nadležna spletna trgovina s pošiljanjem reklam je FMC, tem ne moreš dopovedat, da ne želiš več prejemat njihovih sporočil. Poslal sem vsaj 5x sporočilo ODJAVA (tako kot imajo navodila) pa še kar dežujejo njihove reklame in to skoraj vsakič od drugega referenta... katasfrofa, ni druge kot nastavit spam filter *@fmc.si in *@fmcstore.si

Heisenberg ::

bi se pridruzil pohvalam podjetju www.DNG.si ! Včeraj naročil, danes prejel - njihova dostava! Pa nisem iz LJ ampak iz cistega koticka naše Kure ;)

Sriple Tix ::

@kmetek. Ves, da se ne spomnim, sem vprasal pri njih ali ne. Ampak vsi, ki sem jim poslal mail ali se osebno pozanimal pri njih, so bili zelo skepticni o dobavljivosti volana in mi priporocali G27.
No, kakorkoli. Hvala za info, zdaj ga imam.

333333 ::

bluefish je izjavil:

Saj ne, da bi to predstavljalo kako razliko. Prodajalci pri nas naročila tako ali tako jemljejo kot informativno poizvedovanje.

Ce izvedes narocilo za eno ceno ki je dosti pod prodajno ceno artikla v Slo. in je to napaka internetne trgovine ti morajo prodati artikel po taki ceni kot si ga naricil v nasprotnem primeru se obrnes na zvezo potrosnikov in izsilis to preko njih.
S tem da kak screenshot strani ne skodi ce se ze zgovarjajo prevec... :)
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

gslo ::

eno opozorilo na dnu strani, da se cena po naročilu izdelka zaradi dviga pri dobavitelju lahko spremeni, pa se screenshot nekam vtaknes. :) thats how they roll.

Leks ::

...ali pa napišejo da so cene zgolj informativne in se lahko brez predhodnega opozorila spremenijo....pa smo spet zaj***

mr1two ::

Rad bi se potožil glede dobavnih rokov v splošnem. Zgleda da so dopusti huda reč :)

rzidar1 ::

Da še jaz napišem nekaj kratkega v zvezi s trgovino mimovrste.com.

V glavnem... Moti me to, da so spremenili "poštnino". Osebni prevzem po novem stane 2EUR!?!? Zakaj že?

Evo... Že iščem drugo trgovino, ki jim je konkurenčna...

Lp
Rosvita
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: rzidar1 ()

Tom-Cat ::

Jao ej... pa je se MimoVrste sel po gobe. 2 EUR za osebni prevzem? Se pa hecajo. Mislim da lahko kr zaprejo stacuno tu v Mariboru.

LeQuack ::

Itak so dragi postali. Včasih je bilo več nekih konkretnih trgovin, danes pa je bolj žalostno.
Quack !

rzidar1 ::

Ja res je.
Dobila sem tale odgovor od njih:
Pozdravljeni,

ena od najbolj pogostih želja naših kupcev je bila, da bi omogočili brezplačno dostavo za naročila nad določeno vrednostjo, zato smo za to poskrbeli: pri vseh naročilih nad 300 EUR je dostava brezplačna. To pa je zahtevalo spremembo v strukturi zaračunavanja dostave.

Pri naročilih nižje vrednosti (do 50 EUR) se zaračuna tudi osebni prevzem. Pri teh artiklih še vedno obstajajo stroški nabave, obdelave in odpreme/prevzema naročila, zato smo se odločili, da izberemo to pot. Druga opcija je bila, da vse artikle nižje vrednosti (in teh je kar precej) v celoti umaknemo iz naše ponudbe, saj bi bila prodaja zaradi nizkih cen in marž poslovno neupravičena, oziroma bi si delali minus. Ker pa je ena od naših osnovnih usmeritev širina ponudbe, tega nismo želeli storiti.

Za člane mimovrste=) VIP kluba so še vedno vsa naročila/osebni prevzemi brezplačni, ne glede na višino zneska.

Lep pozdrav



Nina Robič
splošna pomoč uporabnikom @ mimovrste
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
««
39 / 78
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Comshop (izkušnje...) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14423043 (9667) Ganon

AGT računalniki (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Kaj kupiti
562133079 (72619) kuglvinkl
»

spletna trgovina solo.si (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
786116629 (47970) r3dkv1c4
»

Trgovina Agt.si (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16531716 (20558) cholt45

Več podobnih tem