» »

Policijski koledarji

Policijski koledarji

poweroff ::

Naša policija je letos izdala policijske koledarje. Med drugim tudi žepnega formata.
Sam sem dobil dva.

Pri teh koledarčkih so motivi precej... "čudni". Recimo fotografije aretacije osumljencev, so pa tudi bolj "življenski" motivi, recimo vpad specialcev ter merjenje z radarjem.

No, ampak podrobnejši pregled pokaže še nekaj zabavnega:

Predvsem bodite pozorni na datume okrog 25. januarja, pa tudi Dan upora proti okupatorju je prestavljen iz 27. na 28. april.

Število policijskih šal bo spet naraslo... :D
sudo poweroff
  • zavarovalo slike: poweroff ()

ŽirC ::

tole morem pa se mal bl podroben pogledat, zdej sem sam slikce pregledu in se jim mal nasmeju

Lp, ZirC
aks.rula.org

OZZY ::

Zraven bi moralo pisati: Ne odgovarjamo za napake v tisku...
Go with the flow.

gzibret ::

So imeli na policiji varčevalne ukrepe in med drugim so se odločili, da bodo kupovali časopis le v ponedeljek.

V petek pravi komandir postaje ob jutranji kavici in časopisu:

"Pa pravijo, da smo mi policaji osli. Tale tip se je že peti dan zapored zabil v drevo."
Vse je za neki dobr!

Brilko ::

Mi je sošolc v PON pokazu tole foro. Haha... :D

Sergio ::

Hah. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Keyser Soze ::

Sej glede datumov nič ne rečem, najbrž so malo pregloboko v kozarec pogledali. Kar se tiče pa motivov... So pa zopet vaške mlekarice udarile. Nimajo koga šimfat zadnje čase in potem se obešajo na vse kar ni po njihovih standardih.

Mlekarsko vaških namreč...:\

Hehe, vaških.. glej, ti bom dal samo za primerjavo. Namesto koledarja, kjer policaj vklepa osumljenca, kar je precej nasilna slika za moje pojme, bi dal kako policaj prvošolčka pelje čez cesto. V tem primeru bi se tudi policaj prikazal v dobri, se pravi mili luči, ne?
sudo poweroff

Jst ::

In kje bi lahko dobil te koledarje?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Tody ::

probaj na policijski postaji ? pa probaj držat resen obraz :D

Jst ::

Pridem do okenca: Dober dan. Prosil bi vas, za kolendar, ki ga je izdala Policija. To sem zvedel na slo-techu. Da jih dajete vsakemu. Saj tako ali tako spada pod javno informacijo.

...

Al kaj?

...

Resno me zanima, kaj, kako, zakaj, kje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

iration ::

Dvomim da se na MNZ ukvarjajo z oblikovanjem koledarjev. Kdo je napisan pod Oblikovanje, Matthai? Da bomo vedeli komu se resnično smejati.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

He, ja, pelje prvošolčka čez cesto in potem ko je prvošolček na drugi strani mu glavo odstreli tisti stric, ki bi ga drugače aretiral policaj na sliki.

A sedaj imamo pa policaje zato, da sadijo rožice, al kako? Policija je represivni organ. In je tam zato, da tistim, ki se jih družbene norme ne pritičejo najbolje pokaže kaj se zgodi, če se grdo obnašajo. Šur, da pelje otroške čez cesto, ampak to je samo del tega kar opravlja policija. Ko bo pa policija prenehala izvajat aretacije zlobnih mož smo ga pa kratko malo naj.....

Me zanima če boš takrat še spustil svojega otroka na cesto, ko bo policaj bančnemu roparju lepo požugal in mu rekel: "Gospod ropar, ne biti zlobni. Ljubimo se in bomo lepše živeli. Pa lep dan želim še naprej..."

P.S.: Eni so pa res čisto vudstokovski. Hey dude, got some smoke. Peaceeee.:\

P.P.S.: Mislim, da je kar ministrstvo samo oblikovalo tale koledar. Vsaj slikovno.

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Vprašanje je kaj je namen teh koledarjev. Če je promocija, potem se je treba pokoravati idealom večine, biti "politično korekten". Tudi ko zbirajo denar za padiatrično kliniko ne kažejo povsem pobruhanih tal. Bolane otroke že še (ali je to vredu ali ne je tema za drugodebato), ampak to zato, da vzbudijo sočutje. Za aretacijo kaj takega težko trdimo.

Seveda, pa je gotovo veliko takih, ki so jim takšne slike zanimive, všeč, ali vsaj nemoteče.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

Hm, a aretacije slikajo? Komu na cast pa? Posebaj za koledarje ali je to redna praksa? Je to dovoljeno, zakonito in ustavno?

OwcA ::

Je na sliki sploh resnična aretacija, ali samo uprizoritev?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

pingec ::

Jst mam 4 koledarcke od helkopterja od specialcev pa se dva k se ne spomne kr sm jih vrgu nekam v predal... pa mi jih je en podaril pred tem sranjem z datumi :D
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Gandalfar ::

Lahko vidimo te slikce? :)

iration: nihče ni napšisan pod oblikovanje ali copyright. Samo www.policija.si piše.

Keyser: saj to je jasno, da je policija represivni organ. Gre pa za to, da se policija želi predstaviti javnosti. Domnevam da v najlepši luči, ne? :D
Lahko se predstavi s sliko kako specialci lomijo kosti osumljencem (ki niso nujno tudi storilci KD), lahko se pa predstavijo kot dobri strici, ki pomagajo nemočnim članom družbe. Stvar odločitve, če bi bil jaz PR-ovec pa bi svetoval slednje. Gre zgolj za način predstavitve, za marketing, in ne za "peace brothers".

Owca: na sliki je po moje uprizoritev aretacije, ne resnična. Vseeno zadeva izgleda malce nasilno.
sudo poweroff

Policaji očitno radi gledajo (in delajo) aretacije, vklepajo ljudi, lovijo nepridiprave, odvzemajo vozniške izpite...

Profesionalna deformacija pač....
Vse je za neki dobr!

> Owca: na sliki je po moje uprizoritev aretacije, ne resnična. Vseeno zadeva izgleda malce nasilno.

Se pravi da ta koledar ni za nežne dušce :D Bogi naš Matthai, ko je mogu to gledat ...

To so posnetki vaj in ne realnih aretacij. Ampak tega ne morete vedeti, če vas starši ne pustijo gledati tega. Zgleda....:\
Policija ne rabi promocije. Oz. rabi drugačno kot je koledar. Ampak tole ni za vas. Ker že na daleč vpijete od groze ko vidite policaja.

Dokler pa folk smatra, da je lovljenje nepridipravov, odvzemanje vozniških izpitov, ipd... profesionalna deformacija, lahko pa samo rečem, da je bodisi član bosanske mafije ali pa močno omejen v svojem razmišljanju. Druge opcije ne vidim. Profesionalna deformacija mogoče?

gzibret se je zajebaval, ampak bojim se, da se drugi niso ... kriminalcev najbrž po njihovo ni fino loviti, če pa že, jim mora biti krivda dokazana, še preden se jih začne loviti. Npr posnetek surveillance kamere bi moral zadostovati, zato se je treba boriti proti njihovi postavitvi po mestu ...

Policija rabi spoštovati zakon in predvsem kazenski postopek. Ne pa da bivši direktor policije govori o grehu in grešnikih.

Se pa strinjam, da tile koledarčki niso ravno pomocija za policijo, če odmislimo motive, predvsem mesec januar ni ravno primeren. :D

P. S. Zakaj pa so izdali koledarčke, če ne za promocijo? Za preventivo? Ali mogoče kar represijo (se pravi bomo zdaj prisilno praznovali praznike na druge datume) :D :D :D
sudo poweroff

Koledarcke so izdali zato, da bodo lahko bolj tocno spremljali datume in praznike. No vsaj namen je bil dober... :P

frenk ::

a je kje kakšna elektronska oblika teh koledarjev? :)

> Dokler pa folk smatra, da je lovljenje nepridipravov, odvzemanje vozniških izpitov, ipd... profesionalna deformacija, lahko pa samo rečem, da je bodisi član bosanske mafije ali pa močno omejen v svojem razmišljanju. Druge opcije ne vidim. Profesionalna deformacija mogoče?

Nisem član bosanske mafije. Če sem pa omejen v svojem razmišljanju, pa naj drugi presodijo. Ponavadi pa take izjave pridejo iz "ust" ljudi, ki druge ljudi sodijo po sebi.

Podjetja dajejo na koledarje posnetke iz narave, p(t)ičke, umetniška dela, avtomobile, kamione, ženske, rože, lastne izdelke itd... Prikazovanje aretacij, specialnih vpadov in podobnega po mojem (omejenem?) mnenju pač ni najbolj primerno. Kako bi kaj zgledalo, če bi mesarstvo poslikalo kakšne kravje glave, ki visijo iz kavljev ali lovljenje krvi pri zakolu ali klavniške odpadke?

Če bi videl takšen koledar, bi isto rekel: profesionalna deformacija pač...
Vse je za neki dobr!

Asgard ::

dej nej eden poskenira te koledarje de bomo lahko tudi drugi vidli ka nismo prezvel novga leta z policijo >:D
We hate Duplicators !

jst sm jih nekam zalozil pa ko jih najdem jih dam gor...

Gzibert, torej če nisi član mafije ostane samo še tisto drugo. Ker je resen problem, ko ljudje začnejo razmišljati o profesionalni deformaciji ob osnovnih nalogah policije. Preprosto nekaterim ni jasno KAJ JE policija kot organ.

DominusSLO ::

Kar se datumov tiče je dau gor že matthai in je na mojem isto :D
Slikic pa je kr nekaj in meni so ble čisto v redu. Nekatere so zelo spektakularne-specialci in seveda gre za uprizoritve.
Žal pa nimam digitalca:'(

Grdo je da niso sposobni pregledat pravilnost podatkov pred natisom(na davkoplačevalski račun), vsekakor pa to za njih ni čudno>:D
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Keyser Soze - po moje ima policija problem s svojo identiteto in to kažejo ti koledarji.

Policija seveda je represivni organ, je pa tudi "community" organ. Gre za vprašanje kaj si želi bolj biti, na katero stran teži.
Represiven:
- policaj meri z laserjem
- policaj aretira osumljenca
- specialci upadejo v stavbo
- polija nekomu s pištolo meri v glavo

Community:
- policaj usmerja promet
- policaj se pogovarja z žrtvijo
- policaj pelje otroka čez cesto
- policaj pomaga tujcu, ki ga sprašuje za pot
Poleg tega so tukaj na slikah tudi policistke, pištol ni vidnih, otroci so recimo romski ali kakšni tuji, itd.

Gre pač za to kakšen imidž želi policija izgraditi o sebi (ne zato kaj je, jasno, d amora tudi streljati, aretirati, zasliševati,...), delno pa tudi za to s čim se policaj bolj identificira - z nekom, ki želi pomagati ljudem v stiski, ali z oboroženim šerifom, ki predstavlja Zakon.

Jaz osebno bolj navijam za community varianto.
sudo poweroff

> Jaz osebno bolj navijam za community varianto.

Kar pa ne pomeni, da se ne ukvarjajo tudi z represijo... Of course da se, saj se morajo.

Saj ni vse samo crno in belo... :)

Tody ::

modro in belo, BW, modro in belo ;) :D

Valjda se morajo tudi z represijo ukvarjati. Samo če moram izbirati med tem, da bo policija pobobna angleškim bobbyem (ki tudi koga "pritisnejo", Scotland Yard je pa sploh legendaren) ali kakšnim Čilskim odredom smrti... my choice is clear. :D
sudo poweroff

Tear_DR0P ::

Matthai tudi naša policija je že izbrala med tema dvema variantama :))
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gGiF ::

Ce bi policaji izdali "community" coledar, bi sporocilo zastopil kot da so zahrbtni in se pretvarjajo. Prav gotovo jih ne bi videl v lepsi luci...

Evo koncno sm jih najdu :D

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tody ()

DominusSLO ::

Niti enega od teh nisem še videl, sem pa videl dosti drugačnih...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne le na Kitajskem, policijska prepoznava obrazov razsaja tudi v EU. Tudi v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9420793 (16010) Matko
»

O mučenju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
19040395 (34700) jype
»

Francosko policijo moti spletna stran, ki objavlja posnetke policijskega nasilja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6512290 (7926) MrStein
»

Brezigar vs. Penko (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37625343 (17115) perci
»

Vabilo na sejo senata (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315185 (13847) gzibret

Več podobnih tem