» »

-- DROGE -- (overdose... )

-- DROGE -- (overdose... )

1 2
3
4 5

iskra ::

Po vseh ljudeh, ki so končali v bolnišnicah in pod rušo zaradi x-ov si ne bi upal niti pogledati tabletk. Če kdaj doživim, da mi kdo ponudi x, ga prijavim policiji še isto sekundo ;((

Tako bom vsaj vedel, da je ena možnost manj, da je spet koga odneslo previsoko :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Matek ::

Gandalfar, jah, je res, ampak fora je v tem da ti kot končni uživalec redko lahko dobiš informacije o tem, kaj je v tabletki, saj teh inforamcij mogoče ni imelo niti par dilerčkov pred tabo. To je največji rizik IMO.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Gandalfar ::

sej mas testerje za to

Wox ::

Krive so ovce.

Poldi112 ::

Problem je v vzgoji. Starsi in sola bi morali izobrazevati tudi v smeri skodljivosti drog, alkohola, nezdrave prehrane... In bolj aktivna kontrola v soli in vsaj neka normalna pooblastila uciteljem v osnovni soli, ker trenutno imajo popolnoma zvezane roke.
Poleg tega je velik problem tudi znana nestrpnost slovencev (ceprav se imamo za strpne - bog nedaj da bi sovraznosti do odvisnikov/muslimanov/juznjakov/vsega, kar ni 90% podobno nam/ rekli nestrpnost. Kje pa, to je samo bozja previdnost. Vse barabe pobiti pa bo Slovenija raj. In ta odnos do odvisnikov njih ravno ne motivira, da se gredo zdraviti.
Represija nikoli ne obrodi sadov. Da bi sekali roke preprodajalcem je bedarija.
Zdaj ce je eno punco pobralo od x-a se mi ne zdi tragedija. Vecji problem je da je trava ze v osnovni soli. Pa verjetno tudi se kaj drugega. In da sole ze varnostnike najemajo. Katastrofa.

ripmork ::

točno tako-danes si 10-letni mulci upajo kar si prejšnje generacije 15-letni mulčki niso upal.
Opazujem park vsak dan ko peljem psa na sprehod in vidim 12-letne smrkavce,kako kadijo kot turki,psujejo ko mornarji...in pa seveda rolajo džointe.Ko vidim enga odraslega osebka ki si zvija džoint lah rečem zakaj pa ne,bolje dobre volje pa zadet kot pa pijam in nasilen,če je trava v pametnih rokah še toliko bolje...skratka nič posebnega.Sam ko pa vidim 12-letne smrkavce kako zvijajo džoint in se imajo za 10+let starejše zaradi tega bi pa najrajši enga klofnu pa ga nagnal domov na večerjo.Pa po risankah spat.8-)

Kar se pa osnovne šole tiče bi pa veliko več naredil če bi otroke učil kaj bolj konkretnega,recimo kako se izognit sporom,kako kontrolirati jezo ali kako pridobiti samozavest.To bi otrokom kot ljudem veliko bolj pomagalo kot pa neprestano šopanje z podatki,kki jih nikoli ne bodo potrebovali s praktičnega stališča nikoli v življenju,razen da dobijo dobro oceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

ShowDown ::

Jaz bi se kar pridružil mnenju Gandalfar-ja. Sicer če X dobiš od dobrega fredna ga vsaj vprašaš če je iz zanesljivih virov. Ko pa ga vzameš pa itaq čim več vode pa izotoničnih pijač. Jaz tu pa tam skadim kak joint pa mi je 3krat boljše od kakega alkohola. (ni mačka, nisi nasilen) Slabih izkušenj s travo nimam. Kolko pa sem gledal po najnovešjših raziskavah je alkohol bolj škodljiv. (če v petek pa soboto spiješ 0,5-1litra vina ali skadiš 1-2 jointa, potem je alkohol bolj škodljiv na daljši rok) Sicer je trava dražja ampak je, vsaj meni, veliko boljša. Glede odvisnosti od trave.......stvar osebe........ponavadi sem bolj potreben čika kot pa ganje. Pa še ena dobra stvar.....če skadiš praveč jointov na en dan ne umreš, ampak te najslabšem primeru v 'bad' nabije.:D

BigWhale ::

> To so stranski (negativni ??) ucinki, ki pa so zanemarljivi v primerljavi z
> užitki, ki jih X ponuja.

Hm, ti bom po rugljevsko odgovoril... Tisti, ki ni sposoben uzivat brez drog, je en pezdetek, ki ni vreden zivljenja in si zasluzi, da ga fenta prvi overdose. Ali pa gre na neko ustrezno zdravljenje...

> in se imajo za 10+let starejše zaradi tega bi pa najrajši enga klofnu pa ga
> nagnal domov na večerjo.

V druzbi, kjer prodajajo kopalke v obliki tangic za sedem let stare otroke, se ti zdi to mogoce? :)

T0MA2 ::

ponavadi je problem v druzbi kjer moras biti cool, k vidis smrkavce k se vazijo koliko so konzumirali...in problem je v prevelikem prostem casu, ki ga ne znamo koristno izkoristiti, mamila pa so perfekten nacin za krajsanje casa... nekaterim pac pase da vcasih kaksnega skadijo in dobijo nov pogled na svet, ki je lepsi, ali pa tudi ne

mamila so mislena kot alkohol, tobak, marihuana, kofein, in trse droge

p.s. rave glasba nima nic pri tem, da si zadetek

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T0MA2 ()

thramos ::


Hm, ti bom po rugljevsko odgovoril... Tisti, ki ni sposoben uzivat brez drog, je en pezdetek, ki ni vreden zivljenja in si zasluzi, da ga fenta prvi overdose. Ali pa gre na neko ustrezno zdravljenje...


Eh ... Jest sm samo odgovoru Switchu k se cudi, da folk jemlje Eje kljub vsem stranskim ucinkom. Eni ljudje majo pac poracunan, da uzitek Eja odtehta stranske ucinke.

Ne vidm pa glih kaj ma tle veze, da eni ne znajo uzivat brez droge? Eni mogoce res, sam to je (IMO) njihov problem in ne problem zarad droge same.

Sicer pa, ce en smucar uziva ob smucanju a to pomen da ne zna uzivat brez smuck? A ce ne zna a je pezdetek :)) ?

JamesBond ::

Joj, kak eni nekaj brezveze nabijate...tak da se mi ni dalo cele teme citat.
Pa kaj ce je pojedla 4 exe? Saj ucinek enega mine po 2-3h urah, in ce je hotela biti zadeta 10 ur jih je pac mogla toliko pojesti, ane? Pa exi niso tako nevarni, ce pogledas, da se na partijih v sloveniji obrne na tisoce in tisoce ljudi, smrtne primere pa lahko prestejes na prste ene roke. Pa se to, tezko je, da umres zaradi exa, prej zaradi dehidracije oz mozganskega edema, ce pijes premalo ali prevec vode.
Zraven pa jih itak vecina cepa alko, pa se kake druge droge mesajo, predvsem spid pa koko (pa ganjo itak).
Jaz sicer ne hodim na partije, ker mi je skoda denarja(v eni noci se lahko zapravi ogromno denarja), pa exov tudi nejem (sem pa jih pred 2-3 leta ene par poizkusil, pa morem recti da je blo kul), vendar nimam nic proti nekomu, ki to pocne, taki ljudje, ki hodijo veliko po partijih so po mojih izkusnjah navadno zelo odprti, polni pozitivne energije, ne pa taki zadrtezi kot tisti, ki jim grejo v nos...

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

A ti smuci zgledajo kot neka substanca od katere lahko ratas psihicno in fizicno odvisen?

Daj ne primerjat kombajnov in odpiracev za konzerve....

Switch ::

thramos: Hvala za odgovor:D
Pa še replika glede zabave brez drog. Prepričan sem, da tole temo pregleduje precej ljudi, ki so mlajši od naju in so v fazi, ko se odločajo ali bodo poskusili drogo. Nikjer v tej sedaj že tristranski debati še nisem zasledil, da se da zabavati tudi brez drog. Ne vem, kolikokrat mlajši to sploh slišijo, zato sem na forum to napisal jaz.
Nekateri uporabniki tukaj bi imeli zelo stroge zakone oz. popolno prohibicijo, ostali pa bi vse legalizirali. Treba se je sprijaznit, da dokler bodo na svetu droge in prekupčevalci, toliko časa bodo obstajali tudi uživalci teh mamil. Mislim, da zakonska ureditev uživalce sploh ne gane. Zato bi se po mojem mnenju morali spraviti na prekupčevalce - s strogimi racijami in več nadzora na zabavah kjer se preprodajajo droge. Slišal sem, da so naši južni sosedi izvedli obsežno akcijo na Valkani (rave party). Valkane sicer ne bo več (organizatorjem se najbrž ne splača več), ampak zaradi te akcije bo najbrž tudi manj novih uživalcev drog. Zame je ta poteza spoštovanja vredna:D

Bob Rock ::

Treba se je sprijaznit, da dokler bodo na svetu droge in prekupčevalci, toliko časa bodo obstajali tudi uživalci teh mamil.


ne, dokler bojo uzivalci, bojo tut dilerji. Lahka ti zapres vse (trenutne) dilerje na svetu, pa bojo u zelo kratkem se pojavl novi dilerji.

JamesBond ::

@Switch:
Ja, na Valkani je bila obsezna akcija, v kateri so zasegli veliko droge, tudi precej slovencev je dalo svoj "prispevek". A da pa Valkane ne bo vec... jaz sem slisal drugace - da se celo seli v Slovenijo.
In neka blazna resitev ta racija ni. Kaj so pa dosegli? Nekaterim so pobrali drogo (pa se to so redkokomu nasli vso "zalogo"), ti so dobili 5k kun kazni, 24h so morali preziveti na postaji. To je vse.
Nato so si kupili novo drogo in se pac toliko bolj zabavali na after partiju. Vse kar je policija dosegla je, da bodo ti ljudje v prihodnje bolj previdni in ne bojo meli droge razmetane kar po zepih.

Jaz mislim, da bi se tega problema bilo potrebno lotiti drugace, predvsem z obvescanjem mladine o skodljivih ucinkih droge ze zelo zgodaj - pa ne v takem smislu, ces droga skoduje jetrom pa temu in onemu, ker bo itak vsak vedel, da mu po enkratnem zauzitju ne bo nic "vrag vzel". Bolj bi bilo potrebno priblizati drogo mladim, jo predstaviti tako kot je, v glavnem tako, da bi mladina vedela za kaj se odloca in vedela, kako nevarnost jim droga dejansko predstavlja. Mislim, da bi se tako dalo vec spremeniti... Ce pa res nimamo dovolj dobrih argumentov proti drogi, da bi z njimi prestrasili par mulckov, se pa naj drogirajo...

attackiko ::

Tear_DR0P ::

Nej še jst svoj piskrček pristavim.
Prvo za vse zagovornike trave (pa to sm že nek pisu) trava je kr jebena droga in od trave postaneš nasiln in len. Po dolgotrajnem uživanju se ti to pozna. Ampak šele v treznem stanju.
Z umetnimi drogami je pa tud tko. Poglej si ozzyja pa mi reč da se mu ne pozna uživanje drog. Če ti ozzy ni všeč pa najd kakega drugega rednega uživalca drog in si njega poglej. Jim Morrison ne šteje pod redene ampak pretirane, razlog je očiten.
Sicer sem zagovornik uživanja drog in alkohola (ki je sicer ena izmed trših drog, za moje pojme v rangu heroina), saj to počnem že od 12 leta ampak vseen je pa stvar na lastno odgovornost, pa tud zdravstveno zavarovanje nebi smel krit poškodb, ki jih zaradi teh reči pridobiš.
Otrokom je treba pokazat dejanske učinke droge. Skozi čas. Pa valda nebi smele bit prepovedane. Konoplja je bla na slovenskih tleh dolg doma, pa je niso nikol zlorabljal. Vsaka droga ima svojo uporabno vrednost, kdor jo pa zlorablja jo pa nej. Ljudje smo samodestruktivna bitja in se pač mormo nekok ubijat. Slvoenci sploh!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Poldi112 ::

Od kje ti ideja da od trave postanes nasilen ???
S clankom se pa kar strinjam, ceprav sem ravnokar obupal, ker se kar noce koncati.

kajzer ::

Za moje pojme je alkohol slabš od bilokatere droge. Vsi (razen redkih izjem) ki so pijani delajo in iščejo probleme, saj se večina sploh ne zaveda kaj počne. Pri drogi pa je drugače. Sploh pri x-u, saj ne delaš nobenih problemov, ni ti do pretepa,... saj si "zaljubljen v cel svet" in takrat samo uživaš, najbolj pomembno pa je da se vsega zavedaš kar počneš.

BTW: stranski učinki se res ne morejo primerjat z užitki ki ti jih x ponuja, kot je že nekdo napisu.

Tear_DR0P ::

Glede drog bi lahko mel kr celo predavanje, se opravičujem za dolžino posta.
Ljudje na xih pa so zame zelo zelo čudni. Z drogami je tko, da dokler si skupaj z ljudmi, ki so pod vplivom istih substanc kot ti, ni nobenih težav, ko pa prideš v družbo ljudi ki so na drugih substancah ali pa sploh brez se pa z njimi ne poštekaš in men so rejverji na xih prav nadležni - zelo težijo.
Ideja o travi in nasilju pa mi iz lastnih doživetij. Pač sem sam kadil oziroma poznal dost ljudi ki so kadil in smo mel iste vzorce vedenja.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

Kajzer... Butni se s ceglom v glavo. Do krvi po moznosti... in ne razlagaj o uzitkih, ker ne znas uzivat, glede na to da take fuflarije sem trosis. Zavajas ljudi in nevem kaj se vse.

JamesBond ::

Jah, saj to je cist logicno. Trava ne povzroca telesne odvisnosti, lahko pa se mocno navezes nanjo. Ko si navajen par let da nonstop pohas, potem pa nehas, bos ziher siten, agresiven in nic se ti ne bo dalo,
ker bos slabe volje, ker bos pogresal travo. Saj enako je z drugimi "odvisnostmi", rad bi videl, kako bi blo, ce bi vsem ST-jevcem vzeli racunalnike>:D.

Poldi112 ::

BigWhale, mogoce bi rabil malo vec strpnosti, sploh ker je to podrocje ocitno eno takih, o katerih ne ves nic iz lastnih izkusenj.

TearDrop, potem se najine izkusnje popolnoma razlikujejo. Jaz in moja druzba smo bili in smo dalec od nasilja. Tudi zdaj ko nekateri ne pohamo vec.

Z ljudmi na x-u skoraj nikoli nisem bil v stiku, ampak sem (smo) dostikrat naleteli na pijan folk, in tisti bi kar tezili in bi se tepli. Ampak to je problem alkohola, ne da se ne razumes z ljudmi, ki so na drugem tipu droge.

BigWhale ::

Res je! Nic ne vem iz lastnih izkusenj. Prav imas. Nobene odvisnosti nimam in vsega se lahko odvadim.

Guess what, ne rabim jih in to, da nekdo potrebuje neko substanco, ki ti v najboljsem primeru samo malo otopi custva, da uziva in da se ima fajn. To je zalostno. Ne, tragicno in tak clovek nuca pomoc, strokovno, psihiatra. To, da se ne more nekdo sprostit in uzivat in biti tak kot je, je mentalna retardiranost, ki iz necesa izvira. Mogoce zanic otrostva, vpliva okolice ali cesa drugega...

Naj nekdo en sam kontra argument najde... Tak dober, konkreten, ne to, da se nisem probal in da je tist 'RES' dobr... :)

JamesBond ::

Ja kaksen argument bi rad slisal?
Ze v prvem stavku tvojega posta lezi zanimiv paradoks - najprej pravis da nisi od nicesar odvisen takoj nato pa da se lahko vsega odvadis - da se necesa odvadis moras biti najprej na nekaj navajen, ane?
Pa ne mores vseh uzivalcev metati v isti kos. Saj nekdomu ki gre na party enkrat na mesec al dva nikakor ne mores ocitati, da se ne zna sprostiti, zabavati brez droge ali karkoli ze...
Redki se drogirajo 24/7. Si pomislil na to, da nekdo uziva v zivjenju, se ima fajn, vsake toliko pa se ima pac uber fajn?

Jst ::

> Naj nekdo en sam kontra argument najde...

Človek, ki je najmanj tri tedne na prozaku in človek, ki je pred dvemi urami pojedel minimalno količino ecstasy-a. Ni razlike.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Sorry. Ne ecstasy-ja. MDMA.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Poldi112 ::

BigWhale, si ziher da od nicesar nisi odvisen? Ali samo nisi odvisen od nobene ilegalne substance?
A zretje cokolade pa ni odvisnost? In gledanje televizije (prekomerno)? In opravljanje sosedov. In se miljon stvari. Ogromno stvari nam skodi, ampak rahlo smesno je iti se sveto vojno proti prepovedanim substancam, hkrati pa spodbujati vzroke za vsakovrstne bolezni. (Ok, ni smesno, je ekonomicno. Farmacija dobro sluzi na ta nacin.)

Dr_M ::

BigWhale je odvisen od neumnosti in ignorance. zal je tako.

tist k hoce probat in zmerno uzivat drogo, nej, ne vidim razloga zakaj nebi. sm pa proti zlorabam.
jest tko priloznostno skadim ksn zbe, zacel sm pa pr 16. nikol se pa nism konstantno zadevu, ampak kvecjemu 3-5 na mesec, obcasno pa tut po vec mescov nc. in mi cist sede tko. kar se pa tice kemije, se jo pa precej izogibam in mi je tut mal tezko gledat folk na partijih k skos neki snifa... ampak ok, njihova stvar.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Zakaj se lahko vsega odvadim? Zato ker sem se odvadil grizenja nohtov.

Ne, od nicesar nisem odvisen. Try me. Resno.
Mogoce, ja dihanja :P

Ps:
Aja, pa zato, ker, ko sem se odlocil, da ne bom pil alkohola se nisem prekrsil (Ja, rojstvo Jakoba je bila izjema ;>)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

BigWhale ::

PS: jaz se imam uber uber uber fajn v zivljenju brez vsake droge, pa potem se tega tud spomnim... ;)

ripmork ::

jst se imam tudi večino življenja fajn brez droge,nikoli nikoli v življenju pa ne bom pozabil tistih nekaj priložnostnih "naključij" ko sem bil zadet ko mina:P ...ko si prvič zadet in ti ne gre in ne gre v glavo zakaj se smeješ brez razloga tako močno,da se ti majejo tla pod nogami....teh izkušenj ne pozabiš do konca življenja:D

V življenju sem pokadil vsega skup maximalno 10 džointov in kolker sem imel od tega lepih spominov in slabih posledic(nič8-) ) je to da sem kdaj pa kdaj kadil travco zadnja stvar,ki jo obžalujem.
btw:nazadnje sem pokal na zadnji dan šole(junija),pa še to tako za vzorec

tako je to,če živiš z glavo potem se imaš lepo in ni problemov,če pa podležeš vsaki čokoladi oziroma neumnosti,da te zasvoji ti pač noben dohtar na svetu ne more pomagat.
sad,but true.

T0MA2 ::

Ta tema postaja ze zelo smesna ker so droge oh in sploh zlobne>:D
s tem seveda tudi tisti, ki jo uzivajo

kobilica ::

Vem da je thread star 4 leta, pa kaj pol.

Moram povedat, da nimate pojma o čem govorite...

Tako kot je geekom fino da, skos pijejo energy drinke/pivo, so za kompom 24 ur na dan, je fino raverjem, da uzivajo in plesejo, pac tudi pod dozo.

Geeki bojo nasrkal zaradi okvare, ker skos samo sedijo,žrejo,serjejo, raverji pa tvegajo življenje, zato, da plešejo, doživljajo ljubezen pa tako dalje.

Ne vem, vi bi itak samo pljuval po vseem, zato pa vsi sovrazijo geeke (no ja, so tudi carji med geeki), ker so itak skos zaljubljeni v računalnik in oh, se hvalijo, kakšno mašinco imajo.

Ne poznam človeka, ko nebi užival droge. Naj bojo to čiki, kava, alkohol, trava, ixi etc. Drogirajo se pa za popestritev časa, življenja in tako dalje.
Pustimo zdaj une primerke, ki bežijo pred svetom...

BigWhale, ti si en tak socialni primerek, ki verjame propagandi. Če bi odstranili ljudi, ki ne znajo uzivat brez drog, bi 100% odstranili tvoje starše, par prijateljev, pa še 90% sveta zraven.

Pa še, E je lahko čisto varen, če ga ne mešamo z alkoholom, vsake toliko časa spijemo vodo in vsake toliko časa kaj popijemo... Ker potem ti lahko ostane samo še lepa izkušnja za celo življenje.

In ljudje so preživeli že po 15 iksov. Samo ker je tamala mešala ikse z alkoholom ali nečim drugim, se je zgodila pizdarija.

Pyr0Beast ::

Zanimivo je skratka to, da droge tako zmodelirajo možgane da ne moreš več biti normalen in delovati kot en nezadrogiran človek brez droge, tako da šele pod vplivom droge postaneš kolikor tolikor normalen.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

T0RN4D0 ::

Zanimivo je, koliko ljudi se tako sprašuje zakaj pa ljudje probajo to pa ono pa kako da to še kar jemljejo. Sam sem sicer le alkoholik, poleg tega sem dvakrat jedu še kukije in to je od resnejših drog tudi vse. Ampak je zanimiva izkušnja, že trava te spremeni inside out, ti izostri čute, stvari doživljaš čisto drugače. Pri alkoholu je podobno, samo da se sploh ne zavedaš, ker se ti vse zdi normalno, tud če si tok treščen da hodiš po štirih ponoči v dežju čez avtocesto in zraven kozlaš, bi se ti najbrž zdelo kar nekako logično, normalno pač.


Nekako nimam želje probat, ampak od ljudi ki so ga probal, je horse glede na užitek za kakšen velikostni razred nad orgazmom. In za takšne reči so ljudje pač pripravljeni tvegati življenje. Problem pri teh rečeh je tudi fizična odvisnost, ampak že psihično če veš da ti neka substanca ponuja izjemno lagodno stanje, pač sprejmeš tistih kaj jst vem koliko promilov da umreš. Bi vi nehali seksat, če bi obstajala 0.01% verjetnost da zaradi seksa umrete? :)

Še tisti promili nevarnosti več ali manj izvirajo iz tega da se droge pridelujejo na sumljive načine, preprodajajo na sumljive načine, redčijo na sumljive načine in nihče ni za nič odgovoren.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

grex ::

In ljudje so preživeli že po 15 iksov. Samo ker je tamala mešala ikse z alkoholom ali nečim drugim, se je zgodila pizdarija.

Tud več iksov ljudje preživijo,... kakšen omaga po enem, kakšen pa po aspirinu. Jaz mislim, da se je pizdarija zgodila, ker je punca preprosto imela smolo. Približno takšno, kot jo ima 5 ljudi vsak teden v prometnih nesrečah. Verjetno je tudi bila na približno isti stopnji pameti, kot teh 5 ljudi,.. nič manj.

En je tudi Drogart omenjal kot leglo vsega zla. Drogart ni vzrok za drogiranje in se z vzroki tudi primarno ne ukvarja. Je samo informiranje o tem, kako uživati droge s čim manjšimi tveganji. Prav tako ga kolikor sem informiran ne pospešuje - na vsakem koraku ti povejo, da je najbolj varno brez. Je prav tako edini vir (poleg dilerja), ki ti da kolikortoliko nekatoliške informacije o tem (katoliške informacije imajo namreč vsi uživalci že po defaultu na /dev/ignore - če ne ne bi uživali).

Matako ::

Hm, ti bom po rugljevsko odgovoril... Tisti, ki ni sposoben uzivat brez drog, je en pezdetek, ki ni vreden zivljenja in si zasluzi, da ga fenta prvi overdose. Ali pa gre na neko ustrezno zdravljenje...


Že, samo to je precej kategorična izjava brez razlage ...
/\/\.K.

Matako ::

Ne pozabimo tudi, da je MDMA (aktivna substanca, zaradi katere se uživa ecstasy) dokaj dober antidepresiv! Glede na to, da trpi za neko obliko klinične depresije praktično četrt prebivalstva industrializiranega sveta (zdravi pa se jih BISTVENO manj) mogoče stvar sploh ni tako zelo grozna? Jaz osebno raje gledam zadeto sproščeno osebo kot renčečega treznega depresivca.

Mislim, da tudi na tem forumu marsikateremu ne bi škodilo malo izravnavanja biokemičnih nivojev v veselejše tone ...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Matako ::

Guess what, ne rabim jih in to, da nekdo potrebuje neko substanco, ki ti v najboljsem primeru samo malo otopi custva, da uziva in da se ima fajn. To je zalostno. Ne, tragicno in tak clovek nuca pomoc, strokovno, psihiatra.


.. ki mu bo predpisal pomirjevala ali antidepresive. Nekateri od teh delujejo ne tako zelo različno kot THC ali MDMA - ironično, če malo pomisliš!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

poweroff ::

Beg od realnosti.
sudo poweroff

jype ::

Reality is for people who can't handle drugs.

Dr_M ::

Ce clovek cel teden gara kot zivina, pol si pa za vikend malo sprostitve privosci (pa se to ne vsak vikend), je to beg od realnosti?
Potem raje bezim, kot da sem en kreten z bombo v riti, ki samo caka kdaj bo eksplodirala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

imagodei ::

BTW, odgovarjate na 5 let stare zadeve. FYI.
- Hoc est qui sumus -

koyotee ::

poleg tega sem dvakrat jedu še kukije in to je od resnejših drog tudi vse.

ta izjava ga pa res zmaga :)):)):)):)):))
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

T0RN4D0 ::

Od resnejših drog sem pač mislil snovi ki jih povprečen slovencelj popredalčka kot resno drogo. Alkohol, trava, koka, heroin, crack, ekstazi...

Čeprav alkohol, nikotin, kofein in podobne reči so bolj za hec, baje.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

imagodei ::

Alkohol in nikotin nikakor nista za hec. Po vseh raziskavah sodeč je nikotin nasty droga, ki precej zasvoji. Alkohol pa je (ravno tako po raziskavah) hujša droga, kot trava.

Tako da, takšnole predalčkanje, ki ima za ozadje "legalno" vs "nelegalno", je totalno off.

Obstajajo nelegalne droge, ki so manj nevarne, kot legalne, če jih uživaš v primernih odmerkih. Problem so samo "primerni odmerki", ker pri nelegalnih drogah praktično nikoli ne veš, kakšna je kvaliteta in čistost droge. Če greš kupit cigarete v trafiko, imaš gor točno označeno, koliko nikotina vsebuje. Če kupiš travo od dealerja, ne veš, a si kupil eno hudo zadevo ali nekaj švohcanega, ne veš, a je kdo gor polival strihnin ali pa namakal v sladkorni vodi.
- Hoc est qui sumus -

T0RN4D0 ::

Seveda. Tisto sem samo tako napisal, ker tričetrt ljudi tega ne ve :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

jype ::

Who? Me? No, no, NO!! But I do sell rugs.

jype ::

Ja, eni z veliko žlico zajemajo življenje, drugi amfetamine, tretji pa kar oboje.

Četrti pa programiramo, haha.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dekriminalizacija, legalizacija in odgovorna uporaba vseh psihoaktivnih snovi (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
80658345 (25302) jype
»

Kako prepoznati extasy (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12027574 (23766) Ejsi_Disi
»

Ljudje: legalize it! (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68031973 (22174) Matev
»

Ecstasy, je res tako nevaren ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8810242 (6292) jRk0
»

Najboljš je bit zadet! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
667048 (4462) Gandalfar

Več podobnih tem