» »

upoštevate omejitve?

upoštevate omejitve?

«
1
2

rozica ::

Ker je zadnje čase precej "cestnih" tem, me zanima ali upoštevate hitrostne omejitve, zakaj ne in za koliko jih presegate?
(nisem v službi na policiji, zato kar priznajte ;) )
jaz priznam - vozim hitreje...

ShowDown ::

resno povem?hmmmm....nikoli ne upoštevam omejitev.....pelam tolko kolko skuter gre. (85 km/h) :)

ABX ::

Ker nismo Švedi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

AndrejS ::

V mestu vozim po števcu nekje med 60 - 65 km/h. Vsak števec kaže več pa še policaji imajo neko toleranco, pa če že vidim radar zmanjšam, izven naselja(mesta) pa različno odvisno od ceste.

Mr_Globus ::

PO mestu večinoma 60, max 80. Problem je da mamo žensko za župana in bo kmalu cela Izola cona 30. Te gore mi bojo čisto podvozje zjebale. Zakaj pa se ne držim omejitev? Ker za določene odseke je tako butasto vozit 50 kot rezat salamo s nožom za puter.

Legend(SLO) ::

Mah tko no dost odvisn od praznine na cesti, ker pač ob konicah se itq ne da noret. Drgač pa po šteucu ene 10km/h hitrej ponavad
krneki

_marko ::

Ne divjam nevem kako z avtom, držim se pa omejitev tud ne.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

rfmw ::

NE!

Ker, če bi vozil po omejitvah, bi začel "ovirati" promet. Vozim tako hitro/počasi, da se normalno vozim med ostalimi prometnimi udeleženci.

Žal je divjanje in vožnja nad omejitvami globoko zakoreninjena v naših slovenskih glavah;(

V Nemčiji tudi Ferrariji in Porši vozijo po omejitvah, pa ne mislim da zato, ker imajo visoke kazni, temveč ker so enostavno kulturni.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Binji ::

tudi jaz ne vozim ravno po omejitvah ampak SAMO ce so pogoji za to. Na kaksni ozki zaviti cesti med hisami seveda peljem tudi 10km/h ceprav je omejitev 90km/h.. Sevede pa na kaksni ravni cesti potegnem tudi do 110km/h ce lih ni nobenga. Ponavadi pa v naselju cca 60km/h, izven pa tja 90-100km/h
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

der_Alte ::

Kultura gor al dol.. čakamo na temperature pod 0°C. >:D

R0K ::

Quattro? >:D :D

Bob Rock ::

V Nemčiji tudi Ferrariji in Porši vozijo po omejitvah, pa ne mislim da zato, ker imajo visoke kazni, temveč ker so enostavno kulturni.

Sploh na avtocesti, ko nimajo omejitve, jl?

Drugac pa se js glih ne drzim omejitev. Divjam pa tut ne. Kolker precenim svoje sposobnosti, tak pelem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

iso2000 ::

Večinoma po omejitvah. Kdaj pa kdaj tudi malo hitreje. Itak se rajši vozim s kolesom!
LP

boych ::

Več ali manj sem se po vseh pripetljajih in dogodkih v mladosti, ko sem fural OPEL corso 1,6 Gsi, umiril in mojega sedajšnega diesela porinem le malo nad omejitve, no po avtocesti ga ponavadi malo zažgem, pol pa lepo po normali.

BTW. V Nemčiji je trenutno še samo okrog 10% avtocest na katerih ni omejitev, ostale se mi zdi, da majo 130 km/h ali nekaj takega!

Sergio ::

boych, to ni res. Poglej si tablo ob vstopu v Nemčijo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tero ::

Najprej ko sem naredo izpit sem vozo po omejitvcah zdaj pa niti ne več tolko. Ponavadi v naselju vozim okol 60.(seveda če s možnosti za to) Večkrat se ne držim table za 40 ker se mi res zdi da je to prepočasi. Po avtocesti pa naš terenc tak ne gre več ko 150. Sicer rahlo offtopic ampak zelo rad vozim v nizkih obratih(zaradi močnega navora našega avta lahko recimo 50 brez problema voziš v četrti prestavi)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

DoloresJane ::

Jih upoštevam. Se zgodi, da malo bolj na plin pritisnem, ampak takoj ko opazim pedalo tudi spustim. In smešno - ljudji, ki se v mestih cik-cak gibljejo za mano in čakajo na prvo priložnost, da bi me prehiteli, potem srečam na naslednjem semaforju. Sicer jaz ustavim tik za njimi, je pa to po mojem dokaz, da nikamor ne prideš hitreje, če si nestrpen voznik in prehitevaš ob vsaki priložnosti.

Zakaj želim voziti po omejitvah?
Ker so ceste pri tej hitrosti "varne" v večini voznih razmer ali zato, ker je ob njih veliko pešcev in lahko z nižjo hitrostjo bolje nadzorujem situacijo. In zato, ker denar, ki bi šel za kazen raje porabim za knjige. :)

sid_dabster ::

Ko se vozim na siht iz Ljubljane v Kranj po stari cesti, se omejitev ne drzim (+10-20 km/h), ker je cesta siroka, ravna ino prazna, ker imam tocno nastudirano, kje prezijo plavi angeli, ker je omejitev za tako cesto enostavno prenizka in ker imam relativno mocnega dizelasa, ki mu ne pase cincati 50 km/h za kaksnim kamionckom in s katerim se da zelo lepo prehitevati.

V mestu pa se omejitev strogo drzim zaradi pescev in stevilnih ostalih udelezencev v prometu. Dirkanje po mestu je po mojem mnenju ogabna navada.
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Po mestu vozim po omejitvah. Včasih uide za kakšnih 10kmh ampak takoj spustim gas in nazaj na 50. To pa zato, ker je v mestu preprosto nevarno vozit hitreje zarad peščev, kolesarjev, psov... poleg tega pa ni kakšnega posebnega užitka voziti 80 po mestu.

Po regionalkah ponavadi vozim nad omejitvami, ker se mi na določenih odsekih 90 zdi brezveze. Če se lahko ena staramama z yugotom pelje varno 90 po taki cesti se lahko jaz s svojim avtomobilom peljem 120 enako varno.

Se je pa že zgodilo da sem prekoračil omejitve za več kot 2x, na regionalkah in tudi na avtocesti >:D

BadB0y ::

Sam vozim prehitro. Sicer ne divjam nekaj po mestu vozim pac prometu primerno tam 10-20km/h prevec . AC pa tudi odvisno od prometa

Poldy ::

V naseljih se držim omejitev, ker nikoli ne veš, od kje bo skočil kak otrok ali pa pridirkala starka na kolesu. Izven naselja pa kakršna je cesta. Tja do 160, več ne.

BadB0y ::

Izven naselja 160 ????? wtf a ni omejitev 90 izven naselja. Edino ce si mogoce mislo AC 160km/h. Jaz na AC vozim tudi 180 190km/h ce je prazno

rozica ::

mojo greh je od 10 do 20 km prehitro.... ampak se skušam disciplinirati, vsaj v naseljih...
izven naselja pa 100 do 110, če je lepa cesta in ni gužve.
ampak 160 izven naselja??? tumač, tako kot je grozno, ko turisti tam kjer je omejitev 90, vozijo 60 in opazujejo naš prelepi gorski svet :|

Mercier ::

Jaz sem v svoje duševno in v splošno dobro vseh udeležencev prometa prenehal vozit po omejitvah po enih treh tednih mučenja.

ssitcm ::

Malo off topic: Zakaj je na avtocesti/hitri cesti med Vipavo in Vrtojbo na enem delu omejitev 100 km/h, na drugem delu pa 130 km/h ? Cesta je 'videti' enako narejena.

R0K ::

Sergio žal. Le še okoli 15% je cest, kjer ni omejitve. Kmaku pa jih bo še samo par procentov. Tudi tiste bi zaprli, ampak jih bodo namensko postili, za 'znoret'.

Drugače maš pa skoz gor do Berlina omejitve od 100kmh pado 130kmh. Odvisno od območja. Umes so mogoče nekaj con brez omejitve, ampak se pelješ 200kmh pa je že čez 10min spet tabla...

dëych ::

Zadnje čase počas vozm oz. po omejitvah..ker pač ne profitiram nč, če se peljem 50km/h al pa 65km/h...po avtocestah, eh vzadenč me prjelo k sm bil sam pa sm se mal hitrej pelu (150++km/h)...drgač pa bolj umirjeno pa lepo v miru musko poslušam, nimaš boljšega. :D kaj čm divjat, za divjat rabm en pošten avto, ne pa 1.4@16V-90HP+..to sploh ne zgleda.:D |O

iso2000 ::

Ko berem tele komentarje opažam, da tisti ki vozijo po omejitvah argumentirajo zakaj tako, tisti ki vozijo prehitro pa nič ne napišejo zakaj. Kot da je vožnja po omejitvi nekaj, česar se sramujete/mo?! Namesto da bi bilo obratno.

||_^_|| ::

Odvisno od razpoloženja in stanja na cesti ter sopotnikov.

jRk0 ::

jaz nisem nikdar kaj posebej tocno po omejitvah vozil. vozim tako, kod pac dopuscajo razmere pa da je varno, nene pa divjam po naseljih naprimer, tam vozim se kar po omejitvah, tudi v mestu, pr nas na Ptuju itak ne mors kaj posebej divjat:)

drugac, ce je 90 pa peljem zmerno, kakih 100, 110 vcasih naprimer. odvisno od razmer:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Mercier ::

Argumentacija:

Kurje perje in šolske torbe so po zraku letale, invalidi so se komaj umikali v vozičkih, ženske so vreščale, ker sem stalno zjal u tisto qrchevo uro, da ni šla čez omejitev in nič na cesto, ker sem htel bit bolj papeški od papeža, dokler se nisem sprijaznil s tem, da so me mati dobro vzgojili in da znam ocenit, kako počasi se peljem v dani situaciji zgolj z občasnim pogledom na števc. Zdej je vse stvarstvo varno pred mano na cesti.

boych ::

@sergio
Ja pa je res, ker sem gledal zadnjič eno oddajo na enem nemškem kanalu in je bil tam podan ta podatek.
Kakšna tabla pa stoji, ko prideš v Nemčijo, pa žal ne vem.

Sicer pa je tudi prepočasna vožnja tam 40-50 km/h nevarna, ker maš cajt okrog zijat. Ko so naredili omejitve skozi naselje na 50 je blo za mene naenkrat toliko novih hiš ob cesti.;)

Mercier ::

Nemške avtoceste so bile zame kulturni šok. Sem mislu, fini, kulturni narod, potem so me pa hteli vsi ubit.

Jaffa ::

V naselju po omejitvah, tud če je 40. Zunaj naselja pa peljem včasih tud malo hitrej, ni pa pravilo. Tud na avtocesti se peljem blizo omejitve in se načeloma ne pustim provocirat (že zaradi porabe)... 8-) Je pa lep odsek ceste iz mesta do doma (brez hiš in ljudi), kjer si pa včasih dam duška in ga porinem v obrate... 8-)

jRk0 ::

po avtocestah vozim pa navadno okrog 160. ceprav zaradi sirokih gum avto zdaj sploh ne gre veliko vec od te hitrosti:) (170 naprimer), pa tudi poraba je pri tem kar precejsnja. tako da se bolj splaca 130-140 vozit.
You fuck up once, you loose two teeth.

flipflop ::

Izven naselja do 110, v naselju večinoma 50, včasih tudi za 10 ali 20 več, na avtocesti do 170.

Veliko omejitev hitrosti je postavljenih prenizko, ker se da varno peljati tudi hitreje od tiste omejitve.

Jaffa ::

Stvar je takšna... Varno za tebe ali varno za druge ? Kaj pa pešci and stuff ?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Loki ::

ne. sem se pa malo umiril, vsaj glede voznje po naseljih (kjer vcasih 70 - 80), ko sem dobil svojo prvo kazen (par tednov nazaj). sem hitro preracunal, da bi po novem zakonu (2005) dobil sodnika.

avtocesta je se zmerej 170 po stevcu, max. kar avto gre :)) :)) , izven naselja 110-120 (da pac ni >30).



jaffa razlozi mi, zakaj za vraga je omejitev pred cestninsko postajo ze tako dalec, kot pac je? ce se bos tistih 300m vozil po polzje, mislis, da bos kaj varnejsi? in tam kdo sploh vozi po omejitvah?
bo pa to IMO postal en izmed rednih dohodkov slo mafije po uvedbi novega ZVCP.

sasa pojdi se kdaj v nemcijo. omejitve bodo sedaj na 130, vedno in povsod.
preganjajo se samo se porsejaste provide.

http://www.dw-world.de/english/0,3367,1...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

jRk0 ::

ce se pelas po avtocesti, ko je 1000m do cestninske lepo fuknes v ler pa pocivas :)
You fuck up once, you loose two teeth.

ali3n ::

nemške AC so pravi balzam za voznike.. prehitiš, se umakneš desno kokr gre (kter pas je frej) in furaš dalje.. medtem mimo tebe pade avto z 250kmh+ in se pravtako umakne na desno... vse dela (vsaj relacija Salzburg - Berlin)....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Jaffa ::

Zakaj je tako daleč ? Kolona ring a bell ? 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

M-man ::

A mamo v Sloveniji mar omejitve? Jaz nč nisem vidu.0:)

Lex ::

Ne da se mi divjat, niti nimam neke želje. Še pr 50/h po mestu se kamot kj nardi. npr kak kolesar lepo rdečo prevozaka, al pa čez cesto zapele ko se mu zlubi.. seweda z discmanom pa slušalkami na ušesih, da ja ne čuje da si ti bliz ;(( no ja..to je blo 1× pa me je izučilo..
po mestu max nekje 57, regionalke 90 - 105, AC pa 130-140.

in ja, se najde folk k je čis za tvojo ritjo vs živčn in komi čaka da te prehti, in pol po gasu in gremo v škarje. pol ga pa 3km. naprej ujamem na semaforju, stojim za njim v vrsti. Kdor riskira profitira? :\

der_Alte ::

@ROk: kaj ti bo quattro? nič.... quattro je postal uporaben šele zadnja leta z veliko pomočjo elektronike. Na spolzkem ovinku... je bil quattro kvečjemu huda ovira... niso zastonj imeli audiji "težkega nosu" in marsikter je zletel ven iz ovinka, kjer ostali niso. ;)

Oglejte si... temperaturno delovno območje laserskih merilnikov hitrosti in radarjev. "Homologirani" so med 0 in 50°C. Jasno.. blesavo... samo, meritev nekako nima "teže" :D, če je izmerjena izven tega delovnega območja.
Edino Provida še ostaja "nevarna".

Pa zakaj ravno čakamo na 0°C? Se mi zdi, da v Sloveniji še nismo nikoli imeli več kot 50°C in je verjetnost temperatur pod ničlo "rahlo" večja.

SkIDiver ::

Vozim hitro in vozim počas. V conah 30, kjer je nevarnost, da mi prleti pred avto izza kake žive meje otrok defenitivno vozm počas. Drugače pa po mestu 40-60km/h. So pa odseki znotraj table mesta kjer je omejitev 50km/h pa se vozim tudi do 100km/h. Še to počnem takrat, ko je pločnik prazen in sem sam na odseku. Cesta pa je privilegijsko široka in dokaj v spodobnem stanju. Na obvoznici, ki dovoljuje 70km/h (ne ljubljanska obvoznica) pa do 120km/h če se mi zljubi. Na AC do 160km/h na hitri pa kr lepo 100km/h, ker je vse preveč radarjev.

Priznam, da ne vozim po omejitvah in da jih nekje krepko presegam vendar nikogar ne ogrožam in spravljam v nevarnost.

BigWhale ::

> avtocesta je se zmerej 170 po stevcu, max. kar avto gre

Tega ne bom nikoli razumel... Ljudje v enih postih jamrajo kolk drag je bencin, v drugih pa take traparije pisejo. Torej, kaj zdaj? A ni bencin predrag?

Vsekakor je predrag, za take bedarije... Kdo bo prej, kdo bo prej, nekdo, ki vozi po obvoznici 110 ali tisti ki vozi 170? Prej bo drugi jasno! Ampak pri prvem semaforju... ;)

Aja, na daljsi relaciji se splaca? Na kako dolgi relaciji se splaca? 1000km? Ja tam se mogoce ze splaca in prihranis na casu... :P Nekaj malega... ;)


PS: Pa ne tega osebno jemat... Ker ni... :)

R0K ::

der_Alte : ne vem zakaj bi Q. bil prej ovira kot pomoč v spolzkem ovinku? Če ti odnese nos avtomobila, imaš še vedno gnana zanja kolesa. Quattro je pač stalni 4x4, ni lih nek sinonim za dober pogon, ampak je boljše za pozimi kot fwd/rwd.

Sicer pa se v praksi recimo že 4 Motion veliko bolje odnese. Ko zgubita sprednja kolesa podlago, se vklopita še zadnja dva into je to. Manjša poraba pri normalni vožnji, ampak več tveganja da bo šlo spet kej narobe z elektroniko :)


BigWhale : mogoče bi lahko dojel, da nimajo eni avtomobila samo za prevozno sredstvo, ampak za užitek, sproščanje adrenalina. Eni nimajo avtomobilov samo za prevažanje iz točke A v točko B, ker drugače firme kot so Greddy, Devito, Eibach, itd sploh en bi obstajale ;)

Jaffa ::

Kot bi rekel moj oče, in še verjetno mariskdo: Za takšne je dirkališče. Pa BTW, tud sam rad pritisnem na gas, sam tam, kjer ni nobenga...

In tud je res, da je bencin zelo drag že. Men že pri normalni vožnji avto ne pije ravno malo, če pa še malo pritisnem, je pa toliko slabše... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

R0K ::

Nekjer nisem rekel, da moraš divjat. So odseki kjer se da lepo ovzit 20-30% nad omejitvjio, pregledne ceste.

Drugače pa, kje pa imaš kakšno dirkališče v Sloveniji? Še Mobikrog nam hočejo tisti kmeti zapret. Naj prvo poštudirajo na druge, kako jim smrdi ko razvažajo gnojnico, šele potem na tistih par dni hrupa (pa tam okoli itak ni nobenega blizu doma. Se še iz AC bojl sliši) ko se kaj dogaja na MK.

BigWhale ::

> da nimajo eni avtomobila samo za prevozno sredstvo,
> ampak za užitek, sproščanje adrenalina.

In zato moras divjat po cestah? Zanimiva logika... :P
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj ni hitrost novih avtomobilov omejena Na 130km/h (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23834562 (28759) dzinks63
»

Kazen prehitra vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6132487 (31260) jrtjtejtt
»

Zelo dober spot proti prehitri vožnji ! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32519583 (14049) poweroff
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725170 (18375) Tilen

Več podobnih tem