» »

Kazen prehitra vožnja

Kazen prehitra vožnja

1
2
»

zee ::

pri 105-110 km/h moj avto porabi okrog 4.5 L/100 km, pri 130 km/h pa okrog 6 L/100 km. Računico si lahko narediš sam; kot dodaten bonus se mi ni treba ubadat s tistimi, ki mislijo, da so naše ceste dirkališča. v lanskem letu sem se začel zavestno umikat (kolikor je to seveda mogoče) tudi motoristom, ki -presenetljivo- z gesto nakažejo hvaležnost za to.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ted ::

Fotografirajo te šele po tem, ko je radar (v rokah pooblaščenega uradnega delavca) zabeležil kršitev CPP. Če voziš po omejitvah te pa res ne smejo fotografirat.

Če te ne smejo fotografirat brez da bi te obvestili, potem se take fotografije ne morejo uporabiti kot dokaz v postopku.
Mah...

jype ::

Buggy> vendar vsaj po omejitvah pa lahko vozite in ne 105 kjer je 130 in 80 kjer je 90 in to zaradi nezmoznosti

Omejitve veljajo navzgor, ne navzdol.

koyotee> 105 po avtocestI? Ti si res varen voznik

Tako vozi vsaj 75% voznikov.

Ja, to _je_ varno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Ted> Če te ne smejo fotografirat brez da bi te obvestili, potem se take fotografije ne morejo uporabiti kot dokaz v postopku.

Ko te enkrat zalotijo pri prekršku je nekako pričakovati, da že imajo zadostno utemeljen sum, da si storil prekršek, kajne?

Vikking ::

In koliko je to? Name it.

Keyser: Sam si odgovoril na svoje vprašanje pod P.S., le da ti nisi zmanjšal hitorsti, ampak si predvidel da se lahko pelješ 80km/h.

Če še vedno želiš odgovor je: izkušnje, spremljaj dogajanje okoli sebe, ne pretiravaj, ne izzivaj, ne ogrožaj... in še vedno kot si sam ugotovil kljub vsem predvidevanjem in zmanjšanjem hitrosti se še vedno lahko zgodi, vendar lahko sami veliko pripomoremo če ne preitravamo ne izzivano ne gorožamo in se podimo čez omejitve.

cyber_killer ::

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak...


Se mi zdi da sem o tem pisal.

Zgodovina sprememb…

šernk ::

stacionarni radarji v naseljih sploh niso rešitev. vem ker ga v kratkem mislijo postavit v eno naselje vendar potem namesto 50-60 skozi celo naselje pojdejo vsi 50 mimo radarja in potem 80 naprej saj zagotovo ne bo več policajev. saj vidite že kako je na avtocestah prinorijo 150+ mimo in potem zavira kar je zmožen avto. nasledjo sekundo po radarju pa ima ponovno 150+ noter.

se pa tudi sam bojim tega da bodo postavili radar na kakšnem dokaj nevidnem mestu in bomo izvedeli zanj komaj po par mesecih ko pride prva položnica domov, saj redno tam prekoračim hitrost 5-10 km/h. pač ponekod zgleda 50 res polžje drugo so ozke ulice kjer je tudi 40 preveč
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BigWhale ::

Zakaj bi radarji sploh morali biti javno oznaceni in vidni?

A to kak zakon narekuje?

steev ::

Sej ni nujno da so. Samo se slej ali prej zve na kakem forumu kje so radarji. Npr. od tistih ki so dobili sliko domov itd.
:|

jype ::

Saj stacionarni radar ne pomeni, da je nepremičen.

Se ga pač vsake par tednov malo prestavi, pa je.

macgajver ::

Ni panike še nekaj metkov za tisti kalašnik imam s katerim sem prestrelil zadnji radar.
Čeprav kot so nekateri ugotovili se ga da tudi povozit z avtomobilom :D

Še za vse policijske kontrole se ve kje so kaj šele za stacionarni radar govorice grejo hitr na okrog. In s temi radarji te morajo še čisto samega slikat predvsem na avtocesti kajti če je več avtomobilov v kadru ne morejo s zagotovilom trditi kdo je prekoračil hitrost tako da vrjetno bolj malo slik uspe.

šernk je čist lepo povedou.

Pomoje je tole na cesti bolj kakor ti je usojeno nekateri naredijo 3 totalke pa umrejo zaradi starosti nekateri se pa cel lajf vozijo po omejitvah jih pa šlepar spešta na avtocesti ali kaj podobnega.

Jest priznam kmalu po tem ko sem naredil izpit sem ga začel gonit ko budala dokler nisem letel ene dvkrat na travnik in 500eur zaradi pijače pa še potem sem ga ob kakšni luni zavozil če sedaj pomislim za nazaj kaj bi se vse lahko zgodilo me kr stisne sam jebat ga to se šele potem zavedaš.
In ta vožnja po 6pirih ves pogumen bom jest pelov gremo nekej pojest pa še na par pirou sam smo ga pa sral in nobenmu nč na srečo tko da sekirat se res ne splača itak skoz izkušnje potem pamet pride počasi, če ne prej smrt.

Samo ta zajebancija pravijo da bo sedaj draga postala kar preveč draga. Razn Sinčke od privatnikov s Kakšnim M3 nebo preveč prizadelo.
tenstan krompir je pa zakon

jrtjtejtt ::

Tile stacionarni radarji so men malo mimo. Nej nardijo tko, da bodo merl hitrost na določenem odseku. Če si prevozu odsek prej kot je mogoče z vožnjo po omejitvi, bum položnica.
Tle pa tud jst opažam, folk po bremzi pr radarju, pol pa gas. Še večja nevarnost, kt pa da bi skos pelu 150+.

sam se lahko pohvlim, da zadnja leta vozim po omejitvah, redko kdaj čez, uglavnem kakšno prehitevanje. Takrat do daske, ker hočem čimprej mimo. Prvi leto sm pa tud jst bil mal preveč korajžen in to z eno razmajano petko. Če sedaj pomislim, nebi nikoli tko vozu kot sem. Zdej pa če je gneča, se prilagodim ostalim, če pa sem sam na cesti, pa vozim polako. 50 v naselju, 80 zuni in ene 120 na AC. Pa seveda obvezno muzika in je vožnja na koncu še prijetna, ker se drugače zelo nerad vozim več kot pol ure, še posebej po AC, je zlo utrujajoče.

Sreča, da sm fasal samo eno položnico v lajfu - polna črta. Pa še to se mi zdi sumljivo, kar vem da takrat nism nič prehiteval, al kako drugače vozil po nasprotnem pasu. Sam bil sem mlad, pa nism upal policaju težit za kakšen dokaz. Tiho podpisal in plačal 30 €. Kako sploh je s tem, a lahko težiš policaju nej pokaže dokaz?

Glede kazni pa: Plačaj, kaj pa divjaš!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Policijska kazen

Oddelek: Loža
4711590 (10201) Gandalfar
»

RADAR - kaj storiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1277891 (7606) JohanP
»

Prekoračitev hitrosti v naselju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012060 (10504) Dr_M
»

upoštevate omejitve? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
565026 (4434) BigWhale
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838792 (7195) Popeye

Več podobnih tem