» »

NN te prijavi policiji zaradi prehitevanja na cesti?!

NN te prijavi policiji zaradi prehitevanja na cesti?!

borchi ::

ustavi me policijska patrulja. pravi policist, da je kontrola dokumentov. potem mu razkažem še obvezno opremo, itd.

me vpraša kaj bi reku, če bi mi on reku, da sem cca. 20-30 km nazaj prehiteval v "škarje" in nekoga skoraj zrinil s ceste. reku sem, da bi reku, da ni res.

po 5 minutnem posvetu s kolegom policistom pride nazaj in pravi, da me je neka voznica prijavila policiji, da sem jo skoraj spravil s ceste, ko sem prehiteval v škarje in da gre zadeva k sodniku za prekrške. pol ko sem ga še mal spraševal kje točno je bilo to, kdo je prijavil, je začel neki okolišit, da je on samo dobil sporočilo iz njihovega kom. centra, da je nekdo (zdej ni blo več al je to voznica, ki se je skoraj znašla v jarku ali kdo drug v prometu ali lokalni pijanček za cesto ...) prijavu prehitevanje.

- kolk ljudi si je sposobnih zapomnit tip, barvo in TOČNO registrsko številko, ko se borijo za preživetje na cesti?

- a te lahko res vsakdo, ki ima 5 min. časa prijavi policiji?

- a mi more policist napisat list, da me je seznanil s tem, da me čaka sodnik za prekrške?

- ker so me ustavili cca. 30 km od "kraja zločina" in ker mi je reku, da ne gre za pomoto, ker so čakali točno takšen avto s to reg. sštevilko me zanima ali so aktivirali celo regijo, da so me dobili, ker bi vmes lahko zavil na vsaj 4 različne večje ceste.

- recimo, da me ne bi ustavila nobena patrulja. jaz bi dobil kr enkrat obvestilo za sodnika za prekrške. dogodkov današnjega dne se seveda ne bi niti malo spomnil. "žrtev" bi seveda lahko natvezila karkoli, jaz bi lahko govoril samo "se ne spomnim".

- recimo, da do sodnika za prekrške ne bo prišla zadeva. da je bilo to samo nadlegovanje. ali lahko preverim, kdo me je prijavil in ga prijavim zaradi lažne prijave?

aja, prehitevanja v škarje ni bilo.
l'jga

TylerDurden ::

dokazno breme je na državi, +dejstvo kje so te ustavili. Nimajo za burek, ali bo zadeva zastarala ali je pa sodnik sploh ne bo obravnaval.
Let\'s make some soap ...

borchi ::

sodnik za prekrške me ne skrbi. najverjetneje do "rajtšole" pri sodniku za prekrške ne bo prišlo. bolj me zanima kaj naj nardim, da mi ne bo treba za nedoločen čas z nelagodnim občutkom hodit v kaslc po pošto?
l'jga

IceBreakr ::

borchi: mal povprašaj na avtomobilizem.com, kjer je tudi kar nekaj odvetnikov in policistov pa ti bo kdo dal kakšen komentar na to.

AndrejS ::

Mene so zadnjič na bencinski pumpi nadlegovali. Ko sem plačal gorivo sem prišel do motorja okoli pa sta stala dva policista. Zahtevala sta dokumenta. Ker nista rekla točno kakšne dokumente sem jima dal osebno. Potem je zahteval še vozniško in prometno, čeprav nisem niti vozil in nič. Nato pa je eden izmed njiju rekel da se vidimo pri sodniku za prekrške. In še vprašal me je kdaj sem namontiral tablico na motor. In še dodal da imajo vse posneto. Sem mu pa še samo odgovoril da bi res rad te posnetke videl.

Ustavili so me brez vzroka in še grozilo s sodnikom in ne vem kaj vse. Jaz pa sploh ne vem zakaj se je šlo.

[Popravljeno zaradi žaljenja - moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

OZZY ::

ANdrej: Jaz bi v takem primeru zahteval, da se policaja legitimirata in bi si njihove podatke zapisal. Ker po zakonu, če to zahtevaš se morata tudi ona dva legitimirat. če pa se nočeta pa rečeš, da boš poklical policijo, ker jima ne verjameš, da sta policaja. Vem mal čudno ampak pri meni je to delovalo. Sta brez veze začela nekaj težit jaz pa sem lepo reku, da zajtevam njihove podatke itd, da jih bom prijavu zarad nadlegovanja brez utemeljenega suma - sploh ne vem zakaj sta me ustavla pa zahtevala podatke...pa sta bla oba ful šokirana po tem.

ker brez razloga/utemeljenega suma te nimata kej nadlegovat. če pa sta rekla da mata vse posneto pa še toliko bolje, če nisi nič naredu in bi se lahko utemeljeno pritožu nad delom policije. Vse samo da ...in prava beseda je res prasci...zagreniš življenje. Ker posebej uni, ki so komaj prišli iz akademije pa začnejeo težit brez veze misleč da so zdej pa boga za jajca prijel ker majo uniformo.
Go with the flow.

Microsoft ::

Hm, zanimivo tole. Se pravi, da ce se tebi zdi, da gre policaj 'predalec', mu lahko reces, da ti pokaze oz. pove njegove podatke (ime, priimek, naslov,..)?

Drgace pa glede 'nesrece'. Men se to bedno zdi, ker te je verjetno kdo videl na en kilometer prehitevat, zdej pa misli, da ga je nekdo ze kar 'v skarje' prehitel.
In kako je v taksnih situacijah s poligrafom? Kdo placa stroske? Tisti ki laze?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vice ::

Hm, zanimivo tole. Se pravi, da ce se tebi zdi, da gre policaj 'predalec', mu lahko reces, da ti pokaze oz. pove njegove podatke (ime, priimek, naslov,..)?
Kaj po teh treh pikicah sledi še emšo, davčna in kam hodi njegova stara mama v cerkev. :D :D

MadMax ::

Policaj je dolžan povedat priimek in iz katere enote je.
Ampak eni se še temu izogibajo (pol majo pa z internimi preiskavami opravka :D )
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

AndrejS ::

Že da mu lahko rečeš za podatke itd.
Samo potem pa se lahko še bolj na tebe spravi in ti pregleda vse malenkosti na vozilu. Poznam celo primere, ko so odprli original zapakirano prvo pomoč in so preverjali če je vse v njej. Potem ti lahko meri profile pnevmatik , itd. Če ne najde nič drugega, pa ti je vsaj ukradel dragocen čas.

EMET ::

saj ni res, pa je ... bi lahko rekli takim zgodbicam, ki pa so v veliko primerih, žal, resnične ...

Ko je Slovenija bila še sveža domovina (cca 12 let nazaj), o naju s kolegom m na poti iz centralne v štajersko prestolnico ustavili slo-police. Dokumentiranje, etc. ... pol pa zakaj vozimo tako hitro, zakaj nevarno prehitevamo in zakaj blendamo nasproti vozečim in jih s tem obveščamo, da je nekje policijska zaseda.
Gulf ??
Nama ni bilo jasno ali sva zadeta midva ali onadva halucinirata ... tisto z blendanjem je sicer bilo res, oni drugi dve obtožbi pa ... hm ...
Pa sva se malce nasmihala, pa rekla naj kar sprožijo postopke dokazovanja.
In glej ga zlomka! Res je čez kak meseca prišlo domov pisemce s položnico (takratna praksa) !!!
Jasno, da ni nihče videl keša, pa nti naslednjega pisemca ni bilo več ...

borchi ::

In kako je v taksnih situacijah s poligrafom? Kdo placa stroske? Tisti ki laze?

sj verjetno ne laže. samo dioptrija, plašnice, refleksi pohojenega polža in slabo srce nardita svoje. kar je za nekatere najbolj dolgočasna vožnja je za nekoga rollercoaster.
l'jga

snow ::

> - a te lahko res vsakdo, ki ima 5 min. časa prijavi policiji?

Hm ja.. ta je mal jeba ja. En ko je mal 'žleht' mal kliče okol, zdej pa naj si folk dokazuje drug drugemu kaj je blo.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Jaffa ::

Ne gre to. Če bo kaj, se pritoži. Ne moreš zaradi tega dobit kazni !!! Takšole mi je povedal en kolega - kriminalist. 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Brilko ::

Pomoje je to nemogoče. Upam da sta bla v avtu vsaj dva oz. več kot onih, ki te je vidl, če bi že prišl do kake zadeve dokazovanja, ki pa pomoje nebi mogle. Pa sej ne more bit tak no, ma jst vidim soseda ko se je odpelu od doma pa rečem da je na naslednem semaforju čez rdečo luč prehitevo. A mi bojo verjel? :D

Upam da ne. :D

borchi ::

ja, mam pričo. na sovoznikovem sedežu. sam, sma študirala, kje bi lahko bla pizdarija, pa ne bi mogu z gotovostjo trdit, da vem kje bi se to lahko zgodilo. mogoče ena situacija, samo če je tisto v škarje in "v gotovo smrt" pol je pa ta voznica na hudih tabletah.

drugače je pa očitno njena beseda proti moji. ker js nimam kj velik za povedat, bi pred sodnikom v glavnem govorila ona. čeprav to menda ne more bit zadost?! kaj naj človek skoz priče s sabo vlači in loggira vse kar počne?
l'jga

Jaffa ::

Ja, nek policaj je hoto bit ne vem kaj... Dvomim, da je šlo kaj do sodnika. Kot sem že napisal, stvar ne gre skoz. Tud sam policaj ti ne more dat kazni za prehitro vožnjo, pa če tudi te je videl, da si divjal, če te ni dobil na radar. Če bo slabe volje, ti bo kvečjemu kaj druga našel, vendar za speeding ne boš dobil kazni... Torej je tvoja stvar še daleč od tega, da bi se ti lahko kaj zgodilo...

Prijavit ? Mislim, da rajši pozabi na stvar...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

SkIDiver ::

Men sta zanč dva "zdolgočasnca" v policijskem kombiju nabila kazen za nepravilno prečkanje ceste. Dubu sm 5k polne kazni, ker sem prečkal cesto 20m pred prehodom za pešce. Semafor za pešce je bil odprt samo jz ga ne bi ujel pravočasno. Tako sem šel malo prej čez in mimo sta se prdrajsala majstra in mi vneto spisala kazen. Ko sm reku kaj je pa z tistimi 50m od prehoda za pešce pa je reku, da to ne velja nič, ker je urejen prehod za pešce in poleg vsega sem prečkal cesto po kateri poteka promet v vsako smer po dveh pasovih (Tržaška cesta-LJ). Prtožvat se ne mislm, ker mi je brezveze. tista 2.5k bom že preživu. Me pa zanima kako je z temi prehodi za pešce in kolk stran od njih greš lahko čez cesto in v kakih okoliščinah (glede na vrsto ceste, urejenost prehoda-semaforiziran/nesemaforiziran, itd).

jype ::

Ce se prav spomnim zakon omenja, da ce je prehod za pesce manj kot 100 metrov dalec, se moras spokat do njega, sicer pa lahko legalno preckas cesto kjerkoli (seveda ne hitre ali avtoceste).

Glede osnovne teme bi jaz malo drugace postavil vprasanje: ce te nekdo zrine s ceste in pobegne, ti pa nimas nobenega materialnega dokaza, ker si se (logicno) uspesno izognil trcenju in pri tem potencialno poskodoval sebe in svoje vozilo (ne nujno, mogoce pa je zelo malo manjkalo), kaj lahko naredis? Lahko cloveka prijavis?

Ker se mi "povzrocitev splosne nevarnosti" na cesti zgodi velikokrat, povzrocitelji pa nikoli niti ne ustavijo, kaj sele da bi pocakali in pogledali ce niso koga poskodovali, me vprasanje zanima. Praksa je seveda taka da nic ne mores. Lahko tezis policiji, ampak te nihce ne jemlje resno, dokler skoda ni ze storjena.

Sycroft ::

meni je kolega povedal, ki se mu je zgodilo tocno isto (izognil se je trcenju, nakar je povzrocitelj pobegnil on pa imel kar veliko skodo na avto), da ce se ti se kaj podobnega zgodi, vsaj tako je rekel policaj, se zagoni vanjga oz. ne umikaj se. samo potem je tukaj se (preden me napadete) stvar varnosti svoje in onega nasproti... (jaz vem da bi precekiral situacijo in se zagonil :P

borchi ::

ja, to je resna dilema. a it s ceste v jarek pa uničit avto al it v avto objestneža. če ti pločevina več pomeni kot življenje. drugač pa ne. rajš zberem manj "trdo" varjanto, čeprav bom klel idiota še pet let. ga bom vsaj lahk klel. mogoče ga drugač (vsaj na tem svetu) ne bi mogu.
l'jga

Jaffa ::

Jaz bi reko, da bi vsak vsaj pri malo večji brzini obrnil volan vstran in se hotel izogniti trčenju - refleksno. Dvomim, da bi bil čas za razmislek... 8-)
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

mirkuma ::

Vem za primer (mesec nazaj) ubogega srednjesolca, ki se je vozil po podezeljskih cestah (okrog doma) z neregistriranim mopedom...policisti so ga cakali v zasedi in ga ustrahovali...koncalo se je tako da so mu nakoncu ker opozorila pac niso zalegla obljubili astronomsko kazen (registracija, celada, krstive...) in ga ustrahovali, da se bodo obesili starsem na placo...

Koncalo se je tako da je najstnik naredil samomor, ker se je prevec sekiral, kaj bo storil oce ko se mu bodo usedli na placo...star je bil okrog 16 let!!

Bravo policija res!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

Daedalus ::

>Glede osnovne teme bi jaz malo drugace postavil vprasanje: ce te nekdo zrine s ceste in pobegne, ti pa nimas nobenega materialnega dokaza, ker si se (logicno) uspesno izognil trcenju in pri tem potencialno poskodoval sebe in svoje vozilo (ne nujno, mogoce pa je zelo malo manjkalo), kaj lahko naredis? Lahko cloveka prijavis?

Lahko ga prijaviš, ampak policija ne bo ukrepala. Par let nazaj sem zaradi enega norca, ki mi je pridivjal po ozki cesti nasproti, zletel z mopedom s ceste - nisem se mel kam umakniti, pa sem na bankini preprosto odj*bal s ceste. Peljal sem se pa, ker je tam en fajn oster ovinek ene 30km/h. Sem imel pričo, da je tip pridivjal, da je, ko je videl, da sem se zložo sicer za trenutek počakal, pol pa spizdo, celo registersko tablico si je priča zapomnila. Ko sem bil v zdravstvenem na manjšem krpanju (kratki rokavi inu hlače), so mi policisti lepo povedali, da ne morejo nič, ker me tip ni zbil. Ni bilo fizičnega kontakta, ker sem bil na srečo dosti uspešen pri izogibanju čelnemu trku. Priča ne pomeni v takem primeru nič.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Vcasih je lahko tudi jarek trsi od objestneza. :)
V tem je problem, sploh ce je kak kandelaber v jarku. :P

Hypno ::

mirkuma, se je to zgodilo točno zaradi tega (in kako veš) ali smo spet pri rekla-kazala (ja pa sej nima kaj druzga bit, če je vse ostalo štimalo in v šoli in doma)?

Če je že šlo za tak strah pred posledicami najbrž ne bi počel tega?
Great are mysteries of the mind ...

b ::

Policija sicer ne more (ali noce?) nic, ampak predvidevam, da bi ga lahko civilno tozil, ce imas prico? Je tukaj kak pravnik, ki lahko kaj pove o tem? Konec konce je on kriv za skodo, ki se je zgodila ko si reseval svoje zivljenje (ali pa vsaj zdravje) zaradi nespametne voznje nekoga drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

Tody ::

>>rajš zberem manj "trdo" varjanto,

hm ja kot rečeno stvari se dogajo, zelo hitro in kako lahko veš da je jarek mehek in da je bolje tam pristat kot v kakem avtu ? Jest pač nebi zapeljal v jarek, vrjetno bi nagonsko sunil volan kej več pa ne. Na žalost ali na srečo ?

jype ::

Ker obicajno ne upravljam z motornimi prevoznimi sredstvi in me situacija zanima predvsem s kolesarskega stalisca, kjer se zelo pogosto zgodi izsiljevanje prednosti, nevarno prehitevanje ali pa kar dejanski karambol s fizicnim kontaktom, kjer povzrocitelj pobegne, jaz pa na asfaltu naribam kolena in komolce, tudi mene zanima moznost civilne tozbe proti znanemu storilcu, ki je s svojo voznjo izven predpisov poskodoval mene in mojo lastnino. Kaj pa, ce price nimam? So materialni dokazi (popis ostankov barve avtomobila na biciklu na primer in tisti papir ki ga zdravnik izpolni ko gre pri poskodbi za potencialno kaznivo dejanje) dovolj?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pritožba na kazen - možnost ugoditve (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516162 (11558) bluefish
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
957401 (3997) veverrca
»

Prekršek] prehod za pešce

Oddelek: Loža
167389 (6746) Tilen007
»

radarji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
726466 (5271) Brane2

Več podobnih tem