» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
19 / 93
»»

Klemenn ::

em..lahk jih prašaš še to:

zakaj men yamada6600..pyps firmware...ne pikaže vseh podnapisov...

določeni deli kr izginejo:

recimo podnapis številka 35,42,65,87...sm kr dost bol pogosto...

ne vem zakaj?!=!

Jan(JAE) ::

to se boš mogu pa obrnt na avtorja tvojga FW
www.jae.si

joze ::

Moje mnenje je, da bi morali združiti moči in delati skupaj, dejstvo pa je, da je skupina pyps inovirala kar veliko rešitev za 6600 in vsaj posredno so jih kopirali tudi fantje iz JAE, saj je njihov FW z enakimi rešitvami prišel pozneje.Nihče ne more z gotovostjo trditi, da so samo zamenjali ozadje in izdali pod svojim imenom, čeprav je to dokaj verjetno.Vsekakor je pohvalno, da so se tega lotili je pa jasno, da se s tem ne bi ukvarjali, če ne bi imeli s tem veliko zaslužka.
Kar se tiče skupine PYPS je tako, da so se ustanovili sami in to delajo samoiniciativno in zastonj.Kot taki težko zahtevajo od firme da jim preskrbi karkoli, še posebej če firma sama razvija svoj FW.Razumen se mi zdi predlog, ki ga je podal JAN(JAE), torej, da fantje pri njih preizkušajo svoj FW, najbolje pa da izmenjajo izkušnje in skupaj ustvarijo en FW.

Anze31 ::

Tudi jaz tako mislim kot Joze. Govoril sem s frendom ki tudi prodaja Yamade in vse jemlje od JAE-ta. Kljub vsemu mnenju, da bi "moral" JAE bolj aktivno sodelovati, menim, da ce sami ne bomo kaj primaknili ne bo nic. JAE je le nekoliko vecja firma in tam birokracija mejle pocasi. Torej, le vkup le vkup uboga gmajna, zberimo se in tisti ki bi radi podprali inovativzneze iz PYPS-a, gremo ... mejl poslat z zirazeno zeljo po donaciji. Ni nujno da bo sel ta denar samo za razvoj Yamad, kot poznam PYPS bodo s tem dane moznosti se za druge stvari. Ne bodimo skrti in dejmo ...
Shit happens all the time, and right now!

Yanez ::

@Jan(JAE)
Kar lep čas spremljam tole debato in se nisem imel namena vključevati v brezplodne razprave. Raje kaj pripomorem k resničnemu izboljšanju FW-ja za Yamado 6600.
Ker pa je bilo zadnji čas izrečenih par neresnic ali vsaj polresnic pa ne morem več, da bi ostal tiho.
Kot prvo sem pošteno pregledal 'vaš' FW za Yamado6600 na vašem FTP-ju.
Rečeno je bilo: 'Mi smo firmware nardil v sodelovanju z Umaxom'. Sprašujem Vas, kaj pa potem v tem Vašem FW-ju delajo PYPS-ovi fonti. Veliki fonti so dokazljivo Pikijev znoj, pri malih pa sem imel tudi jaz prste vmes, kjer sem ročno dodajal šumnike še preden je bil zunaj FonCreator. Ko bi se vsaj toliko potrudili, da bi pobrisali 161 znak in ostale, ki niso več potrebni odkar je centriranje po Pikijevi zaslugi možno po defaultu, vendar to verjetno ni več v vašem dosegu.
Rečeno je bilo: 'Sploh se mi pa grdo zdi nekomu neki uzet in to pol tržt kot moje'. Torej počnete točno to kar pravite, da se vam zdi grdo.
Na vaši domači strani se hvalite: 'Po izjemnem uspehu v slovenščino prevedenega menijskega sistema DVD/DiVX predvajalnika Yamada DVX-6600....', ki je bil objavljen 14.12.2004, kar je skoraj 3 (tri!) mesece za tem, (kar je v času hitrega razvoja FW-ja skoraj svetlobno leto), odkar sem prvi objavil (21.09.2004) prevod menijev za Yamado 6600, res da tudi s pomočjo prevoda od Pharoha pripravljenega za Yakumo.
Rečeno je bilo: 'Sam FW ki sm ga preuredil pa ni nič drugega kot moja lastna oz. naša (JAE) pomoč kupcu naše produkta, in zraven seveda še fina reklama'. Če je po več kot treh mesecih ignoriranja kupcev glede spremembe oz. slovenjenja FW-ja to Vaša lastna pomoč kupcu in zraven še fina reklama, potem Bog pomagaj. Glede fine reklame za FW pa niste naredili nič drugega, kot na štirih mestih v prevodu prepisali soavtorje slovenskega prevoda (skupine PYPS) s svojo reklamo in dodali prvo grafično stran ter s Pikijevim programom MTKSubXY pomaknili podnapise nižje in jih centrirali.
Pozabljate pa, da naša zadnja verzija omogoča že izpis 3 vrstic velikih fontov, izbiro barve, obrobe in ozadja fontov direktno iz menija, nove razširjene menije z močnimi audio nastavitvami (različni efekti odmevov, nastavitve zvoka (rock, pop, soft...)), nastavitve barv in odtenkov v video delu, izpis dolgih datotek s celotnimi imeni datotek, dvignjen napis za glasnost kar je noviteta v svetu Divx predvajalnikov ter še in še in tudi vodni žig, ki je verjetno ovira, da FW ne kopirate in prepišete s svojimi oznakami, ker ga ne znate!
Višek cinizma pa je stavek: 'Piki prid na JAE pa ti dam še jest jurja.' Lahko je s polno ritjo srati! Potem, ko ste prodali cel kontejner Yamad6600 in Vam ni bilo niti toliko mar za kupce, da bi jim vsaj omogočili dostojen FW ali pa vsaj stopili v kontakt s tistimi, ki smo se tri mesece zastonj trudili, da smo Yamade, ki so ob porodu spominjale na fičkota (po ceni in kvaliteti) naučili, da so shodile kot Mercedesi in se bližajo Rolls-Roycu.
To kar ste tudi rekli: 'Drugače pa fantje iz P.Y.P.S lahko pridejo do mene in tukaj sprobajo svoj FW. To je to, kar jim lahko ponudim jaz. Za kaj več pa nism kredibilen' pove vse (predvsem zadnji stavek). Mene kot Yaneza, soustvarjalca slovenskega FW-ja, ob Vašem takšnem odnosu, ne bo kmalu. Mi enostavno ni treba. Ne prodajam Yamad in zame prodajalec ni kralj. Kvečjemu obratno, kupec in potencialni kupec je bližje temu nazivu.
Pa se sploh nimam namena kaj hvaliti ali še manj si kaj lastiti. Tudi jaz iščem širom interneta različne izboljšave in jih apliciram na moj ploščosuk, pa še dodam kaj unikatnega, česar pa pri Vas izgleda niste zmožni.
Sicer pa smo PYPS-ovci naredili napako, ker nismo pred meseci prosili JAE in še koga za donacijo kakšnega ploščosuka v zameno za izpopolnjevanje FW-ja. Iz zgodovine se učimo in zgodovina se ponavlja pri modelu 6700-tke. Upam, da bomo sedaj vsi pametnejši.
To bi bila dobra naložba predvsem za Vas in ne samo novoletno darilo...

Sicer pa vse dobro v novem letu 2005 !
Omnia mea mecum porto

Stepni Volk ::

K Yanezovem dopisu bi dodal samo še podtalje... tudi on je veliko naredil za Yamado od DirectSub-a (prvi software za centriranje podnapisov)... do raziskovanja štekanja filmov, dolžin imen za filme in podnapice, št. hkratnih podnapisov... max. dolžina podnapisa... skratka velikoooo dela... Hvala mu.

Višjim inštancam tega foruma sem že pred meseci svetoval, da se določenim zelo zaslužnim članom dodeli status "GURU", ker so s svojim delom veliko doprinesli k izboljšavi ploščkosukov in kvalitete teme. Zaenkrat naj bi to ne bilo mogoče... zato bom sam ustvaril v temi [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik? listo vseh članov, ki si tako poimenovanje zaslužijo... in katerih odgovori so zelo kredibilni.

V temi Yamada, kot tudi drugje, so definitivno Guru-ji:


podtalje
Yanez
piki64

Moja oseba samo združuje znanje drugih in jih spodbuja k tvornemu delovanju na tem forumu... rezultati so vidni na 1 strani tem: Yamada, Yakumo, X-box, Yamakawa, Pioneer, KISS...

Hvala vsem gurujem... mislim, da bodo vsi veseli, če se jim zahvalite tudi sami... recimo na Zasebna sporočila, da ne bo ta tema preobremenjena... in ker vse počnejo prostovoljno, bo vsakršna podpora dobrodošla.

LP
Moderator

P.S. Nadaljne prepiranje na temo, kdo je kaj... je nepotrebno... samo poglejte strani od začetka in vsem bo popolnoma jasno...

Zgodovina sprememb…

tengo ::

Yanez, Piki in Podtalje in ti Stepni Volk-Kle nas je ogromno, ki smo SAMO VAM dolžni-samo toliko da veste VI štirje!!!!
Me pa zanima kje je bil Jae na začetku??

Lp
McLaren Mercedes se ve...

Stepni Volk ::

Predlog za razvoj Firmware-a za Yamada 6700



Predlog:
* vsi uporabniki predvajalnika 6700 pošljite prostovoljni prispevek Piki64 ali Yanezu (merska enota en pir)... denar se bo namenilo za drugo točko tega predloga:
* JAE če že ne morete dati enega ploščkosuka v znanstvene namene (Yanez je eno 6600 že skuril, da ne bo kdo mislil, da so te zadeve nenevarne), ga vsaj PRODAJTE PO NABAVNI CENI

In če malo lekcij od konkurence:
YAE... pri Comtronu so sami opazili koliko je za prodajo Yakum zaslužen PYPS... uspeh se verjetno meri v paletah. Veliko so se naučili tudi pri prvi verziji C, ki se ni pustila nadgraditi... rešitev smo našli prav pri PYPS-u.
Predlagam vam torej, da se pogovorite z nadrejenimi... če ne drugega dobtie v zameno reklamo na tem forumu, kot na PYPS strani...

sergejp ::

sam sem že pred 2 dnevoma pisal na jae in ni bilo odziva ;(

pišite še ostali na prodaja@jae.si in povejte kako pa kaj.

ima da zaleže, 15-tih jurjev pa se jim te nebo težko odrečt.

Anze31 ::

Vseeno mislim da bi bilo bolje da se sami zmigamo ... kokr poznam JAE se od prej, vse tole ne bo pomagalo prav velik. Zaradi takega odnosa so sicer izgubili veliko strank, ampak kljub vsemu zivijo. "Barabe" vedno prezivijo ... dokler se jim cifre vrtijo na blagajni v plus, bo to tako ...

Kot sem ze rekel, jaz sem do Piki64 ze dobil mejl, kako in kaj in bom jutri to naredil (poslal 2 jurja), za pir bo mogu pa pocakat ker moram iz LJ prit v toti Maribor. Gremo fantje (in dekleta) ce imate jajca boste ze reskiral jurjka al pa dva za vase uzitke, pa odrekel kakemu cigaretu al pa piru prevec za to ...
Shit happens all the time, and right now!

Marvin ::

Stepni Volk, daj prosim mail PYPS@medvedek.org v sticky, da folk ve kam naj vpraša za donacije.

Trenutno stanje je tako: FW od PYPSa za Yamado 6700 ne bo dokler se ne zbere dovolj denarja da PYPS lahko kupi eno Yamado 6700 za testiranje. Logično. Nekaj se nas je že zbralo da bomo donirali (mail, ki sem ga dobil od PYPSa pravi da ubogih 6, ki nas rešuje čast vseh uporabnikov PYPSa za Yamade). Tako da za začetek potrebujemo VEČ DONACIJ, da bo piki lahko kupil 6700 stestiral fw, ker prej ne bo nič.

Tako da, PIŠITE na PYPS@medvedek.org in se zmenite za donacijo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marvin ()

asef ::

Pomoc prosim!

Z neta sem potegnil najnovejsi FW, ki pa ima obliko .BIN, ne pa .ISO, kot jo ima oroginal.

Kako naredim CD z datoteko .bin?

Prosim natancen postopek

Imam nero 6.3.0.1

Hvala za pomoc!

piki64 ::

Hi!

@JAN: Prav stojiš za določenimi stališči, ampak si rekel par takšnih, ki nakazujejo, kje je tvoj nivo intelektualnega razumevanja:

Jan(citirano):"Sej pravim fantje me naj kontaktirajo na telefon v jae pa se bomo zmenil pa naj pridejo sm sprobat svoj FW."

- naj jaz osebno pokličem JAE in Vas prosim, če bi lahko naredil FW za Vaše Yamade 6700, ker imam preveč časa in bi ga rad zapravil za Vaše podjetje

- kot drugo ne živim v mariborskem Koloseju in vožnja do Vas me tudi stane. Žal nisem delničar Vašega podjetja, da bi ti vložki oz. vožnja do Vas bila poplačana.

Jan(citirano):"Drugače pa fantje iz P.Y.P.S lahko pridejo do mene in tukaj sprobajo svoj FW. To je to, kar jim lahko ponudim jaz. Za kaj več pa nism kredibilen."

-del citata je že podoben kot prej, glede kredibilnosti pa to, da so zgleda v drugih podjetjih bolj kredibilni ljudje, ki so lahko prišli do svojih šefov in s skupnimi močmi smo glede FW porihtali zadeve.


Vsem želim Srečno Leto 2005 in obilo užitkov ob gledanju filmov.

LP, Piki64

Samoyed ::

Živjo, a kdo ve kako bi lahko ponovno združil filme na več CDjih, da bi jih kot eno datoteko zapekel na DVD in pa če ima Yamada (6700) kakšnem omejitve glede velikosti fajlov? thx

dj cotto ::

@Samoyed

Ravno včeraj mi je po nesreči :D to uspelo narediti s programom AVIMux_GUI. Hotel sem prekodirati zvok iz AC3 v MP3 in slučajno označil oba dela nekega filma. Rezultat je bil film v enem kosu. :D Najbrž se da tudi brez prekodiranja. Poskusi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dj cotto ()

Fury ::

Samoyed:
Posnam lepo fajle na DVD in to je to.. yamada gre itak sama na nasledn file.

Pikiju sem poslal mail za donacijo. Gremo se ostali :)

Ce pa je kdo iz LJ k mi lahko zrihta PC link pa nej se javi. Mogoce bom probu tole foro z buckami iz: http://mtz.softpedia.com/index.php?opti...

activex ::

Zdaj tole debato malo sledim in se mi izpostavilo eno vprašanje.

Primer: kupim novo Yamado in si jo recimo naložim z FW od P.Y.P.S.

Uporabljam nekaj časa, nato naprava crkne (SPLOH NI NUJNO DA JE SOFTWER vzemimo naprimer da je nekaj hardwerska crkno).

Nesem na servis in tam mi rečejo: Jah gospod, GARANCIJA VAM NE VELJA, ker imate naložen ne-legalen FW. (zato pa je crku ... blllaa blaaa blllaa ).

ZANIMIVO VPRAŠANJE ? A

Konec koncev bo ta problem zmeraj bolj aktualen, ker so se pač začele prodajati naprave z "open souce" in glede na izkušnje mora kupec sam nekaj ukrepat (FW izboljšave) etc, ker v trgovini se res bolj malo ali nič.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: activex ()

Jan(JAE) ::

Fantje iz PYPS vedno sm govoru da dela zeo dobro... Nikol vas nism pluvu čeprav vi reagirate tako. Pravkar pa je direktor dejal da vam podari yamado 6700 in se boste lahko uglasili ponjo takoj ko jo dobimo.

Najprej pa to res sem uporabil vaše fonte ker so kvalitetni in nazadje ko sm pogledal so bili free. Tudi vaš mtksubxy sm uporabil, za ostalo je pa komentar nepotreben ker je za lase privlečeno.

Naj mi kdo od pyps pošle svojo mobitel cifro na jan@jae.si, da bomo v kontaktu glede yamade.
www.jae.si

Jan(JAE) ::

Evo yamada vas čaka pri meni
www.jae.si

joze ::

No odlično, lepo je videti, da se je začelo sodelovanje, ki sem si ga zaželel.
Bravo JAE.

Vesoljc ::

capli, včeri pa niste mel niti enga :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

joze ::

Če še enkrat pogledaš oba Janova posta boš opazil, da so jih dobili danes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joze ()

Jan(JAE) ::

Ni lih tko. Sodelavec jo je odstopil. Namreč imel je naročeno in rezervirano.

Pyps če bi radi yamado še danes se do 12:00 oglasite v jae lj in poiščite mene. Če me ne bo u fermi bom pa nekje blis na peru ;)

Drugače jo dobite po 4.1.2005

Yanez če si skuru yamado 6600 se lahko oglasiš v servisu, kjer ti bomo yamado popravili
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan(JAE) ()

Stepni Volk ::

activex - garancija za ploščkosuke gre samo v primeru, da si odprl pokrov in nalotal povezavo PC/DVD, ker s tem posegaš v HARDWARE same naprave. S tem, da lahko ta postopek prepustiš kateremokoli servisu... v tem primeru garancija ostane, saj je poseg strokovno izveden.

Z nalaganjem FIRMWARE-a lahko enako onesposobiš ploščkosuk... a se ga da tudi priklicati nazaj v življenje... z že omenjeno povezavo PC / DVD. Sodelavcu je tako že 3x uspelo zaflešati Yamado 6600 in so mu jo pri JAE še vedno garancijsko "popravili".
Tako, da ima očitno JAE tudi veliko potrpljenja z raznimi uporabniki, ki mečejo gor stvari, ki potem ne delujejo. Zato so se verjetno tega početja naveličali in začeli sami "razvijati" (beri: si sposojati) Firmware.
Vsi Firmware "razvijalci" začnejo na tak način: "s sposojanjem" rešitev drugih. Iz tega se je razvila velika skupnost ljudi, ki vsak po svoje prispeva nova odkritja.

jan Se ti in vam (JAE) zahvaljujem za potrpljenje z različnimi uporabniki (ki zadeva zafleshajo, ne berejo navodil, ne berejo foruma o osnovah Divx in podnapisov, ter komponent...).
Enako se zahvaljujem za zadnjo gesto, ki bo našim lokalnim razvijalcem omogočil testiranje. Vsak predvajalnik ima kakšne svoje "cake". S tem so pridobili vsi uporabniki tega predvajalniki, kot tudi bodoči kupci.

S tem dejanjem si je Yamada 6700 definitivno pridobila naslov

BEST BUY...



Za vse neučakance, preberite si prvo stran te teme in nekaj zadnjih... da ne boste vedno znova spraševali iste osnovne stvari.
Za Firmware malce počakajte in ne "matrajte" Piki64 in Yaneza, da postorita vse kar je potrebno, da se bodo dobrote iz ostalih predvajalnikov preselile tudi v 6700.

Vesoljc ::

no, še eno vprašanje glede podnapisov. je nujno da so končnice ki določajo jezik prav take? en, de, hr, itd? al bo tudi delovalo če rečem eng, ger, cro, ipd...?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Jan(JAE) ::

odvisno od FW
www.jae.si

Mikka ::

Da se ne pljuva samo po JAE-tu, bi dodal, da je pohvale vredno, da so se sploh lotili FW za yamade, kajti navsezadnje oni prodajajo in ne proizvajajo te priljubljene ploščkosuke, torej si lahko predstavljamo koliko jih pljuva po Umaxu.
V ponedeljek bom Pikiju poslal 2 jurja, da gresta z Yanezom vsak na 2 pira, če pa srečam Jana(JAE) pa ga plačam še njemu!.
Mi uporabniki smo tisti, ki imamo največ od vsega in še dobro, da imamo takšne guruje v Sloveniji.
Mislim, da bodo na koncu Jan in skupina PYPS še odlično sodelovali ... vsaj reče se "po nivem letu boljše bo".
Sedaj ko je prštimana še 6700 komaj čakamo na rezultate.

Vesoljc ::

ampak "standard" je pač tak en, hr, de,...?

no ja, sej nikjer ne piše da mora biti tisti .de. res de ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Mikka ::

@piki64:
probavam vam poslati mail na pyps@medvedek.org ampak mi ga zavrača

activex ::

@ Mikka

so dobli par donacij pa so se fantje nažgal hehe


@ Stepni volk in ostali

Zdaj pa je Jae reskiral eno Yamado (ki njih pride 30€) STE PA VSI MEHKI, hehe.

sergejp ::

vidite, da le nismo slovenci neki vzajemneži, kar me zelo veseli.

tudi jaz darujem jurja PYPS.


lp

sergej

Jacky ::

Zajle sicer malce off-topic, ampak mene zanima ali ima yamada prikluček za računalniške zvočnike?
Glede na h9000x jih ima, ali pa so to nekako drugače rešili.
Hvala

piki64 ::

@activex: ne vem kaj si hotel povedati s svojim postom.

LP, Piki64

Fury ::

Bravo JAE.

Yanez ::

Historia est magistra vite očitno še vedno velja!
In prav je tako.

@activex
Žena pravi, da še ni vse mehko, čeprav je pa res tudi zaradi yamade marsikatera noč bila drugačna :(
Omnia mea mecum porto

Slaytan ::

Jst imam eno težavo. Z MPEG4 Modifierjem preverim film in mi napiše:

This is not a valid MPEG 4 video (startcode not found on the beginning of frame)


Zdaj pa na začetku piše da naj bi prekodiral film..ker sm totaln n00b v tem bi prosu če mi povete za kkšn program s katerim bi film prekodiral..tako da bi se vrtel normalno.

Saj moja yamada ta film lepo vrti, ampak ne predvaja zraven podnapisov (ko pritisnem gumb sub. mi v zgornjem levem kotu pokaže prekrižan krogec..jst pa ponorim zraven.) pa da se postavin na glavo zraven predvajalnika in si prst porinem v... khm. Ime filma in podnapisov je popolnoma enako, podnapisi so v formatu .srt.

Please help..kr sm uniču že ene 5 DVDjev... :\

Anze31 ::

Jano, "bravo" JAE .. ornk smo ga mogl popluvat in "grozit" da se je premaknl, sicer slovenska lastnost, ampak vseen, to bi jom mogl njim samim kapnt u glavo .... ko se bojo samo od sebe premaknil brez da bi jih 100 ljudi popluval, potem bo bravo JAE brez narekovajev ... danes mi sicer ni uspel poslat dnarja, se bo to pa zgodil v pondelk ...

moj namen tega posta je .. vse najboljse v letu 2005 vsem frikom, gurujem in laikom ki to berejo ... me pa veseli da je moj post povzorcil to da so se zadeve premaknile (vsaj nekje) ... zelim vsem cim manj racunalniskih in drugih hroscev v naslednjem letu ...

Sex, Drugs and Rock&Roll ... show must go ......
Shit happens all the time, and right now!

CaqKa ::

>>> Z neta sem potegnil najnovejsi FW, ki pa ima obliko .BIN, ne pa .ISO, kot jo ima oroginal.
>>> Kako naredim CD z datoteko .bin?
>>> Prosim natancen postopek
>>> Imam nero 6.3.0.1



imaš temo v oddelku zvok in slika. naslov je pa firmware peka in uporaba.

Han ::

Ena velika prošnja za spremembo v firmwaru za Yamado DVX-6700:

Odstranite prosim okvirček, ki se pojavi desno spodaj po pritisku na ZOOM tipko (2x, 3x, 4x zoom) pri gledanju DVD filma. Hvala!

Mirtma ::

Zdravo!
Prosim, da mi kdo od PYPS PMa številko osebnega računa, da lahko nakažem skromni prispevek k razvoju!

Hvala vsem in srečno!

KleBac ::

Samo...a ne bi mogoče JAE malo pritisnil na UMAX, da naj porihtajo še FW od 6600 - mislim, nekaj tisoč jih pa je UMAX prodal. Vsaj kar se tiče zatikanja s packed MPEG4 bitstream's. Mislim JAN (JAE) - direktor naj jih nap**di !

Al bomo res vsakič nou player kupli, ko pride neki drgač?

Kaj pa XviD 1.03, 1.04.....

Pa DivX 6.0 , 6.1 ?????

K**c pa tak FW upgrade for da lejtst teknolođi !!!

Ne ?

( Že imel DVX-6000 in zdaj DVX-6600 ) - Naslednji bo sam še novi KISS na ta novemu SIGMA Designs CHIP-u !!!

In my life....I should do what I could !

piki64 ::

@Symbolman: najbolje je potem low cost računalnik ali pa xbox, vendar v to boš pač moral vložiti malo več dnarja.
Ne vem folk kaj pričakujete za takšen dnar.

LP

Gledalec ::

Najprej srečno v pravkar začetem letu !

Kupil sem Yamado 6700 in ugotovil, da nimam kabla za priklop na TV (ima samo koaks priključek - star Panasonic pač).
Dobro, sem si rekel. Bom pa nadgradil FW (Jae). Zapečem CD (6700.ISO), odprem pladenj, vstavim CD in na LCD-ju 5 min gledam napis LOADING. Mislim, da toliko časa ne more trajati ...
Potem vtaknem v pladenj DVD (Nomadi neba) in po 15 do 20 sec na LCD-ju piše NODISC ???
Ali moja Yamada sploh dela ?
P.S. CD z novim FW sem po mojem zapekel pravilno; če ga pogledam na PC (ime ima Mediatek), so na njemu štiri fajli: Dummy, Dummy2, MTK (MPEG 3).mpg in Mtk.bin

Gledalec (ko bi vsaj bil)

KleBac ::

@ piki64
@ JAE
@ pa sigurno še kdo

Ja, imaš prav. Ampak jaz govorim o tem:

-Firmware upgradeble !
-MPEG4 Compatible !
-Reads AC3
-Support for subtitles

Vse to drži delno.

To je kot, ne vem, primerjava BMW (al whatever BIG car) in DAEWOO Matiz

Oba imata Klimo pa ABS pa tako naprej, ampak - a te more bit pol v Matizu
strah na bremze prtisnt, ker delajo verjetn samo na enenem tipu ceste ob točno določenih izpolnjenih kriterijih. Pa klima hladi ne-vedno-bo-pa, če kupite Matiz v.3 pa Matiz v.4

Mislim, dobro ime se gradi s kvaliteto. Kar pa YAMADA ni. Se mi prej zdi, da je mala natega. Na koncu najbrž res drži - "Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni"

Očitno je bolje kupit Pioneer-ja (Yamakawo,....), kjer kao use dela al pa enga novejšga KISS-a al kaj. Kjer podjetje res stoji za obljubami. UMAX namreč izda nov model, ki je HW skoraj enak staremu in kjer je popravljeno zatikanje in izginjanje podnapisov. Kar je mala nočna mora vseh nas. Torej, uvoznik naj pritiska na prodajalca, kdaj bo popravil nesmisle na modelu DVX-6600.

XBOX in star PC nista za v dnevno sobo. Moji dve hčerki ne potrebujeta XBOX-a in joystikov ali pa miške. Ampak daljinca in O.K. ali pa "taveliko u sredini" tipko.....da ne govorim o ženi 8-O

Toliko o denarju in muziki.

In my life....I should do what I could !

Marvin ::

Bravo, se pravi da si zdaj ugotovil da za 17 jurjev in še malo ne dobiš čisto vsega kar dobiš pri enotah za 40+ jurjev. No, čestitam. :D

Ampak resno, Yamade so za ljudi ki jim nadgrajevanje in malo bockanja s tem da jih spraviš do točke kjer so res uporabne ni problem. Da o malo bolj zahtevni uporabi ne govorimo. Pač se je treba prej pozanimat, kaj reš dobiš za denar. Večini ki kupuje Yamade in obiskuje ta forum je to kristalno jasno, nekaj ljudi ki prej niso naredili domače naloge pa bo neprijetno presenečenih. Jah, tak ti je život. Nakup DVD predvajalnika je res eden težjih podvigov za katerega prej potrebuješ precej informacij.

Klampfer ::

YAMADA 6600 + zadnji firmware PYPS. Zakaj eni filmi tečejo gladko, eni pa se zatikajo (kot da Yamada ne zmore 25fps)?

V čem je štos (na PCju se film ne zatika in teče gladko)?
Bogomir

Fury ::

Preber si zadne 3 strani te teme pa ti bo jasno pizzicato.
Hint - "packed bitstream"

mato ::

Zdravo.Glede na to, da imate pisci tukaj precej izkušenj z divx predvajalniki me zanima, če bi slučajno kdo vedel rešitev za moj problem. Sam imam namreč yamado dvx6000. Pravkar je prišla iz servisa, ampak še vedno ne deluje kakor bi si želel. Nevem sier kaj so vse zamenjali, ampak zdi se mi, da je firmware spet "originalen".(ne podpira določenih codecov, podnapisov sploh ni,preskakuje ipd.) Sam sem imel ze pred tem flashanga(z zadnjim uradnim fw-om za ta model), pa me je zelo motila majhnost podnapisov, pa barva le-teh.
Zdaj me pa zanima, če je možno uradni fw vsaj v tolikšni meri spremenit, da bi bili podnapisi malo večji ter druge barve(in ne temnorumene) in ali obstaja kakšen neuraden firmware za ta model predvajalnika. Ali pa če je možno flashat z fw-om od predvajalnika 6600, glede na to, da se v iso-tu nahaja tudi datoteka z imenom ZDVX6000.bin(poleg dummy-a in zdvx6600.bin)
Hvala za pomoč in lp,
Matej

asef ::

Ok, Prosim pomoc!

Nalozil sem najnovejsi FW od PYPS, vstavil film divx, kjer sta ime filma in podnapisi enaka. Podapis je v obliki .srt! Nobenih nastavitev nisem spreminjal, podnapise NE DELAJO, kaj moram naredit?

Prosim za pomoc, pa naj se ze pojavi en TRR od ekipe ljudi, ki jih obcudujem, obljubim pred vsemi, da ce bo zadeva zlavfala s podapisi na sredini tako kot mora, da bo tudi ekipa PYPS lepo nagrajena!!!

Hvala za pomoc!

dudi ::

Pyps, najlepša hvala za firmware! Mojstri. Danes sem naložu na 6600, dela super. Tudi podnapisi.
««
19 / 93
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724705 (9319) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871488 (19307) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

Oddelek: Zvok in slika
425041 (3132) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14526217 (13552) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302251 (1877) Stepni Volk

Več podobnih tem