» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
18 / 93
»»

rpalcic ::

Robertho:
Ne potrebuješ napisat isto, kar so že drugi ugotovili - beri moj in še kakšen prispevek na 16. strani.

rpalcic ::

JureK:
Pri Yamadi 6700 (JAE FW) se nobeni podnapisi ne pokažejo v meniju, ampak jih vklapjaš z subtitle gumbom na daljincu. Takrat ti javi zaporedno številko podnapisa v obliki 01/05 (za prvi podnapis). Predvaja ti jih največ tri različne, čeprev spozna, da jih je 5 na CD-ju. Sub-i pri meni delajo, ampak kot je Ernessto ugotovil, delajo pravilno le pri 25 FPS, sicer prehitevajo (23,976 FPS) ali zaostajajo (29 FPS). Pri SRT-jih pa dela vse v najlepšem redu. Sicer preberi moj prispevek na 16. strani.
lp

Robertho ::

Se opravičujem rpalcic-u in vsem tistim ker so dvakrat brali iste ugotovitve.

Tko pač je če človek hoče delit ugotovitve s ostalimi a ne prebere par strani prej.

Sorry!!!

vikonis ::

Ali mi lahko nekdo prosim pove, kako na Yamadi 6700 z jae FW spreminjam velikost podnapisov?

Hvala in LP

Jan(JAE) ::

Kot prvo mora bit tray odprt, oz. ne sme usebovati cdja. Pritisneš SETUP, nato se pomakneš na Ostale nastavitve >> Prednostni jezik za podnapise >> Velike črke.
www.jae.si

Primoz78 ::

Pravkar dobil Yamado 6700, takoj sem nadgradil firmware z JAE firmware-jem...a SUB-i mi ne delajo. Imam na DVD-ju posnete Divx-e v istem direktoriju mam sube z SUB koncnico in istim imenom...ko probam z gumbnom na daljincu preklopit se mi pokaze samo tisti znak precrtan v zgornjem levem vogalu...:\ ...any idea?!


Lp Primoz

Klampfer ::

Kako preklapljati podnapise? Samo pritiskaš tipko subtitle ali kaj?
Bogomir

Primoz78 ::

...ja tako naj bi bilo z JAE firmware-jem....:\

Lp Primoz

baldy ::

Opazil sem še 2 napaki. Zanima me, če ju ima še kdo:

1.) Pri poslušanju AudioCDja lahko premaknem iz prve na drugo pesem, potem pa ne gre več na tretjo. Ko pritisnem STOP grem lahko na 3 od tam pa tudi med poslušanjem lahko vedno naprej na ostale.


2.) Pri nekaterih filmih mi vedno v drugi vrstici podnapisov manjka prva črka.

rpalcic ::

Primoz:
Imaš SUB ponapise v formatu kot ga opisujem na 16. strani? Ker meni delajo.

Baldy: Niti ne.

oversc0re ::

Ahoj!

Moja Yamada 6700 deluje brez pripomb, me pa skrajno moti visina podndapisov (Jae FW), ker je skoraj na sredini (no ja... malo pretiravam).
Vprasanji: Ali torej z MTK remakerjem lahko stelam pozicijo podnapisov za doticno Yamado (brez da pokvarim sredisnko poravnavo) in ali je ze kdo ugotavljal zakaj sta v Jae image file-u poleg mtk.bin tista 2 dummy filea?

LP!

Whisky1981 ::

Včeraj sem nadgradil mojo Yamado z najnovejšim firmware-om od Pyps. Torej verzijo 04-12-22. Ko sem v player dal Alien Vs. Predator (DVDRip, Xvid, MP3) sem opazil, da stvar pošteno šteka, slika ne teče čisto. Nato sem na player dal upgrade od Pyps 04-12-15 in stvar je še vedno res močno štekala.

Ka je narobe ? Je še kdo to opazil ali se dogaja samo meni in če se dogaja samo meni....kakšna bi lahko bla rešitev ?

Preden sem naložil pypsov upgrade sem imel na playerju firmware od podtalje. Čeprav nisem probal prej omenjenega filma (sem pa probal Chronicles of Riddick, ki za efekti nič ne zaostaja za AvP) pa mi je slika res čisto delala.

Ima kdo kakšno idejo ? Starega firmwara pol nisem več dajal gor. Če ne bo druge ga bom spet dal. Mogoče kakšna nastavitev ?

Hvala za pomoč v naprej.

Whisky

joze ::

Težko je govorit, če filma nisi probal na obeh verzijah.

Jan(JAE) ::

oversc0re: danes sem iz umaxa dobil no FW in če bo čas ga bom tudi preuredil, znižal podnapise, in dal na ftp.jae.si

Glede FW verzije so mi pa tko poslal

Hi Jan,
you can check the version if you press "Setup" then 1,3,7,9
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan(JAE) ()

Whisky1981 ::

Hm ampak je probal kdo drugi ta isti film na playerju in s kakšnim firmwarom? kako vam je delal? Če ga je seveda kdo probal.

Hvala

Whisky

Primoz78 ::

Koliksna je verjetnost, da se bo problem na Yamadi 6700 odpravil problem pri zaostajanju SUB podnapisov...z novim firmware-om?

Lp Primoz

e-marko ::

Whisky1981: to imaš 6700 ali 6600? Če je 6600 potem te verjetno heca packed bitstream... Glede tega pa imaš rešitev. Poglej malo po forumu.

LP
...somebody, somewhere...

podtalje ::

Ravno na prejšnji strani sem objavil link, v katerem sem vse obrazložil, kako je s štekanjem filmov.

Predno karkoli sprašujete, si preberite:
http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=142847&mesto=def

Moderatorji, mislim, da bi bilo dobro, če bi se ta tema dala med "sticky" teme.

Primoz78 ::

podtajle...imel sem v mislih pa v primeru, ko imam film ze zapecen na DVD-ju...da mi ne bo treba vse na novo pect, ce bom hotu gledat na Yamadi brez zatikanja...:\

Lp Primoz

Mikka ::

@Jan(JAE)
Ko boš preurejal umaxov fw, probaj še seštimat dolga imena datotek

Anze31 ::

ROSCHA:

poskusil sem, ampak .. naj bo OS X se tako podoben Linoxu, BSD-ju itn. je vseeno precej samosvoj sistem. Ena stvar v dobro OS X-a, ki je pa meni kot designerju najbolj pomembna, je pa ta, da je za grafiko najboljsi ...

Se ena moja izkusnja z JAE-tovim FW-jem .. men ne dela, pa ne samo to, sedaj tut pri gledanju DVD-ja mi pod robom slike na vsake tolk casa (cca 10 sek) sekajo neke bele linije, ki na vsake tolk cajjta sekajo cez podnapise.

Pred nekaj dnevi sem imel pogovor z PYPS-om. On razvija FW za 6700 ampak ni interesa pri donatorjih. Ker vsi veste da so njegovi FW-ji naboljsi in doterani v nulo, apliciram na vse ki to berete, da vse svoje mozne kolege, ki se kakorkoli ukvarjajo s prodajo (ipd.) yamad, malo povprasate ali bi bili za to da posodijo kaksno yamado 6700 da razvije FW kot le on zna (Piki64). Kar potrebujje je le ena ali dve yamadi s povezavo na PC. Prosim pomagajte!
Shit happens all the time, and right now!

Marvin ::

Ma naj človek da na stran naslov, kam se lahko pošljejo donacije in za kakšen namen (nakup Yamade 6700 za testiranje npr.), pa bomo valda zbrali vsi lastniki Yamade dovolj hvaležnosti za 17.500, kolikor stane ena 6700-ka. Jaz definitivno takoj prispevam, čim bo možnost.

piki64 ::

@MARVIN: To si ti misliš. Še kako težko je zbrati za eno Yamado 6700. Takšnih kot si ti je peščica.

Sicer pa za donacije lahko na pyps@medvedek.org pišeš in boš dobil natančnejša navodila kako in kaj!

Konec koncev bi pa že prodajalci morali ponuditi takšno napravo, da bi bili kupci zadovoljni. Mislim, da bi morali biti oni tisti, ki bi strmeli k tem popravkom. Dela s takšnim FW je morda 1 dan, pa tudi potem nagrada z njihove strani za našo delo naj ne bi bila ovira (morda pa je??).

LP, Piki64

Zako ::

mene pa zanima kako lahko priklopim na Yamado 6700 zvocnike 5.1 Logitech x530 ki imajo 3 moske cince (kable) za vstekat. Yamada 6700 iam pa samo one za zicke vstavit.

LP
Zako je zakon!!!

tx-z ::

Zako, rabiš samo kabl chinch-chinch (oba moška) ....sj yamada ma čist isto kt zvočnikI? ne more bit drgač
tx-z

Zgodovina sprememb…

Fury ::

Ce ma kdo skice kako naredi pc link na 6700 naj mi poslje na fury1ATemail.si in bom naredil. Piki prav da nima skic bom pa pri njemu lahko dobil kabel.

Marvin ::

piki64, definitivno se strinjam da bi ti vsaj JAE če že ne ena od trgovin lahko poslala vsaj en primerek. Še posebej glede na to, da se velika večina teh enot proda na podlagi dobre fenovske fw podpore (tisto kar se dobi uradno je daleč od dobre podpore). Jebeš te skopuhe. Poslal ti bom jurja v znak zahvale z moje strani. Sicer ni veliko (toliko pač lahko pogrešim), ampak če bi vsi ki uporabljajo PYPS fw poslali toliko, najbrž ne bi bil problem kupiti vsake nove enote za katero PYPS fw obstaja.

Ostali ki uporabljate PYPS fw pa - če niste ama res navadne pijavke, prispevajte vsaj par sto tolarjev da človeku pokažemo, da Slovenci vseeno nismo taki skopuhi.

rpalcic ::

Marvin: tudi z moje strani je jurja garantiranih.

sergejp ::

z moje tudi, čeprav še playerja sploh nimam :D

sergejp ::

vse za kabl je tu naslov

lahko si ga nardiš sam ali pa kupiš enega GSM -> compjuter

joze ::

če mi kdo sporoči št. transakcijskega računa, takoj nakažem 2 jurja.

Fury ::

OK, Tist je rahlo premajhno da bi sam zalotu (sem neelektronik). Ce je kdo kaksnega ze zalotu in je iz LJ lahko pridem na obisk :)

Marvin ::

joze, pošlji mail na pyps@medvedek.org pa vprašaj pikija za račun. Jaz sem mu že poslal mail glede tega, a še nisem dobil odgovora.

twosocks ::

Pozdrav!

Samo navajam izkušnjo.
Včeraj naročil na mimovrste (Jaetu zmanjkal) Yamada 6700, naslednji dan zjutraj dobil. 17.500 SIT.
Odpakiral, zagnal, videl da ni slovenskih menijev. Na ftp-ju od Jae vzel firmware (28.12.04) updatal.
Zadovoljen. Deluje zadovoljivo, šumniki, podnapisi ...
Pomankljivostii? Edino, da spodnjo vrsto podnapisov občasno odrežen čisto na koncu, ke je verjetno že original podnapis predolg.
Ne šteka ne pri DVDjih ne DivX. Se ne obeša.

Tako da kar se tiče 6700 se mi zdi že sedaj spodobno podprt.

lp twosocks
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

Zgodovina sprememb…

Marvin ::

Ma ne, ni samo ignoranca, še zajebavanje zraven, dobesedno. "Omembe vredno je tudi dejstvo, da smo slovenski Firmware za Yamado DVX-6700 objavili prvi, tako da vam ni več potrebno nameščati neuradnih in nepooblaščenih Firmware nadgradenj iz sumljivih virov."

"Sumljvi viri", ha? Le kdo bi to bil, ko je vsem jasno kateri fw za Yamade uporablja večina Slovenije... ampak ne, mi bomo raje naredili svojega, slabšega, potem se pa na veliko hvalisali in pljuvali po fenih, ki zastonj skrbijo za to, da se te enote dobro prodajajo in da so uporabniki zadovoljni. Sicer pa, kaj naj rečem, tipično slovensko, to je najbolj žalostno.

P.S. twosocks, blagor tebi, da si s tako malo zadovoljen. Čakaj da se ti odpre svet ko pride PYPS fw za Yamado 6700, takrat boš videl kaj je to dober fw.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marvin ()

KleBac ::

@ JAN (Jae)

Ali je kakšna možnost da povprašaš fante (ali fanta - včasih je bil Thomas) na UMAX-u, kako kaj s FW updateom za DVX-6600 ? Je 6600 že R.I.P.
ali bo še kaj ?

Bi mogoče bilo fino vedet. Hvala !

In my life....I should do what I could !

Jan(JAE) ::

@symbolman

Je še vedno thomas ja. O tem sm ga spraševal kakšen teden al pa mal manj nazaj. Pa je reku da za enkrat novga FW za 6600 ne bo. Oz vsaj on ne ve da bo. Mi je pa napisal ad bo za 6700 v roku dveh tedno, poslal pa mi je tud enga novga.

Drugač pa FW je FW. Noben FW ni odkril cepitve nevtrona.
Piki prid na JAE pa ti dam še jest jurja.
www.jae.si

activex ::

@ JAN (Jae)

Predvsem me zanima, kaj je razlika med tem novejšim FW (6600.nrg datiran 27.12.04) in prejšnjim, ki je bil na Jae ftp strani.

(ne vem točno ampak jaz to delal nekje okrog 24.dec.04)

Fino bi bilo vedet da vidim če se sploh splača to nadgrajevat.

Predvsem me zanima za Yamada 6600 katere sem lastnik.


Drugače pa moje mišljenje. Za malo dnarja, malo muske.

Za divx filme je pogledat. Toliko kar dela. Jaz sem čist zadovoljen,
in ko sem ga kupil sem vedel kaj kupujem. Samo da se ne zatika..zmrzuje in podobno.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: activex ()

Jan(JAE) ::

nč posebnga samo sredinska poravnava podnapisov
www.jae.si

activex ::

Hvala!

A pa je to tako težko napisat v read.me file zraven FW???



LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: activex ()

s51as ::

Živjo,

v tej temi je že bilo vprašanje odgovora pa ne.

Prijatelj je kupil 6700 v kompletu z 5.1 zvočniki od yamade. Sicer od zvočnikov za preračunano 6k sit nismo pričakovali veliko ampak vseeno bi bilo lepo če bi se dalo nastavit, da delajo vsi tudi če ni predvajan DVD z 5.1 zvokom.

Mi lahko prosim kdo čimbolj v detajle opiše kako nastavim prevajalnik da bodo tudi navadni CDji, mp3-ji, divx-i in vse ostalo predvajano na vseh 5ih zvočnikih in wooferčku?
Zaenkrat deluje zvok le na sprednjem levem in desnem zvočniku.

Za odgovore se vam vnaprej zahvlajujem...
It's just me myself and I

J_x_N ::

dobil sem yamado dvx-6600, pa me zanima ali bi jo bilo bljše zamenjati za 6700 (dokler še lahko), oziroma kakšna je očitna razlika med obema playerjema???
lp

joze ::

Nastavi na stereo, potem bi morali delovati vsi razen centra.

Jan(JAE) ::

@activex
Se čist strinjam stabo; pozabil smo na to.


@Marvin

Stvar morš gledat iz drugega gledišča. Mi smo firmware nardil v sodelovanju z Umaxom, in v končni fazi lahko le za naš in umaxov FW tudi odgovarjamo. (tok o uradnem slo FW) Kaj pa bo uporabljal sam kupec je pač njegova stvar. Tudi sam mislim da so fantje iz P.Y.P.S naredili odlično stvar ko so postal FW, ampak kaj naj vsaki stranki dam FW od nekoga drugega in si ga tako nehote prisvojim. Če pogledaš še malo globje je FW odlična priložnost za reklamo, to mislim na mpeg-e in text v menijih.

Drugače pa fantje iz P.Y.P.S lahko pridejo do mene in tukaj sprobajo svoj FW. To je to, kar jim lahko ponudim jaz. Za kaj več pa nism kredibilen.
www.jae.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jan(JAE) ()

activex ::

@ Jan(JAE)

Sem bolj "frisno" pečen na tem forumu.
In slučajno opazil temo Yamada predvajalnik.

Zdaj razumem kdo-je-kdo ....

...in te popolnoma podpiram oziroma razumem.

(se opravičujem za nastalo škodo)

Pozdravljam pa tudi trud vseh zanesenjakov, ki se trudijo izboljšat zadevo, KI PA BI JO RES LAHKO ŽE V UMAX-u, vsaj mislim te drobnarije in šlamparije okoli podnapisov (nekje sem prej prebral na forumu, da je to mogoče dela za 2 šihta) GLEDE NA KOLIČINO PRODANIH KOSOV YAMADA player.

Lep pozdrav!

Jan(JAE) pa še enkrat opravičilo za moje prejšnje nerazumevanje debate na forumu.

Marvin ::

Jan(JAE), ves point je v tem da bi lahko PYPSu šenkal eno Yamado in bi oni vse skupaj naredili za vas. Vse bonbončke iz svojega fw, pa še iz uradnega. Reklam svojih bi pa JAE potem lahko nalimal gor kolikor vam paše. Vsaj tako jaz to vidim. To bi bilo racionalno. Tako in tako imate najbrž kar precej marže na te predvajalnike, tako da nekomu eno šenkat ne bi pomenilo kaj dosti več kot deset jurjev.

Jan(JAE) ::

To ni moja stvar nekomu neki šenkat. Sploh se mi pa grdo zdi nekomu neki uzet in to pol tržt kot moje, kar to kar ti predlagaš dejansko pomenil. Sej pravim fantje me naj kontaktirajo na telefon v jae pa se bomo zmenil pa naj pridejo sm sprobat svoj FW. Če je v tem problem! Sploh pa se mi ne da ubadat iz neumnostmi kot ta FW rula - ne pa ne un je bolši. Prjavu sm se zato da lahko komu kaj pomagam če je v moji moči, in da poleg tega ugotovim kaj bi blo pametno narest v FW in kaj trenutno ni uredu. Sam FW ki sm ga preuredil pa ni nič drugega kot moja lastna oz. naša (JAE) pomoč kupcu naše produkta, in zraven seveda še fina reklama. In zakaj prosim se morm jest zdej ubadat z neumnostmi kot jih pišete vi!!!
www.jae.si

Marvin ::

Jan(JAE), očitno je bil moj predlog da se DOGOVORITE z njimi, ne pa da kar vzamete nekaj od njih.

No, če ste res zainteresiran popraviti uradni fw:

- dodaj dolga imena fajlov
- podnapisi so veliko previsoko
- podnapisi nimajo skoraj nič črne obrobe, tako da so na svetlih območjih filma negledljivi
- ko so predolgi in jih odreže, naj bi šel odrezek v naslednjo vrstico (kot v PYPS fw)

Tole tako, čisto za začetek.

Vsem tistim pa ki pišejo tu bedarije ala "malo denarja malo muzike", prav, če je vam to OK, kul. Ampak ne s takimi bedarijami prepričevati vseh tistih, ki vemo da so Yamade sposobne veliko več, kot tisto kar se dobi v uradnem fw. Edini dokaz ki ga rabiš za to je PYPS fw za 6600, ki relativno poceni enoto naredi enako dobro, kot tiste ki so veliko dražje. Vsak človek s trohlico pameti pa hoče za čim manj denarja čim več - to je bistvo dobrega nakupa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marvin ()

activex ::

Sicer pa , ravno se bo vse "poštimal" bodo pa ed2k in bittorrente ukinli, oziroma prepovedal. Precej info strani (forumov) je že šlo rakom žvignat.

LP in lepe praznike.

Jan(JAE) ::

Bom tvoje vprašanje posredoval na umax in ko mi bodo odgovoril ti sporočim. Samo do 2.1 2005 jih ne bo.
www.jae.si
««
18 / 93
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724704 (9318) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871484 (19303) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

Oddelek: Zvok in slika
425041 (3132) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14526216 (13551) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302251 (1877) Stepni Volk

Več podobnih tem