» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
14 / 93
»»

barabl ::

8-O Serbus folk,mene pa zanima kateri firmware je najnovejši za yamado 6600,sam namreč trenutno uporabljam podtalje_V2 firmware-a s SLO jezikom in zadeva super špila ( če zanemarim težave z podnapisi in ac3 zvokom,katere itak pestijo vsako yamado ),kje lahko potegnem kaj novejšega in ali je mogoče že kdo te napake popravil?8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barabl ()

Marvin ::

Kakšne težave z podnapisi in ac3 zvokom? Jaz nimam nobenih težav, in kakor vem so praktično vsi divx v ac3 zvoku... Najnovejši PYPS pa tudi centrira podnapise, tako da vse deluje super. PYPS lahko potegneš z http://www.medvedek.org/pyps/

SoKe ::

@Marvin
to pa ni res, da so vsi novi divx z ac3 zvokom!!
problemi pa se vedno nastajajo pri podnapisih in ac3 zvokom, ker scasoma zginejo...s tem pa se moremo sprijazniti

@Piki64
ta zadnji FW pa je res dober, samo dve stvari se mi ne vidita ravno, kar je bilo pri prejsnji verziji FW lepse (vsaj meni):
1. ozadje
2. fonti v meniju
drugace pa je novi FW zakon.
aja pa se eno vprasanje, s ciste radovednosti, kaj so vam pa Comtronovci dali za nagrade???

LP..
SoKe

Davidoff ::

Marvin, khm, mislim da niso glih vsi filmi kodirani z AC3 codecom...

barabl poglej na stran od PYPS TEAM, kjer bos videl napredek, ki so ga naredili nasi supermani...Ce bi prebral kaj postov nazaj, bi to zagotovo zasledil!

preglej ::

Lepo pozdravljeni vsi yamadovci!
Spremljam forum, in sem se kar nekaj načil iz njega. Me pa zanima, če bo yamada 6600 kdaj lahko brala sub. podnapise, tako kot naj bi jih 6700.

OSA ::

mene pa sam zanima s kerega linka lahk potegnem dol mpeg4modifier, ker sem na kar nekaj razlicnih dol vlacu, pa potem noben od teh ni delal - mislim program ob zagonu javi neko napako...???

thx...

delfinus ::

.net framework od microsofta se rabis, da ti bo program deloval.

Net Framework - klik

lp, D.

Blazs ::

Mene pa zanima ce se mi bolj splaca kupit 6600 ali 6700? Ali ze obstaja kaksen novi firmware za 6700 in kje bi ga dobil? Ali je pri 6700 sredinska poravnava podnapisov in dolga imena filov ze po defaultu?

Hvala!

Klemenn ::

Kaj če bi kdo naredu eno čist simpl stran, kjer bi blu gor;

firmware za 6600 (mtz, jae, pyps)
kako delat z mpegmodifier,directsub,avimux
kateri so še nerešeni problemi itd...torej...en faq?

pa se lahk ta tema pol na 1 stran da :\

perci ::

Kar izvoli Jebediah.

hm, nekej sem sicer delal...v mislih imam nekej tazga:

najprej firmware (čigav firmwar in hyperlink do strani)

mpeg modifier (download, uporaba)

potem pa orodja kot so directsub, avimux

na koncu pa še, skopiramo te vodiče o vstavljanju podnapisov v dvd/divx

....zdj pa povejte kaj še manjka?

damo dva frejma (kazalo/menu, pa okno)

Blazs ::

Mene pa zanima ce se mi bolj splaca kupit 6600 ali 6700? Ali ze obstaja kaksen novi firmware za 6700 in kje bi ga dobil? Ali je pri 6700 sredinska poravnava podnapisov in dolga imena filov ze po defaultu?

Lepo prosim!

krkdo ::

TUKAJ je stran, zdaj ste na vrsti VI.

kdor hoče administratorska pooblastila naj mi piše

ah plac dobit ni nič težkega...damo že na en siol

sm...jz sem trenutno brez compa tak da ne morem delat...

bo še cajt očitno...prazniki pa to, pa bo

krkdo ::

zakaj plac, to je moja stran na mojem serverju 8-O

podtalje ::

En tutorial imam jaz že dlaj časa v planu in mislim, da bi odgovoril na 99% vprašanj.

Sem ga že celo začel pisat, vendar gre kar precej časa. Se pa bom potrudil in spisal do konca.

jan71 ::

Pozdravljeni!
Prosim, če se kdo usmili in mi razloži nekaj pojmov. V branju vseh teh postov sem malce zašel oz. pomešal pojme. Kot mi je znano je trenutno najboljši FW ZDVX6600.BIN. Vse ok, če me nebi končnica .bin motila. Mislil sem, da imajo FW za yamado končnico fajla. iso:\
Najlepša hvala za kak nasvet:)
Pozdrav, jan71

Valentin ::

Saj je vseeno. Le pri peki moraš ISO fajle zapeči kot sliko, tale yamadin bin pa normalno...

Blazz ::

kakšen zoom obstaja na yamadi? 2x itd? al mas moznost tud custom pan scana????

Primoz78 ::

Odlocil sem se, da bi si omislil Divx player...in bo to definitivno Yamada...sedaj me pa zanima a se splaca pocakat do petka na 6700 ali kar vzet 6600?...

Lp Primoz

Dare ::

Podtalje, moram reči da vsak dan pričakujem tvoj novi firmvare. Če sem prav dojel si zadnjič nakazal, da nekaj delaš na tem. Če ti ni pretežko nam daj kakšno informacijo.:\

Mikka ::

No pa smo tudi lastniki Yamade 6700 dočakali dvojno velikost
podnapisov v današnji najnovejši izdaji JAE fw.
Stvari se tudi pri 6700 začele obračati v smeri čiste desetke.

@Mikka...kje si jo pa nabavil?...saj v SLO ni se dobavljiva?...kako si drugace zadovoljen z 6700-ko?

Lp Primoz

podtalje ::

@Dare: Trenutno nimam namena izdati novega firmware-a in priporočam firmware od
PYPS, ki ima slovenske menije in
ostale izboljšave ali pa od MTZ,
ki ima vključene še dodatne nastavitve za zvok (verjetno bodo tudi pri PYPS v kratkem podprli meni z nastavitvami za zvok)

Jaz osebno bi pa raje vzel 6700, ki nima problemov s packed bitstream. Čeprav je firmware trenutno nekoliko
slabši, pa bo v prihodnosti verjetno izboljšan, ko bo imelo več ljudi ta player.

Wortex ::

6700 je dobavljiva vsaj v trgovini JAE jo imajo razstavljeno.
Unleash your fury twards the gowermant!

pia2001slo ::

Pozdrav vsem ljubiteljem Yamade...zanima me kako je kaj z dodatnimi menuji oz. nastavitvami na Yamadi...pred časom je bil objavljen post na tem forumu, da je nekdo našel dostop do "skritih" nastavitev na Yamadi (predvsem za zvok..posebej za bass,center, levo, desno,itd)

hvala in lp
Jolly

perci ::

Če jst prav razumem, se na 6700 nobeni filmi ne zatikajo? Al narobe razumem?

lovro ::

Mene zanima nakup yamada 6700 je dobra izbira za 19.500 sit.
Hvala.

lp

lovro ::

Kakšna pa je cena v JAE-tu.
Hvala.

lp

Nakupi.net majo 6700-ko za 17.390 SIT pa brez stroskov posiljanja...

Lp Primoz

jan71 ::

Hvala ti Valentin za odgovor!
Pozdrav, jan71

@Primož78
Nekaj Yamad 6700 je prišlo v SLO ampak niso bile v prodaji (na veliko).
Dobavljive naj bi bile v začetku januarja.
Če bi na kratko opisal 6700 bi si sposodil slogan od neke reklame
"Kaj sploh še ostane velikim". Kot sem že enkrat napisal, zatikanje filmov
je samo še preteklost. Je pa bilo potrebno zamenjat originalni fw za MTZ-jevim oz.
sedaj je na razpolago tudi SLO na JAE-tovi domači strani, kateri ima tudi dve velikosti podnapisov.
Piki64 in Yanez sta fw od Yamade 6600 pripeljala tako daleč, da sta na primer pri
podnapisih prehitela yamado 6700, ker se mi pomaknjeni podnapisi na spodnji rob zelo dopadejo
(preverjam pri tašči, ki je navdušena nad to izboljšavo), ne vem pa, če njihiv dodatek MTKSubXY
deluje pri fw 6700.
Mislim, da je 6700 že na pragu idealne izbire...pa za tako ceno, težko, da bi jo kdo prehitel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mikka ()

čakamo na packed bitstream za yamado 6600 >:D

btw, ka lahka še en napiše, kateri program se uporablja za centriranje podnapisov pri:

mtz, pyps, jae, original, firmwareu?

preglej ::

ALI PODPIRA Y 6600 SUB. PODNAPISE, tako kot naj bi jih Y6700 ?????????
Bohlunej!

sesko2 ::

Mene pa zanima ce na yamadi 6700 tud zginjajo podnapisi pri filmih z ac3 zvokom?
Kot drugo bi pa vprasu: imam zvocnike 7.1 od creative
zvocniki
A se da te zvocnike prklopit na yamado, zato kr majo ti zvocniki iz zvocne kartice tri kable, iz yamade je pa 5 izhodov?

hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sesko2 ()

basko ::

Naložu sem tazadniFW od PYPS in mam zdaj problem ker mi drugo vrstico podnapisa prikaže čisto spodaj,tako da je vidno samo pol podnapisa.Podnapisi pa so modre barve.Nikjer nisem zasledu(kar ne pomeni da ni),če se da to nastavit na sami Yamadi!?

piki64 ::

Ja navodila bi si prebral. Tam lepo piše zakaj je program MTKSubXY

LP

OSA ::

@preglej
ne piši z veliki črkami ker če še ne veš to pomeni da kričiš nad nami ali po domače - SE DEREŠ!!! ;(( ;(( ;((

Yamada 6600 ne podpira sub podnapisov, tako kot jih Yamada 6700...

sam pa imam vprašanje za Pikija64 in Yaneza, ali za kogarkoli drugega ki bi kaj vedel - a kdo dela kaj na tem da bi Yamada 6600 podpirala podnapise (srt), ki nebi imeli isto ime .avi in .srt?

thx

@Piki64
A bi MTKSubXY delal tudi z FW za Yamado 6700?

@Mikka: Probaj pa boš videl. Sam tega ne moram storiti.

LP

spider ::

Kot sem zvedu danes bodo Yamade 6700 na voljo v JAE trgovinah do konca tedna, saj naj bi bile že na poti v Slovenijo. Cena bo 18.300sit. Meni moja deluje odlično, sploh z novim popravkom, ki sem ga potegnu iz FTP.JAE.SI uporabniško ime: jae, geslo: jae .
Fantje so se očitno res potrudili, in kot je že napisano lahko izbiramo med dvema velikostima podnapisov, filmi se ne zatikajo več in nasploh mi deluje veliko bolje kot moja stara 6600. Tokrat lahko rečem malo denarja veliko muzike. Aja pa še to, ker sem hotel kupiti še zvočnike in jih niso imeli več, sem zvedel da dobijo nove zvočnike 5.1 za ceno cca 10000sit, ki naj bi bili veliko boljši od originalnih Yamadinih.

6600 ne podpira sub podnapisov, vsaj zaenkrat ne, pa tudi na UMAXU naj ne bi delali nič v tej smeri, saj 6600 modela ne delajo več (tako pravijo v JAE servisu).

6700 ima centriranje podnapisov avtomatsko po defoltu.

na 6700 ne zginjajo podnapisi tako kot na 6600, ker je v firmwareju vgrajen novi xvid in ac3 kodek.

lp

Yanez ::

Malo še počakajte na nov FW za Yamado 6600, ki je trenutno na testiranju v 'domačem laboratoriju'.
Mnoge bolj ali manj nove dobrote (tudi premierne) so sedaj še bolj dodelane (avtomatsko centriranje, dve različni velikosti podnapisov z 88 znaki v treh vrsticah - tudi veliki, razširjeno področje podnapisov in pomaknjeno na spodnji rob, napisa 'mute' in 'volume' premaknjena na vrh (novost na tržišču neuradnih FW-jev!), dolga imena datotek s šumniki-tudi za MP3 datoteke, izbira barv pisav iz menija, razširjeni meniji za audio del in nastavitve barv (novost!), novi lepši in čitljivejši fonti, pa še kaj bi se našlo...
Ker pa smo oz. sva (zahvala predvsem Pikiju za sotrudništvo) motivirana le iz lastne zagnanosti in odrekanj na drugih področjih življenja, tudi pričakovanja širokih množic morajo biti realna in temu primerno korektna.
Že tako ali tako smo iz Yamade in podobnih ploščosukov potegnili bistveno več konjskih moči, kot pa jih je bilo iz znanih razlogov noter vgrajeno. In to zastonj (vsaj za veliko večino, ki razen dolpotega in nadgranje ni pripomogla k dodatnim konjem). To pa je že druga zgodba...
Omnia mea mecum porto

spider ::

Takim ljudem se reče intuziasti in so vedno dobrodošli pri vsaki tehnični zadevi. Tako dokažejo da se da narediti iz malega veliko, Le tako naprej.

Prej sem pozabil dodat da moja Yamada 6700 zna sedaj Slovensko (meniji so v Slovenščini) tokrat bravo JAE team.

lp

torej, mislite povedat, da če nočemo;

-zginjanja podnapisov ac3+xvid
-uporabe mpegmodifierja pri vsakem filmu, naj zamenjamo vse skupaj?

;((((

@Jebediah:
Daj Yanezu in Pikiju malo več časa, pa bosta tudi to seštimala...plačaj jima pivo, jaz pa jima dam za pizzo.
Res, da 6700 nima teh težav ampak tudi 6600 bi ti uspelo prodat, če se ti tak mudi, saj vsi
ne berejo totega foruma ;-)

Dokončal FW za YAMADO 6700. Išče se tester. Pogoj: mora imeti PC povezavo, saj je možno da kaj zašteka.

Piši na: pyps@medvedek.org
LP, Piki 64

A bi lahko kdo prilepel sliko kako zgledajo podnapisi na 6700-ki...?

Lp Primoz

Aleško ::

Pomoč!

Na Yamado 6600 sem naložil novi firmware (PYPS) za centrirane podnapise. Inštalacija je bila OK, podnapisi pa mi zdaj sploh ne delajo. Zanimivo je, da nas je več naložil firmware iz istega CD-ja, zdaj pa enim delajo podnapisi, enim pa ne.

Prosim za pomoč!!!!
:(
P.S.: kolega je dvakrat naložil in obakrat ni delalo.

KleBac ::

Hja....poizkusi MTZ v.13

mtz.softpedia.com

Ni pač preveden v SLO vendar v 1250 šumniki delajo.

In my life....I should do what I could !

sesko2 ::

ka res noben ne ve ce je mozno prklucit creativove 7.1 zvocnike na yamado, kr mam zvocnike pa nebi rad novih kupval za yamado.
««
14 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724837 (9451) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871714 (19533) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425059 (3150) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526353 (13688) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302277 (1903) Stepni Volk

Več podobnih tem