Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
podtalje ::
6600 in 6700 je isto sranje, samo drugo pakovanje.
Razlike:
- ROM so zmanjšali iz 2MB na 1MB
- RAMa ima 8MB (kar pa ima tudi večina Yamad 6600)
- zamenjali DVD pogon
Čipset je isti (MTK1389DE)
Packed stream problem naj bi bil odpravljen, za GMC pa ne morem potrditi.
.ogg igra vredu, z .ogm pa je bolj za silo
Firmware 6700 se da z malenkostnimi popravki v MTKRemakerju namestiti na Yamado 6600 z 8MB, vendar je problem servo koda (ki se trenutno ne da zamenjati), tako da
predvajanje DVDjev ne bo delalo.
Razlike:
- ROM so zmanjšali iz 2MB na 1MB
- RAMa ima 8MB (kar pa ima tudi večina Yamad 6600)
- zamenjali DVD pogon
Čipset je isti (MTK1389DE)
Packed stream problem naj bi bil odpravljen, za GMC pa ne morem potrditi.
.ogg igra vredu, z .ogm pa je bolj za silo
Firmware 6700 se da z malenkostnimi popravki v MTKRemakerju namestiti na Yamado 6600 z 8MB, vendar je problem servo koda (ki se trenutno ne da zamenjati), tako da
predvajanje DVDjev ne bo delalo.
tx-z ::
....sm mislu da bom lahk gledu lepo filme med novoletnimi počitncami, sam zj k ste omenl verzijo 6700......hmm, a se drgač splača še 1 mesc počakat na novo verzijo ?
aja, kaj je pol s temi podnapisi, k nism cele teme natančno prebral.....a so uredu pr 6600 al ne?
aja, kaj je pol s temi podnapisi, k nism cele teme natančno prebral.....a so uredu pr 6600 al ne?
tx-z
miceni ::
heja,
kaj je kdo poskusil zamenjati firmware na yamadi 6000 z tistim od 6600 iz P.Y.P.S ?
Res je, da imam staro Yamado, ampak bi vseeno rad imel šumnike gor.
Obstaja mogoče kak drug firmware za yamado 6000 ?
Lp, Miceni
kaj je kdo poskusil zamenjati firmware na yamadi 6000 z tistim od 6600 iz P.Y.P.S ?
Res je, da imam staro Yamado, ampak bi vseeno rad imel šumnike gor.
Obstaja mogoče kak drug firmware za yamado 6000 ?
Lp, Miceni
sekundek ::
Jutri dobim 2 kom yamada 6700. Zanime me samo kako je s podporo sumnikom. Namrec player bo uporabljal nekdo, ki anglesko ne obvlada in bi rad brez tezav gledal filme.
Verjetno ni pametno devat fwja za 6600.
A je kaksna napoved kdaj priblizno bo ta fw na voljo, ker je to darilo za bozic, pa bi blo fino ce bi do takrat to ze delovalo.
lp
Verjetno ni pametno devat fwja za 6600.
A je kaksna napoved kdaj priblizno bo ta fw na voljo, ker je to darilo za bozic, pa bi blo fino ce bi do takrat to ze delovalo.
lp
Mikka ::
Podnapisi pri 6700 še niso urejeni, saj se prikazujejo samo v eni vrsti in ne podpirajo črke Ž.
Čakamo, da naše mojstre, da se malo poglobijo v fw. Upam, da Podtalje, Yanez in drugi niso preveč
zasedeni, da uredijo te lepotne popravke. Dam za pivo, če seštimajo podnapise.
Čakamo, da naše mojstre, da se malo poglobijo v fw. Upam, da Podtalje, Yanez in drugi niso preveč
zasedeni, da uredijo te lepotne popravke. Dam za pivo, če seštimajo podnapise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikka ()
Dr.S ::
Link na uradni strani http://www.medvedek.org/pyps/ do novega FW ne dela.
Lahko zrihtate to?
(upam da se sedaj podnapisi ohranijo do konca filma!)
:-)
Lahko zrihtate to?
(upam da se sedaj podnapisi ohranijo do konca filma!)
:-)
Stepni Volk ::
miceni - o Yamadi 6000 je govora par strani nazaj... in ne nikakor ne dajaj gor FW od 6600.
podtalje ::
Na hitro sem pogledal od JAE firmware.
Kot kaže so zamenjali zagonsko sliko s svojo, ostalo so pa skopirali od PYPS.
Po pravici povedano, kaj več tudi ni bilo za pričakovati.
Kot kaže so zamenjali zagonsko sliko s svojo, ostalo so pa skopirali od PYPS.
Po pravici povedano, kaj več tudi ni bilo za pričakovati.
bigbug ::
Se pravi se da podnapise urejati tudi z directsub-om(Za JAE)?Kateri firmware od pyps je potrebno izbrati?(nastavitve v directsubu)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bigbug ()
Klemenn ::
130
00:13:09,200 --> 00:13:10,880
Dober večer, Lucius.
131
00:13:15,680 --> 00:13:19,200
Rada bi ti nekaj povedala.
132
00:13:22,080 --> 00:13:24,000
Ljubim te, Lucius.
133
00:13:26,200 --> 00:13:28,000
Ljubim te.
Evo štručkoti...tukaj (vidim še Rada bi ti nekaj povedala) mi podnapisi crknejo. Vidi kdo napako? aja, po rada bi ti nekaj povedala vrže vn prvo vrstico, potem pa konc z podnapisi sploh
Jago ::
130
Dober večer, Lucius.
131
132
Ljubim te, Lucius.
133
Ljubim te.
Zdaj vidis v cem je problem? :))
Dober večer, Lucius.
131
132
Ljubim te, Lucius.
133
Ljubim te.
Zdaj vidis v cem je problem? :))
no, še vedno se sprašujm a se splača počakat teh par tednov za Yamado 6700 al kr zdj kupt 6600? ....pa sori k sitnarm
tx-z
Klemenn ::
pa to je povsod tako, da zniža podnapise, ker drgač se predvajajo če z film, unu črnu spodaj je pa frej, pa je potem tak to narejeno
spitavc ::
No nekaj časa nisem spremljal tega foruma, ker mi Yamada 6600 odlično dela z zadnjim uradnim FW, zdaj pa vidim, da so neuradni popravki končno uspeli napraviti konkretne novosti(centrirane podnapise).Večkrat je bilo tukaj rečeno naj še malo počakamo, da se bodo določene stvari še izboljšale in zanima me kaj konkretno je še cilj teh skupin, ki razvijajo nove nadgradnje.
Ali je skupina P.Y.P.S. poniknila z razlogom ali naključno, ker se nihče od njih že tri dni ne javlja na forumu pa tudi vse Firmware so umaknili iz svoje strani.
Ali je skupina P.Y.P.S. poniknila z razlogom ali naključno, ker se nihče od njih že tri dni ne javlja na forumu pa tudi vse Firmware so umaknili iz svoje strani.
miki76 ::
danes sem si nabavil yamado 6700 za dobrih 18 jurjev. zaenkrat nimam propomb, podnapisi so centrirani podpira srt in sub podnapise. edino kar me malo moti je to, da ni č in ž (š je!!) lahko pa bili mali večji, pa tudi reze jih. sem opazil da v setup meniju lahko nastaviš jezik podnapisom samo ni not slovenskega in sem probal z ruskim pa tudi ni š in ž. je pa opcija other in tam mores vpisat kodo jezika. a mogoče kdo ve kje bi nasel to kodo?
lp
lp
Oldi ::
Nekaj postov više sem težil zaradi izginjanja podnapisov. To se mi dogaja na cca 30% filmov in pri parih sem probal preveriti in so bili vsi z mp3 audiom. Če gledam od začetka nekako gre, če pa skočim naprej pa izginejo. Nikoli ne pomaga slow motion. Kot sem že rekel imam 2 podnapisa, pri katerih podnapisi redno izginejo, pri enem pa ne - gre za iste podnapise le v Centersubu so drugače konvertirani na drugačen način.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()
roscha ::
@ oldi:
Poizkusi za hec podnapise pretvorit v ISO-8859-2 kodno tabelo. Sicer skoraj neverjetno da bi delalo, ampak nikoli ne veš...
Na 6600 sem imel namreč nasproten problem. Ker kvazi standarda CP 1250 ne maram sem imel večino podnapisov v ISO kodnih tabelah in posledično pizdarijo. Preblem št. 2 pa je bil še CR/LF na koncu vrstic. 6600 ZAHTEVA oba "znaka". Samo CR ni dosti..
Poizkusi za hec podnapise pretvorit v ISO-8859-2 kodno tabelo. Sicer skoraj neverjetno da bi delalo, ampak nikoli ne veš...
Na 6600 sem imel namreč nasproten problem. Ker kvazi standarda CP 1250 ne maram sem imel večino podnapisov v ISO kodnih tabelah in posledično pizdarijo. Preblem št. 2 pa je bil še CR/LF na koncu vrstic. 6600 ZAHTEVA oba "znaka". Samo CR ni dosti..
škoda, ker tisti ki ste kupili nov predvajalnik yamada 6700 tudi ne poveste, kje ste ga kupili..
tx-z
Joze_K ::
Dosti kateri je jamral, da ima probleme z daljincem. Na YAMADA.DE sem našel naslednje: Yamada.de
Firmware-Update for Yamada DVX-6600
Download Updated Version 4 (August 2004)
Changes of IR-Receiver to improve compatibility with remote control and various bugfixes.
For instructions how to do the update please click here.
A je to v naših updatih od domačih majstrov že vključeno / datum je zelo star 4 avgust ???
Firmware-Update for Yamada DVX-6600
Download Updated Version 4 (August 2004)
Changes of IR-Receiver to improve compatibility with remote control and various bugfixes.
For instructions how to do the update please click here.
A je to v naših updatih od domačih majstrov že vključeno / datum je zelo star 4 avgust ???
jezerc ::
hojla! Sem prvič na forumu, pa mi mal pomagajte!Imam yamado 6000 pa me zelo motijo rumeni podnapisi. Ali je kje kak FW za to? Sem že brskal pa nisem nič našel!
majstor ::
Torej kaj naj vzamem 6600 ali 6700? Cena je namrec enaka. Verjetno se bolj splaca vzet 6700, ker pocasi bodo nastajali novi FW za 6700.
Kaj menite?
Kaj menite?
joze ::
nov firmware mtz v11
sam sem si ga namestil in podpira centrirane podnapise in dolžina podnapisov je povečana, sicer si pa na linku preberite sami.
sam sem si ga namestil in podpira centrirane podnapise in dolžina podnapisov je povečana, sicer si pa na linku preberite sami.
MUC ::
Sprobal in je res ZAKON.. dela centriranje, zbiraš lahko celikost in barvo podnapisov (rumeni, beli), .. ql!
cirecire ::
Tud jaz sem sprobal MTZ firmware in dela OK.
Podnapisi so lepo centrirani, super pa je tudi, da sedaj izpisuje cela imena datotek.
Podnapisi so lepo centrirani, super pa je tudi, da sedaj izpisuje cela imena datotek.
Mikka ::
MTZ-jev fw za Yamado 6700 je odpravil veliko "porodnih" težav,
za šumnike sem uporabil kodo 6783 in vse je ok!
Ampak (vedno je en ampak) podnapisi so še vedno samo v eni vrstici vendar ne pri vseh
filmih izgleda, da je bila kakšna napaka pri pretvorbi.
Če se kdo ne more odločit, mislim da je 6700 prava stvar.
za šumnike sem uporabil kodo 6783 in vse je ok!
Ampak (vedno je en ampak) podnapisi so še vedno samo v eni vrstici vendar ne pri vseh
filmih izgleda, da je bila kakšna napaka pri pretvorbi.
Če se kdo ne more odločit, mislim da je 6700 prava stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikka ()
piki64 ::
HI!
Stran www.medvedek.org/pyps zaradi težav do nadaljnega ne deluje. Novi FW so pripravljeni!
Vsem nestrpnežem in tistim, ki bi radi vedno nove in nove stvari pa le to v poduk: Dan ima 24 ur, od katerih sva z Yanezom v zadnjih dneh veliko namenila prav Vam uporabnikom za nastanek novih FW. Kaj ste pa storili vi za to?????????
LP, Piki64
Stran www.medvedek.org/pyps zaradi težav do nadaljnega ne deluje. Novi FW so pripravljeni!
Vsem nestrpnežem in tistim, ki bi radi vedno nove in nove stvari pa le to v poduk: Dan ima 24 ur, od katerih sva z Yanezom v zadnjih dneh veliko namenila prav Vam uporabnikom za nastanek novih FW. Kaj ste pa storili vi za to?????????
LP, Piki64
Yamada DVX-6700 [ni na zalogi] @ nakupi.net
ah....ampak res ne razumm enih trgovin... Da, ta predvajalnik imamo na zalogi, vendar ga še vsaj 2 tedna ne bomo prodajali..... krneki....a bi se še kje dal dobit ta predvajalnik?
ah....ampak res ne razumm enih trgovin... Da, ta predvajalnik imamo na zalogi, vendar ga še vsaj 2 tedna ne bomo prodajali..... krneki....a bi se še kje dal dobit ta predvajalnik?
tx-z
NOVI FW ZA YAMADO 6600 SO ZUNAJ:
- centrirani podnapisi
- dolga imena datotek
- izbor 8 razlicnih tipov podnapisov
- ....
LP, Piki64
- centrirani podnapisi
- dolga imena datotek
- izbor 8 razlicnih tipov podnapisov
- ....
LP, Piki64
gorann ::
piki64!
jest te cist zastopim zakaj se razburjas, pac folk ne razmislja da vse kar delate je zastonj, porabite ogromno casa na nas uporabnike pyps FW-ja, potem se pa se najdejo nerazumni ljudje ki bi radi takoj, prec, zdaj...imeli vse popravke, izboljsave, potem pa berejo samo poste za njihov plosckosuk, jaz npr. preberem kar dost postov od vseh predvajalnikou in opazam, da napisete zakaj in do kdaj naj bi bilo nedosegljivo downloadat z vase strani, ampak folk se ne pozanima.
jest si zelim, da delas se naprej vsaj priblizno polovico zavzeto kot do zdaj in noben nima pravice zahtevat nekaj kar je vse odvisno od vase volje in dobrote, zanimivo je da se pyps trudi veliiiiiiiiiko vec kot pa uradni proizvajalec!!!!
P.S. a je kdo ze prisel pa vam vsaj placal drink? namrec zame je predolga pot do mbja zato lahko samo hvala napisem in resno mislim!
Hvala vsem pypsovcem in upam da bo kaksen ljudek prebral vsaj bistvo ven iz tega mojega posta, ne tezte ljudem ki se zrtvujejo za nas, gre jim zihr kaksen popoldanski spanec v maloro;) pa zivci pa cas itd.!
Kaj smo mi naredil v tem casu, si vprasal? heh, verjem da nic posebnega, delamo v fabrk, spimo, potem pa kaksen kofe in to je vse kar naredim za clovestvo.
Kdo od nas bi delal zastonj? jest zase ne upam napisat:)
lep pozdrav, Goran!
jest te cist zastopim zakaj se razburjas, pac folk ne razmislja da vse kar delate je zastonj, porabite ogromno casa na nas uporabnike pyps FW-ja, potem se pa se najdejo nerazumni ljudje ki bi radi takoj, prec, zdaj...imeli vse popravke, izboljsave, potem pa berejo samo poste za njihov plosckosuk, jaz npr. preberem kar dost postov od vseh predvajalnikou in opazam, da napisete zakaj in do kdaj naj bi bilo nedosegljivo downloadat z vase strani, ampak folk se ne pozanima.
jest si zelim, da delas se naprej vsaj priblizno polovico zavzeto kot do zdaj in noben nima pravice zahtevat nekaj kar je vse odvisno od vase volje in dobrote, zanimivo je da se pyps trudi veliiiiiiiiiko vec kot pa uradni proizvajalec!!!!
P.S. a je kdo ze prisel pa vam vsaj placal drink? namrec zame je predolga pot do mbja zato lahko samo hvala napisem in resno mislim!
Hvala vsem pypsovcem in upam da bo kaksen ljudek prebral vsaj bistvo ven iz tega mojega posta, ne tezte ljudem ki se zrtvujejo za nas, gre jim zihr kaksen popoldanski spanec v maloro;) pa zivci pa cas itd.!
Kaj smo mi naredil v tem casu, si vprasal? heh, verjem da nic posebnega, delamo v fabrk, spimo, potem pa kaksen kofe in to je vse kar naredim za clovestvo.
Kdo od nas bi delal zastonj? jest zase ne upam napisat:)
lep pozdrav, Goran!
e-marko ::
Ali ima pyps sedež v Mariboru? Tega pa nisem vedel. Če bi dodali še podporo za elto8883 (pa tako lep plac še je na vaši strani za ravno en predvajalnik :) ) bi pa se verjetno res oglasil in dal za pir.
Ni več kot 25 km ...
piki64, ne me sedaj nadreti. Saj vem, da nima noben od vas elte. Samo razmišljam glasno...
LP
Ni več kot 25 km ...
piki64, ne me sedaj nadreti. Saj vem, da nima noben od vas elte. Samo razmišljam glasno...
LP
...somebody, somewhere...
@gorann: ja saj s tistim nisem mislil vseh, sicer je pa tako samo po sebi umevno.
@e-marko: no ja smo z vseh koncev SLO, sam pa sem res iz MB-ja. Za elto8883 pa je tako kot si napisal. Raje imamo če prej lahko potestiramo zadevo, preden gre med množice.
Sicer pa se jaz s scene za nekaj časa umikam.
LP, Piki64
@e-marko: no ja smo z vseh koncev SLO, sam pa sem res iz MB-ja. Za elto8883 pa je tako kot si napisal. Raje imamo če prej lahko potestiramo zadevo, preden gre med množice.
Sicer pa se jaz s scene za nekaj časa umikam.
LP, Piki64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piki64 ()
tengo ::
Sem malo bolj nov v tem, pa me zanima za katerega se odločit?????
Yamada6600v5_NewAgeV12_International.rar
Yamada6600_1250_v11_Mtz.zip
yamada_041124.zip
podtalje_V2.zip
DVX6600v5-SLO.zip
Image.nrg- Jae.si
Hvala!!
Yamada6600v5_NewAgeV12_International.rar
Yamada6600_1250_v11_Mtz.zip
yamada_041124.zip
podtalje_V2.zip
DVX6600v5-SLO.zip
Image.nrg- Jae.si
Hvala!!
McLaren Mercedes se ve...
@tengo si malo pozen. Naš najnovejši FW nosi znamko yamada_041215
O izbori pa ne bi govoril, da nebi samega sebe hvalil.
LP
O izbori pa ne bi govoril, da nebi samega sebe hvalil.
LP
dzarog ::
Pozdravljeni!
Ali je prav, da je v zadnjem FW za Yamado samo
"Zdvx6600.bin" brez "Dummy"-a?
Ali je prav, da je v zadnjem FW za Yamado samo
"Zdvx6600.bin" brez "Dummy"-a?
Ni podpisa
Joze_K ::
OK tako... kupim YAMADO... priklopim, vklopim, odprem pladenj.... (seveda nisem pred tem navodila niti pogledal). Na pladnju piše REMOVE THIS PLASTIC TAPE BEFORE INSERTING DISC (ali nekaj takega?) . Jaz seveda lepo primem za vogal plastike, z drugo za pladenj in povlečem. Glej ga hudiča je plastika tolk dobro držala, da mi je vseeno pladenj potegnil / in potem ni več šel noter in ne ven in ne nič....
POPI..DIL SEM! Paklasti levi stvor, pa preklta jajca od firme ... no treba je res priznati da sem VEČINSKO sam kriv, po drugi je pa totale YAMADA TAKLE PLASTIK FANTASTIK, da mu ni para.
Ja nadaljevanje te zgodbe....
Ko mi je že blo vseeno sem pladenj NA SILO NOTRI POTISNIL... je nekaj škljocalo, potem pa vklopil zadevo in sedaj lepo dela ... (Upam, da zaradi tega ne bo življenska doba krajša)
Kar se pa predvajanja vsega možnega (beri: formatov) tiče pa kapo dol, vse kar sem dosedaj še mel dela b.p. / še en ta stari TMG filmček, pa slikce, pa mp3, pa dvd,....
Aha še tole / imam jo priklopljeno na receiver 5.1 preko stekla pa dela super ok, zanimivo je le, da ko predvajaš AUDIO musico ti nastavitev glasnosti na pilotu YAMADE nič ne pomaga, samo nastavitev glasnosti na ONKYO, ko pa gledaš filme ali mp3, pa lahko lepo krmiliš glasnost z YAMADA pilotom ... A kdo ve zakaj?
POPI..DIL SEM! Paklasti levi stvor, pa preklta jajca od firme ... no treba je res priznati da sem VEČINSKO sam kriv, po drugi je pa totale YAMADA TAKLE PLASTIK FANTASTIK, da mu ni para.
Ja nadaljevanje te zgodbe....
Ko mi je že blo vseeno sem pladenj NA SILO NOTRI POTISNIL... je nekaj škljocalo, potem pa vklopil zadevo in sedaj lepo dela ... (Upam, da zaradi tega ne bo življenska doba krajša)
Kar se pa predvajanja vsega možnega (beri: formatov) tiče pa kapo dol, vse kar sem dosedaj še mel dela b.p. / še en ta stari TMG filmček, pa slikce, pa mp3, pa dvd,....
Aha še tole / imam jo priklopljeno na receiver 5.1 preko stekla pa dela super ok, zanimivo je le, da ko predvajaš AUDIO musico ti nastavitev glasnosti na pilotu YAMADE nič ne pomaga, samo nastavitev glasnosti na ONKYO, ko pa gledaš filme ali mp3, pa lahko lepo krmiliš glasnost z YAMADA pilotom ... A kdo ve zakaj?
Ed ::
...naložil sem Mtz-jev F/W, dela OK, me pa zanimajo še povezave do novega F/W od piki64 itd., v katerih stvareh so razlike oz. kateri je najpopolnejši, skratka v kratkem za nove uporabnike Yamad kateri F/W je najbolj vroč...LP
scott ::
Tudi jaz sem stestiral MTZ-jev fmw. Podnapisi so celi v dveh vrsticah, imena datotek so v celoti, sredinsko centrirani... OK
Še zmeraj izginjajo po določenem času (XViD/AC3).
Moti me, da so v rumeni barvi, za moj okus nekoliko premajhni in da se rahlo tresejo. Kdo ve zakaj? Pri prejšnjih fmw tega nisem opazil.
Bom danes poskusil še najnovejšega PYPS.
Še zmeraj izginjajo po določenem času (XViD/AC3).
Moti me, da so v rumeni barvi, za moj okus nekoliko premajhni in da se rahlo tresejo. Kdo ve zakaj? Pri prejšnjih fmw tega nisem opazil.
Bom danes poskusil še najnovejšega PYPS.
Oldi ::
PYPS-ovci dajte objavit en vaš transakcijski račun, v času e-bančništva bi vam marsikdo poslal kakega jurja.
Drugače pa tudi mene zanima, ali ta dumy fajl ni več potreben?
Pa da bi podnapisi pri preskakovanju izginevali samo meni in to samo pri nekaterih tipih podnapisov, ne morem verjeti? - glej malo više.
Drugače pa tudi mene zanima, ali ta dumy fajl ni več potreben?
Pa da bi podnapisi pri preskakovanju izginevali samo meni in to samo pri nekaterih tipih podnapisov, ne morem verjeti? - glej malo više.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24893 (9507) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71818 (19637) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5067 (3158) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26400 (13735) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2280 (1906) | Stepni Volk |