» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
11 / 93
»»

Klemenn ::

fora tega pa je v ...čem? :\

iztokm ::

Ali ima Yamada 6600 analogni 5.1 izhod (vgrajen dekodirnik za DTS in Dolby Digital), torej 6 × chinch izhod za aktivne zvočnike, ker teg nisem nikjer zasledil?

lp

DavKo ::

Ima 6 chinch izhodov, vgrajen pa mislim da mia samo DD dekoder, DTS je le digital out preko SPDIF.

LP
David

DavKo ::

Hi

Na tole se nisem videl odgovora, pa bo mogoce kaj pomagalo:

>Ali mogoče kdo ve zakaj mi yamada 6600 noče brati dvd-jev, katere sem presnel z shrink-om (na displeyu se izpiše rOOt).
>Zanimivo je, da je delalo vse lepo in prav, ko sem yamado prinesel domov, ko pa sem prvič spremenil firmware pa mi
>zalaufa samo zacetek dvd-ja potem pa slika izgine. Probal sem vse firmwere katere se omenja na tem forumu. Na drugih

Sem imel podoben problem pri enem od DVDRjev, ki so zadnje case okoli krozili. Ko zazene DVD predvaja kako minuto normalno, potem pa se zacikla in na displayu pise root. Pomaga takrat pritisniti tipko resume na daljincu, pa zacne DVD spilati od zacetka in vse dela normalno.

LP
David

sekundek ::

Se en lastnik Yamade 8-) . Predno karkoli zastrikam bi rad nekaj stvari vprasal.

Trenutni firmware je

1. Ali je kje ta firmware za dobit, v primeru, da mi kaksen novi zabluzi, in da lahko vrnem nazaj staro stanje.

2. Kolikor sem prebiral tale post (je kr obsezn) sem ugotovil da obstajata dva popravljena firmwarea in sicer podtaljov in eden od Yaneza. Kateri je bolj uporaben, mogoce razlike

3. Kje se da dljat od podtalje, ker vsi linki na forumu so 404

Hvala in lp

Fury ::

A vam res vsem ql dela LFE izhod? Pri bratrancu skor nic ven ne prihaja, pa sva vse settinge spreminjala in ne pomaga... so basi, sam so zlo zlo svoh... kot npr. ce dam v stereo in da mi sami zvocniki (genius HT leseni) zgenerirajo signal. Se da to kakorkoli popravit?

OSA ::

Nekaj vprasanj glede YModify...

najprej pohvale, program je verjetno legenda, ampak se ne znam najbolj z njim:(

1.ko odprem firmware (PYPS_041124) mi napise: found location at $0X00033590 - kaksen pomen imajo te cifre?

2.potem mi spremeni Y position na 441 - spet me zanima, kaj to pomeni?

3.prvic sem dal na pozicijo 300, ker pac je imel program tako nastavljeno in sem mislil da je default, pa mi prikazuje podnapise prevec zgoraj, nad sredino.... drugic sem dal na 0, pa mi podnapisov sploh ne prikazuje, po moje so prevec spodaj al kje???

4.podnapisi na cdju so nacentrirani s CenterSub_041124-big, a morjo za ujemanje z YModiferjem bit nacentrirani z novo verzijo 041209?

5.a je pozicija podnapisov odvisna od televizije al od cesa? se potem spreminja za vsak film ali ostane enako? kolko je po vasem cifra da bojo malo nad spodnjim delom ekrana.....??

p.s. to so vprasanja predvsem za ekipo PYPS. se posebej za Pikija...... seveda mi pa lahko vsi ostali pomagate... ni mi za ugibat pozicije, ker sem ze velikokrat upgradal(10x), pa se malo bojim..... vsaj priblizna cifra me zanima...

thx...

podtalje ::

@sekundek:
vedno lahko nazaj naložiš originalni firmware.

Trenutno ti priporočam, da naložiš firmware od PYPS
ali pa od MTZ http://www.div.xro.us/, ker oba omogočata
nekaj več funkcij.

Za tiste, ki ne spremljate MT13x9 groups, pa lahko povem, da je trenutno kar nekaj novosti.
Črno obrobljeni fonti sedaj niso več problem, imena v file browserju se sedaj prikazujejo čez cel
zaslon, možno je premakniti izpis podnapisov nižje na zaslon.
Trenutno se izvajajo poskusi s firmwarom od Yamada 6700, tako da se bo mogoče še kaj
izcimilo glede predvajanja ogg in packed bitstreama.

Yanez ::

@OSA
Glede modifyja:
y parameter pomeni pozicijo podnapisov gledano od zgoraj navzdol (v pixlih). Ker sem zadevo že včeraj dobro stestiral (zahvala Pikiju) lahko rečem, da je meni najoptimalnejša izbira y=469 !
Je kar precej pomaknjeno navzdol glede na originalne podnapise, pa še vedno dovolj visoko, da spodaj še izpisuje glasnost ipd. Korak pomika pa mora biti 4, da ne pride do migetanja podnapisov.
Glede preseganja max števila nadgradenj pa imaš še veliko fore. Jaz sem najmanj 100× že nadgrajeval yamado (od tega najmanj 30× s kablom; eksperimentiranje je pač adrenalinsko;) pa mi še vedno deluje kot švicarska ura.
Je pa res kar pravi Podtalje. Stvari okrog Yamade in širše se hitro dogajajo. Čeprav sem osebno razočaran nad novo Yamado 6700 (njen nov FW sem testiral že predvčerajšnjim, pa razen izboljšanega branja kodekov nima veliko novosti), ki temelji na istem čipu MTK 1389DE in ne prinaša veliko novega, sploh pa nič kar ne bi z izboljšanim FW-jem mogli spraviti že na 6600, kar je pri vsem skupaj še najbolj pozitivno.
Omnia mea mecum porto

OSA ::

Yanez:

thx za tole, bom jutri poizkusil z enako pozicijo.....469, bomo vidli kaj bo.... upam da bo no... koliko pa npr. v centimetrih pomeni 1 pixl, 10, 20? da vidim potem experimentirat, ce mi ne bo dobro postavilo......

tisto z korak pomika da mora bit 4 sicer ne vem kaj mislis s tem....??? kje je sploh to?

thx se enkrat....

piki64 ::

@OSA:
Sem že popravil zadevo tako da ročno več ne moraš vpisovati vrednosti.

Kot drugo cifro $00... je pač lokacija kjer se zadeva nahaja. Če si laik ti to nič ne pove.

Cifro ki ti jo po OPEN naloži pa je trenutna vrednost v FW-u.

CenterSUB 041124 je imel noter napako. Zato zapišem, da je vedno najbolje uporabljati zadnjo verzijo. (ker so tam odpravljene napake iz predhodne verzije).

LP

piki64 ::

Centrirani podnapisi so postali resničnost!

Danes najdena koda, ki bo omogočila avtomatsko centrirane podnapise na playerju.

Fw skupine pyps bodo že danes opremljeni s to možnostjo.

LP, piki64

Zgodovina sprememb…

zile ::

OMG!!! :)) This rox! 8-) . Hvala za ves trud PYPS team in ostali...

sergejp ::

ne morem verjet, da bo to tudi postalo resničnost

bravo fantje!!!

Davidoff ::

Mislim, da si fantje zaslužijo približno 6600 zavojev Zlatoroga :P ...

bmen ::

ŠE malo pa bo to popoln firmware. Sram bodi proizvajalce in hura za PYPS, Podtalje in ostale!

V nove zmage s P.Y.P.S.-om naprej!!
... B ...

Pithlit ::

Sam eno vprašanje, sem preletel temo, pa še par drugih in nisem našel - mogoče sem spregledal...

Torej, se je kdo igral s temi ymodify pa centersub variantami na Linuxu? Oziroma s primerljivimi alternativami.
Life is as complicated as we make it...

SoKe ::

samo res... P.Y.P.S Group vi ste cari...
pa cestitke za tak dosezek :D :D

Lp..
SoKe

Sem potegnil dol zadnji firmware od skupine P.Y.P.S in z njim tudi nadgradil svojo Yamado...Pa mi je čudno, da mi napisov ne centrira, še vedno so pomaknjeni v levo. Tudi za firmware, ki sem ga potegnil dol, mi kaže da je bil nazadnje spremenjen 25.11.2004.

Prosim za pomoč. Hvala!

NetSky ::

In kje lahko snemem ta najnovejši FW od PYPS za yamado?
sicer ne vem kero verzijo mam zdaj (pomoje original) pa nisem zadovoljen z njim. ne podpira nitu .sub formata podnapisov.
Ker ne vem veliko o nadgradni mi prosim mal napišite a ne bo zasrov kaj. Hvala
jure

scott ::

Hmm, ta današnji firmware PYPS Yamada 041211 tudi meni ne centrira podnapisov. Ali pa je potrebno še kaj nastaviti?

CaqKa ::

sekundek ::

Zgleda kot da je v ZIPu se kar novemberska verzija. Vsaj po datumih in velikosti sodec.
md5 nisem preverjal. Pa tudi modify.exe manjka. A je mozno uporabit na novi verziji (ko bo prava) tudi to uporabit

lp

CaqKa, sem vzel firmware z linka, ki si ga napisal, ampak je zgleda res starejša verzija...

sergejp ::

na elti že mamo centrirane podnapise :)

oblaja ::

A je že komu tale yamada 6600 crklna, al sem edini !!??
Preprosto ne prebere nobenega diska.

scott ::

Meni je že ena, pa sem jo nesu nazaj v trgovino in so jo brez kompliciranja zamenjal.
Vzrok: mulc je šlampasto vstavil DVD v režo, pa ga je mal zagrabil in zaškripal. DVD, ne mulca :D
Po tistem ni prebral nobenega več :\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: scott ()

SoKe ::

smo se ze prehitro veselili... ;(
kajti jaz sem si tudi nadgradil ta novi FW, pa mi tudi ne centrira
podnapisov in pa ime mi tudi ne izpise v celoti...

SoKe

ge ::

:))
Pravkar sem na Yamado uspešno spravil novi FW - v NewAge 12 !

V meniju lahko izbiraš med dvema velikostima črk, dvem barvam črk (bela in rumena) in ta glavno
podnapisi so samodejno CENTRIRANI !!!! :P
Ge

MI5Ek- ::

@ge:

od kod si jh pa downloadal?

Mi jih lahko pošlješ na moj email. Poslal sem ti ga pod pm.

Hvala.LP

joze ::

A so podnapisi v treh vrsticah?

Centrirani FW sem izsledil na www.my-yamado.co.uk forumu.

Citiram;
-----------
Thanks to piki64_64 discovery we have centered subtitles finally for Yamada 6600.

-------------------
Yamada 6600 firmware v5
Mod: New Age v12
NON OFFICIAL FIRMWARE!

USE AT YOUR OWN RISK!

Mod:

- Centered Mpeg4 subtitles
- Full width file list browser
- No filename extension cut
- Mpeg4 subtitle: selectable two font (separated from OSD font)
- Mpeg4 subtitle: selectable font color (white, yellow)
- New file list font

*** IMPORTANT ***

FONT 7 - 8: File browser
FONT 9 - 10: Large font (mpeg4 subtitle)
FONT 11 - 12: Small font (mpeg4 subtitle)

Currently all font is for CP1250. Feel free to replace fonts.

Greetings to all OpenMTK members.

Cherry / New Age
2004. dec 11.
-------------------

stran na jatekosok.speier.hu

--
Ge

Mogoče se splača še kakšen teden počakat z upgradom, ker bo kmalu na voljo še
nekaj novosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

Klemenn ::

Sej vem da to spet ni na mestu....

ampak zakaj ne dajo prednost urihtanju packed bitstreama? Ja0 kolk je to nadležno!

btw, tanovi gspot (beta sicer) ma nekej novih opcij glede packed bitstreama! :)

@podtalje;

kaj konkretno novega :| ?

Sicer pa, nič čakat "hitro srečko kupit" :D

Mislim, da nič ne škodi če človek tudi ta FW sproba, sej mu še vedno ostane še par sto upgredov (če ne uporablja kabla).

A je za dešifriranje centriranja odgovoren "naš" piki64 (piki64_64) ?
Ge

tx-z ::

Lp vsi!

Na večih straneh sm si že pogledu specifikacije tega predvajalnika Yamada DVX 6600 ampak še vedno nism prepričan, kaj od tega podpira. :\

Video (DVD-R/RW,DVD+R/RW,CD-R/RW< ---dvd,divx,xvid)
Avdio (DVD-R/RW,DVD+R/RW,CD-R/RW< --- SACD,normaln, mp3)
Slika (DVD-R/RW,DVD+R/RW,CD-R/RW< --- jpg, bmp?,...)
Zvok (5.1original,AC3, .....?)
Podnapisi (samo .srt? al tut .sub)

Tko da bi vas prosu če lahko napišete če česa od tega zgoraj naštetega ne podpira, ter če priporočate nakup(v tem cenovnm razredu). :))

Hvala ;)
tx-z

@qe:
Res je, da je Piki64 "odgovoren" za rešitev problema centriranja podnapisov. Vse čestitke. Poleg tega je tudi napisal program, ki omogoča spremembo lokacije
in širine podnapisov (lahko se postavijo čisto spodaj in čisto od leve do desne strani).
Čaka se pa še rešitev za packed bitstream, če se bo mogoče kaj izcimilo iz 6700 firmware-a.

V vednost:
Nekatere Yamade 6600 imajo 8MB RAMa. Pomanjkanje RAMa je bil do sedaj eden izmed
glavni razlogov za nepodporo .ogg. Vendar pa, ker so nekatere samo s 4MB RAMa,
uradnega firmware, ki bi izkoriščal 8MB nikoli ne bo.

@zigam:
DVD +,-,R,RW podpira vse
video: dvd, divx, xvid
avdio: brez SACD, podpira AudioCD, mp3
Slika: jpg, za ostalo ne vem
zvok: AC3, MP3
podnapisi: samo .SRT, mora biti isto ime

Osebno mislim, da se nakup splača, ker je player poceni.
Vendar pa ne pričakuj, da bo delalo čisto vse kot na PC. Določeni problemi
še vedno so (preberi prejšnje poste) in vsi upamo, da bodo odpravljeni.

breznikar ::

Pozdravljeni

Izklopim downmix to stereo v nastavitvah.
Vstavim orginal DVD.
Delajo vsi zvočniki (5 x) razen subwoferja .
Kva narobe ?

Lp, Pero
dsds

Oldi ::

Zame je najhujši problem izpadanje delujočih podnapisoc, o čemer še nisem nič prebral. Včeraj sem naredil 3 verzije centriranih podnapisov in po skoku na sedmo minuto filma, mi 2 vedno igineta, z zadnjo verzijo centersuba narejen podnapis za predpredzadnji FW (na Yamadi je predzadnji FW), mi pa ne izgine (pišem po spominu, zato ne navajam verzij). Če gledam brez skoka, je vse OK. Očitno izginevanje ni čisto stvar FW, temveč tudi podnapisov? So pa ti podnapisi deljeni, čeprav imam na Yamadi izbrane manjše fonte in ni potrebe po deljenju.
Bi morda tole moje spoznanje in ti trije podnapisi morda komu od pyps koristili?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

MUC ::

Temu BINu manjka CUE file .. kako to zabrenam?

Stepni Volk ::

Oldi - Xvid + AC3 = podnapisi izginejo - o tem je že veliko napisanega. Moraš sporočiti kaj več. Vzemi G-spot in preveri filmske in audio codec-e v filmih, ki jim podnapisi izginevajo.
2. Finta s Pioneer-jevih ploščkosukov: ime filma in podnapisov, brez presledkov, npr:
MojPosebenFilm.avi
MojPosebenFilm.srt

Že ločevanje po jezikih:
MojPosebenFilm.en.srt
MojPosebenFilm.slo.srt
dela ploščkosukom preglavice.

KEEP IT SIMPLE:
nič presledkov,
nič dodatnih pik,
kratko (skrajšano) ime filma
...

Mikka ::

Preizkušam in povem vam nova YAMADA DVX-6700 trga !!!
Podnapisi točno na sredini, *.sub podnapisi mala malca
in meni osebno največji napredek zatikajoči filmi (packed bitstream)so še samo preteklost.

Jutri nas bo JAE razveselil z novim fw za yamado 6600 in 6700.

asef ::

Zanima me kateri dvd divx naj kupim, ce imam 100.000 sit na voljo!

Rad bi imel predvajalnik, ki rabi cim manj nadgrajevanja, ki ima solidne 5.1 zvoznike in ki bere vecina špodnapisov (seveda sumnike in podnapisi na sredini...)

Hvala za odgovor

Preizkušam in povem vam nova YAMADA DVX-6700 trga !!!

A lahko prosim še poveš kje si kupil ta model, ter koliko je stal?
tx-z

Cena je skoraj enaka Yamadi 6600 ampak bo treba počakat na januar, ker teh nekaj komadov, ki so sedaj v Sloveniji je dobavljivih samo VIP, mislim da se splača počakat do novega leta

ah, škoda.....;(( :'( [:(

p.s.: če kdo pozna kakšnga izmed teh "VIP" pa lahko proda tale predvajalnik.....msg me :D
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

infidel ::

Na katerem cipu pa bazira 6700-ka? Isto kot 6600?

Kaj prinasajo novi FWji? Lahko upamo, da bo odpravljenja tezava s tem packed bitstreamom tudi za 6600? Al bo treba 6700 zato kupit?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: infidel ()

gapa ::

V cem pa je prakticna razlika med 6600 in 6700.

El Jefe ::

Ja, mene tut zanima, če novi FW odpravla probleme s filmi, pakirani z NVOP pa GMC.

Počakajmo do jutri, ko bo JAE izdalo svoj prvi uradni fw za Yamado 6600 in 6700. Pustimo se presenetit.
Meni so tudi bolj všeč še keri drugi fonti v podnapisih, zato čakam na nove fonte in slovenske menije.
Naši programerji fw-jev bodo že znali izkoristit vse piškotke, ki so sedaj na voljo.
««
11 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724899 (9513) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871821 (19640) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425068 (3159) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526406 (13741) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem