» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
77 / 93
»»

_Hammer_ ::

Par dni nazaj sem tut jst postal ponostnik lastnik yamade 6800. Gor je bil nalozen Pypsov firware.
Seveda, mi je takoj ratal z neko kombinacijo tipk vklopt Reverb efekt, da je bil zvok pri vseh filmih cist cudn, v menijih pa se tega ni dal sklopt, tko da sem cele pol zgruntal, da je najbolj pametno resetirat na tovarniske nastavitve. A kdo drugac ve, kaksna je kombinacija da se to sklop, ce se mi se kdaj to zgodi?

ptrs ::

LexLuthor

naredil sem cd, kot imaš napisano v navodilih. Ko sem ga vstavil v Yamado, je zaznal posodobitev, nato sem pritisnil play. V navodilih piše, da po parih sekundah pride cd ven.
Moj je ostal notri nekaj minut, in se ni zgodilo nč, zato sem ga dal ven. Sedaj ne prebere nobenega cd-ja, razen dvd. Ali je to napaka pri posodabljanju, in bo potreben servis?

LP

eales ::

Oprostite če bom uprašou kej kar je že omenjeno nekje med 74 stranmi, ampak se mi po pravic povedano ne da brat use.
Rad bi da mi svetujete kakšn dvd/divx predvajalnik bi kupu. Predvajou naj bi *.avi in dvd-je. podnapisi ki naj bi jih predvajou pa naj bi bili *.srt, *.txt, *.sub. Pa tam do nekje 15000sit. Lepo bi prosu še za kkšne linke internetnih prodajaln. Hvala

MajorM ::

@Icariu5

Jst sem prvi DivX kupu Yamado 6800. Z najnovejšim FW dela zadeva super.

Če se boš odloču za drugo znamko se prej dobro pozanimaj kaka je (ne)uradna podpora za Firmware.

eales ::

A ti lahko ta najnovejši FirmWare instalirajo tud u trgovini?
Ker jest se to nebi upou sam nardit ker sem kar se tiče znanja glede dvd/divx predvajalnikov zelo na slabem.

Vojc ::

@Icariu5
Nimaš se česa bat glede posodobitve. Predno se lotiš natančno preberi navodila, ki so zelo enostavna in nimaš kaj zgrešiti. FW ki si ga zapekel na cd tako kot piše v navodilih na strani LexLuthor Posodobitve yamada 6800 vstaviš v yamado 6800 predvajalnik počakaš da se ti prikaže vsebina na zaslonu stisneš PLAY počakaš da se vrata od playerja odprejo vzameš CD ven in zopet samo čakaš in ne pipaš ničesar. Tudi zapreti vrat ne saj jih sam. In to je vsa umetnost. Pol se ti pa odprejo povsem nova vrata v svetu Dvix-a Xvid-a, ...

Če sem jaz prav razumel _Hammerja_ potem je dobil najnovejši PSYP FW že naložen ob nakupu. Če je temu tako, ti še lep čas (če sploh) ne bo treba skrbeti za nalaganje FW.

Torej jaz iz tega sklepam, da je zato bila njihova stran z downloadom zaprta.

Vojc

sam kolk časa je treba čakat. K LexLuthor ma napisan, da par sekund, men se pa po nekaj minutah ni še nič zgodilo.

@ptrs

Če se niso sama pol neki ni kul. Men so se vedno po minuti ali dveh sama zaprla.

S!lentHunter ::

No tudi jazd sem probal LexLuthror-jev FW, ko pritisneš play CD pride ven po cca 2 sekundah ga vzameš ven in čez cca 2 minuti se vratca samodejno zaprejo in zadeva je posodobljena (govorim o Yamadi 6800X), vendar pred tem sem imal naložen FW v4B, kateri mi je bil bolj všeč tako, da sem ga naložil nazaj. To je seveda stvar okusa oba FW sta dobra.
AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

@ptrs
Prav si povedal počakaš cca 2-5 sec ne vem točno in zadeva špila. S kje si pa FW dobil, če si od LexLuthor-ja pol je taprav in preverjen drugač pa :\ ... Kako si pa zapekel FW na CD? Si dal Ime title CD-ja MEDIATEK in naslov file MTK, če nisi pol hmmm. razlago na to temo dobiš na mojem BLOG-U Zadnja varianta je da poizkusiš še enkrat posodobit player, če ne bo delovalo pa zamenjaj player in se francoza nared da ne veš :O ...

johnyboy ::

Pozdravljeni,

upam da mi lahko kdo pomaga z naslednjim problemom: mam yamado 6600 in pri predvajanju določenih DVD-jev mi javi, da predvajalnik ne podpira te DVD regije? Ali je to odvisno od firmware-a?

Hvala.:\
Krajna forever.

Vojc
FW sm dol potegnu od LexLutherjeve strani. Zapeku tako, kot piše v navodilih. Sem nesel na servis od JAE, in so mi rekli, da sem verjetno napačno zapekel CD. Verjetno nekaj v zvezi z dokončanjem CD pri peki. Sedaj so mi dali njihov sadnji FW gor, in bom videl. Če bo OK, po ne bom spreminjal, če mi ne bo všeč, se bom pa še enkrat spustil v nadgradnjo.

Lepa hvala

Madona tale JAE. Mi je serviser reku, nej sam prklopm ga doma, pa bo vse delal. Razen njihovega pozdravnega okna še zdej ne dela nič. Kateri kol cd dam notr, mi najprej pol minute loada, pol pa napiše no disc.
Jutri grem že tretjič na JAE, odkar sem nabavil yamado(od ponedeljka) :(

bucko1 ::

LexLuthor in Vojc

kupil yamado 6800. prebral vajina navodila. najprej sem nastavil tovarniške nastavitve, nato naložil V1Blex in zadeva se je normalno naložila. zadeva je zaenkrat videti super.:))

zanima pa me sledeče: ali je možno tudi tukaj podnapise prestavljati naprej in nazaj, če le ti zaostajajo ali prehitevajo (tako kot pri BS playerju)?

bucko1

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bucko1 ()

@bucko1
Kolikor je men znano se ne da. Uporabi enake podnapise z releasom filma in težav ne bo. Drugače pa podnapise uredi za to namenjenimi programčki. Jest delam z DirectSub-om. Enostaven za uporabo.
Directsub
Kar zadeva tutoriala - kako ravnati pa pobrskaj po najdi.si sigurno boš našel kaj uporabnega.

Pozdravljeni,

upam da mi lahko kdo pomaga z naslednjim problemom: mam yamado 6600 in pri predvajanju določenih DVD-jev mi javi, da predvajalnik ne podpira te DVD regije? Ali je to odvisno od firmware-a?

Hvala.
Krajna forever.

e-marko ::

Poglej nazaj po temi in nastavi pravo regijo.

LP
...somebody, somewhere...

Pozdravljeni,

Hvala.

Krajna forever.

e-marko

registriran:
27.04.2003 Poslano: 01.06.2006 12:26:23

LP

Ali mi lahko malce pomagaš? Ta tema ima čez 70 strani in da najdem, potrebujem pol dneva.

LP
Krajna forever.

destiny ::

Če boš prebral zadnje 4 strani, boš siguno našel odgovor...

Pozdravljeni,

Hvala.

Krajna forever.

e-marko

registriran:
27.04.2003 Poslano: 01.06.2006 12:26:23

LP

Ali mi lahko malce pomagaš? Ta tema ima čez 70 strani in da najdem, potrebujem pol dneva.

LP

Krajna forever.

destiny

registriran:
15.01.2002 Poslano: 01.06.2006 14:17:42
Če boš prebral zadnje 4 strani, boš siguno našel odgovor...

Sem pregledal, a žal ne najdem.

LP,
Janez
Krajna forever.

Potem pa poglej 10 zadnjih... Jaz žal nimam časa in volje, da bom iskal nekaj kar ne potrebujem. Lahko pa malo pogooglaš, če boš imel več sreče. Ali pa kdo napiše tisto kodo. Zvečer je več folka gor...

LP

EDIT: Poskusi tole dvoje. Mislim, da bo prvo pravo. Nisem siguren, ker nimam yamade.
Enter 49540
Region-Code window pops-up
Move cursor up/down to choose region-code
Press Enter to select new region-code
4. Press the 1 button on your remote control
5. Press the 3 button on your remote control
6. Press the 6 button on your remote control
7. Press the 9 button on your remote control

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

nejc91 ::

Lep pozdrav..

Imam majhen problemček..

Imam yamado 6800 in z pikijevem firewarom mi dela zelo dobro..

Bere vse CDje in tako naprej..

In kar naenkrat se pojavi problem, ko mi zaostaja zvok?!?! mogoče kdo ve v čem bi lahko bil problem??

Hvala

NaturalShine ::

lep pozdrav usem skup...

kar orang ste se razpisal o tem jamadotu.. Mam pa eni dve vprašanji.
Moji starši doma kupujejo dvd predvajalnik in valda takoj napadl mene naj jim svetujem.. jaz pa takoj napadem slo tech da vi svetujejte meni.. V glavnem fotr je gledu u Merkurju enga grundinga - DVD predvajalnik, GRUNDIG, GDP 3560... za 21.990 sit. Jaz pa kle berem o tej yamadi.. kaj si vi mislite oziroma kaj kupiti??

zanima pa me... - ko govorite o 6800 x ali mislite na UMAX Chili Yamada DVX 6800 predvajalnik.. tega namreč dilajo tud v ena aju.

v primeru da ga bom kupil pa me zanima ...
glede teh FW - a je potrebno nalagat enga po enga v zaporedju (po verziji) ali pa lahko naložim kr takoj zadnjega oziroma frišnega. pa u bisvtu keri je naj naj FW??? .. upoštevajoč dejstvo da so moji tastari mal Anti tehnični :)

hvala za ker kol odgovor:)

Adi
:)

Zgodovina sprememb…

Izi ::

ko govorite o 6800 x ali mislite na UMAX Chili Yamada DVX 6800 predvajalnik..

Da.

a je potrebno nalagat enga po enga v zaporedju (po verziji) ali pa lahko naložim kr takoj zadnjega oziroma frišnega.

Kr takoj lahko naložiš kateregakoli.

pa u bisvtu keri je naj naj FW???

Tisti naj naj še ne obstaja :D
V bistvu je uradno narejen samo en firmware (ki je hudo slab) in iz njega so potem entuzijasti nareditli cel kup rahlo predelanih in izboljšanih verzij.
Ni druge kot da naložiš in sprobaš kaj ti najbolj odgovarja.
Verjetno boš trenutno najboljšega našel na strani od LexLuthorja.

BCSman ::

v kratkem bom dobil 6800-ko, ma bi se dalo nanjo priklopit zvočnike od računalnika? (creative live 4.1)

@NaturalShine

Tele cheapo firme ala Yamada imajo vse zelo slab dalinec. Morš bit Sharpshooter da ti prime. Če je fotr pripravljen dat 20k za predvajalnik, naj raje vzame Lg DVX9900.

LexLuthor ::

BCSman

Yamada 6800 ima izhod za 6 kanalni zvok (5.1), torej: levo, desno, center, levi prostorski, desni prostorski in bas, skupaj 6 činč vtičnic. Mislim, da programske opcije za downmix na 4.1 nima. Verjetno bo problem v centru.

Opcija je, da priključiš vseeno vse gor tvoje 4.1 zvočnike, potem pa izbereš opcijo virtual surround.

Izi ::

Tele cheapo firme ala Yamada imajo vse zelo slab dalinec.

Destiny, širiš neresnice.
Daljici so povsod enaki, saj to ni neka znanost.
Moj deluje kot vsak drug daljinec, se pravi, da ga lahko usmerim kamorkoli, nazaj, v stro ali v tla vedno prime od prve.
Ti moraš imeti slabo baterijo ali pa živiš v hudem sevanju, ki ti moti signal >:D

Drugače pa Yamada ni neka noname tajvanska firma kot pišeš.
Za Yamado stoji velikanska firma UMAX.
Jaz sem jo takoj razdrl in moram reči, da je vse narejeno precej kvalitetno.

Moj edini minus leti na slab firmware.

Drugače pa Yamada ni neka noname tajvanska firma kot pišeš.

Nikoli nisem rekel da je noname. Ikea je tudi zelo znana firma po celem svetu, pa je njeno pohištvo kljub temu relativno cheap.

Daljici so povsod enaki, saj to ni neka znanost.

To niti približno ni res. Če pustimo pri miru izgled in funkcijske tipke, dejansko obstaja problem z dosegom signala. Sestra ima yamado 6700, pri kateri morš bit precej natančen, da dalinec "prime". Enako je pri Xoro-tu 4000. Lg DVX9900 tega neprijetnega feature-a nima!

Jaz sem jo takoj razdrl in moram reči, da je vse narejeno precej kvalitetno.

Jaz sem jo tudi (6700), pa me je motilo to, da so varovalke prilotane na plato. Ker je crknila, sem moral varovalko odlotat in prilotat novo. Novejša je sedaj taka, da za zamenjavo rabiš samo novo varovalko, brez vročih palčk...

Hvala e-Markotu za odgovor.

Bomo probal.

:D
Krajna forever.

NaturalShine ::

oki
ful hvala za vaš trud.. mislim da bom fotru predlagu yamado.. lih danes sem se pogovarju z enim znancem on ma tega xorota.. pa ga kr pohval.. mislim pa da sta si z yamado tm tm,,.. edin kar me pri usem skup moti je to.. da obstaja možnost da use skup sfukaš pri nalaganju tega FW.. a je res to tko možno.. ker re ne bi rad da fotr zgubi zaupanje vame...;) hahahaha

destiny .. glede tega LG... kaj je tok pr njemu fajn razn dalinca.. a so kake druge razlike .. rečmo... podnapisi.. ali kaj drugega...

drugače pa tud 20 K ni ne vem kaj (pa nism bogataš,, sam rajš dam mal več k mal manj).. sam da zadeva pol dela in ni problemov..??

trenutno se nagibam k yamadi.. edin okol tega FW sm mal skeptičen... predvsem kar se tiče garancije v primeru da se mi FW cd ne izvrže sam in zadeva doživi blackout oz. ribne..;)

hvala
:)

KleBac ::

Kupi Quadro DVD-705, če ga še kje dobiš. Ima tudi že FW ki poveča fonte. Vse ostalo BP....

Ajd !

ps. Bivši Yamada user

In my life....I should do what I could !

@NaturalShine podnapisi so itak odvisni od naloženega fw-ja. Lg je tudi grajen na mtk čipu, tko da tudi obstaja neuradna podpora (linke boš našel v temi o lg-jih na tem forumu). Meni je zaenkrat na lg-ju delovalo vse, kar sem probal, niti se mi ni nikoli sesul, kar se mi je pri yamadi 6700 redno dogajal, sploh pred posodobitvijo fw-ja. Super deluje tudi ff funkcija, katera ima možnost do 100x "previjanja". Poleg vsega pa ne zgleda tko cheap kot kakšne yamade in xoroti.
Sicer pa si več preber v temi o lg-jih.

BCSman ::

LexLuthor: prvo rabim adapter za priklop računalniških zvočnikov na dvd-player. Verjetno mora biti tak (M)bananca----činč(M) ?
Bananca bi bila priključena v subu. Samo potem bi rabil dva taka adapterja, saj gresta 2 kabla iz suba in ta dva tudi v zvočno oziroma po novem v yamado? ...to lih vprašam za vsak slučaj, da ne bi kupoval napačnih adapterjev.

Clostridium ::

Kaka je pa (če sploh) bistvena razlika med yamado 6700 in 6800?

lp

---------- ::

Po enem letu in dveh mesecih je Yamada 6600 odpovedala poslušnost. Težava je v pogonskem motorju čitalne DVD enote. Zatakne se in vibrira, kot da bi se rotor zataknil med magneti. Ko ga (ročno) poženem, dela nekaj časa ~15 minut, nato pa spet enako. Ostale funkcije delujejo brezhibno.
Firmware je bil nadgrajen par dni po nakupu ( MTZ).

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z menjavo tega motorja?

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z menjavo tega motorja?

V takem primeru ima večina bolj izkušnje z menjavo predvajalnika :D

fitipaldi ::

Pozdravljeni!

Moj kolega ima yamado 6600, pa me zanima ,če obstaja update da ni potrebno da so podnapisi enako napisani kot film.Nimam časa vsega brati.

Hvala

divx man ::

Zdravo!!!

Imam yamdao 6600 in uporabljam pikijevo zadanjo verzijo fw-ja z imenom Yamada6600_Multisub.zip. Torej odkar sem inštaliral ta fw imam naslednje težave. Nekateri filmi (pečem jih na DVD) na nekem dvdju mi delajo in nekateri ne. In že ceu mesec iščem vzrok za to. Najprej sem mislil da je problem v packed bitstreamu ampak se mi je ravno včeraj zgodilo ravno obratno da je delal tisti film z bitstreamom tisti ki pa tega ni imel pa ni delal. Ali je mogoče da se fw ni dobro zapekel na cd in zato ni pravilno inštaliran ali je možen kakšen drugi vzrok. Mislim da tukaj ne gre za napako pri zapisovanju na dvd ker pomojem potem nebi delal noben film iz tega dvd-ja. Ta težava se mi pojavlja tudi na drugih dvd-jih. Sem pa tudi že iskal po temah če je imel kdo podben problem vendar tega nisem zasledil in se že vnaprej globoko opravičujem če bo moj post samo še eden od tisočih za v smeti.

LP

@divx man So ti isti filmi prej delali?

To sicer nevem, ker sem začel filme pečt na dvd-je ko sm že meu gor ta nov fw. Drugač pa tisti ta stari ko jih mam na cd-r kulkr vem delajo. Do zdj sm probu 3 filme in vsi so delal. Eden mi celo prej ni delu, zdej pa mi ampak to je zarad PB. Drugač mi pa te filmi ki jih mam na dvd-ju vsi čisto lepo delajo na računalniku.

LP

fitipaldi ::

a se da dobit update za 6600

avtofrik ::

Ziv,

marsikaj sem že prebral na temo popolnoma različnih vrst DVD predvajalnikov, še največ na temo Yamade, pa me zanima sledeče.
Kakšne BISTVENE (SW in HW) razlike so med modeli:
Yamada DVX 6700
Yamada DVX 6800
Yamada DVX 7200

Cene so namreč tle tle...

Vem, da ima zadnji reže za SD in USB vhod. Ampak bolj me zanima SW in možnost nadgradenj, oz. težave in nenadgradljivost posameznega predvajalnika....

6800 je edina možnost, ker za 7200 kolikor mi je znano ni nadgradenj, 6700 pa ne vem če še kje dobiš.

LP

---------- ::

V takem primeru ima večina bolj izkušnje z menjavo predvajalnika

Saj Xoro 2100 že suče dvd-je, se mi pa zdi škoda, da Yamada nabira prah le zaradi tega, ker je motor odpovedal...

@divx man : v kakšni ločljivosti so pa posneti filmi, ki ti ne delajo? Predvajalniki majo neko omejitev (točnih cifer zdele ne vem, vem pa da je horizontalna ločljivost 800 že preveč).

GaS ::

@avtofrik

Med 6700 in 6800 je 'bistvena' razlika design.:D Plus da 6800 se nima tako izpopolnjenega FWja kot predhodnica. Drugace sem si pa isto vprasanje ze sam postavil ob najavi oz. samem prihodu 6800tke na trg.

Mikka ::

Mogoče kdo ve kako se izklopi parent control pri yamadi 6800 Lexov FW

@destiny: Če si mislil na frame size potem je pri tem filmu ki mi ne dela 560x304. Drugače mi pa yamada po kakšni minuti in pol čakanja film sicer zažene ampak samo za kakšnih 10-15 sek. Potem pa zašteka. Včasih jo moram celo resetirat da pride k sebi.
««
77 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725545 (10159) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873062 (20881) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425165 (3256) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527050 (14385) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem