» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
76 / 93
»»

podtalje ::

Kot si že sam ugotovil, je napaka v podnapisih. Odpri ji v SubtitleWorkshopu in še enkrat shrani kot .srt, pa bo delalo.

zile ::

Sorry, ampak tvoj podnapis ma eno nulo preveč 00:054:54,22 .
Moralo bi biti 00:54:54,220. En ti je naredil fux0rz s podnapisi in ti kriviš yamado takoj. |O

lolek84 ::

@podtalje- podnapisi so shranjeni v obliki *.srt in imajo enako ime kot film tako da mislim da pri tem nebi smela biti napaka.

@zile sorry ampak kak zgleda sem pritisnil eno ničlo preveč-ne se pri tem razburjat "En ti je naredil fux0rz s podnapisi"??????

podtalje ::

Če je shranjen s končnico .srt, to še čisto nič ne pomeni.
Programi za predvajanje podnapisov na PCjih podpirajo precej več formatov, znajo sami ugotoviti,
kakšne vrste je podnapis (ne glede na končnico) in so tudi precej bolj robustni na posamezne napake
v formatu posameznih podnapisov.

@podtalje in kaj mi zdaj pri tem priporočaš, kako bi zdaj ta "fail" spremenil oz. priredil da bi mi ga yamada pravilno zaznala? Ker trenotno se do danes še nisem srečal s to težavo, do zdaj res še ni bilo nobenkrat kakega probleda kar se tiče podnapisov da jih nebi zaznaval kot bi treba, ...

e-marko ::

Ti je odgovoril v prejšnjem postu!

LP
...somebody, somewhere...

Vojc ::

@lolek84
Tale težavice z podnapisi mi je znana. Prvo bi te vprašal:
1. ali ti podnapise tako v števlkah izpiše tudi ko imaš samo 1 avi v mapi? Ker meni se je tako izpisovalo samo če sem imel 2 avi-ja v istem folderju (1 film 1.37GB = 2 avi fajla).
2. preveri FW. Če imaš FW A verzijo, ki ti omogoča ob zagonu filma samodejno prikazovanje podnapisov ga zamenjaj z FW B verzijo. Tam boš moral sam naštimat prikaz podnapisov ampak težava z ciframi se odpravi... več v postu na strani 75 - 2 od zgoraj.

@Vojc ja na tem dvd-ju je bilo več failov in s tem več podnapisov, samo pol ko sem jih naložo na računalnik in posnel vsakega posebej težave še ni bila odpravljena, pol sem pa upošteval navodila od zgoraj in še 1x odprl podnapise v Subtitle Workshop in jih brez kakršnekoli spremembe še 1x shranil in zdaj dobro delajo. :)

Najprej sem Yamado skritiziral na kar sem zdaj opazil da le predvajalnik ni kriv. Čudno mi je le to bilo in še zdaj se sprašujem kako mi naenkrat to naredi pri 5-tih filmih do zdaj pa še nikoli ni bilo kakšne težave. Še sam nevem zakaj tako...

Hvala vsem za pomoč ...

PS. ja imam naložen FW 4A, nekak mi je lušno da ga sam zazna čeprav sem že razmišljal da naložim 4B ... Bom videl, ker ko imam več filmov na DVD-ju primer LTR1 je razdeljen na 3 dele in pol ko preskoči iz 1/3 na 2/3 pol zazna yamada avtomatično zopet podnapise za 1/3 ne pa za 2/3 filma. Drugače pa zaenkrat še ne morem skritizirat yamada-popravek jo je res naredil v lepo mašinco za poceni denarce

destiny ::

Dobra mašinica za malo denarja je bila Yamada 6700 z novejšimi fw-ji.
Vidim da 6800-ki oz. fw-jem zanjo še kar precej manjka, da bo prišla na raven 6700-ke.

Primoz78 ::

Vceraj sem ocetu za roj. dan nabavil Yamado 6800...pa bi prosil, ce mi lahko kdo poslje na mail zadnji oz. najboljsi firmware (A in B)...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

bubanstix ::

Ok folk čist tk informativno, sam imam Yamado 7700 in mi deluje čist ok, zdej mislim fotru kupit divx player in ko berem vse te poste na forumu vidim da ta nova različica 7800 še ni tako porihtana kot bi mogla. Zdej me pa zanima kateri model bi se splaču nabavit 7700 ali 7800?

thx za odgovore

cao

Cak a mislis 6700 in 6800?...6700 ni vec v prodaji razen druge roke, tko da ti ostane samo 6800...ni se popolnoma dodelana a deluje kar solidno!

Lp Primoz

maksimus ::

Če prav razumem vse te poste, sem z nakupom 7200-tke brcnil v temo in je še najbolje, da jo ČIMPREJ zamenjam za 6800??

Bi bilo najbolje, ja.

LP

S!lentHunter ::

No tudi jazd sem kupil Yamado 6800X, res je da sem na tem področju popolni novinec, vendar mi tale FW, ki je naložen od JAE ni prav nič všeč, zato vas naprošama, oz. sprašujem kje lahko dobim kakšnega boljšega (FW) in res mi je žal da se tega od pikija ne da več sneti ker je narejen prav profesionalno. Hvala za odgovore, če mi pa kdo lahko pošlje FW pa mi naj to prosim sporoči.
AMD Ryzen 5 2600x,MSI 450 Tomahawk,Gigabyte RX580 8GB,16GB DDR4, SSD Samsung
Huawei

Vojc ::

@colnago
Preberi malo starejše poste, pa boš kmalu ugotovil, koliko povezav do zadnjih FW obstaja oz.ljudi, ki so se potrudili da FW lahko kroži.

Mogoče kdo ve kje bi dobil original FW za Yamado 6800X, oz. kje se ga da sneti !
Huawei

LexLuthor ::

Za Yamado 6800 sem pripravil še en manjši popravek firmwarea, ki temelji na verziji V1A NewAge (aka V4A PYPS).

Narejene izboljšave:
- Močno izboljšani fonti za podnapise:P
- Lepše ikone in fonti v menujih:P
- Avtomatsko nalaganje podnapisov.:D
- začetna slika zaenkrat ostaja, ker ne maram logotipa Yamade (Yamada si tega ne zasluži, ker morajo uporabniki sami pisati firmware):))

Firmware je na voljo na MOJI FW STRANI.
Če bo naval prevelik, boste naleteli na sporočilo, da je stran trenutno nedosegljiva. V tem primeru poskusite kasneje. Vsekakor pred nadgradnjo preberite priložena navodila.

Verzije V1B, ki je še na moji strani, zaenkrat ne priporočam, da si jo nalagate, ker še ni v celoti adaptirana.

Firmware V1A je primeren za vse, ki sprašujete, kje dobiti spodoben FW za Y6800!! Po mojem mnenju je trenutno najboljši.

ru7 ::

...jst bi samo vprašu, ali so tut pr tej verziji problemi z avtomatskim nalaganjem podnapisov (film na dveh cdjih v eni mapi, pri podnapisih drugega cdja pa so same številke pol). Mal je bedno player ugašat)?

Sem sprobal pri različnih filmih in efekt je sledeč:
- nekateri filmi - ok
- pri nekaterih filmih je prvi podnapis pri drugem delu filma pomanjšan, vsi naslednji so ok
- pri enem samem filmu (World fastest Indian) se mu zmeša in prikazuje samo številke - čudno v glavnem. Bom skušal čimprej zrihtat še V1B verzijo, kjer se podnapisi ne nalagajo avtomatsko.

LP

nejc91 ::

Nekaj bi vprašal.. sem nalozil pikijevo verzijo V4B in se mi pojavi sledeč problem k dam not DVD, posnet z različnimi xvid filmi mi ne pokaže naslova sam mape in nič ne piše poleg.. potem morem trofit na pamet ker film je ker.., slučajno ve kdo v čem je problem..

Poglej na stran od Lex-a bos dobil navodila...ker mores nastaviti barve imen datotek oz. file-ov.

Lp Primoz

andrej123 ::

Pozdrav vsem!
Že skoraj leto imam Yamado 6700. Po navadi sem filme na 2cd-jih tudi gledal na 2cd-jih.
Nato sem poskušal združiti oba fila v file velikosti okrog 1,4GB in ga zapekel na DVD, tako
bi lahko gledal film brez prekinitev in vstavljanja 2.cd-ja. Toda naletel sem na težavo z zvokom.
Je mogoče 1,4GB prevelik file? Poskušal bom zapeči 2 ločena file na 1 DVD. Ali Yamada zazna 2.cd
in podnapise za 2.cd, tako kot PC, če ju imaš v isti mapi?
Hvala za pomoč!

da

djdare ::

No pred kratkim sem si umislil svoj čisto prvi DivX predvajalnik in sicer Yamado 6800X.
Prvo kar sem storil sem zamenjal F/W z JAE-tovim ki pa še vedno ni izpolnil mojih pričakovanj glede podnapisov.
Nato sem naložil tega in imam samo eno težavo:
Filme imam posnete na dvd-jih (6xDivX), vsak film v svoji mapi coverje pa kot jpg na root-u dvd-ja.
Če je film v dveh delih sta oba fajla v isti mapi prav tako tudi podnapisi poimenovani na ta način: abc CD1.avi abc CD1.srt ter abc CD2.avi in abc CD2.srt.
Ko bi rad gledal drugi del filma mi namesto podnapisov prikazuje številke (čas kdaj se sam podnapis začne)
Isto sem opazil če gledam dva različna filma zapored ki sta vsak na svojem cd-ju. Prav tako se prikazujejo samo številke namesto podnapisov.
Bi mogoče raje naložil to verzijo F/W?
Zadeva je rešlijva samo če po vsakem pogledanem filmu Yamado ugasnem za nekaj sekund in jo nato nazaj prižgem.
Še mogoče kakšna druga rešitev? Hvala za odgovore.
Ne vem kdo je glavni avtor tega firmware-a (v1A) ampak res trga gate! Vsaka čast!

No danes sem posodobil svojo Yamado 6800X, nastavitve sem dal na privzete nato pa naredil posodobitev z FW v4B čez FW od JAE, zadeva deluje odlično, podnapisi fantastični, celo tipka za mirovanje "izklop" na dalincu-cel kup ostalih nastavitev, ki jih prej ni bilo, fantje so se pri tem FW res potrudili !
Huawei

MajorM ::

@djdare

Nisem probal sam ampak možna rešitev je napisana nekaj postov višje na TEJ strani!

:\

Lp.

Zdravo!

Na SVOJI FW STRANI sem dodal še popravljeno V1B verzijo firmwarea (temelji na NewAge in je ekvivalent V4B od PYPS) z novimi fonti za podnapise. Ta FW dela super, ni težav s podnapisi pri filmih v dveh delih, moteče je le to, da je potrebno podnapise vsakokrat vklopiti ročno.

Osnovna navodila priložena.

Han ::

Hmm, v zipu je mtk.bin z datumom 30.4.2006. :\

navodile.rtf se začne takole: "Osnovne navodile za nadgradnjo DivX playerja Yamada 6800 :)" JAOME! :O

Navodila so čist vredu napisana, če jih dobro prebereš !
Več sem ti napisal v ZS.
Huawei

Zgodovina sprememb…

Zako ::

Sam sm kupil Yamado 6800x v soboto in sm takoj nalozil firmware od lexluthor-ja (the best stari:) v1b in so podnapisi the best. Lahkoj ih:
- prenasas gor, dol, levo, desno (H/V)
- barvo crk in ozadja, pa menuja urejas
- imas izbiro extra small, small, normal, large, extra large,...

Prej sm mel Xorota 415 (saj dela odlicno, ampak yamada 6800x je pa car

LP
Zako je zakon!!!

@Han,

Ko sem pisal novodile, sem prej jedel mamile, pa so se mi vse kolese v glavi zarolale, pa še očale sem izgubil.

Kekec ::

Maš preveč prometa pa je tvoja stran ne dostopna :)

se zgodi - Geocites pač.

cosmopapi ::

@Lexluthor
Že mogoče veš, kaj je s temi zrcalnimi podnapisi. ...iminškaT. En mesec imam Yamado6800 (Piki v.1a), pa sem naletel že na 6 filmov.
tisto s Packed Bitstream (in s skakanjem slike), pa je tako že drugo dolga zgodba.
hvala
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

@cosmopapi

Res ne vem kaj naj rečem. Vem samo, da ima verzija A (V1A ali V4A) probleme s podnapisi, zato priporočam verzijo B, kjer je podnapise treba vklopit ročno, ampak problemov z njimi pa ni - vsaj pri meni ne.

uros678 ::

če bi ga kdo rad zastojn dobo pa misli da ma danes srečni dan: nagradna igra

Johansen ::

Sicer bom malo brcnil v temo, ampak toplo priporocam, da prodas in kupis X-BOX, katerega nato zmodas pa bo. Dobil bos zverino, ki z lahkoto popapa vse takoimenovane divx playerje... Tam dela vse... Pa ne mislim, da je 6800 slaba, dalec od tega (sem imel 2) ampak je X-Box toliko superiornejsi, da vsaj kar se mene tice, ni kaj za razmisljat...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Johansen ()

@johansen

je pa cena tudi popolnoma druga....

Računaš lahko tri do štiri yamade. Vseeno pa ni za popolnega laika, ki želi vstaviti plošček in pritisniti play. Odtehta pa vse povezljivost po mreži s pc-jem in direktno gledanje videa, audia, slik. Pa še vse trailerje za prihajajoče filme lahko pogledaš, vreme, on-line muziko predvajaš. Res skoraj nič ne manjka. Cena pa je, ja... Žal.

LP

Johansen ::

Seveda, cena je cisto druga. Nekje 3 Yamade za softmodan XBox z daljincem, ce imas sreco pri modanju in ne potrebujes vecji disk/tisji ventilator. V nasprotnem pride se kaksna Yamada v izracun :) No ja, obe zadevi imata svoj car, to drzi kot pribito. Glede enostavnosti je boljsa Yamada, vendar tudi ponuja manj. Sta pa zame obe zadevi spica v svojem razredu... Ampak pustmo to, sploh nisem hotu razvit debate v to smer... Sem samo pred kratkim postal lastnik XBoxa in sem moral malo izliti navdusenje, to je vse. To je tema o Yamadah, tako da v nadalje bom nehal o tem.

Yamada 6800X je za svojo ceno čist OK, sam drug FW si moraš naložit pa je !
Huawei

Zgodovina sprememb…

markoajda ::

Torej na Yamadi 6700 imam naložen NAv4-Hej456v4.1-Mirkuma-SloOSD firmware. Opažam da mi recimo naloži vse podnapise (čeprav je v meniju nastavljeno da mi ne) ali pa na epizodi za katero ni podnapisov predvaja narobe obrnjene podnapise drugih epizod (jezik pa pokaže da je HEBREJSKI)!

To mi dela na obeh Yamadah ki jih imam doma.

Se to še komu dogaja? Hvala.

Zgodovina sprememb…

Valentin ::

> je pa cena tudi popolnoma druga....

Pa tudi oblika. Če bi imel XBox normalno obliko, bi ga že zdavnaj nabavil.
Tista grda škatla se mi pač zdi neprimerna za postavitev v dnevno sobo k ostali Audio-video tehniki...

mirkuma ::

@markoajda: Gre za bug, nekateri naslovi za nastavitve, ki jih izbiras v menujih niso bile pravilne. Mojo verzijo pricakuj konec tedna z dodatnim podnapisom srednje velikosti (poleg obstojecih), ce pa te prevec moti pa l,za ta cas nalozi novi Hej456 v4.3a fw na katerem bo tudi moj mod baziral. Tu naj bi bilo vse to reseno. Ker nimam trenutno ne racunalnika ne yamade doma mi lahko posljes PM ako si pripravljen testirati moj mod, ki je ze narejen samo ni se stestiran.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Han ::

@mirkuma: so morda odpravili tudi hrošč v zvezi z iskanjem? Zdaj je potrebno 'search' tipko pritisniti dvakrat, da lahko potem vpišeš čas, na katerega bi rad skočil...

MI5Ek- ::

Mi lahko kdo pošlje original fw od Yamade 6800, e-mail mu dam pod ZS.

@Han: Cas sicer lahko vpises tudi pri enkratnem pritisku na tipko search, samo ne prikaze ti vtipkane stevilke na OSDju,vendar ko vtipkas cas do konca bos vseeno skocil na zeljeni cas. Dvokratni stisk tipke search seveda ta problem odpravi. Sam sicer tega ne znam popraviti, sem pa prosil Hej456 ali lahko pogleda omenjeno.

Kot sem obljubil, mod za Yamado 6700 baziran na Hej456 v4.3a fw:
http://users.volja.net/mirkuma/fw/

GaS ::

Super hvala za tole mirkuma! A so tudi bugi, ki so prisli z novim RISCom odstranjeni? Ker vem da nekateri xvid-i niso delali oz. so stekali, medtem ko so na V3a delali? Bomo probal;)

Sem mislil da je sla ze v pozabo tale 6700tka:P
««
76 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725545 (10159) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873060 (20879) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425165 (3256) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527047 (14382) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem