» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
75 / 93
»»

m4dj ::

Yo ! Danes sem dobil yamado 6800 in takoj naložil nov firmware od newage-a.
S te strani , ki je omenjena zgoraj: http://www.geocities.com/lex3016/

Najprej en problemček po nadgradnji stem firmwarom. Mogoče pa tud ni zaradi njega... nevem.
Vratca so preveč občutljiva. namreč ko se jih samo dotaknem... se že zaprejo. CD se težko vstavlja ker se že skoraj ob dotiku sproži mehanizem za zapiranje vratc. Ali ima še kdo tako težavo ? nevem ali je kriv firmware ali je problem v playerju. Prosim za mnenje.

Na začetku je zamenjana slika ..v ozadju.... :)
V meniju čisto spodaj je opcija glede standbya. Da se izbrat kaj naj se zgodi ob pritisku na tipko open (tipka zgoraj levo), ali naj se odprejo vratca ali pa naj se player ugasne. Pri podnapisih je kar nekaj velikosti na izbiro. Ne poznam predhodnih verzij firmwarov, tako, da ne morem povedati kaj je novega.... Po nadgradnji mi ni kazalo fontov v meniju na cdju.... potrebno je bilo še resetirati na tovarniške anstavitve in nato so se prikazali. Po resetu pa si nastavite poljubno nastavitve fontov, barve....
M4DJ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m4dj ()

Vojc ::

Živjo!

Sm že drugi, ki je danes dobil Yamado 8600x. Prvo sem uporabil firmware iz strani www.jae.si vendar nisem opazil razen podnapisov (č,ž,š) nobenih izboljšav. Pol sm jih kar klical in so mi iz prve roke rekl, da je firmware, ki se nahaja na njihovem sajtu, neuporaben oz. star. (drugim v vednost, da si ga ne boste loudal).

Pol sem prebral mislim da 5 sporočili višje od LexLuthor, ki je dal tudi link in sm si naložu firmware. Izboljšave so bile takoj opazne.
Imel sm neki problemov glede nastavitev podnapisov ( levo, gor,...). Uporabil sm nastavitve od MajorM ki jih je nadzorno opisal na strani 73 te teme. Zdaj mi zadeva špila tko kot more. Hvala vsem na supportu.

Imam pa seveda eno vprašanje. Težava se pojavi v kolikor imam v isti mapi 2 avi-ja in 2 srt (podnapisa). Vsakemu sem dal identično ime file-a (avi in srt). preklop med avi-ji je OK pri podnapisi (srt) pa mi v drugem delu avi-ja začne prikazovati številke oziroma čas kdaj se mora podnapis pojavit, podnapisov pa nikjer. Probal sem tudi z tipko na daljincu Subtitles in mi pokaže samo 1/1 čeprav imam 2 srt-ja v mapi? Ali moram ločit vsak file z podnapisi v svojo mapo? ali je z playerjem kaj narobe? Lep pozdrav.

LexLuthor ::

@vojc

predlagam, da v meniju "MPEG 4 Subtitle Setup page" nastaviš opcijo "Filename match: 40." Potem poskrbi, da boš imel fajle urejene takole:

ImeFilmaCD1.avi
ImeFilmaCD1.srt
ImeFilmaCD2.avi
ImeFilmaCD2.srt

To bi moralo špilat. Če ne, so verjetno defektni podnapisi. Uporabi DirectSub in jih preglej, če so konsistentni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LexLuthor ()

@LexLuthor

Imam naštiman na 40. tudi file so po takem vrstem redu kot si jih napisal. Zadeva deluje OK:
- če zalaufam vsak avi posebej, lepo tudi zagrabi srt-je dela super ni zamikov in podobno
- ko preklaplam next in nazaj med avi-ji mi špila ok.
Vse filme zapečem na DVD in vsak film dam v svoj folder z subi vred. Tam kjer sta 2 avija pa dam vse 4 file v folder (avi+srt).
Težava se pojavi samo ob gledanju pri avtomatičnem preklopu na avi2 takrat se subi (srt-ji) pretvorijo v cifre in to v une, ki jih vidiš v DirectSubu- timing prikaza posameznega suba. Pol mi tudi avi1 začne z ciframi, če izberem drugi film mi pokaže enako. Tudi na dalincu ko pritiskam na subtitles mi noče izbrati " samo off ali pa 1/1 " Pomaga samo če player fizično ugasnem in ga prižgem. Pomoje je kakšen bug glede firmwara ali pa samega playerja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vojc ()

m4dj ::

Yo ! Jst zaenkrat nekih težav nisem opazil pri firmwaru od new age-a. No tale nima slo menijev za zbrat koz jezik, vendar mi eng. bol ustreza. Glede vratc pa je napaka u playerju ne v firmwaru. poskusil sem tudi tistega od jae in med dvema je razlik kot dan in noč Tisti od jae je ubistvu en crap...nič vredno..razen da so dali šumnike not. No sej original je sigurno isti.... kar sem pričakoval. New age firmware je špica. Glede zapiranja vratc, pa bom vsekakor uveljavljal garancijo v prihodnje. Enkrat dela ok drugič pa spet zafrkava in najmanjši dostik sproži že zapiranje. Shit zakaj ravno jaz dobim player z napako heh ! Ok dej sej danes zavrtim kak celovečerc :) Ajde. Hvala za super firmware. Dobite ga tule: http://www.geocities.com/lex3016/
M4DJ

pcebela ::

Po dolgem se spet oglašam. Imam Yamado 7200 in sem uspela priklopiti zunanji disk preko USBja.
Vse kar morađ narediti je to, da zunanji disk formatiraš na FAT32. Vsi sedanji so formatirani na NTFS particijo in jo Yamada ne spozna.
Z WIN XP to ne gre, je potrebno z WIN98 - gre bolj počasi ali pa s programom Partition Magic (http://www.soft32.com/download_151.html...

Z podnapisi pa zaenkrata še nič novega, še vedno mi manjkajo šumniki.
Petra

Takole, spet jest. Ugotovil sem bug-a ki se mi je pojavljal v yamadi 6800x (2 sporočila gor). Zadeva se skriva v firmwaru v1A - povezava http://www.geocities.com/lex3016/ (datum FW-28.4.06)saj se ti subi ob zagonu filma avtomatično pokažejo. Ob prelomu filma ko se avtomatično naloži cd2 oz avi2 se zadeva zatakne ker se zopet avtomatično naložijo subi s tem pa tudi bug.

Ugotovil sem tako, da sem naložil firmware v1B - povezava http://board.softpedia.com/lofiversion/index.php/t3325.html (datum FW- 30.3.06) od Endya.
V tem firmwaru (v1b) pa ob zagonu moraš sam naštimat na remotu da prikaže sube, vendar pa ob preklopu na cd2 ni težav z podnapisi saj jih moraš zopet manualno naštimati. Zadeva deluje. Pri tem firmwaru me zelo moti font, ki se ga ne da na žalost spremeniti, Moti tako zelo, da sem naložil nazaj -v1A v upanju, da se bo pojavil novi FW za yamado 6800x - mogoče 2A in bo ta težava odpravljena. Upam da sem nadzorno opisal problem, ki se mi pojavlja. Če pa kdo slučajno ve za novejši firmware pa se priporočam.

E-pošlji mi firmware yamada 6800x v2A ali več

@vojc

Poskusi še z verzijo V1B. Dobiš jo na moji strani. Zdaj se podnapisi ne bi smeli naložiti avtomatsko. Ostalo je enako, najboljši font za podnapise je še vedno large in to je v stvari glavna razlika od originalnega V1B fw-ja.

Zgodovina sprememb…

Hvala še enkrat za support. Medtem sem dobil od Jae-ta firmware v4B (pyps) ga inštaliral in dela super. Ozadje cool, podnapise moraš manualno za vsak avi naštimat, vendar so fonti enaki kot pri v1A - LexLuthor. Super. FW dosegljiv na linku - FW v4B

Probal sem tudi FW 1B od LexLuthor super dela thx.

Zdej grem pa FILME GLEDAT.

Jae očitno distribuira pikijevo varianto, ki pa je tudi zelo sorodna s tisto od NewAgea. Bistvenih razlik res ne bi smelo biti, izgled pa je stvar okusa.

Zgodovina sprememb…

e-marko ::

Mogoče pa so se Jae in piki kaj dogovorili in je zato umaknil svojo stran, ker je bil to pogoj.
Sem pa pogledal z MTKRemakerjem malo ta fw od Lex-a in je uvodni zaslon rez zanimiv s tem znakom. :D

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

yamada ::

Na spodnjem naslovu si lahko pogledate kako zgleda YAMADA DVR 9000H v škatli. Avtor (članek angleški) se je tudi priklopil na HDD... ugotovil, da je priklop večjega HDD možna, vendar je očitno nekje na MamaPlati vrednost originalnega HDD-ja zapečena-zaklenjena...!
Članek je zanimiv- tako, da ne izumljamo tople vode tam kjer ni potrebno!

LP
http://www.thegeminiman.150m.com/

clemense ::

Meni dela Pikijeva verzija odlično, RAZEN dvd multisession; se pravi, da lahko na dvd-ju z več filmi gledam samo "prvopečenega"!?
Mogoče kakšen nasvet, al bo treba spet nov FW ( new age )inštalirat ?:\

@clemense

Dostikrat je kriv sam medij. Nero običajno opozori na možno napako pri pečenju multissesionov. Dostikrat lahko fajle iz druge in naslednjih sej prebereš le na računalniku, kjerje bilo pečenje izvedeno. Mislim, da nov FW tega ne bo rešil. žal.

Se pravi, da so DVD-ji ( Verbatim ) zanič oz. slabi?

Po svojih izkušnjah lahko rečem le, da se Verbatima izogibaj v vsakem primeru, lahko pa, da bodo tudi drugi DVD-ji povzročali težave pri multisejah.

Priporočilo glede DVD-jev mogoče?

Zorro ::

Nisem strokovnjak za medije, zagotovo pa vem, da so Verbatim mediji eni izmed boljših, ki se jih dobi pri nas, seveda, če se jih ne kupuje na pamet in če jih zapeče s primerno hitrostjo.
Dobri mediji 8x in 16x nosijo oznako DataLifePlus ali Pastel Disc. Za res kvaliteten zapis je priporočljivo, da se zapečejo pri 8x hitrosti, nekateri pekači menda odlično pečejo tudi pri 12x hitrosti. Kvaliteta peke je odvisna v mnogočem od samega pekača.

Kaj več o Verbatim (in ostalih) medijih se lahko izve tukaj:

Verbatim 8x

Verbatim 16x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

mirkuma ::

Ze Yamada 6600 in 6700 ne prebavita multissesion DVDjev, prav tako 6800. Mislim da stvar ni v fw Mediatek chipa pac pa vgrajeni DVD enoti, le ta ne podpira branja multissesiona.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

podtalje ::

DVD+RW preverjeno bere multisession.
Kolikor pa vem, pa DVD-R standard že v osnovi ne podpira multisession DVD-jev, ampak je bila to zgolj naknadna domena.

Izi ::

Sem rabil še en player in sem se odločil za Yamado DVD-6800X.
Vem, da za mal dnarja mal muske ampak imam že enega Neustona, ki so ga pri Jaetu prodajali tik predn so pred dvema ali tremi leti nato prešli na Yamade.
Za Neustona sem takrat dal ravno tako ene 12k SIT in na žalost moram reči, da je Neuston še dan danes po dveh letih precej boljši od te Yamade, čeprav že vsaj eno leto ni bilo nobenega novega firmwareta, ker jih ne izdelujejo več in tudi podpore ni več. Še vedno pa predvaja vse kar vtaknem notri in imam popolno kontrolo nad filmom, ker za Yamado nikakor ne morem reči.

Milo rečeno sem razočaran nad Yamado DVD-6800X.
Edino kar so pri JAE-tu naredili je, da so razpakirali škatlo in ven vzeli original navodila.
Ko sem ob nakupu vprašal kje so navodila, je bil odgovor: "Na naši strani v PDF fornatu.".
- Kako je z slovenščino? - Ne podpira, nov firmware dobite na naši strani.
OK. Navodila obsegajo samo priklop in konec. Kje so obrazložene posamezne nastavitve? Nikjer.

Odpakiram, stvar izgleda lično in je poceni. To je edino kar je pozitivno pri tem playerju.
Priklopim in iz radovednosti preizkusim originalni firmware. Katastrofa.
Od imen vidiš samo prvih par črk in konec.
Zaženem, deluje, pritisnem zoom in slika se hkrati poveča po višini in širini. Nobene kontrone. Lahko pozabim, da bi sliko po višini malo bolj razširil kot po širini. In kar je najhuje ikonca za zoom ostane na ekranu in nikakor ne izgine. Skratka ena pomembnejših funkcij vsakega spodobnega predvajalnika je tukaj popolnoma neuporabna.

Nadgradim firmware z JAE-tovim v upanju, da so osnovne napake odpravljene in zgrožen ugotovim, da je to popolnoma isti firmware samo z podporo slovenščini in tudi č,š,ž začno delovati v podnapisih.
Kot da to ni najhuje je neki IDIOT zamenjal glavno sliko, ki se prikaže ob vklopu predvajalnika, z neko nagravžno reklamno stranjo za JAE.
Ja a so ti kreteni pri JAE sploh normalni? Če bi mi zastonj dali player ne bi hotel imeti njihove reklame stalno na televiziji, ker sem pa za zadevo pošteno plačal bi pa nekdo moral izgubiti službo zaradi take zajebancije.

Grem gledat na originalno stran za Yamade in še bolj zgrožen ugotovim, da sploh nimajo niti originalnega firmware-ja, kaj šele kakšne izboljšane verzije.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :O
Spet me je nekdo hudo nategnil.

Malo poguglam in ugotovim, da si morajo za ta player ljudje sami pisati firmware.
Ugotovim, da sta za vsako verzijo na voljo 2 firmware-ja, ki vsak podpirata samo nekatere formate kompresiranja, tako, da kompletne MPEG-4 podpore, kot pri ostalih playerjih sploh ne moreš imeti.

Odločim se za verzijo A, ker podpira razširjen format OGG in še podnapisi se zaženejo avtomatsko. Pri verziji B moraš vedno klikniti na tipko za podnapise, da se vklopijo podnapisi in na OGG lahko pozabiš.

Po nekaj zamenjanih firmware-jih ugotovim, da je za naše razmere edini uporaben firmware od PYPS. Sicer ni tako popolno prevedena v Slovenščino kot JAE-tova verzija apak zadostuje. Sicer še vedno kaže, da uporabljaš Francoščino, ko izbereš Slovenščino ampak zadeva deluje.
Najmanj napak sem našel v verziji v3A, v kateri so uspeli popraviti celo zoom ikonco, da le ta končno izgine iz ekrana.
V verziji 4 se bug z zoom ikonco zopet iz neznanega razloga pojavi, tako, da verzija 4 ni uporabna.

Povrhu vsega ugotovim, da si nekdo hudo prizadeva, da bi te firmware-je za 6800-tko spravil stran iz interneta. Kot da se jih ne sme razprečevati. WTF?
Najprej nobene podpore potem pa še jebanje v glavo in brisanje tistega, kar so ljudje sami narediti.

Jaz mislim, da bi morali tukaj nekoga za jajca obesiti in namakati v Ljubljanico.
Ker to kar se dogaja glede tega playerja je navaden kriminal.

Na koncu naj močno odsvetujem nakup dotičnega playerja, vsaj dokler entuzijasti ne izdelajo kakšen spodoben firmware, ki jih imajo boljši (tudi dražji) playerji že ob nakupu v trgovini.

destiny ::

Povrhu vsega ugotovim, da si nekdo hudo prizadeva, da bi te firmware-je za 6800-tko spravil stran iz interneta. Kot da se jih ne sme razprečevati. WTF?
Najprej nobene podpore potem pa še jebanje v glavo in brisanje tistega, kar so ljudje sami narediti.

Internetno distribucijo pypsovega fw-ja je ukinila skupina pyps, torej avtorji modanih fw-jev, za kar imajo seveda popolno pravico. Če je to nam všeč ali ne je pa spet druga stvar.

Jago ::

Izi:
tvoje neslane opombe se nanašajo bolj ali manj za player nepomebne stvari.

Nič pa ne pišeš o sliki in predvajanju.

Folk je prezahteven.

1. Ali lahko spreminjaš podnapise npr. pri gledanju DVDja ali ko gledaš televizijski program? seveda ne

2. ali je tako moteče, če browser pokaze le 8 znakov, da je player popolnoma neuporaben in ne mores gledati filmov? seveda ne

3. ali je tako moteče če ostane zoom znak na ekranu ko približaš sliko? seveda ne, le kdo pa gleda filme na zoomu (kupi si vecji tv :), nebroj dvixov sem pogledal pa zooma ne rabim, na nebroj playerih...

4. ali je moteča začetna slika=logo, hecno prevedena slovenščina itd. tako, da se filma sploh ne da gledat? seveda ne, oboje je nepomebno.

5. ali je strahotna tezava, da player ne podpira ogg, ogm itd? od kdaj pa so "uradni" filmi v teh formatih? player nima brezveze znaka Divx, ki je standard...

in še bi se dalo naštevati neumnosti.

Važno je, da player predvaja uradne formate, da ne zatika in da podnapise prikazuje v kulturni velikosti in obliki z našimi znaki.

Vse ostalo za užitek gledanja nima nobene veze.

janko771 ::

sej če je bil fw enkrat na netu pol je skoz sej ga lahko eden p2p gor šopne al pa na mulo da pa je stvar rešena tuki se pa napieš ko in kje se dobi stvar pa ti nobeden nč ne more.

lp
jest

Jago, vsi današnji playerji predvajajo skoraj vse.
Naj bo to Gorenje, Yamada ali pa Kiss.
Razlike so ravno v teh zate "nepomembnih" malenkostih.

1. Ali lahko spreminjaš podnapise npr. pri gledanju DVDja ali ko gledaš televizijski program?
- V DVD in TV programu ne, v MPEG-4 pa lahko.

2. ali je tako moteče, če browser pokaze le 8 znakov, da je player popolnoma neuporaben in ne mores gledati filmov?
- Zelo moteče, saj nismo več v času DOS-a.

3. ali je tako moteče če ostane zoom znak na ekranu ko približaš sliko? seveda ne, le kdo pa gleda filme na zoomu (kupi si vecji tv :), nebroj dvixov sem pogledal pa zooma ne rabim, na nebroj playerih...
- Zoom je ena najbolj uporabljanih funkcij na MPEG-4 playerjih. Pomembno je, da imaš možnost tudi krčenja in raztezanja po višini in širini. Zakaj pa potem filme na redem TV programu vedno režejo na format 4:3 in jih nikoli ne pustijo v originalnem razmerju? Ikonca je hudo moteča in je precej na sredi ekrana.

4. ali je moteča začetna slika=logo, hecno prevedena slovenščina itd. tako, da se filma sploh ne da gledat?
- Logo vidiš vsakič ko prižgeš player. Ne mislim gledati WWW.JAE.SI na ekranu znova in znova. Poleg tega je to prekršek. Ali bi ti kupil nov avto na katerem bi z obeh strani z velikimi rdečimi črkami pisalo "Prodajalna avtomobilov Zgornja Kungota" ali pa kaj podobnega. Saj na delovanje avto to ne vpliva ničesar in ko sediš notri in se voziš tega sploh ne vidiš. Vsekakor imamo zakon, ki take reči prepoveduje.

5. ali je strahotna tezava, da player ne podpira ogg, ogm itd? od kdaj pa so "uradni" filmi v teh formatih? player nima brezveze znaka Divx, ki je standard...
- Na playerju z veliko piše "MPEG-4 Video". OGG je odprtokodni MPEG-4 format in precej razširjen. Za DivX pa moraš plačati, če hočeš kodirati v njem.
Ti playerji niso namenjeni samo gledanju piratskih filmov kakor pri tebi >:D
Bolj kot nepodpora je problem če hočem gledati OGG rabim A verzijo, ko pa hočem gledati naprimer Nero Digital pa moram namestiti B verzijo firmware-ja. In tako vsak tretji film rabi svoj firmware :D

Glede firmwareow za ta plajer pa je najhuje to, da jih na uradni strani sploh ni.
Glede PYPS-a pa takole:
Če se nekdo odloči, da jih ne bo delal več je čisto vredu. Ni pa vredu, če napiše na svojo stran, da je razprečevanje tega firmwara prepovedano. Ne dobi se ga nikjer več niti na muli. Na vsaj desetih straneh kjer so imeli PYPS firmware za 6800 je bil le ta na silo umaknjen. Zakaj? V ozadju jaz vidim nekaj več, kot samo željo izdelovalcev :D
Tukaj so bile na delu grožnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Macro5 ::

Zdravo,mi lahko kdo pove kje dobim firmware od yamade 7200 in kako ga naložim na predvajalnik

Jago ::

1. nisi razumel primerjave.
Noben se namreč ne buni ko gleda film npr. po tv programu, kjer so podnapisi kakršni pač so. In jih ne moreš spreminjati. Tu pa ljudje hočejo ne vem kakšne in ozadja.

Moj prvi player je bil elta 8882 (sigma čip) ki je že takrat imel povsem solidno velikost fontov in naše znake (nobenih anomalij kot pri mth čipu).

2. Mislim, da je bolj moteče to, da uporabniki poimenuje fajle na nerazumne dolžine z eksotičnimi znaki, kar ima za posledico neprikazovanje podnapisov. Če imaš pravi sistem tudi 8 znakov ni moteče in ne more biti (vsak film v svoji mapi).

3. Gledam divx filme tako na plazmi 106" kot na 55" ekranu in ni prav nobenih potreb po zoomu. Če te moti črn rob je to tvoj problem, zoom tega ne reši.

4. Prodajalna avtomobilov Zgoranj Kungota ti piše na okvirju tvoje tablice :) Maš program pa si spremeni logo za nago žensko.

5. Na divx playeru je znak Divx certified a ne da? par dolarjev najbrz ni problem odstet za divx enkoder ali pač?

Player ima lastnosti, ki jih oglašuje prozvajalec, ti pa iščeš zadeve, katere se ne zatrjuje, da jih player ima. To ne more biti napaka proizvajalca nego tvoj kapric, od prodajalca pa je odvisno ali bo ustregel potrošniku glede novih možnosti.

Sicer pa te playere delajo na Kitajskem za smešno ceno, prodajalci nanj lepijo le svoje nalepke ...

Me prav zanima situacija, ko dobiš obisk in bi si ta rad ogledal film. Verjetno prav nobenega ne bo ganlo, da imaš več kot 8 znakov v browserju, kaj šele logotip in jezik menija, bo pa vsak opazil če bo film zatikal in druge tehnične težave.

cosmopapi ::

Oj
Kako lahko rešim problem, ko mi podnapise kaže zrcalno? Imam Yamado 6800 (v. 1.1), to težavo sem pa opazil pri podn. za The Worlds fastest Indian in The New World.
Hvala
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

tictac ::

oj, pri nas pa imamo sledeci problem: pametnjakovic je dal instalacijski cd v predvajalnik in je nekje na sredini prekinil namescanje. sedaj seveda predvajalnik ne deluje vec-cd ne gre ven. kaj mi lahko svetujete poleg tega, da zadevo nesem na servis?

lp

Crimson_Shadow ::

(off-topic) Res zanimivo, da noben ne prebere kaj vam napiše Nero za snemanje večsejnih dvdjev. :\ (A tega res ne piše v navodilih?)

OPOZORILO!

Multisession DVD-ji so izven specifikacij in uradno "standard" niti ni podprt. Edino kjer vam bodo gotovo delali je pod WinXP (pa še to ni nujno, da na vseh možnih variantah - brez SP, SP1 ali SP2). Zato vam uporabo Multisession DVD-jev odsvetujem!

To sploh velja za Divx predvajalnike, kjer vam tak DVD na enem lahko dela, na drugem vam pa ne bo. Zato take multisession natlačenke uporabljajte na lastno odgovornost!
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Tomas ::

Pod zasebno imaš telefonsko pa pokliči. Vse se da rešit.

rapvirus ::

eno hitro vprasanje... kam v ljubljani lahko nesem mojo yamado na servis (najbrž je samo zaflešana)?
sprasujem zato ker ni vec v garanciji. ce pa jo odnesem v firmo kjer je bla kupljena dam za bencin skor tok kokr za novo :)

bartmatej ::

V Ljubljani imaš servis JAE na Brnčičevi.

majstor ::

@mirkuma: lepo bi bilo ce bi kdaj ruknil se ti ven kak FW za Yamado 6800, kajti twoji FW-ji so zelo dobri in priljubljeni
:D

Tomas ::

Pod zasebno imaš številko pa pokliči

Nekaj se dogaja! Opazil sem, da je izginila tudi stran, kjer je bil na voljo originalni NewAge firmware za Yamado 6800.

Zgodovina sprememb…

Živ,
Poleg yamade 6800x ki sem jo pred kratkim kupil in jo nadgradil z(FW-4B) sem kupil tudi zvočnike Genius home theatre 5.1 wood. Priznati moram, da zadeva za ta denar res veliko ponuja. Če hočeš biti audiofilsko pikolovski potem vedi da tudi gledanje Dvix ali Xvid-ov ni zate- zvok :P . Ko sem jih priklopil sem se moral kar malo poigrati z nastavitvami, ki jih FW-4B ponuja - pod zvokom, ker drugače zadeva dela z polovično kvaliteto; ko se dva pogovarjata jih slišiš kot iz piksne, ampak ko sem zadevo naštimal do konca in odpravil vse te 'piksna' in ostale zadeve stran, špila več kot zadovoljivo. Presenečen sem bil tudi ko sem vtaknil Dvix dvd-rip seveda in ostrmel od presenečenja glede zvoka. Ni bilo 5.1 vendar je zvok ozadja (letenje helikopterja, muzika ozadja) ločil - zadnji zvočniki, govor med igralci -sprednji zvočniki in center. Priporočam zvočnike vsakomur, ki jih namerava kupiti za domači kino. cena zastonj (22.000 SIT) to kar ven spravi pa več kot zadostuje -120W. V kombinaciji z yamado -SUPER.

Torej na kratko.
DVD;Dvix predvajalnik YAMADA 6800X z FW 4B z nastavitvami zvoka, zvočniki Genius 5.1 wood, za uporabo domačega kina več kot dovolj.

več o genius zvočnikih

nejc91 ::

Tudi jaz letim v ponedeljek po Yamado 6800x. Mislim da je z kombinacijo pikijevega FWja V4B najbolse..

Mi kdo predlaga nakup česa drugega??

Piki, hvala za FW že vnaprej, čeprav še nimam predvajalnika:>

Aja.. pa še eno vprašanje.. tale player bere vse, kot sem zasledil, ali se morda motim??

Re: Crimson_Shadow
Ja, a potem obstaja kakšna rešitev? 8-O A ni bolje imeti več filmov na enem mediju, kot pa goro CD-jev!?:)) Pa ne mi rečt: "Pejd zamenjaj player!":( :'(

nejc 91, pozanimaj se mal o Xoro-tih!;)
Ne boš verjel, ampak friend je kupil Quadro-ta za cca. 11 K pred dvema mesecema, rezultat:D !!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clemense ()

clemense, pač ne uporabljaj multisession.
Počakaj, da se ti nabere za en DVD filmov (ponavadi je to 6 filmov), izberi v Nerotu "No multisession" in jih zapeči.
V čem je tu problem?

KHM....izi, a veš , da mi je malo nerodno:8) ...zato pa so forumi!

WD800 ::

Nejc 91

Yamada je super. Res ne boš zgrešil. Sem bil ponosni lastnik Xorota 415 in ne sploh preveč ponosni xoro 2100. 415 je bla še kar - no ja, 2100 samo za v smeti. Ampak ko zaženeš 6800 Yamado z novim fw je razlika občutna. Toplo priporočam.
Never Mind the bollocks

TOP ::

Ej WD800 kako misliš Xoro 2100 za v smeti jaz jo imam in sem ful zadovoljen z njo in kakšna je razlika z Yamado 6800 mislim v čem.HVALA

nejc91 ::

WD800

Tnx za odgovor..
Jap ju3 skočim po njo..
Thanks

raplus ::

Ojla! Imam eno tehnično vprašanje. Malo sem si prebiral o kodeku H.264, pa me zanima, če Yamada 6700 podpira gledanje filmov v tem kodeku, saj je kvaliteta zapisa primerljiva MPEG-4, je pa zelo manjša velikost. Če ne gre, ali podpira čip v Yamadi, da se priredi firmware?
Hvala

podtalje ::

MPEG-4 je precej širok pojem, pod katerega spada tudi H.264.
Yamada 6x00 podpira MPEG-4 Advance simple profile (divx,xvid), H.264 pa zaradi pomankanje procesorske moči ne bo nikoli podpirala.

raplus ::

Hvala!

Muzo ::

Se da potem še kje dobiti pyps firmware za yamado 6800 al ne?

muzo@gimb.net

Hvala :)

lolek84 ::

Ojla!

PO dolgem času se vam zopet javljam-kot ste uganili sem zopet naletel na težavo ;(

Do zdaj sem bil zadovoljen z mojo Yamado 6800x kolikor se le da, edino kar lahko omenim je bil en film ki mi žal ni šel saj je slika preskakovala... Danes pa kot vedno ko pridem s študenta domov in si seveda prinesem na dvd-rw neke filmčke, ki jih pol pogledam na predvajalniku saj se mi ne da presedat za ekranom in le-teh gčedat za računalnikom,,,,.... IN kaj se zgodi le 2 filma z 2 cd-jov sta šla kot bi mogla, sem si rekel ni vrag da 1 nebi šel pol bi že mislil da je kaj narobe a da po 5 filmov na enem dvd-ju ne gre to pa ni res.
In kaj je problem mogoče sem se napačno izrazo "da ne grejo" filmi delajo le z podnapisi je nekaj narobe. V bistvu se mi še to ni zgodilo (ps. na računalniku preden sem pekel in tudi po tem ko sem opazil da ne dela sem pogledal, pa lahko povem da je vse ok) Ko pa film štartam na yamadi pa mi namesto podnapisov izpisuje 3--> 00:003:56,474 itd, po mojem ko sem film dalje zavrtel so se številke tudi spreminjale na kar po mojem mišlenju kot sklepam izpisuje dolžino filma v tistem trenutko namesto podnapisa, ker pol dalje na kaki polovici filam je 3--> 00:054:54,22 itd.

A mogoče veste kaj bi bilo narobe ker to se mi še ni nikoli zgodilo, ja eni boste rekli da npr podnapisi niso dobro a zakaj za vraga pa pol na računalniku gredo kot bi morala, ???
Zdaj pa res rabim pomoč, ker kot sem že rekel 1 film bi še razumel npr. da nebi delal a zdaj pa dela to kar pri 10-tih filmih.
PS. nastavitev od "mojega" prejšnjega gledanja nisem nič spreminjal pa tudi vsi "stari" filmi ki sem jih že pogledal delajo dobro le ti novi ne?
««
75 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725536 (10150) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873035 (20854) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425165 (3256) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527045 (14380) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem