Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

MajorM ::
@lolek
Ma jaz zastopim Pikija. Je že mal naveličan, pa mogoče ga mal jezi, ko se vsi vtikajo v "tvoj" del. Pri tem si pa za en kur.c plačan.
Je hudič, če maš eno znanje oziroma sposobnosti pa te pol folk izkorišča.
Ok, glede podnapisov. Jaz prakticiram takole zadevo:
Jarhead.avi
Jarhead SLO.srt
Jarhead ENG.srt
Torej če imaš naloženo na yamadi 4A verzijo, potem ti bo avtomatično ob štartu filma predvajalo angleške podnapise. (No možno je da vzame pač prve podnapise, ki so po abecedi).
V glavnem, pri taki oznaki se ti bo pri izbranem angleških podnapisih izpisalo na TV tudi:
Subtitles 01/02: English
Kar je cool. Za slovenske zal ne napiše zraven.
Torej v nastavitvah obstaja ena zadeva, ki ima nekaj veze s podnapisi.
Poglej moj post iz 5.4.2006
Tam boš našel še eno "Filename match". Tukaj lahko nastaviš koliko znakov primerja predvajalnik med filmom in podnapisi.
Bom podal na primeru:
Na CD/DVD imaš posnete datoteke:
Lost [1x00].avi
Lost [1x00] ENG.srt
Lost [1x00] SLO.srt
Lost [1x01].avi
Lost [1x01] ENG.srt
Lost [1x01] SLO.srt
Če nastaviš Filename match = 0. Potem ti bo predvajalnik naložil VSE podnapise. Tako boš imel v zgornjem primeru pri prvem delu Lost na voljo 4 podnapise (dva pripadajoča in 2 ki sta od naslednjega dela).
Če imaš nastavljeno recimo Filename match = 5. To še vedno ni dovolj, saj lahko vidiš, da predvajalnik ne more ločiti po prvih petih znakih kateri podnapisi sodijo kam.
Pri takole urejenih podnapisih, je najbolje da daš kar na max. Filename match = 40
Tukaj se bodo naložili samo podnapisi, ki so fres pripadajoči k filmu. Razen če imaš več filmov in podnapisov, katerih imena so si podobna na več kot 40 znakov.
Če se ti imena podnapisov SPLOH ne ujemajo z imenom filma, pol pač daš Filename match = 0 pa na daljincu izbereš ustreznega.
Ma jaz zastopim Pikija. Je že mal naveličan, pa mogoče ga mal jezi, ko se vsi vtikajo v "tvoj" del. Pri tem si pa za en kur.c plačan.
Je hudič, če maš eno znanje oziroma sposobnosti pa te pol folk izkorišča.
Ok, glede podnapisov. Jaz prakticiram takole zadevo:
Jarhead.avi
Jarhead SLO.srt
Jarhead ENG.srt
Torej če imaš naloženo na yamadi 4A verzijo, potem ti bo avtomatično ob štartu filma predvajalo angleške podnapise. (No možno je da vzame pač prve podnapise, ki so po abecedi).
V glavnem, pri taki oznaki se ti bo pri izbranem angleških podnapisih izpisalo na TV tudi:
Subtitles 01/02: English
Kar je cool. Za slovenske zal ne napiše zraven.
Torej v nastavitvah obstaja ena zadeva, ki ima nekaj veze s podnapisi.
Poglej moj post iz 5.4.2006
Tam boš našel še eno "Filename match". Tukaj lahko nastaviš koliko znakov primerja predvajalnik med filmom in podnapisi.
Bom podal na primeru:
Na CD/DVD imaš posnete datoteke:
Lost [1x00].avi
Lost [1x00] ENG.srt
Lost [1x00] SLO.srt
Lost [1x01].avi
Lost [1x01] ENG.srt
Lost [1x01] SLO.srt
Če nastaviš Filename match = 0. Potem ti bo predvajalnik naložil VSE podnapise. Tako boš imel v zgornjem primeru pri prvem delu Lost na voljo 4 podnapise (dva pripadajoča in 2 ki sta od naslednjega dela).
Če imaš nastavljeno recimo Filename match = 5. To še vedno ni dovolj, saj lahko vidiš, da predvajalnik ne more ločiti po prvih petih znakih kateri podnapisi sodijo kam.
Pri takole urejenih podnapisih, je najbolje da daš kar na max. Filename match = 40
Tukaj se bodo naložili samo podnapisi, ki so fres pripadajoči k filmu. Razen če imaš več filmov in podnapisov, katerih imena so si podobna na več kot 40 znakov.

Če se ti imena podnapisov SPLOH ne ujemajo z imenom filma, pol pač daš Filename match = 0 pa na daljincu izbereš ustreznega.

@Piki64
Stari jaz te popolnoma zastopim. Nisem mislu nič slabšalnega. Ampak jaz si rečem: "Pač nimajo vsi interesa ali znanja o zadevah."
Predstavli si, da si praktičen laik in si si kupil eno Yamado pa bi si jo rad malo poštimal. Priznajmo, prvoten FW na novi 6800 je prav patetičen.
Ok. Veš da obstaja en forum, ki se debatira o tem.
Pa prideš na tole stran in onemiš ob pogledu na topic, ki se vleče 74!!!!! strani.
Obupano raje skočiš na zadnjo stran in postaš svoje vprašanje. Pri tem pa se ne zavedaš, da se je nanj odgovorilo že najmanj 5x, saj komu se pa resnično ljubi brat toliko strani.
Tebi (meni/nam) pa, ki se že nekaj časa udejstujemo po tem topicu je pa že neumno ta miljontič razlagad kako se pritisne PLAY na daljincu.
Pri tem pa samo čakaš kdaj bo uletelo naslednje vprašanje v stilu "Kako posnamem FW CD?!?"
Sem bil jaz isti, ko sem si nedavno tega kupil svoj prvi DivX predvajalnik. (No ne čisto, ker neki znanja sem že imel oziroma sem si ga poiskal na internetu).
Tako, da vi kar sprašujte! Se bo že našel kdo, ki je imel podoben problem in vam bo zaupal rešitev.
Lp.
P.S.: Porka šus! Še en (pre)dolg post
Stari jaz te popolnoma zastopim. Nisem mislu nič slabšalnega. Ampak jaz si rečem: "Pač nimajo vsi interesa ali znanja o zadevah."
Predstavli si, da si praktičen laik in si si kupil eno Yamado pa bi si jo rad malo poštimal. Priznajmo, prvoten FW na novi 6800 je prav patetičen.
Ok. Veš da obstaja en forum, ki se debatira o tem.
Pa prideš na tole stran in onemiš ob pogledu na topic, ki se vleče 74!!!!! strani.
Obupano raje skočiš na zadnjo stran in postaš svoje vprašanje. Pri tem pa se ne zavedaš, da se je nanj odgovorilo že najmanj 5x, saj komu se pa resnično ljubi brat toliko strani.
Tebi (meni/nam) pa, ki se že nekaj časa udejstujemo po tem topicu je pa že neumno ta miljontič razlagad kako se pritisne PLAY na daljincu.
Pri tem pa samo čakaš kdaj bo uletelo naslednje vprašanje v stilu "Kako posnamem FW CD?!?"
Sem bil jaz isti, ko sem si nedavno tega kupil svoj prvi DivX predvajalnik. (No ne čisto, ker neki znanja sem že imel oziroma sem si ga poiskal na internetu).
Tako, da vi kar sprašujte! Se bo že našel kdo, ki je imel podoben problem in vam bo zaupal rešitev.
Lp.
P.S.: Porka šus! Še en (pre)dolg post

veliki4 ::
A se obeta kaj novga za yamado 6600 in bellagio ad2020 al samo yamada 6800 je v ospredju.
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

Freya78 ::
Piki... problem je v tem, da sem ženska. Kar pomeni, da če ti meni pišeš v nekih strokovnih besedah, te že gledam ko tele v nova vrata. Jaz zelo zelo zelo cenim ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Tudi če bi natančno prebral moj prvi post, bi videl, da vse kar bi si resnično želela je nekoga, ki bi bil pripravljen vzeti mojo Yamado v roke in jo naštelati.
Evo en primer, citirano od schurda: Nasvet: Naloži si origialni FW, , potem pa ta zadnji od Mirkume. Ta deluje 100% in ne zmrzuje.
Kar se tiče odklepa, poglej na prvi strani, mislim da je koda 1379.
to je zame že napol napisano v japonščini - jezik, katerega ne obvladam. Zakaj? Da ti napišem moje misli, ko sem brala tole:... naloži si orginalni FW (kje hudiča naj pa tega dobim??), potem pa ta zadnji od Mikume (ta zadnji kaj??? profil, fw...koga nek??? od Mikune WTF je Mikuma) kar se tiče odklepa (o kakem odklepu mi to govorimo pravzaprav) poglej na prvi strani (kje? v tem topicu??), mislim, da je koda 1379 (in kaj naj z njo? za rit ne bo dobra)... ok, malo heca malo zares.... ampak to je dejstvo. Pač sem blond (ne dobesedno - v tem primeru je to le state of mind) in raje dam nekaj nekam popraviti in nastaviti, kot da bi se resno s tem ukvarjala, čeprav bi si želela to znat.
Največji problem je v tem, da imam (baje) neko hudo mašino od PC-ja doma (hudo zato, za kar jo jaz uporabljam), na katero je vsak, ki je prišel mimo naložil ene par stvari, češ da to je pa full dobro. In sedaj je moja mašina polna enih programov, za katere so mi pozabili povedati in narisati za kaj se jih uporablja, neke Nortone, ki mi sedaj govorijo, da moram osvežiti in neko kodo napisati itd........
Problem je pri ljudjeh, ki se na to ne spoznajo, da živijo z ljudmi in tudi dobivajo stvari in napotke od ljudi, ki se na to spoznajo. In problem je, ker vas dostikrat ne razumemo, kaj hočete povedati, po drugi strani pa se zdimo sami sebi butci, da ne znamo tega sami urediti, ker iz vaših ust deluje tako enostavno.
Meni bi bilo zelo super, če bi lahko to Yamado kam pripeljala, da mi en naloži, mi jo pregleda in mi jo naštima tako, da lahko jaz to gledam. Žal pa nisem tak stručko, da bi lahko sama to delala oz. če sem enkrat zafrknila, bi še večkrat.........
Uff sem se razpisala. Bottom line..... na živce mi gre, da imam neko stvar, katere ne morem uporabljati...... in bi rada imela zadevo končno tako urejeno, da bi lahko normalno uporabljala. Če seveda nisem že tako zjebala, da bom samo še stran vrgla.
Evo en primer, citirano od schurda: Nasvet: Naloži si origialni FW, , potem pa ta zadnji od Mirkume. Ta deluje 100% in ne zmrzuje.
Kar se tiče odklepa, poglej na prvi strani, mislim da je koda 1379.
to je zame že napol napisano v japonščini - jezik, katerega ne obvladam. Zakaj? Da ti napišem moje misli, ko sem brala tole:... naloži si orginalni FW (kje hudiča naj pa tega dobim??), potem pa ta zadnji od Mikume (ta zadnji kaj??? profil, fw...koga nek??? od Mikune WTF je Mikuma) kar se tiče odklepa (o kakem odklepu mi to govorimo pravzaprav) poglej na prvi strani (kje? v tem topicu??), mislim, da je koda 1379 (in kaj naj z njo? za rit ne bo dobra)... ok, malo heca malo zares.... ampak to je dejstvo. Pač sem blond (ne dobesedno - v tem primeru je to le state of mind) in raje dam nekaj nekam popraviti in nastaviti, kot da bi se resno s tem ukvarjala, čeprav bi si želela to znat.
Največji problem je v tem, da imam (baje) neko hudo mašino od PC-ja doma (hudo zato, za kar jo jaz uporabljam), na katero je vsak, ki je prišel mimo naložil ene par stvari, češ da to je pa full dobro. In sedaj je moja mašina polna enih programov, za katere so mi pozabili povedati in narisati za kaj se jih uporablja, neke Nortone, ki mi sedaj govorijo, da moram osvežiti in neko kodo napisati itd........
Problem je pri ljudjeh, ki se na to ne spoznajo, da živijo z ljudmi in tudi dobivajo stvari in napotke od ljudi, ki se na to spoznajo. In problem je, ker vas dostikrat ne razumemo, kaj hočete povedati, po drugi strani pa se zdimo sami sebi butci, da ne znamo tega sami urediti, ker iz vaših ust deluje tako enostavno.
Meni bi bilo zelo super, če bi lahko to Yamado kam pripeljala, da mi en naloži, mi jo pregleda in mi jo naštima tako, da lahko jaz to gledam. Žal pa nisem tak stručko, da bi lahko sama to delala oz. če sem enkrat zafrknila, bi še večkrat.........
Uff sem se razpisala. Bottom line..... na živce mi gre, da imam neko stvar, katere ne morem uporabljati...... in bi rada imela zadevo končno tako urejeno, da bi lahko normalno uporabljala. Če seveda nisem že tako zjebala, da bom samo še stran vrgla.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Freya78 ()

podtalje ::
OK, sedaj je počasi dobolj teh dolgih komentarjev, katera vprašanja so primerna in katera ne.
Če je bilo neko vprašanje že odgovorjeno, se lahko uporabnika z enim stavkom opozori, da je bil odgovor že objavljen,
če se pa komu to zdi odveč, pa lahko vprašanje enostavno ignorira.
Če kdo želi še naprej komentirati o tem, naj odpre novo temo. Od sedaj naprej bodo vsi taki komentarji izbrisani.
Če je bilo neko vprašanje že odgovorjeno, se lahko uporabnika z enim stavkom opozori, da je bil odgovor že objavljen,
če se pa komu to zdi odveč, pa lahko vprašanje enostavno ignorira.
Če kdo želi še naprej komentirati o tem, naj odpre novo temo. Od sedaj naprej bodo vsi taki komentarji izbrisani.

Ok. Pa dejmo na hitro še enkrat.
@Freya78
1. Greš na Link do PYPS
2. Se registriraš. (predvidevam da bo to šlo, ker se ti je ratal tudi tu gor prijavit)
3.Se prijaviš z accountom in greš od izhodiščne strani MAIN MENU => DIvX Players Firmwares => Yamada => Yamada 6700 => Download in downloadaš FW
4. Dobiš datoteko Yamada6700_060228.zip
5.Jo "odpakiraš". Upam, da imaš kak WinZip program al kaj podobnega inštaliran na računalniku. Poizkusi kar z DESNI KLIK na datoteko in kak EXTRACT HERE.. ali pa
DESNI KLIK => WinZip => Extract to here
6. Če bo uspelo dobiš eno datoteko z imenom Yamada6700.iso (končnice morda ne boš videla)
7. V najboljšem primeru imaš na računalniku naložen tudi en program za snemanje CD/DVD, ki sliši na ime Nero (in še kaj zraven). Zato poizkusi kar miškin LEVI DVOKLIK na Yamada6700.iso
8. Po možnosti se ti bo odprl Nero program, ki bo vedel kaj storiti
9. Vstavi v CD/DVD zapisovalnik en prazen CD ali pa CD-RW.
10. Pritisni ZAPIŠI oziroma BURN. Če boš vstavila CD-RW ki je pol te bo vprašal če želiš izbriat stare podatke. Če si sigurna da jih ne potrebuješ več pote mirne duše izberi DA.
11. V nekaj sekundah se bo zadeva zapekla na CD. Po možnosti USPEŠNO.
Sedaj imš pripravljen CD z novim FW.
Zgornje korake lahko izvedeš tudi s katero koli drugo verzijo FW. Ni potrebno, da je ravno s strani s katere sem ti jo dal zgoraj. Sam imam Yamado6800 pa ne vem ali je na tej strani res najnovejša verzija za 6700-tko.
Sedaj poglej moj post na strani 73 od dne 5.4.2006 kako se dejansko namesti na Yamado.
Ker ne vem kako natančno izgledajo nastavitveni meniji pri 6700 ti več ne morem pomagat, lahko pa da to kaj podobnega kot ti ki jih uporabljamo pri 6800. Poglej če ti napotki v ta istem postu pomagajo pri nastavitvi tvoje Yamade. Ko je FW naložen se v glavnem igraj z nastavitvami tako dolgo, da bo delalo. Dej en filem noter pa rihti podnapise. :)
Če ti je vse to še vedno prezahtevno, potem daj kakemu "računalnlniškemu" kolegu al pa komu, ki že ima kak DivX predvajalnik, zadevo v roke.
Ali pa povej od kje si pa, da vidimo če se bo našel kak pogumnež, ki ti bo zrihtal mašino.
P.S.: Še ena stran na kateri je zadnja verzija FW in še ena navodila na koncu te strani Mirkuma Link
@Freya78
1. Greš na Link do PYPS
2. Se registriraš. (predvidevam da bo to šlo, ker se ti je ratal tudi tu gor prijavit)
3.Se prijaviš z accountom in greš od izhodiščne strani MAIN MENU => DIvX Players Firmwares => Yamada => Yamada 6700 => Download in downloadaš FW
4. Dobiš datoteko Yamada6700_060228.zip
5.Jo "odpakiraš". Upam, da imaš kak WinZip program al kaj podobnega inštaliran na računalniku. Poizkusi kar z DESNI KLIK na datoteko in kak EXTRACT HERE.. ali pa
DESNI KLIK => WinZip => Extract to here
6. Če bo uspelo dobiš eno datoteko z imenom Yamada6700.iso (končnice morda ne boš videla)
7. V najboljšem primeru imaš na računalniku naložen tudi en program za snemanje CD/DVD, ki sliši na ime Nero (in še kaj zraven). Zato poizkusi kar miškin LEVI DVOKLIK na Yamada6700.iso
8. Po možnosti se ti bo odprl Nero program, ki bo vedel kaj storiti
9. Vstavi v CD/DVD zapisovalnik en prazen CD ali pa CD-RW.
10. Pritisni ZAPIŠI oziroma BURN. Če boš vstavila CD-RW ki je pol te bo vprašal če želiš izbriat stare podatke. Če si sigurna da jih ne potrebuješ več pote mirne duše izberi DA.
11. V nekaj sekundah se bo zadeva zapekla na CD. Po možnosti USPEŠNO.
Sedaj imš pripravljen CD z novim FW.
Zgornje korake lahko izvedeš tudi s katero koli drugo verzijo FW. Ni potrebno, da je ravno s strani s katere sem ti jo dal zgoraj. Sam imam Yamado6800 pa ne vem ali je na tej strani res najnovejša verzija za 6700-tko.
Sedaj poglej moj post na strani 73 od dne 5.4.2006 kako se dejansko namesti na Yamado.
Ker ne vem kako natančno izgledajo nastavitveni meniji pri 6700 ti več ne morem pomagat, lahko pa da to kaj podobnega kot ti ki jih uporabljamo pri 6800. Poglej če ti napotki v ta istem postu pomagajo pri nastavitvi tvoje Yamade. Ko je FW naložen se v glavnem igraj z nastavitvami tako dolgo, da bo delalo. Dej en filem noter pa rihti podnapise. :)
Če ti je vse to še vedno prezahtevno, potem daj kakemu "računalnlniškemu" kolegu al pa komu, ki že ima kak DivX predvajalnik, zadevo v roke.
Ali pa povej od kje si pa, da vidimo če se bo našel kak pogumnež, ki ti bo zrihtal mašino.

P.S.: Še ena stran na kateri je zadnja verzija FW in še ena navodila na koncu te strani Mirkuma Link
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MajorM ()

mtjz33 ::
Če ne vidiš končnic kot so iso, exe itd...., stori sledeče:
Moj računalnik/ orodja/ možnosti mape / pogled... pa najdi skrij pripone za znane vrste datotek..to odkljukajte da ne bo kljukice...
…ali….
Kliknite zgoraj naMy computer/ Tools / Folder Options / View - odstranite kljukico pri Hide extensions for know file type.
Moj računalnik/ orodja/ možnosti mape / pogled... pa najdi skrij pripone za znane vrste datotek..to odkljukajte da ne bo kljukice...
…ali….
Kliknite zgoraj naMy computer/ Tools / Folder Options / View - odstranite kljukico pri Hide extensions for know file type.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: podtalje ()

Za vse tiste, ki imate Yamado 6800!
Verzija Yamada6800_v4B noče avtomatično predvajati podnapisov. Vsaj meni še niuspelo najti načina.
Verzija Yamada6800_v4A PA JIH!!! Nisem sicer siguren, katere izbere, če jih je več na voljo. Mislim da vzame tisti podapis, ki je prvi po abecedi.
Freya? Ai si zrihtala kej?
Verzija Yamada6800_v4B noče avtomatično predvajati podnapisov. Vsaj meni še niuspelo najti načina.
Verzija Yamada6800_v4A PA JIH!!! Nisem sicer siguren, katere izbere, če jih je več na voljo. Mislim da vzame tisti podapis, ki je prvi po abecedi.
Freya? Ai si zrihtala kej?

Major... nisem hotela tu, da me ne bi kdo spet skurcal
pa sem ti PM poslala (ne ne, nisem tebe v Pm poslala ampak privat sporočilo)......
Sicer pa gre danes zadeva v obdelavo, kot mi je napisal Major in samo upam, da bom naredila vse postopke prav in da bom končno imela Yamado zrihtano.
Imam pa kljub vsemu še eno vprašanje. Ali je treba pred tem zbrisati vse nastavitve, ki si jih imel prej gor na playerju, ali se to avtomatično pobriše. Če mi piše v navodilih, potem mi ni treba odgovarjati, bom že tam prebrala
Vsem pa še enkrat hvala za pomoč!

Sicer pa gre danes zadeva v obdelavo, kot mi je napisal Major in samo upam, da bom naredila vse postopke prav in da bom končno imela Yamado zrihtano.
Imam pa kljub vsemu še eno vprašanje. Ali je treba pred tem zbrisati vse nastavitve, ki si jih imel prej gor na playerju, ali se to avtomatično pobriše. Če mi piše v navodilih, potem mi ni treba odgovarjati, bom že tam prebrala

Vsem pa še enkrat hvala za pomoč!

lolek84 ::
@Piki64@drugi ki ste mi pomagali!
Hvala vam vsem, moj nov predvajalnik dela kot cukrček z vašo pomočjo, sledil sem vsem vašim navodilom in moram "potrkat" zaenkrat je izpolnil vsa moja pričakovanja...
Trenutno ga imam šele dobro urco doma a upam da vam v naslednjih dneh sporočim samo pohvalne stvari o njem ko si bom ogledal par filmčkov na njem...
Ps. edino kar sem opazil prve trenutke je da mi še do sedaj ni javil nekih podnapisov ki bi jih zaznal na cd-ju da bi jih "fizično" izbral... V filmu so podnapisi samo da bi jih "lahko" sam izbral te opcije pa še nisem zasledil... To je prvo kar sem opazil... Če bom imel še pa kako težavo pa vas z veseljem povprašam... PIKI ti pa dobiš donacijo ker se res trudiš sam oz. z ekipo da nam omogočate tak dobre "stroje" za tak poceni denar
Hvala vam vsem, moj nov predvajalnik dela kot cukrček z vašo pomočjo, sledil sem vsem vašim navodilom in moram "potrkat" zaenkrat je izpolnil vsa moja pričakovanja...
Trenutno ga imam šele dobro urco doma a upam da vam v naslednjih dneh sporočim samo pohvalne stvari o njem ko si bom ogledal par filmčkov na njem...
Ps. edino kar sem opazil prve trenutke je da mi še do sedaj ni javil nekih podnapisov ki bi jih zaznal na cd-ju da bi jih "fizično" izbral... V filmu so podnapisi samo da bi jih "lahko" sam izbral te opcije pa še nisem zasledil... To je prvo kar sem opazil... Če bom imel še pa kako težavo pa vas z veseljem povprašam... PIKI ti pa dobiš donacijo ker se res trudiš sam oz. z ekipo da nam omogočate tak dobre "stroje" za tak poceni denar

aya še to sem pozabil omenit:
Moj stari predvajalnik
Grundig LIVANCE GDP 2400/2 R.I.P
(ps. za 10 čukov sem ga pa le prodal
)
Moj stari predvajalnik
Grundig LIVANCE GDP 2400/2 R.I.P
(ps. za 10 čukov sem ga pa le prodal

velikiB ::
Imam yamado 6700 chilli. Hotel sem nadgraditi firmware vendar mi je predvajalnik zamrznil. Po pol ure sem ga izključil iz elektrike. Ko ga sedaj hočem vključit se ne zgodi nič. TEMA!!!!!!!!!!!!!! Kaj naj naredim? Na pomoč
VelikiB

Tomas ::
Zadevo odpri priključi kabel in jo nadgradi. Če pa to ne znaš sam imaš pa pod zasebno številko, pa pokliči.

flanker6896 ::
Hmm jaz imam pa pravzaprav problem z dajanjem FWja na CD. Naj najprej omenim, da sem zapekel ze mnogo imageov, pa tudi mojo staro Yamado 6700 sem uspesno in v prvem poizkusu nadgradil z novim FW.
Sedaj imam eno Yamado 6800 pa imam probleme s peko imagea od 4A in 4B verzije na CD?!?
Probal sem ju namestiti tudi kot virtual drive preko daemon toolsa pa stalno javlja neke napake (vse druge image fajle mi b.p. nalozi)
Res si ne znam razloziti zakaj je tako :(
Pred nekaj minutami mi je koncno uspelo zapeci CD z imageom, ampak ko le tega vstavim v Yamado, se ne zgodi nic, prepozna ga pa kot VCD. Ko pritisnem play se ne zgodi nic...
Ali je mozno Yamado 6800 nadgraditi s 6700 FW (sem ravno nasel se tisti CD, ki je uspesno nadgradil staro 6700 Yamado)
LP
f.
Sedaj imam eno Yamado 6800 pa imam probleme s peko imagea od 4A in 4B verzije na CD?!?
Probal sem ju namestiti tudi kot virtual drive preko daemon toolsa pa stalno javlja neke napake (vse druge image fajle mi b.p. nalozi)
Res si ne znam razloziti zakaj je tako :(
Pred nekaj minutami mi je koncno uspelo zapeci CD z imageom, ampak ko le tega vstavim v Yamado, se ne zgodi nic, prepozna ga pa kot VCD. Ko pritisnem play se ne zgodi nic...
Ali je mozno Yamado 6800 nadgraditi s 6700 FW (sem ravno nasel se tisti CD, ki je uspesno nadgradil staro 6700 Yamado)
LP
f.

mahindra ::
Mi kdo pove, če je za yamado 6800 pri V 5a ali 5b možno kje spremeniti obliko samih fontov. Meni so se zdeli v V2 lepši in bolj čitljivi.
Podnapise sem tudi nastavil kot je napisal MAJORM, pa se vseeno ne naložijo sami.
Podnapise sem tudi nastavil kot je napisal MAJORM, pa se vseeno ne naložijo sami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mahindra ()

kurjač ::
mahindra
5a in 5b še ni. Predvidevam, da si naložil 4b verzijo. Meni tudi ni v verziji B naložilo avtomatsko, zato pa nisem imel problemov z A verzijo.
Obliko fontov pa mislim da se ne da spremenit.
lp
5a in 5b še ni. Predvidevam, da si naložil 4b verzijo. Meni tudi ni v verziji B naložilo avtomatsko, zato pa nisem imel problemov z A verzijo.
Obliko fontov pa mislim da se ne da spremenit.
lp

ivanjanezic ::
Kaže, da link do PYPS FW od MajorM ne dela?
http://pyps.aventurahost.net/content/in...
Je še kak drug naslov do Yamada6700_060228.zip?
LP
http://pyps.aventurahost.net/content/in...
Je še kak drug naslov do Yamada6700_060228.zip?
LP

mirkuma ::
Poizkusi na moji strani. Mislim da je ta fw na PYPS strani identicen mojemu zadnjemu oz. predzadnjemu, ne vem vec tocno.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

No, samo da vam sporočim..... ko sem hotela končno spraviti k sebi Yamado ugotovim, da je stran pyps ukinjena..........
pa sem spet na začetku......
p.s.: Major, poglej pm
pa sem spet na začetku......

p.s.: Major, poglej pm

piki64 ::
Hi!
Ja stran http://pyps.aventurahost.net/content/ je izklopljena in pri tem bo ostalo. Upam da se boste držali napisanega na strani, da je distribucija starih FW prepovedana.
V imenu PYPS-a
Ja stran http://pyps.aventurahost.net/content/ je izklopljena in pri tem bo ostalo. Upam da se boste držali napisanega na strani, da je distribucija starih FW prepovedana.
V imenu PYPS-a
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: podtalje ()

mateoo ::
hmm, kako pa sedaj priti do novih FM?? Kje se jih da kupit, donirat?
Imam novo YAMADO 6800 in bi potreboval zadnji SLO FM.
Imam novo YAMADO 6800 in bi potreboval zadnji SLO FM.

Valentin ::
Probaj z zasebnimi sporočili, naprimer...
edit: da ne bo nesporazuma, ne pošiljajte zasebnih sporočil meni, nisem jaz avtor FW-ja...
edit: da ne bo nesporazuma, ne pošiljajte zasebnih sporočil meni, nisem jaz avtor FW-ja...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valentin ()

tomazsk1 ::
Živijo!
Zanima me nekaj, ker mislim kupit 6800x, če je že gor inštaliran fw, da podpira čžš, ali je to potrebno kasneje inštalirati.
LP!
Zanima me nekaj, ker mislim kupit 6800x, če je že gor inštaliran fw, da podpira čžš, ali je to potrebno kasneje inštalirati.
LP!

buma ::
Helo
Mene pa zanima kk je kaj z FW za yamado 7200-a sploh ze obstaja kasn al ne?
Je mogoce kdo kaj eksperimentiral in odgovarja fw za kak drug model npr 6800?.....na splosno kaj priporocate nardit, da bo zadeva delala priblizno tak kot mora.
Hvala
LP
Mene pa zanima kk je kaj z FW za yamado 7200-a sploh ze obstaja kasn al ne?
Je mogoce kdo kaj eksperimentiral in odgovarja fw za kak drug model npr 6800?.....na splosno kaj priporocate nardit, da bo zadeva delala priblizno tak kot mora.
Hvala
LP

Bobb ::
Imam Yamado 6800.
Ko jo prilkjučim s scart kablom na tv, je vse OK .
Ker pa ima TV SHARP 51(star 3 leta) samo 1 scart, sem priključil Yamado in računalnik tvout na razdelilec (2scart in > 1scart out). Razdelilec ima preklopno stikalo med tema dvema vhodoma, da se signala ne mešata. Iz razdelilca gre scart kabel na scart adapter v tv-ju.
Grafična kartica daje barvno sliko, Yamada pa črnobelo, ne glede, ali jo priključim z s-video, činč out video, scart kablom.
Ali Yamada ne more preklopit barve preko stikala?
Zakaj pa direkt dela ok?
Naložen je pyps-ov firmware, kupljeno v JAE pred 2 meseci.
Kakšen nasvet?
Lp
Bobb
Ko jo prilkjučim s scart kablom na tv, je vse OK .
Ker pa ima TV SHARP 51(star 3 leta) samo 1 scart, sem priključil Yamado in računalnik tvout na razdelilec (2scart in > 1scart out). Razdelilec ima preklopno stikalo med tema dvema vhodoma, da se signala ne mešata. Iz razdelilca gre scart kabel na scart adapter v tv-ju.
Grafična kartica daje barvno sliko, Yamada pa črnobelo, ne glede, ali jo priključim z s-video, činč out video, scart kablom.
Ali Yamada ne more preklopit barve preko stikala?
Zakaj pa direkt dela ok?
Naložen je pyps-ov firmware, kupljeno v JAE pred 2 meseci.
Kakšen nasvet?
Lp
Bobb

Valentin ::
Problem je v razdelilcu. Razderi originalni kabel in razdelilec ter primerjaj, katerih žičk ti ne preklaplja...

destiny ::
Piki, a obstaja kaka varianta da se dobi tvoj FW za Yamado 6800? Pred dnevi je namreč moj šef v službi kupil to yamadico in jest sem ga seveda veselo napotil na stran skupine pyps.....ki pa ni več dosegljiva.
Kako to da ste se odločil umaknit zadevo iz javne distribucije, ker zaenkrat še nisem zasledil kake javne obrazložitve za to potezo (sicer ne da bi bli dolžni to narest, ampak res me firbc matra)?
Kako to da ste se odločil umaknit zadevo iz javne distribucije, ker zaenkrat še nisem zasledil kake javne obrazložitve za to potezo (sicer ne da bi bli dolžni to narest, ampak res me firbc matra)?

Pozdrav vsem skupaj.
Sem bil zadnje čase mal preokupiran z drugimi zadevami.
Vsi, ki ste me kaj spraševali po ZS (PM za tebe Freya
) sem vam odgovoril.
P.S: Če še koga zanima o podnapisih. Jih imam kar precej. Sicer so že zapečeni ampak za kako simpatično deklico se bom še potrudil.
O filmskih ne bom govoril ker jih tako lahko enostavno najdete na netu. Imam pa tudi nekaj zrihtanih za TV nanizanke.
In sicer:
LOST sezona 1 (angleški) in sezona 2 (celo večinoma slovenski :)).
STARGATE SG-1 sezoni 7 in 8 (angleški) iščem jih pa za sezono 9!!
STARGATE ATLANTIS sezona 1 (angleški) in sezona 2 (slovenski)
CSI LAS VEGAS sezona 5 in 6 (angleški).
BABYLONE 5 (angleški) (če sploh kdo ve kaj je to za ena nanizanka :)).
Sicer je tole mal offtopic, ampak ko je že glih nekdo me spraševal.
Lp.
P.S.: Sem opazil Piki , da si ukinil pejdž. Kako to?!?
Sem bil zadnje čase mal preokupiran z drugimi zadevami.
Vsi, ki ste me kaj spraševali po ZS (PM za tebe Freya

P.S: Če še koga zanima o podnapisih. Jih imam kar precej. Sicer so že zapečeni ampak za kako simpatično deklico se bom še potrudil.
O filmskih ne bom govoril ker jih tako lahko enostavno najdete na netu. Imam pa tudi nekaj zrihtanih za TV nanizanke.
In sicer:
LOST sezona 1 (angleški) in sezona 2 (celo večinoma slovenski :)).
STARGATE SG-1 sezoni 7 in 8 (angleški) iščem jih pa za sezono 9!!
STARGATE ATLANTIS sezona 1 (angleški) in sezona 2 (slovenski)
CSI LAS VEGAS sezona 5 in 6 (angleški).
BABYLONE 5 (angleški) (če sploh kdo ve kaj je to za ena nanizanka :)).
Sicer je tole mal offtopic, ampak ko je že glih nekdo me spraševal.
Lp.
P.S.: Sem opazil Piki , da si ukinil pejdž. Kako to?!?
Zgodovina sprememb…

Hehe. Očitno je bil PYPS mednoarodno priznan:
Tole je v španščini (vsaj prvi dve vrstici) ampak mislim da vsi vemo zakaj se gre.
Link do foruma v katerem je objavljen še en FW za Yamado 6800. Katera verzija mi ni znano.
Klikni tukaj
No še tole sem našel:
Link do foruma
Link do omenjenega FW
O site do PYPS Já era.
Agora aparece isto:
World of DivX players
This site is down. Distribution of firmwares and data downloaded from this site is forbidden.
Tole je v španščini (vsaj prvi dve vrstici) ampak mislim da vsi vemo zakaj se gre.
Link do foruma v katerem je objavljen še en FW za Yamado 6800. Katera verzija mi ni znano.
Klikni tukaj
No še tole sem našel:
Yamada 6800 official firmware
Versio : 05.00.06.00
Sub :
8032 : 05.00.06.00
Servo : 31.53.00.00
RISC : 05.00.06.00
DSP : 08.09.00.23
Firm ID : MEDIATEK
File : MTK.BIN
Pass : 0,0,2,None,None
Flash : Type 800 (16bit)
Remote : 0x06DD (Unknown. Replace with CAUTION !!)
Button : ()
VFD bit : Type B (Apex,E-Boda,Fortune,Lenco,Yamada,Xoro,Zensonic)
Attached File(s)
Attached File Y6800.rar ( 1.52mb )Number of downloads: 121Vnesite tukaj
Link do foruma
Link do omenjenega FW
Zgodovina sprememb…

upier ::
Ola.
Fw 4b za 6800 sem vzpostavil - in stvar je super. Subi delajo veliko boljse, file manager je pa sploh hud. Zanima me samo ce se kaj spremenilo glede ogg fajlov ker mi cdjev na katerih so posneti noce vec prebrat (no disk)? A bi moral kaj spremenit ali je branje le teh izkljuceno?
Hvaa za super fw pa se vecja hvala za info
Fw 4b za 6800 sem vzpostavil - in stvar je super. Subi delajo veliko boljse, file manager je pa sploh hud. Zanima me samo ce se kaj spremenilo glede ogg fajlov ker mi cdjev na katerih so posneti noce vec prebrat (no disk)? A bi moral kaj spremenit ali je branje le teh izkljuceno?
Hvaa za super fw pa se vecja hvala za info

igortr ::
vse lepo in prav, samo te nadgradnje ni nikjer.
Edini link, ki sem ga zasledil pa je neka stran kjer piše, da ni več Sw tam..
Kak 100% link do nadgradnje za DVD 6800X ?
Mogoče kar sam SW?
Original SW SUX ...
Edini link, ki sem ga zasledil pa je neka stran kjer piše, da ni več Sw tam..
Kak 100% link do nadgradnje za DVD 6800X ?
Mogoče kar sam SW?
Original SW SUX ...

clemense ::
Imava isti problem! Poizkusil sem nekaj variant (razni programi za peko cd-dvd, datoteke v mapo, dat. brez mape, itd...) vendar ni haska, je kje rešitev na obzorju?

montoya ::
najprej vsem l.p.
skoda da je pikijeva stran prenehala delovati kajti ti ugradi so bili super.
imam pa eno vprasanje.
kje je mozno dobiti zadnji fw za yamado 6800x.
zdi se mi da je verzija 4a in 4b.
hvala vsem za pomoc.
skoda da je pikijeva stran prenehala delovati kajti ti ugradi so bili super.
imam pa eno vprasanje.
kje je mozno dobiti zadnji fw za yamado 6800x.
zdi se mi da je verzija 4a in 4b.
hvala vsem za pomoc.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: montoya ()

cosmopapi ::
Pozdrav!
Ali je možno, da Yamada 6800 nekaterih novejših filmov ne bere pravilno. Imam prvo (1.1) Pikijevo verzijo pri kateri pa mi ne predvaja pravilno naslednje filme: Separate Lies, Mirror Mask, Monster in Law... Po 10 sekundah začne štekati (predvsem zvok, slika skače počasi naprej)), če pa malo zvrtim naprej, pa dela v redu, le zvoka ni. Ima mogoče kdo podobne probleme? Če ima kdo te filme doma, naj prosim proba (vsi DVD-ripi)
Hvala in lp
Ali je možno, da Yamada 6800 nekaterih novejših filmov ne bere pravilno. Imam prvo (1.1) Pikijevo verzijo pri kateri pa mi ne predvaja pravilno naslednje filme: Separate Lies, Mirror Mask, Monster in Law... Po 10 sekundah začne štekati (predvsem zvok, slika skače počasi naprej)), če pa malo zvrtim naprej, pa dela v redu, le zvoka ni. Ima mogoče kdo podobne probleme? Če ima kdo te filme doma, naj prosim proba (vsi DVD-ripi)
Hvala in lp
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

ge ::
YAMADA 6600 in nastavitev zvoka.
(spremljam forum od začetka, in če me spomin ne zapušča ni še tega vprašanja
)
Opažam, da ima Yamada 6600 težave pri predvajanju določenih DVD filmov. Konkretno - zvok je "pretihi" !
Torej za DVD-je ki so OK imam nastavljen ojačevalec (SONY, priklopljen prek optičnega kabla) na vrednost 25-30 - zvok kot se šika.
Pri ta drugih pa včasih moram dati moč na 40-50 za kolko tolko normalno glasnost zvoka (govorenje in spremljava) !?!
Nič jasno. Saj če je DVD posnet v DD ali DTS potem bi zadeva pri vseh DVD-jih morala biti enaka. Mogoče se motim ?
Zastopil bi če bi se to dogajalo pri razno raznih DivX-ih kjer vsak prekodira zvok in sliko po svoje.
Sprobal sem že vse nastavitve zvokov pri Yamadi ampak ne najdem rešitve.
Torej zanimajo me vaše nastavitve zvoka na Yamadi 6600, konkretno;
-SPIDF (raw ali pcm),
-Dolby Digital (dinamična kompresija)
-Downmix
......
LP
(spremljam forum od začetka, in če me spomin ne zapušča ni še tega vprašanja

Opažam, da ima Yamada 6600 težave pri predvajanju določenih DVD filmov. Konkretno - zvok je "pretihi" !
Torej za DVD-je ki so OK imam nastavljen ojačevalec (SONY, priklopljen prek optičnega kabla) na vrednost 25-30 - zvok kot se šika.
Pri ta drugih pa včasih moram dati moč na 40-50 za kolko tolko normalno glasnost zvoka (govorenje in spremljava) !?!
Nič jasno. Saj če je DVD posnet v DD ali DTS potem bi zadeva pri vseh DVD-jih morala biti enaka. Mogoče se motim ?
Zastopil bi če bi se to dogajalo pri razno raznih DivX-ih kjer vsak prekodira zvok in sliko po svoje.
Sprobal sem že vse nastavitve zvokov pri Yamadi ampak ne najdem rešitve.
Torej zanimajo me vaše nastavitve zvoka na Yamadi 6600, konkretno;
-SPIDF (raw ali pcm),
-Dolby Digital (dinamična kompresija)
-Downmix
......
LP
Ge

@cosmopapi mene tudi za*ebava na ta račun, ampak lahko potrkam po mizi da do sedaj samo en film in ta je the ring of nibelungs-razen tega mi pa vsi filmui gredo vsaj do sedaj še kot treba bit-no en je 1x med samim gledanjoj preskočil nekaj sekund a pol dalje je pa šel do konca dobro tak da nevem kaj bi bilo narobe-mogoče bi probal posnet druge verzije filmov

cosmopapi ::
Sem dobil odgovor na drugem forumu. Baje je kriv release "Nedivx"... Tukaj več Vnesite tukaj (na koncu), vendar še meni vedno ne deluje.
Odvisni od neodvisnih filmov? http://vtrgan-film.atspace.com/

LexLuthor ::
Za vse, ki ste zamudili zadnji FW za Yamado 6800.
Na osnovi zadnje - popravljene verzije Newage V1A sem pripravil modifikacijo z novimi ozadji (brez reklame za Yamado, ker se ne potrudi za nas uporabnike), ikonami in LARGE fonti za podnapise (hvala avtorjem!!). FW deluje dobro, zanj velja v stvari vse, kar je bilo že povedano. Prenesete si ga lahko od TUKAJ!. Fajl vsebuje tudi osnovna navodila za nadgradnjo.
Če kdo želi dobiti izvirnik od NewAgea, je na voljo TULE.
Na osnovi zadnje - popravljene verzije Newage V1A sem pripravil modifikacijo z novimi ozadji (brez reklame za Yamado, ker se ne potrudi za nas uporabnike), ikonami in LARGE fonti za podnapise (hvala avtorjem!!). FW deluje dobro, zanj velja v stvari vse, kar je bilo že povedano. Prenesete si ga lahko od TUKAJ!. Fajl vsebuje tudi osnovna navodila za nadgradnjo.
Če kdo želi dobiti izvirnik od NewAgea, je na voljo TULE.

m4dj ::
Yo ! Hvala za firmware! Jutri dobim yamado 6800 :)
Torej ta bin file zapečem normalno kot navaden cd... torej ni potrebno pečk v "image mode "?
Torej ta bin file zapečem normalno kot navaden cd... torej ni potrebno pečk v "image mode "?
M4DJ

majstor ::
YAMADA 6800?
Ali je boljsi od pikija zadnji FW ali tale od NewAge?
Kaj mi lahko kdo poslje na mail od pikija zadnji FW a in b.
Hvala
Ali je boljsi od pikija zadnji FW ali tale od NewAge?
Kaj mi lahko kdo poslje na mail od pikija zadnji FW a in b.
Hvala

cegu ::
Enako kot pri mojstru, lepo prosim. Pa ga bom dal na google webpage za še vse ostale.
curloburlo@gmail.com
curloburlo@gmail.com

LexLuthor ::
Težko rečem, če je med njim sploh kaka razlika, res pa je, da ne vem, kakšen je bil Pikijev, ker so prej zaprli stran, preden sem ga lahko preizkusil. Ta od new Agea je zelo napreden in mi je všeč. Pogrešam edino dekoder DTS za analogne izhode in pa to, da se zoom ikona skrije po nekaj sekundah.
Še enkrat navodila za nadgradnjo playerja:
1. Priprava CD-ja
Datoteko MTK.BIN zapeci na CD s hitrostjo 16x v zaključenem načinu. CD poimenuj MEDIATEK. Vse mora biti napisano z velikimi črkami (tudi končnica .BIN)
2. Nadgradnja playerja
Vstavi CD. Pojavi se črn zaslon. Pritisni tipko "PLAY". Po nekaj sekundah izvrže CD. CD vzameš iz ležišča in pustiš player pri miru, dokler se vratica sama ne zaprejo.
OPOZORILO: med postopkom nadgradnje se ne dotikaj ničesar in ne ugasuj playerja, sicer bo najverjetnejši rezultat okvara, rešljiva samo z "hard" nadgradnjo. Stroški neizogibni!!!!!
Ko se pojavi nov začetni zaslon, je player nadgrajen.
OPOZORILO:
Originalni FW od NewAgea je pripravljen v obliki CD imagea ISO, zato pecite temu primerno.
Še enkrat navodila za nadgradnjo playerja:
1. Priprava CD-ja
Datoteko MTK.BIN zapeci na CD s hitrostjo 16x v zaključenem načinu. CD poimenuj MEDIATEK. Vse mora biti napisano z velikimi črkami (tudi končnica .BIN)
2. Nadgradnja playerja
Vstavi CD. Pojavi se črn zaslon. Pritisni tipko "PLAY". Po nekaj sekundah izvrže CD. CD vzameš iz ležišča in pustiš player pri miru, dokler se vratica sama ne zaprejo.
OPOZORILO: med postopkom nadgradnje se ne dotikaj ničesar in ne ugasuj playerja, sicer bo najverjetnejši rezultat okvara, rešljiva samo z "hard" nadgradnjo. Stroški neizogibni!!!!!
Ko se pojavi nov začetni zaslon, je player nadgrajen.
OPOZORILO:
Originalni FW od NewAgea je pripravljen v obliki CD imagea ISO, zato pecite temu primerno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25527 (10141) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 73022 (20841) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5164 (3255) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27040 (14375) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2386 (2012) | Stepni Volk |