Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

dj_misko ::
Živjo!
Ali kdo ve kaj se dogaja z yamado 6800 z novim FW,kateri ima tipko za izklop na daljincu.Ali se predvajalnik dejansko ugasne ali je samo v mirovanju (pogon izklopljen),napajalnik in ostalo pa vklopljeno,ali se popolnoma izklopi?
l.p.
Ali kdo ve kaj se dogaja z yamado 6800 z novim FW,kateri ima tipko za izklop na daljincu.Ali se predvajalnik dejansko ugasne ali je samo v mirovanju (pogon izklopljen),napajalnik in ostalo pa vklopljeno,ali se popolnoma izklopi?
l.p.
Ne a si ti!

Boby Maiden ::
Pozdravljeni.
Zdej pa bi tudi jaz končno nekaj tukaj vprašal, da ne bom samo bral. Mam Yamado6800, naložil zadnja dva Pikijeva FW, 4A in 4B. Podnapise mi reže. Niso v treh vrsticah, kot je bilo tukaj nekajkrat omenjeno. Pa me sedaj zanima: ali bi moral naložit tudi vse prejšne FW od Pikija??? Mislim, da je bilo v drugem to urejeno. Prosim za čimprejšno pomoč.
Apeliral bi pa na vse, ki resnično uporabljate tele FW-je, ki naredijo tak poceni predvajalnik toliko vreden, da donirate Pikiju, pa četudi samo Prešerna. Jaz sem se odločil, da mu bom doniral 3 naše pesnike, takoj ko dobim njegov mail.
Pa en lep pozdrav vsem.
Zdej pa bi tudi jaz končno nekaj tukaj vprašal, da ne bom samo bral. Mam Yamado6800, naložil zadnja dva Pikijeva FW, 4A in 4B. Podnapise mi reže. Niso v treh vrsticah, kot je bilo tukaj nekajkrat omenjeno. Pa me sedaj zanima: ali bi moral naložit tudi vse prejšne FW od Pikija??? Mislim, da je bilo v drugem to urejeno. Prosim za čimprejšno pomoč.
Apeliral bi pa na vse, ki resnično uporabljate tele FW-je, ki naredijo tak poceni predvajalnik toliko vreden, da donirate Pikiju, pa četudi samo Prešerna. Jaz sem se odločil, da mu bom doniral 3 naše pesnike, takoj ko dobim njegov mail.
Pa en lep pozdrav vsem.

MajorM ::
@dj_misko: KOt se mi zdi, da sem v enem od svojih prejšnjih postov povedal se YAMADA 6800 v STDBY NE UGASNE. Napajlnik je še vedno pod napetostjo, kar je logično če vzameš, da se more še vedno odzivati na daljinca.
Ampak ni panike, CD se ustavi, LED displej se ugasne,... Napajalnik je pa itak tako nared, da proizvede samo toliko energije ko jo naprava potrebuje, kar je po moje v STBY ZANEMARLJIVO!
Bojazni za kak vžig (beri: ognjeni) so po moje nepotrebne, pa tudi za obrabo Yamade po moje ni treba skrbet. Današnja elektronika je nareta da DELA.
----------------
Glede nadgradenj in tega: Nočem kake krive vere učit, ampak jaz sem že ene parkrat FW menjal, ampak nikol tako da bi na kak "orginal" FW prvo delal!
1. Zapečeš SLIKO firmwara na CD ( ne dejansko sliko, ampak tisto kar slika vsebuje)
2. Prižgeš predvajalnik in vstaviš CD
3. Pritisneš CLOSE (ali PLAY)
4. Na TV dobiš opozorilo o najdenem FW CD-ju
5. Pritisneš PLAY, če želiš namestiti novega.
6. Ko se odpre podstavek SAMO ODSTRANIŠ CD IN PUSTIŠ PRIMERU !!!!
NOBENEGA UGAŠANJA ALI KAJ PODOBNEGA!!
7. Podstavek se bo sam zaprl, ko bo namestitev končana. Na TV pa bo YAMADINO ozadje.
8. Fizično ugasneš in nato nazaj prižgeš predvajalnik. ( Kar se mene tiče je tudi to nepotrebno, ampak OK naj bo.)
9. Se začneš igrat z nastavitvami.
--------------
Vidim, da ima še kdo probleme z podnapisi. Takale nastavitve imam jaz, pa da podnapise tudi v 3 vrstice:
Za Yamada6800_v4A in Yamada6800_v4B
* Mpeg4 Subtitles Setup Page =>
__Subtitles Colors =>
_____Background Color................ BLACK
_____Background Tranparence.......TRANSPARENT
_____Outlining Color....................BLACK
_____Text Color.........................WHITE
__Subtitle Font..........................MEDIUM
__Horizontal Align.......................CENTER
__Vert. Align.............................BOTTOM
__Formating.............................REFORMAT
__Filename match......................40 (v največ koliko znakih se morata podnapis in naslov filma ujemat)
__Subtitle Window =>
_____Left............................75
_____Top 300+......................50
_____Width 500+...................100
_____Height ........................118
*General Setup
__Eject on Remote.................EJECT / STDBY (tukaj lahko izbirate kaj bo tipka OPEN na dalincu počela) (!! NEKATERE OPCIJE NISO TAKOJ VIDNE NA EKRANU!!! Je treba mal s kurzorjem se pomaknat dol!)
Upam, da je komu v pomoč.
Lp
Ampak ni panike, CD se ustavi, LED displej se ugasne,... Napajalnik je pa itak tako nared, da proizvede samo toliko energije ko jo naprava potrebuje, kar je po moje v STBY ZANEMARLJIVO!
Bojazni za kak vžig (beri: ognjeni) so po moje nepotrebne, pa tudi za obrabo Yamade po moje ni treba skrbet. Današnja elektronika je nareta da DELA.
----------------
Glede nadgradenj in tega: Nočem kake krive vere učit, ampak jaz sem že ene parkrat FW menjal, ampak nikol tako da bi na kak "orginal" FW prvo delal!
1. Zapečeš SLIKO firmwara na CD ( ne dejansko sliko, ampak tisto kar slika vsebuje)
2. Prižgeš predvajalnik in vstaviš CD
3. Pritisneš CLOSE (ali PLAY)
4. Na TV dobiš opozorilo o najdenem FW CD-ju
5. Pritisneš PLAY, če želiš namestiti novega.
6. Ko se odpre podstavek SAMO ODSTRANIŠ CD IN PUSTIŠ PRIMERU !!!!
NOBENEGA UGAŠANJA ALI KAJ PODOBNEGA!!
7. Podstavek se bo sam zaprl, ko bo namestitev končana. Na TV pa bo YAMADINO ozadje.
8. Fizično ugasneš in nato nazaj prižgeš predvajalnik. ( Kar se mene tiče je tudi to nepotrebno, ampak OK naj bo.)
9. Se začneš igrat z nastavitvami.
--------------
Vidim, da ima še kdo probleme z podnapisi. Takale nastavitve imam jaz, pa da podnapise tudi v 3 vrstice:
Za Yamada6800_v4A in Yamada6800_v4B
* Mpeg4 Subtitles Setup Page =>
__Subtitles Colors =>
_____Background Color................ BLACK
_____Background Tranparence.......TRANSPARENT
_____Outlining Color....................BLACK
_____Text Color.........................WHITE
__Subtitle Font..........................MEDIUM
__Horizontal Align.......................CENTER
__Vert. Align.............................BOTTOM
__Formating.............................REFORMAT
__Filename match......................40 (v največ koliko znakih se morata podnapis in naslov filma ujemat)
__Subtitle Window =>
_____Left............................75
_____Top 300+......................50
_____Width 500+...................100
_____Height ........................118
*General Setup
__Eject on Remote.................EJECT / STDBY (tukaj lahko izbirate kaj bo tipka OPEN na dalincu počela) (!! NEKATERE OPCIJE NISO TAKOJ VIDNE NA EKRANU!!! Je treba mal s kurzorjem se pomaknat dol!)
Upam, da je komu v pomoč.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MajorM ()

@MajorM: hvala lepa. Pomaga. Vsaj men. Super.
Hmm še ena malenkost: se da v katerem izmed menijev naštimat, da ti podnapise samodejno začne brat, ali je treba vedno stisnit tipko "subtitle"? No pa ne mislim zdej, da je treba FW zato delat, samo zanima me, če je to možno nastavit...
Hmm še ena malenkost: se da v katerem izmed menijev naštimat, da ti podnapise samodejno začne brat, ali je treba vedno stisnit tipko "subtitle"? No pa ne mislim zdej, da je treba FW zato delat, samo zanima me, če je to možno nastavit...

Astrea ::
Jaz sem si naložila firmware 4B, dela super. Toliko novih nastavitev ima, da sploh nisem vedela, kje naj začnem. Kar nekaj časa sem se zafrkavala s centriranjem podnapisov, ampak zdaj je player res špica.
Meni začne podnapise samo brat, vsaj če so shranjeni pod istim imenom kot film. Ne rabim stisnit subtitle. Ne spomnim se, da bi to kje mogla nastavit, meni jih je že od začetka samo začelo predvajat.
Meni začne podnapise samo brat, vsaj če so shranjeni pod istim imenom kot film. Ne rabim stisnit subtitle. Ne spomnim se, da bi to kje mogla nastavit, meni jih je že od začetka samo začelo predvajat.
Kdo ni za, naj bo tiho!

piki64 ::
@boby Maiden:
Za tri vrstice je reformat, kot je napisal kot ti je napisal MajorM, podnapise pa naloži vedno avtomatsko.
Samo moraš se zavedati dejstva, da je tu funkcija __Filename match v menuju ki se nanaša na MPEG4 podnapise. S tem nastavljaš koliko črk imena podnapisa se mora ujemati z imenom filma. Če hočeš da ti naloži vse, ne glede kakšno je ime podnapisov glede na ime filma daš pač na 0, logično kot beli dan.
LP, Piki64
Za tri vrstice je reformat, kot je napisal kot ti je napisal MajorM, podnapise pa naloži vedno avtomatsko.
Samo moraš se zavedati dejstva, da je tu funkcija __Filename match v menuju ki se nanaša na MPEG4 podnapise. S tem nastavljaš koliko črk imena podnapisa se mora ujemati z imenom filma. Če hočeš da ti naloži vse, ne glede kakšno je ime podnapisov glede na ime filma daš pač na 0, logično kot beli dan.
LP, Piki64

gongo ::
OK, koncno dela kakor mora. Nalozil sem v4A za yamado 6800. Samo se za eno informacijo bi prosil, ne razumem namreč razlike med verzijo A in B, ce se bo komu dalo malo bol po domace razlozit. Sicer pa hvala vsem za pomoc, posebno tistim, ki so poskrbeli da smo nase stroje sploh lahko nadgradili!

matjazr ::
Na DVD sem posnel nekaj filmov v MultiSession načinu. Yamada 6800 mi pokaže samo film, ki sem ga posnel v prvem sessionu. DVD sem tudi zaključil, ker sem mislil, da je vzrok v tem, da ni zaključen.
Poskusil sem s Pyps FW ver. 2 in ver. 4A.
Se res ne da zapeči filmov na DVD v več sessionih, pa da bi jih player vse predvajal? Ima kdo mogoče rešitev?
Poskusil sem s Pyps FW ver. 2 in ver. 4A.
Se res ne da zapeči filmov na DVD v več sessionih, pa da bi jih player vse predvajal? Ima kdo mogoče rešitev?
Matjaž

lolek84 ::
Vem, da se zdijo enim smešna moja vprašanja ampak žal me lahko imate za norca ampak jaz nimam pojma o računalnikih zato včasih tudi taka banalna vprašanja kot je to... upam da se ne boste jezili name kot piki pri zadnjem vprašanju ampak mi boste raje pomagali za kar bi vam bil zelo hvaležen.
Zanima me kako je z nalaganjem *.iso fW, vsi govorite da se naj zapeče kot neka slika al neki takega...jaz imam naložen Nero verzije 5.5.8.3
In če prav razumem pol prvo izberem pač zapiši Cd, pol sestavi cd, pol pa imam izbiro:
avdio cd
podatkovni cd
drugi Cd format
In pol če govorite da zapeči kot sliko sklepam da moram izbrat drugi CD format ki mi pol ponudi možnosti:
Avdio+podatki mešano
Video CD
Ustvari CD iz podatkovne slike... pol se pravi da morem izbrat to zadjo opcijo če hočem zapeči ta *.iso file v obliki slike????
Zanima me kako je z nalaganjem *.iso fW, vsi govorite da se naj zapeče kot neka slika al neki takega...jaz imam naložen Nero verzije 5.5.8.3
In če prav razumem pol prvo izberem pač zapiši Cd, pol sestavi cd, pol pa imam izbiro:
avdio cd
podatkovni cd
drugi Cd format
In pol če govorite da zapeči kot sliko sklepam da moram izbrat drugi CD format ki mi pol ponudi možnosti:
Avdio+podatki mešano
Video CD
Ustvari CD iz podatkovne slike... pol se pravi da morem izbrat to zadjo opcijo če hočem zapeči ta *.iso file v obliki slike????

destiny ::
Tako je.
Lahko si pa tudi naložiš Alcohol 120% ali Deamon Tools, ki ti vsebino cd oz dvd slike prikažeta v navideznem dvd pogonu (tako lahko pogledaš kaj boš dejansko zapekel)
Lahko si pa tudi naložiš Alcohol 120% ali Deamon Tools, ki ti vsebino cd oz dvd slike prikažeta v navideznem dvd pogonu (tako lahko pogledaš kaj boš dejansko zapekel)

@lolek84: ja upravičeno se lahko jezim nate, ker resnično smetiš forum z zadevami, ki nimajo povezave s samim predvajalnikom. Če nimaš računalniškega znanja ga poišči v drugi temi. Kot drugo pa je na strani kjer si lahko DL-al FW imaš s slikicami in besedami prikazano kako zadevo spraviš na CD ali DVD (How to upgrade player). Zato res ne vem, al vsi samo greste na tisti DL FW za ostalo kar pa je okoli pa vas nič ne briga.
LP, Piki64
LP, Piki64

q:-p ::
@matjazr
Jaz imam trenutno nalozen Fw v2 od Pikija, pa mi 6800 bere vse multisession-e, ne samo prvega, tudi z dvd-rw medijev. Za info...
Jaz imam trenutno nalozen Fw v2 od Pikija, pa mi 6800 bere vse multisession-e, ne samo prvega, tudi z dvd-rw medijev. Za info...

Piki64 verjamem ti da si lahko pošteno jezen name ker imam včasih banalna vprašanja ampak ko vsi govorijo kako hitro se lahko za*uka predvajalnik ob nepravilnem nalaganju FW se pol raje prej prepričam sam kako stvar deluje da še sam ne pokvarim zadevce. Ker to yamado hočem res imet ker je dober predvajalnik proti staremu Grundigu ki sem ga kupil preden sem imel še kaj pojma o predvajalnikih in sem šele s časom izvedel kako stran vrženi denar je bil. (podnapisi so v ku*cu, šumnikov ni itd... edino kar je FW naredo za Grundig-a je to da je spremenil barvo z rumene v belo.)
Piki če te že nisem zadostri ujezil bi se pridružil vprašanju ki ga je zastavil tud eden pred mano a lahko tako po domače poveš kaj je razlika med verzijo 4a in 4b??? Ter ali je treba obe verziji naložit al pa pač naložiš eno npr. 4a in to je to ali moreš prej še one "pred" verzije nalagat ali samo "končno-mislim do sedaj najbolj izpopolnjeno"
Ps. pa sorry če sem te zagnjavil kdaj, kot sem slišal si iz MB, jaz študiram tam (epf) in pol se 1x dogovoriva pa greva kam na pivo da neboš celo živlenje jezen name!
(PS donacijo pa tud dobiš ker vem da se eni trudite da nam "opelšate" gledanje, zdaj pa grem pa naložim FW4A pa kar bo bo...)
Piki če te že nisem zadostri ujezil bi se pridružil vprašanju ki ga je zastavil tud eden pred mano a lahko tako po domače poveš kaj je razlika med verzijo 4a in 4b??? Ter ali je treba obe verziji naložit al pa pač naložiš eno npr. 4a in to je to ali moreš prej še one "pred" verzije nalagat ali samo "končno-mislim do sedaj najbolj izpopolnjeno"
Ps. pa sorry če sem te zagnjavil kdaj, kot sem slišal si iz MB, jaz študiram tam (epf) in pol se 1x dogovoriva pa greva kam na pivo da neboš celo živlenje jezen name!
(PS donacijo pa tud dobiš ker vem da se eni trudite da nam "opelšate" gledanje, zdaj pa grem pa naložim FW4A pa kar bo bo...)

@lolek84: če bi napisal ali ne sem si mislil da si kakšen ekonomist ali pa še to boš. Ne samo za tebe amapak tudi ostale, v navodilih lepo piše razlika med 4A in 4B verzijo. To bolj po domače ne gre povedat. Packed Bitstream je Packed Bitstream in to bo ostal. Kaj pa to je v podrobnosti, pa si oglej kje na internetu, saj ne morem jaz vsake stvari v detajl opisovati, ker potem bi lahko spisal poleg vsakega novega FW še 10 strani razlage.
Potem če mora biti kaj prej nameščeno? NE a piše kje kaj da mora biti? Piše naredi tovarniški reset pred nalaganjem in tovarniški reset po nalaganju. Res ne vem zakaj potem takšne stvari sprašujete? To je tako kot da bi pri avtomobilu, kjer piše da rabi za gorivo bencin 95 vprašal, a bi lahko tankal nafto, ker je le ta tudi gorivo? A vas na faksu ne učijo niti malo logike?
LP
Potem če mora biti kaj prej nameščeno? NE a piše kje kaj da mora biti? Piše naredi tovarniški reset pred nalaganjem in tovarniški reset po nalaganju. Res ne vem zakaj potem takšne stvari sprašujete? To je tako kot da bi pri avtomobilu, kjer piše da rabi za gorivo bencin 95 vprašal, a bi lahko tankal nafto, ker je le ta tudi gorivo? A vas na faksu ne učijo niti malo logike?
LP

"Piše naredi tovarniški reset pred nalaganjem in tovarniški reset po nalaganju" ????
KAJ TO POMENI???
Saj če imaš predvajalnik nov pač če nima do sedaj še nič naloženo pol samo spečeš na cd ( v mojem primeru FW4A, ga daš v predvajalnik in dalje po navodilih)... ali???? Zdaj pa priznam da si me zmedel s tem tovarniških resetom??? Kjaz bi zdaj to naj pomenilo?? Saj pa nov FW tak nadgradi obstoječega (beri tega ki je pač že naložen od nakupu) al je treba naloženega kak zbrisat?
KAJ TO POMENI???
Saj če imaš predvajalnik nov pač če nima do sedaj še nič naloženo pol samo spečeš na cd ( v mojem primeru FW4A, ga daš v predvajalnik in dalje po navodilih)... ali???? Zdaj pa priznam da si me zmedel s tem tovarniških resetom??? Kjaz bi zdaj to naj pomenilo?? Saj pa nov FW tak nadgradi obstoječega (beri tega ki je pač že naložen od nakupu) al je treba naloženega kak zbrisat?

@Piki64: hvala za vsa navodila. Ne podnapisov avtomatsko ne bere, vse kar sinapisal sem probal, torej noče jih brat avtomatsko. In edina razlaga je to, da mam filme na CD-jih in ne na DVDjih. Torej to bi bilo lahko to. Pa saj me ne moti, fotra pa bom že naučil pred začetkom vsakega filma da stistne tipko Subtitles.
Pridružujem pa se tudi tudi prašanju kaj so to tovarniške nastavitve? Ne saj drgač vem kaj je to, samo ali obstaja možnost da klikneš v kakem meniju tovarniške nastavitve in ti jih sam postavi, ali moraš vse rihtat sam nazaj, kar si se prej igral? Neka možnost je, sem opazil v enem meniju, samo ne vem, če to velja samo za tisto stran ali za vse nastavitve. Nisem še poskusil, ker trenutno tega nisem rabil. Bi pa v prihodnje najbrž kdaj potreboval tudi to. Torej prosim....
Pridružujem pa se tudi tudi prašanju kaj so to tovarniške nastavitve? Ne saj drgač vem kaj je to, samo ali obstaja možnost da klikneš v kakem meniju tovarniške nastavitve in ti jih sam postavi, ali moraš vse rihtat sam nazaj, kar si se prej igral? Neka možnost je, sem opazil v enem meniju, samo ne vem, če to velja samo za tisto stran ali za vse nastavitve. Nisem še poskusil, ker trenutno tega nisem rabil. Bi pa v prihodnje najbrž kdaj potreboval tudi to. Torej prosim....

destiny ::
Reset oz factory defaults se nahaja nekje v setup meniju. Kje točno boš pa moral sam pogledat.

@lolek84: res neverjetno. prej sem ti napisal da postavljaš popolnoma mimo vprašanja in to nadaljuješ.
Tovarniški reset pomeni. Greš v setup/ostale nastavitve/privzeto/ponastavi oz angleško setup/preference page/default/reset
To je vse kar storiš. Potem daš noter CD se ti pojavi zaslon in piše da pritisneš tipko "play" za nadaljevanje. Se ti pripelje CD iz predvajalnika ga odstraniš in pri odprtih vratcih čakaš da se pojavi začetna slika. Po tem greš v setup in narediš reset kot je opisano zgoraj.
Če tega ne boš sposoben naredit, pač najdi nekoga ki ti bo to naredil.
LP
Tovarniški reset pomeni. Greš v setup/ostale nastavitve/privzeto/ponastavi oz angleško setup/preference page/default/reset
To je vse kar storiš. Potem daš noter CD se ti pojavi zaslon in piše da pritisneš tipko "play" za nadaljevanje. Se ti pripelje CD iz predvajalnika ga odstraniš in pri odprtih vratcih čakaš da se pojavi začetna slika. Po tem greš v setup in narediš reset kot je opisano zgoraj.
Če tega ne boš sposoben naredit, pač najdi nekoga ki ti bo to naredil.
LP

Lolek, praviš da neumnosti sprašuješ. ker se bojiš, da ne bi kaj zaj. glede na to da povsod bereš kako hitro lahko zaflešaš.
Jaz sem se tudi tega bal, ko sem prvič nadgrajeval.
In veš, kaj sem naredil! Sprintal sem si navodila in jim sledil od črke do črke.
Predstavljal sem si da vsi, ki jim logika kolikor toliko normalno deluje, naredijo isto.
Kaj pa ti?
Namesto, da bi vsaj prebral navodila, sprašuješ stvari, ki so v navodilih lepo razložene. Zelo velika verjetnost, je da ko boš dobil vse odgovore po koščkih, boš te koščke narobe skupaj sestavil in si zaflešal predvajalnik.
Pa potem ne govori, da te niso vsi opozarjali pred tem na tak ali drugačen način.
Na lep način se temu reče RTMF: Read The Manual First!
Bolj trdoglavim pa RTFM: READ THE FUCKING MANUAL!!!!!!
Jaz sem se tudi tega bal, ko sem prvič nadgrajeval.
In veš, kaj sem naredil! Sprintal sem si navodila in jim sledil od črke do črke.
Predstavljal sem si da vsi, ki jim logika kolikor toliko normalno deluje, naredijo isto.
Kaj pa ti?
Namesto, da bi vsaj prebral navodila, sprašuješ stvari, ki so v navodilih lepo razložene. Zelo velika verjetnost, je da ko boš dobil vse odgovore po koščkih, boš te koščke narobe skupaj sestavil in si zaflešal predvajalnik.
Pa potem ne govori, da te niso vsi opozarjali pred tem na tak ali drugačen način.
Na lep način se temu reče RTMF: Read The Manual First!
Bolj trdoglavim pa RTFM: READ THE FUCKING MANUAL!!!!!!
Matjaž

@ matjaz a daš link od kjer si si downloadal oz. sprintal kar se da podrobna navodila za nadgradnjo-ker jo še stricu morem posredovat ker si bo on sam nadgrajeval??
Ker npr. na strani http://pyps.aventurahost.net/content/ ne piše o nobenem tovarniškem resetu pred nadgradnjo samo po nadgradnji, zdaj pa se mi malo vaši odgovori ne ujemajo....
Ker npr. na strani http://pyps.aventurahost.net/content/ ne piše o nobenem tovarniškem resetu pred nadgradnjo samo po nadgradnji, zdaj pa se mi malo vaši odgovori ne ujemajo....

murcia ::
Zdravo!
Imama Yamado 6700 in zadnji FW od Mirkume.
Včasih je, če film ni bil O.K. javilo naslednje sporočilo:
"unsupported format, only 1-pixel GMC for xvid allowed"
Sedaj tega ne javi! Ali je to drugače omejeno s čipovjem ali se da programsko rešit
Druga stvar je pa neslednja: Imam nekaj DVD-jev na katerih imam nanizanke več sezon,
tako pridr na DVD 15 datotek! Problem je nato s podnapisi, ker lahko izbiram samo med 10.
Izbrati jih je pa treba ročno, ker yamada avtomatsko naloži vedno prvega,
kljub temu da so imena podnapisov in filma enaka (razen končnice se razume)
Podnapisi so v srt formatu! (imena datotek so pa precej dolga)
Zanima me, če je to rešljivo, da bi delalo po naših željah!
(yamada naloži vse podnapise in predvaja pravega)
Hvala!
Imama Yamado 6700 in zadnji FW od Mirkume.
Včasih je, če film ni bil O.K. javilo naslednje sporočilo:
"unsupported format, only 1-pixel GMC for xvid allowed"
Sedaj tega ne javi! Ali je to drugače omejeno s čipovjem ali se da programsko rešit
Druga stvar je pa neslednja: Imam nekaj DVD-jev na katerih imam nanizanke več sezon,
tako pridr na DVD 15 datotek! Problem je nato s podnapisi, ker lahko izbiram samo med 10.
Izbrati jih je pa treba ročno, ker yamada avtomatsko naloži vedno prvega,
kljub temu da so imena podnapisov in filma enaka (razen končnice se razume)
Podnapisi so v srt formatu! (imena datotek so pa precej dolga)
Zanima me, če je to rešljivo, da bi delalo po naših željah!
(yamada naloži vse podnapise in predvaja pravega)
Hvala!

Lolek, imaš kar pravi link. Pri verzijah 1-3 so navodila. Če pa upoštevaš Pikijeve nasvete, pa tudi ne moreš zgrešit.
Matjaž
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matjazr ()

schurda ::
@Mirkuma: S ta zadnjim FW (6700) mi res bere vse podnapise.THX.
@murcia: malo ohlapno, pa vendar: nastavi opcijo POGOJNO: če je podnapis enakega imena, ga bo naložu, če ne pa 1. po spisku. Menjavaš s tipko subtitle. Mislim, da je max. 5 ali 6 podnapisov v enem direktoriju. Se pravi, če jih je več, moraš narediti več direktorijev na DVD-ju. Če pa so že zapečeni, si kupi druge.
@murcia: malo ohlapno, pa vendar: nastavi opcijo POGOJNO: če je podnapis enakega imena, ga bo naložu, če ne pa 1. po spisku. Menjavaš s tipko subtitle. Mislim, da je max. 5 ali 6 podnapisov v enem direktoriju. Se pravi, če jih je več, moraš narediti več direktorijev na DVD-ju. Če pa so že zapečeni, si kupi druge.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

soti ::
jst pa nimam takih problemov na yamadi 6700 s podnapisi.
na DVD-ju mam naloženih 24 serij nanizanke Friends in zraven enako poimenovane podnapise (24 podnapisov), pa mi bere vse normalno. finta je sam v tem, ko mi naloži prvo nanizanko, mi podnapisov ne naloži, moram pritisnit tipko "subtitles" 2X, nato stop in play. pol dela brez problema za vse nanizanke vsi podnapisi normalno.
na DVD-ju mam naloženih 24 serij nanizanke Friends in zraven enako poimenovane podnapise (24 podnapisov), pa mi bere vse normalno. finta je sam v tem, ko mi naloži prvo nanizanko, mi podnapisov ne naloži, moram pritisnit tipko "subtitles" 2X, nato stop in play. pol dela brez problema za vse nanizanke vsi podnapisi normalno.

LP Jernej

mikko ::
Ok , moja yamada je šla zgleda rakom žvižgat!
Prejle hoče oče neki gledat en film, in yamada samo ene črte kaže.
Oz. film vergla, pride v menu, ga igra...ampak na TVju so čudne črte, sliko kaže 2x , oz. jo stisne na polovico ekrana na levo stran, in jo stisne na desno stran enkrana tudi na polovico. Ne vem kaj je zdaj to...kaže tako, kot če bi gledal npr popTV na zelo slabem singalu, ko ti slika kar šviga po ekranu...
Imam pa Pikijev FW gor.
Prejle hoče oče neki gledat en film, in yamada samo ene črte kaže.
Oz. film vergla, pride v menu, ga igra...ampak na TVju so čudne črte, sliko kaže 2x , oz. jo stisne na polovico ekrana na levo stran, in jo stisne na desno stran enkrana tudi na polovico. Ne vem kaj je zdaj to...kaže tako, kot če bi gledal npr popTV na zelo slabem singalu, ko ti slika kar šviga po ekranu...
Imam pa Pikijev FW gor.

Najprej bi jaz poizkusil tili dve tipki na dalincu:
V.MODE in PAL/NTSC pritisni večkrat morda ti zrihtajo zadevo. Nekako bi moralo biti naštimano na "RGB" in "PAL".
lp.
V.MODE in PAL/NTSC pritisni večkrat morda ti zrihtajo zadevo. Nekako bi moralo biti naštimano na "RGB" in "PAL".
lp.

kurjač ::
Če hočeš da ti naloži vse, ne glede kakšno je ime podnapisov glede na ime filma daš pač na 0, logično kot beli dan.
Logično kot beli dan......ampak v verziji 4B sigurno ne naloži avtomatsko ne glede ali je nastavljeno na 0 ali pa 40.
lp
Logično kot beli dan......ampak v verziji 4B sigurno ne naloži avtomatsko ne glede ali je nastavljeno na 0 ali pa 40.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kurjač ()

florjan ::
Moj najnovejši problem:
Imam Yamado 6700.
Posnel sem DVD s filmom (DVD Video), ki ima zvok v DTS. Na ekrančku Yamahe se pokaže DTS simbol, zvoka pa ni, ne na televizorju ne preko Yamadinih 5.1 zvočnikov, ki so tudi prikljopljeni.
Kaj mi je storiti?
Imam Yamado 6700.
Posnel sem DVD s filmom (DVD Video), ki ima zvok v DTS. Na ekrančku Yamahe se pokaže DTS simbol, zvoka pa ni, ne na televizorju ne preko Yamadinih 5.1 zvočnikov, ki so tudi prikljopljeni.
Kaj mi je storiti?

@florjan
Predvidevam, da imaš Yamaho audio receiver?
Prvo kar je, da sprobaš če si vredu posnel DVD. Poizkusi pognat DVD na računalniku.
Drugo kar je, če imaš povezan Yamado z optiko na Yamaho poglej na Yamadi Audio setup => SPDIF SETUP => Spdif Raw
Kak MUTE nimaš slučajno vštekan?
Kako imaš pa na Yamahi naštiman za vhod zvoka?
Predvidevam, da imaš Yamaho audio receiver?
Prvo kar je, da sprobaš če si vredu posnel DVD. Poizkusi pognat DVD na računalniku.
Drugo kar je, če imaš povezan Yamado z optiko na Yamaho poglej na Yamadi Audio setup => SPDIF SETUP => Spdif Raw
Kak MUTE nimaš slučajno vštekan?
Kako imaš pa na Yamahi naštiman za vhod zvoka?

Nimam nobene Yamahe. Moj CD player je prikljopljen na televizor (Loewe) in pa zvočnike ima priklopljene (Yamada 5.1). Zanimivo je to, da spozna, da je zvok v DTS, ga pa ne predvaja.
Koaksialni kabel nimam kam priključiti, na TV takega vhoda ni, na tistem mojem Sony mini stolpu pa tudi ne.
Torej, odreči se moram kvalitetnemu zvoku, dokler ne bom imel kakšno bolj resno aparaturo.
Avi datoteko mi BSplayer predvaja tudi z zvokom, nekako sem dobil DTS codek in ga inštaliral, pred tem je bil tudi ta popolnoma tiho.
Hvala vseeno za trud!
Koaksialni kabel nimam kam priključiti, na TV takega vhoda ni, na tistem mojem Sony mini stolpu pa tudi ne.
Torej, odreči se moram kvalitetnemu zvoku, dokler ne bom imel kakšno bolj resno aparaturo.
Avi datoteko mi BSplayer predvaja tudi z zvokom, nekako sem dobil DTS codek in ga inštaliral, pred tem je bil tudi ta popolnoma tiho.
Hvala vseeno za trud!

everyone ::
Yamada 6700 nima DTS dekoderja, edino kar lahko naredi je to, da pošlje podatke od DTS zvoka na digitalni zvočni izhod, ki se ga priklopi na zunanji DTS dekoder. Recimo kak receiver (seveda za prostorski zvok).

Hvala lepa vsem, ki ste se potrudili zame!
Bom tudi brez DTS zvoka preživel, saj sem na eno uho že kar malo gluh.
Bom tudi brez DTS zvoka preživel, saj sem na eno uho že kar malo gluh.

Pa počakaj malo?!?
A Yamada 6700 ima 5+1 analognih (cinch) izhodov nima pa DTS odkodirnika?!? V čem je pol poanta, da jih ima?
Aja! Edino , če je DivX z AC3 mogoče?
A Yamada 6700 ima 5+1 analognih (cinch) izhodov nima pa DTS odkodirnika?!? V čem je pol poanta, da jih ima?
Aja! Edino , če je DivX z AC3 mogoče?

Freya78 ::
Kolegi so mi svetovali, da je to pravi naslov za vprašanje, ki ga imam, saj naj bi bili tu sami stručkoti
Problem je sledeči: imam Yamado 6700 (vsaj zdi se mi, da je ta model - bi mogla pogledati, pa sem v službi), na katero sem dala neke nadgradnje. Moje znanje je sicer bolj na psu, so mi pa razložili, da je zelo enostavno, da naložiš nadgradnjo na CD, jo daš v predvajalnik in vse sam naredi. No in sem to tudi naredila, sedaj pa sem očitno vse sesula. Mi ne dela ok, mi ne upošteva podnapisov (čeprav sem se do danes že naučila lepiti podnapise na film
), mi kar zamrzne itd..... Celo filmov z regije 2 mi ne prepozna itd......
Vprašanje je sledeče: kako naj hudiča popravim oz. kam naj ga nesem popraviti. Kdo to dela, obstaja za te probleme kak servis, ali mi to lahko reši kak stručko iz tega področja?
Za vse odgovore vam bom zelo hvaležna!
aja, brez zamere, če ste na tako podobno vprašanje že odgovarjali. Kot sem napisala, sem v službi in imam vedno probleme na veliko brati odgovore na vseh 73 straneh, ali kolikor jih je..... ;-)
hvala za razumevanje!
lp
Freya

Vprašanje je sledeče: kako naj hudiča popravim oz. kam naj ga nesem popraviti. Kdo to dela, obstaja za te probleme kak servis, ali mi to lahko reši kak stručko iz tega področja?
Za vse odgovore vam bom zelo hvaležna!
aja, brez zamere, če ste na tako podobno vprašanje že odgovarjali. Kot sem napisala, sem v službi in imam vedno probleme na veliko brati odgovore na vseh 73 straneh, ali kolikor jih je..... ;-)
hvala za razumevanje!
lp
Freya

@Freya78
78? Hmmm. Zanimiva izbira številke.
OK. Prvo kar lahko storiš je, da doma pogledaš kater tip imaš. Pedvajalnika namreč.
A si že sama nalagala kake FW (Firmware, "nadgradnje")? In če da, katero verzijo oziroma od kje si jo dobila. Je monogo verzij, pa je možno da si naložila kako napačno.
Če ti predvajalnik vsaj dela kej, pol po moje še ni nič takega da ne bi mogla rešit z mal naše pomoči.
Okej prvo to sporoč, pol bomo pa naprej reševal.
lp.
M
78? Hmmm. Zanimiva izbira številke.
OK. Prvo kar lahko storiš je, da doma pogledaš kater tip imaš. Pedvajalnika namreč.
A si že sama nalagala kake FW (Firmware, "nadgradnje")? In če da, katero verzijo oziroma od kje si jo dobila. Je monogo verzij, pa je možno da si naložila kako napačno.
Če ti predvajalnik vsaj dela kej, pol po moje še ni nič takega da ne bi mogla rešit z mal naše pomoči.
Okej prvo to sporoč, pol bomo pa naprej reševal.
lp.
M

Zanima me a Yamada 6800 porebuje ime podnapisa isto kot je ime filma ali upošteva tudi drugo daljše ime???
Primer zazna film:
bla.avi
blasdsd.str???? ali mora bit podnapis bla.srt oz.sub???
TNX
Primer zazna film:
bla.avi
blasdsd.str???? ali mora bit podnapis bla.srt oz.sub???
TNX

Freya78 ::
No, sem preverila in je 6700. Nadgradnje sem pobrala na netu..... so mi rekli, da je to ok
.... No, pa očitno ni bilo.........
Glede na to, da si ponudil pomoč me zanima naslednje. Našla sem to stran: http://users.volja.net/mirkuma/fw/#navo...
Če bi tole ponovno naložila in seveda predhodno (po navodilih) zbrisala vse ostalo, obstaja možnost, da potem popravim stvar? ja, ja... sej vem, da sprašujem malo smešne stvari, ker ne veš v kakem stanju je moj predvajalnik (BTW dela normalno, problem je, da po nekaj minutah zamrzne in ga je treba ugasniti, ne prepozna 2 regije (čeprav to bi lahko celo jaz rešila, a sem bolj blond kot ne za te zadeve), nekaterih podnapisov na dvd-jih ne prepozna, čeprav so srt.. itd... torej, nekaj v osnovi še miga
), ampak mogoče ste imeli kake podobne izkušnje in se vam sanja, kaj je za rešiti.
@Tomas - Pod zasebno žal ni tvojega telefona ampak samo mail. Mogoče nisem dovolj "osebna", da bi videla tvoje osebne podatke
malo za šalo-malo za res

Glede na to, da si ponudil pomoč me zanima naslednje. Našla sem to stran: http://users.volja.net/mirkuma/fw/#navo...
Če bi tole ponovno naložila in seveda predhodno (po navodilih) zbrisala vse ostalo, obstaja možnost, da potem popravim stvar? ja, ja... sej vem, da sprašujem malo smešne stvari, ker ne veš v kakem stanju je moj predvajalnik (BTW dela normalno, problem je, da po nekaj minutah zamrzne in ga je treba ugasniti, ne prepozna 2 regije (čeprav to bi lahko celo jaz rešila, a sem bolj blond kot ne za te zadeve), nekaterih podnapisov na dvd-jih ne prepozna, čeprav so srt.. itd... torej, nekaj v osnovi še miga

@Tomas - Pod zasebno žal ni tvojega telefona ampak samo mail. Mogoče nisem dovolj "osebna", da bi videla tvoje osebne podatke

@lolek84: glej par postov višje je bilo govora o tej zadevi, ti pa potem spet isto vprašaš. A ti ne znaš nič iz postov razbrat?
@Freya78: Kar se pri tebi dogaja je res malo čudno, ampak si zelo nespecifična. Kot prvo moraš vedeti kaj si dala nazadnje gor, ker FW na internetu je veliko. Kot veš kaj si imela prej gor se da razglablati kako in kaj. Oz. ti lahko naložiš FW s strani od mirkume ali pa PYPS-a gor samo potem če se določenih stvari ne boš držala (kot piše v navodilih za nadgradnjo) se zna zgoditi da bodo problemi ostali. Potem ni problem v FW-ju temveč v tvojem nepoznavanju zadev (morda tudi nenatačnem branju navodil, al pa jih sploh ne prebereš kot precej ljudi, ki potem samo smetijo po tem forumu).
Najbolje je da to zadevo prepustiš nekomu ki stvar obvlada, mu daš za pir pa je problem rešen. Počasi se mora končati ta zadeva, ko smo vsi bili za vse mojstri. Delaj tisto, kar znaš za ostalo, pa si najdi nekoga ki to zna in mu pošteno plačaj, kot si ti plačan za svoje delo.
Toliko vsem, ki imajo tako hude probleme, s stvarmi, ki sploh niso problematične.
LP
@Freya78: Kar se pri tebi dogaja je res malo čudno, ampak si zelo nespecifična. Kot prvo moraš vedeti kaj si dala nazadnje gor, ker FW na internetu je veliko. Kot veš kaj si imela prej gor se da razglablati kako in kaj. Oz. ti lahko naložiš FW s strani od mirkume ali pa PYPS-a gor samo potem če se določenih stvari ne boš držala (kot piše v navodilih za nadgradnjo) se zna zgoditi da bodo problemi ostali. Potem ni problem v FW-ju temveč v tvojem nepoznavanju zadev (morda tudi nenatačnem branju navodil, al pa jih sploh ne prebereš kot precej ljudi, ki potem samo smetijo po tem forumu).
Najbolje je da to zadevo prepustiš nekomu ki stvar obvlada, mu daš za pir pa je problem rešen. Počasi se mora končati ta zadeva, ko smo vsi bili za vse mojstri. Delaj tisto, kar znaš za ostalo, pa si najdi nekoga ki to zna in mu pošteno plačaj, kot si ti plačan za svoje delo.
Toliko vsem, ki imajo tako hude probleme, s stvarmi, ki sploh niso problematične.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piki64 ()

@pikik 64, žal priznam da se mi že vse meša ko berem poste +60 strani od kjer dalje je govora o yamadi 6800, ... valda sem preskočil oz. spregledal in še zdaj ne najdem odgovora...
Bi prosim lahko kdo drug, ker vidim da ti nimaš volje odgovoro na moje vprašanje-toliko besed koliko si porabo da mi govoriš da sem cepec kar že sam vem bi lahko uporabo v dober namen in mi enostavno razložil če dela na ta princip predvajalnik???
Zgoraj pisano je pa bilo le govora o tem da ko se podnapisi uskladajo da jih pol predvajalnik samodejno prepozna brez pritiskanja na tipko "podnapisi po domače". Mene ne zanima samodejno prepoznavanje, mene zanima enostavno dejstvo če sploh zazna različnoimenski podnapis kot je ime filmu????
Bi prosim lahko kdo drug, ker vidim da ti nimaš volje odgovoro na moje vprašanje-toliko besed koliko si porabo da mi govoriš da sem cepec kar že sam vem bi lahko uporabo v dober namen in mi enostavno razložil če dela na ta princip predvajalnik???
Zgoraj pisano je pa bilo le govora o tem da ko se podnapisi uskladajo da jih pol predvajalnik samodejno prepozna brez pritiskanja na tipko "podnapisi po domače". Mene ne zanima samodejno prepoznavanje, mene zanima enostavno dejstvo če sploh zazna različnoimenski podnapis kot je ime filmu????

Ahh. Men je pa všeč, da se vsaj še ktera punca vsaj poskuša zanimat za elektroniko.
Kako pa misliš Freya, da s(m)o vsi stučkoti tle gor se kar rodil z znanjem?
Ne, ne. Smo tud mi začel z nule.
Vse kar potrebuješ je malo zanimanja za zadevo in volje. Potem pa literatura (knjige, internet), pa da pač probaš.
Link do PYPS
Tule maš link do Pikijeve (ja nejevolneža, ki je že naveličan ponavljajočih vprašanj od "lenega" folka).
Registreraj se. Pol pa si najdi na tej strani najnovejši FW za svojo 6700 Yamado. Poglej si še kako se "zapeče" ta FW na CD.
Ko zapečeš CD boš na njem našla tudi navodila oziroma postopek kako se nadgradnja naredi. Sledi navodilom, pa ni možno kaj zafrknat.
Ajde. Poročaj o (ne)uspehu.
Kako pa misliš Freya, da s(m)o vsi stučkoti tle gor se kar rodil z znanjem?
Ne, ne. Smo tud mi začel z nule.
Vse kar potrebuješ je malo zanimanja za zadevo in volje. Potem pa literatura (knjige, internet), pa da pač probaš.
Link do PYPS
Tule maš link do Pikijeve (ja nejevolneža, ki je že naveličan ponavljajočih vprašanj od "lenega" folka).
Registreraj se. Pol pa si najdi na tej strani najnovejši FW za svojo 6700 Yamado. Poglej si še kako se "zapeče" ta FW na CD.
Ko zapečeš CD boš na njem našla tudi navodila oziroma postopek kako se nadgradnja naredi. Sledi navodilom, pa ni možno kaj zafrknat.
Ajde. Poročaj o (ne)uspehu.

schurda ::
@Freya: Nasvet: Naloži si origialni FW, , potem pa ta zadnji od Mirkume. Ta deluje 100% in ne zmrzuje.
Kar se tiče odklepa, poglej na prvi strani, mislim da je koda 1379.
Kar se tiče odklepa, poglej na prvi strani, mislim da je koda 1379.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

@MajorM: ja sedaj pa sem jaz nejevoljnež! Rad pomagam, ampak če nekaj napišem 100x je pa že malo hudo. ne moremo si iti, da bo nekdo vprašal za stvar, ki je odgovorjena nekaj postov višje. Vsem bi morala logika kazati, da vsaj 5 strani od zadnje preberejo, pa bodo bolj ali manj našli odgovore.
Naprimer Lolek84 je popolni primer za to. Piše da sem že toliko kritike na njegov račun napisal, da bi že lahko odgovoril. Da kritiziral ga bom tako dolgo dokler se ne bo umaknil s temi njegovimi vprašanji. Ker sprašuje stvar na katero je že bilo odgovorjeno in to sem mu napisal v prejšnemu odgovoru. Ampak on ali to namerno spregleda ali pa???
LOLEK84 greš 40 postov nazaj od svojega tazadnjega, kjer sem jaz in 3 poste pred mano MajorM lepo pisala o tej zadevi. Tu imaš copy&paste tega posta:
Tri poste pred tem pa še MajorM nazorno piše, kje v menuju se to nahaja. Upam, da ti bo to dovolj.
LP, Piki64
Naprimer Lolek84 je popolni primer za to. Piše da sem že toliko kritike na njegov račun napisal, da bi že lahko odgovoril. Da kritiziral ga bom tako dolgo dokler se ne bo umaknil s temi njegovimi vprašanji. Ker sprašuje stvar na katero je že bilo odgovorjeno in to sem mu napisal v prejšnemu odgovoru. Ampak on ali to namerno spregleda ali pa???
LOLEK84 greš 40 postov nazaj od svojega tazadnjega, kjer sem jaz in 3 poste pred mano MajorM lepo pisala o tej zadevi. Tu imaš copy&paste tega posta:
Tri poste pred tem pa še MajorM nazorno piše, kje v menuju se to nahaja. Upam, da ti bo to dovolj.
LP, Piki64
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25525 (10139) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 73012 (20831) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5164 (3255) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27034 (14369) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2386 (2012) | Stepni Volk |