» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
72 / 93
»»

mitcho ::

Ja je ;)

LP, Mitcho

case590 ::

Pozdrav. Meni yamada 6800 z Pikijevim FW je delala odlično, vsa čast Pikiju, vendar po nekaj dneh mi ni več prebrala nobenega CDja. Potem sem nalozil Fw od JAE in mi cCDje prebere, vendar gumb na aparatu za odpret vratca mi ne dela več. A ima kdo podobne probleme? Morda pa bi ga mogel poslat nazaj.
Prosim za pomoč. Hvala

grozni ::

Pikijev FW dela odlicno in bere DVD-je tako kot treba. Mislim da bi ga res moral nazaj nest ;)

Imam pa probleme z podnapisi, kateri se vcasih ne prikazejo. Ce pa prestavis na naslednji film pa pol nazaj, pa spet zacnejo delat. ??? Mislim da je mel nekdo ze podobne probleme, tako da ni panike naprej pa nazaj pa je spet vse kot treba.

LP pa hvala Pikiju na trudu

murcia ::

Lepo pozdravljeni vsi skupaj!
Najprej hvala vsem, ki se trudite za naše ploščkosuke!

Me pa nekaj zanima za Yamado 6700
Kakšna je razlika med zadnjimi tremi FW od Mirkume?
Zakaj Yamada ne predvaja filmov v resoluciji večji od 720x...(npr 800x..)
Ali je problem v čipovju ali je ta problem programski!
Kako je s tem pri novi Yamadi 6800!

Hvala!

Lep in uspešen dan!

GrMar ::

@mitcho
Poglej zasebna sporočila.

mirkuma ::

@murcia
Katere so razlike je upam da lepo opisano na moji strani: klik (za vec infa mi poslji ZS)
Glede velikosti predvajanja: to je zal omejitev MTK chipa,
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Mikka ::

Piki kolk je to dela, da bi se podnapisi postavili v tri vrste, če so predolgi? Meni yamada 6800 s tvojim fw-jem dela kot urca amapak ponavadi ženske tečnarijo, če je keri podnapis malo odrezan. Sploh ni to taka stvar, da bi bila grozno moteča ampak, če boš slučajno kaj delal še na tem fw-ju...

Valentin ::

Tud men ni jasn, kakšne so prednosti yamade 6800 v primerjavi z 6700...

blre ::

A kdo lahko prosim napiše link do te pikijeve strani, kjer se da dobit FW, ker jst ga ne najdem nikoder!!!

Hvala!

-Damjan- ::

matjazr ::

Mikka, kolikor jaz vem je Piki to že uredil. Odkar sem naložil Pikijev FW (ver.2), mi nobenega podnapisa ne odreže več. Če je podnapis predolg, ga da v tri vrstice.
Matjaž

samo_lj ::

Pozdravljeni,

Imam yamado 6700, ki je do nedavnega delala ok. Sedaj pa je nekaj narobe z zvokom, saj se ga sliši, pa še to hudo malo, če je TV na ful in yamada prav tako. Sem probal z original dvd-jem, preko scarta in preko kablov. Rezultat je enak. A je yamada zrela za servis, ali je potrebno samo kaj nastaviti?

Hvala za pomoč

zile ::

Mene pa samo zanima, če je omejitev branja avi datoteke na 2GB možno razbiti?

blre ::

- naložil najnovejši FW ver3 s strani (http://pyps.aventurahost.net/content/).
- predhodni FW od www.jae.si
- s predlaganimi nastavitvami dela vse super in veliko boljš kot prej (samo podnapise je treba mal dvignt po y-osi)
- dosedaj opažen en jproblem oz. nevšečnost:
po nekaj minutni neuporabi predvajalnika se le ta samodejno ugasne. Potreben je ročni prižig predvajalnika na gumb open/close ali powr on/off.

GaS ::

@zile:

Yamada in ostali MTK bazirani playerji imajo omejitev playbacka AVIjev in sicer na 1GB. Kaj hoces zdaj ti razbiti? Da bo predvajalo tudi vecje od 1GB? To ne gre. Ali kako bi razbil file 2GB na manjse dele? To pa gre, poisci kaksen AVI Splitter&Joiner..

Primoz78 ::

Mam problem pri predvajanju filma z sledecim imenom...The.Hitchhiker's.Guide.to.the.Galaxy.2005.XviD.AC3.CD2-WAF.avi...slike ni zvok pa je. Na racunalniku mi dela vse normalno, na Yamadai 6700 pa noce...imam instaliran FW New Age (Mirkuma) z datumom 04.03.2006. Ker sem laikv pretvarjanju v razne formate itd. se obracam na vas...Gspot mi pokaze sledece

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Alec999 ::

Primoz78 če prav vidim potem je slika tvojega filma velika 800x336, večkrat je bilo že napisano, da predvajalniki predvajajo največ 720xneki pikslov veliko sliko. Svetujem ti, da filme dl-jaš od "uradno" priznanih skupin, ki se s tem ukvarjajo.

Lp,
Alec999

Primoz78 ::

Alec hvala za opozorilo...bom vedu za naprej :\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Alec999 ::

Drgač s programom, kot je VirtualDub ali Dr. Divx lahko film pretvoriš v 720 x 480 ali manj in bi ti predvajalnik mogu predvajati tudi sliko.

GaS ::

Ja primoz, tko je to:P Sploh pa nevem, kako grejo ripat v vecjo resolucijo, kot je v originalu. Ker ce se ne motim, ima dvd 720 širino..

gongo ::

pozdravljeni!

Imam Yamado 6800 in pri predvajanju divx-ov mi odreze podnapise. Je mogoce omejeno na stevilo znakov, al kako? Nalozen imam zadnji firmware od pyps in uposteval sem usa navodila...Se da kako to postimat, ker vidim da vecini dela use kakor mora?!

Hvala in LP!
fege

Yossarian ::

Saj WAF skupina je priznana, vendar so oni znani tudi po tem, da praviloma ripajo filme z resolucijo, večjo od 720 x 576.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

GaS: pri avi datotekah večjih od 2GB slika izgine. Ni omejitev 1GB!
Vprašanje za Piki64 in ostale programerje. Ali je možno s firmwarjem odpravit to pomankljivost?

Kaj ti pa bodo avi fajli večji od 2Gb? Če imaš film razbit na več delov in daš to vse skup v eno mapo, itak ne opaziš tega, ker predvajalnik avtomatično predvaja vse po vrsti...

gongo ::

Glede podnapisow imam se en problem, poleg ze prej omenjenega rezanja podnapisow, me zanima kako nastavit pravilno pozicijo. 68, 68, 88 je pri krajsih podnapisih sicer uredu, ko pa je pride besedilo daljse, mi ne vedno vrze v novo vrstico in podnpisi niso centrirani. A je to treba ze prej s kaksnim programom ustimat al bi mogla yamada sama to vedet? Isti film sem gledal tudi na predvajalniku Gorenje, ne vem kaksnem, in teh problemow ni blo...

Hvala za pomoc in LP!

Valentin: Avi datoteke niso samo filmi.
Full si pomagal, ja :\

Jah, ostali zgleda kar komot shajamo s to omejitvijo na način, ki sem ga opisal...

Saj res, kaj pa so potem avi-ji tud lahko? Glasba ne, slike po mojem tud ne, hmm?

edit: lahko pa uporabiš kakšen program, ki ti bo avi razdelil na manjše dele; mislim da to lahko narediš s programom Virtualdub.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

mitcho ::

Imam eno vprašanje glede Yamade 6600.
Doma mam yamado od kolega ki mu več ni hitel brat ničesar. Star pa je nekje leto in pol. Ker 6600 nima konektorja kot yakumo (ki ga imam jaz) me zanima kam gre kateri kabel (TX, RX, ground). Ali rabiš 4 žilni kabel? Vmes MTKTool najde čip, ampak ga ne prefleša. Kaj lahko naredim? Kaj je z optiko? Je hin?
Hvala in LP, Mitcho

Gongo probaj na 48-48-88

Tomas ::

Uporabiš GND, Tx, Rx. Če pa ti nikakor ne uspe vzpostaviti povezave pa je potrebno vzeti flash eprom dol pa v programatorju zapisat njegovo vsebino. Rabiš še adapter za programator v katerega vstaviš čip. To pa nima vsak. Če ne boš uspel me lahko kontaktiraš na telefon, ki ga imaš pod zasebno.

Yossarian ::

NUJNO!!!
Kje v Mariboru ali Ptuju lahko kupim Yamado 6800?
ali pa je to samo prek spletnih trgovin? Katerih?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

zvis1 ::

@edenpač

Mas jo v Rolanu v Mariboru. Mislim, da je cena 13.490,00 sit.

LP

Rok
Crash !!!!

NightHawk ::

kdo ve kje dobit original FW za 6800? ker gledam na umax strani ( tukaj ) pa 6800 ni zraven! kaksna idea? :)

chief ::

Pozdrav vsem
Kljub prebiranju teme, se zdaj nevem, ali FW od skupine P.Y.P.S pase tudi na Yamado-6800X Chili?
Hvala
Lp

velikiB ::

Zdravo. Vem, da ste že 1000 krat vse opisali, vendar... Imam Yamado 6700 chilli in bi jo rad nadgradil. lahko posnamem firmware s katerim drugim programom ali mora biti Nero. Ali moram zraven na cd posnet še kakšen drug file, ker mi namreč vedno napiše nepoznat disk.
VelikiB

destiny ::

chief - paše!
velikiB - firmware je v obliki cd image-a kar pomeni da ga ne smeš zapečt kot navaden podatkovni cd, temveč kot sliko

piki64 ::

Hi!

Izšla nova verzija FW za Yamado6800. Kaj je novega? precej, ne mislim pisati, kajti je pripeta datoteka k FW kjer vse piše. Zadeva bazira na FW od New Age-a, dodani so slovenski prevodi, drugi fonti, odzadja, .....

Upam, da bo tudi z vaše strani kaj podpore. Ne samo da si DL-ate FW obiščite naše spozorje(katerih povezave so na naši strani) večkrat v tednu, s tem boste na preprost način prispevali naši skupini.

LP, Piki64

dj_misko ::

in kateri je sedaj boljsi?Oz. kateri je bolj uporaben??Ker meni te oznake nič ne povejo.
Drugače pa good job!
Ne a si ti!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dj_misko ()

@dj_misko: sicer sem zgoraj lepo napisal kje najdeš kaj je vse drugače. Sicer pa zatiste, ki DL-ajo preko modemske povezave(a to še dela kdo?), krajši povzetek:

TIP A + TIP B:
+ XviD Packed Bitstream
+ XviD Custom matrix
+ Mpeg4 podnapisi: srt, smi, ssa, ass, sub, txt, xsub (divx subtitles), vobsub (ifo+idx+sub)

Samo v TIP A:
+ OGG, OGM (zvok in video)
+ DTS sound-track stereo output (samo DVD-Video)

Samo v TIP B:
+ Nero Digital support (i.e. MP4, M4V extensions, audio stb.) ASP; Cinema Profile!
+ DivX Ultra menu system

LP

lolek84 ::

jaz sem že čist zmeden glede teh FW, nevem katerga si naj naložim na novo Yamado 6800????? V bistvu bi hotel da mi zaznava podnapise ki se ne uskladajo z imenom filma primer abc.avi pol da bi lahko bili podnapisi zraven abcdss.srt, pol hotel bi šumnike in brez problemov pri trivrstičnih podnapisih ki jih izrezuje.... No in kateri FW si pol zdaj po vaši oceni naložim??? AYA ps. še to... ko snameš FW ga pač samo odzippaš če je zazipan in ga normalno spečeš, daš v predvajalnik in stisneš play in ko naloži se pač cd-player sam odpre in to je to???
Zdaj bodo eni rekli da je to že 100x povedano a žal moja angleščina je slaba ko sem to bral sem tako razbral a imam prav kako naložit FW??

Hvala za pomoč

@lolek84: res imaš pravi nickname. Res ne razumem vse piše, ne polovica jih sploh ne bere zadev. Poglej če ne veš kako in kaj in če si zmeden glede vsega, pač preprosto uporabljaj FW ki ga imaš nameščenega. Če pa bi rad kaj več, pa malo preberi stvari da boš vedel kaj sploh kaj pomeni, potem pa sprašuj o zadevah, ki so pomembne, ne pa vedno da zaganjate to lajno 1000x.

Me zanima če se v svojem življenju res vseh stvari tako lotite. A avto greste kupiti tisti, ki je rumene barve (ker vam je ta pri srcu) ali prej poiščete kaj vse obstaja na trgu in se potem odločite. Tu je enako. Kdor pač nima pojma in nima namena kaj prebrati, naj ne smeti po forumu.

Zato naprošam moderatorje, da takšne uporabnike dobesedno zbriše, saj je le temu vzrok, da je ta tema rekordno dolga. Razen če imajo namen moderatorji kakšen rekord glede dolžine teme doseči.

LP, Piki64

BAJZI ::

Nekje tudi to že pisalo, vem! Ura je 23.40 jaz pa še vedno ne najdem posta ki bi reševal mojo težavo! Zato sem se odločil da pač vprašam o moji težavi, ter reskiram par grenkih na moj račun!:'(
Stvar je taka; na aparat sem posnel par filmčkov s zimskih počitnic. Zapeku sem jih skupaj s fotkami v nerotu, pač kot vse ostalo ( podatkovni disk) Filme mi zazna , oziroma mi jih izpiše, ko pa kliknem na play se ne zgodi nič, oziroma se mi odpre "ozadje" .
Torej kako "preuredit" zadevšno da bo špilal??
ker nisem ravno kak exspert, bi vas pri razlagi prosil za dosti dobre volje in potrpežljivosti!!
Zadovoljen bom tudi samo z linkom do strani, kjer mojo težavo že nekdo rešuje!
Hvala!
Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

Frgazor ::

samo meni ne gre sneti teh firmwarov?

humaxboy ::

piki64,

txt filov v zip filov Yamada6800_v4A.zip in Yamada6800_v4B.zip nažalost ni. Lahko popraviš ?

Humaxboy
Humaxboy

Kn3dL ::

@Piki64

Hvala ti za tvoje napore! Kar pričakuj v kratkem spet kakšno donacijo iz moje strani, s tem pa pozivam tudi druge uporabnike, da donirajo pikiju ali pa saj 1x na dan kliknejo na reklame na njegovi spletni strani...Lp

MajorM ::

@frgazor : Registriraj se na tisti strani.

@humaxboy: Niso v zip datoteki AMPAK v imagu (imagi SO PA v zipu). Ti posnami image na CD al pa ga naloži z Alcoholom... in tam notri je readme.

Ampak ne piše nič več kot pa je napisal piki64 nekaj postov višje.

@BAJZI: Nimam sicer izkušenj z gledanjem posnetkov s kamer (ali fotoaparat? nisi napisal). Važno je da je tvoj video shranjen v pravilnem kodeku. Poglej v kaj ti shranjuje kamera(fotoaparat) in ali lahko Yamada sploh to prebavi. Če ne, pol boš mogu mal prekodirat.

Pazi na resolucijo videa. Mislim, da vse kar je več kot 720xXXX ne špila na Yamadi. Vsaj jaz sem to žalostno ugotovil ko sem hotel HD video mal gledat.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MajorM ()

BAJZI ::

@BAJZI: Nimam sicer izkušenj z gledanjem posnetkov s kamer (ali fotoaparat? nisi napisal). Važno je da je tvoj video shranjen v pravilnem kodeku. Poglej v kaj ti shranjuje kamera(fotoaparat) in ali lahko Yamada sploh to prebavi. Če ne, pol boš mogu mal prekodirat.

Kodek je mpeg.
Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

e-marko ::

Če se ne motim sem tale problem z temi filmčki že zasledil nekje tukaj...
Mislim, da je problem v tem, da ni audio v tem filmčku v pravem formatu ali nekaj takega. Poskusi audio na novo skodirati in potem takšen na novo zmuksan video preveri v yamadi.

LP
...somebody, somewhere...

Piki eno vprašanje imam.
Jaz sem že eno Yamado poslal nazaj, ker mi ni delala. Sedaj me pa zanima, a lahko Fw V4 naložim direkt vrh JAEtovih, al moram kako drugo verzijo prej????? npr.(V1-V2-V3)
Hvala za odgovor.

schurda ::

Na strani Mirkume http://users.volja.net/mirkuma/fw/#povezave lepo piše:
Pozor: Pred nadgradnjo je priporočljivo nadgraditi predvajalnik na originalno verzijo v1 z uradne strani (ni potrebno pri nadgradnji na NewAgev4), obvezno pa v kolikor je bila na Yamadi predhodno nameščena kakšna druga programska posodobitev (MTZ, JAE, PYPS), sicer je rezultat nadgradnje lahko popolna zamrznitev Yamade, katero se lahko odpravi le s posegom v predvajalnik in ponovnim nalaganjem posodobitve preko računalnika.
.
Beri!
Administrator: briši!
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
««
72 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725523 (10137) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873007 (20826) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425163 (3254) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527033 (14368) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem