Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

grozni ::
Jst sem ga dal povrh, mas pa tudi v ISO fajlu txt opis, kako pa kaj naredit. Edino kar pa lahko recem je EKSTRA SUPER.
Ej fantje ce bi bil tak FW v originalu bi kostal enkrat vec denarja kot pa smo dal za njega!
Tako da mislim da si kompanija zasluzi poleg pohvale se kaj proti zeji za prihajajoco pomlad
LP
Ej fantje ce bi bil tak FW v originalu bi kostal enkrat vec denarja kot pa smo dal za njega!
Tako da mislim da si kompanija zasluzi poleg pohvale se kaj proti zeji za prihajajoco pomlad

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grozni ()

q:-p ::
Hvala za firmware! Res si zasluzite donacijo, tko da apeliram na vse, ki uporabljajo firmware, da vsaj nekaj donirajo (po svojih zmoznostih) in avtorjem vsaj malo poplacajo za trud.

Mravlek ::
sem prenesel in ga ze jutri sprobam - torej ce bo ok bo donacija tudi z moje strani.....
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

s0me0ne ::
Piki64 hvala za tale fw. Podnapisi so u nulo, pa še nastavit se jih da fajn. Slike tut 100x lepše ko pa oriđinal. Edino file browser mi ne laufa tak ko bi mogo (čeprav oblika je tut velik bolša ko pr originalu).
Bo treba reskirat neki za pikija
Bo treba reskirat neki za pikija

megy ::
Hvala, Piki64. Jaz sem lastnik Yamade 6800 že od začetka (od kar je prišla ven), pa nisem gledela še nobenega filma na njej, ker so bili podnapisi (in vse ostalo) obupni. Včeraj sem namestil tvoj FW in stvar je fenomenalna. Res še enkrat hvala.
Da pa ne bo vse ostalo le pri "hvala", pa naj mi kdo pojasni, kako lahko doniram. Sem gledal na njihovi strani, pa nikjer ne najdem. Seveda si Piki64&Co. zaslužijo donacijo, ker so stvar res naredili super.
Torej, kako doniram?
Da pa ne bo vse ostalo le pri "hvala", pa naj mi kdo pojasni, kako lahko doniram. Sem gledal na njihovi strani, pa nikjer ne najdem. Seveda si Piki64&Co. zaslužijo donacijo, ker so stvar res naredili super.
Torej, kako doniram?

Kn3dL ::
Tudi meni file browser ne dela kot bi mogel pri yamadi 6800. Ko brskaš se prvih 6 file-ov vidi, ostalih pa ne. Kljub temu gre drsnik navzdol in file-i so drugi, le imena se ne zamenjajo.
Se pridružujem donaciji in pozivam tudi druge.
Se pridružujem donaciji in pozivam tudi druge.

Na strani od pyps lepo piše, da jim pošlji mail, če želiš donirati.
Pri file browserju imam tudi jaz enake težave, da se ekran ne osveži, ko greš po seznamu datotek, pomaga pa, če pa 2x pritisneš setup.
Pri file browserju imam tudi jaz enake težave, da se ekran ne osveži, ko greš po seznamu datotek, pomaga pa, če pa 2x pritisneš setup.

piki64 ::
Hi!
Ja kot kaže ste vsi naleteli na enak problem, katerega sam nisem opazil. Žal pa je moja testna Yamada6800 že vandrala nazaj k svojemu pravemu lastniku, tako da sedaj čakam na kakšno drugo Yamado6800 da bi zadeve malo popravil. Morda pa se nas kje usmilijo in donirajo kakšen predvajalnik.
LP, Piki64
Ja kot kaže ste vsi naleteli na enak problem, katerega sam nisem opazil. Žal pa je moja testna Yamada6800 že vandrala nazaj k svojemu pravemu lastniku, tako da sedaj čakam na kakšno drugo Yamado6800 da bi zadeve malo popravil. Morda pa se nas kje usmilijo in donirajo kakšen predvajalnik.
LP, Piki64

MajorM ::
@Piki and Kompanijo
A ste vi kolegi že probal kontaktirat proizvajalca Yamad?
Morda bi vas zaposlil, ali pa vsaj placali, da jim rihtate FW?
Odlicen FW fantje (in/ali dekleta)! Sam se prikazovanje v meniju porihtate pa bo.
Ste kaj raziskovali okol tega, da bi se predelal gumb za ODPIRANJE v IZKLOP.
Je možno z FW kontrolirat kak I/O pin, ki bi ga bilo pol možno uporabiti za STAND-BY?
Ko bom mel kaj časa, bom še enkrat malo odprl YAMADO pa pogledal če je napajalni dizajniran za kak STAND BY mode.
P.S.: Mal me zanima s kakim programskim orodjem vi rihtate te FW? V katerem jeziku programskem jeziku?
Mitja.
A ste vi kolegi že probal kontaktirat proizvajalca Yamad?
Morda bi vas zaposlil, ali pa vsaj placali, da jim rihtate FW?
Odlicen FW fantje (in/ali dekleta)! Sam se prikazovanje v meniju porihtate pa bo.
Ste kaj raziskovali okol tega, da bi se predelal gumb za ODPIRANJE v IZKLOP.
Je možno z FW kontrolirat kak I/O pin, ki bi ga bilo pol možno uporabiti za STAND-BY?
Ko bom mel kaj časa, bom še enkrat malo odprl YAMADO pa pogledal če je napajalni dizajniran za kak STAND BY mode.
P.S.: Mal me zanima s kakim programskim orodjem vi rihtate te FW? V katerem jeziku programskem jeziku?
Mitja.

carota ::
Predlagam da vsak, ki si namesti FW od Pikija64, donira po jurja. Glede na to da stane predvajalnik 12 kSIT in ga njegov FW bistveno izboljša, mu torej poveča vrednost, je tistih 1 kSIT še majhna vsota. Verjetno se ne bi nihče pritoževal, če bi predvajalnik stal jurja več in imel dober FW. Tako predlagam, da namesto požrešnim trgovcem raje namenimo svoj denar našim herojem kot je Piki64. 
Takoj, ko si nabavim player in namestim njegov FW bom tudi sam to storil in k temu spodbudil še vse prijatelje. In če bo sledila še kakšna obsežnejša izboljšava bom spet doniral. Predlagam tudi, da ne kupujemo predvajalnike od trgovcev, ki namestijo njegov FW brez donacije. Vsaj en predvajalnik bi mu lahko dali...

Takoj, ko si nabavim player in namestim njegov FW bom tudi sam to storil in k temu spodbudil še vse prijatelje. In če bo sledila še kakšna obsežnejša izboljšava bom spet doniral. Predlagam tudi, da ne kupujemo predvajalnike od trgovcev, ki namestijo njegov FW brez donacije. Vsaj en predvajalnik bi mu lahko dali...

spider ::
Vsi ki se sprašujete zakaj ni firmwareja za Yamado 6800. Problem je v tem da JAE ni edini uvoznik Yamad v Slovenijo in zato tudi nočejo razviti fiemwareja. Uvažajo jo še dve podjetji in zato niso pripravljeni financirati nečesa, kar bodo z pridom izkoriščali tudi drugi. Tako da smo prepuščeni sami sebi.
Pravijo da so jim že navodila, ki so jih prevedli oni, ukradli in jih sedaj spridom kopirajo ostali uvozniki in prilagajo svojim Yamadam.
Pravijo da so jim že navodila, ki so jih prevedli oni, ukradli in jih sedaj spridom kopirajo ostali uvozniki in prilagajo svojim Yamadam.

janko771 ::
Probal sem tazadn FW na 6600 in dela res vse 100 %, popoldne bom probal še 6700 .
Pikiju predalagam, da naj bo zastopnik za Yamado in še kakšno drugo firmo in bi lahko tako izkoristil svoje potenciale kar se tiče yamade.
Pri njemu bi kupil Yamado in bi že plačal tud FW, ko bi bil naložen na playerju, kar se pa tiče posodobitve bi pa vsak kupec dobil za dostop FW-ja uporabniško ime in geslo.
Mislim da bi bil uspeh zagotovljen bom pa tud sam prispeval jurja.
lp
P.S. Ideja ni slaba .
Pikiju predalagam, da naj bo zastopnik za Yamado in še kakšno drugo firmo in bi lahko tako izkoristil svoje potenciale kar se tiče yamade.
Pri njemu bi kupil Yamado in bi že plačal tud FW, ko bi bil naložen na playerju, kar se pa tiče posodobitve bi pa vsak kupec dobil za dostop FW-ja uporabniško ime in geslo.
Mislim da bi bil uspeh zagotovljen bom pa tud sam prispeval jurja.
lp
P.S. Ideja ni slaba .
jest

Hi!
Imam nov popravek, ki mislim da odpravlja težavo v filebrowserju. Kdor bi ga sprobal naj mi piše na pyps@medvedek.org da mu ga pošljem, šele nato gre gor na stran. Zato bi prosil nekoga, s katerim lahko hitro stestirava zadevo in ki pač ve o čem se gre.
LP
Imam nov popravek, ki mislim da odpravlja težavo v filebrowserju. Kdor bi ga sprobal naj mi piše na pyps@medvedek.org da mu ga pošljem, šele nato gre gor na stran. Zato bi prosil nekoga, s katerim lahko hitro stestirava zadevo in ki pač ve o čem se gre.
LP

@piki64
Men zdej brskanje po meniju dela! Imena se spremenijo...Hvala za še eno presenečenje!
Men zdej brskanje po meniju dela! Imena se spremenijo...Hvala za še eno presenečenje!

dj_misko ::
FW je res enkraten in res sem hvaležen pikiju da se je odločil porihtati zadevo.Moram še sprobat kako je ujemanje naslova filma z podnapisom.
Če bi se porihtala zadeva z ugašanjem pa bilo še vse skupaj veliko bolje.
Seveda pa tudi donacija sledi!!
l.p.
Če bi se porihtala zadeva z ugašanjem pa bilo še vse skupaj veliko bolje.
Seveda pa tudi donacija sledi!!
l.p.
Ne a si ti!

Hi!
Ja glede ugašanja sem že nekje napisal, da ne vem če se bo dalo, ker je vprašanje če je sploh hardwarsko možno. Tudi same routine za vgašanje ni noter, tako da je precej dela s tem. Ker če bi bila noter bi bilo easy bi samo neke tipke zamenjali in bi bilo.
Drugače pa sem dal na stran že novo verzijo V2, pri kateri ni problema v filebrowserju.
Kot drugo pa malo klikajte na googlove reklame, tako boste tudi pripomogli k razvoju. Vsak dan en klik vas nič ne stane, meni pa čez čas kakšno dodatno pivce :-)
LP, Piki64
Ja glede ugašanja sem že nekje napisal, da ne vem če se bo dalo, ker je vprašanje če je sploh hardwarsko možno. Tudi same routine za vgašanje ni noter, tako da je precej dela s tem. Ker če bi bila noter bi bilo easy bi samo neke tipke zamenjali in bi bilo.
Drugače pa sem dal na stran že novo verzijo V2, pri kateri ni problema v filebrowserju.
Kot drugo pa malo klikajte na googlove reklame, tako boste tudi pripomogli k razvoju. Vsak dan en klik vas nič ne stane, meni pa čez čas kakšno dodatno pivce :-)
LP, Piki64

Samo v vednost potencialnim kupcem yamade 6800:
kupil sem dva komada in pri prvi ne gori ena celica na lcdju (ok, to ni tko hudo), druga pa dvdje bere, cdjev pa ne, ne originalnih audio, ne zapečenih podatkov in jo grem zamenjat. Lahko rečemo temu naključje ali pa smola, ampak mislim, da nekaj pove o kvaliteti teh predvajalnikov.
kupil sem dva komada in pri prvi ne gori ena celica na lcdju (ok, to ni tko hudo), druga pa dvdje bere, cdjev pa ne, ne originalnih audio, ne zapečenih podatkov in jo grem zamenjat. Lahko rečemo temu naključje ali pa smola, ampak mislim, da nekaj pove o kvaliteti teh predvajalnikov.

LexLuthor ::
Za vse, ki jih moti dejstvo, da na Yamadi ni gumba za izklop. Omislite si player Denver DVD-908. Na prodaj je v Müllerju za dobrih 10K, na prvi pogled pa izgleda popln klon Yamade 6800 s tem, da ima boljšega daljinca. Me prav zanima, če sta res identična, tudi od znotraj.

@LexLuthor: hvala da si me spomnil. Sem že enkrat videl ta predvajačlnik, pa sem potem pozabil. Sem jim že pisal če bi FW poslali, bi se potem dalo kaj na Yamado prenesti, predvsem tisti del ki je za vklop/izklop odgovoren, seveda pa ne vem kaj se pod pokrovom skriva. (morda je tudi v hardware razlika) čeprav sta na oko enaka.
Tako, da se bom še malo špilali s temi FW, vi pa boste na moji strani na sponzorje pridno klikali. Vzajemnost pa je :-)
LP, Piki64
Tako, da se bom še malo špilali s temi FW, vi pa boste na moji strani na sponzorje pridno klikali. Vzajemnost pa je :-)
LP, Piki64

Zakaj daješ te slikce gor o tej komponenti, ko je pa letos marketinški hit zaobljeno ti morš pogledat kakšno čipovje ma zadeva. Mislim da bo yamada letos tud zmagala med zaobljenimi komponentami, ker za to je poskrbel Piki64.
V petek bom mel cajt in jo grem kupit in jo stestiram in ti doniram.
Lp
V petek bom mel cajt in jo grem kupit in jo stestiram in ti doniram.
Lp
jest

Mirč ::
Piki64 imam divx gorenje 2805,me zanima.če si kaj z njim počel.Deluje vse ok le ponapisi so majhni
lp
lp

Dobius ::
Men tut dela zadnji fw super - mislim da si kr neki ljudi rešil raznih živčnih napadov
Imam pa eno vprašanje.. kak se potegne dol fw iz tvoje strani? Jst nikak ne najdem opcije za dolpoteg..

DFI NF4 Ultra-D, A 64 939 Win 3200+@2500 MHz, Thermalright XP-90
2x512 MB OCZ PC3200 Platinum rev.2 250 FSB, OCZ ModStream 450W
________________________Gigabyte HD 3850________________________
2x512 MB OCZ PC3200 Platinum rev.2 250 FSB, OCZ ModStream 450W
________________________Gigabyte HD 3850________________________

McMallar ::
Če kateremu majstru to kaj pomaga, v tem FW naj bi gumb za eject deloval kot power off (nisem preizkušal). Link

@LexLuthor
denver dvd 908 je zgrajen na ESS čipu, saj tko so zatrjevali na nekaterih forumih.
denver dvd 908 je zgrajen na ESS čipu, saj tko so zatrjevali na nekaterih forumih.

LexLuthor ::
@Kn3dl
glede na sličice iz USER'S MANUALA bi se kar strinjal s tvojo navedbo.
Piki,
slaba novica za vklop/izklop. Baje, da je mišljeno, da se player sploh ne ugašuje. Kaj pa vem.
glede na sličice iz USER'S MANUALA bi se kar strinjal s tvojo navedbo.
Piki,
slaba novica za vklop/izklop. Baje, da je mišljeno, da se player sploh ne ugašuje. Kaj pa vem.

nigger ::
Piki, tudi meni ne prime download zip datoteke na tvoji strani.
Dela samo klik na "details".
Dela samo klik na "details".

ru7 ::
...jst mam pa eno vprašanje glede 6800 in sicer:
A je kaka sprememba napram 6700, da podpira podnapise za več kot 6 filmov (mislim, da je blo 6 v igri), ker dost gledam nanizanke, ki niso v mapah (pač ponavadi 12 delov na DVDju z podnapisi).
Možno, da sem spregledal: Je kaka sprememba glede imena podnapisov in filma, sta lahko različna?
A je kaka sprememba napram 6700, da podpira podnapise za več kot 6 filmov (mislim, da je blo 6 v igri), ker dost gledam nanizanke, ki niso v mapah (pač ponavadi 12 delov na DVDju z podnapisi).
Možno, da sem spregledal: Je kaka sprememba glede imena podnapisov in filma, sta lahko različna?

deniss23 ::
hmmm meni pa ta now firmware ,,,ne dela najboljš skoz mi slika zmrzuje ma še kdo tak problem?

soti ::
@ru7
men dela to čist normalno. mam FW v4 (mirkuma - predzadnji).
Na DVD-ju mam posneto 24 delov nanizanke Friends, zraven pa še 24 podnapisov, ki je vsak poimenovan tako, kot njegov pripadajoči del. Dela BP.
Edina finta je v tem, ko vstavim ta DVD in poženem prvi del, se podnapisi ne pojavijo, nato pritisnem tipko "subtitle" 2X, pritisnem "stop" in ponovno zaženem nanizanko, nato delujejo podnapisi pri vseh delih čisto normalno.
men dela to čist normalno. mam FW v4 (mirkuma - predzadnji).
Na DVD-ju mam posneto 24 delov nanizanke Friends, zraven pa še 24 podnapisov, ki je vsak poimenovan tako, kot njegov pripadajoči del. Dela BP.
Edina finta je v tem, ko vstavim ta DVD in poženem prvi del, se podnapisi ne pojavijo, nato pritisnem tipko "subtitle" 2X, pritisnem "stop" in ponovno zaženem nanizanko, nato delujejo podnapisi pri vseh delih čisto normalno.

LP Jernej

case590 ::
Jaz sem daunlaudaw fw za 6800 in mi z nerom ne posname, ker ni v iso obliki.
Bin mi je ne prime. Kaj naj naredim.
Hvala za pomoč.
Bin mi je ne prime. Kaj naj naredim.
Hvala za pomoč.

deniss23 ::
ok sem šel po navodilih in stvar deluje...hvala..ampak zdi pa se mi da so podnapisi preveč na dnu kako pa to spremenim? hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deniss23 ()

thrash_heavy ::
@case590: ne boš verjel, ampak Alcohol dela čudeže
. sz tisim takoj zakuriš image na CD.
ajdijos

ajdijos
JaCkAsA

lali12 ::
Sem dolpotegno firmware za 6600 pa ga ne morem zapečt.A je možno, da je datoteka poškodovana.Moram pa povedati, da so mi do zdaj vsi firmweri od Piki-ja delali O.K..
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

grozni ::
@Denis23
V nastavitvah mas premikanje po x in po y osi in ce si slucajno hodil v solo, moras vedeti da y predstavlja gor oz. dol.
Jst sem jih nastavu na 52 (to je y pozicija) pa so mi zdej bols. Kak se pa vse to naredi mas pa znotraj ISO navodila, pa preberi se bolj podroben opis. Ce ni v verziji 2, je pa sigurno v verziji 1 zraven bin datoteke tudi txt datoteka, katero odpres z belezko in notri vse pise.
lp
V nastavitvah mas premikanje po x in po y osi in ce si slucajno hodil v solo, moras vedeti da y predstavlja gor oz. dol.
Jst sem jih nastavu na 52 (to je y pozicija) pa so mi zdej bols. Kak se pa vse to naredi mas pa znotraj ISO navodila, pa preberi se bolj podroben opis. Ce ni v verziji 2, je pa sigurno v verziji 1 zraven bin datoteke tudi txt datoteka, katero odpres z belezko in notri vse pise.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grozni ()

če misliš za FW od pikija za yamado 6600 ga ne boš zapeku to datoteko enostvno zapeč na cd in jo vsavi yamado in zadeva špila ko urca.
jest

fantasist ::
kater FW naj si downloadam ter potem zapecem na CD za Yamado 6700? Nisem se nikoli nadgrajeval FW tk da mam tisto standarno notri v playercku!
na kateri strani pa kater FW, hvala!
na kateri strani pa kater FW, hvala!

schurda ::
@case: Burn image -> izberi .bin, .cue, -> peči
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

markoajda ::
Zanima me če kdo ve REMOTE CODE za Yamado, ki jo je treba vtipkat v univerzalni daljinski upravljalec? To je štirimesta cifra. Hvala, če kdo ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: markoajda ()

schurda ::
@fantasist: Ta najnovejši. Pejdi kar na stran od mirkume.
FW Yamada 6700
FW Yamada 6700
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Pozdrav.
Sem si utrgal neki čas in pogledal malo drobovje Yamade 6800.
OK. Kolikor sem uspel ugotoviti je nekako takole (bom poskušal povedati poljudnoznanstveno):
Napajalni vezje je narejeno tako, da se avtomatično prilagaja potrebam po električni moči.
Torej, ko predvajalnik predvaja poveča svojo moč, ko pa se potrebe po moči zmanjšajo pa zmanjša tudi ponudbo.
Zadeva je po moji oceni nekak avtomatični STAND BY gumb.
Torej kar pomeni, da preide v STAND-BY samo od sebe. Moteči faktor torej ostane:
1. Da je to po moje šele, ko se vklopi kao screensaver
2. Da se tudi tedaj ne izklopi sprednji LED display
3. Da se vseeno generira slika za TV
(tukaj imam jaz še dodatne težave, ker Yamada ne izklopi krmilnega signala na SCART priključku. Ta signal je namejen da sporoči TV kdaj je AUX vhod aktiven. No pri moji TV je problem ta da ko je ta signal prisoten mi avtomatično povozi vse normalne TV programe. Mnogi tega verjetno ne opazijo, ker imajo novejši TV rezerviran posebni kanal namenjen za SCART vhod. Recimo na SONY-jevem DVD predvajalniku sem lahko na daljincu preklapljal med TV in DVD sliko zato me to ni motilo. Tu pa morem dejansko IZKLOPITI Yamado, da pridem do navadnega TV programa.
Torej kar bi bilo treba zdej pogledat (Piki64 in drščina) je ali se da s FW spraviti Yamado v neko tako stanje kjer bi odklopila LED display na enoti, CD enoto ter mogoče še tisti SCART signal.
Tako bi uporabnik praktično ne vedal da je dejansko zadeva še vseeno priključena.
Možno je da bo seveda proizvajalec videl tale feler in ga bo morda sam popravil s kakim FW. Ker nimam ravno dovolj predstave koliko se da s FW spreminjat samo strojno delovanje naprave.
Porabe sicer nisem meril, predvidevam pa, da bi bila v takem stanju zanemarljiva in ne kakorkoli škodljiva za predvajalnik.
Se čujemo.
Mitja
Sem si utrgal neki čas in pogledal malo drobovje Yamade 6800.
OK. Kolikor sem uspel ugotoviti je nekako takole (bom poskušal povedati poljudnoznanstveno):
Napajalni vezje je narejeno tako, da se avtomatično prilagaja potrebam po električni moči.
Torej, ko predvajalnik predvaja poveča svojo moč, ko pa se potrebe po moči zmanjšajo pa zmanjša tudi ponudbo.
Zadeva je po moji oceni nekak avtomatični STAND BY gumb.
Torej kar pomeni, da preide v STAND-BY samo od sebe. Moteči faktor torej ostane:
1. Da je to po moje šele, ko se vklopi kao screensaver
2. Da se tudi tedaj ne izklopi sprednji LED display
3. Da se vseeno generira slika za TV
(tukaj imam jaz še dodatne težave, ker Yamada ne izklopi krmilnega signala na SCART priključku. Ta signal je namejen da sporoči TV kdaj je AUX vhod aktiven. No pri moji TV je problem ta da ko je ta signal prisoten mi avtomatično povozi vse normalne TV programe. Mnogi tega verjetno ne opazijo, ker imajo novejši TV rezerviran posebni kanal namenjen za SCART vhod. Recimo na SONY-jevem DVD predvajalniku sem lahko na daljincu preklapljal med TV in DVD sliko zato me to ni motilo. Tu pa morem dejansko IZKLOPITI Yamado, da pridem do navadnega TV programa.
Torej kar bi bilo treba zdej pogledat (Piki64 in drščina) je ali se da s FW spraviti Yamado v neko tako stanje kjer bi odklopila LED display na enoti, CD enoto ter mogoče še tisti SCART signal.
Tako bi uporabnik praktično ne vedal da je dejansko zadeva še vseeno priključena.
Možno je da bo seveda proizvajalec videl tale feler in ga bo morda sam popravil s kakim FW. Ker nimam ravno dovolj predstave koliko se da s FW spreminjat samo strojno delovanje naprave.
Porabe sicer nisem meril, predvidevam pa, da bi bila v takem stanju zanemarljiva in ne kakorkoli škodljiva za predvajalnik.
Se čujemo.
Mitja

crywolf ::
Zdravo!
@MajorM:
Pa ti je šla garancija,
Glede tvojega predloga za "odpravljanje napakice izklopa",se ne strinjam s teboj.Usmernik je resda cvič varianta,kar pomeni da je lahko pod napetostjo zmerom(kot videorekorder).Tu se pa prične problem:dejansko STBy mora izklopit poleg vsega naštetega tudi skoraj celo elektroniko,nič ne pomaga če izklopiš samo display,ker ostale stvari niso namenjene zato da bi delovale 24 ur-365 dni v letu-se ti čez leto dni sam pokadi!!!še najmanjši problem pa je cd enota,ki v bistvu v stanju mirovanja (ko se pritisne stop ali pa v fazi,ko ti prebere disk in čaka na tvoj ukaz-ne velja ko pritisneš med gledanjem pauzo),takrat ne dela laser in na nobenem motorju ni napetosti.
Tak ,da je treba dobit servis manual,pa okoli procesorja poškilit,katero tačko bi se dalo sprogramirat,da bi vrgo vse ostale stvari v spanje.
LP
@MajorM:
Pa ti je šla garancija,

Glede tvojega predloga za "odpravljanje napakice izklopa",se ne strinjam s teboj.Usmernik je resda cvič varianta,kar pomeni da je lahko pod napetostjo zmerom(kot videorekorder).Tu se pa prične problem:dejansko STBy mora izklopit poleg vsega naštetega tudi skoraj celo elektroniko,nič ne pomaga če izklopiš samo display,ker ostale stvari niso namenjene zato da bi delovale 24 ur-365 dni v letu-se ti čez leto dni sam pokadi!!!še najmanjši problem pa je cd enota,ki v bistvu v stanju mirovanja (ko se pritisne stop ali pa v fazi,ko ti prebere disk in čaka na tvoj ukaz-ne velja ko pritisneš med gledanjem pauzo),takrat ne dela laser in na nobenem motorju ni napetosti.
Tak ,da je treba dobit servis manual,pa okoli procesorja poškilit,katero tačko bi se dalo sprogramirat,da bi vrgo vse ostale stvari v spanje.
LP

Hi!
Yamado6800 gre izklopit. Sta dva različna originalna firmwarja, tako da bom vrjetno jutri predelal verzijo katera ima integrirano podporo izklopa. Bom pa na moji strani dal anketo, kateri gumb se vam zdi najbolj priročen za zamenjavo.
LP, Piki64
Yamado6800 gre izklopit. Sta dva različna originalna firmwarja, tako da bom vrjetno jutri predelal verzijo katera ima integrirano podporo izklopa. Bom pa na moji strani dal anketo, kateri gumb se vam zdi najbolj priročen za zamenjavo.
LP, Piki64

@crywolf
Garancija? Niti ne. Na kak način bo pa kdo vedel, da je bilo ohišje odprto?
Sicer pa še to. Integrirana vezja so narejena zato, da laufajo, Non stop 24 ur 7dni... Pri današnji stopnji razvoja tehnologije je bolj verjetno, da bo zdeva crknila zaradi napake pri izdelavi kot pa od same izrabljenosti.
Posebaj še ta hišna elektronika, ki operira v ugodnih "vremenskih" pogojih in je zato pod manjšim "stresom".
Če vprašaš mene se veliko več poškodb naredi pri samem vklopu naprave (govorim na splošno), kot pa če stalno operira.
Za koliko procesorjev si že čul, da so crknili od uporabe (izvzemši tiste, ki niso delovali v specificiranih parametrih)?
Danes je vsa elektronika narejena, da laufa. Stalno. Brez problema.
Drugo je skrb za zmanjšanje porabe elktrične energije. Amak to je že za kako temo v "problemih človeštva".
@piki64
Stari tvoj trud je cenjen. Kar se mene tiče sta Open in V.mode najbolj neuporabna (oziroma bom brez nijh najlažje shajal). Mislim, da bomo uporabniki številnih daljincev, ki sem nam vlačijo po stanovanju, nekako najbolj za to da se da OPEN za izklop. Tako bi mel jaz.
Za V.mode bi mel pa izklop SIWTCH signala na SCART priključku (pin 8 na SCART-u), apak to je verjetno že preveč za pričakovat.
Pozdrav
P.S.: Zgleda, da sem se uštel. V anketi je trenutno 50/50 za Open in V.mode. No, je pa res, da na podlagi samo 2 glasov.
Garancija? Niti ne. Na kak način bo pa kdo vedel, da je bilo ohišje odprto?
Sicer pa še to. Integrirana vezja so narejena zato, da laufajo, Non stop 24 ur 7dni... Pri današnji stopnji razvoja tehnologije je bolj verjetno, da bo zdeva crknila zaradi napake pri izdelavi kot pa od same izrabljenosti.
Posebaj še ta hišna elektronika, ki operira v ugodnih "vremenskih" pogojih in je zato pod manjšim "stresom".
Če vprašaš mene se veliko več poškodb naredi pri samem vklopu naprave (govorim na splošno), kot pa če stalno operira.
Za koliko procesorjev si že čul, da so crknili od uporabe (izvzemši tiste, ki niso delovali v specificiranih parametrih)?
Danes je vsa elektronika narejena, da laufa. Stalno. Brez problema.
Drugo je skrb za zmanjšanje porabe elktrične energije. Amak to je že za kako temo v "problemih človeštva".
@piki64
Stari tvoj trud je cenjen. Kar se mene tiče sta Open in V.mode najbolj neuporabna (oziroma bom brez nijh najlažje shajal). Mislim, da bomo uporabniki številnih daljincev, ki sem nam vlačijo po stanovanju, nekako najbolj za to da se da OPEN za izklop. Tako bi mel jaz.
Za V.mode bi mel pa izklop SIWTCH signala na SCART priključku (pin 8 na SCART-u), apak to je verjetno že preveč za pričakovat.
Pozdrav
P.S.: Zgleda, da sem se uštel. V anketi je trenutno 50/50 za Open in V.mode. No, je pa res, da na podlagi samo 2 glasov.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MajorM ()

-Damjan- ::
V mapi je film na dveh cedejih. Zraven so tudi podnapisi za ta film. Pri prvem cedeju mi normalno prikazuje podnapise, ko pa gre na drugi cede, pa prikazuje samo čase (ne prikazuje podnapisov). Kaj je problem? Seveda imam Pikijev firmware naložen.

Mlchk ::
Torej, imam Yamado 6700 in dokaj nenavaden (?) problem. Evo, properties filma iz G-Spota:
Na računalniku mi vse deluje normalno, medtem, ko je na Yamadi naslednje.
Vkolikor lepo gledam od začetka, je do konca filma vse v redu, če pa se lotim previjanja
in recimo prevrtim 20 sekund naprej, zvok in slika nista več sinhronizirana. Kaj je narobe?
Prosim, ce mi hitro pomagate :)
Na računalniku mi vse deluje normalno, medtem, ko je na Yamadi naslednje.
Vkolikor lepo gledam od začetka, je do konca filma vse v redu, če pa se lotim previjanja
in recimo prevrtim 20 sekund naprej, zvok in slika nista več sinhronizirana. Kaj je narobe?
Prosim, ce mi hitro pomagate :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mlchk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25510 (10124) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72978 (20797) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5157 (3248) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27018 (14353) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |