» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
68 / 93
»»

e-marko ::

Zanimivo, da delaš na servisu in ne veš kako priklopiti... Bi bilo fino izvedeti kako priklopiti in nato služiti, ali ne?:\

LP
...somebody, somewhere...

piki64 ::

@Fukic: Ja to je pa res čudno od tebe, da ne veš. A sploh poznaš delovanje, kako se stvar gor zapiše. Pa ne vem zakaj govoriš o nekem širokem in ozkem konektorju. A so različne verzije 6800 al kaj. Drugač pa je 6800 isto kot 6700 samo da 6800 nima konektorja gor. To je vsa umetnost, samo nalotaš žičke gor ali pa si konektor gor nalotaš.

Nisem pa te napadel, ampak sem hotel sporočiti le to, da pišimo tisto kar vemo in lahko argumentiramo, ne pa da bi jaz šel tu nekaj pisat o čem nimam blage veze.

@dj_miško: ja FW pa že imam izboljšan, samo je bolj za lastne potrebe :-) Če pa si iz MB-ja pa ti ga lahko tudi naložim.

LP, Piki64

KiNgKoNgX ::

Fukic, ce sem pa zgori prebral da ne dela vse tako kot bi moglo :/ da velikrat dobiš no disk error in podobno... pa tudi da FW od JAE ni lih najbolši.. sam sem pa prevelik n00b da bi se šou kej tazga spravit pisat...
Stay True 2 the Scene, Stay Loyal 2 the Game

Tomas ::

Fantje pa ne se kregat. Če nekdo pač ne pozna zadev od znotraj lahko nastane samo taka razlaga kot jo piše Fukic. Če dela na servisu mu pač svetujem naj si raje malo pogleda zadevo od znotraj, saj si verjetno že videl kakšno zadevo pri odprtem pokrovu. V bodoče raje preveri zadevo. Če pa ne stojiš za svojimi izjavami pa pač nastanejo take buče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomas ()

dj_misko ::

@piki64:žal nisem iz MB,ampak vseeno hvala ker si vsaj dobro voljo pokazal.Mi je pa vedno bolj žal za nakup yamade 6800,ker ni zanimanja za boljšo nadgradnjo oz bo se bo treba sprijaznit z FW-jem od jae.Skratka vedno bolj mislim da je bil nakup zgrešen.
l.p.
Ne a si ti!

batista ::

Jaz mislim da če bi PYPS skupina še obstajala tako kot včasih, potem bi najbrž spodoben fw za množice za 6800 že bil narejen. Bo pa kak new age ali pa kdo drug izdal kaj, v to sploh ne dvomim. Tko da lastniki 6800 pač še malo počakajte, da je ta yamada zgrešen nakup nebi rekel.
Ko je prišla 6700 ven je tut trajal določen čas da je prišel dober fw.
Me pa zanima nekaj. Nekdo je rekel da mu 6800 prebavi nek film ki ga 6700 ne. Je kdo kaj testital to? Če je 6800 več ali manj enaka 6700 potem filma nebi smela prebavit ne 6700 ne 6800?

lp

Valentin ::

> Me pa zanima nekaj. Nekdo je rekel da mu 6800 prebavi nek film ki ga 6700 ne. Je kdo kaj testital to? Če je 6800 več ali manj enaka 6700 potem filma nebi smela prebavit ne 6700 ne 6800?

Tisti post je napisal megy. Če je to res, tudi mene zanima, kaj je na stvari...

megy ::

Ja, pri meni je res tako. Sicer nimam pojma zakaj. Niti nisem še veliko testiral, vendar pri parih se je zgodilo, da ga 6700 ni predvajal, 6800 pa ga. Zakaj tako, pa bo moral pojasniti kdo, ki se malo bolje spozna na vseskupaj.

Pa spusti tistih par skozi GSpot in napiši tukaj podatke o kodeku in ostalo.

LP

Jago ::

Včeraj sem bil slučajno v Jae in si ogledal Yamado 6800. Na izgled je grda da bolj ne more biti. Vse skupaj še bolj ceneno kot pri 6700 modelu.

GaS ::

Design je namenoma tak, da gosti v tvoji dnevni ja takoj vidijo, da mas cheap stvari za 10k:P

LexLuthor ::

Meni osebno je 6800 lepša kot 6700, ki pa je res grda. Ne vem, kaj vi gledate, ampak 6700 je verjetno najgrši player od vseh - dela pa najbolje - ironično, ni kaj!

pegaso ::

Design in funkcionalnost sta obratnosorazmerna, pa naj bo to player, pohištvo, avto al pa ženska, če že hočete :D >:D :)

crywolf ::

Zdravo!
Vsem,ki kupujete divX playerje:
Imam yamado 6800,kar je moj tretji v treh tednih.Najprej sem kupil xoro2100,pa so me vlekli z FW.Ni in ni ga bilo in sem lepo zadevo vrnil v trgovino in zahteval povračilo denarja.Pri njih več nisem hotel kupiti NIČ!Drugi je bil LG-dobra zadeva,FW porihtan,pa so me spet potegnili,saj v naglici nisem pogledal,če ima 5.1 činč izhode.Pa sem ga lepo vrnil z razlago "zavajanje kupca",saj ima samo koaxialnega in digital out.Potem pa sem spremljal forum na tej strani in ugotovil,da obstajajo ljudje,ki za svoj hobi in donacije počnejo čudeže!Popravljajo zadeve,ki bi jih moral pravzaprav uvoznik in trgovina!
Povem vam,da nikjer na spletu nisem zasledil tako obširne razprave o yamadi!Fanti-svaka vam čast!
Torej:Yamada 6800 je na pogled kar grda ima pa svoje dobre lastnosti,kar je v postih zgoraj docela opisano in pa seveda Pikija & compani.Bravo!
Piki!Če sem te prav razumel,si iz MB tako kot jaz.
Zanima me ta twoj FW,ker od Jae-ta je čisto sra....Vse kar so naredili je tista jae slika in ščž.Podnapisi pa se bolj slabo vidijo,ker so pač takšni kot so.Če si za,se lahko dobiva.
Pa še to:a ve kdo,kje najdem originalni FW?
LP
Cry wolf

Tomas ::

Daj mail pa ga dobiš

romci1 ::

Bravo pegaso! Se popolnoma strinjam s tvojim mnenjem, še posebej s tistim o ženskah! 8-)

Jaz svetujem vsem, ki kupujete player in ga tudi takoj zelite zaceti uporabljati z vsemi bonboncki, da si najdete ali rabljeno ali pa novo 6700tko, ce se dobi kje. Ker dvomim, da bo model 6800 takrat, ko bo njegov FW izpiljen, dosti boljsi od sedanje 6700tke.

Evo,Tomas!
Poslal na ZS
Hvala !

mjel ::

Kupil sem Yamado 6800. DVD je mi predvaja uredu. Sem tudi naložil FW iz JAE domače strani. Do tu vse v redu.
Zaplete se mi pri prikazovanju slik (*.jpg) in pa pri vrtenju filmčkov iz fotoaparata (*.mpg)
Slik mi sploh noče prikazat. Mislim, da je problem v velikosti slik, kajti tiste pod cca 1Mbyte mi prikaže v redu.
Filmčki iz fotoaparata mi sicer delajo , vendar je problem v tem da se vrtijo z cca. 25% višjo hitrostjo, kot bi se morali. Zvok pa ima pravo hitrost. Torej se filmček izteče , zvok pa še naprej laufa nekaj sekund.... (mislim, da je format datotek mpeg1 standard.

Pa tudi pri predvajanju mp3-jev so težave. Mislim da takrat ko so na nekem višje vgnezdenem direktoriju na DVD-ju.
Ima kdo kakšne izkušnje s predvajanjem slik filmčkov iz HP- digitalcev, MP3jev.

Sumim, da predvajalnik tudi ni sposoben požret veliko poddirektorijev oz. direktorijev s šumniki oz predolgih direktorijev.
Običajno se mi pri določenih dolgih slikovnih datotekah predvajalnik zašteka.

Kakšna rešitev?
*

@mjel

Dinos

@mirkuma

Zakaj mislis da prihaja do stekanja oz. nedelovanja dolocenih filmov na zadnjem tvojem V4 biosu, medtem ko na V3 delajo bp? Meni recimo, kot sem ze enkrat omenil, vrze ven Waiting, Four Brothers je stekal vsake tok casa, kolegu pa Red Eye ne dela. Vsi omenjeni filmi(verjamem da je se kaksen), delajo na V3A verziji biosa. Sej nocem bit neki picajzlast pa tezit za brezveze, samo zanima me..:\

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

dgacnik ::

Pozdravljeni,

Imam problem z Yamado 6600. Naložil sem zadenj firmware od PYPS (link: http://voyager222.no-ip.com/pyps/yamada.... Vendar mi nikako ne predvaja vseh podnapisov. Nekateri SRT delajo nekateri ne. A, je to vredu da v browserju mi ne prikaže file-a od podnapisov. Prikazuje samo video, audio in photo datoteke. Ima mogoče kdo kak predlog kaj narediti, mogoče kaka fora ali pa če ve kdo za kak drug dober fw za Yamado 6600.

Hvala za odgovor

lp, Dejan

@dgacnik: http://pyps.aventurahost.net/content/
tu so novejši fw gor

@crywolf: ja ga imam narejenega malo še testiram zadevo.

dgacnik ::

Hvala...
Malo se noro sliši, ampak kako downloadaš ta file. Kaj morem kliknit? Ali zaradi tega ker nisem registriran?

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dgacnik ()

soti ::

@mjel

Morda ni problem samo v predvajalniku. Sicer nimam izkušen z 6800-tko, mam pa 6700 pa sem imel podobne probleme. In sicer mi določenih filmov v poddirektorijih ni zagnal; po dolgoročnem testiranju sem ugotovil da je problem v DVD-RW mediju. Ko sem poizkusil z drugimi mediji je nekaj zapisovanj delovalo normalno nato pa spet ni hotel odpret določenega filma. Nakar sem zamenjal še pekača-zdej pa za enkrat dela še brez problema.:D

Filme mi je na kompu prebral normalno na Yamadi pa ne, pa tut na drugih predvajalnikih ne (Yakumo. Philips); moj nasvet je to da poizkusi še s kakšnimi drugimi mediji pa boš vidu pri čem si, al pa ta isti medij ki pri teb ne dela, preizkusi še na kakšnem drugem predvajalniku.8-)
LP Jernej

deniss23 ::

v čem se sploh razlikuje 6700 in 6800? katerega naj kupim če si mislim player nabavit v tem tednu?

mirkuma ::

@GaS v NAv4 je zamenjan RISC (05.00.05.07), zato dolocenih hroscev ni vec, so pa verjetno nekateri drugi ki jih je zamenjava prinesla s seboj...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

OK,Piki.
Verjamem,da je tvoj FW za 6800 že zdaj VELIKO boljši od FW-Jae.
Sem opazil,da mi zdaj nekateri filmi freeznejo,medtem ko prej z originalnim tega ni blo.Sploh ma težave,če mam več filmov posnetih na DVD plošček ali pa če filmček ni v mapi.Auto OFF tud ne dela.Škoda da ga nisem probal,ko sem imel še original FW.Si dobil originalni FW od Tomasa?Mi ga prosim pošlješ?
mail dal na ZS
LP

Hi!

Originalno verzijo FW, ki mi jo je posredoval Tomas (thanx) lahko dobite na pyps.aventurehost.net/content/

LP, Piki64

@soti

Ja mislim, da je res nekaj z mediji. Ampak, pri slikah je definitivno problem velikosti. (velikih slik 5Mpixlov) mi ne prebavi. Male pa BP.
(sem probal na več medijih)
Predvsem pa me muči da mi filmčke iz HP fotoaparata predvaja prehitro. Druge datoteke tipa *.mpg pa predvaja uredu. Tega ne štekam.
*

pyps.aventurehost.net/content/
Ta link mi ne dela.
*

danes sem kupil yamado 6800...torej kateri firmware je trenutno najbolši...hvala?

Jaz mam tega od JAE. Za silo je.
Mi itak slikce pa mpg datoteke iz HP digitalca ne predvaja pravilno.
Me ima da bi jo nazaj nesu.

http://www.jae.si/article.aspx?docid=12...

A lahko prosim pogledaš kako ti predvajalnik velike slikce nalaga (>2Mbyte).
*

Kn3dL ::

@piki64
Zamenjal se tist nadležen grafični zaslon od JAE z bolj privlačnim...tko da če hočš ti pošljem .mpg still image na mejl...da mal prispevam k novem firmware-u:) Sem pa tut mislu, da bi blo gut zmenjat ikone...

GaS v NAv4 je zamenjan RISC (05.00.05.07), zato dolocenih hroscev ni vec, so pa verjetno nekateri drugi ki jih je zamenjava prinesla s seboj...

Skoda to ja..A je mozno v V3 dodati podporo in .srt in .sub? Verjetno ne, ker drugace bi to ze bilo narejeno:\

Kn3dL

zacetna slika in ikonice so ne-problem, zamenja jih lahko vsak, ki ima 5 minut cajta in malo smisla v Photoshopu. Ostalo je bolj jeba...

Zanimivost - Yamada 6800 (skoraj) podpira tudi kodek DivX 6, vendar z eno malo napako - prikaže namreč samo eno vrstico podnapisa in še to skrajno levo spodaj, druga vrstica podnapisa se znajde zunaj zaslona. Velja vsaj glede "izboljšanega" firmwarea od JAE. Ostali playerji (Elta 8883) prav tako prikažejo vido zapis, kodiran z DivY6, vendar brez dodatnih funkcij, ki jih ta kodek omogoča. Kdor želi, naj preskusi s fajlom Revelations_DivX6.divx. Dobite ga a emuli.

evo imam yamado 6800 in firmware od jae, ampak podnapisi se mi pa zdijo nekam visoko ,,,a ni tko?

@Kn3dl: Kot je napisal LexLuthor zamenjava slik ni problem. Pri moji testni Yamadi6800 sem uporabil odzadja, ki jih naredil Yanez (in so fenomenalna). Evo malo za pokušino. Glede ostalih stvari pa je tako tako kot pri predhodniku.

Pa še notranjost:

Pa je šla garancija :-(

LP, Piki64

Zgodovina sprememb…

• spremenil: piki64 ()

panja003 ::

Prebral sem cel post pa še vedno nisem čisto prepričan kaj naj kupim? Ali naj pobrskam za kakšno 6700 ali naj kar kupim 6800? Zanima me če piki64 dela kej na fw. A je orginalen fw boljši od Jaetovega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: panja003 ()

piki,

tvojih ozadij ni za videt

Jaz sem odprl z IE in potem vsako sliko v svojem oknu in mi je uspelo pogledati. Z Mozillo mi pokaže samo en tanek trakec namesto slike.

LP

grozni ::

Zadnja slika je najbol huda. 8-O

Kaj to je vse kar je v predvajalniku al si ti ze pol ven pobral Piki :) :)
Ni cudno da je tako pocen.

Kot lastnik 6800-tke pa lahko recem da kar se pa tice FW-ja sem kar zadovoljen, ni perfekten, ampak za gledat filme in poslusat MP3 pa je. Ce se ga pa da res tako zboljsat, da bo se parkrat boljsi, me je pa strah da bo nazadnje poletel.

Piki
Kaj je 6800 tut s cipom "MTK 1389" in lahko slike menjas pol z istim programom kot 6700? To mislim na program "MTK ReMaker". In kako je z ostalimi stvarmi OSD fonti, itd.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: grozni ()

Ja ja lepo je zrihtu Yanez izgled, po slikah sodeč....drgač pa žal s programiranjem fw-ja nimam izkušenj. Sem gledal v remakerju sam mi ni blo nič jasno...keep up the good work!

Na tem linku VideoHelp sem bral eno navodilo kjer je vse lepo opisano, sam linki za programe niso pravi (je treba mal Google uporabit).

Ne izgleda prevec tesko, samo ne vem ce to tut dela za 6800, nocem pa kaj unicit na svoji novi yamadici. :D

LP

IgorM ::

In še Yamada 6800 po treningu pri Pikuju64 :))

Jago ::

Moram nov player nabavit. Me zanima če ima tale 6800 rešene hibe.
1. izginjanje podnapisov pri zvoku ac3
2. packedbitstream

Glede podnapisov pa vidim na sliki, da so povsem solidni.

Kaj ta FW od Pikija bo tudi kje na netu, al je to samo za izbrane mnozice??

Opazil sem da yamada 6800 malo raztegne sliko dvd-ja ali dvdrip-a v 16:9 načinu. Kljub temu da sem nastavil razmerje slik na 16:9 ročno prek daljinca, se pri straneh še vedno ne vidi cela slika (pravi 16:9 format). Ali je za to kriv firmware(JAE) oz. pozna kdo rešitev?? Hvala...
««
68 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725498 (10112) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872968 (20787) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425156 (3247) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527010 (14345) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem