Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

OmaDesala ::
@basko: Je to tale FW tukaj
Bilo bi fino imeti popravek za Š v imenu datoteke in brez tistih cudnih fonto v imenu mape...
Za zadnje sem nase Yanezov nasvet kako odpraviti:
Bi lahko izvedel kako popravim problem "Š"?
@Yanez sta to edini spremembi (poleg multisub podpore)?
Bilo bi fino imeti popravek za Š v imenu datoteke in brez tistih cudnih fonto v imenu mape...
Za zadnje sem nase Yanezov nasvet kako odpraviti:
Če se želiš rešiti nadležnega izpisovanja znaka úúúúúúúúúúúúúúúú ob ikonci mape, je to že rešeno v zadnji verziji FW za Yamado. Če uporabljaš predzadnjo, enostavno prekopiraj fonte 5 in 6 od zadnje verzije. Ali pa pri teh fontih izbriši prvi karakter.
Bi lahko izvedel kako popravim problem "Š"?
@Yanez sta to edini spremembi (poleg multisub podpore)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OmaDesala ()

cirecire ::
Mirkuma:
najlepša hvala za tvoj najnovejši firmware za Yamado 6700, ki je super!
Imam pa en majhen problem...
Prej sem uporabljal NewAgeV2 firmware, kjer sem imel vstavljene malo večje fonte za podnapise, ki so mi najbolj ustrezali.
Sedaj pa sem hotel te svoje fonte vstaviti v ta tvoj najnovejši firmware, vendar se pojavi težava, ker je potem datoteka večja od 1Mb...
Zanima me, če se da z FontCreatorjem na kakšen način zmanjšati velikost datoteke za moje fonte, da bi npr. odstranil nekatere znake...
Zanima me tudi, če se npr. da na kakšen način zmanjšati velikost datoteke za pozdravno ozadje...
najlepša hvala za tvoj najnovejši firmware za Yamado 6700, ki je super!
Imam pa en majhen problem...
Prej sem uporabljal NewAgeV2 firmware, kjer sem imel vstavljene malo večje fonte za podnapise, ki so mi najbolj ustrezali.
Sedaj pa sem hotel te svoje fonte vstaviti v ta tvoj najnovejši firmware, vendar se pojavi težava, ker je potem datoteka večja od 1Mb...
Zanima me, če se da z FontCreatorjem na kakšen način zmanjšati velikost datoteke za moje fonte, da bi npr. odstranil nekatere znake...
Zanima me tudi, če se npr. da na kakšen način zmanjšati velikost datoteke za pozdravno ozadje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cirecire ()

MI5Ek- ::
@cirecire: S pomočjo MtkFontCreatora lahko odstaniš iz fontov, ki jih želiš vstavit v najnovešji firmware posamezne znake. Pa še vprašanje, a so fonti, ki jih misliš vstavit v firmware še večji od BigMTZ fontov?

mirkuma ::
@cirecire:
Dvomim da sploh rabis vecje fonte kot so sedaj pri zadnji verziji z dne 21.01.2006...ce vstavljas nove, pazi: foti morajo po sirini biti mnogokratnik stevila 4 sicer ne bodo delovali, to je tudi razlog da sem presel na MTZfonte in ne uporabljam vec PYPS fontov ki so bili v mojem NAv2a modu. Vendar so ti MTZjevi vsaj enako veliki, če ne večji...Uporabi program ki ga je svetoval MI5Ek-...pretvori fonte v txt, editiraj txt datoteko tako da pred znak ki ga ne potrebujes vpises sirino 0...torej W 0...poglej pac sintakso txt datoteke...
Ozadja lahko skompresiras bolj s programom MTKMpegTool...vhodni format je JPG ali BMP datoteka izhodni MPG...v datoteki convert.bat nastavi stopnjo kompresije (privzeta vrednost je 1000)...vec na PM.
Srecno. :-)
Dvomim da sploh rabis vecje fonte kot so sedaj pri zadnji verziji z dne 21.01.2006...ce vstavljas nove, pazi: foti morajo po sirini biti mnogokratnik stevila 4 sicer ne bodo delovali, to je tudi razlog da sem presel na MTZfonte in ne uporabljam vec PYPS fontov ki so bili v mojem NAv2a modu. Vendar so ti MTZjevi vsaj enako veliki, če ne večji...Uporabi program ki ga je svetoval MI5Ek-...pretvori fonte v txt, editiraj txt datoteko tako da pred znak ki ga ne potrebujes vpises sirino 0...torej W 0...poglej pac sintakso txt datoteke...
Ozadja lahko skompresiras bolj s programom MTKMpegTool...vhodni format je JPG ali BMP datoteka izhodni MPG...v datoteki convert.bat nastavi stopnjo kompresije (privzeta vrednost je 1000)...vec na PM.
Srecno. :-)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

janko771 ::
F.W. za 6600 mi je uspelo potegnit dol 10x sem probu in sem pršu zraven.
Ta F.W. za 6600 multisub dela super v formatu .srt ni treba več imet naslov filma in podnapisa do črke enaka probu sem Doom CD1.avi in podnapis Doom.UNRATED.CD1.srt in dela brez problemov. Podnapisi .sub dela tud čist vredu sam še .txt nism probu.
Zanima me, če je za yamado 6700 obstaja kakšen F:W multisub + še kakšni popravki.
Zanima me pa tud še ena stvar Yamado 6800 sem vidu sam sliko na netu, kakšna zgleda in zgleda super. Kje so kakšni podatki, da bi lahko primerju s 6700, 6600, kaj bo 6800 imela novega.
Hvala za info
Lp
Ta F.W. za 6600 multisub dela super v formatu .srt ni treba več imet naslov filma in podnapisa do črke enaka probu sem Doom CD1.avi in podnapis Doom.UNRATED.CD1.srt in dela brez problemov. Podnapisi .sub dela tud čist vredu sam še .txt nism probu.
Zanima me, če je za yamado 6700 obstaja kakšen F:W multisub + še kakšni popravki.
Zanima me pa tud še ena stvar Yamado 6800 sem vidu sam sliko na netu, kakšna zgleda in zgleda super. Kje so kakšni podatki, da bi lahko primerju s 6700, 6600, kaj bo 6800 imela novega.
Hvala za info
Lp
jest

Eh janko771 preberi si zadnje 3 strani..dobis odgovore na vsa tvoja vprasanja...imogrede Yamada6700 ima podnapise razlicnih imen postimano ze od mojega moda V2a naprej...pri NAv4 modu je treba v meniju postaviti vrednost ujemanje imen podnapisov na 0 in spila...
Je pa hej456 ze izdelal nov NAv4 mod pri katerem ni treba tega vec preklapljati in se vse nalozi avtomatsko, ce podnapisi niso enako poimenovani...
Je pa hej456 ze izdelal nov NAv4 mod pri katerem ni treba tega vec preklapljati in se vse nalozi avtomatsko, ce podnapisi niso enako poimenovani...

IČA ::
Zdaj pa že enkrat nehajte s temi novimi FW-ji, ja kdo pa bo vsak teden flešal mašino (šala
)
Zadnji FW je superca in sem že moral obrisati prah z yamade in jo postaviti nazaj na njeno staro mesto.
Keep up the good work

Zadnji FW je superca in sem že moral obrisati prah z yamade in jo postaviti nazaj na njeno staro mesto.
Keep up the good work
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

basko ::
@OmaDesala
Ja se mi zdi da je tale:Kar se pa tistega čudnega u-ja tiče;men tko pokaže samo enga in če nebi tukaj omenjal ga sploh ne bi porajtu.Itak pogledam sam naslove filmov,ker so angleški tko nimajo š-ja v naslovu in nimam potrebe da bi kaj spreminju.
Ja se mi zdi da je tale:Kar se pa tistega čudnega u-ja tiče;men tko pokaže samo enga in če nebi tukaj omenjal ga sploh ne bi porajtu.Itak pogledam sam naslove filmov,ker so angleški tko nimajo š-ja v naslovu in nimam potrebe da bi kaj spreminju.

destiny ::
Pri vseh navodilih za nadgradnjo piše, da je treba sliko fw-ja zapečt na CD-R/RW. Kaj pa DVD-RW? Men se sicer ne zdi da bi to mogla bit kakšna ovira, ampak sej veste - Better safe than sorry :-)

OSA ::
@destiny
ne piše brezveze da mora bit CD/CD-RW, ker meni enkrat, se ne spomnim več kdaj, ni prebralo FW-ja na DVD-RW-ju. verjetno tudi tebi nebo, lahko pa poskusiš
ne piše brezveze da mora bit CD/CD-RW, ker meni enkrat, se ne spomnim več kdaj, ni prebralo FW-ja na DVD-RW-ju. verjetno tudi tebi nebo, lahko pa poskusiš

Zgodovina sprememb…
- spremenil: OSA ()

aks_! ::
@destiny
Jaz sem kakšne dva dneva nazaj poskušal nadgraditi fw na yamadi 6700 iz DVD+RW pa mi ni hotelo.
Jaz sem kakšne dva dneva nazaj poskušal nadgraditi fw na yamadi 6700 iz DVD+RW pa mi ni hotelo.

GaS ::
Sam sem flash-al z NAV2a FWjem na DVD+RWju od FUJI-ja, pa je delalo bp. Ni pa nujno zgleda da dela zmeram;) Bolj zanesljiva izbira je neposkodovan CD-RW.

zuz3k ::
mene sam zanima ke bi dubu Fw za yamado 6600 v1 pa kaj točno nastavim na defult pr predvajalniku.. a sam jezik al je tu ksna komanda k nastavi samo...
Life is a psychological game.

Venturer ::
Sem poizkusil še en film ki je v eni mapi in vsebuje dva dela, ki sta poimenovana tako Blueberry1.avi, Blueberry2.avi, podpapisi so pa Blueberry1.srt in Blueberry2.srt. Pri predzadnjem FW zadeva dela b.p. pri zadnjem mi pa predvaja samo podnapise od prvega dela, tudi če s tipko subtitle preklopim na 2/2 ali obratno. Enako sem poizkusil še z enim drugim filmom v dveh delih, ki ima ime podnapisov enako imenu avija, rezuktat je enak zgoraj omenjemu.
l.p.
l.p.

dusangonzo ::
A je treba pri 6600 pred nadgradnjo tudi najprej naložiti originalno verzijo fw-ja? In če, kje ga dobim?
Sem že iskal pri vseh predelovalcih, teh 60 strani je pa too much! (bi bilo treba vsaj na 6600 pa 6700 ločit)
Sem že iskal pri vseh predelovalcih, teh 60 strani je pa too much! (bi bilo treba vsaj na 6600 pa 6700 ločit)
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT

IČA ::
Če ti je že 60 strani preveč, bi vsaj šesto vrstico prve strani prebral.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

dusangonzo ::
Ja sem tudi to prebral, sam se mi: Download Updated Version 4 (August 2004), ni zdelo kot original verzija. A je?
8rda+ rev 2.1 , XP 1662@2312(Thorton) , 1GB Geil Value PC3200 , Gf 6600GT

piki64 ::
INFO INFO INFO
Ja tudi na YAMADA 6600 mi je uspelo narediti, da nalaga vse podnapise oz. najprej naloži tistega če ima enako ime kot film, če ni takšnega naloži vse ostale. Se pravi tako kot je na Yamadi6700 s to razliko da ne rabiš tega vklapljat v menuju ampak je avtomatsko. Dostopna bo samo tukaj http://pyps.aventurahost.net/content/
LP, Piki64
INFO INFO INFO
Ja tudi na YAMADA 6600 mi je uspelo narediti, da nalaga vse podnapise oz. najprej naloži tistega če ima enako ime kot film, če ni takšnega naloži vse ostale. Se pravi tako kot je na Yamadi6700 s to razliko da ne rabiš tega vklapljat v menuju ampak je avtomatsko. Dostopna bo samo tukaj http://pyps.aventurahost.net/content/
LP, Piki64
INFO INFO INFO
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piki64 ()

@piki64 Edini razlog, da bi ta funkcija bila v menijih za vklop/izklop je v primeru, ko imas za isti film vec podnapisov (razlicni jeziki) a imas enega poimenovanega narobe, taksnega ne bo nikoli nalozilo. Vendar pa potem rabis aktivirat load all funkcijo, ki bi morala biti spet dostopna v meniju...Taksnih primerov pa je minimalno, zato res nima smisla imeti menuja za izklop. Mimogrede a se da to funkcijo uspesno vgraditi tudi v Yakumov fw?

Ekola: KLIK
Tukaj je predelava izvrstnega Hej456 moda (ki se vedno bazira na NAv4) v katerega je vnesen slovenski OSD, prevedena dodatna izbira v menuju, dodana še boljša ozadja, ter jasno veliki lastorocno popravljeni MTZ fonti...Najvecja novost je stara funkcija "Load All" poznana iz zadnjih V2a in V3a modov.. (ce ni podnapisov z istim imenom, se funkcija aktivira in nalozi vse podnapise, ce pa istoimenski podnapisi so, pa nalozi samo istoimenske, torej pravilne podnapise...tako nastavitve "Ujemanje podnapisov" ni vec potrebno prestavljati) Mimogrede, tudi DSP hrosca ni vec, ce ga je kdo slucajno opazil...
Tukaj je predelava izvrstnega Hej456 moda (ki se vedno bazira na NAv4) v katerega je vnesen slovenski OSD, prevedena dodatna izbira v menuju, dodana še boljša ozadja, ter jasno veliki lastorocno popravljeni MTZ fonti...Najvecja novost je stara funkcija "Load All" poznana iz zadnjih V2a in V3a modov.. (ce ni podnapisov z istim imenom, se funkcija aktivira in nalozi vse podnapise, ce pa istoimenski podnapisi so, pa nalozi samo istoimenske, torej pravilne podnapise...tako nastavitve "Ujemanje podnapisov" ni vec potrebno prestavljati) Mimogrede, tudi DSP hrosca ni vec, ce ga je kdo slucajno opazil...

@mirkuma
to je za 6700, ne?
ne mors verjet, pravkar sem si PRVIČ uspesno zamenjal ozadje na fw.... me je blo kr mal strah kaj bo po upgradu... no hvalabogu se mi je posreclo:)
lp
OSA
to je za 6700, ne?
ne mors verjet, pravkar sem si PRVIČ uspesno zamenjal ozadje na fw.... me je blo kr mal strah kaj bo po upgradu... no hvalabogu se mi je posreclo:)
lp
OSA

soti ::
@mirkuma
Hvala!
Zdej greš pa lahko na zaslužen dopust - vsaj kar se izdelav FW-jev tiče.
Hvala!

Zdej greš pa lahko na zaslužen dopust - vsaj kar se izdelav FW-jev tiče.

LP Jernej

Trancedeejay ::
Je komu ze crknla Yamada 6600(ne zarad FW ampak kar tako). Pri nas je 2 dni nazaj nehala brat kakrsne koli medije
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key

Stepni Volk ::
Jep. Kake 3 mesece nazaj. Če si potem ročno zagnal plošček, je še nekaj tedno delovala, potem je motorček odpovedal.

Meni moja 6600 zaenkrat dela brez problemov, pogledam dosti filmov, vecinoma divx, vcasih kaksen dvd, mam jo pa ze vec kot eno leto, je redno upgradana z fw-ji, ki jih nasi FW-makerji dajo v svet... s tem ta zadnjim fw (peakton risc, multisub by Yanez&Piki) je ne menjam za noben denar, vsaj dokler dela tako kot sedaj....
Bom pa raje vseeno trikrat potrkal po lesu.... lastni glavi?
lp
OSA
Bom pa raje vseeno trikrat potrkal po lesu.... lastni glavi?
lp
OSA

jaz sem tudi zadovoljen z FWjem če bi delal pravilno.. sej bi ga dau se enkrat sam ne najdem FW v1 .. ce kdo ve ke se ga loh DLja bi biw zelo wesel :P

_swift_ ::
@mirkuma: A funkcija ujemanje podnapisov ( da lahko sam določaš koliko črk se bo ujemalo ) v tanovem FW ostaja? Ker jst mam npr. na DVD zapečene serije in zraven tudi podnapise, ki se v imenu ujemajo samo na začetku ( npr. 101,102 itd.). Da mi ne bo potem loadal po 25 podnapisov naenkrat kolikor jih imam zapečenih ?
its not just the way you move its the way of life

Da ravno zaradi tega razloga funkcija ujemanje imen ostaja ter tudi novo funkcijo load all se da izkljuciti v meniju load all se sprozi sele, ce funkcija ujemanja imen ne nalozi nikakrsnjega podnapisa...Na vse so/smo mislili...

LexLuthor ::
Očitno je nova Yamada 6800 zares meso postala in ni več le mit. Na prodaj je že na Češkem, pojavila se je tudi na njihovi URADNI STRANI.

Sicer ne vem kaj bo novega prinasala, vendar sem skoraj preprican da manj, kolikor ponuja 6700tka z najnovejsim FWjem.

LexLuthor ::
Predvidevam, da bo nova Yamada 6800, poleg tega, da se jo bo dalo kupiti, v originalnem FW-ju prinašala več, kot 6700. Seveda računamo vsi tudi na razne guruje, ki bodo spedenali tudi FW. V končni fazi bo izdelek sigurno vsaj ekvivalenten, ker pa gre za Mediatek čip, ne bo preveč težav s prenosom dobrih rešitev s 6700 na 6800

bajo ::
Še enkrat sprašujem in mislim, da se oddaljujemo od bistva 4000,
to so podnapisi med divx filmi, ki jih ne pokaže vedno v celoti
ali pa sploh ne.
Drugače pa mora biti ime podnapisov enako ime filma in podnapisi delujejo,
pokaže pa jih v menijih itak ne.
Jaz še enkrat opozarjam na bistvo in še zadnjič naprošam tiste, ki imajo 4000,
kako ste rešili problem, ali pa ga sploh še niste opzaili, ali pa ste obupali.
to so podnapisi med divx filmi, ki jih ne pokaže vedno v celoti
ali pa sploh ne.
Drugače pa mora biti ime podnapisov enako ime filma in podnapisi delujejo,
pokaže pa jih v menijih itak ne.
Jaz še enkrat opozarjam na bistvo in še zadnjič naprošam tiste, ki imajo 4000,
kako ste rešili problem, ali pa ga sploh še niste opzaili, ali pa ste obupali.

bajo ::
se opravičujem, sem falil ime, sem pisal za Xoro in ne Yamado,
sfalil čist, vzamite to kot brezpredmetno.
sfalil čist, vzamite to kot brezpredmetno.

Sem ze skoraj zacel poizvedovati za Yamado 4000;)
Drugace se pa ne strinjam s tem, da bo 6800 vsaj ekvivalentna. Toliko stvari, ki jih zdaj podpira in dejansko tudi delujejo na 6700tki, ne bo delovalo na novi 6800. Malo cuden stavek, ampak bistvo ste dojeli:)
Drugace se pa ne strinjam s tem, da bo 6800 vsaj ekvivalentna. Toliko stvari, ki jih zdaj podpira in dejansko tudi delujejo na 6700tki, ne bo delovalo na novi 6800. Malo cuden stavek, ampak bistvo ste dojeli:)

e-marko ::
Sam večinoma polagam upe na neuradno podporo. Imela naj bi tudi izboljšano optično enoto in že to je en velik plus. Sicer pa bomo videli kaj se bo izcimilo...
LP
LP
...somebody, somewhere...

Čudi me to, da je Yamada 6800 po drugih internetnih straneh na uradni strani jo pa ni.
Če že ta stvar obstaja bi blo tud fajn kakšne teste objavt.
lp
Če že ta stvar obstaja bi blo tud fajn kakšne teste objavt.
lp
jest

že ene 10ič uprašam... a ve kdo ke bi dubu FW za yamado 6600 v1 ? na uradni strani so samO tazadnji!

brabos ::
compman
Jest imam samo original FW za 6600 sam ne vem če je to V1,prav tako ne vem kje sem ga dobil.Če rabiš tega ti ga lahko pošljem po mail-u,samo povej kam......
lp brabos
Jest imam samo original FW za 6600 sam ne vem če je to V1,prav tako ne vem kje sem ga dobil.Če rabiš tega ti ga lahko pošljem po mail-u,samo povej kam......
lp brabos

To zame ni noben test to je sam groba predstavitev, sej ko bo ta stvar pršla v Slovenijo bo sigurn obsežen test na slo-reactorju.
Se spmnim kakšno leto nazaj je bil test za 6700 .
lp
Se spmnim kakšno leto nazaj je bil test za 6700 .
lp
jest

ma prvega..enga da dam na predvajalnik in potem od mirkume spet, ker mi kar nekaj stvari ne dela kot bi moralo.

piki64 ::
Hi!
Da ljudje ste tisti, ki ste me prisili v to, da sem odprl stran za vse. Ne morem se spuščati na nivo, ko ti ljudje grozijo že s fizično silo, se raje umaknem. Tako da zapuščam vso svoje delo vam vsem, tistim ki ste mi stali ob strani in ste me podpirali (mislim z donacijami). Nekateri res ne vedo vsega in potem sodijo človeka. Delaš nekaj za njihovo dobro, si prislužiš drobtinice, potem pa te popljuvajo. RES HVALA TAKIM. TAKO DA SE UMIKAM ZA VEDNO.
Stran je odprta za vse
http://pyps.aventurahost.net/content/
Potrebno se je le registrirati, ampak registracija je zastonj.
VSEM DONATORJEM PA ŠE ENKRAT HVALA IZ SRCA, RES STE MI POMAGALI.
LP, Piki64
Da ljudje ste tisti, ki ste me prisili v to, da sem odprl stran za vse. Ne morem se spuščati na nivo, ko ti ljudje grozijo že s fizično silo, se raje umaknem. Tako da zapuščam vso svoje delo vam vsem, tistim ki ste mi stali ob strani in ste me podpirali (mislim z donacijami). Nekateri res ne vedo vsega in potem sodijo človeka. Delaš nekaj za njihovo dobro, si prislužiš drobtinice, potem pa te popljuvajo. RES HVALA TAKIM. TAKO DA SE UMIKAM ZA VEDNO.
Stran je odprta za vse
http://pyps.aventurahost.net/content/
Potrebno se je le registrirati, ampak registracija je zastonj.
VSEM DONATORJEM PA ŠE ENKRAT HVALA IZ SRCA, RES STE MI POMAGALI.
LP, Piki64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: piki64 ()

e-marko ::
No, no... Tako hudo pa menda ja ni?
Sicer pa so menda sedaj ti predvajalniki z pyps fw tako spedenani, da skoraj ne gre bolj. Žal mi je samo, da niste na začetku zraven dodali še Elte, ker smo menda edini z mediatek čipom izviseli.
Vseeno upam, da se še pyps kdaj vrne... Da vsaj pogleda novo 6800.
LP

Vseeno upam, da se še pyps kdaj vrne... Da vsaj pogleda novo 6800.

LP
...somebody, somewhere...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25504 (10118) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72970 (20789) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5156 (3247) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27012 (14347) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |