Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

bmen ::
Raan
- Odpri Nerota
- klik na menu ZApisovalnik
- izberi Zapiši sliko
- nekje na disku najdi datoteko, ki si jo snel iz mirkumove strani in ima končnico ISOpotrdi izbrano datoteko
- nato samo še pritisneš gumb zapiši.
-Ko ti zapisovalnik neha pisati po ploščku imaš narejen ustrezen plošček s katerim lahko nadgradiš svojo yamado.
A ne da ni to novena umetnost?
- Odpri Nerota
- klik na menu ZApisovalnik
- izberi Zapiši sliko
- nekje na disku najdi datoteko, ki si jo snel iz mirkumove strani in ima končnico ISOpotrdi izbrano datoteko
- nato samo še pritisneš gumb zapiši.
-Ko ti zapisovalnik neha pisati po ploščku imaš narejen ustrezen plošček s katerim lahko nadgradiš svojo yamado.
A ne da ni to novena umetnost?
... B ...

Miha76 ::
Hm Sunplus. A pol to pomeni, da ne bo nič z neuradnimi upgrejdi?
Lepo je pri tem plejerju k ma USB režo (predvidevam, da bi zunanji disk funkcioniral gor)
A se bo tole dalo kej zrihtat in personalizirat?
Lepo je pri tem plejerju k ma USB režo (predvidevam, da bi zunanji disk funkcioniral gor)
A se bo tole dalo kej zrihtat in personalizirat?

Primoz78 ::
Eno noob vprasanje...kolega si lasti Chili 6700 pa se mu je pojavil problem...zgleda, da je poskusal updejtat firmware pa je zadeva crknila. Zanima me kako reagira predvajalnik ko zaradi slabe nadgranje FW-ja "umre"...ker lucka sveti ampak predvajalnik ne reagira na nobene ukaze in tudi display je mrtev...
Lp Primoz
Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

schurda ::
@mirkuma: Mislim, da ti ni treba brisati firmaware-ov s tvoje strani. Tudi takrat, ko pridejo nove verzije. Edino, če res smatraš, da ni v redu.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

mirkuma ::
Zbrisem samo ce je naslednji isti ima pa vec funkcij, ker nima smilsa da imamo 10 modov...Tako je bolj pregledno. Prostora mi tudi malcek zmanjkuje pa ne bi rad imel pol fw na enih in pol na drugih streznikih oz uporabniskih racunih... Pravilno bi bilo ce bi pisal tudi "Change Log" in vse opremil z verzijami in datumi, samo nimam casa, malo pa sem tudi len...No ja, boljse je ze kot postat linke v forumih, pac je narejeno bolj na hitro...ce bo kdaj vec casa se bom bolj sistematicno lotil zadeve...lahko pa to stori tudi kdo drug, ni problema :-)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()

VidKo ::
Odlocil sem se za nakup Yamade. Naj se malo pocakam, ali se naj odlocim za nakup 6700 oz. 7200 (chili)?
Lp, VidKo
Lp, VidKo

M-man ::
Za 7200 praktično nikjer ni FW-ja. To pa mislim da je edini problem in bo res treba počakati 6800. Februarja pridejo, če se ne motim.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

OOTBOXZY ::
@ Raan:
Ce ti slucajno se ni uspelo. Ime CD-ja mora biti MEDIATEK!. Na koncu imas CD z dvema datotekama (DUMMY in MTK.BIN), CD ima ime MEDIATEK, je zaprt, posnet z najmanjso brzimo in v nacinu DAO. Ce to ne dela, potem nesi Yamado na servis. Mislim da nimajo nobene pravice zakleniti FlashRAM, ce se sploh da.
Ce ti slucajno se ni uspelo. Ime CD-ja mora biti MEDIATEK!. Na koncu imas CD z dvema datotekama (DUMMY in MTK.BIN), CD ima ime MEDIATEK, je zaprt, posnet z najmanjso brzimo in v nacinu DAO. Ce to ne dela, potem nesi Yamado na servis. Mislim da nimajo nobene pravice zakleniti FlashRAM, ce se sploh da.
LP
OOTBO XZY
OOTBO XZY

LexLuthor ::
@podtalje
Ali imaš ti kaj več informacij o Y6800? Kaj če bo totalno sranje? Kdo je sploh vir informacij o novi Yamadi, glede na to, da ni na celem netu ene slike, govori pa se da bo srebrna zaobljena in ne vem kaj še. Kakšne bodo razlike v primerjavi s 6700?
Ali imaš ti kaj več informacij o Y6800? Kaj če bo totalno sranje? Kdo je sploh vir informacij o novi Yamadi, glede na to, da ni na celem netu ene slike, govori pa se da bo srebrna zaobljena in ne vem kaj še. Kakšne bodo razlike v primerjavi s 6700?

podtalje ::
No, da na celem netu ni nobene slike, ni čisto res.
Yamada 6800
Osnova bo še vedno MTK1389, tako da bo verjetno precej dobra neuradna podpora.
Yamada 6800
Osnova bo še vedno MTK1389, tako da bo verjetno precej dobra neuradna podpora.

e-marko ::
Njam!
Komaj že čakam... Kabel je pripravljen. Oz. ga moram še odlotati z Elte.
LP

Komaj že čakam... Kabel je pripravljen. Oz. ga moram še odlotati z Elte.

LP
...somebody, somewhere...

Primoz78 ::
...koga morm kontaktirat glede kabla za Yamada 6700 ?...
Lp Primoz

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/

Venturer ::
Meni pa še vedno malo nagaja Y6600 , ko sem updatal in dal na default izklopil iz omeržja itd, mi dela vse kul le potem ko jo spet npr. naslednji dan prižgem na daljinca mi pri poslušanju mp3-jev v v zgornjem okencu kjer je ikonca odprte mape in nebi smelo nič pisati zraven, napiše nekaj čudnih znakov. Ni nevemkakšna napaka samo malo me moti ker vem da bi lahko bilo brez tega. Ve kdo kaj o tem, se mogoče to dogaja še komu?
l.p.
l.p.

batista ::
Wow tenks podtalje za link. Folk, mislm da se kar splača počakat na 6800:) Kaže da glede neuradne podpore ne bo problemov, edino kar je grdo je da ima zgoraj knofe. Glede cene dam pa roko v ogenj da bo enaka 6700 al pa manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: batista ()

Zanimivost: če fotko tele 6800ke pogledaš v veliki varinati, vidiš, da je napis Yamada nalepljen v Photoshopu. Upam samo, da ne gre za kako potegavščino.
LP A
LP A

hominis ::
jaz imam pa naslednjo tezavo ... kako preverim verzijo fw-ja na moji yamadi 6700 ? ravnal sem se po navodilih iz prve strani (yamada FAQ) pa mi nikakor ne prime.
Stisnem setup, z levo tipko se premaknem do preferences in odtipkam 1,3,6,9
zgodi se ne nic ... sem se enih 15 minut jajcal na vse mogoce nacini pod vsimi meniji pa ne prime ...
Stisnem setup, z levo tipko se premaknem do preferences in odtipkam 1,3,6,9
zgodi se ne nic ... sem se enih 15 minut jajcal na vse mogoce nacini pod vsimi meniji pa ne prime ...

KleBac ::
Jaz sem prepričan, da gre za potegavščino. Niti ni DivX ne XviD ne MPEG4 ne MultiAudio LOGOTIPA nikjer. Na zadnji strani pa niti ne piše Manufaturer name niti Model Name. Je pa tale wanna-be-yamada-6xxx definitivno lep......
žal.....
žal.....
In my life....I should do what I could !

brabos ::
Še enkrat sprašujem lastnike Yamad 6600......
Zadnji FW: Support Different subtitle filename
DA ali NE?
Meni ne
lp brabos
Zadnji FW: Support Different subtitle filename
DA ali NE?
Meni ne
lp brabos

majstor ::
@Mirkuma: nalozil sem zadnji tvoj FW za yamado 6700, vendar pri setupu ni ikonc. Ali je to normalno ali napaka? Probal sem se enkrat nalozit FW, vendar sem tokrat nalozil prvo originalnega FW1 (ceprav ni potrebno), nato pa tvojega zadnjega, vendar zadeva je enaka, pri setup meniju ni ikonc, pomikam se levo in desno vendar ikon ne prikaze. Ali je to napaka ali si naredil tako ker ikone poberejo spomin? Ce je napaka imas kaksno idejo kaj je lahko narobe?
Hvala!
Hvala!

KleBac ::
@brabos
Mislim, da ne ( sem spet na Quadrotu )
Bom čez vikend, še malo ostalih FW-jev sprobal (tistih angleških s CP1250 in Peekton RISC-om, ki ga Yanez uporablja..)
@Yanez
Ali dela izbira podnapisov z raličnimi imeni ?
lp
Mislim, da ne ( sem spet na Quadrotu )
Bom čez vikend, še malo ostalih FW-jev sprobal (tistih angleških s CP1250 in Peekton RISC-om, ki ga Yanez uporablja..)
@Yanez
Ali dela izbira podnapisov z raličnimi imeni ?
lp
In my life....I should do what I could !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KleBac ()

Spet nihce nic ne bere...
@majstor:
Tole je quote z moje strani, spisano pod linkom s katerega si potegnil fw:
"Odstranje so tudi ikone z nastavitvenega menija, a zato omogočen predogled in ogled JPEG datotek!"
Madona, ce bi dal link do fw in napisal spodaj da s tem fw yamado ubijes, bi se seveda najslo nekaj ljudekov, ki bi to seveda storili...
@majstor:
Tole je quote z moje strani, spisano pod linkom s katerega si potegnil fw:
"Odstranje so tudi ikone z nastavitvenega menija, a zato omogočen predogled in ogled JPEG datotek!"
Madona, ce bi dal link do fw in napisal spodaj da s tem fw yamado ubijes, bi se seveda najslo nekaj ljudekov, ki bi to seveda storili...

cirecire ::
Mirkuma še enkrat ti hvala za ves tvoj trud z Yamado 6700.
Uporabljam tvoj zadnji firmware, ki res seka.
Zanima me, kako kaj napreduje firmware, kjer bi bila tudi prva stran in boljši pregledovalnik.
Ali se lahko res kmalu nadejamo tudi temu?
Uporabljam tvoj zadnji firmware, ki res seka.
Zanima me, kako kaj napreduje firmware, kjer bi bila tudi prva stran in boljši pregledovalnik.
Ali se lahko res kmalu nadejamo tudi temu?

Symbolman
Sam sem sprobal več teh FW pa mi ne nobeden ne podpira drugačnih imenov podnapisov,
čeprav nastrani My Yamada piše da podpira.......
Zato me zanimajo še izkušnje drugih.Sicer pa manjka samo še to in FW za 6600 bo popoln... vsaj kar se gledanja filmov tiče....zato ga jaz tudi uporabljam.
Mislim pa da sem FW naložil pravilno tako da to ne bi smel biti problem..Če bom dobil potrdila še drughi lastnikov 6600 da ne dela "bom vsaj lahko mirno spal"
lp brabos
Sam sem sprobal več teh FW pa mi ne nobeden ne podpira drugačnih imenov podnapisov,
čeprav nastrani My Yamada piše da podpira.......
Zato me zanimajo še izkušnje drugih.Sicer pa manjka samo še to in FW za 6600 bo popoln... vsaj kar se gledanja filmov tiče....zato ga jaz tudi uporabljam.
Mislim pa da sem FW naložil pravilno tako da to ne bi smel biti problem..Če bom dobil potrdila še drughi lastnikov 6600 da ne dela "bom vsaj lahko mirno spal"
lp brabos

NetSky ::
K je yamada 6800 sploh že dobavljiva?
Danes sem klical u j@e in so rekli d pride k njim šele konec meseca oz začetku februarja?
Danes sem klical u j@e in so rekli d pride k njim šele konec meseca oz začetku februarja?
jure

Še ena zanimivost glede Yamade 6800 - da ne bo slučajno res kdo mislil, da je prizvajalec nemška firma Umax:
LINK
Podobnost je zgolj naključna!
LINK
Podobnost je zgolj naključna!

Jago ::
Vsi vemo da samo nalepko dodajo..
Nekaj tega ološa proizvajajo v tej tovarni
http://www.cosmictec.com/english/produc...
Nekaj tega ološa proizvajajo v tej tovarni
http://www.cosmictec.com/english/produc...

pikomil ::
Mirkuma resnično vsaka čast za ves tvoj trud.
Imel pa bi eno vprašanje, in sicer po posodobitvi z NaV4 mi Y6700 pri formatu Xvid predvaja samo zvok, medtem ko slike ni oz. je tisti piny zaslon. Kolikor pa se spominjam, pred tem nisem imel takšnih težav. Ali je to zaradi fw, ali je vzrok kje drugje?
Hvala in lp.
Imel pa bi eno vprašanje, in sicer po posodobitvi z NaV4 mi Y6700 pri formatu Xvid predvaja samo zvok, medtem ko slike ni oz. je tisti piny zaslon. Kolikor pa se spominjam, pred tem nisem imel takšnih težav. Ali je to zaradi fw, ali je vzrok kje drugje?
Hvala in lp.
Emm...

@cirecire
"Zanima me, kako kaj napreduje firmware, kjer bi bila tudi prva stran in boljši pregledovalnik."
Stvar je taksna da se pojavijo drugi problemi, ce se zamenja del DSP fw z manjsim, lahko imamo nazaj pozdravni zaslon in pregledovalnik datotek, samo potem nagaja DTS zvok skozi SPIDF izhod ter izgubimo podporo tudi za ogg in ogm formate...tako da ne vem ce to odtehtajo ozadja...Mogoce bom dodatl tudi taksen fw na svojo stran, zmodal ga je hej456..
@pikomil
pred in po posodobitvi reset to default oz. nastavi privzete/tovarniske nastavitve...preizkusi se kaksen drug Xvid film...ce se vedno ne deluje, pojdi nazaj na NAv2 ali NAv3, ker ne vem zakaj ne deluje...si preprican da je prej deloval? Preglej film z Gspotom da nima XviD slocajno GMCja?
"Zanima me, kako kaj napreduje firmware, kjer bi bila tudi prva stran in boljši pregledovalnik."
Stvar je taksna da se pojavijo drugi problemi, ce se zamenja del DSP fw z manjsim, lahko imamo nazaj pozdravni zaslon in pregledovalnik datotek, samo potem nagaja DTS zvok skozi SPIDF izhod ter izgubimo podporo tudi za ogg in ogm formate...tako da ne vem ce to odtehtajo ozadja...Mogoce bom dodatl tudi taksen fw na svojo stran, zmodal ga je hej456..
@pikomil
pred in po posodobitvi reset to default oz. nastavi privzete/tovarniske nastavitve...preizkusi se kaksen drug Xvid film...ce se vedno ne deluje, pojdi nazaj na NAv2 ali NAv3, ker ne vem zakaj ne deluje...si preprican da je prej deloval? Preglej film z Gspotom da nima XviD slocajno GMCja?

ZDEAN ::
Zdravo
Po enem mesecu neuspešnega boja z mojo Yamado (ne bere vseh DVD jev, audio CD.....) in neuspešnem boju z uvozniki, trgovci (JAE, ENAA) roma yamada na smetišče ostali vpleteni v to zgodbo pa na sodišče. Dost mi je te arogance v stilu če ne odgovorim na problem potem ta ne obstaja.
Verjamem da je Yamada oh in sploh predvajalnik in da nekateri žrtvujete cele noči da nadgradite programe sam kar pa trgovci delajo je pa kriminal.
Za vse ki se pa odločate za nakup Yamada eno sporočilo - poglejte drugam tukaj so več ali manj sami problemi (JAE, ENAA HVALA)
LP
Po enem mesecu neuspešnega boja z mojo Yamado (ne bere vseh DVD jev, audio CD.....) in neuspešnem boju z uvozniki, trgovci (JAE, ENAA) roma yamada na smetišče ostali vpleteni v to zgodbo pa na sodišče. Dost mi je te arogance v stilu če ne odgovorim na problem potem ta ne obstaja.
Verjamem da je Yamada oh in sploh predvajalnik in da nekateri žrtvujete cele noči da nadgradite programe sam kar pa trgovci delajo je pa kriminal.
Za vse ki se pa odločate za nakup Yamada eno sporočilo - poglejte drugam tukaj so več ali manj sami problemi (JAE, ENAA HVALA)
LP

Naložil sem tudi NaV3 pa je zgodba bila ista. Po pravici povedano, nisem popolnoma prepričan, da so prej Xvid formati delovali, se mi pa zdaj ni dalo iskati starejših posnetih filmov v xvid formatu, da bi jih sprobal. Sem pa preveril z Gspot-om in GMc-ja ne zasledi.
No v prvi vrsti sem spraševal zaradi tega, ker je v readme navedeno, da je Xvid podprt in trenutno imam nažalost kar precej novih filmov v tem formatu, pa bi raje samo posodobil fw kot pa da bi moral vse pretvarjati v divx.
Hvala zaenkrat. Bom še kaj poskusil.
LP
No v prvi vrsti sem spraševal zaradi tega, ker je v readme navedeno, da je Xvid podprt in trenutno imam nažalost kar precej novih filmov v tem formatu, pa bi raje samo posodobil fw kot pa da bi moral vse pretvarjati v divx.
Hvala zaenkrat. Bom še kaj poskusil.
LP
Emm...

Zelo cudno...si spreminjal kaj nastavitve barv, osvetlitve na yamadi oz. TVju, prestavljal RGB, nacin? Ker meni vsi novi Xvidi spilajo povsem brez problema...preizkusi se originalni V1 fw od yamade....vendar sem 100% da je problem v filmu...preiskusi se ostale novejse Xvid-e, moralo bi delovati...
Zgodovina sprememb…

Stvar je bla sledeča. Najprej sem imel naložen NAV3a in nikakršnih problemov, se pravi nikoli težav, da bi bil zvok slike pa ne (takšnih težav nisem imel odkar imam y6700, in sicer zdaj že skoraj leto in pol). Ker sem na dvd zapekel nekaj filmov s podnapisi v .txt obliki (katere mi omenjeni fw ni podpiral) sem se odločila za nadgradnjo na NAV4. Vse lepo in prav (razen pinky ekrana, ampak to je blo sprejemljivo) dokler nisem poskušal gledati en film v xvid formatu. Potem sem še nekajkrat poskusil naložiti NAV4 in sedaj imam nazaj na NAV3 in xvid film ne predvaja.
V glavnem, da ne težim preveč, bom še poskusil z uradnim fw v1 pa bom videl kaj bo potem.
Ker kot rečeno, se mi ne da recimo 18 filmov samo zaradi tega pretvarjati v divx format. In kot praviš sam, da tebi delujejo ter predvidevam da uporabljaš prav tako NAV4, me to še bolj preseneča.
Hvala. Če pa se kaj posveti, bom vsekakor hvaležen za sporočilo.
lp
V glavnem, da ne težim preveč, bom še poskusil z uradnim fw v1 pa bom videl kaj bo potem.
Ker kot rečeno, se mi ne da recimo 18 filmov samo zaradi tega pretvarjati v divx format. In kot praviš sam, da tebi delujejo ter predvidevam da uporabljaš prav tako NAV4, me to še bolj preseneča.
Hvala. Če pa se kaj posveti, bom vsekakor hvaležen za sporočilo.
lp
Emm...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pikomil ()

Mirkuma, se ti moram opravičiti, namreč imaš prav in xvid format se predvaja normalno. Namreč sem z Gspot-om preveril še ostale filme, ki so na dvd-ju in so praktično vsi xvid format. Malce sem se poglobil v stvari (čeprav sem glede tega bolj kot ne laik) in ugotovil, da je edina bistvena rezlika med temi xvid filmi v VIDEO_BITRATE; kjer je ta vrednost pri tistih filmih, ki mi JIH predvaja brez težav pod 1000, medtem ko je pri tistih, katerih mi ne okoli 1700. Samo toliko te naprošam (oz. kdorkoli, ki se na te zadeve bolje spozna) če veš kaj več o tem in ali je lahko to vzrok, da mi določene xvid predvaja, nekatere pa ne.
Hvala in lp.
Hvala in lp.
Emm...

Jp to bo to, previsok bitrate je.

Takole, preizkušeno še z fw uradne verzije 1 in prav tako ni bil predvajan film v formatu xvid z VIDEO_BITRATE več kakor 1000 (1723), medtem ko so ostali, prav tako xvid format, delovali brez težav.
Toliko.
LP
Toliko.
LP
Emm...

hazarder ::
Samo za informacijo... Po nadgradnji na NewAge v4 mi je izginil zvok. Po vseh nastavitvah, gor dol, menjavi kablov itd., sem obupal in dal gor original v1. S tem je delovalo vse OK. Poskusim še enkrat in zgodba je bila enaka.
Ko sem že obupal...
Volume +++++++, in glej ga zlomka...
Samo toliko, hvala vsem za trud s FW.
Ko sem že obupal...
Volume +++++++, in glej ga zlomka...
Samo toliko, hvala vsem za trud s FW.

hominis ::
@ZDEAN: socustvujem s tabo, tudi jaz sem ob nakupu prve xamade 6700 dozivel hladen tus ... ni bralo ne dvd-jev, ne cd-jev, nista ... ce pa je ze prebralo se filma ni dalo gledat ker se je ful zatikalo. K sreci so mi ga brez besed zamenjalo z novim in sem zdej ful zadovoljen ... boljsega playerja se nisem mel.
je pa res da zadeva stane 15 jurjev, trgovci imajo zlo malo marze od tega in se jim po domace povedano "ne da jebat"
no da se enkrat naslovim vprasanje, kako na yamadi 6700 ugotovis kateri FW mam nalozen ? Sem se ravnal tocno po navodilih iz yamada FAQ pa ne prime !!!
je pa res da zadeva stane 15 jurjev, trgovci imajo zlo malo marze od tega in se jim po domace povedano "ne da jebat"

no da se enkrat naslovim vprasanje, kako na yamadi 6700 ugotovis kateri FW mam nalozen ? Sem se ravnal tocno po navodilih iz yamada FAQ pa ne prime !!!

Spet nekdo ki ne bere...@hazarder..to da je glasnost zvoka postavljena na 0 po nadgradnji pise v navodilih za NAv4 na katerem bazira tudi moj mod....a je res prevec pricakovati, da si preberete morebitna navodila in informacije?
@hominis...predno gres v menu -> ostale nastavitve, odpri pladenj predvajalnika in vpisi 1,3,7,9.
@hominis...predno gres v menu -> ostale nastavitve, odpri pladenj predvajalnika in vpisi 1,3,7,9.
Zgodovina sprememb…

basko
No potem mam pa jest še srečo,kajti men bere srt,sub,txt...seveda z istim nsalovom kot film
lp brabos
No potem mam pa jest še srečo,kajti men bere srt,sub,txt...seveda z istim nsalovom kot film
lp brabos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25502 (10116) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72969 (20788) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5156 (3247) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27012 (14347) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |